Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz gulupeti #9010 üzenetére
A foliage a legzavarobb. Hogwarts Legacyban a fu valami eszmeletlen randa volt, kenytelen voltam kikapcsolni, mert az mar nekem is a no-go volt, holott engem annyira nem zavarnak a felskalazas hibai.
Mostanaban xess 1.3-t reszesitem elonyben, eleve magasabb felbontasrol valo "visszaskalazas" is valaszthato es mentes az FSR hiabitol.eat, sleep, play, replay
-
PuMbA
titán
válasz gulupeti #9010 üzenetére
Igen, az eredmény egyébként játékonként változó Ahol kevés részecske effekt és lassabb mozgások vannak, ott jobb minőségű az FSR. Ahol viszont ennyire dinamikus, izgő-mozgó mini részletekkel teli van a kép, mint a Ratchet & Clank, ez a rosszabb eshetőség es ebben gyenge az FSR a gépi tanulás avagy AI hiánya miatt.
Az FSR4 már AI alapú lesz, bejelentették, szóval ezek a gondok meg fognak szűnni, csak a konkurencia erre már rég rájött, hogy ez a helyes út.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gulupeti #9001 üzenetére
Upscaling Face-Off: FSR 3.1 vs DLSS 3.7/ XeSS 1.3
Itt tökéletes bemutatják az összes hibáját Mozgás közbeni objektumok pixelesek és a mozgás előtti terület színei összekuszálódnak, részecske effekteket eltünteni, tehát kevesebb konfetti, porszem stb. látható, ráadásul még csíkot is húznak ezek.
A 2x meg 4x-es zoom a videóban ne zavarjon meg, én ugyanezt a játékot mielőtt elkezdtem játszani megnéztem és simán láthatóak ezek a dolgok a 27 colos 1440p monitoromon Quality felskálázással 70cm-ről. XeSS-sel toltam végig, mert még a natív TAA-nál is jobb volt a képminősége.
[ Szerkesztve ]
-
simo9555
tag
Erre egyszerű a válaszom. Nem feltétlen mondom rá hogy szar, csak közelében sincs minőségben a konkurencia megoldásához. Ugyanabban a játékban teszteltem, ugyanazon felbontáson és monitoron, ami 1080p volt az FSR Quality és a DLSS Quality módot és egyértelműen látszott a különbség pl hogy FSR esetén pixelesedett a kép. Tudom alapvetően 4K-ra vannak ezek a megoldások kitalálva, de ilyen alacsony felbontás mellett határozott különbség van a két eljárás között. Tehát a technológia nem szar, csak egyszerűen gyengébb minőségű, ez a helyesebb megfogalmazás.
Én azokat nem értem meg akik szerint ez nem így van. Még az Intel féle megoldás is sok esetben jobb mint az FSR. -
Kolbi_30
őstag
Mert a snowflake generacionak divat mindent lehuzni..persze nekik beszolni vagy elhajtani oket mar mas teszta azt nem birjak..pedig erosen abortusz pozitiv generacio..
Ez kb ua mint francia auto az szar..Semmi baj nioncs az FSRel..csak divat a sok szakerto itt megmagyarazza hogy igy szar ugy szar mert x videon kimerevitve ugy nez ki..jatek kozben meg siman nem latszik..amugy DLSS ugyan ugy szar, mert az meg mashol nez ki szarul..
itt a fennti kolleganal is 98% hogy user error, csak egyszerubb a gyartot buzeralni, mint szembenezni azzal , hogy akar nala lehet a problema..marmint szemelyeben..You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
X2N
őstag
válasz gulupeti #8786 üzenetére
Ahogy elnézem elég sok program fen van neked téve, ezek futnak a háttérben? Mert lehet meg kellene próbálnod kivenned őket windows automata indításból. Steam most nekem pl nincs is telepítve, Revios, idle így néz ki, 24.8.1-es driver, nem fut semmi a háttérben:
Amit még észrevettem hogy elég lassan indul el bekapcsolás után a radeon szoftver, amíg ez nem indul el nem célszerű se böngészőt, se steam-et meg hasonló programokat elindítani ami felkapcsolja 3D órajelre a kártyát mert lehet úgy ragad a vram clock speed.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz gulupeti #8783 üzenetére
Idle is csinálja neked? Mert ha már elindítasz egy böngészőt már felkapcsol legtöbbször. Emiatt ki is kapcsoltam a 3D gyorsítást Firefoxban. Ha semmi nem fut a háttérben szépen visszaáll legtöbbször 2D órajelre. Lehet érdemes lenne ránézned mik futnak a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz gulupeti #8614 üzenetére
Küld bőszen a reportokat az AMD-nek, én is tapasztaltam hasonlót. Amit tudtam tenni Firefoxban hardveres gyorsítás kikapcsolása, meg becsukni a háttérben futó programokat. Van az adrenalinnak az a monitorozó része (Performance fül, jobb odalt, a Sampling intervalokat maxra, alatta mindent szürkére kattintani) én azt teljesen lekapcsoltam,
Én 24.8.1-en vagyok. Nálam néha csinálta azt hogy a memória órajel megakadt ilyen 500MHz+-on és 50W-ot felvesz üresjáratba a semmire, ilyenkor újraindítom.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz gulupeti #8574 üzenetére
Biztos szemet gyönyörködtető, de én kihagyom a tartalom fogyasztás eme formáját.
Persze meg lehet nézni 1440p monitoron 1080p tartalmat, egy szóval nem mondtam hogy nem.
Csak én nem fogok, nekem fontosabb hogy pixelre pontosan kapjam a "képeket".A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
robber4
aktív tag
válasz gulupeti #7362 üzenetére
Én pl VGA cw-t is tudom egy részben kötni már a driverekhez is mert játszom az EA fc24-el és a 23.11.1 és 24.2.1-el is menüben van kis cw .Viszont a 23.12.1-el meg semmilyen cw nincs de ezt csak ebben vettem észre.
#7360Acsi : A legújabb drivert feltettem és azt tudom mondani,hogy jobb mint az előzők pubg-nál kevesebb lett benne a fps beszakadás.Ugyan vannak még benne,de az már nagyrészben az új patch rontotta el. -
Aby_2014
aktív tag
válasz gulupeti #7055 üzenetére
Igen, kidob az asztalra és jön a driver alapértelmezettre állításól az üzenet az Adrenalin szoftverbe. Ööö a -30 CO-t nem teszteltem beállítottam és azóta úgy működik. Eseménynaplóban nincs WHEA bejegyzésem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
PuMbA
titán
válasz gulupeti #6586 üzenetére
Ez elég érdekes. Mondjuk nekem 6700XT-m van, de a Steam-et megnyitva vagy a tálcán is 7-11W a fogyasztás. A Steam beállításokba természetesen be van kapcsolva a hardveres VGA gyorsítás. Ezek szerint még 1 év után is problémás a 7000-res széria idle fogyasztása a monitoros fiaskó után? Jó, ha 1,5-2 évvel a megjelenés után kiad az AMD egy normális drivert. Mondjuk egyre inkább tologatom a 7000-res szériára váltást, de remélem addigra összeszedik magukat.
[ Szerkesztve ]
-
-
xtremist
senior tag
-
Speedy007
őstag
válasz gulupeti #5321 üzenetére
Szubjektív vélemény volt, hardverek benne ennek ellenére nem melegszenek túl jól hűthető ház, korábban Lian Li PC-O11DW TG volt de ott ugyanezzel a hardverekkel le főtt a KB ott 6DB Arctic P12 PWM PST A-RGB-s volt . Kezdettől fogva Arctic P14 PWM PST A-RGB ventilátorokat használtam így sem volt probléma. Bár nem fontos de lehet hogy másnak igen tápegység esetén be építő kere sincsen. Próbát esetleg érdemes tenni hátha neked be válik
-
Speedy007
őstag
válasz gulupeti #5314 üzenetére
Hát a minőségével és megoldásaival tele van a hó cipőm. Van mindenhez csavar és szerelék és egy hozzá vetőleges út mutató. Ha vertikálisan akarod a VGA-t be szerelni nincsen jelölve hogy melyik táv tartót kell használnod mivel két hasonló táv tartót küldenek az egyik ahhoz van hogy a VGA tartót kell fel szereli a másik pedig a vertikálisan. Vertikális módhoz ki kell szerelni a hátsó ventilátor és a felső AIO/ventilátor keretet hogy kényelmesen be tud szerelni a kártyát. A táv tartót iszonyat nehéz be tekerni a helyére. Ha alulra szerelsz be ventilátorak elég körülményes be szerelni mert ott sem jelölik hogy melyik csavar lenne jó mivel egy marék hasonló hosszú csavart adnak. Ha böszme nagy kártyát használsz vertikálisan a táp kábeleket körülményes elvezetni. Csavarok könnyen félre kapnak a fejek azonnal roncslódnak. Azt sem értem hogy ezért az árért miért feláras az első porszűrő illetve a külső a-rgb vezérlő miközben más házak esetén alapáras illetve vannak házak ahol ha nyílás van ott porszűrő itt csak a tápegységnél illetve elől. Találkoztam olyan fórumtárssal aki az összes csavarral tudta rögzíteni az Arctic Liquid Freezer II 360 A-rgb-t én nekem 2 csavar híján sikerült igaz sokat nem jelent. Ventilátorok sok levegőt tudnak szállítani de hangosak illetve az első kettő ventilátort nem lehet kapni semmilyen gyártótól így 140mm-sel célszerű pótolni. A házhoz adott ventilátor és A-RGB elosztó nem jó semmire sem csal a ventilátorok fordulat szám értékekke.
Más házak esetén táp csatornában lehet elhelyezni a ventilátorokat hogy ezzel letisztult hatást keltsen belülről vagy esetleg vertikalis megoldás esetén a VGA-t segítve hűvösebben tartani de itt ilyet nem lehet mer ott peremes a nyílás a hozzá ér a ventilátor lapátja illetve a tápegységtől nem fér bele. A ház kábelei lehetnének fekete helyett fehérek fehér ház esetén, illetve a HDD keret is fekete helyett/fehér ugyan abban az esetben.
Azon kívül egy igazi Svájci bicska ház van szinte mindenre megoldása csak az előbb általam említett dolgok miatt "ki akasztó" szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Healbacsi
őstag
válasz gulupeti #5318 üzenetére
Igen, hatarozottan.
Jelenleg meg nincs meg a likviditasom a kartya cserere, es a jelenlegi kartyaval nem lep ki a jatek, ha betelne a VRAM (nem minden esetben).
Tudom, hogy ez sokakat nem erdekel, de mukodik, ha nem is minden esetben.Nem lehet mindig elkolteni tobb havi fizetest, en is csak addig nyulok, ameddig az en takarom er.
Elnezest, hogy ilyen dolgot meg mertem emliteni.
-
Floyd80
addikt
válasz gulupeti #5291 üzenetére
A gyártó nyilván nem ajánlja, hogy ne az övét használd, de ilyen Cablemod, Bitfenix, Akasa, ezek szerintem minőségiek vagy
Azt a fan kivezetést el lehet felejteni, semmire nem jó kb. Meg a gyári ventik 3000 fölé vannak lőve, hogy fog szinkronizálni pl. egy 14-es ventit.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
válasz gulupeti #5287 üzenetére
Here you also get a 4-pin header for a case fan that runs synced with the graphics card fan speed. The "Fan In" label is actually a bit misleading, I would have called it "Fan Out," or "External Fan," or similar.
Corsair tápkábelekkel nehézkes, vagy csináltatsz (itt aprón a kollégánál), vagy Corsair harisnyázott kábelt veszel, nekem meg ilyen van, szintén Corsair táppal használom. Merlinhardver - Akasa Flexa V8 8pin VGA hosszabbító 40cm harisnyázott fekete (AK-CBPW09-40BK)
-
-
Speedy007
őstag
válasz gulupeti #5279 üzenetére
csak hogy az A-RGB csatalakozó a betápnál van a VGA-n ha jól emlékszem azt nem tudom hogy van e rajta 4 tűs ventillátor csatlakozó. De szerintem csak spórólni akart a gyártó így minimális változtatással tette rá azt a hűtést ami a nagy tesókon van rajta
[ Szerkesztve ]
-
Golyo69
senior tag
válasz gulupeti #5267 üzenetére
Nekem most egy Gigabyte 7800xt-m van és tegnap ahogy tesztelgettem, a hotspot 80 Fok fölé egyszer sem ment. 80-is egyszer volt inkább 77-78 körül mozgott. A GPU pedig 65-66 nal nem volt magasabb és nem volt hangos a venti sem.
Kb 1 órát próbálgattam de még majd tesztelem mert ennyi időm volt.
Egyébként én is alátámasztottam egy ilyen kis állíthato támasszal mert van súlya, és éreztem hogy kell az neki
Pont befertXiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
xtremist
senior tag
válasz gulupeti #5267 üzenetére
Valóban lehet a deltán lejjebb faragni, és alapból sem okoz bajt, csak fura hogy az eddigi radeonjaim közül ennél van a legnagyobb delta, pedig nitro kártyáról van szó, és a tesztek alapján ez nem egyedi jelenség. Nekem nincs bajom vele, de akinek ez fontos szempont, nem árt ha tud róla.
-
Floyd80
addikt
válasz gulupeti #5245 üzenetére
Igen, eléggé alap darab a kártyához képest, most nincs más, úgyhogy ezt használom. Nagyjából sikerült belőni, hogy teljesen közel tettem a kártyához, de kicsit ferde így is.
Ilyen Jonsbo-t (VC20) akartam tenni alá, de a kicsi túl kicsi, a nagyot meg pont nem lehetne kinyitni.
-
mrzed
senior tag
válasz gulupeti #4960 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Sajnos közben költözés miatt leállították a linkelt webshopot, itthon máshol nem lehet kapni a szóban forgó kártyát.... pedig szimpatikus lett volna.
Teszteket nézegetve az Asrock rx 7800 xt pg se sokkal melegebb, 223K-ért meg is tudnám venni... -
joysefke
veterán
válasz gulupeti #4963 üzenetére
Ebben a 7800XT összehasonlító tesztben elég részletesen kivesézik a dolgot.
AMD Radeon RX 7800 XT Custom-Designs im Test - ComputerBaseEgyértelműen jobb a Hellhound mint a Nitro+
-
joysefke
veterán
válasz gulupeti #4960 üzenetére
Én még mindig a PowerColort venném.
Én is. zaj szempontjából is jobbnak tűnik a tesztekben. -
Gebriel
veterán
válasz gulupeti #4806 üzenetére
Ugyan ezt a beállítást használtam.
(Emlékeim szerint )
HWinfó meg a CP alatt készült.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz gulupeti #4705 üzenetére
De de tegyél csak, ne is figyelj az én képemre...jöhet egy hasonló kép...töröljem az enyém ?
** a fesz azt a hwinfoban nézd ez csak egy fix V/F curve tologatás oda vissza..ha kell neki akkor úgy is hozzáad...
..
#4704Rowon....na fekete az biztos...meg kocka alakú vagy mi...drótok is jönnek belőle ki az az táp? kórszar rm850x....van mos bé...[ Szerkesztve ]
-
-
Alogonomus
őstag
válasz gulupeti #4394 üzenetére
A SAM hivatalosan 500-as alaplapoktól és Zen 2-es processzoroktól kezdve van. Az X470-esem esetén is bekapcsolható egy "Above 4G Decoding", de az nem SAM.
Azt el tudom képzelni, hogy saját elhatározásból egyes alaplapgyártók bekapcsolhatóvá tettek egy SAM elnevezésű funkciót, ahogy egy ideig a PCI-E 4.0 is elérhető volt az X470-es alaplapomon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Acer Predator Bifrost Intel Arc A770 OC 16 GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 369.900.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest