-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie17
addikt
válasz alton1978 #13799 üzenetére
Still Game. Ezt nézem itthon hogy szokjam. Glasgow-ban játszódik. Fingom sincs mit mondanak.
Na jó erős túlzás, de nagyon sok szó mint ha nem is angol lenne.
Azt hiszem glaswegian accent a neve ennek. Trainspotting sokkal "emberibb" szerintem.
Aberdeen-be meg nem is mennék mert ott senki nem érti a másikat. -
jerry311
nagyúr
válasz alton1978 #13786 üzenetére
Én véletlen jöttem Angliába. Egy ismerős megkérdezte, hogy akarom-e 3x annyi nettóért ugyanazt csinálni mint otthon? Rábólintottam, felvettek, itt vagyok. Ha nem vesznek fel akkor boldogan élek tovább Magyarországon. (Félreértés ne essék, itt is boldog vagyok.)
Ha Skóciában lett volna, oda mentem volna, ha meg mondjuk Máltán, akkor oda.
Bár azt hiszem, kb. az egyetlen vagyok ebben a topikban, aki így jött Angliába.Mellesleg ha a Skótok megszavazzák a függetlenségüket, akkor mi lesz? Vagy kirakják mindkét országot az EU-ból, aztán mindenki kuncsoroghat vízumért, amit vagy megkap vagy nem. Vagy csak Skóciát, mint "új" államot. Akkor meg az összes ott élő külföldi mehet vízumért. Marha jó lesz, bár ez a bennszülötteket valószínűleg egyáltalán nem érdekli.
-
Viszlát
addikt
válasz alton1978 #13786 üzenetére
Nagyon egyszerű, amihez én értek, azzal Skóciában nem igazán foglalkoznak, az elmúlt két évben összesen egy darab számomra megfelelő állást hirdettek meg a skótoknál. Tipikusan agyament magyar dolog belekeverni a múltat, semmi köze nincs az egyszerű ember hétköznapi boldogulásához.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
MaciG
addikt
-
Bondi
tag
válasz alton1978 #11991 üzenetére
Hátnemtom, ezek szerint rossz helyre kerültem, mert az én általam ismert angolok javánál erősen dívik a slagging off, a másik háta mögött való pocskondiázás... Persze lehet, hogy ez is inkább egy bizonyos iskolázottsági szint fokmérője, nem etnikai jelleg.
Ez meg a mai abszurdum Angolhonból. Bemegyek a fogorvosi rendelőbe feldagadt pofával, az asszisztensnő felnéz és kiböki az udvariassági formulát: - Morning, you alright?
Kis híján dobtam egy hátraszaltót.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz alton1978 #11989 üzenetére
Annyi az igaz, hogy muveltebb korokben valoban nem tul direktek az emberek. Nem arrol van szo, hogy elotted mosolyog, ha mogotted valami baja van, hanem hogy szimplan mindig mosolyog, attol fuggetlenul, hogy kedvel-e vagy sem, mert ez igy szokas/igy udvarias.
Tehat joval kevesbe szokas nyiltan beszelgetni, mint mondjuk Del- vagy Kelet-Europaban. Ezt is meg lehet egyebkent szokni, raadasul csomo embernek ez jon be. Mi a parommal mindketten eleg kozvetlenek vagyunk, amibol neha van konfliktus. Azert vicces volt, hogy most Del-Amerikaban talalkoztunk egy maltai parral, egy nemet csajjal meg egy spanyol parral es kb. 1 perc alatt megvolt a kozos hang, utana meg vagy egy hetig veluk utaztunk, mert tok jol kijottunk, ez nehezebben fordulhat elo Angliaban.
Es termeszetesen itt is van kivetel, eleg sok. Es most tenyleg nem elitelesrol van szo, ilyen a kultura. Ha pl. olyan tipusu vagy, hogy nagyon privatnak gondolod a maganeleted, nem szeretsz szexrol, penzrol, politikarol beszelni tarsasagban, akkor ez a neked valo orszag.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz alton1978 #11889 üzenetére
Modellezni egyebkent en az USAba vagy tavol-keletre mennek, Londonban ebben a szakmaban volt az egyik legbrutalisabb leepitessorozat az utobbi ket evben (harom nagy studio lepett le). 3d programozokbol is csomoan keresnek allast.
Nezz korul kaliforniaban is (ha kesz a portfolios).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Phvhun
őstag
válasz alton1978 #11887 üzenetére
Elég jó rálátásom van a témára.
Angolok sokkal többet fizetnek mintha magyaroknak dolgoznál.
Udvariasabbak, nincs az hogy hétvégén kapod a mailt hogy tegnapra kéne valami, hanem műszak végén szépen mindenki leteszi a lantot, és megy a maga dolgára, vagy ha sürgős valami akkor kifizetik a túlórát, udvariasan megköszönik.
Ha csak a modellezéshez értessz, akkor javaslom inkább csak azt csináld, és a portfóliódat is úgy alakítsd, hogy az legyen a középpontban, nem vagy semmivel sem előrébb ha egy szép modellt elrontassz egy összecsapott textúra/bevilágitás/render kombóval.
Nem kell senkinek a mekkelek a nyóccázmester.
Másik dolog, hogy rendereléshez már komolyabb befektetésre van szükség. Itt kb a 3 i7-es gépről beszélek 16 giga rammal.
Csodát természetesen ettől a szakmától sem kell várni, pár éve valóban nagyon előnyös volt, csak azóta felhígult, és lementek a fizetések is ezzel együtt.Szerk: távmunkáról beszélek, de gyakorlatilag ha ott vagy akkor sem feltétlenül kell bejárj, hisz otthon sokkal hatékonyabban tudod a feladatodat végezni. ( ez csak spekuláció, itt hunföldön megoldható )
[ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
válasz alton1978 #11882 üzenetére
Szerintem érdemes volna azokat a reklámcégeket megpróbálnod, akiknek dolgozom: Leo Burnett, Arc, Atelier, Holler, Mundocom, stb. A cégcsoport neve, amely ezeket tömöríti a Publicis Group - az ő oldalukról kiindulva fel tudod venni velük a kapcsolatot. (Bocsi, hogy nem linkelek, de perpill nagyon szűkösek a netes lehetőségeim)
-
félisten
válasz alton1978 #11882 üzenetére
Ha van portfoliod, akkor segithetek. Ha nincs, akkor legyen, anelkul nem vagy grafikus. Ajanlom az elance-t indulashoz.
Ennek nincs sok koze az IThez, egyebkent. Es csak akkor hianyszakma, ha jo vagy benne. Portfolio nelkul ezt nem fogja senki elhinni egyebkent.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Balinov
titán
válasz alton1978 #11759 üzenetére
Szia alton1978,
mi anno a Busárasrol mentunk egyszer belfastba, akkor a 200-as jarattal mentunk, amit te is neztel. Az a 0100 az hajnali 1-et jelent. Van BF-ben is nemzetkozi repter, de eleg kicsi (kivurol lattam) igy nagyon sokan NI-bol inkabb Dublinbol repulnek.
Bus Eireann-al igy nez ki a menetrend jol tippeltem, ejjel kb 20perc alatt van kinn a belvarosbol az 1-es terminalnal levo parkolohaz tuloldalan. Ryanair ugyis T1-re repul mindig es leszallas utan kb 15-25 perc, mig kiesel a terminalajton borondostul, fuggoen attol melyik gate-re erkezik.
hirtelen ennyi, most ennem kell,mert ehenpusztulok
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz alton1978 #11752 üzenetére
Voltunk asszonykaval, csaladdal, osmerosokkel parszor belfastban, meg ugy tobb helyen NI-ben. velemeny, nem akarsz ott elni. Kirandulni jo, de Dublinbol nezve en biztos nem koltoznek oda.
telszamot kell szerezned, anelkul szoba se allnak veled, jobb melokhoz meg a nyelven kivul kell referencia is. Az eszakir akcentus meg...
ha tuti a szallas annyiert, es segitenek, akkor talan belevagnek.
ja,megegy dolog, Antrim kb 30km, es Belfastbol nincs kozvetlen jarat MO-ra, szoval ez a resze is megfontolando
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz alton1978 #11512 üzenetére
Ha lenne egy szabad évem, mikor csak utazgatnék, lehet így járnám be a világot
Bondi: mint írta , lenne valahol egy lakása( tehát hivatalos levelek tudnak oda menni ) , csak így elindulna világot látni. Van pár goás ismerős, aki így utazgat nyáron Európában , biológiai dolgokat benzinkúton vagy campingben intézi el, fürdést is .
15 évet nem élnék így le, de fél év simán beleférne ilyen módon
Amúgy kicsit más de hasonló : egyik ismerősnél járt egy couchsurf-s srác, ő például úgy járja be a "világot" , hogy couchsurfingel végig. Itt a blogja
Amúgy embere válogatja, van aki sosem menne se fesztiválozni, se campingbe, csak a szálloda jó, másnak meg meg sem kottyan.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Bondi
tag
Angliai pályafutásom kezdetén egy farmnak nevezett szemétdombon öt hónapot vegetáltam lakókocsiban. Soha többé. A fűtést, áramot, vizet hogy kívánod megoldani egy lakókocsiban? Itt még ártézi kutak sincsenek. Hova járnál szarni? Hol parkolnál vele, hogy ne szúrjon szemet? És mi lenne a hivatalos lakcímed, hehe...
-
Balinov
titán
faterom unokatesoja szobafesto vallalkozokent kb 15evig lakokocsizott a sogoroknal, sajat bevallasa szerint is ciganyelet
-
Bondi
tag
válasz alton1978 #11476 üzenetére
Az "application form" miért lenne szerződés? Az magyarul jelentkezési lap... A "contract" a szerződés (tehát a "contract of employment", vagy "employment contract", munkaszerződés).
Az NI számot csak Angliából tudod intézni. Telefonon kell jelezned az igényedet, és levélben értesítenek az interjú időpontjáról, ahol személyesen meg kell jelenned a személyazonossági stb. irataiddal. Egy helyi Jobcentre-ben kérd el a tel.számot, vagy csak keress rá a neten a national insurance-re, pl. ez egy hasznos oldal: Direct.gov.uk.
-
Bondi
tag
válasz alton1978 #11456 üzenetére
A kollégák (kolléganők) véleménye nem is számított a barátnőmnek sem, a baj azzal volt, hogy a főnöknek viszont igen... Egyébként azt érdemes tudni Angliáról, hogy ha szerződéses vagy, akkor nagyon nagy hülyeséget kell csinálnod ahhoz, hogy kirúgjanak (hogy egyáltalán legyen indokuk rá). Itt csak a részmunkaidős (ún. „bank") vagy az ügynökségi dolgozókat tudják szívatni. Persze ezeket is általában csak úgy, hogyha nemkívánatosak, akkor nem adnak nekik elég műszakot, nem hívják őket dolgozni, aztán hátha lekopnak maguktól.
Szoktam mondani, hogy ez szellemi értelemben is szigetország. Még a kontinensre is azt mondják, hogy „we're going to Europe" - mintha ők nem ott lennének! Bankszámlán kívül kb. minden más is helybeli kell legyen (legalábbis nagy előny a brit végzettség, munkatapasztalat stb.), vagy tudnod kell eladnod magad, vagy keresel egy ügynökséget, aki első lépésben elad. Ez a lépés persze már megvan.
Alap bank nincs, eléggé egy kaptafa mind (Lloyds TSB, Barclays, HSBC, Natwest, Royal Bank of Scotland stb.). Mivel nincs itteni múltad, kezdésnek nagy valószínűséggel kapsz egy ún. cash account-ot, ami semmire se jó, csak a pénzed tárolására, és mellé cash card-ot, amivel csak automatából tudsz pénzt kivenni, fizetésre se jó (nagyon sz.r, mert netes fizetésre se, repjegyet se tudsz vele venni, szóval a magyar bankszámládat ne mondd föl rögtön). De ez már eléggé „ad hoc", esetleges módon megy, pl. a leendő munkahelyeden, cégeden is sok múlhat, mert ha ők nyitnak bankszámlát az új dolgozóknak, vagy legalábbis „van nevük", akkor jobb lehet a helyzet, és normális bankszámlát tudsz nyitni. (Gondolom, a hajós melódnál is hasonló volt.) Amúgy ha látja a bank, hogy folyamatosan jön a pénzed a számládra néhány hónap múlva, akkor már leállhatsz velük beszélni, hogy mit akarsz (persze ilyenkor az adott banki ügyintézőn és bankfiókon is múlhat, hogy mennyire flegma vagy normális). Csak a kezdeti 22-es csapdája rossz, amikor magánúton kezd valaki Angliában: a munkához bankszámlaszám kell, a bankszámlanyitáshoz viszont munkaviszony... Ezért is jó ügynökségen át találni a kezdő melót.
-
tildy
nagyúr
válasz alton1978 #11456 üzenetére
Hát én helyi Otpnek a Llloydsot mondom, még a színei is olyanok....
Legiiap : ez olyan mint otthon a kilépőpapír. Kéne kapnod szerintem, de lehet van rá más megoldás is.... Én mindig kaptam...
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Bondi
tag
válasz alton1978 #11452 üzenetére
Szerintem itt épp fordítva van, az őslakosoknak be nem áll a szájuk, megy a süket duma, szóval emiatt ne aggódj. Nekem sokszor idegesítő is, pl. amikor azt hiszi valaki, jópofizgatással minden el van intézve. (Nem konkrétan a vendéglátás területén, hanem általában véve is.) Persze egymás fúrása itt is megy, ez sajnos emberi dolog, pl. a barátnőm csak részmunkaidőben reggeliztetett egy szállodában, a vendégek szerették, a kollégák - vegyes nemzetiségűek - meg kiutálták. De a te vendéglátós tapasztalatodnak ez aligha új dolog.
-
tildy
nagyúr
válasz alton1978 #11450 üzenetére
Sokra. Pubokban dolgozó ismerősök panaszkodnak, hogy alig találnak megfelelő embert, aki meg ért is a szakmához, azt még kevésbé. Nem féltelek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest