Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Charley76
csendes tag
Hali
Tud valaki abban segiteni hogy Debrecenben hol találok AUTOGLIN cuccokat? Ahogy látom az autoglin srác meg szököt tölünk.
Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet
-
agent_k
őstag
Ez az új kiszemeltem. Van egy 125mm-es excenteresem, de az lámpához kissé kényelmetlen. Viszont az is érdekes, hogy 125mm alatt iszonyat gyenge a kínálat. Elérhető áron nem is nagyon találtam csak ezt a metabot.
Lion
Ez már egész elfogadható
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Segítséget kérek, némi optikai tuningon esett át a kocsi, (az első levehető két, cc50cm-es lökhárító elembe ragasztottam be karbon csöveket, amikben a nappali fény LED-jei foglalnak majd helyet), teljesen újra kellene fújni, én nekiveselkedtem, de úgy elQ....rtam ahogy a nagykönyvnem meg van írva. Ez valami puha műa. (PP-EPDM), nem tudtam kézzel szépen felcsiszolni, azt gondoltam, hogy általam lényegtelennek tűnő karcokat a festék, majd befedi, hát tévedtem. A másik, h vettem hozzá valami alapozót aminek semmi színe nem volt, azt mondta a festékboltos, h az jó lesz. Lefújtam vele, majd a kikevertetett gyári színnel megpróbáltam lefújni, hát nem sikerült. Úgy "itta" a festéket, mint a szivacs, a csiszolások nyoma látszik. Teljesen romokban vaok. Ajánljatok már valakit aki ezt szépen meg tudná csinálni, ha lehet a főváros környékéről (Zsámbékon lakom), azt érzem én ezt nem tudom szépen megcsinálni.
Köszönettel!!
Joe
-
agent_k
őstag
válasz varsam #15886 üzenetére
Letakarítod az üveget úgy hogy hanyattessen rajta a légy. Aztán vékony szivacsra öntesz keresztben egy vékony csíkot. Bemázolod vele az üveget. Látsszon rajta, hogy jártál ott, de tűnjön is el rögtön a nyom. Egyszóval nem szabad sokat használni. Aztán vársz. Amikor azt gondolod, hogy száraz már mindehol, akkor vársz tovább.
Ezután papírtörlővel több menetben is áttörlöd a felületet, ezután vizet spriccelsz rá nagyon vékonyan tényleg csak finoman és papírtörlővel szárazra törlöd.
Kész. -
törölt tag
-
varsam
őstag
sziasztok
vettem Turtle glass polish-t. Mire vigyem fel és ugarjak neki a szélvédőnek? Mikroszálas rongy jó, vagy inkább valami szivaccsal?
Utána le akarom kezelni Rain-x-szel, azt is vettem. Azt papír törlőkendővel jó felvinni ugye?
Esetleg le tudnátok írni a menetét, hogy ne legyen fátyolos -
HuTi.HUN
tag
Új féktárcsát kapott az autó, de az előzővel ellentétben ezeknek a közepe gyárilag nincs lefestve.
Cink alapozó + féknyereg festék megteszi a rozsda ellen, vagy használjak mást?
-
Bandus99
őstag
Szasztok
Szerintetek ezt erdemes alkalmazni?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
HuTi.HUN
tag
válasz MunezXBK #15876 üzenetére
Azt nem tudtam
Az viszont biztos, hogy nagyon meg kell nézni, kihez viszi az ember az autót, mert bőrfelújítással is egyre többen foglalkoznak és ránézésre elég sok a kókler. A borfelujitas.hu például elég korrektnek tűnik, én inkább oda vinném, még ha messze is van.
-
HuTi.HUN
tag
válasz runner 125 #15873 üzenetére
Nekem jó tapasztalatom van a Dynamix Dyes céggel, de jókat olvastam a Gliptone termékekről is.
Ha repedt, akkor elvinném szakemberhez (borfelujitas.hu).[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz runner 125 #15873 üzenetére
Szvsz ha repedt, az már baj. Nem volt ápolva és ki van száradva.
Először puhítsa fel.
-
runner 125
nagyúr
Aporpó, bőrfestés.
Annó mintha linkelt volna valaki jó minőségű, tartós bőrfestéket. Márkatársnak index-en ki van repedve néhol a beige bőr, egy átfestéssel talán még tudna rajta javítani.
Tapasztalat esetleg valakinek?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz tboy93 #15865 üzenetére
A 40 ezért mindért nagyon jó ár!
Nekem a bal hátsó ajtó alján volt egy ennél sokkal enyhébb, csak belülről kezdő kb 30cm-es korróziócsík és a sárvédőíven volt egy 100ft-os nagyságú folt. Ezért fizettem 35-öt.
Nyilván, itt nyugaton az osztrákok feltolják az árakat, de 40-ért az egész kijavítása teljesen korrekt ajánlat."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kk831228
addikt
Hááát , szerintem a rozsdával van a legnagyobb probléma... Biztos azért olyan drága... 20k körül fújnak egy elemet felénk... Ha nem lenne szét rohadva 30-40-ből kijönne fújással együtt, de így... Így hogy szét van rohadva sokkal nagyobb munka. Ki kell vágni ,új lemezt oda taknyolni stb... Így reális lehet a 40 SZVSZ...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
nagyúr
válasz Rivaul #15868 üzenetére
Hol élsz Te? Hondához 10-ért ajtó? Örülök ha 30-ért kapok egy üres ajtót, múltkor egy bontott díszlécet vettem (fekete műanyag darab) 5k-ért és örültem mint majom a farkának, hogy nem kell újat vennem 12-ért. Az meg hogy ES4-hez színazonos ajtót találjak kvázi lehetetlen, egyrészt nem bontanak csak elvétve, másrészt az előző tulaj külön rendelte a japóktól fehérben a verdát.
Sajnos borzasztó drága minden ehhez az autóhoz
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Fogj egy sarokcsiszolót és fémig told fel. Utána alapozd és fújd le magad flakonossal sztem... Én biztos nem fizetnék érte 40k-t. A kilincs alattit meg hagyd ahogy van. Kép alapján nem vészes.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Typhoon47
senior tag
-
törölt tag
Ami még tetszeni szokott.Lakatosnál ott van kb. 2hetet az autó majd amikor hozzám kerül akkor lehetne gyorba mert már nagyon kéne az autó...
Majd ott imádkozom a szorókitt ill. lakknak,hogy gyorsabban száradj... -
tresh
veterán
válasz #00809728 #15833 üzenetére
Jajaja láttam majd jól bekoptatja az ódin ha végre oda érnék hozzá
Az a baj hogy meló véget nagyon nehéz lesz kijutnom plusz neki is elég szűkös a keresztmetszet De mindenképp megyek majd mert rosszul lettem amikor megláttam hogy a macskák a csomagtartómon "bagzanak" és szanaszét karcolták ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TayRol #15832 üzenetére
Hát első körben üregvédelem kéne oda gyorsba.Majd kicsiszolni fémig és lealapozni műgyantával örök élet+1nap.
Úgy hagyni kb 2-3hétig,hogy jön -e elő még ugyanott rozsda.Ha igen akkor üregvédelem és újra.
Ha már nincs jele az újra rozsdásodásnak akkor festeném le kb. ahogy leírtam a MOTORHÁZTETŐNÉL lásd 15831hsz
15.000ft/db[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valami kókler fényezte újra pár éve, az biztos...
Sajnos ahogy írtad.
Én sok emberkébe bele futok akik kérnek egy árajánlatot( pld egy motorháztető )
kivülről kell csak metal sokalja a 20.000ft-ot.Mert a szomszédjában van egy "festő" féle az megfesti 12.000ft-ért.
Hajrá...Nagyon egyszerű a képlet:
1 ki kell kevertetni a gyári szint ha szerencséd van ott van melletted a festékbolt ha nem akkor benzin-gázolaj költség.
Opel G astra zöldmetál Motorháztető kb 2-3deci szin 1590ft/deci.Festékboltba ahol kevertettem a festéket kb. 10éve oda jártam és sosem kaptam 5ft kedvezményt sem.Mert nem értem el az éves 5milla megrendelést KAPTAM A VÁLASZT.Már nem is járok oda.
2 Motorháztető levétele
3 lemosása higítóval v. szilikon lemosóval.1deci
4. becsiszolása (géppel 2korong 150ft/db)majd kőfelverődések kikittelése vagy ha sok van rajta akkor telibe szorózása.(szorókitt 1kg 2k-s jó minőség 4500ft abból kell kb 2-3deci)Osszál-szorózzál.
5 másnap becsiszolni 800-as ill. 1000-es vizes papírral 1.5-2h
6 sváb rongyal való áttörölgetés 2-3* és szilikonmentesítővel vagy 95% alkohollal átmosni.
7 körbe a padlot ill. a környéket feltakarítani és bevizezni
8 motorháztető másik felét leragasztani.
9 jöhet a metal 3-4rétegben
10. lakkozás 3deci 2k-s jó minöség 5500ft/l
11. száradás után 2000-es,3000-es abrolonggal átcsiszolni + polirozás.
12 felrakásvillany,viz,kompresszor használat,nem árt ha +20fok van a garázsban,munkabéred.
Ja és egyből jól sikerüljön mert ha szétugrik vagy rosszul terítti a festéket a pisztoly akkor újra kezdheted.20.000ft. kb efektiven 6órát melozól vele.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz kk831228 #15827 üzenetére
Ez is egy velemeny, de szerintem nagyon hasznos automosashoz. Egyreszt kevesebb vizzel dolgozol, mint a slaggal, masreszt leszedi a kosz nayg reszet es a szivacsozasal sokkal gyorsabban haladzs, harmadreszt a korcsi aljat, illetve a kerekdobokat is sokkal jobban lehet vele pucolni, mint slaggal. Nyilvan a melegvizes a legtutibb, de azert az mar komoly kategoria
Összerakni meg nem egy nagy durranas szvsz.
-
kk831228
addikt
válasz Typhoon47 #15825 üzenetére
Tudom csak egy bizonyos érték alatt semmit nem ér, az autóhoz... Ha úgy lenne akkor minek lennének a nagygépek... Akkor mindenki a legkisebbet venné... Arról nem beszélve hogy a legkisebbekhez 1,5 m tömlő van jobb ha hátára köti az ember, mert egy nagyobb személyautónál 6-szor kell arrébb telepíteni mire körbe érsz, ha meg rákötsz egy 6 m - es tömlőt olyan gyenge lesz hogy a sarat se viszi le...
Na mindegy, én csak még akartam spórolni 30000-et olyannak aki még nem használt ilyen kis mosó... Amúgy h as kell valakinek nekem van egy 2—szer használt mosó 6m tömlővel azt hiszem fém szivattyús...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Typhoon47
senior tag
válasz kk831228 #15817 üzenetére
Pont az a lényege, hogy kevés vízszállítással mosson. De egyébként lehet kapni mindegyik típushoz szabályozható fejet és csinálhatsz belőle könnyen "slagot" is (ha letekered a nyomást). A nyomás értékek meg csak elméleti értékek a fej végén mérve és mindig a "legerősebb" fejjel.
"Education is important but big biceps are importanter"
-
vmk
tag
válasz #00809728 #15737 üzenetére
A képek:
tető (amikor megvettem hibátlan volt a tető, majd lett egy repedés, mosásnál meg le is dobta a festéket)
hátsó sárvédő (itt szintén nem volt probléma amikor hozzám került az autó, most meg...)
motorháztető
hátsó sárvédő (ahogy látszik erre már ráfestettek, de most egyre nagyobb felületen jön le a festés)Szóval attól tartok csak, ha ezt a párat kijavítja egy fényező, akkor máshol ugyan így újra előjöhet ez a gond.
Valami kókler fényezte újra pár éve, az biztos... -
runner 125
nagyúr
válasz focvis #15816 üzenetére
Sokszor én is elgondolkodom, h vennem kellene egy polírozót, viszont férfiasan bevallom, h én fosok rámenni vele az autóra. Gyakorolni nincs időm, úgyhogy rábízom inkább szakemberre.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kk831228
addikt
Itt lehetne találni használható kategóriát (nem én árulom ) : [link]
-
kk831228
addikt
válasz Typhoon47 #15811 üzenetére
Szerintem meg van 100 bar ,csak a szórófej végén ,közvetlenül... Szvsz. a vízszállítás értéke sokkal fontosabb. Na meg ugye a melegvíz... Ezeknél a kis mosóknál elég gyengus ,a szállítási értkék. Semmit nem ér ,főleg egy nagyobb autónál... Nekem is van ,de nem éri meg a fáradtságot hogy összerakjam autómosáshoz mivel slaggal hamarabb lemosom. Bicikli, motor, terasz ilyesmire elmegy...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Declare #15806 üzenetére
Engem tavaly próbáltak megfertőzni, még ellenállok , előbb veszek ezüst színű autót, mint polírgépet magamnak. A fekete végtelen szívás.
BTW: van egy bontatlan flakon teflonos Turtle Waxom, ha érdekel postázom DE-be is. (ja, nem postázom)A Wolf's emberi áron van, komoly szakmai kérdésekben nem én vagyok az embered itt.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Ezeket az ajánlott termékeket nem lehetne beleírni az első hsz-be? Olvastam azt is, de abban már van egy kevés idejét múlt rész.
-
Typhoon47
senior tag
-
kungzi
veterán
annyira nem értek hozzá, hogy az már fáj, de nem jobb a nagyobb bar? Vagy maga a márka egy hulladék? Makita 100bar, Lidl 150bar.
-
Declare
őstag
válasz focvis #15786 üzenetére
Basszus, kellett nekem ide jönni, ebbe a topicba.... erre mondjak, hogy boldogok a lelki szegenyek ....sonax sampon es neha egy kis turtle wax-al olyan büszke voltam magamra..... aztan most jöttök itt nekem ezekkel az AGP EDG SRP BD WFGSJUZW betüitekkel, meg a csillogos autoitokkal....
Na akkor összegezve a friss infokat. Egy ilyen 1-szintü fertözöttsegi fokon egve , ha beszerzek egy Autoglym SRP-t, amivel mosas utan "atpolirozom" a kocsit, majd utana egy Autoglym EGP vel megegyszer. Ez mar igy megüti az "alakul" szintet?
Masik. Ha az üvegre veszek ilyen glass polirt, az csak annyi hogy szep tiszta lesz es jol nez majd ki/ jol latok ki rajta, vagy van ilyen vizlepergetö hatasa is? Vagy arra valami nano cucc kel?
-
lela
aktív tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy felni tisztításra(fékpor), és gumiápolásra mit javasoltok?Felnit jelenleg nerta atc 100 savval tisztítom, de esetleg kipróbálnék egy savmentes terméket. Vannak ezek a piros színű anyagok olyan mint a sonaxnak a tisztítója.Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Ez a nerta mennyire prémium termékeket gyárt, használ valaki ilyen termékeket?Köszi!
-
kungzi
veterán
üdv
a lidl-ben kapható a parkside 150 d3 magasnyomású. 2100W, 150bar nyomással. 30k, szerintetek ez milyen? Nem csúcs szuper gép, de kocsit mosni lehessen vele azért.
Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest