-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz albinolynx #4206 üzenetére
Taskerrel vagy tasker-szeru programmal lehetne utemezni, vagy feltetelhez kotni.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz Peaceliker #4189 üzenetére
A "mediaserver" -t nem tudod kiloni, es nem is erdemes vele probalkozni.
Ezt a modult egy masik alkalmazas hivja be (pl. egy videolejatszo), lodd ki a bogaras alkalmazast, es megoldodik a problema.Ugyanakkor ne feledd, hogy pl. hatterben torteno zenelejatszaskor vagy egy film megnezesekor magas ertek teljesen normalis.
-
Necc
addikt
Igen, kell root, es egy ezt lekezelo alkalmazas.
-
Necc
addikt
válasz Sanyi.mTs #4148 üzenetére
Szerintem hasznalj kulso klienst (pl. K-9 -et elegge dicserik).
A problema amit emlitesz, az e-mail kliensnek kell megoldast nyujtania ra.
#4149: nincs sehol se kobe vesve hogy minden e-mail push-kent kell hogy megerkezzen androidra.
A gyari gmail mukodik csak igy, illetve megoldhato IMAP eseten is, de pl. POP3 alapon halott ugy, ott csak a szakaszos szinkronizacio marad.
-
Necc
addikt
Vedd ki a hattertarat, es nezd meg kartyaolvasoval, es ugy vesd ossze melyik jelzett valos allapotot.
Sajnos az androidos TC eloszeretettel hulyul meg, ha pl. fajltorlesrol van szo, egyszeruen nem hajtja vegre tenylegesen a muveletet, de megis ugy jelzi, hogy megtette.Ha sikerul igazolnod elmeletem, javaslom helyette az x-plore fajlkezelot.
-
Necc
addikt
Bejutni egy rendszerbe ugyebar ugy lehet, hogy az adott alkalmazas megnyit egy portot es ott figyel (listen), es utasitasokra var. Ha ezt egy hacker kijatsza, akkor az adott figyelo alkalmazas felett uralmat gyakorolhat.
Fontos ugyanakkor, hogy a figyelo alkalmazasnak tudnia kell valamilyen szinten a szabvanyos utasitasokat, ha csak egyedileg programozott utasitasokat ismer, akkor nem biztos hogy a hacker barmit is fog tudni vele kezdeni, es az csak hab a tortan hogy a legtobb alkalmazas nem root szinten fut, es az esetlegesen megszerzett iranyitassal a jogosultsagi szint miatt nemigen lehet mit kezdeni.A gond inkabb akkor kezdodik, ha az alkalmazas root szinten fut, es valamilyen szinten szabvanyositott (pl. egy samba szerver, bar leginkabb pont a mysql-t hasznalo webszerverek a legsebezhetobbek). Ezek az alkalmazasok jelentik a legnagyobb biztonsagi kockazatot.
-
Necc
addikt
válasz qkaleko #4027 üzenetére
Ennek ezer meg egy oka lehet, nem feltetlenul a custom ROM a ludas.
Lehet hogy valaki az ismert e-mail cimeddel probalkozott, a jelszot pedig megprobalta kitalalni (sok ember hihetetlenul egyszeru jelszot hasznal), vagy esetleg sikeresen feltorte egyik accountodat (pl. email?) es annak a jelszavaval probalkozott (sok felhasznalo ugyanazt a felhasznalonev+jelszo parost alkalmazza mindenhol).
De az is lehet, hogy valaki csak egyszeruen elgepelte a sajat felhasznalonevet ami veletlenul egyezett a te felhasznaloneveddel.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
De nem az volt a hiba.
Egyszeruen a busybox forditas volt hibas, vegul egy CM9 ROM-bol kioperalt varians volt hajlando lefuttatni a parancsot.
root@android:/ # busybox
BusyBox v1.20.2-cm9 bionic (2012-07-14 01:52 +0200) multi-call binary.
Copyright (C) 1998-2012 Erik Andersen, Rob Landley, Denys Vlasenko
and others. Licensed under GPLv2. Merged for bionic by tpruvot@github
See source distribution for full notice.Name: mobilarena.hu
Address 1: 92.61.114.124 r7.prohardver.hu[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
Na jojjon egy kemeny dio: hogyan lehetne nevfeloldast csinalni parancssorbol? Pl. a mobilarena.hu domaint feloldani IP cimre. (Igazan erdekesse dynDNS szolgaltatas eseten valik a helyzet)
'dnstools' -t a rettenet fuggosegi fa miatt egy remalom lenne osszebarkacsolni, a busyboxban az egyetlen egy ezt a funkciot betolto parancs pedig egyszeruen nem mukodik, vagy csak en benazok
1|root@android:/data/local # busybox nslookup mobilarena.hu 8.8.8.8
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8
nslookup: can't resolve 'mobilarena.hu'Szerk.: ugy is jo lenne ha taskeren keresztul elvegezheto a muvelet, es az eredmenyt egy valtozoban tarolna.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
Biztos hogy ezt akarod csinalni? Tudod hogy pontosan mivel is jar ez, es hogy szo szerint taccsravaghatod a keszuleked teljesitmenyet nemi par mega virtualis memoriaert cserebe?
Elso korben ellenorizd, hogy a kerneled tamogatja-e a SWAP-ot (swapon swapoff parancsokra mit reagal?)
-
Necc
addikt
válasz L!NK->Q3 #3516 üzenetére
Elso korben probalj meg egy gyari visszaallitast. ez mindent letarol ami a keszuleken van, de a legtobb adatot visszarantja a google felhobol (ha engedelyezted). Ha fontosak az SMS-ek azt kulon kell lementened egy kulso programmal.
-
-
Necc
addikt
Nincs.*
Csak 4.2+*Kulsos megoldas letezik hozza, de szerintem nem az igazi: [link]
-
Necc
addikt
A stock android linux "df" parancs ilyen sajnos (eldobja a tortszamot es csak az egeszet hagyja meg, pl.: 3.9999 -bol 3 lesz). Ha hajszal pontos szam kell, akkor "busybox df" csak ahoz meg busybox kell, a busybox feltelepitesehez meg root... es matekolni is kell mert 1K blokkszamban adja vissza az ertekeket:
-
Necc
addikt
Huuu, ez igy semmitmondo sajnos.
Terminalba kellene a "df" valamint "mount" parancsokat lefuttatni, az mutatja meg mi a valosag.
Amit a TotalCommander feled mutat pedig 100% hogy hamis informacio.
#3169: nem amiatt nem bovitheto. Kulso hattertarak mindenfele gond nelkul becsatolhatoak egyeb helyekre az /mnt konyvtaron belul.
-
Necc
addikt
Ennek biztonsagi okai vannak.
Ha vannak linux ismereteid: Minden alkalmazas kap egy teljesen egyedi UID es GID szamot, es egy automatikusan generalt /data/data/[alkalmazas.neve.pontokkal.elvalasztva] ami egyfajta "home" konyvtarkent funkcional az adott alkalmazas szamara. Ide irhat/olvashat, de mas alkalmazas mar nem lathat bele ebbe a konyvtarba, Ugyanakkor az alkalmazas futtathato fajljai is ide kerulnek, drawerbe kidobott ikonok, stb...
Ha nem igy lenne, akkor a csokevenyes FAT32 particio nullaval egyenlo biztonsaga miatt (ez ugyebar a belso "SD") minden alkalmazas szabadon irhatna/olvashatna barmit (felturhatjak a nevjegyzeked peldaul).
Ugyanakkor ott van a kizarolag olvashato /system particio is ami ugyebar a "ROM"-ot tartalmazza, de ugyszinten a belso tarhelybol kajal, es nem lehet spiccre kimeretezni, nehogy ez legyen a jovoben az oka annak hogy pl. nem lehet 4.0-rol 4.1 -re frissiteni.
Van meg par kisebb particio is pl. /cache, de ezek meretbeli jelentosege mar elhanyagolhato.
Ertelemszeruen megvan a particiokra osztasnak az elonyei is, hiszen ROM frissitesnel eleg csak a /system -et atirni, a felhasznaloi adatok a /data -ban megmaradnak igy a frissites nem jar adatvesztessel, ugyanakkor gyari alapallapotra is konnyu visszaallni, ugyanis eleg csak felszantani a /data particiot.
-
Necc
addikt
válasz dokee78 #3024 üzenetére
Mobil szempontbol jelentos elorelepes, olyan energiamenedzsment funkciokat valosit meg alapbol, amiket korabban driver szinten kellett megoldani. Termeszetesen az utobbi is lehetett hatekony, de nem mindegy fejlesztoi szempontbol, hogy csak a kernelben kell par sornyi kodot finomra reszelni, vagy nullarol megirni az energiamenedzsmentet.
-
Necc
addikt
válasz hodostamas #3014 üzenetére
Vagy elfelejtetted visszaallitani a boot folyamatot (a kernelt a beepitett flash memorian keresse) vagy rajta maradt a boot flag a kartyan es igy a SoC onnan probal eloszor bootolni. Egyszeruen tedd bele particiok nelkul es majd android alatt formazd le a kulso kartyat.
-
Necc
addikt
válasz dokee78 #2974 üzenetére
Persze hogy mukodik, de ezek a programok szinte kivetel nelkul a fajlokat atnevezik [fajlnev].[kiterjesztes].aes -re, es a hasznalatuk mindenaron az adott alkalmazashoz kotodik, azaz sajat magadat szivatod, mert a megszokott fajlkezelodet hasznalva nem tudod megnyitni a fajlt.
Lenyegeben pont azt a feladatkort nem latja el, amire neked szukseged lenne: eldugja a fajlt a kivancsi szemek elol.
Amugy ido kozben eszembe jutott egy (fel)megoldas: mi lenne ha letrehoznal egy fix meretu fajlt, es egy virtualis (loop) particiokent hasznalnad? Ebbe belepakolod azokat a dolgokat amit nem szeretnel ha mas latna, es ugyanugy mindig rendelkezesedre allna ha kell.
Egyetlen hatranya a dolognak, hogy az igy letrehozott particio merete nem haladhatja meg a 2GB-ot (FAT32 RULZ!! ! !!).Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
A mediaserver-t (ha mindenkeppen rakenjuk a wakelock-okat) minden esetben egy kulso alkalmazas hivja be es hasznalja. Legelso korben befagyasztanam az osszes video es audiolejatszo alkalmazast (kezdven a youtube-al es a viber-rel mivel azokat latom a listaban), es megneznem hogy igy hogy viselkedik a rendszer.
Bar a ~241 wakelock ~1 nap alatt nem veszes (nekem az IRC general naponta ~3000 wakelock-ot de csak 5% akkuido aran), a keep awake ami inkabb aggaszt.
-
Necc
addikt
VirtualBox+Extension Pack+valamilyen 32bites win (30 napos trial is jo), es maris van mukodokepes USB drivered.
(Rutinnal) 10 perc alatt megvan a win feltelepitese a virtualis gepre.Esetleg egy kulon pendrive-ra masold fel a ROM-ot meg az USB drivert, idoben gyorsabb ha igy tolsz be valamit 1-2 alkalommal virtualbox ala, mint shared folderekkel szoszmoszolni.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
Az init.d tamogatasanak kernelszinten kell megtortennie, es minden esetben a /system/etc/init.d a celmappa, azaz ide kell elhelyezni a scripteket [2 szamjegy][tetszoleges fajlnev].sh formatumban megadva, ertelemszeruen a legkisebb szamjegyu fog lefutni eloszor, pl. 00setcpufreq.sh; a fajl jogkiosztasa pedig 755 kell hogy legyen (rwx,r-x,r-x), tulajdonos: root, group: root.
Ha nem hajlando lefutni automatikusan a script, akkor a kernelben nincs init.d tamogatas, igy vagy kezzel kell valahogy megpiszkalni, hogy mukodjon, vagy pedig valami kulso alkalmazassal kell azt megoldani (pl. a tasker garantaltan kepes ra, vagy esetleg az ingyenes e-robot-al is lehet egyet probalkozni).
-
Necc
addikt
Udv.
Eloszor is rakjunk tisztaba par dolgot.
Ezeket ha lefuttatod, megvaltozik a falj erteke? (Szavaidbol ugy vettem ki mar itt kezdodik a problema)su
chmod 777 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
echo "384000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freqHa nem tortenik semmi, akkor elso korben a root jogot kellene ellenorizni, hogy valoban megvan, megkapod, mas rootot igenylo parancsok lefutnak-e?
Ha a root rendben van, akkor egy busybox-ot kellene feltelepiteni, a marketen tucatszamra van busybox installer, valaszd ki melyik szimpatikus szamodra.
Utana ujra kellene probalni:
su
busybox chmod 777 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
busybox echo "384000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freqHa erre se hajlando atirodni a fajl (se nagyobb se kisebb ertekre!), akkor triplan ellenorizd hogy valoban rootolva van a keszuleked, es ha igen, akkor kernel szinten vannak "hard code"-olva az ertekek, es nincs mod megvaltoztatasukra sehogy se, azaz semmilyen userinit.sh meg /system/etc/init.d -be valo scriptelhelyezes se fog segiteni, csak kernelcsere. Sajnos a kinai csodaknal ez teljesen hetkoznapi jelenseg, hogy egy kernelnek nevezett takolmanyra rakjak ra a ROM-ot amin barmit is modositani lehetetlen (egyszer en is probalkoztam ilyennel, siekrult is, csak eppen kinyirtam a berendezest, recovery helyrerantotta szerencsemre), egyetlen egy javitasi mod a kernel csere.
-
Necc
addikt
válasz MrSealRD #2752 üzenetére
Sajnos teljesen rosszul tudod
A "root" azt jelenti, hogy a /system/bin (vagy /system/xbin) mappaban a "su" binaris el van helyezve, es minden felhasznalonak van futtatas joga hozza. A /system particio a ROM resze, igy csak ROM csere utan tunhet el. (Vagy kezzel kitorlod)
SE keszulekeken mivel nincsen gyarilag recovery (pontosabban van fastboot meg flash mode, de ezek a modok nem hasznalhatoak user mode recovery-kent) ezert a CWM-et a kernelbe epitik bele a keszitok, igy ertelemszeruen kernelhez lesz kotve. Vannak olyan esetek amikor a CWM-et a ROM-ba epitik bele, de ez nem igazan valos recovery, hiszen ekkor a CWM a kernel betoltodese utan, de a ROM betoltodese elott indul el. Ha a kernellel gaz lenne, akkor lehetetlen lesz elerni a CWM-et. Ez utobbi viszont mukodik zart bootloaderrel is, igy zart bootloader eseten csak ez a modszer johet szoba.
Azzal kapcsolatban hogy esetedben a recovery a kernelben vagy a ROM-ban foglal helyet, a kernel+ROM keszitojetol tudhatod meg (a topicjaban szinte minden esetben le van irva).
#2755: SE teloknal a kernelbe van beleepitve a CWM, mert nem lehet mashova rakni. Sokszor ezert van az hogy kihagynak dolgokat a kernelbol (tipikusan pl. a WLAN drivert) es azt kulon modulkent helyezik el a ROM-ban mert amugy a CWM-nek se maradna hely a tul nagyra dagadt, az amugy kicsi (kicentizett) kernel "particion".
#2738: valoban sok a "lehurrogas", amik 80%-a elbol elkerulheto lenne, ha a juzer elolvasna az elso hozzaszolast, es a megfelelo topicban kerdezne. Bar sokan nehezen tudjak megkulonboztetni az altalanos androidos dolgokat a telefonspecifikus dolgoktol (leven a topic nem melyviz), oket ugyis atiranyitjuk, az esetek tobbsegeben udvariasan, legfokepp csak az app kerdezoket szoktuk hurrogni
-
Necc
addikt
válasz CPT.Pirk #2643 üzenetére
"Ami feltűnt, hogyha megnyitom a nem módosított .xml fájlokat notepad++ -al, az tele van ASCII vezérlő karakterekkel többnyire sorok tördelése nélkül, de amit módosítottam, az csak a tiszta szöveg és pont úgy, ahogy azt elmetette."
Ebbol nekem igy vakon, elsore az jon le, hogy rossz karakterkodolassal mentetted le az xml fajlt.
-
Necc
addikt
válasz szab.tam #2608 üzenetére
Pedig megkaptad a valaszt a kerdesedre.
Android 2.3 OTA (bocs nincs ekezetem, leirom igy: o'ta) tartalmaz alapertelmezetten magyar nyelvet, azaz 2.3 es felette (igen, ideertve az ICS meg JB kulonbozo verzioit is, es a jovoben megjeleno verziokat is) alapbol tartalmaz magyar nyelvet.
Ha pedig valami oknal fogva megse lenne benne magyar nyelv barmi oknal fogva (mint ahogy irtak a tobbiek, mert pl. belenyult a gyarto) akkor a morelocale tud javitani a helyzeten, es lemagyarosithato az alap android rendszer.
-
-
Necc
addikt
válasz ponti_ak #2539 üzenetére
Visszakuldheted es indoklas nelkul kerhetsz cseret.
A szallitasi koltsegek teged fognak terhelni.Downgrade-eles nem mindig olyan egyszeru sajnos, bovebb informacioval a keszuleked topicjaban kap(hat)sz bovebb felvilagositast.
-
Necc
addikt
Igen, azt jelenti hogy a szoftver beledozerolt az alacsony szintu folyamatokert felelos teruletbe (pl. bootloader), ami altalaban akkor szokott elofordulni, ha zart bootloaderre eroszakoljuk fel a custom kernelt (ez utobbi ertelemszeruen juzer hiba), de nagyon nagyon ritka esetben elo szokott fodulni minden korulmenytol fuggetlenul veletlenul is, nagyon ritka esetben (ez az a 0.2% amirol beszeltem).
Mivel irtad hogy eppen custom ROM-ot tuszkolt fel (ami gondolom custom kernelt is tartalmazott), es a T-mobilba vitte (azaz szolgaltatofuggo keszulek, ahol a bootloader zart, es !!nem nyithato ki!!), ezert az en szememben mar osszeallt a beteglasodas feltetelezheto tortenete: elkerulhette a figyelmet az a teny, hogy ahol a szervizmenuben oda van irva hogy "bootloader unlockable: no" ott a bootloader nem nyithato ki sehogy se, es egy ilyen keszulekre a hivatalostol eltero kernelt felrakni tilos, a juzer megis radaralt egy custom kernelt, es innentol kesz is a tegla. Ilyen esetben is van lehetoseg a keszulek visszarantasara tesztpontos osszekotessel, viszont ez a telefon reszleges szetszerelesevel jarhat, ergo nyoma van, es azonnal ugrik a gari. De mivel ez mult ezert tovabb ragodni rajta szerintem felesleges.
A SuperUser vagy SuperSU az csak egy vegfelhasznaloi alkalmazas, ahol a felhasznalo kontrollalhatja az alkalmazasok root hozzafereset. Az hogy melyik ROM-on mi van, a ROM keszitoje donti el, vagy ha a juzer maga rootol, akkor a felhasznalo.
A magam reszerol azert preferalom a SuperSU-t, mert a SuperUser nagyon sokszor lefagy, laggol, csak azert, mert egy esetleg hibasan mukodo alkalmazast keptelen ertelmesen lekezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
Az a gond, hogy minden telefont teljesen egyedi modon kell rootolni, sokszor meg szoftververzionkent is teljes elteres van, igy egyszeruen nem letezik az, amit kersz.
Teljesen lealtalanositva a tortenetet, a rootolas azt jelenti, hogy a "su" binarist (ami a root (rendszergazda) felhasznalo szintu hozzaferest biztosit azon folyamatok szamara amelyek behivjak ezt a fajlt) be kell masolni a rendszer futtathato binaris fajljai koze (ez altalaban a /system/bin vagy /system/xbin), es minden felhasznalo szamara olvasas/futtatas jogot kell biztositani (chmod 755 [utvonal]) hogy a vegfelhasznaloi alkalmazasok is elerjek a fajlt es futtatni tudjak, ha kell.
Ha ez megvan innentol "rootolt" a keszulek es visszaellenorizni egy terminal emulatorbol kiadott "su" paranccsal lehet.Mivel sajnos a root felhasznalo az android rendszerben nincs jelszoval vedve, igy barmi es barki hozzaferhet innentol a root-hoz ezert masodik (kotelezoen opcionalis) lepeskent egy olyan alkalmazast kell beekelni, amivel kontrollalni lehet a hozzafereseket. Ez az alkalmazas altalaban a supersu (szemely szerint ezt kedvelem jobban, ezerszer stabilabb es megbizhatobb, mint) a masik pedig a superuser.
Termeszetesen ahhoz, hogy a "su" binarist fel tudd tuszkolni a keszulek ROM-jaba, egy olyan shell-t kell keriteni, ami mar lehetoleg eleve korlatlan jogokkal rendelkezzen. Ilyet altalaban ugy lehet elocsiszolni, amikor a legalapvetobb rendszerfolyamatok mar betoltodtek, de a felhasznaloi szintu folyamatok meg nem. Ez altalaban a recovery mod, ami termeszetesen biztonsagi okokbol a legtobb esetben nem tartalmaz shell hozzaferest.
Sony(Ericsson) keszulekek eseten van egy ugynevezett "fastboot" mod, ami a kernel betoltese elott megallitja a boot folyamatot, es felhasznaloi beavatkozasra var, ami 2fele modon vegzodhet: a felhasznalo feltolti a keszulek RAMdrive-jaba egy kernelt, es arrol bootol be, vagy a kernelt raflasheli a keszulekre. Ertelemszeruen ez utobbi zart bootloadernel nem lehetseges, de mivel az elobbi mukodik, a felhasznalonak nem kell mast tennie, mint egy olyan kernelt flashelnie a RAMdrive-ba majd bebootolni rola, ami egy root shell-t biztosit (ertelemszeruen ADB-n) keresztul a felhasznalonak. Igy mar lehetseges manualisan a "su" binaris feltunkolasa a keszulekre.
#2535: a fastbootot is hazavagta? (bar nem ismerem speciel az "U" -t igy csak feltetelezem hogy azon is van fastboot)
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
A kerdes inkabb az hogy mi az amit pontosan keresni fognak ilyenkor.
A rootolas nem mas, mint a "su" binaris elhelyezese a /system/bin vagy /system/xbin mappaba, ettol meg tutira nem fog feje tetejere alni a vilag, es pofon egyszeru eltuntetni onnan ugy mintha ott se lett volna.
Ha viszont nem hivatalos (custom) kernelbe botlik a szervizes, akkor mar egeszen mas a felallas.
Akarhogy is nezem, szoftveresen rettentoen nehez hazavagni a mai telefonokat, es elmondhato, ha egy telefon az elso 2-3 honapban hibamentesen mukodott, akkor az a garancia lejartaig ugy is fog maradni az esetek 99.8%-aban. (ertelemszeruen leszamitva a juzer hibait mint pl. torott kijelzo)
-
Necc
addikt
Bar meglehetosen keszulekfuggo, de nagyon sok esetben a rootolas nem jar garanciavesztessel.
Tudtommal az SE (vagyis mar csak Sony) addig nem kukacoskodik a garanciaval, amig azt latja hogy a sajat stock kernele van rajta es a bootloader szepen zarva van.
Ettol fuggetlenul persze esetleges garancialis ugyintezeskor felhozhatjak es belekotnetnek, de en azt mondom hogy szarni bele ugy ahogy van es rootolj. Ha egy olyan kocsogbe futsz bele aki mindenaron indokot fog keresni csak azert hogy elutasitsa a garanciadat, o talalni is fog ha rootolva van/volt a keszulek, ha nincs.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz seawolf570 #2382 üzenetére
Jajjj ne ne NEEE keverd te is a hattertar (avagy regimodian: ROM) meg a RAM fogalmat, mert a ketto tokre nem ugyanaz! Hiaba van manapsag a ketto egyazon fizikai chipen, NEM EGYAZON a ketto se fogalomra se funkcionalitasra. Bovebb infoval es felvilagositassal kapcsolatban a wikipedia szolgaltat szamodra informaciot.
A belso hattertar kiosztasat barmikor megnezheted ha kiadod a "df" parancsot terminal emulator-ban. Sajnos az android alapertelmezett df parancsa buta mint a fold, es nem jeleniti meg a tizedes ertekeket (1.99GB -ot 1 -nek jelenit meg), precizebben a "busybox df" tudna infoval szolgalni, de ehez meg a busybox csomag feltelepitese szukseges, ami rootolt telefonhoz van kotve sajnos.
A belso memoria reszet kepezi a /cache /data /efs /system illetve bizonyos esetekben a /mnt/sdcard is amennyiben a keszulek dokumentaciojaban szerepel "beepitett SD kartya" vagy hasonlo fogalom (azaz semmikeppen se az az SD kartya ami kulsoleg belehelyezheto).
Sajnos a RAM eseteben mar nem ilyen egyszeru a helyzet, mert itt a RAM egy resze RAMdrive-kent mukodik (a RAM egy szelete ugy viselkedik mint belso hattertar) es ide toltodik a kernel, a kernel modulok, es a legfontosabb driverek hogy azok szukseg eseten villamgyorsan elerhetoek legyenek. Ha egy keszulekre azt irjak, hogy 1GB RAM-ot tartalmaz akkor arra kobe vesett igazsagkent lehet tekinteni, annak ellenere, hogy a juser kevesebbet lat belole.
-
Necc
addikt
válasz seawolf570 #2377 üzenetére
Picit utanaolvastam a keszulekednek, es nem egyeduli az eseted, viszont mivel nincs semmi topicja a keszuleknek XDA-n, igy inkabb csak juzerek nyifinyafija talalhato a neten, es semmi technikai leiras ami kifejtene ennek okat.
Amugy nem eleg a belso memoria alkalmazasok telepitesere? 4GB-ot olvastam, viszont nem talaltam infot ennek felosztasara vonatkozoan semmit.
Esetleg egy hivatalos szoftverfrissites hatha segit?
-
Necc
addikt
válasz seawolf570 #2375 üzenetére
Biztos meg lehet oldani, en inkabb arra gyanakszom valami elkerulte a figyelmed.
Addig is a progis megoldas is ellatja ugyanazt amit te szeretnel, sot konnyebb igy csoportositani es automatizalni.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz seawolf570 #2372 üzenetére
Amugy nem, nem lehet osszevonni a belso es a kulso memoriakartya tartalmat. Az android rendszer particiokent kezeli ezeket, es sajnos mindegyiknek fix funkcionalitasa van, amit nem lehet megvaltoztatni.
Root trukkozessel lehet persze javitani a helyzeten.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Sikerult nem eszrevennem hogy monospace-ben nincs felkover betutipus.
Tehat,
mount:
mount
df:
df
/dev/block kilistazasa:
cd /dev/block
ls------------------------------------------
Mas:Esetedben a hibakereses az alabbi lepeseket igenyli:
1) fel kell terkepezni a beepitett memoria felosztasat, avagy particios tablajat
2) meg kell allapitani, hogy melyik szelet avagy hanyadik particio tolti be a beepitett SD kartya szerepet
3) meg kell gyozodni, hogy valoban az adott particiot keressuk, majd le kell formazni vfat-ra. ha rossz particio kerul leformazasra, tonkretehetjuk a keszuleket (szoftveresen)
4) meg kell gyozodni arrol hogy formazas utan az android rendszer automatikusan felismeri az ujonnan formazott particiotFentebb az elso 2 ponton probalok atvergodni, a harmadik a kritikus lepes ahol tonkre lehet tenni a rendszert.
#2028: ne nekem valaszolj legyszi ha nem nekem szanod vagy nem kapcsolodik az elozmenyhez. Hasznald az "uj" gombot.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz smilecat #2026 üzenetére
Nyugodtan johet topicba, ha privatba irod es eltunok, akkor nem tudja esetlegesen mas hozzaerto befejezni amit elkezdtunk.
A parancsokat vagy ADB shell-be irod be vagy feltelepitesz egy terminal emulatort es ebbe irod be a parancsokat:
Peldak (beirando parancsok kiemelve):
mount:
root@android:/data/local # mount
rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,noatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,noatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,noatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,noatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,noatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,noatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p2 /system ext4 ro,relatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p1 /efs ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p6 /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,errors=panic,user_xattr,acl,barrier=1,journal_async_commit,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-num/p3 /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,errors=panic,user_xattr,acl,barrier=1,journal_async_commit,data=ordered 0 0
/dev/block/vold/179:4 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro,discard 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/external_sd tmpfs rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,size=0k,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/usbStorage tmpfs rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,size=0k,mode=755,gid=1000 0 0
/dev/block/vold/179:25 /mnt/sdcard/external_sd vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1023,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/179:25 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1023,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/external_sd/.android_secure tmpfs ro,noatime,size=0k,mode=000 0 0
/dev/block/dm-0 /mnt/asec/cz.jprochazka.dvbtmapeu-1 vfat ro,dirsync,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,uid=1000,fmask=0222,dmask=0222,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0df:
root@android:/data/local # df
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 361M 32K 361M 4096
/mnt/asec 361M 0K 361M 4096
/mnt/obb 361M 0K 361M 4096
/system 590M 374M 215M 4096
/efs 11M 8M 3M 4096
/data 1G 782M 1G 4096
/cache 307M 5M 302M 4096
/mnt/sdcard 3G 3G 740M 32768
/mnt/sdcard/external_sd 14G 11G 3G 8192
/mnt/sdcard/external_sd 14G 11G 3G 8192
/mnt/secure/asec 14G 11G 3G 8192
/mnt/asec/cz.jprochazka.dvbtmapeu-1 2M 452K 1M 4096/dev/block kilistazasa:
root@android:/data/local # cd /dev/block
root@android:/dev/block # ls
dm-0
loop0
loop1
loop2
loop3
loop4
loop5
loop6
loop7
mmcblk0
mmcblk0boot0
mmcblk0boot1
mmcblk0p1
mmcblk0p10
mmcblk0p11
mmcblk0p2
mmcblk0p3
mmcblk0p4
mmcblk0p5
mmcblk0p6
mmcblk0p7
mmcblk0p8
mmcblk0p9
mmcblk1
mmcblk1p1
platform
voldHa jol vettem ki a vold.fstab fajl tartalmabol, akkor esetedben a belso tarhely amit "sdcard" -nak jelol az a beepitett flash kilencedik particioja, azaz elmeletileg a /dev/block/mmcblk0p9 az, ezt kellene latno/latnod a legutobbi peldaban is, nalad.
Esetleg probald meg kiadni a mount -t auto -o ro /dev/block/mmcblk0p9 /mnt/sdcard parancsot (ehez elvileg root kell, van "rootless"mod is, de ketlem hogy az agyonbutitott alap androidos parancs kepes ertelmezni a -m kapcsolot), ha sikeresen lefut (nem dob hibauzenetet), akkor fajlkezelovel nezd meg az /mnt/sdcard mappat, es azt kell hogy lasd amit windows alol belemasoltal formazas utan.
Ha olyan hibat dob hogy fajl nem talalhato vagy ismeretlen parancs (ertelemszeruen angolul), akkor sajnos rootolni kell a keszuleket hogy folytatni/javitani tudjuk.A fenti parancsok egyikevel se artasz a rendszernek, szant szandekkal se. Ha gubanc adodna, egyszeruen inditsd ujra a telefont.
-
Necc
addikt
válasz smilecat #2024 üzenetére
Kellene a mount parancs kimenete, df parancs kimenete, /dev/block konyvtar tartalma kilistazva, valamint a /system/etc/vold.fstab fajl tartalma.
Ezekbol ki tudom kovetkeztetni az /mnt/sdcard csatolasi pontot es vissza tudom formazni eredeti allapotara.
Esetleg a folyamathoz root hozzaferes fog kelleni (nem biztos hogy engedni fog modosito parancsot root nelkul, a fentiek csak lekerdezo parancsok igy ahhoz nem kell root), igy keszitsd fel magad a rootolas elmeleti betanulasara.
-
Necc
addikt
es basszus tenyleg, ilyet meg nem lattam
/res/values-mcc216-mnc30/strings.xml
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<resources>
<string name="application_name">[origo]</string>
</resources>/res/drawable-mcc216-mnc30-ldpi/ic_launcher_browser.png pedig egy kek hatteren feher [o]
Lokalizacio elven mukodik, ha zavar elmeletben meg tudom ugy haxelni, hogy ne [origo] -nak hanem rendesen 'browser' -nek jelezze, es mint "frissites" feltelepul ROM butykoles meg rootolas nelkul is.
-
Necc
addikt
Ezt most ha jól értelmezem, nem saját hálózaton való használatkor megváltozik az app neve???
Esetleg ki tudod szedni az appot APK extractorral és el tudnád küldeni nekem? Érdekelne ez a kaméleonalkalmazás (csak nem szint hanem nevet vált, körülményektöl függöen)
-
Necc
addikt
Ugyanettol a jelensegtol szenvedek en is, egy teljesen mas telefonnal.
Tapasztalataim szerint a problema ott kezdodik, hogy ha kb. 1 percnyi/60 masodpercnyi uresjarat utan a kernel governor nem erzekel szamottevo terhelest, lekapcsolja a processzort, es ezzel egyutt a wifi keep-alive csomagokat is "elfelejti" elkuldeni a rendszer.Ha wifi-wakelockot aktivalok, azt a rendszer total figyelmen kivul hagyja, mint ahogy a ping csomagokra is tojik nagy ivben, de ha CPU-wakelockot is kerek melle, akkor hirtelen "megjavul".
A gond ezzel csak az, hogy mivel a CPU nem kapcsolhat offline-ba, iszonyatos mennyisegu energiat felzabal, es 1 nap alatt akar uresjaratban is lemerulhet a telefon.
Tapasztalatom szerint az egyetlen egy program ami kepes erre megoldast nyujtani az ez.
-
Necc
addikt
Tegyuk fel hogy megserultek a fajlok a /system particion, ezert nem mukodnek (mivel van root jogod valami hulye programbug beleturhatott, ha a /system meg volt nyitva irasra), ekkor hiaba allitasz barmit, a hangok nem fognak visszajonni.
Sajnos nem tudom mennyire melyultel el a ROM buheralasa dolgokban, de a legegyszerubb, ha a hivatalos modon frissited a ROM0ot, vagy az XDA-rol letoltod a legfrisebb hivatalost es azt rakod fel CWM-el, vagy az ott ismertetett eljarassal (mivel markankent sot akar markan belul keszulektipusonkent is eltero lehet igy ebben nem tudok konkret segitseget adni).
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1829 üzenetére
Nem helyproblema okozta akkor a korabbi hibat
Sajnos fajlmaradvanyok utan kell akkor kotorni ahogy fentebb is irtak.A /dev/block/dm-0 miatt pedig ne aggodj, a java VM alatt futo alkalmazasok csak ily modon ferhetnek hoza a memoriakartyahoz.
-
Necc
addikt
Mennyi az annyi? Ha 15-ert hozzad dobjak akkor
Hivatalosan 1.6-al jott es 2.1-ig frissitheto, a 2.3-as droidokhoz kepest rettenetesen buta, lomha, lassu, es hardveresen is mar elavultnak szamit, pedig alig 2-3 eves modell
-
Necc
addikt
válasz Ablakos #1807 üzenetére
Abszolut keszulekspecifikus, de altalaban aranyos a belso memorianak megadott ertekevel.
A fenti peldaban egy 8GB belso memoriaval szerelt keszulek lathato, ahol alkalmazasoknak egy 2GB-os particio van megadva, es van egy 4GB-os particio mint "beepitett" SD tarhely (a maradek ~2GB-ot a kulonbozo rendszerparticiok viszik el).
Idealis ertek nincs, de altalaban ha a /data particio szabad helye ~40MB ala esik, akkor kezd el ugatni a rendszer, hogy keves a szabad hely.[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1805 üzenetére
Az esetek donto tobbsegeben az szokott lenni a problema, hogy egyszeruen elfogy a /data -n a hely, es ilyenkor nem enged nagyobb meretu alkalmazast telepiteni/letolteni.
Bar mar futottam olyanba is, hogy a /cache fogyott ki, illetve az /mnt/asec nem az /mnt/sdcard-ra mutatott, hanem a root-ra, es emiatt nem lehetett nagyobb meretu alkalmazasokat mozgatni/telepiteni, de ez utobbiak custom ROM eseten fordult csak elo, es nem az en telefonjaimon.Egy szonak is szaz a vege, szerintem terminalbol futtasd le a "busybox df" parancsot, es az majd kiboki, hogy hol van helyhiany, mar ha tenyleg az a gond.
En szemely szerint ilyen beragadt fajlokkal meg eletemben nem talalkoztam, pedig mar jo ideje (1 eve es 4 napja ) hogy androidos telefonom van, es mar jo par szaz alkalmazast (ha nem ezres nagysagrend) feltelepitettem/ujratelepitettem.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1801 üzenetére
Nincs eleg hely a /data particion.
Helyezz at par alkalmazast az SD kartyara, move 2 SD vagy link 2 SD eljarassal, vagy csak egyszeruen torolj le par app-ot ami nem kell.
-
Necc
addikt
válasz pakriksz #1768 üzenetére
Milyen toltovel toltod? 5V 1000mA?
Miota megy ez igy? Legalbb 2-3 teljes feltoltes-lemerules ciklus eltelt mar? (azaz 4-6 alkalommal lemerult kb. a feleig majd fel lett toltve)
Battery stat wipe-ot esetleg probaltal?(OS vezerli, HW csak tultoltes, lemeruleses kisules ellen ved)
-
Necc
addikt
válasz Den Hadnagy #1710 üzenetére
Progikat itt legyszi, nem veletlenul lett kettevalasztva a ketto tema/topic.
Amugy tudtommal nincs olyan, mert az osszes a kicsorgestol szamolja az idot, es nem a vonal felveteletol.
-
Necc
addikt
QuickBar-nak nevezik, es nem alap android tartozek. Ha gyarilag nincs fent, akkor ra kell valahogy "hax"-elni (root, custom ROM, ilyenekre kell gondolni), mivel a dolog telefon es szoftverfuggo, reszletekkel kapcsolatban a telefon adott topicjaban tudnanak sokkal nagyob esellyel segiteni.
-
Necc
addikt
válasz aimettirlz #1635 üzenetére
Nem, de mivel alapertelmezett android alkalmazast mutattam igy a keszulek nem is igazan szamit, csak az ICS verzioja (4.0.4). Amugy Samsung Captivate Glide.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz aimettirlz #1622 üzenetére
Az alap SMS kuldo programban talaltam egy olyan beallitasi lehetoseget, hogy
Text message (SMS) settings -> Input mode -> GSM alphabet/Unicode/Auto -> ezt allitsd GSM alphabet-re.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz olivera88 #1597 üzenetére
Eleg egy kartyaolvasoval atmasolni minden adatot az ujra, es mint ha mi sem tortent volna, minden megy tovabb.
u.i.: amennyiben "hax"-eltel pl. link2sd progival, vagy swap particiot hoztal letre, ugy ugyelj arra, hogy a particio sorszama ugyanaz legyen.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
Kulonboztessuk meg az alkalmazasos es a szakmai topicot legyszi.
Ha egy alkalmazast keresel, a fenti linken erdeklodj.
-
Necc
addikt
Nem ertelek (szerintem a tobbiek se nagyon), de nem kell szervizbe vinned szoftverfrissitesre, sot rootolnod se kell hogy frissiteni tudd a szoftvert, az esetek donto tobbsegeben eleg a gyaro altal biztositott szoftvert hasznalnod.
-
Necc
addikt
Mondjuk ugy hogy nem a megfelelo particioba rakja a ROM-ot hanem mondjuk beledozerolja a recovery-be a ROM-ot, es leformazza a kernelt, es tadaaa, kesz is a tegla.
Jobb ha az ember maga flasheli a ROM-okat tesztelt CWM-el es tesztelt ROM-okat, nem pedig ilyen "kinyaljuk a juzer popsijat" appokkal, mert ez egy olyan dolog amit nem lehet appocskakkal megoldani... jelenleg, sajnos.
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1554 üzenetére
de legalabb mar azt irja ki, hogy a hosts fajl frissitese sikerult? ha azt irja a muvelet sikeres, megvolt a telo ujrainditas ahogy a program keri?
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1550 üzenetére
Ha jol veszem ki a fajlkezelobol a hosts egy symlink, at van iranyitva valahova mashova (azaz mashol talalhato a tenyleges fajl).
Most hogy helyre lett rakva a root jog (minden alkalmazas kaphat), nem lenne egyszerubb, ha egyszeruen elinditanad az adblock-ot (vagy ad-away, nem tudom mar melyiket raktad fel), es megprobalnad ujra azon keresztul?
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1544 üzenetére
El kellene olvasni a hibauzenetet, mindennek elutasitod a root jogot, es csodalkozol, hogy miert nem megy?
Hogy van bekonfiguralva a superuser? Automatic response -> deny?Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz DeathAdder #1534 üzenetére
busybox-on keresztul add ki legyszi azokat a parancsokat, az alap androidos parancsok teljesen mas erteket adhatnak vissza, vagy le se futnak (a legtobb samsung telefon pl. alapbol azt se tudja mi az a masolas (cp) parancs, mig az SE telefonok nem tudjak ertelmezni a "-h" kapcsolot a "df" parancsban). Tehat:
su
busybox df -h
busybox mountTehat, root jogot kerunk (tudtommal a busybox csak rootkent hivhato be), busyboxon keresztul listaztatjuk ki a szabad helyet particionkent (ha valami a /data -ra van symlinkelve hiaba nezegetjuk csak a /system -et), illetve lekerunk egy mount-ot is, hogy meggyozodjunk irhato-e a /system.
Tovabba jo lenne tudni, hogy a /system/etc/hosts fajlra van-e egyaltalan irasi jog.Ha a /system csak olvashato, akkor tegyuk irhatova:
busybox mount -o rw,remount /system
Illetve a fajlengedelyeket a chmod paranccsal tudjuk lekerni/modositani a parameterek hirtelen nem jutnak most eszembe (nincs idom most kikeresni, de szerintem egy jobb fajlkezelo is megteszi).Szolj ha ezek utan se megy vagy valami nem ertheto
-
Necc
addikt
Nem, mert az alkalmazasok ugy vannak megirva, hogy az /mnt/sdcard-ba irjak az allomanyukat, es ezt nem lehet megvaltoztatni.
Ez van, itt tartunk a 21. szazadban ahol a sok atomhulye miatt igy le kellett degradalni az alkalmazasokat, hogy meg telepitesi utvonalat se valaszthat az ember, mert a parasztok 95%-anak halvany lila fingja sincs arrol, hogy mi is az, es ha feldobna egy ilyen opciot a program a keveske 5% ember oromere, a maradek 95% azonnal elkezene hapogni, meg baszogatni a supportot/nyilvanos forumokat, hogy "ez most mi" "most mit kell csinaljak" meg hasonlo, a jozan paraszti esz es IQ teljes hianyat sugarzo postok/ticketek formajaban.
Mondjuk errol a helyzetrol reszben a kugli is tehet, amiert nem kototte az ebet a karohoz, es jelenleg ott tartunk, hogy minden gyarto teljesen szabadon hatarozhatja meg a particiok/memoriakartyak eleresi utvonalat, es nincs mod az API-ban ahoz, hogy az alkalmazas bekerje ezeket az adatokat.
-
Necc
addikt
Nem a 2GB-os /data particio helyevel van a bajom, hanem a fix 3.75GB /mnt/sdcard a probema, ezt pedig nem lehet symlinkelgetni a hulye ostoba FASZ32... vagyis FAT32 fajlrendszer miatt
De ha beragok akkor ugyis szetturom a konfigot, es ide mountolom a kulso memoriakartyat, es nem fog erdekelni hogy nem fogom tudni pendrive-kent hasznalni a mobilt.
Egyelore a hivatalos ICS megjelenesere varok, valamint arra hogy megvaltozik-e vele a helyzet.
-
Necc
addikt
válasz domiromm #1490 üzenetére
+1493:
Most ha jol ertem, csont kezdo dolgokat kerdezel, ugye?
Altalanossagban ugy tudod szerkeszteni a fokepernyot, hogy 1-2 masodpercig mozdulatlanul tartod az ujjad a fokepernyo egy ures teruleten. Miutan befejezted a szerkesztest, a vissza gombot le kell nyomnod.
Ennel szajbaragosabban csak a telefonodnak megfelelo topicban tudnak segitseget adni, vagy mi ugy ha legalabb a telefonod alapertelmezett launcheret tudjuk (Samsung eseten ennek "TouchWiz" a neve, HTC eseten "Sense", stb... persze a launcher se feltetlenul ugyanaz minden telefon eseten, es az android verzioinkent eltero lehet igy is).Javaslom tovabba, hogy nagyon alaposan tanulmanyozd at a telefonod beallitasi lehetosegeit, amit a legtobb telefonon ugy ersz el, hogy a fokepernyon lenyomod a menu gombot, majd ott kivalasztod a "Settings" vagy "Beallitasok" menupontot (ertelemszeruen a beallitott nyelvnek megfelelo opcio jon fel).
Ebben a beallitasokban fogod megtalalni a kepernyozar megvaltoztatasanak lehetoseget is.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
ext3/4 -re formaztad, de a script ext2-kent probalja beolvasni a particiot. Ha nem irtak meg "hulyebiztosra" a rendszert, ez egy lehetseges hibaforras.
A kovetkezok elvegzeset javaslom, egyszerre csak egyet, ne az osszeset!
1) parancssorba:
su
./system/etc/init.d/11link2sd
Valami hibat ki kell hogy dobjon.
2) probald meg ext2-re formazni az emlitett particiot es ugy probald ki
3) ird at a scriptben az ext2 -t ext3 vagy ext4 -re
4) pontosan latnom kellene a scriptet, a vege le van vagva, hatha abbol kiindulva tudok valamit meg okozniYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Nincs a kernelednek init.d supportja, vagy nem tudja elhelyezni a szukseges scriptet a /system/etc/init.d mappaba, ezert tortent az ami: nem tudta a rendszer boot folyaman felmountolni -> "eltunt".
Nehany esetben meg kell arrol is gyozodni, hogy tamogatja-e a kernel az ext2 -nel ujabb particiok kezeleset, ugy mint ext3/4. Ha ezek egyikere formazod a particiot, de azt a kernel nem tamogatja (az ext2-t minden linux kernel tamogatja), akkor se fog mukodni a tortenet.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Nem hajlando beolvasni a kulso memoriakartyat, csak a belsot, ergo minimum 1 stabil backupnak a belso memorian kell lennie, maskulonben ha beut a gebax, jon a szivas.
minimum 14" ? maximum 14", nem? A mai 27"-esemhez kepest ez a 4" nem jelentos visszalepes
Amugy 10 eve hol settlerseztel te a buszon meloba menet ?#1477: nem minden esetben. Nem ismerem a CWM konfiguralasat (gondolom be kell loni minden egyes telefonra kulon-kulon, mert mashol van a recovery particio/backup particio/kernel/system/data/stb...), de sajnos ehez a telefonhoz ilyen szempontol szarul irtak meg mind az 5.x-et es mind a 6.x -et is, mert fixen, csak abelso memoriat hajlando lekezelni, mint adatmento tarhelyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978