Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca1212
őstag
válasz Formaster #48362 üzenetére
Mindenki másnak is szól, aki kritikával élt a videó láttan.
Oké, a Totalcar olyan amilyen...
De mi a negítív kritika alapja? Mint amatőr, érdekelne, mi az amit rosszul mutattak be, mit nem szabad csinálni a prezentáltak közül, stb? Szóval a szakmai véleményetekre lennék kíváncsi. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Jazz 2009 puha vagy keménylakkos?
Kicsit felfrissíteném a kocsi megjelenését, ilyesmire gondoltam: ADBL paszta -
Sza_Sa
senior tag
válasz Sza_Sa #48396 üzenetére
Esetleg Győr környékén egy profi szakember is lehetséges. A kóklerektől nagyon tele az a bizonyos, ezért gondoltam, hogy nagy odafigyeléssel megoldom én.
Befejező pasztám van, Sonax Perfect Finish 4-6, kézzel nagyon szép eredményt értem el vele."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
Kb. 120e-ig milyen polírgépet ajánlanátok kezdő-haladónak?
Új, de törléstől (szalon) mikrokarcos autót políroznék fel, még mielőtt felmegy rá a fólia.
Néztem Makita DPO600zx1-et, vélemény? Vagy hagyjam, csak elrontanám a kocsit?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #48387 üzenetére
Mondjuk most hogy agyalok rajta, akár lehetne a mosókesztyűvel az aktívhabot ledolgozni az autóról 1 vödörrel?
Lehet, csak nem a legoptimálisabb. Kiöblíted a kesztyűt, de utána csak a már száradó aktív habra hagyatkozhatsz, a kesztyű(be)n nincs jó mosószeres víz, csökken a lubrikáció.
Husztit nem tudom, sosem voltam még ott. Savoyában rontom a levegőt két vödörrel.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tasiadam #48388 üzenetére
Ja pl a kesztyű öblítésnél tök jó hogy elmondta ne az öblítővizesben csavarjuk ki a kesztyűt/szivacsot hanem mellette a földre. Én simán ott csavartam volna ki aztán keringene benne a kosz.
Mondjuk AMMO NYC videójában úgy látom az ő vödrében alul van egy rács szóval elválasztja a szutykot a víztől és ő a vízben csavarja ki a mosószivacsot.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #48383 üzenetére
Hola!
Én pl az alábbi sorrendet használom:
- magasnyomású öblítés (mosószeres program), hogy a még nem beleégett/száradt koszt levigye
- aktív hab, bogárerdőtől függően akár 2x is
- nagynyomású öblítés tiszta vízzel, a fellazított mindent lecsapatni
- aktív hab és jöhet a kesztyű, ügyelve hogy a fentről lefelé elvet körbe betartsuk. Egyik ajtó ablaktól küszöbig, majd másik ajtó helyett az egész autót felosztva csíkokra. Összes ablak körbe, összes ajtó középvonalig körbe és így tovább. Kevesebb az esélye hogy kosszal megtelt kesztyűvel végig szántod a lakkot
- jöhet az öblítésA gyapjú kesztyűnél ugye az lenne az elképzelés, hogy ha már contact van a felülettel, akkor minél jobb legyen a lubrikáció. Papíron a víz részecskék körbe ölelik a kosz részecskéket és vizesen kevésbé karcolnak. Lecsorognak a felületről vagy könnyebben jutnak a kesztyűbe - ezért kell(ene) minden kör után kicsapatni azt.
Nem akarok piszkálni senkit, de Szabolcs videói helyett nagy tisztelettel ajánlanám inkább az AMMO NYC, WhiteDetails csatornákat.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
tasiadam
veterán
válasz radi8tor #48383 üzenetére
Ha jol tudom:
-Aztatas
-Aktiv habos furdo
-Oblites
-Kezi mosas 2 vodorrel es mikro kesztyuvel. (Ez fontos, hogy kioblitsd belole a koszt)
-Oblites
-Szaritas
-Opc: waxPl Szegedi Szabolcsnak vannak how to videoi.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Helló!
Kezdő autómosó vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy mi az ideális sorrendje a makacsabb szennyeződések eltávolításának? Vettem egy mosókesztyűt barátom javaslatára, de a használatát nem ismerem.
Amire én gondoltam:
- aktívhab (várni 1-2 percet)
- nagynyomású öblítés
- mosókesztyűvel áttörölni a derék alatti részeket
- nagynyomású öblítés
- befejező öblítésAmiért nem vagyok biztos ebben a sorrendben, hogy a mosókesztyűnek nem kellene hab is, hogy hatékony legyen?
⭐ Stella
-
tasiadam
veterán
Na, a 11 oras kormanyinfot megelozoen teletankoltam az autot es lemosattam a shellnel. Eddig sosem jartam itt igy csak az aftermath van meg. Tanulsag: mikor leall az embhr tankolni, fujja be kerektisztitoval kereket es rovaroldoval az auto orrat. Maskulonben ilyen marad, de egyeblent turheto. Fenyezni es polirozni kene az egesz autot, ezert nem sajnaltam a gepi mosast.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
MrSealRD
veterán
válasz ReFleXx #48379 üzenetére
Nekem polírozás után kerámiát tettek fel.... kb 1 évig volt valamennyi hatása. Most rosszabb mint előtte... Jó költői túlzás... nem rosszabb. De inkább fólia. Most műanyagápolóval kenem le mosás után, hogy ne nézzek ki úgy legalább 2 napig...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
ReFleXx
addikt
családban már két kocsin is eljött a fényszóró polirozás ideje.
szerintetek a Fusso (mondjuk mar vagy 5-6éves lehet ) jó lenne ra a polirozas utan? vedene az az UV-tol es az ujramattulástól?
vagy inkabb valami kerámia ? vagy inkabb foliaztassam le oket?2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Cyborg
őstag
válasz tasiadam #48375 üzenetére
Nem akarok ünneprontó lenni, de amikor én ilyen cuccokat rendelek, rögtön 2 szettet veszek, mert egy hét múlva elkezd villogni az egyik, majd a másik, majd egy hétre rá beszarik egy harmadik, stb..
Remélem ezek jobb minőségűek, mint amiket én vettem eddig.
...Mondjuk én csak neutralt veszek, a hideg fehéret nem bírom beltérben. -
tasiadam
veterán
válasz MasterMark #48374 üzenetére
6000k-s fehér, sok apróból áll, a gyári helyére megy. Egyébként ezt raktam bele:
De sokkal jobb, csak hát van olyan, hogy az egyik oldalán van led, nem körbe, ezért a középső lámpánál gondoklkodtam, hogy a led kifele világítson, vagy befele és tökröződve ki. De lehet, hogy az utóbbira átforítom.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
-
zolikaDB
veterán
Srácok, szeretem a Sonax cuccokat, de közben kiderült, h jó az alkohol is (vagy akár alkoholos kézfertőtlenítő), ki is próbáltam, úh marad ez, mert pont van itthon.
#gyanta #alkohol -
simonjoe
őstag
A nejem munkahelyén sok a fenyő, így nyáron sokszor kell gyantaeltávolítót használni.
Én ezt tudom nektek ajánlani, tökéletesen leszedi:
[link]Joe
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Az autóm szélvédőjén apró gyantapöttyök vannak.
Ez a termék alkalmas az eltávolításra? [link]
Illetve kozmetikai vattával vagy inkább mikroszálassal? -
Peti78
őstag
[Ide viszont lehet kommentelni] Bár kisebb a kielégülés, de ez is valami
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
-
-
Peti78
őstag
[Totalcar belső] Kommentelési lehetőség kikapcsolva, dislike-ok nem láthatók.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
peu407
senior tag
Sziasztok! Milyen Magyarországon is vásárolható aktív habot ajánlatok a Mjjc cannon pro 2.0 habosító tartályhoz?
-
sagesz93
addikt
Sziasztok! Kézi habosítóból ki mit ajánlana?
Amit találtam: Mesto foamer / Kwazar vision / marolex axel / alta foam 2000
Talán az utóbbi lenne a legjobb?[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz csabiks #48352 üzenetére
AG-t én csak a motortérben és gumi kéderekre használok. (egyébként nyugodtan át lehet törölni őket ha újak is) Beltérre nekem nem jött be, fényes és maszatolós.
Jelenleg 3 terméket használok.
AG amit fent említettem
Gyeon Q² Tire papucsokra
Wolf silk milk beltérre
Ezt nagyon régen vettem, 2x1 litert és nem akar elfogyni.
Viszont nem csillog, nem maszatol, illetve kevés kell belőle és ritkán.
Illetve beltérre rengeteget próbáltam mire számomra használhatót találtam.Illetve ami volt, de odaadtam ismerősnek aki vett egy nagyon kifakult műanyagos kocsit.
Chemical Guys - New Look Trim Gel, ez méz állagú, leharcolt, fakult műanyagokra fel lehet kenni vastagon és rajta hagyni dolgozni majd később vissza törölni. (vagy akár úgy hagyni következő mosásig)Szvsz nincs olyan termék ami kiváltja mindet és jó is.
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Apró tanácsot kérnék, 3 évig használtam a GYEON Q2M PRESERVE műanyagápolót, most hogy elfogyott, gondolkozom a váltáson :
AUTO GLYM Vinyl & Rubber Care , erre rákeresve nagyon rosszat nem írnak róla, plussz így kiváltanám a kültéri műanyagápolót is ami jelenleg : KOCH CHEMIE PSS PLAST STAR.
Érv, ellenérv ? Esetleg egy jobb termék?Egy új autó gumi kédereit érdemes első perctől ‘kezelni’, vagy teljesen felesleges? Illetve szintén a külső műanyag elemeket célszerű rögtön új korától valamivel ápolni?
Köszönöm!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
polonic
félisten
Van még maradék fussom. Kb egyszeri használatra lenne elék a ladikomra. Viszont 3 éves már. Az használható még?
-
nagyúr
Sziasztok! Zongoralakkot hogyan a legcélszerűbb takarítani a beltérben? Nyilván karcos lesz ígyis úgyis, de megtenném amit meg lehet tenni, hogy minél később legyen extra undorító a felület.
-
TheProb
veterán
Ezeket a minimál vizes vagy víz nélküli mosásokat mennyire like-olja a fényezés? Valakinek tapasztalat a tisztítás minőségével kapcsolatban?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
őstag
válasz tboy93 #48330 üzenetére
Én Pécelen a Hybrid Garázst tudom ajánlani - lehet kicsit messzebb van mint írod.
Szerintem nem okoz nekik gondot Mazda fényezése sem, annak ellenére hogy eléggé Toyotások, de egy kérdést megérhet.
Nekem géptetőt fényeztek tavaly 35k-ért, szóval nem dolgoznak drágán, ellenben a minőség kifogástalan.
[link] -
nagyúr
BP XI ker / Szigetszentmiklós környékén fényezőt tudtok javasolni? Aki egy elemet olcsóbban lefújna mint 180k.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz csurgoi #48328 üzenetére
Nincs kizárva hogy mindent jól csináltál. SONAX Profiline EX 04-06 azért vág rendesen, másrészt a korong is lehet túl kemény (esetleg szennyezett ha korábbi)
Kicsit is sötétebb kocsikon én azt mondom hogy ha egy lépés akkor finomabbal, de inkább legyen 2 pasztában és korongban is. Ehhez persze hozzá jöhet még pár nagyobb karc finom vizes csiszolása.
Esetleg próbáld meg finomabban és magasabb fordulaton lassan mozgatva jobbra balra, majd még egyszer fel és le. Feküdjön fel rendesen, de ne nyomd oda. Folyamatosan mozogj de lassan, hogy legyen ideje dolgozni a pasztának.
-
csurgoi
aktív tag
A hét végén políroztam.
De a végeredménnyel abszolút nem vagyok megelégedve
SONAX Profiline EX 04-06 pasztával kezeltem egy közepes körszivaccsal a leírt technológia szerint(1-2 kg nyomással 1000-1200 ford. 20-30 mp utána meg 3-5 kg nyomással 2000-2500 ford 2-3 percig)
A polírozógép egy EXTOOL körpolírozógép.
Előtte a bogár és röprozsda el lett távolítva.
A karosszéria többszöri áttörlést követően is hologramos és karcos maradt.
A polírpasztával van a baj vagy valamit nem jól csinálok?[ Szerkesztve ]
https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
FeRRaR1
őstag
válasz psion2101 #48325 üzenetére
Csiszolást kézzel szoktam, polírt géppel. Csiszolást lehet géppel is, preferencia kérdése. Viszont a polír szvsz mindenképp gép. Szép és gyorsabb eredmény. Kézzel is lehet, de még rutinnal is lenne 1 óra izzadós körözés mire az 5 perces polír szintjére hoznád nagyjából.
Talán itt igaz a legjobban hogy a technika számít nem a használt anyagok. Vizes csiszoló pappírt szerezz, polírnak meg lámpához akár egy fúró is jó lehet ha nem tudsz kölcsön kérni. Paszta ami van maradék, tényleg szinte mindegy. Menzerna és Sonax ami nekem van.
-
Amália
friss újonc
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata saját autó bérbeadásával?
Nemrég találtam egy ilyen opciót a Rentbenen, és most nagyon gondolkozok rajta.
Hétközben nem nagyon használom az autóm ( új munkahelyre gyorsabban beérek tömegközlekedve, és egyszerűbb úgy). Így gondoltam kiadom az autóm H-P.
https://rentben.com/autoberles/Budapest,_Magyarország
egész jónak tűnik, és nem ártana egy kis extra bevétel 🤷🏻♀️ -
FeRRaR1
őstag
válasz psion2101 #48322 üzenetére
Nincs nagy trükkje.
Kimaszkolod, vizes csiszolás több lépcsőben attól függően hogy mennyire rossz a helyzet.
1500-as papír alá még nem kellett mennem. Ez esetben 1500-2500 és 4 vagy 5000-es csiszolás lenne majd 2 lépcsős polír.Leöblít, szárazol, lekezel. Wax vagy kerámia esetleg elvinni fóliára.
-
MasterMark
titán
válasz rasotamas #48318 üzenetére
Bőrtisztító
Az ABSORB bőrtisztító eltávolítja a foltokat, tisztítja és hosszú ideig táplálja a bőrbútort. A kezeléstől a bőr kissé sötétebb lesz, ezért használat előtt mindig végezz egy próbát, egy kevésbé látható, kisebb felületen.Így használd (1)
Önts egy kevés tisztítót egy szivacsra és nyomkodd át a szivacsot, hogy a tisztítófolyadék jól felhabosodjon. Kezeld a foltot figyelmesen, a szélétől a közepe felé haladva. Ne dörzsöld. A bőrtisztítót csak a szivacson, hab formájában használd! A felesleges habot töröld le és hagyd a bőrt megszáradni. A bőr kifényesítésével és ha szükséges, szárazra törlésével fejezd be a munkát. A szappanos foltok puha, nedves ruhával eltávolíthatók. Makacs foltok esetében ismételd meg a folyamatot.Bőrápoló krém
Az ABSORB bőrápoló krém a bőrt puhán és ruganyosan tartja, valamint megóvja azt a kiszáradástól. A festett bőrbútorokon évente egy vagy két alkalommal használd. Ne használd szarvasbőr vagy hasított bőr bútorokhoz.Így használd (2)
Rázd fel az üveget. Használj egy tiszta, puha ruhát, amivel felvihetsz egy vékony filmréteget a bőrre. Finom, körkörös mozdulatokkal “masszírozd” a bőrbe a krémet. Hagyd száradni kb. másfél órán át. Tiszta ruhával fényesítsd át a felületet. Ismételd meg a kezelést a karfákon, az erős napfénynek kitett felületeken, stb.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Abban kérnék tanácsot,hogy házilag elkészithető bematult fényszóró felújitáshoz mit tudnátok ajánlani? -
peu407
senior tag
Sziasztok, segítségeteket kérem, Magyarországon hol lehet beszerezni a Dunking Biscuit Velvet habosító folyadékot és a Mjjc foam cannon pro 2.0 habosító tartályt?
-
lacos001
senior tag
válasz tboy93 #48317 üzenetére
Elmondod, fotóval igazolod miért lett fújva?
Nekem is van ilyesmim, egyből fújatom, ha majd eljutok oda...670€ lesz [kép]
Igaz nem nagyon érdekel, hogy majd a vevő mit gondol, a mi új autónk a lényeg ennek az eladásnál.
Hiába rendelnék most új autót, mindenhol 12+ hónap amit mondanak....
[link] ...
Mind1...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FeRRaR1 #48316 üzenetére
Az első üléseket megcsináltam az Absorb tisztítóval újra, a varrások mentén pluszban óvatosan egy puhább fogkefével is átmentem, találtam 1-2 szezámmagot beszorulva. Áttöröltem a tisztítót mikroszálassal, aztán egy nedves mikroszálassal leszedtem róla a tisztítót, majd egy harmadik mikroszálassal szárazra töröltem.
A tegnapi bőrápoló okozta puhaság megmaradt, de a fényesség selyemfényűvé szelídült.
A többit majd máskor folytatom.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
FeRRaR1
őstag
válasz rasotamas #48315 üzenetére
Valószínűleg túl sok vegyszert használsz. Én szoktam várni tisztítás és ápolás között. Inkább használj túl keveset és tegyél még ha kell, mint túl sokat. Csinálj egy szép takarítást és ápold le holnap reggel mert ma már kapott anyagot bőven ahogy olvasom.
tboy93
Szerintem polír és eladás. A rozsda ami a kapuról jött mind el fog tűnni, és a karcok nagy része is. Viszont ezt csiszolni is kell, aztán polírozni. Tökéletes nem lesz, de bőven vállalható szvsz. (Ha hibátlant akarsz akkor fényezés)
-
nagyúr
-
veterán
válasz MasterMark #48312 üzenetére
Az a baj hogy kábé mire a végeztem a második negyeddel az első már meg is száradt, hiszen meleg volt. Mire teljesen körbeértem nyoma sem maradt.
Akkor mi lenne a célravezető metódus? Egyszerre egy negyed? Száraz vagy nedves, vagy vizes mikroszálassal kéne letörölni?https://tinyurl.com/rasoapro
-
FeRRaR1
őstag
válasz asasasas #48307 üzenetére
Nekem 2-3 óra volt pedig a lámpákat is kiszedtem illetve az eső csatorna alatt is takarítottam. Persze még ezt is lehet aprólékosabban, de nem látom hogy bármelyik motortér egy átlag autón több mint 3-5 óra legyen.
vedini
Szép munka, a gumit könnyű takarítani, ne hagyd ki[ Szerkesztve ]
-
vedini
őstag
válasz asasasas #48307 üzenetére
Ne ijedj meg, csak elkezdeni nehez, nekem talan 1 ora volt elnagyolva, porszivozas, kezi spricni, ecseteles, visszatorles, apolas, igaz nem lett olyan szep mint FeRRaR1-e. Motorhazteto szigetelesen latszik az elszinezodes, egyelore lusta vagyok neki allni.
workworkwork...
-
vedini
őstag
válasz FeRRaR1 #48301 üzenetére
Koszi a valaszt, nah akkor en is megejtek egyet
mas:
winkler utan, totalkar is beallt a sorba, elkepeszto, ez a munkaja, vallalkozo... kis karcher szennymaroval, kis spricni, hosszu a lista.
[link]Egyebkent szabiba mostansag pozitivan csalodok, ragad ra a tudas, legutobbi videoja igenyesre sikerult
[link]workworkwork...
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Belső műanyagok takarítására és ápolására ki milyen anyagot használ? -
FeRRaR1
őstag
válasz vedini #48300 üzenetére
Helyzet függő, hol parkolsz, hol közlekedsz, milyen a mostani állapot...
Nekem az S80 2x volt megcsinálva 7 év alatt de hétvegi gép 25 réteg kerámiával meg wax-al és garázsban tartott.
Munkás, csillag garázsos napi verdán simán mehet évente. (Nálam)
Ha a sínek mellett parkolsz, akár 3 havonta is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- -62% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest