Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Omli85 #11412 üzenetére

Akkor ez vmi régi AMD-s leírás volt amit néztem ezek szerint. Köszi.

A pstate-et szerintem túltárgyaltuk. Nekem csak az bökte a csőröm, hogy úgy beszéltünk róla, hogy "nem éri meg", hogy közben senki nem tudta mennyit hoz. Meg nem lehet kitesztelni... de ki lehet.
    Arról már nem is írtam, hogy elég jó eséllyel a tökölős, minden frekit kitesztelős módszer helyett egy min-max fesz közé behúzott lineáris feszgörbe is elég jó lehet hasraütésre.

És kicsit ezt látom a többinél is, kérdezgettem itt a HPET, balanced-high perf, stb... témát, hogy mi mit okoz, de nem igazán jött kerek leírás, hogy mi a tuti beállítás. Lehet, hogy váltanék, de szívni nem akarok vele és úgy látom nincs még egy letisztult kép.

Hogy mennyit ér - miután megtudtuk valósan mit is okoz különbségben - az meg relatív. 10-20W-tól nem dől össze a világ, de mint említettem a Phenom II-nél 30-50W-ok is röpködtek... meg aztán régi vesszőparipám, hogy ha itt nem számít akkor a többinél se... a végén meg ott tart az ember, hogy minden csak 20-30W-tal eszik többet és mondjuk idle 40W helyett 90-nél jár a komplett gép. De ebbe már végképp nem mennék bele, messzire visz... a lényegben egyetértek:nézni kell mit visz és hoz. Nekem is az idő a legszűkebb keresztmetszet nem 10-20W...

Új hozzászólás Aktív témák