-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Hi all!
Pls valaki mondja meg , mit lehet tenni, ha bnőm telója állandóan feldob egy oldalt ezt: visitorssurveygroup.com/gen és azt mondja nyert egy ipadet, nem tudunk ettől megszabadulni:/ Az avast nem talál semmit, de néztem neten erről az oldalról azt írják scam site...
5let?
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
svgyula
addikt
válasz jagyugyaerik #4282 üzenetére
Szia! Valószínűleg az ellenfél telefonján le vagy tiltva! Én is azt szoktam csinálni azokkal akik "valamiért" nem akarom, hogy hívogassanak!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Burt1793
veterán
Szerintem nem megoldható... menü gomb hosszan és legutóbbi alkalmazás megnyitása a legegyszerűbb...
Azt lehet, hogy pl bent vagy a facebookban és lehúzod a tálcát és onnan belépsz a beállításokba, akkor utána ha a beállításokból kilépsz a visszával, a facebookot hozza be. -
Tybe3e
tag
Sziasztok!
Egy ideig Windows Phone 7 user voltam (jaaj de rossz emlékek... ), és ott volt egy feature amit kicsit hiányolok a droidból. Elég egyszerű dolog: ha a home gombbal visszaugrottam a kezdőképernyőre egy appból, onnan a vissza gombbal visszaugrott az appba (azaz az utolsó használt alkalmazásba). A kérdésem az lenne, hogy: van-e ennek implementálására lehetőség Androidon (JB)? Előre is köszönöm a válaszokat -
törölt tag
válasz Keeperv85 #4290 üzenetére
Esetleg olyan scriptet tudsz ami bootnál megváltoztatja az external storage helyét így:
on early-init
export EXTERNAL_STORAGE /storage/sdcard0
mkdir /storage 0050 system sdcard_r
mkdir /storage/sdcard0 0000 system system
symlink /storage/sdcard0 /sdcard
symlink /storage/sdcard0 /mnt/sdcardÍgy nem kéne a boot.img-hez nyúlni
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tudok, mert ezer éve nem láttam azt a scriptet, ami a recovery alól szét-össze csomagolta a másik kernelt. De őszinte leszek: ha véletlen megtalálnám sem szeretném, hogy én segítselek el a tégláig. Szóval: nem. Nem tudok. Még egyszer mondom: NE piszkáld, amihez nem értesz, mert megtéglázod azt a cuccot!!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #24633088 #4283 üzenetére
Nem tudom melyik szó nem érthető abban, hogy NE NYÚLJ a kernelhez. Melyiket nem vágod belőle, hmm?! NE, mert nem tudod mit csinálsz! A lehető leghalványabb fogalmad nincsen róla. NE módosíts SEMMIT!
Meg lehet csinálni terminal alól is, meg recovery alól is, meg még számos más módon is. Ám neked ez nem fog menni. PC-vel sem...
-
jagyugyaerik
tag
válasz jagyugyaerik #4282 üzenetére
viszont smst lehet ra kuldeni
-
-
jagyugyaerik
tag
sziasztok!
A kovetkezo problemaval talalkoztam: android 4.0 op. rendszer okostelefonon. Van 1 db telefonszam amit nem lehet hivni. Az eset a kovetkezo: tarcsaz majd kiirja, hogy kapcsolodas es hirtelen vonal foglaltra valt. Mit gondoltok mi lehet a problem? -
törölt tag
Hali! Valahogy ki lehet csomagolni boot.img fájlt abdroid alatt pc nélkül?
-
klambi
addikt
válasz VeryByte #4273 üzenetére
neem az alkalmazás virtualizálás az megint más!
RDS szerepkör vagy TS terminál services a win szerverben, mikor nem egy távoli asztalra jelentkezel be, hanem csak az alkalmazást indítod ugyan úgy 1 rdp ikonnal és az indul el a saját asztalodon, mintha a gépeden lenne, közben a szerverről rdp-zel"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
VeryByte
őstag
Nem biztos, hogy menni fog. Megfelelő kliens is kell hozzá, azt nem tudom, hogy van-e andriod-ra.
Remote app vagy application virtualization.
A lényege, hogy nem teljes remote desktop-ot kapsz, hanem csak az applikáció felhasználói felületét, de maga az applikáció a szerveren fut.
Persze amit most írtam az eléggé leegyszerűsített változat.
Citrix vagy App-V a tipikus megoldások."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyat találtam ki, hogy ugye léteznek rdp kapcsolatra képes programok, 100 fajta szépen beállítod és mehet is a távoli asztalra... de van olyan hogy remote app szerveren, ezt droidra is meglehet oldani???"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Tutivesztes
tag
Bocsánat hogy így lekésve reagálok, azt hittem megoldja egy hard reset és újratelepítés, de nem. A készülék S3 mini, és naponta, kétnaponta meghal a status bar, értesítési sáv vagy mittudomén mi. Baromi dühítő hiba, kikapcsolás után egy darabig oké, aztán megint meghal. Nincs task killer telepítve, sőt, semmi extra, csak háttérkép, viber. Tudok tenni valamit vele, vagy fogadjam el hogy ez egy bug ezen a készüléken, és ennyi?
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
LámaZ
addikt
Megint előjött a hiba, de RÁJÖTTEM a végleges megoldásra:
Akkor szokott ez a hiba előfordulni, ha be vagy jelentkezve a Google fiókodba a megszokott gépeden, majd bejelentkezel egy másik gépről is, de annak időzónája nem passzol az első gép időzónájával.
Azt hiszem ezt okosan kitaláltam!Legyen minden jó!
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Megoldottam a frissítést! Működik a gép. Volt egy apró malőr nem olvastam utána az 1.64 verziónak és felraktam aztán 4bit-en jelent meg minden! Újra csere az 1.62 verzióra de mire letöltöttem az egy örökkévalóságnak tűnt de jó lett a boot idő a felére csökkent kb. Az előző géphet ami ~2perc! ennek az előző firmware 30pm! ez most ~15mp a "reccsenéstől"! Ha valakinek esetleg program kompatibilitási gondja támad, találtam egy oldalt ahol lehet működő verzió a link: http://www.aptoide.com/
Az apk letölt-elindít-használ mint a play áruház csak sajna nem magyar.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Flyme
senior tag
Nem tudom mennyire androidos kérdés, de ha törlök mindent a telefon belső memóriájából a gépen, tehát mappát, stb., akkor tégláznám, tehát mondjuk a bekapcsolásához szükséges dolgot is eltávolítanék, vagy nem?
-
wardemi
senior tag
Egy olyan problémám van mostanában, hogy kezd kevés lenni az belső tárhelyem. Nem értettem az okát amíg rá nem találtam a giga zabáló recoverymod-ra.
Mint látható több mint 5 gigát tehát felét kicsípi a tárhelyemből. Kérdés az, hogy ez mennyire valós. Mert oké, hogy van 3 backupom (1 alap rendszer 40-50 mb meg 2 custom ami 1,6gb) de a blobs mappa tartalmával mi a helyzet?
A blobs tehát 4048 mappából áll és 7088 fájlból. A kérdés, hogy ez így van és el kell fogadnom a tényt, hogy ennyit zabál vagy már tele lett szemetelve a dolog?
Köszi az infot előre is .iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Vardar
tag
Memória használattal kapcsolatban lenne kérdésem. Elvileg van 512 MB RAM a készülékemben. A Beállítások/Fut menüpont alatt foglalt: kb. 176 MB, szabad kb: 228 MB látható. Ez összesen 404 MB. A neten utána olvastam és azt találtam, hogy a fennmaradó 108 MB a rendszer folyamatok összessége. Rendben, ezt elfogadom. De a futó, listázott alkalmazások összesen 50,7 MB-t foglalnak. Akkor mi az a 176 MB foglalt? Végképp nem értem, hogy mi micsoda akkor :/
-
Telda
addikt
válasz Dilikutya #4250 üzenetére
Hát nem állami, hanem amerikai tulajdonú és úgy van ahogy írod, semmit nem lehet telepíteni.
Illetve központilag, tiltva vannak a közösségi oldalak, youtube, torrentek, stb. illetve minden olyan, aminek bármiféle játékokhoz köze van. Azt mondták, azért csak az IE engedélyezett, mert azt tudják központilag figyelni, a többit nem.
Egész jól elbeszélgettünk, de a probléma csak megmaradt . -
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim! Letöltöttem az új frimware-t 162b a géphez kérdésem az lenne a pontos frissítési folyamatot leírná valaki? Ez is úgy működik mint az előző táblánál, hogy felrakom kicsomagolva az SD kártyára és onnan telepítem? Tudom a "DOS " bootolás után! Azt hiszem valami olyan hogy update ex.
A válaszokat előre is köszönöm!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
MurdR
veterán
válasz Dilikutya #4247 üzenetére
Mindent lekorlátoztak a kis b*zik, de nem volt felhőtlen a kapcsolatunk sem, mert nem szerették a mi munkakörünket, mert konkrétan nem csináltunk semmit egész nap, ők meg rohangáltak mint pók a falon. Azt egyszer csak találtunk wifit, kiderítettük hogy ki szórja, egy szomszédos házé volt, elkértük a kulcsot, és álltuk a netjüket (5-6an összedobtuk, fejenként párszáz forint) így mindkét fél jól járt, a rendszergazdik meg nézték vörös fejjel hogy tabon online TVzünk, notiról meg torrentezünk, és semmit nem tudtak tenni ellene.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Dilikutya
félisten
Symantec, IE? Akkor az állami cég lesz
Egész pontosan nem szokott az IE tiltva lenni, csak hivatalosan a user nem telepíthet semmit. Meg előfordulhat, hogy az intranet jobban megy IE alatt, de azokat a legritkább esetben fejlesztik a rendszergazdák. Azoknak eleve Firefoxon megy a netNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Telda
addikt
válasz Keeperv85 #4243 üzenetére
Köszönöm, ez is megteszi .
Amúgy a facebook nem érdekel, mert fent sem vagyok. Meg amúgy is központilag tiltva van az oldal, szóval telefonnal sem menni.
Igazából a market és a viber/whatsup miatt kellett volna.
Amúgy meg nekem semmi bajom ezzel, hogy a közösségi oldalak tiltva vannak, végülis ez egy munkahely.Edit: Ja hoppá, mégsem jó
Csak az IE használata engedélyezett, a Chrome, FF minden más nem. Már volt problémám, hogy a Chromeot használtam és a Symantec "rizikós" alkalmazásnak jelezte. Hát ha a Chrome az, akkor a drágalátos IE micsoda.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Mi erre is gondolunk, ne félj, nálunk aztán sokra megy a user a hozott notival
De mondjuk vezetői tiltás is vonatkozik ezekre.
Hölgyek kedvéért a tv2-ős tartalmak is feketelistán vannak, szóval se Facebook, se Jóban-rosszban
Amúgy érdekelne, mivel keserítették meg az életed.Keeperv85: akkor ez így nekem nem kerek. Bár vannak programok, amik csak egy apk-ból állnak, de akad, aminek ott a data/obb mappa, igaz ezek főleg játékok. De szerintem sok programnál az apk önmagában nem sokat ér.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Nem igazán értem, mi az, ami hazáig nem bírja ki, de te tudod.
Keeperv85: ezzel az a gond, amit a linken is írnak, hogy ez a Play ÁSZF-el ellentétes. Amúgy az adatokat is letölti, vagy csak az apk-t?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
air
nagyúr
Tehát asztali gépről van szó, amiben nincs wifi.
Ebben az esetben a reverse tethering-re keress rá!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Telda
addikt
Reggelt!
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a telefon USB kábelen keresztül a számítógép internetjét használja?
Két készülékről lenne szó, ZTE Blade és Smart Tab 7. -
LámaZ
addikt
válasz Keeperv85 #4214 üzenetére
Díjazom az ilyen válaszokat!
Amúgy a kérdést is, mert bennem ez fel sem merült, pedig nagyon logikus.---
@(#4224) aaduo01Ehhez a kéréshez olyan értelemben csatlakozom, hogy nekem az okostelóm első kamerája nem működik a mostani förmverrel (korábban működött, bár a minősége nem volt fényes), ezt kellene bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
-
svgyula
addikt
válasz Peaceliker #4225 üzenetére
Szia! Az én telóm az elejétől így csinálja! DE mindent szépen osztályoz azaz a zenék képeit, a kamera képeit, az alkalmazások képeit, a videók képeit külön kupacba rakja! De nekem ez így természetes mert pl. bármelyik filmet el tudom innen indítani!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Burt1793
veterán
válasz Peaceliker #4225 üzenetére
kapcsold ki a google+ szinkronizálást és minden egyéb szinkronizálást (FB...)
-
Peaceliker
addikt
Na ilyet sem láttam még röpke egy éves androidos pályafutásom alatt..
azt kezdte el csinálni a telóm (úgy 2-3 napja), hogy a galéria betallóz minden kicseszett képet, amit csak talál...eddig csak szépen a fényképezővel készített meg dcim meg sreenshot meg ilyenek vtak benne...most meg minden program widget játék képet betölti...tipp, hogy miért? hogy lehet ezt megszüntetni??"Oh my Goa'uld!"
-
törölt tag
Bocs az ismételt segélykérésért. Ha valaki ráér módosítana nekem egy boot.img-t, hogy az sdkártyàt felcsatolja a cm10-es rom mert így ahogy most van ezt nem teszi meg. Előre is köszönöm!
-
Dilikutya
félisten
válasz #40993792 #4221 üzenetére
Beállítások\Alkalmazáskezelő? Kényszerleállítani, törölni tudom csak az appot vagy csak az adatait, áthelyezni nem. Gyári szűz 4.04 (Samsung Galaxy Tab2 7.0, ha ez számít).
-
Dilikutya
félisten
válasz svgyula #4218 üzenetére
Galaxy Tab2 wifis-s 8Gb volt a T-Homenál 990Ft/hó összesen 24 ezerért, így ez most már így marad
2Gb-nál több helyet egy program sem kér, ha a nagyokat átrakom, esetleg a saját fájlokat, akkor elméletileg mindig lesz annyi hely, amennyi elég a telepítéshez.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
svgyula
addikt
válasz Dilikutya #4215 üzenetére
Szia! Feltelepíted utána "beállítások" "alkalmazások kezelése" tapizod az aktuális programot és a jobb oldalon megjelenik "áthelyezés az sd kártyára"! Ezután nem foglal helyet elméletileg!
Nálad az a nehézség hogy mindig kell akkora szabad helynek lenni a belső tárolón hogy tudjad telepíteni. Ezért érdemes megvenni a nagyobb belső tárhellyel rendelkezőt, vagy ha a belső is tokozott akkor az op rendszert megpróbálni egy nagyobb kártyára(a feltétel, hogy a firmware verzió felismeri a nagyobb tárhelyet!) klónozni és azzal próbálkozni.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
albinolynx
őstag
-
Dilikutya
félisten
Kérdés: 4.04 ICS alatt csak külső programmal lehetséges a Play-ből SD kártyára telepíteni? A tabletemben van 8Gb tár, amiből 4,5 érhető el, 1-2 e-book meg egy Real Racing 3, és el is fogyott.
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Van egy kérdésem. Buritott-e már valaki táblagépet szét? az érdekelne lehet-e benne memóriát cserélni? Milyen van benne? beforrasztott vagy valamilyen szabványos buszban foglal helyet?
Köszönöm a válaszokat.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
LámaZ
addikt
Na, megint jövök a problémámmal:
Egy napja a Play bedobta a törülközőt.
Semmit nem tudok letölteni a Play-en, nem csak a SIP-es appokat (mert arra gyanakodtam, hogy tiltják ezeket a szolgáltatók, de pl. a Szókirakó nem SIP progi.)(Ilyenek egyes kínai eszközök, sajnos. Az ember megold egy problémát, jön a másik.)
Hoppá!
Mindjárt megnézem ezt a javítást![ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
albinolynx
őstag
Próbáltam ifconfig paranccsal, de nem adott vissza semmit.
Netcfg a sok egyéb mellett visszaadja a wlan0-t, meg is lenne a MAC cím. Le is tudom állítani, egyedül az "ether" kapcsolót/parancsot nem eszi meg.
Busybox free-t telepítettem, de nem tiszta egészen, hogy mi történt ott...Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Rimuru
veterán
válasz albinolynx #4206 üzenetére
Ha már ifconfiggal mondtam akkor simán ifconfig és ott megkapod (nekem wlan0). Amit még nem említettem hogy lehet busybox-al lenne érdemes próbálkozni.
Vigyázat, csalok!
-
Necc
addikt
válasz albinolynx #4206 üzenetére
Taskerrel vagy tasker-szeru programmal lehetne utemezni, vagy feltetelhez kotni.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #4205 üzenetére
Terminal ide-be írnám, hogyan kell listázni a wifi eszközt?
Egyébként neten valami netcfg parancsot is találtam. Jó lenne megoldani, ha lehet. Köszönöm!Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Rimuru
veterán
válasz albinolynx #4203 üzenetére
Nehezen. Ideiglenes megoldás (amíg ki nem kapcsolod a wifi modult) ifconfig.
pl.: (eszköz név eltérhet)
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether 01:02:03:04:05:06
ifconfig eth0 upVigyázat, csalok!
-
albinolynx
őstag
MAC cím cserét hogyan tudom megoldani, ha a play-es apk-k nem hoznak eredményt?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Segítséget kérnék. Megjött a gépem külsőre és hardver ügyileg teljesen rendben van. A kérdésem az lenne van-e ehhez 4.1-es android? A gép pontos típusa ez: AMPE A10 10.1" Freescale i.MX6Q 4Core 1.2GHz
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
A sebességtesztet nem tudtam megnézni (mármint a pontokat) mert az antutu nem megy fel azt írja hogy nem kompatibilis ezzel a verzióval!?Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Peaceliker
addikt
válasz Keresztapper #4200 üzenetére
köszi, megcsináltam azt is (már ha Magyarul médiatároló a neve, mert mást nem találtam ). :-) mondjuk ma már nem volt vele bajom (leszedtem tegnap 1-2 appot,lehet azok b@szkodtak ),.de ártani nem árthat :-)
"Oh my Goa'uld!"
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- World of Tanks - MMO
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpársportok
- Star Trek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!