Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
biomassza
tag
válasz claire78 #15891 üzenetére
Szia!
Épp ma vettem meg a második ex 1200-amat, arról még nincs tapasztalatom, de az előző, meg egy ex 700 eddig hibátlanul ment. Nem volt annyira halk egyik sem, mint pár helyen írják, hogy rá kelljen tenni a kezemet, hogy érezzem, megy, de nem is traktor. Emellett van egy eheim 2215, azzal sem volt semmi bajom eddig. Külső szűrőkben ennyi a tapasztalatom - kicsit egysíkú, de igyekeztem nem hulladékot venni
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15894 üzenetére
Persze, ha kapható atman helyben, annak jó
Én nem láttam, csak weben. 4400 volt a legolcsóbb amit kéz a kézben láttam.
Amúgy 50w wan most bnne, 26 fokon tartja, néha megy csak. fűtés nélkül 24.5 fokos a víz.Megérkeztek a Mainganok, meg a 2 Yellow, baromi jó fejek
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz claire78 #15891 üzenetére
Nekem is az van,Tetratex 1200. Használtan vettem az összes tömítést kicseréltem benne mert ahol lehetett ott folyt.
Azóta tökéletes. /600 forintból megvan az összes tömítés,jó sok van benne! /.: Én nem vennék olyan vízmelegítőt. Ezer pár százzal olcsóbb mint az Atman 300wattosa és arra helyi 3 év ragi van.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15888 üzenetére
Egyébként Tetra szűrőkről mik a tapasztalatok?
A gyártó termékeivel én személy szerint elégedett vagyok. -
havri1
félisten
Ez gáz szerintetek?
300w 1750ft
[25W-300W Aquarium Tank Submersible Explosion Proof Insulation Glass Water Heater ]
Belő digitális hőmérő :
[ Szerkesztve ]
havri
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15888 üzenetére
-
claire78
senior tag
Nem értelek, nano akváriumhoz is léteznek diffúzorok. Szerintem nem a méret határozza meg, hanem a növények mennyisége. Említettem, hogy szeretném még fejleszteni, és eddig is jó ötletnek tűnt: a növények iszonyat gyorsan fejlődnek és "okádják" (már elnézést ) magukból az oxigént.
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15884 üzenetére
Lehet használt is, ha jó állapotú.
Keretet a józan ész szabja nálam. A linkkelt szűrő környéke. -
claire78
senior tag
Sziasztok!
Külső szűrő vásárlásán gondolkozom, szívesen fogadok tanácsokat, tapasztalatokat.
Az akvárium egy gyári 60L-es Tetra. "Kertészkedni" szeretnék majd, szóval nem baj, ha van tartalék.
Ezt néztem ki. Lenne majd hozzá Lily bemenő, kifolyó is.
Olyan kellene amibe házilag is tudok szivacsot, töltetet cserélni és nem kell a gyárit megvenni.Egyébként most így néz ki (ha már más is töltött fel képet ), de ezt szeretném kicsit "kertesíteni".
[ Szerkesztve ]
-
Garold
senior tag
válasz turbulencia8 #15881 üzenetére
A technika:
Akvárium: br. 180L, egyedi méretre lett gyártva
Szűrő: Hydor Ext. Professional Filter 250
Világítás: 2x36 W kompact fénycső 4000K és 6500K
Néha élesztős Co2
JBL táptalaj, 20 kg tört bazaltKarbantartás:
heti ~40l vízcsere ha van rá időm (ha nincs akkor 2 hetente), 2-3 hetente rendezem, nyírom a növényeket.
Alga sajnos van, ecset és zöld is, harcolok vele egyenlőre döntetlen az állás.
Tropicalfish micro, macro tápot kapnak a növények.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
havri1
félisten
A kis akksin egy gyárittető volt, vagyis van, abban egy 16w-os lampatest van. Inkább úgy mondanám, sokat világított. Reggel 6 körül be, este 9-10 körül ki, minden nap.
Mindjárt visszakeresek, amikor vettem, itt azonosította be fórumtárs, hátha megvan a növény neve.
Víz alatti, rendes kis gyökeres kosárban volt.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz bringasisti #15873 üzenetére
Bull84ghia: Most volt 1 hetes a víz a nagyban, eddig 2x10%-ot cseréltem, de kb ez is marad, ha az élőlényeknek is megfelelő.
Kis akksiban heti 20% volt a nyerő (56l)(#15875) mufi : Az a növény úgy nő, mint a bolondgomba! 3x méretre hízott kb 2 hónap alatt..sok fény, ennyit vettem észre.
(#15876) biomassza: Köszi, a szilo jó 5let Növényeket meg meglátjuk meddig birják. H akitúrják, elöször megpróbálom súlyozni, ha az sem segít, jön a tálcás szűnyoghálós próba. Ha letépik a leveleik, lerágják, akkor átteszem az 56 lityisbe őket, és fater élvezheti tovább. Én meg kövezek..sziklázok..
[ Szerkesztve ]
havri
-
biomassza
tag
válasz havri1 #15870 üzenetére
Én ragasztani tereptárgyakat szilóval szoktam - úgy tuti nem borul a halak nyakába, nem töri össze az üveget semmi, és átalakításhoz szét is szedhető ha nagyon muszáj.
Gyökerek és halak: sok szerencsét nem tudom a beszerzendők milyen aktivitással túrnak. Nekem van egy sima algaevőhöz képest jóó nagyra nőtt hímem - örök versenyben van egy vízikehellyel. Következményképpen csóró növény csupasz gyökerei teljesen uralják azt a sarkát az akváriumnak, ahol a halam tanyázni szokott. Egyelőre döntetlen a harc.
-
bringasisti
őstag
válasz havri1 #15860 üzenetére
Kilencvenes évek legelején láttam egy filmet ahol a bennszülött gyerekek egy botra felszúrtak egy csomó Tropheus - t és mutogatták a hosszasan vergődő halakat a filmeseknek. Ekkor kiszámoltuk hogy a fiuk 35-40 ezerért vacsoráztak fejenként ( 91) ben. Vagyis közel se olyan problémás halak ezek mint ahogyan le van írva. Rendkívül szívósak betegségre nem érzékenyek a leírt medence méret fele is megfelelö. A követ a sütőben a legegyszerűbb kezelni
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
válasz bull84ghia #15871 üzenetére
Az 2db vasfa, csak próbáltam összeilleszteni, mintha egybe lennének. Az illesztésre mohát terveztem, de alábhagyott a lelkesedésem, miután kiderült, a gömboha lassan "terjeszkedik".
Jó lenne, ha lenne még 1 belőle, és akkor a bal szélére is tudnék tenni egyet, de ennyi van..Itt vettem Szentendrén a kisállat kereskedésbe, rendelésre hozta, 1400ft/db volt.
Az az igazság, nem tápoztam eddig, de most, az új akksiba tettem sima növénytápsót, amit a helyi halasboltban volt..Hogy ér e valamit, passz. De gyanítom, ameddig nincs beállva az akvárium, minden tápanyag jól jöhet.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz havri1 #15869 üzenetére
Letelt az 5 perc, nem tudom szerkeszteni.
Ilyen lett most, végül beleraktam a köveket. A bal oldali kerámia kisházat ki akarom még majd venni, de most bennefelejtettem.
Még pár követ kapok havertól, és kb ennyi egyelőre amit össze tudtam hozni. Nem igazán tetszik, és félek, a sügerek a növényeket ki fogják tépni, tehát nagy valószínűséggel növnymentes akksim lesz.
Szikla darabokból fel tudnék az akvárium hátuljában építeni "falat", de félek leomlik, és összetöri az akksit.
Hülyeség összeragasztani csemperagasztóval pl a köveket?
Vagy hagyjam így, azztán majd kialakul?
Bízom a növényekben, hátha megmaradnak, megerősödnek a gyökerek annyira, hoyg ne tudják kirángatni, kiforgatni a kavicsból.Ja, természetesen a kishalak mennek át faterhoz az 56 lityisbe, nem lesznek keverve a sügerekkel
Csak a kis harcsám marad, az aymonieri, meg a 2 algaevő márna[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz bull84ghia #15868 üzenetére
Nekem is pont beállt az 54literes, amikor átköltöztettem a növényeket a nagyba. Ott pont már hajtotta az új leveleket.
Hát, sok levél eldobta magát..Remélem túléli a kis Anubias, még van 3 levele.Más: sügeres olx-es eladó nem jelentkezett tegnap délelőtt óta..Lehet nem is baj, holnap elhozok 10 kis halacskát az újpesti tenyésztőtől, és lehet december környékén hozok még hozzá 6-8 yellow-ot (vagy tőle vagy mástól), mert most csak 2 lesz. És esetleg a firefishekből.
3x7 példány / fajból még jó lehet vajon?
Így a 20 lélektani határt épphogy átlépném, viszont 3 faj lenne az akksiban.
Yellow, Maingano, és Firefish[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz bull84ghia #15866 üzenetére
Szépen be lehet rendezni, milyen méretei vannak az akksinak? Milyen szűrő lesz benne?
havri
-
-
havri1
félisten
válasz bull84ghia #15861 üzenetére
Köszi, bár ez itt még elég minimal 240L
Most pakolgatom majd bele a kimosott, átfőzött köveket, és kap még 1 vasfát is.havri
-
havri1
félisten
válasz bringasisti #15859 üzenetére
Részemről semmi gond, csak azt hittem rám irányult
Én régen sügereztem, akkor sem így, ilyen fokon. Volt pár, elvoltak, meghaltak.
Most már körültekintőbben szeretném, hogy évekig éljenek, jó körülmények között.
Ezért próbálok minden infót összeszedni, amit csak lehet.Melyik része volt f@szség szerintd? Tartás, nevelés, ívás?
havri
-
havri1
félisten
Szereztem 5 db ilyen követ. Szerintetek beletehetem e az akksiba, ha igen, kell e valamivel fertőtleníteni, ha igen, mivel?
Kifőzni nem tudom, mert nagyok. Esetleg 60 fokos víznben tudom áztatni, annyi a távhő melegvize itt. Esetleg fottalok vizet, és egy vödörben áztatom.Kerti tóban voltak éveken át, utóbbi 4 évben a a tó megszünése miatt hevertek az ég alatt.
Most nagynyomásúval kicsapattam a koszt belőle, de biztosan van még benne cucc.[ Szerkesztve ]
havri
-
mufi
senior tag
válasz bringasisti #15855 üzenetére
Na, miert kell igy beszelni meg ebben a forumban is...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15852 üzenetére
Melanochromis cyaneorhabdos maingano (Bowers & Stauffer 1997)
A kelet-afrikai Malawi-tóból akváriumainkba került halacska nevét származási helyéről (egy folyóról Likoma- szigeténél), Mainganoról kapta. Endemikus faj, lelőhelyén kívül másutt nem található meg. A köves, sziklás görgetegzónában él, 3-15 méteres mélységig. 1996-ban került Európába, majd rövid idő alatt hazánkba is bekerült.
Rovarlárvákkal, planktonnal és kisebb rákokkal táplálkozik. A mbuna sügérek közzé és a közepes méretű Melanochromis-okhoz tartozik.
Kifejlett kori testméretük: a hím 10, a nőstény 8 cm. A nemek színezete teljesen megegyező, világoskék alapon, sötétebb kék vagy fekete hosszanti csíkok láthatók. Az úszók színe a farok úszókkal együtt sötétkék, a hát és a has alatti úszók, világoskékkel szegettek. Az ikrafolt mindkét nem esetében előfordulhat.
Melanochromis cyaneorhabdos maingano testfelépítése nagyon hasonló a Melanochromis johannii-ra. Az ivadékok színe már a kiúszáskor megegyezik a szülők színével.
Tartásukhoz minimum 200 literes, vagy ennél nagyobb medence javasolt, ahol sok, kövekből épített búvóhelyre van szükség. Több hím együtt tartása esetén állandóan rivalizálnak. Ez rossz hatással van az ikrázásra, lehet, hogy az ikrázás teljesen el is marad. Állandó reviert tartó hal, ami kb.0,5 négyzetméter. Ide csalogatja a beikrásodott nőstényt, mely elhalványodott színeivel jelzi az ikrázásra való hajlandóságát.
Az ikrarakás a már megszokott módon megy végbe; a hím és a nőstény állat egymás után körbe-körbe úszik. Minden fordulatnál a nőstény ikrákat bocsát ki, amit azonnal a szájába vesz. Az előtte úszó hím spermiumot enged a vízbe, a nőstény azáltal, hogy a hím farok alatti úszóján lévő, ún. ikrafoltot is be akarja kapni, a vízben lévő spermát is bekapja. Így már a nőstény szájában lévő ikrát megtermékenyíti.
Az ikrázás befejeztével a nőstény félre vonul és megkezdi a szájköltést. Az inkubációs idő 20 napig tart, 26 °C. vízhőmérséklet mellett. Ha nagyobb számú ivadék felnevelése a célunk, úgy a 18. napon vegyük ki a nőstényt a többi hal közül. Az ivadékokat köpessük ki, egy előre elkészített, a tartó akvárium vizével azonos minőségű és hőmérsékletű vízzel feltöltött, nevelő akváriumba. A nőstény állatot ezután visszatehetjük eredeti helyére.
Az elúszó ivadékok könnyen fogyasztják frissen keltetett sórák (artemia salina) lárváit, de a Cyclops nauplius-lárvái is megfelelőek a táplálásukra. Szívesen fogyasztják a grindal-t (Enchitraeus bukholzi) is. Nevelésük során kerülni kell a zsúfoltságot. Elengedhetetlenül fontos a heti egyszeri kétharmados vízcsere és a nevelőmedence erőteljes szűrése.
Fejlődésük megfelelő táplálás és jó tartási körülmények mellett gyors. Már hathónaposan ikrázhatnak. A nőstények az első pár próbálkozás sikertelensége után megbízhatóan forgatnak. Eleinte az ivadékok száma 6-8 darab, de később elérheti a 30-40 darabot is.
Ez idő tájt sajnos csak két kereskedésben kaphatóak, de remélhetőleg a közeli jövőben jobban elterjed, amit kellemes természete mellett, szép színezete is indokoltá tesz.
Szöveg és fotó: Fodor László (egoist)
Forrás: [link]
Ez így tetszik
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15850 üzenetére
Fasza, akkor ezeket elhozom, van még 2 yellow is neki, és karácsony körül firefish. Most születtek.
Köszi ☺
[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
-
biomassza
tag
válasz claire78 #15847 üzenetére
Mondanám, hogy az akvarista.hu-n de olyan szinten elbarmolták a fórummotort, hogy nem látod, mikor írnak neked. Vagyis én leginkább ott kinézem, aztán olx-en megkeresem, mert jó eséllyel ott is fent van. Csak aki az akvaristán meg meri hirdetni, az kicsit kevésbé jellemző, hogy repedt, leharcolt, összegányolt cuccot akar rád sózni. A régi fórumon kifejezetten jó árban lehetett ilyesmit szerezni.
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15845 üzenetére
Maingano gáz nekem? 6db 3cm-es van a közelben, most kaptam levélben. 1800ft.
Ez az a kék csíkos, amit írtál, hogy nem kéne?
[ Szerkesztve ]
havri
-
mufi
senior tag
Gyömyörűek a delfinsügerek. Csak ezt a színezetet elég nehéz elérni mind a megvilágítás mint az etetés terén...de nagyon szépek, nagyon tetszenek az ilyen kék színű halak. Kék guppija nincs valakinek?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15841 üzenetére
Írtam neki, egyelőre semmi, de remélem ő válaszolni fog, nem úgy mint az akvarista.hu-s eladó
havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15837 üzenetére
Ú, ez nagyon király! Nincs közel, de ha ennyiért meg lehetne venni őket, simán megéri!
Köszi!
Nem csináltam képet, és most neten keresgélve, lehet nem is sima aranysügér volt, hanem yellow citromsügér.
De az összes sügér 980-1100 között volt beárazva sajna itt a kereskedésbe.havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #15836 üzenetére
Nézd ezt!
[link]Ha 20-at viszel biztos enged az árból.
20X250=5000ft
20X980= 19600ft.Nagyon nem mindegy! 980ft irreálisan magas ár az aranysügérért. Legtöbb helyen/boltba/ a 4 centis körülieket 500 forint körül adják
Egyébként a linklet képen egy domináns hím van.
Kis korukban nehéz megkülönböztetni a nemeket,talán amelyiknek nincs fekete szín az úszójukban az a nőstény.
Legalábbis amikor én vettem a nőstények egyszínű sárgák voltak,és most is azok.A természetben van kékes szürkés változat és ráadásul az élőhelyén az a gyakoribb,én még nem láttam képen sem, hogy milyen is a nem sárga színű yellow
Képet nem csináltál róluk a kereskedésbe??
A delfinsügér mögött szerintem nőstények vannak.
Ő meg biztos hím.:
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15835 üzenetére
980-ért volt kiírva, gyanítom nem ad engedményt 10 db-nál
Olyan 3-5 cmesek voltak kb, szép élénk egyszínűek.
Meg mondom, volt ott ugyanolyan, csak kékben is.
Ilyen kis méretben már az aranysügereknél meg lehet állapítani melyik a hím, nőstény?[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #15832 üzenetére
Nálam a 300 literbe van kb 20,de most adtam el belőlük, 25- volt még legalább 10-et szeretnék.
20 darab max 10 centire növő hal szerintem mehet bele.Ismerősnél szintén egy 300 literesbe van 40 egyed és a vértestű sügérek 15 centisek lehetnek.
A rot rot úgy tudom, hogy kereszteződhet az aranysügérrel.
Érdekes, hogy a vasfa és a szőllőtőke állítólag lágyítja a vizet,nálam csak az van a medencébe de a tesztek szerint nem csökkent a vízkeménység csak egy picikét,még akkor sem amikor frissen belekerültek a medencébe akkor sem.
Pedig 3 naponta tea színű volt kezdetben. Még most is színez,de más nem annyira mint kezdetbe. -
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15831 üzenetére
Második
Baromi fürgét, és hihetetlen módon zabálják az üvegen az algát.
Aymoneri már 1 éves kb, de a kis medencében nem nőtt szinte semmit se. Viszont hálásan pucolta az algát.
2 volt, de az albinót kinyiffantotta. Addig kergette, ameddig feladta szegénykém. Nagyon agresszív hal ahogy észrevettem. 100l / 1 db, ahogy olvastam, a területvédés miatt.Arra még tudnál válaszolni, hogy összesen hány db sügeret érdemes szted vennem?
Maradok a 10-13cm max méret mellett, tehát erre kéne bekalibrálni. Nyílván lesznek elhullások is, de ezzel nem számolnék egyelőre.
Kicsit félek a vasfa miatt lágyított víztől, mindenhol azt olvasom, hogy a neonokon kívül semmi nem szereti a lágy vizet, a sügerek meg különösképpen nem.
Lehet csinálok 1 hét után egy 40%-os vízcserét. (Hétfőn lesz 1 hete, hogy benne a víz az akksiban. 12l bejártott vizet kapot már a kicsiből, meg a kis szűrő szivacsát belemostam a nagy akksiba).havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #15830 üzenetére
Az Aymoneri moszatevő márna elég bolond hal,algaevő,rengeteg barna algát megeszik,nagyra nő.
Egy 10 centis nálam is van őt nem kell félteni a sügérektől,vehetsz belőle ha szeretnél.A másik így néz ki?
Vagy így?
Az első nem ajánlott neked az a törpe szívóharcsa a második a sziámi orányos márma. Az előbbi 4 az utobbi 15 centire nő.
Orányos márna nekem is volt,de kiugrott a medencéből. -
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15829 üzenetére
Köszi ismét a sok infót!
Úgy látom, nekem a Yellow sügér lesz az egyik befutó
Nagyon tetszik, viszont még van egy ilyesmi, ami gyakorlatilag ugyanígy néz ki, csak kék. Olyan is volt a kereskedésbe, egy medencében voltak. Nevét nem tudom, ha ma nyitva van, lemegyek, megnézem.
Örülnék, ha ez a 2 faj lenne benne, mert szépek
Még azt kellene letisztázni, hogy összesen akkor ezekből a méretű halakból mennyit vegyek a 240L-be? 10 összesen?
lehet 20 is még? Bár az már sok beruházás nekem most..
Ha csak 10, akkor lesz 10 Yellow.
Van egy Aymoneri, és 2 db algaevő (aminek nem tudom a pontos nevét, ennyit mondtak, fonal algaevő hal) . Hasonlít az Aymoneri-re, csak a szája más fajta.
Szóval ezeket kinyírják a sügerek, vagy maradhatnak a medencében?
(kb 4 cm-esek)
Videó marha jó, megnéztem a többit is, leleményes kis halak ezek hallod(#15828) myk74 : Nagyon szép az akváriumod!
[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #15827 üzenetére
Yellow /aranysügér / nagyon békés a sügérek között. Simán vehetsz belőlük 240 literbe akár 10-et is.
Ha lehet 3-4 hím és a 6-7 nőstény arányba. kerüld a nem fajtatiszta egyedeket.
Az aranysügér erős sárga színű esetleg fakó majdnem fehér. Csík,folt, nincs bennük,egyszínűek. Sok az összeívott nem fajtatiszta egyed,ezeket ne vedd meg ,nem is szépek ha felnőnek.
Nálam a domináns hím kb 12 centis,a nőstények kb 6-7.A vörös zebrasügér /rot-rot/ nősténye van nálam hím nélkül. Relatíve békés,szeret ásni. A növényeket szeretik megtépázni,letépi, de a leveleket,de nem eszi meg,csak duhajkodik!
Hidd el,zebrasávosokat NEM akarsz!! A legelső sügeresemben is voltak,itt egy video amikor még kicsik voltak,ez az első szaporulat. Nézd meg ,hogy ver oda a yellownak. Ennél sokkal agresszívek felnőtt korukba.
[link][ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15826 üzenetére
Rot-rot, meg valamilyen yellow?
Azok vannak itt a kereskedésbe.
Nagyra nőnek? 1k/db, olyan 4-5cm lehetnek kb.
A császár sügér nem tetszik. Színei gyönyörűek, de a formája fura. A keskenyebb, laposabb testű jobban tetszik.Na meg a zebrasávos!
Ha csak abból van a medencében, iváskor egymást is szétkapják?
Köszi a sok infót 😊[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #15825 üzenetére
Nagyon gondold meg,hogy milyen sügeret veszel.
1.: Ne nőjön meg 10-12 centisnél nagyobbra. /mivel relatíve kicsi a medencéd. /
2.:Zebrasávos,Sajica sügereket se akarj,mert folyamatosan szaporodnak és ilyenkor a hímek bulldogok,ha benyúlsz hozzájuk hatalmasat tud harapni a 10-15 centis hím,nem kíméli a többi halat sem.
3.: Kék fekete csíkos halat /Elongatus,Demasoni / csak min. 10-es csapatba érdemes venni, mert ha csak két hím van a medencébe kinyírják egymást,és bármelyik halba "belekötnek"Ajánlom a császársügéreket.
Gyönyörűek!Pl:
Vagy
Vagy
Vagy
Esetleg ha szereted a buckákat amit a halak ásnak akkor őt ajánlom!
Nekem is vannak ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Ettől tartottam 😠
Sajnos azokban az üzletekben, ahol eddig megfordultam, ez az egyetlen moha volt nagy ritkán kapható.
Most sok bújót kéne kialakitanom, ez a következő projekt.Sugereknel tényleg nem lehet keverni, hogy nagyobbak közé veszek később kisebbeket? Tehát csak egyszerre, egy korú / méretű marad csak meg egymás mellett?
havri
-
havri1
félisten
Vettem pár nagyobb gömbmohát.
Szerintetek ha szétbontom, lapítva, akkor azt szét tudom teríteni 1-2 dekorkőre? Megmarad?
Be kéne futtatni vele az egyik vasfát, megy egy kerámia bújót.havri
-
havri1
félisten
Természetesen a méret nem stimmel. Zacsin volt ez írva, de se a homokra, se a kavicsra nem igaz.
Olyan 1-2mm apró szemű kavics a teteje. Van még belőle a kis akksiban, azt még rá fgom a végén szórni.
Eleinte egyszerű halakat szerettem volna, úgy is volt valóban tervezve, de gyakorlatban az akksi nayon nagy, túl aprók a halaim hozzá.
Sügerek felé húzok is, régen is volt, akkor se sokáig, most belevágnék újra.
Az akksi még nincs berendezve, 2 vasfám van, 3 díszem (műkő) és egy valag szőlőtőke, amit most szárítok.
Növényeknek nem adok túl sokat, az átköltöztetést is megérezték, eldobáltak pár levelet, szóval azt is lehet valószínűleg újrakezdenem.Persze a sügers csávó nem jelentkezik..
havri
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #15814 üzenetére
Meg forrázhatsz le valami zöldség félét amit eltudnak nyammogni, aztán kiveszed a maradékot, majd 2 nap múlva megint valami és megint kivenni....vagy valami ilyesmi, de túlélik az biztos.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #15814 üzenetére
Kirakhatod az ablakba is az aksit had zöld algásodjon be.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #15812 üzenetére
Találnak maguknak
Én sem adok nekik külön semmit, mégis folyton felnőnek .
Esetleg etethetsz lemeze kajával abból biztosan megtalálnak valamennyit. -
Silentfrog
Topikgazda
Meg tudjátok mondani, hogy mit adhatok a pár napos ivadék anciknak? /közönséges algaevő harcsa/
Mit esznek ezek a kis sz@rosok? -
mdk01
addikt
válasz Pikkolo^^ #15794 üzenetére
Én az ilyennel azt csináltam hogy leszedtem azt a réteg kavicsot és befőttes(vagy akármilyen) üvegbe majd ment rá a 60fokos víz. 30 perc majd megy vissza az aksiba. Ahogy visszarakod már látszik hogy pirosodik és egy két nap és eltűnik. Legalábbis nekem eltűnt de van Reticulatus-om.
A tárgyakról ilyen módszerrel pillanatok alatt el lehet tüntetni, a növényeknél kell kíméletesen bánni velük, de ott is megnyerhető a csata, ha az ember vissza veszi a tápozást, az etetést és cseréli szépen a vizet hetente. Ezek nálam mindig beváltak ha kicsit elhanyagoltam apukám 54literesét. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #15807 üzenetére
Amióta új az oldal azóta nem látogatom.
Nyugodtan letörölhették volna az összes hozzászólást és kezdték volna elölről.Mivel a régi hozzászólásokban több a //)(%@_* mint az értelmes szöveg ezért hasznavehetetlen az egész.
Ők tudják...
Hiába a sok reklám ha nincs látogató,fórumozó -
havri1
félisten
Köszi mindkettőtöknek!
Ezt ha teljesen elzárom, kattan egyet, de csendben van. Mintha küresjáratba tenné magát, vagy passz.
Kicsit zártam rajta, az érzés kedvéért.Más:
akvarista.hu-ról vásárolt már valaki? Borzalom az az oldal, vagy csak nekem nagyok az igényeim?
- Lassú
Ömlesztve vannak a hirdetések. Azon kívül, hogy a kategóriák megvannak, azon belül káosz. Valaki ott beszélget, valaki hirdet, vicc. Mindezt telefonszám és email nélkül.
- Privát üzenetről nem jön értesítés3 napja lesem az eladó válaszát, hoyg mikor meheznék a halakért. Jó áron adja, simán átvenném az összeset. Olvasta, válaszolt, h megvannak még, írtam neki, adjon telefonszámot. Olvasta, de semmi reagálás.
Kezdek már bepöccenni.
A vége az lesz, elmegyek egy kereskedésbe, és 4x áron veszek nagykereskedésből származó külföldi halat. Amitől óckodom, mivel sok rosszat hallottam az import halakról.[ Szerkesztve ]
havri
-
myk74
senior tag
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15803 üzenetére
Nem, értettelek, csak abból gondoltam, hogy ha van határ, hogy mennyit lehet, akkor valószínűleg azért, mert nem tesz jót neki ☺
Annyira nem kell keresni, háromnegyed alá nem zárom, ennyi már elég, hogy ne kavarja.
Köszi azért![ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15801 üzenetére
Tehát akkor nem tesz jót neki.
Eléggé forgatja a vizet maxon, most próbálgatom a csövet ide oda rakosgatni, hátha jobb.
Halak bírják a nagy vizáramalást? Sügerekhavri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest