Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz Champipi #30201 üzenetére
Régi Dune modellt ne vegyél szerintem. Mert régen még korrektül javították a firmware-t és ők voltak a sztárok. Ma meg már inkább kidobnak egy új modellt, semmint a régi firmware-jét tökéletesítenék.
Szerintem a fenti nem áll.
A régebbi Dune modellekhez 2013 05 15.-én hozták ki a legutolsó firmware frissítést.
Ami -érzésem szerint- felhasználói szempontból semmi érdemit nem tartalmaz, teljesen másért kellett: valószínűleg csak azért hozták ki, mert ez az új Sigma SDK-ra épül, illetve az API is -minimálisan- módosult.
De ezzel egységesítették a régi és az új Dune modellek firmware-rek alapját, ergo a jövőben nem lesz külön két irány (a régebbi -de jobb- Sigma SMP864x SoC és az újabb Sigma SMP867x SoC eltérő SDK-ra épült). Vagyis egyrészt munkát spórolnak, mert elég egy softot fejleszteni, másrészt az új funkciók, fejlesztések így simán alkalmazhatóak a régebbi modellek esetében is.Amúgy ha ritka a firmware frissítés az éppen jót is jelenthet. Én például 2012 10 18-as firmware-t használok. Azért, mert egyszerűen nincs okom lecserélni, nincs miért.
[ Szerkesztve ]
-
-
dani3l
őstag
válasz Champipi #22034 üzenetére
Köszi a valaszt, ugyan ez a felallas volt nekem is (ipad minin legalabbis, ipodon gplayer)!
erdoke mar adott egy felig-meddig logikus magyarazatot a kerdesre, bar igy sem tiszta teljesen, ugyanis (korabban nem irtam, mert nem akartam nagyon melyen belemenni) egy adott mappabol semmilyen avinak nincs hangja, masik mappabol pedig van, viszont ha "cserelgetem" öket egyik mappabol a masikba, akkor is annak van hangja, aminek elötte is volt, hiaba került at mashova.. szoval ez meg mindig kisse wtf nalam, de mindegy, letudtam annyival, hogy nem lesz nezve avi ipaden (egyebkent teljesen különbözö forrasokbol szarmazo fökent regi avi filmek, tehat meg a rossz kodolas sem lehet magyarazat..)es az off az offban:
Szeretem ezt a topikot, mert minden estere összegyülik nehanyszaz hsz amit vegignyalazhatok, aztan egyik nap a plazma vs lcd temabol okosodok ki, masik nap a flac kodolasbol, vagy a kabelekböl, most a nasokbol..
-
-
dani3l
őstag
válasz Champipi #22002 üzenetére
Bocs az offert, de ha esetleg nem tul nagy keres, meg tudnad nezni, ugyan ebben a formaban (tehat nasrol ds videon keresztül) Neked mennek-e a sima avi filmek? En ezzel szivok napok ota, a nason levö filmek nagyreszet ha igy akarom lejatszani, ipod/ipad-on nincs hang. Azokat nem jatsza le mondjuk a beepitett lejatszo, de probaltam többfelet es sehogy nem megy. Androidon nincs ilyen gond..
-
Trava
tag
válasz Champipi #21991 üzenetére
Erdoke mondja jól, az airplay csak a támogatott formátumokat viszi át.
A synology real time kódolja és aztán küldi át.
A DSM nem bugos, csak a Te nas-od gyenge erre a feladatra, ezért nálad nem mükődik. (biztos neked marwell vagy freescale procis van de még az atom cpu-sokon sem megy)
Nálam is a home kategóriáson nem megy, viszont a business osztályú gépen jó.(DS3612xs) -
nagyúr
válasz Champipi #21986 üzenetére
"Én egyszer vettem egy Popcorn Popbox V8-ast 35 000 Ft-ért és szoptam vele 1000-el..."
Sorstársam, üdvözöllek! Csak azért nem írom, hogy együtt szoptunk, mert félreértésekre adhat okot.
De nincs teljesen igazad. Ha csak a Popboxból indulhatnánk ki médialejátszó színvonalban, ebből a topicból sírva menekülne mindenki a HTPC-topicba. Azért a dolog szerintem árnyaltabb. Én például vettem egy Dune HD Max-ot, ami médialejátszó szinten nagyon korrekt és tisztességes player. Kb. olyan a popbox-hoz képest, mint Rolls-Royce a kispolszkihoz képest. A Dune kistestvérei is legalább annyira jók, csak kevesebb "toldalékkal", csatlakozókkal.
Ez nem rábeszélés a Dune-re, csak vázolom, nem reménytelen egy használható médialejátszó beszerzése. -
Warter
addikt
válasz Champipi #20242 üzenetére
Senki nem mondta, hogy bármilyen egyetemes igazságot el kell fogadnod. Összesen annyit kell tenned, hogy fogod a két kábelt hazaviszed és kipróbálod. Amelyiket jobbnak látod vagy jobban tetszik azt megtartod a másikat visszaviszed. Azt meg csak el tudod fogadni, hogy ő jobbnak látja. Azt hiszem ez elég szubjektív dolog ahhoz, hogy ne kössön bele senki.
-
Multibit
nagyúr
válasz Champipi #19542 üzenetére
Kérdezheted, én nem tiltom meg
Vannak ilyen mediaplayer-ek. Igaz, a gyárilag ODD-vel egybeépített mp-k drágák. Viszont lehet számítógépes DVD olvasót/írót USB-n mediaplayer-hez kapcsolni és máris megoldott a képmutatás DVD-ről.Szerk:
Persze lehet, hogy nem minden játékos tudja ez a mutatványt. Én a saját Dune B1-emmel próbáltam, az tudja.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz Champipi #19478 üzenetére
Azért ez részben amiatt is van, hogy a favorizált Sigma eléggé megdöccent az utóbbi időben. Chipset szinten hibák maradtak benne, olvashattunk nem a legjobban sikerült SDK-ról is. Androidnak annyira nem kell örülni lejátszóknál a maga virtuális gépen futtatott szoftverével. Megvan az a veszély, hogy egyre távolabb kerül a lejátszás a hardveres szinttől. Ki mit heggeszt alapon hol lesz kadencia, hol nem ugyanolyan chipseten belül. A koreai/kínai menü agymenésekről nem is beszélve, ami kifejezetten ocsmány egy nagyobb plazmán vagy projektoron.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Peak
addikt
válasz Champipi #12632 üzenetére
Na ez a marketing.
x86 alapon is lehet pont ugyan ilyen paraméterekkel rendelkező NAS-t építeni, csak egy picit olcsóbban, hiszen a Synology saját platformszoftvert fejleszt, linux alapokra, szóval az egybites júzerek is tudják kezelni, ezt kell megfizetni, no meg a fasza tervezést, dizájnt, apró ötleteket.
De ez igazából egy átlagjúzert nem érint, hiszen a NAS-t el kell dugni a lakás leghangszigeteltebb pontjára és hozzá sem kell piszkálni, ahogy Larry is mondotta.Btw nálam is van ilyen Atom alapú szerver, NAS-nak használva 4 db merevlemezzel, együtt kb. 40W-ot eszik, a NetGear RND4000 szintén 4 db HDDvel 48W-ot.
Szóval béke!szerk: u.i.: a HP Proliant mikroszervere AMD platformon szuper alap egy NAS+HTPC kombónak!!!
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
larryking
senior tag
Nem fogok vitába bocsájtkozni, de ami nekem van az egy 5 lemezes nas, ami egy atom alapú
lapból és 2 gb memóriából áll, de a szerkezet teljes szétszedése nélkűl nem lehet pl egeret rádugni csak usb-set. Nem szervernek, nem pcnek áruljak, hanem nasnak. Az egész fogyasztása nagyon baráti keretek között mozog. És jelzem még egyszer EZ EGY NAS.
Az, hogy pc-s lap van benne attól még nem pc, az általad említett két gyártó is alkalmaz ilyen alkatrészeket, és mégis rámondja, hogy nas. Nem akarok itt pálcát törni semmi felett, mert csak hozzá szóltam. De végeredményben a HP-val jár a legjobban, mert még egy pici plussz pénzel nagyon komoly médialejátszót épít belőle, és be is fejezem mielőtt bizonyos fórum látogatók bele nem szólnak, hogy párhuzamot vonok médialejátszó és médialejátszónak használt pc között.[ Szerkesztve ]
"We'll meet you where the lights are...."
-
kmarci25
veterán
Ha pc-n futtatod a utorrentet, akkor is ránézhetsz a letöltéseidre az utcán, de akár a wc-n is. Csak legyen nálad az okostelefon, és legyen azon is fenn a utorrent app.
Sőt indíthatsz új letöltést, megállíthatsz folyamatban lévőt, stb.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
BBéci
legenda
válasz Champipi #11795 üzenetére
Nem álláspont, hanem kizárólag saját tapasztalat alapján választok kábeleket. Előfordult már, hogy a 2000 és a 20000 forintos HDMI között nem láttam különbséget, de az ellenkezője sokkal többször és akkor még nem beszéltem az igazán kiváló minőségű vezetékekről. Viszont azok nem átlagos, hétköznapi, hanem >20000000 forintos, high-end rendszerekbe valók.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
norral
aktív tag
válasz Champipi #10104 üzenetére
Valaki tudja esetleg, hogy a SMB megosztáson keresztül mi az a sávszél, amivel egy Dune HD 101 megbírkózik. Mert kénytelen voltam NFS-re, azon belül is TCP-re állítani, hogy a NAS-omról (Synology 212) tudjak akadás nélkül BD50-et nézni. Itt meg ilyen fake @ elejű könyvtárak vannak mindenütt. Együtt lehet vele élni, csak nem "szép". Valami tipp, mit kéne még kipróbálnom?
(NASon synology raid1, gondolom ext4, a két eszköz egy 1043nd (gigabites) routeren keresztül van összekötve)
Ami fura egyébként, hogy UDP-vel is akadt, pedig elvileg abban nincs semmi hibajavítás. Csak TCPvel megy, igaz ott nem volt gond még.
Szerintem az a gond, hogy azért mert számodra nézhetetlen a plazma, mert _TE LÁTOD_, hogy vibrál, próbálsz róla olyanokat is lebeszélni, akik ezt nem is veszik észre.
Akik otthon nem néznek (sok) TV-t, inkább csak filmeket vagy sorozatokat, nem zavarja őket, hogy a TV-jük többet fogyaszt, valamint hasonló képet szeretnének látni, mint a moziban, azoknak ideális a plazma. Akik egyéb célra is akarják használni, azok vagy kompromisszumot kötnek, majd vigyáznak rá, vagy vesznek egy kevésbé érzékeny LCD TV-t, és annak esetleges hiányosságaival békélnek meg.
Szerintem meg igenis fontos, hogy felhívjuk az olyanok figyelmét a plazmára, akik egyáltalán nem ismerik. Aztán ők eljönnek a plazmatopicba, felteszik a szokásos kérdéseiket (ezeket én is mind végiglőttem), majd döntenek.
Szerintem is sokkal jobb képe van a plazmáknak. Nekem csak egyet kellett megnéznem egy havernál, és rögtön tudtam, hogy nekem is az lesz. Ráadásul kaptam 300k alatt egy középkategória tetejére pozicionált 50"-os TV-t 5 év garanciával, annyiért, amennyiért egy jobb 42"-os LCD-t kaptam volna.
Ja persze mielőtt megrendeltem volna, elvittem a barátnőmet is egy plázába, meg a barátomhoz is, akinél plazmát sasoltam, hogy nézze meg, hogy látja e a vibrálást. Szomorú lettem volna, ha emiatt mást kellett volna választanom, de kibékültem volna a dologgal.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Champipi #10099 üzenetére
Nem kötözködésből, de nekem eddig az összes laptopom 60Hz a képfrekvencia és nem villog.
Akkor most mi van?
Ez a cd mp3 hasonlatoddal megint csak magadat nevetteted ki, mintha teszkos májas hasonlitanád a libamájhoz, nagyon nemugyanaz.De ezeket ne itt, hanem a plazma topikban vesd fel,ott kapsz rá hamarabb választ
-
TCr
veterán
-
törölt tag
válasz Champipi #10050 üzenetére
Nem akartam ebbe a hülyeségbe beleszólni, de ebben van igazság némi kiegészítéssel.
...Akinek pedig volt egyszer 60 Hz-en villogó CRT-je, nem nagyon tud megbarátkozni a 600 Hz-esnek csúsztatott (gyengébbek kedvéért: "hazudott") plazma brutális, szemromboló villódzásával! ...
Nekem is brutálisan vibrálnak a plazmák, ránézni sem tudok 3-4 percnél tovább. Lehet, hogy ebben szerepet játszik az évek alatt megszokott "sima" LCD kép, ezért hatványozottan zavar a plazma vibrálás. Nem tudom mi lett volna ha közvetlen a CRT után egy plazmát szoktam volna meg. Jó kérdés, talán másképp látnám.
Most, hogy közelebbi kapcsoltba kerültem egy g30-cal, s nyugodt körülmények között tesztelgettük, újból kiesett nálam a technológia. Pedig a mozgásmegjelenítése agyonveri az összes LCD tévéjét, amit valaha láttam. Szerencsére látván az új LM 7xxx LG sorozatot nem aggódom, vannak minőségi LCD-k 2012-ben is.
-
erdoke
titán
válasz Champipi #10050 üzenetére
Bionyára sokat láttál már egymás mellett LCD-t és plazmát... Egyszer megnézed otthoni körülmények között, többet rá se nézel a hígfosch LCD-kre. Btw, nekem 100 Hz-es csúcs sík képcsöves Sony CRT-m volt már 1999-ben is.
(#10053) jaddz
Valóvilágra meg a zikszfaktorra megteszi az LCD is, használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
norral
aktív tag
válasz Champipi #10015 üzenetére
[Ironic]
Gondolom otthon is világít a több ezer kilowatt minden irányból. Mindegy a lényeg, hogy közben a TV keveset fogyasszon. A zuhanyzóba egyébként én is csak LCD-t vennék, ott együtt felhősödhet a párával.@Ed:
Ha véletlen fekete már van rajta, akkor kontraszt is akad -e mellé?
[/Ironic][Popcorn]
readonly
[/Popcorn]warter:
Én csak hülyéskedek, nyilván Champipi is ugyanezt teszi.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Champipi #10015 üzenetére
Örülünk, hogy örülsz! Én meg múltkor megnéztem egy filmet a plazmámon, és nem mentem ki fürödni, mert kibírtam nélküle 1,5 órát. Utána meg interneteztem a laptopomon, és nem vertem szét egy LCD tv-t sem, mert kicsit drága hobbi lenne. Egyébként ilyen stílussal meg is érdemled az LCD-t
-
BBéci
legenda
válasz Champipi #9392 üzenetére
Meg sem hallgatod, csak méred, teljesen mindegy, milyen a hangja? A mérési eredményt kinyomtatod, bekeretezed és kiteszed a falra?
Ki nem sz@rja le, mit mutatnak a műszerek, ha az ember ízlésének nem felel meg a hangzás, vagyx éppen ellenkezőleg?
Amikor legközelebb elmegyek a MŰPA-ba egy koncertre, viszek magammal egy bőröndnyi műszert és ha nem azt mutatja, amit kellene, visszakérem a jegy árát!
Mellesleg rengeteg szaklapban találsz mérési eredményeket a tesztek végén, a mi honlapunkon is egyre több lesz, remélem elérjük a 100 %-ot.(#9394) Peak
Te azt hiszed, a Polk RTi A7 jól szól, pedig a műszerek szerint tök sz@r, ezért gyorsan dobd ki és vegyél mjúzikcentert![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Champipi #9309 üzenetére
Mi az, hogy "bizonyítani kell" ?
Bizonyítsa, mérje, aki akarja, nekem elég, hogy hallom. Rengeteg hasznos dolog van, amit nem tudunk egyértelműen megmagyarázni, mégis működik. (pl. betápnál szénrudak hatása a hangra, hálózati kábel, villásdugó forgatás) Ezen kívül ez egy fórum, nem pedig tudományos értekezés.Egy műszaki szakon diplomázó, értelmiségi.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peak
addikt
válasz Champipi #9309 üzenetére
Erre írtam közelítőleg a másik topicban, hogy "ez a hit diadala a fizika és biológia fölött", noha amúgy bizonyos esetekben mérhető és magyarázható dolgok vannak, többségében viszont sajnos nem.
Ilyen például a 0,000000007 mp-es jitter/remegés.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz Champipi #9212 üzenetére
Annak a boltnak a nevét most hallom (látom) először, olyantól nem mernék venni egy gombot sem, akikről nincs sok jó tapasztalat. Meg merem kockáztatni, hogy valami sufnicég, csak levelezési cím és székhely található a honlapjukon
Egyébként lehetőleg közvetlenül a hazai forgalmazótól, importőrtől szeretek vásárolni, azokban jobban bízom, még ha picivel drágábbak is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Warter
addikt
válasz Champipi #8628 üzenetére
BDRip-nél elég kicsi az esély, hogy HD hanggal fogsz találkozni. BD25 vagy BD50 ripnél jóval nagyobb rá az esély. Egyébként meg HDMI kábel a legegyszerűbb megoldás a hang és a kép átvitelére. Ha a HD hanggal gond is lenne, a core hangsávok minden esettben átmennek, tehát ilyen esetben érdemes a másik hangsávot választani illetve, ha nem fogja kezelni a HD-t, akkor az adott HD hang core része fog átmenni az erősítőre. pl DTS-HDMA-nál csak a DTS, TrueHD-nál pedig a DD.
-
erdoke
titán
válasz Champipi #8628 üzenetére
A "nem HD" hangok kötelezők a lemezen, tehát a DTS HD MA tartalmaz egy ún. core-t, és a Dolby True HD mellett is van egy DD. Ezeket kiadja gond nélkül HDMI-n, tehát hang van, csak nem az éppen elérhető legjobb.
Lehet vele élni, a kérdés inkább az, hogy ki tudják-e egyáltalán javítani, mert eddig nagy a csönd.A legjobb aláírás a héten
-
tlala
addikt
válasz Champipi #4706 üzenetére
Senki sem tagadja, hogy a mérésnek is van létjogosultsága egy rendszer alapvető kimérésében.
Nem ezzel van a baj, hanem a folytatással, azzal, amit te állítasz.
Hogy egy részben szubjektív műfajban csak és kizárólag annak van létjogosultsága, amire van műszerünk, amit mérni tudunk.
Na ez már nem igaz.
Ezen minden hangmérnök röhögne, pedig ők aztán jó pár műszert használnak.
De szerintem abbahagyhatnánk ezt itt végre, a médiaplayerek topicjában. -
Minimoa
tag
válasz Champipi #4668 üzenetére
szerintem annyira nem durva, lévén, hogy még nem sikerült megalkotni a szem és a fül és a mögötte álló érzet precíz fizikai modelljét
Egészen addig csak THD-ról, SNR-ről, freki átvitelről, stb. beszélhetünk csak, ami valamilyen arányban van az érzettel, de annak nem abszolút mérőszámai -
törölt tag
válasz Champipi #4646 üzenetére
Még sosem fordul meg a fejemben, hogy megmérjem amit látok. Minden műszernél jobban működik a szemem és a fülem, szerencsére.
(#4642) zodo:
Szép a körítés, remélem beválik hardveresen is. A 1185-ös chipset jól sikerült, ha nem ördögtől való fw-t használ az egreat, akkor elégedett leszel.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Champipi #4646 üzenetére
Ahogyan egy autónál sem csak 1 összetevő adja meg a végső eredményt, úgy egy Hi-Fi láncnál sem.
Az értelmetlen OFF-olást pedig ezennel befejeztem, mert semmihez sem vezet, ez már tipikusan csak az "akkor is nekem van igazam, még ha hülyeséget is beszélek" vita.
Már régen nem arról szól, amiről elkezdtük.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz Champipi #4574 üzenetére
Az 1001 lóerő és a 16.000 cm3 ugyan úgy nem ér 300 mihályt, mint ahogy egy interconnect sem ér 3-at, ennyi lett volna a lényeg.
Azt a 300 misit földbedöngöli a Nissan GT-R Switzer P800, aminek az ára kevesebb, mint 10%-a a Veyronénak.Megéri a Veyron?
Nem, de lesz@rom, mert tele vagyok.Megéri a 3 millás interconnect?
Nem, de lesz@rom, mert van rá pénzem.De ha már megemlítetted a "műszaki mérőszámokat"...
Hangdiagnosztika? Akusztikai mérések?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tristis
őstag
válasz Champipi #4576 üzenetére
Én meg arra hívom fel a figyelmedet a 4.7-es reál (van humán is ha az szeretnél, sőt még mezőgazdasági végzettségem is van, illetve kamion sofőr is vagyok, hogy ne tudj sehonnan kizárni észlény) egyetemi diplomámmal, hogy a hihetetlen nagy szubjektum ellenére az őszinte emberekből álló hifis baráti körben egy véleményen szoktunk lenni vakteszt után. Egy marha van, aki pont ezt hajtogatja hogy ezt így nem lehet megmondani meg minden fül más. Ő szépen objektíven megnézi a márkajelzést, megnézi mi van bedugva és már is van véleménye, hogy melyik a jobb. Na neki van 3D-s tv-je két ótvar hangfallal, de hangjavító erősítője van cserébe.
Nekem meg erről ez a véleményem. Aki nem lát meg nem hall az tényleg ne adjon tanácsot, de ne is magyarázzon nekem hogy mire való egy fórum, itt vagyok már egy ideje. Egyébként javaslom a reál diploma helyett az orvosi pályát, ha mindenképpen az emberi fül és a hallás körül akarsz erőlködni. Bosszantó emberek vannak a Földön!
Nem kell hinni IC kábelban, nem kell hinni digit kábelban sem. Nem hit kérdés, hanem tapasztalat. Kipróbálom, megtapasztalom. Ha nem hallom, akkor megkérdezem az énektanító nénimet, vagy a kántor bácsit, vagy a hangmérnök bácsit és ő megmondja nekem.
Bocsánat az offért, de kivan már a nagylábujjam attól, hogy emberek attól, hogy nem tapasztaltak meg valamit vagy biológiailag alkalmatlanok egyértelmű különbségek érzékelésére (kizárt!) itt erőlködnek ténykérdéseken.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Alex91
félisten
válasz Champipi #4576 üzenetére
Inkább arra adj választ, hogy az azonos digitális forrásból hogy lesz jobb vagy rosszabb digitális!!! hang! Mert ez itt a kérdés, nem az analóg átviteli...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
salapp
addikt
válasz Champipi #4549 üzenetére
És ez nem tegnap volt, hanem kb. 6 éve...
Szóval a high end tényleg olyan hobbi, amiben van hova fejlődni és költeni.
A lényeg, hogy mindegy, audió vagy videó, az embernek olyan megoldásokat kell találnia, ami éppen neki megfelelő és megfizethető. De ugyanabból a keretből nagyon eltérő megoldásokat is ki lehet hozni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
TCr
veterán
válasz Champipi #3200 üzenetére
Teljes mértékben igazat adok.
Én személy szerint a legolcsóbb párezer ft-os kütyü (vagy bármi más, ami nem mindennapos) megvétele előtt körüljárom az egész témát, és csak utána történik meg a vásárlás.
Nem az a vevő vagyok, aki hirtelen felindulásból bemegy a boltba, és levesz a polcról bármiféle elektronikai (vagy hogy magamat ismételjem: vagy bármit, ami nem mindennapos) terméket.
Egyrészt mert szeretem a szabott árból kihozni a legjobbat, másrészt pont az ilyen necces helyzeteket szeretném elkerülni.
Jelenleg plazma tv vásárlás előtt állok, hónapok óta olvasom a fórumokat (főleg itt), de még mindig nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy 200k alatt mit vegyek 50"-os méretben.szerk.
james008bond:
A külsőt, a kijelzőt és az opcionális BD lejátszót leszámítva mindenben megegyezik a 2 készülék.
Ugyan az a vas, ugyanazzal a menüvel.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dr_ace
aktív tag
válasz Champipi #3200 üzenetére
ha tájékoztattak volna sem találtad volna meg a kóddal védett oldalon a kézikönyvet, ugyanis nincs még magyar nyelvű, sőt ha jól tudom még angol sincs (legalábbis pénteken mikor utoljára foglalkoztam ezzel akkor még nem volt)
én egyébként holnap viszem vissza a V8-at, és az új WD TV Live-ot szeretném helyette, csak nem tudom azt mikortól lehet majd kapni nálunk.
-
Alex91
félisten
válasz Champipi #3169 üzenetére
Xbmc-nel a magyar használatira utaltam...
Amúgy én meg iPad-rol irányítóm az xbmc-t, amit a kiszuperalt G4-es Minimre tettem. Sajnos a Mini kicsit gyenge mar (720p-t se bírja), meg imho kicsit sokat fogyaszthat sleep-ben is.
Amúgy tenyleg jó, csak ha az ember osszerak kimondottan egy htpc-t, akkor az árban nem lesz olcsó...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
Reachie
csendes tag
válasz Champipi #3015 üzenetére
"En meg tegnaP kuldtem vissza a Popbox v8-at. Miutan 2 orat szoptam a taviranyito nyomkodasaval begepelt megosztasnevekkel. Vegul 5 ev informatikai hatteremmelmsemmsikerult a NAS megosztasokat felismertetni vele.
Ekkor felraktam egy XMBC-t a laptopomra es leesett az allam, hogy mennyivel faszanyosabb, hisz igy csak egy taviranyito kell (pl: CE Compass Mini) es tudok netezni is meg mndent mint egy rendes PC-, nem szorulok be a Popcorn vilagaba.
Ha nektek bejott annak orulok, nekem nem jott be Mit nyujt 40 000 Ft-ert."
Hm. Én nem állítottam be semmit. Van hálózat böngészés, ott kikerestem a NAS NFS megosztását, és kész.
Neked be van állítva az NFS megosztás? De SMB-vel is mennie kell.
Egyébként, a hálózati megosztás elmentésénél sem kell beírni egyetlen karaktert sem. Csak rákeresel a megosztásra, és elmented a zöld gomb megnyomásával.
És ehhez még informatikai tudás sem szükséges, csak olvasni kell tudni.Ezért visszaküldeni...
Miért nem próbáltad ki előtte?
Miért nem kérdezted meg az eladót?
Miért nem érdeklődttél a Popcorn fórumon a vásárlás előtt?http://popcornhour.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=20
Add vissza az informatikai bizonyítványodat!
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
-
madgie
titán
válasz Champipi #3021 üzenetére
"Például lehet, hogy lassabb a menüjében való lépegetés? Vagy nem játszik le mindent a gyakorlatban? Vagy lefagy a szoftvere?"
Az első kapásból igaz
TCr: nem hát, második déjvút nyüstöljük, ötször nem kellett javítani a kettőt együtt. Igaz, nincs is agyonhajtva.
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
válasz Champipi #2955 üzenetére
Hát én ma küldtem vissza a WD TV Elements-et.
4-ből 3 film akadt. Jobban mondva 5-ből 4 ( 1-nak csak hangja volt, képe nem )
Ez csak ennek a példánynak volt a nyűgje vagy minden WD akad picit ?
Picit félek újra WD-t rendelni ... de ha rendelek akkor HUB lesz.
Új vagyok a témában és azonnal belefutottam a fosba ...Nekem picit túl pici az a gép, amúgy tetszik. Jobb lenne beépített HDD-vel.
Nem tudom, nekem nem tetszenek a ráaggatott vinyók ( kezeli, látja, nem látja )
Képminőség HD-ben ?
Szaggat-e valami ?Még egy láma kérdés : a WD TV Live és WD HUB belülről "csontra" ugyanaz ( HDD nélkül persze ) ???
Köszönöm !!!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Champipi #2955 üzenetére
Champipi közben nekem is eszembe jutott kérdés
1. A bekapcsolástól számítva mennyi idő amíg el tudsz indítani egy filmet, azaz mennyi idő alatt tölti be magát?
2. Találtál már olyan filmet, amit nem játszik le (képet), vagy a hanggal volt probléma?
3. Feliratokat jól kezeli?
4. Lemegy-e a boltba kenyérért, ha megkéred? (Na jó erre nem kell válasz, annyira nem fontos.)
-
-
vlevi
nagyúr
válasz Champipi #2621 üzenetére
"Miért olyan szupi a Dune 101?"
Az a 101-es tényleg nem olyan szupi, ha a HDMI csatlakozón kívül más nincs rajta
Vagy arra gondoltak, hogy a HDMI bemenettel rendelkező házimozi erősítőbe ezen keresztül lehet bevinni a sokcsatornás hangot? És onnan a tévébe a HDMI képet? Ha ez működik egyáltalán. -
tlala
addikt
válasz Champipi #2493 üzenetére
Valójában a 2011-es vonalban is a 40-es sorozat maradt az igazán ütős "for premium media players" sorozat.
A 8670-es a gyári leírás szerint is "low-cost solution for media players" kategória - ezért is fog ez utóbbi inkább az olcsó lejátszókban megjelenni.
http://www.sigmadesigns.com/solutions_subcat.php?id=8&display=productsSzerintem amúgy nem is "gyorsabb" a 8670 mint a 8643-as (700 MHz vs. 667 MHz), inkább újabb architektúra, ami bizonyos dolgokban kevesebbet tud mint a 8643, másban meg többet - pl. gigás hálózat kezelés (aminek persze a V8-asnál semmi értelme, hiszen csak külső HDD-vel megy, ahol az USB a jóval szűkebb keresztmetszet), és vélhetőleg kevésbé melegszik.
-
-
spidersoft
senior tag
válasz Champipi #2495 üzenetére
Nem csak a jogokkal van baj, hanem azzal is, hogy meg kell írni -- és a BD menüje nem olyan egyszerű, rengeteg fícsört tud (elég csak a BD-Java nevűre gondolni), amit lehetőleg teljeskörűen le kell programozni, ugyanis egyik lemez egyféle, másik másféle funkciókat használ... Ez olyasmi, mintha print, mid$, save és next utasításokkal szeretnél BASIC programot írni. Néhány parancs már megvan... tessék ezt használni, boldogulj vele, amíg nem lesz meg a többi
Ráadásnak ahány proci annyiféleképp kell implementálni a cuccot.
regger: igen, a menüből elérhető visszaállítgatókat végignyomkodtam már, azok nem szerelték meg. Ha hajlandó lesz futni az egreat www szervere (service uavailable), akkor tőtök le mindenféle generációjú tudatot ehhez a szerkezethez, ami csak elérhető, és megpróbálom újrapakolni az elméjét. Hátha attól észhez tér
-
erdoke
titán
válasz Champipi #2488 üzenetére
Mivel új típus ÉS új chipset, szerintem könnyen lehet a szokásosnál több bug az elején.
(#2489) lacibacsi
Ennyire nem vészes a helyzet. Megkeresi a legnagyobb m2ts fájlt, ami a film, és elkezdi azt játszani. Probléma esetleg akkor van, ha alternatív befejezések, vagy elágazó történet van a lemezen, mert akkor nem biztos, hogy az elejétől a végéig meg tudsz nézni egy verziót. Ilyenkor PC-n össze kell fűzni, és mehet a mozi.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Champipi #2379 üzenetére
Mit jelent a "veszek egy Xbox 360-at, felrakom rá az XBMC-t"? Van rá ilyen alkalmazás? Vagy arra gondolsz, hogy PC-n fut az XBMC média szervere, és onnan játszol le a box-szal? Utóbbi nem lesz nagy élmény, elég sok formátumot nem támogat a konzol. Nekem még az SD AVI-k jó részét is konvertálta a PS3 Media Server.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- További aktív témák...
Állásajánlatok