Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minimoa
tag
válasz pettiee #6351 üzenetére
Az igényeidnek szerintem megfelel a Netgear NeoTV 550.
(azért nézd meg a speckóját)Egy dolog amiben "sánta": a youtube videóknál nem mindegyik videót támogatja. Nem jöttem rá, hogy mi alapján nem támogat bizonyos videókat és nagyon nem is izgat a dolog, mert az "okosTV" viszont gond nélkül youtube-ozik.
(Az más tészta, hogy eléggé mazochizmus távirányítóval pötyögni karaktereket....) -
Minimoa
tag
válasz rfjanika #6244 üzenetére
Na ácsi egy szóra!
Mi az, hogy 3d-s mkv filmeket is tudjál rajta nézni?
MINDEN fullHD lejátszó képes továbbítani a TV-nek a halfSBS, halfTAB mkv-kat. A lényeg, hogy fullHD felbontású legyen a képkocka, ne pedig a duplája (pl. full SBS)
Ha nem 3D tv-n nézed ezeket, akkor kapsz egy fullHD felbontású, két egymás mellett levő félHD felbontású képekből (halfSBS) álló képet.
Ezután már csak a TV-den múlik a dolog.
A full 3D már probléma a legtöbb lejátszó számára, mert ott egy 3D-s képhez két fullHD képet kell egyszerre áttolnia a TV-nek. Az már HDMI 1.4 és izomtibor proci.
Ha full 3D kell, akkor elvileg ott az XTreamer Prodigy és kb. ennyi, vagy még az imént linkelt a jó ég tudja milyen lejátszó.
Ha elég a halfSBS 3D, akkor nekem pl. bejött a NeoTV 550.
-
Minimoa
tag
Nem neked címeztem, csak ebbe a "beszélgetésbe" tartozott a válaszom.
Amúgy tesztelgettem.
Ha full HD mkv-t játszok le, akkor 0,5sec késleltetés kell (hogy az most mennyire 0.5sec, nem érdekel, azt kell beállítani, hogy szinkronban legyen a hang és a kép).
Ha SD tartalmat játszok le (a már sokat emlegetett Látogatók avi, vagy bármilyen dvd), akkor viszont 0.0 sec késleltetéssel lesz jó. Ha átkapcsolom a TV-t, hogy csináljon belőle 3D-t, akkor talán egy 0,1..0,2 még elmegy, de a 0,0-val sem tudtuk megállapítani az elcsúszást.
Ebből arra következtetek, hogy a média lejátszónak kell több idő a fullHD tartalom feldolgozásához. A TV mindkét tartalmat (fullHD és SD) fullHD-ban jeleníti meg.
De még ha a TV okozná is a késleltetést, tök jó lenne, ha a lejátszóban lehetne állítani egy SD és egy fullHD késleltetést, az egyéb tartalmakat pedig a képfelülettel arányosan késleltetné a két "pontból".
-
Minimoa
tag
Lehet, hogy ez az audio delay mégsem csak a tv-n múlik?
Most, hogy fixen beállítottam 0,5-re a delayt, a Látogatók avi-ját nézve meg vissza kellett venni 0,0-ra.
Olyan gondolatom támadt, hogy belül nem kompenzálják a dekódolás idejét a lejátszón belül....holnap leellenőrzöm.Ha igazam lesz, akkor megy majd a bug report....
-
Minimoa
tag
Ígértem egy beszámolót a NeoTV-550-ről az új LG 3D TV-vel.
A CRT-s együttműködésről már írtam.
Az okos TV-vel való összeakadásról (DLNA letiltás segített) is beszámoltam.
Szóval első "működésbeli" élmény viszont teljesen rendben volt. A kép, mint az álom. Tű éles minden.
A zenéket viszi, nem találtam olyat, amire azt mondta volna, hogy ne.A videók közül viszont a youtube-ről letöltött (Látogatók c. csehszlovák film) mp4-be konvertált (a jó ég tudja milyen paraméterekkel) videónak hol volt hangja, hol nem.
Azóta leszedtem máshonnét avi-ben és azóta minden frankó.A dvd menü és bd menü (full) is teljesen rendben van.
A Sammy nagy kalandja 3D halfSBS, Hupikék törpikék New Yorkban 3D halfSBS, mindenféle 3D és DTS ill. Dolby demo lemezeket is kifogástalanul vitte.
Egy dologra kell figyelni, az audio delay beállítására. Míg a CRT-nél 0 késleltetés van a képfeldolgozás-megjelenítés során, addig a lapos TV-nél már számottevő.
A hangot a nem HD képes házimozi erősítőre küldve, a képet HDMI-n a TV-re észrevehető volt a kép elcsúszása. Előbb koppan a hordó, mint ahogy becsapódna.
Ezt beállítva már tökéletes az élmény.
Pár dologgal nem vagyok igazán kibékülve:
1. a fixen csatlakoztatott külső HDD-t valamiért mindig újra akarná scannelni a tartalmakért, ezért inkább a folder-ből választom ki a lejátszani kívánt anyagot2. nem jegyzi meg a legutolsó folder nézet beállításokat
3. nem lehet megmondani neki, hogy mely foldereket scannelje (nem csak filmek, mp3-ak és fotók vannak a winyón, hanem backup dolgok is); tök jó lenne, ha ki lehetne tiltani bizonyos foldereket a scan-ből. Valószínű az 1. pont sem lenne zavaró
4. nem tudom, a többi lejátszó milyen, de szerintem, amíg a külső winyóval molyol, addig lassú a menüje.
Ezek mondjuk fw hülyeségek, amiket elvileg lehet javítani, de ha muszáj, együtt is tudok vele élni.
Összességében nem bántam meg ezt a lejátszót és a netgear.com-on levő fórumban is elég komoly tudásbázis halmozódott fel.
Tudja mindazt, amire nekem kell. -
Minimoa
tag
-
Minimoa
tag
válasz romulan #6051 üzenetére
És úgy próbáltad (ha van okos-TV-d), hogy a TV kábellel a routerre, az NTV550 kábellel a routerre és bekapcsolod a média lejátszót?
Mert külön-külön mindegyik megy. Ha viszont mindkettő be van dugva a routerbe, akkor a média lejátszó lefagy. De csak akkor, ha a Tv-t bekapcsolom. Ha nem, akkor nincs fagyás...Ha viszont mégis, akkor kb. 10 másodpercen belül lefagy az NTV550.
-
Minimoa
tag
HEEEELP!!!!
Jézuska meghozta z LG42LW5590-es TV-t.
Szépen össze is dugtam a rendszert:
Netgear NeoTV 550 média lejátszó: HDMI ->TV, Toslink -> házimozi erősítő; LAN -> Linksys WRT 54GS wifi router; WD Elements 1.5TB külső winyó
LG32LW5590 TV: kompozit videó - házimozi erősítő (Digi műholdvevő miatt), LAN -> Linksys WRT 54GS
Tünet: médialejátszót bekapcsolom, bootol, majd sűrűn villog a ledje és "lefagy". Tápkábel kihúz, bedug. (Előtte CRT TV-vel kiválóan ment.)
Addig húzkodtam ki a kábeleket, míg rájöttem, hogy ha az Ethernet kábel be van dugva mind a média lejátszóba, mind a TV-be, akkor fagy le....
Ha csak az egyikbe, akkor minden kiválóan megy.Létezik, hogy nem földfüggetlenek a LAN csatlakozások?
Mi a frász ez?Előre is kösz!
Minimoa
-
Minimoa
tag
Nos, még tesztelgettem tovább.
Időnként a nagy hálózati használatba beledöglik (vagy csak én vagyok türelmetlen).
Kipróbáltam a DLNA-t (play to -val). Érdekes, hogy a 101 kiskutya avi csont nélkül ment, az mp3-ak viszont "döcögősen".
Az androidos telefonommal is lehetett képet mutatni a tv-n, mp3-at játszani (videó nem volt a telefonon).Ami viszont megijeszett, hogy a videó infónál kiírja, hogy
audio
format: Dolby Digital 5.1
output: SPDIF 2.0 passthroughNa most ezt nem értem. Passthrough-nál mi az a 2.0? Sztereó? De akkor az downmix vagy decode lenne.
Minden audio formátum SPDIF optical passthrough-ra van állítva.Letöltöttem egy DTS5., DD5.1 és társai iso-t. Hát nem csak sztereóban szólt...De azért továbbra sem hagy nyugodni ez a kiírás. Majd még tesztelgetem.
-
Minimoa
tag
válasz #75912448 #5575 üzenetére
Tegnap átvettem a Netgear NeoTV 550-esem.
Este ki is próbáltuk.
Mivel a LED TV-t a Jézuska hozza, így csak a huszonéves Panasonic CRT-vel néztük.CRT-vel a feliratok iszonyat nehezen olvashatók, ha egyáltalán.
Bekapcsolás után a netről rögtön le is húzta a legfrissebb firmware-t, gond nélkül feltelepítette.
Némi beállítás után belecsaptunk a lecsóba.
Leírást nem olvasunk, úgy nem poén....Gondoltam nézzük "tovább" a Látogatók című csehszlovák filmet most már TV-n.
Kép volt, hang nem. Úgy látszik, hogy a youtube-ról letöltött mp4-et nem csipázza. (Azt a néhány állomány majd átkonvertálom.)Az egyéb kipróbált videókkal semmi gond nem volt.
DVD-t menüvel együtt vitte gond nélkül (.ifo állományt elindítva, mert nem iso-ban volt lementve.)
Egyetlen bökkenő volt, hogy a menüpontok kerete nem a menü képén volt. Némi képméret állítás után a helyére került.BD iso-t (Samsung demo disc) menüvel, mindennel szó nélkül vitte!!!!
A folder indexing kissé sokáig tartott, de egy 1.5TB-os külső winyót nyálazott végig, amin több tízezer fénykép és pár ezer zene mellett még egyéb backup jellegű fájlok is voltak.
A zene lejátszásnál szerintem elő kell vennem a leírást, mert valószínű más logikát követ a playlist építése, mint amit megszoktam. (Nekem pl. a Windows Media Player sem esik kézre, jobb szeretem a Winamp logikáját.)
A fényképeket nagyon szépen tette ki a CRT-re!!! Komolyan mondnom elcsodálkoztam a CRT képességein!!!
Kipróbáltuk a youtube-ot is. A virtuális billentyűzete qwerty, de a skin sz@r és alig látszik, hogy hol áll a kurzor. (Majd cserélek skint)
Viszont egyik keresett videót sem tudta lejátszani, csak panaszkodott, hogy nem jó a formátum.
Ellenben a találati oldalon levő más videókat frankón lejátszotta.
Szóval youtube és youtube videó közt is van különbség.
(Ettől még boldog vagyok, nem ezért vettem)A rádugott winyó megosztást egy menüpontban engedélyeztem és már látszott is a Neotv550 hálózati meghajtó.
Fagyás egyszer volt az elején. Táp ki-be után rögtön tudta, hogy balhé volt és megkérdezte, hogy elküldje-e a bugreport-ot a Netgearnek. Mondtam, hogy naná....
Az biztos, hogy szokni kell a felület kinézetét és a logikáját, de szerintem most még játszok vele egy kicsit, megtanulom a számomra lényeges dolgokat, beállítom normálisan, aztán csak arra a néhány funkcióra fogom használni, amire vettem. (filmnézés, zenelejátszás, külső winyó hálózati megosztás, esetleg fénykép nézegetés.)
-
Minimoa
tag
válasz Bigemperor #5429 üzenetére
2db ebből és meg van oldva a kábelezési problémád....
-
Minimoa
tag
A Netgear NeoTV 550-em úgy néz ki, hogy hétvégén nálam lesz.
Igyekszem az asszonyt meggyőzni, hogy ezt ne a Jézuska hozza.... -
Minimoa
tag
Azért az iponos srácok nem voltak az Xtreamer Prodigy tesztjében a helyzet magaslatán.
Főleg a 3D-nél nem igazán tudták, hogy mit kellene nézniük....Ha már a 3D-t tesztelem, akkor a minimum, hogy leírom az olvasóknak a film mediainfóját.
Olybá tűnik, hogy halfSBS-sel tesztelték. (persze nem írták oda, hogy half vagy full volt, de erős a gyanúm, hogy nem fullSBS-t torrenteztek le)A halfSBS-t meg bármelyik mai lejátszó átzavarja szerintem.
És a prodigy pont a full3D-re van kihegyezve a marketing szerint.
-
Minimoa
tag
válasz bajnokpityu #5102 üzenetére
a jitternek mi köze az átalakításhoz? Változik az 1 és 0 átalakításának ideje?
A jitter az az órajeltől való eltérés, nem késleltetés.
-
Minimoa
tag
válasz bajnokpityu #5094 üzenetére
Minimoa: pont ez a baj.nagyon minimális CRC összegzés van csak az spdifen,és sem az időzités,sem a tökéletes átvitel nem megoldott.a céleszköz nem is tud vissza komunikálni, hogy mit kapott meg.
De a koaxon is pont ugyanannyi a CRC és az időzítés, nem?
-
Minimoa
tag
ezzel most nem állnék le vitatkozni, mert erősen offtopic lenne, de elég érdekes lenne, ha úgy tervezték volna a TOSLINK-et, hogy nem garantálható a hibamentes digitális adatátvitel.
Nézzük már meg, hogy az optikai gerinceken mekkora sávszélességet kell átvinni hibátlanul! Gigabitek mennek át rajtuk másodpercenként! És nem lehet hiba bennük a csatorna végén!
-
Minimoa
tag
Állj!
A digit koax és az optika nem ugyanazt a digitális jelet viszi át?
Az egyiken fény, a másikon elektronok hordozzák ugyanazt a digitális információt, nem?
Tehát a modulátor - koax/optikai kábel - demodulátor jelút két végén ugyanaz a digitális információ lesz.
Akkor miért jobb a digit koax?
-
Minimoa
tag
válasz bajnokpityu #5083 üzenetére
ennek sincs digi koaksz kijárata,tehát ugyanúgy használhatatlan lesz komolyabb zenehallgatásra.
azaz belenyúlás nélkül nem, mert optikaiból azért általában lehet hardveres koakszot csinálni, némi mókolással,de sztem fene megette.
Tv nélkül meg tényleg kezelhetőnek kellene lennie egy zenelejátszónak,mert a nagy felületeket le kell takarni valami akusztikus szigetelővel(pl pokróc).
Ezt most nem értem. Egyrészt, hogy a digit koax miért jobb átvitel mint az optika.
De ha ez így is lenne, akkor ha optikaiból csinálsz koaxot, miért is lesz alkalmasabb zenehallgatásra, mint az optikai átvitellel?Mi ez a pokrócos dolog?
-
Minimoa
tag
Én is már egy ideje tipródok a kiválasztáson.
Igényeim közt szerepel, hogy minden hangformátumot támogasson, legyen torrent, rádugott winyót az otthoni hálóról tudja elérni, dvd és bd menü legyen, optikai és/vagy koax hangkimenet is legyen. Ventillátor viszont NE legyen.
~30kHUF-nál többet nem akarok rá költeniElindultam annó a WDTV Livetól (g2), de a szakfórumon is már panaszkodtak, hogy jön az utód és a gyártó lesz@rja a meglevő lejátszókat. Így az kiesett.
Xtreamer nem tudja a torrentet. Kiesett.
AC Ryan mini2 nem tudja a torrentet. Kiesett.
AC Ryan HD2 árban sok.Az Egreat-ek jöttek, szimpatikusak voltak, speckó szerint pont meg van benne minden, ami nekem kell.
(Közben kikristályosodott, hogy vagy Realtek 1185-ös proci, vagy Sigma864x vagy Sigma 867x. Az Extreamer Prodigy-re majdnem elcsábultam.)Szóval az EGreat R1-II-vel szemeztem, aztán kiderült, hogy nem kapható. Bár a Speedshoposok 1 hete mondták, hogy 1.5 hét múlva lesz. (Holnap felhívom őket, hogy most hol tart a visszaszámlálás.)
Az EGreat S1A is jó lenne, csak nem kapható.
A HiMedia 600-at csak külföldről tudnám megvenni és bár csábító, nem vagyok annyira bátor a garancia miatt.Mint látszik, a kör bezárult....
Úgy döntöttem, hogy a torrentből engedek és most a Netgear NeoTV 550 áll nyerésre. Még alszom rá egyet, aztán szerintem megrendelem (miután a Speedshoppal beszéltem az Egreat R1-II ügyében.)
Ja és mindegyikről elolvastam a vonatkozó szaktopikokat. Mindnek van valakinél valamilyen hülye hibája.....Ha ezeket nézném, soha nem lenne média lejátszóm.....
Megnéztem, hogy a dokumentált hibák mennyire gyakoriak és az én szokásaimat mennyire zavarná. Ez alapján döntök.
Nagyon nem egyszerű a dolog.
-
Minimoa
tag
Én még mindig nem döntöttem. Szerencsére nem hajt a tatár....
Eddig az EGreat R1-II vagy R200-II a nyerő, de erősen gondolkozom a Netgear NeoTV 550-esen. (Árban egy kategória.)
Az NTV550-ből hiányzik a torrent és a coax, ellenben Sigma 8642 a Realtek 1185-tel szemben.
Az NTV550-ről sem találtam túl sok véleményt. A tesztek meg pont nem mondanak semmit...
-
Minimoa
tag
de lehet bele 3,5"-os winyót tenni:
http://www.egreatworld.com/en/product-detail-277.html -
Minimoa
tag
Mivel tud a Himedia HD600B többet az Egreat R200-II-nél?
http://www.argep.hu/trend/EGRE/Egreat-EG-R200-II.html
Van wifis is pár ezressel drágábban, mint a nem wifis.
Ez itthoni, garanciális és erős a gyanúm, hogy a fw. szintjén kompatibilis....
-
Minimoa
tag
válasz daniel2121 #4682 üzenetére
Náluk van Dune, Popcorn, amik jók, csak nem szánok rá annyit....
Meg van a Skydigital Venice, amiről inkább rosszakat olvasok, mint jókat.
-
Minimoa
tag
válasz Champipi #4668 üzenetére
szerintem annyira nem durva, lévén, hogy még nem sikerült megalkotni a szem és a fül és a mögötte álló érzet precíz fizikai modelljét
Egészen addig csak THD-ról, SNR-ről, freki átvitelről, stb. beszélhetünk csak, ami valamilyen arányban van az érzettel, de annak nem abszolút mérőszámai -
Minimoa
tag
Újabb "gumicicámhoz" kérnék segítséget.
Adott egy TV, ami tudja a 23.976Hz-es képfrissítést.
Adott a film, ami 23.976Hz képfrissítéssel készült.Ha a lejátszó nem tudja a 23.976Hz-et, csak a 24Hz-et, akkor mi fog történni?
a. rövidebb lesz a film 23.976/24 arányában
b. a lejátszó számolja, hogy hol kellene tartania, ezért ~41s-ként egy frame-et kihagyMiért nem írják a lejátszók speckójába ezeket az képfrissítési információkat?
(ok, későbbi fw-rel oldották meg bizonyos típusoknál)Lehet-e tudni, hogy mely chipset nem támogatja ezt a framerate-et?
Ha a chipset nem támogatja, akkor a lejátszó mit tud tenni az a. és b. megoldáson kívül?
(magyarul a fw upgrade megoldja, vagy csak elfedi a problémát) -
Minimoa
tag
Értem, de akkor legalább a disztribútor tartson fenn 1 fő tesztelő-fórumozót....
Ha már google-zik az ember, akkor legalább a disztribútor honlapján kötne ki, ott meg már majdnem meg van a vevő...
Arról nem beszélve, hogy egy jó támogatással piacot lehet nyerni. Ha olvasnák a fórumokat, észrevehetnék....
-
Minimoa
tag
válasz Minimoa #4635 üzenetére
Beugrottam ma ebéd helyett 220Voltékhoz, hátha tudnak pár kérdésemre válaszolni.
Hát nem tudtak. A kérdésemre, hogy a Zodo által is vett Egreat R200-II tudja-e a 23.976 frame rate-et és ha igen, akkor manuálisan, vagy automatikusan, a válasz annyi volt, hogy nézzük meg a leírást.
Mondom, azt már oda-vissza ismerem angolul, magyarul, abban nincs benne ez. Azért jöttem ide, mert itt van fizikailag is egy ilyen lejátszó.
Ja, csak dobozban, azt meg nem lehet kibontani és kipróbálni...
És ez csak egy kérdésem volt a 4-ből, de hasonló szintű választ kaptam mindre. Valahogy derengett neki, hogy ha már igényeim vannak, akkor Popcorn....
Mondjon már valaki egy olyan boltot, ahol nem csak megrendelem és vihetem, hanem ki van téve sokféle és jól meg lehet nyomkodni!!!!
(nemrég írta valaki, hogy nem a másik véleményére kell adni, hanem meggyőződni a saját érzékszerveinkkel...hát ez nem megy itthon....) -
Minimoa
tag
Én azért várnék tőled majd egy részletes beszámolót, mert nekem is az egyik jelöltem az R200-II, csak épp a "társfórumon" (mpeg4-players.info) akkora élet van, mint egy kriptában....
Ott valakik panaszkodtak a sorrendezésre, de hiába kérdeztem rá, hogy megoldódott-e, nem válaszolt senki. (a fájlok nem abc rendben voltak, így kissé macerás kiválasztani a filmeket egy nagy winyóról és állítólag így a "két részes" filmet sem tudja folytatni, mert nem az a következő....)
-
Minimoa
tag
válasz #75912448 #4608 üzenetére
Én is inkább kivárok.
Amúgy érdekes, hogy "papíron" már a HiMedia és az Egreat is kész a full 3D lejátszójával, de azok sincsenek még a piacon.
Nagyon arrafelé húzok, hogy 25->27% áfa, Ft gyengülés és társai ellenére inkább jövő év elején ruházok be, amikor már lesznek tapasztalatok....
-
Minimoa
tag
Na ja. Én is szeretném kipróbálni a jelöltjeimet, csak épp nincs rá mód.
Bementem a "szakértőkhöz". A Hausert ajánlották, mint legjobbat. Egyéb nem is nagyon volt....
Irány át szembe a "nem-hülyékhez". Ott is csak bedobozolva volt néhány média lejátszó. Volt kb. 3 féle (Iomega, Maxell és még valami "noname").Szóval én momentán kénytelen vagyok a kollektív tapasztalatokra hagyatkozni, meg a speckókra.
Pedig tényleg rászánnám azt az egy délelőttöt, vagy akár csak 1 órát, amíg kipróbálnám azt a pár jelöltet, de nincs hol....
-
Minimoa
tag
Ja, tegnap hazafelé bementem a "nemhülyékhez" és a "szakértőkhöz".
Hát....a média lejátszó kínálatuk kritikán aluli volt ("szakértőknél" a Hauser volt az ajánlott....), ennek megfelelően nem is értettek hozzá, úgyhogy gyorsan végezetem mindkettőnél.
Pedig úgy voltam vele, hogy megnéznék párat élőben....
-
Minimoa
tag
Ha fontos a support, akkor a mostani WDTV Live-ok szerintem felejtősek. Azokra már nem nagyon fog jönni új fw.
Az új WDTV Live meg nem ért még ide.
Nálam az EGreat R1-II volt a befutó, de az Xtreamer Sidewinder2 is és az AC Ryan Playon is lehetett volna, ha van lenne bennük torrent.
Most viszont az Xtreamer Prodigy a nagy csábítás, bár ahogy a gyártói fórumot elnézem, vannak még benne hibák....viszont a fórumon nagyon aktívak Xtreamerék...
-
Minimoa
tag
válasz szucsinka #4303 üzenetére
Most utállak....
Végre eldöntöttem, hogy mely lejátszók vannak a shortlist-en a megcélzott árkategóriában.
Erre jössz egy olyannal, ami több, mint a megcélzott ár, ellenben pont passzolna a 3D-s TV-hez....
Most egyezkedhetek az asszonnyal limit emelésről....
Persze jó lenne néhány "élő" tapasztalat róla.
Tényleg, várható még valamely gyártótól hasonló full 3D lejátszó?
-
Minimoa
tag
válasz szucsinka #4232 üzenetére
találtam egy tök jó cikket a chipsetekről:
http://www.hifivision.com/media-streaming-players/14028-nice-article-chipsets.htmlEbben is azt írják konklúzióként, hogy jobb a hangja a Sigmának. Viszont a 8643 az 2009-es, míg a Realtek 1185 az 2011-es chip....
-
Minimoa
tag
Nos, nálam leszűkült a kör.
Alapvetően úgy vagyok vele, hogy 20-30kHUF környékén tervezem a ráfordítást. (Ha nem húzom meg "szigorúan", akkor előjön a számítógép összerakásos probléma, hogy mindig csak egy kicsit hozzátéve egyre jobb-és-jobb lesz, aztán bőven több lesz a vége, mint terveztem.)
Szóval ami nálam fontos:
1. "mindenevő"
2. audióból tudja a DTS, DTS HD MA és a TrueHD passthrough és downmix
3. dvd menü full
4. BT menü legalább lite
5. Optikai és/vagy coax hangkimenet
6. ventillátor lehetőleg ne legyen
7. torrent kliens legyen (luxus a notebook-ot legyilkolni torrentre, a desktop gép meg zajos hozzá)
8. lehetőleg ne pár éves technika legyen (leginkább a fw update-nél számít; a wd tv live gen2 bármennyire is csábító, nem nagyon lesz már hozzá új fw, az új wd tv live meg az Istennek sem akar megérkezni Mo-ra....)Ezek alapján kiesett a jelöltek közül az AC Ryan Playon HD 2, Xtreamer Sidewinder 2, HiMedia HD200, 300.
Talán
A HiMedia 600A-t ebay-ről ~100$-ért be lehetne hozni Hong Kongból, elég nagy a csábítás!
HiMedia 560B-T az iboum.com szerint nem tudja a TrueHD-t és Realtek 1183DD+ -os chipsettel van, ami kissé régi (azért nem hinném, hogy performancia problémák lennének)Esélyesek
Meglepő módon a Egreat marketingesei találták el az én igényeimet:
Egreat R1-II
Egreat R200 II
Egreat R500
Egreat S5A
Egreat S100
(az S-esek már a 40kHUF-nál vannak, úgyhogy ez inkább a talán kategóriába kellene essen, viszont ezek Sigma 8643-as chipsettel vannak)Már csak az a kérdés, hogy gyakorlati szempontból mivel lenne jobb a Sigma 8643 a Realtek 1185-nél....
Sajnos az Egreat-nél nem találtam egy összehasonlító táblázatot, amiben az egyes lejátszókat összevetik.
A speckó meg nem mond sokat.....Itt tartok.
Valakinek egyéb javaslata, észrevétele?
-
-
Minimoa
tag
válasz Gulyopapa #4169 üzenetére
Én nem vagyok szakértő de nem vennék BD playert.
Szerintem ott egy csomó korlátba fogsz ütközni mivel azt BD lemezek lejátszásra találták ki, nem pedig mindenféle fájlok lejátszására készített célhardver.Ha a full 3D (frame-by-frame) és a DTS HD, TrueHD nem okoz gondot a hardvernek, akkor az egyéb filmek lejátszása sem jelenthetnek gondot.
Szerintem.
-
Minimoa
tag
válasz Gulyopapa #4165 üzenetére
igazából a mindenevő media playert szeretném, csak feltűnt ahogy elkezdtem belemászni a részletekbe, szépen a nevezet BD player ára felett jártam.
És itt megálltam, hogy akkor most mivel is tud kevesebbet a nevezett BD player? Hiszen ha a BD 3D-t viszi, akkor izmos proci lehet benne, ráadásul mindenféle szabványt kezelnie kell tudni, akkor mivel is lehet kevesebb tudása, mint a hasonló árú media playereknek?
Itt érkeztem el ahhoz a ponthoz, hogy megkérdezem a nálam tapasztaltabbakat....Ezért írtam ide.
-
Minimoa
tag
válasz #09634560 #4162 üzenetére
Kösz!
Közben egy másik irányba is elindultam.
Az LG BD660-as blue-ray lejátszót nézegettem.
És nem jövök rá, hogy hol lehet a turpisság.Ez gyakorlatilag 32-34000Ft.
És tudja a BD-t, DVD-t menüvel, mindenféle hangformátumot, videó formátumot, 3D frame by frame-et.A zenében mondjuk nem tudja a FLAC-ot.
Szóval ezért a pénzért nem kapok olyan média lejátszót, ami ezeket tudja.
Mit nem vettem észre? Hol a trükk?
-
Minimoa
tag
Nem tudtok valami frankó összehasonlító táblázatról?
Kezdek belezöldülni a sok speckó olvasgatásba.
Most épp az EGreat van soron. Úgy néz ki, hogy tudja azt, ami nekem fontos, csak épp nem találok hozzá a saját honlapjukon sem egy összehasonlító táblát....
-
Minimoa
tag
Az mit jelent, hogy egy média lejátszó tudja a 3D-t?
Adott egy 3D-s film (legyen mondjuk halfSBS).
Ha egy "nem 3D képes" lejátszón küldöm rá a jelet a 3D-s TV-re, akkor a TV 3D-s filmként fogja érzékelni, vagy nekem kell megmondanom, hogy 3D?És a 3D-s lejátszó mit tud ehhez képest?
Vagy valamit rosszul gondolok?
-
Minimoa
tag
válasz Minimoa #4003 üzenetére
a neten találtam (elég autentikus forrásnak néz ki):
http://www.dts.com/DTS_Audio_Formats/DTS-HD_Master_Audio.aspxCompatibility and a boost in quality
DTS-HD encoded content contains a DTS surround sound "core", plus an "extension" that delivers even higher quality. When you play a DTS-HD encoded disc through an older DTS-capable receiver, the DTS-HD extension is simply ignored and only the DTS core is decoded — but not at ordinary quality levels. Your older receiver will play back DTS-HD material with DTS surround audio at twice the data rate of other DVD video surround formats. Meaning? You get immediate compatibility and a boost in quality.
-
Minimoa
tag
a probléma bonyolultabb....
A TV-t a Jézuska fogja hozni, ezért még nincs beüzemelve. Ahhoz, hogy ki tudjam próbálni, kellene egy fél nap gyerekek nélkül....
Amúgy van valahol egy összehasonlító táblázat a Dune TV 101, 301 és Lite53D-ről?
Az biztos, hogy a 301 megfelelne, csak az ára kicsit több, mint amit terveztem....
-
Minimoa
tag
ok, viszont a házimozi erősítőm nem tudja a HDMI-t. A TV tudja, de akkor a TV-ből át kell varázsolni a hangot a házimozi erősítő optikai bemenetére.
Azt meg előbb ki kellene próbálni, hogy mennyire és hogyan tudja "transzparensen" áttolni a HDMI-n érkező hangot az optikai kimenetre. -
Minimoa
tag
Olvasgatom egy ideje a topic-ot.
Most már úgy vagyok az egésszel, mint az öreg, a fia és a szamár mesében....
Adottságok:
- TV: LG 3D led TV (van benne beépített média lejátszó, de azért nem az igazi; pl. a DVD menüket nem kezeli és állítólag a komolyabb L4.1 videó kódolás felettieket nem támogatja)- házimozi erősítő optikai, koax bemenettel; HDMI-t nem tudja
- 1.5T WD USB2.0-s külső winyó
- Linksys WRT54 routerIgények:
- DVD menü lejátszás
- L4.1 videó kódolás felettiek támogatása
- beépített torrent kliens / alternatív firmware
- NAS funkcionalitás (archív winyónak is szeretném használni a külső winyót)
- zajtalan működés (a mostani Panasonic DVD lejátszóban is lehet halkan hallani a fejléptetést, ami "idegesít")
- "mindent játsszon"Ki mit ajánl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest