Hirdetés
Aktív témák
-
joestone
addikt
Utolsó hozzászólás a licenszelés témakörben :
Maga az android nem LGPL hanem apache2.0 licensz alatt fut.
"The preferred license for the Android Open Source Project is the Apache Software License, 2.0 ("Apache 2.0"), and the majority of the Android software is licensed with Apache 2.0.So, while we encourage everyone to make devices that are open and modifiable, we don't believe it is our place to force them to do so." -idézet a source.android.com oldalról.
Magyarul nem kötelező kiadni a forráskódot , ha nem így lenne akkor a gyártóknak is publikálniuk kellene a kiadott romok teljes forráskódját (nem csak a kernelét) .
A kernel viszont LGPL licensz alatt fut (kötelező a forrás kiadása) . Ha módosított kernel fog futni a romon és nem a gyári forrásból fordított kernel akkor természetesen felkerül a kernel forrása is. Ez egyébként elhangzott a modacon is , ahogyan az is , hogy nyitott vagyok a forrás megosztására és az említett uraknak fel is raktam az Ő verziójukban(szintén 2.3.5 AOSP verziót fejlesztenek) nem működő BT rész általam használt forrását.
Az pedig csak érdekesség , hogy minden nem a gyártó(vagy licensztulajdonos) által kiadott rom megsért jogokat a zárt forráskódú driverek használatával. (pl libril-qc-1.so ,vagy az adreno200 driverek). -
-
Mr X
veterán
válasz
balpeter04 #43597 üzenetére
Dobd fel az Alarm Klock-ot vagy egy másik ébresztő appot, nézd meg, azzal tudsz-e választani másik hangot.
-
balpeter04
tag
Most már komolyan kifutok a világból!
Adott egy beállított ébresztő a gyári ébresztő (2.2) alkalmazásban. Először nem tudtam módosítani az ébresztő csengőhangját. Mondom nem baj, utána nézek. Meg is találtam az első hozzászólásban az ide tartozó bejegyzést.
Létrehoztam a következő mappaszerkezetet: /media/audio/alarms.
Ide bemásoltam az általam megvágott .mp3 fájlt.
Semmi változás, még mindig nem tudom beállítani az ébresztőm csengőhangját. Ilyen inaktív szürke, "kattinthatatlan" állapotban van a Csengőhang opció.
Ötlet? Mert én már kifogytam! -
domerator
veterán
Nah... baccameg... a Fenevadnak nem megy a GPS-e... tegnap tűnt fel, ahogy kipróbáltam kocsiban, hogy a kezdőpontot valahogy megtalálta (lehet, hogy azt se gps-sel) és utána nem követte a mozgást. Most egy rakás progival megnéztem egy rakás romon és hát szalma... holnap témobil megen'... de jó... sőt, ma estére megvan a programom is.
-
Acsifun
aktív tag
Tudna nekem valaki mondani olyan zenelejátszó progit amibe annyi power" és eq mint a PowerAmp-ba vagy pü be vmi linket(müködö PowerAmpról) ?
-
tboldi
nagyúr
kelzsoca!
Valahogy bele tudnám applikálni az új kernelt a Big Daddy (full) romodba?
Vagy ha lennél oly szíves és megcsinálnád, nagyon hálás lennék!Ennek sztem biztos többen is örülnének.
Köszi előre is!
-
Boonen007
őstag
Mindjárt felteszem ezt a CM7.1-et. Tehát annyi a dolgom, hogy factory reset apply ez a rendszer dalvic-cache és kész is ugye?
-
domerator
veterán
Köszi a warningot... már pörög a restore... a gyári mentésemet akarom visszatenni, hogy megnézzem, működik-e a gps... és azt 5.0.1.0-val backupoltam és a 4.0.1.0 baxott visszarakni.
Már megy a restore, majd meglátom az eredményt... mindenesetre tényleg nincs aláírva, de felment. (img-t őszintén szólva nem tudom, hogyan tudnék feltenni... még sose csináltam, nem volt rá szükség)
-
domerator
veterán
Bocsi a kiabálásért...
VALAKI LINKELJEN EGY 5.0.1.0. CLOCKWORK RECOVERY ZIPET (IMG NEKEM IS VAN)
Széttúrtam a netet és nem találtam...
Köszi előre is!
SÜRGŐS lenne...
( a podtwo oldalon fenn voltak az 5-ös recoveryk... tudom, hogy onnan szedtem, de most csak 4.0.1.5. ig vannak... hova tűnt a többi?)
-
atillaahun
veterán
válasz
tboldi #43543 üzenetére
"Modaco-n írják, hogy a wifi is úgy működik mint a leaked romokban. Hurray!"
Ez mán hír.
Asszem itt az ideje behozni a hetes lemaradásomat.
Bár elméletileg pénteken kapok új telefont, majd arra ráteszem hátha addig még jobban megjavítják.
Hihetetlen, már megint bekrepeált rajta a hangszóró, szervizes már meg se hallgatta, aszonta elhiszi. És halál unott fejet vágott hozzá. Kíváncsi vagyok hány Blade-t vittek már vissza neki csak ezzel a hibával.
Komolyan ki kéne írni erről egy szavazást valahova; hogy hány tulaj volt már szervizben. Én olyan 1:7-hez arányt mondanék. -
Boonen007
őstag
Ez van olyan stabil és olyan gyors gondolok itt a játékokra mint a GSF? Itt is lehet procit húzni? Mert ha van olyan stabil akkor szivesen felraknám csak barátnőm telóján (Igaz galaxy mini) is CM7.1 Kanga van, de rengeteg program leáll hibát jelezve. Bár nem tudom mennyi közös ezekben a CM-ekben egyik telóra meg másikra, de félek tőle, hogy instabil.
-
Boonen007
őstag
CM7 N179 2.6.35.7 ehez a patchek külön vannak vagy már benne vannak?
-
HollyBoni
veterán
Glatius
umek7Kösz.
789-ig mentem,akkor annyit vettem észre,hogy a "Cut the rope" nevű játékban eltűnt pár textúra.
-
dilajoska1
őstag
sziasztok.valaki tudna nekem linket adni a v2.1fix oc kernelhez?előre is kössz
-
HollyBoni
veterán
Ha 729mhz-en járatom a CPU-t,sokkal többet eszik?Lehet hülye vagyok,de nekem érezhetően jobban muzsikál így.
-
Boonen007
őstag
Na valaki? Tud választ rá, hogy melyik a stabilabb? CM7.1 RC Kang vagy GSF?
-
Glatius
őstag
válasz
HollyBoni #43548 üzenetére
Egyszerűen konvertálni kell a filmet Mpeg4 -be azAVI konténer feldolgozása a Penge gyenge hardverével nem megy valós időben.
MXM19
Elmondta az adottságokat, és ehhez kért tippet. Tulajdonképpen iPhone-t is vetethettél volna vele.madgie
A 2.2-es verziónál a fastboot üzemmód a firmware-ben van megszüntetve, nem fog menni. A rootolásra pedig nem minden cucc műxik, egy perc és hozok valamit. De ahogy alább a kolléga mondja, a végleges ROOT is jűárható, ha ROM-ot cserélsz akkor úgy is megy a levesbe a mostani. -
madgie
titán
Srácok, kidobom az ablakon ezt a csodát
Sima recovery-t akarok rárakni, hivatalos T 2.2 van rajta, Gen 2-es készülék. Hangerő fel + bekapcsra semmi, továbbmegy, hangerő fel + menü + bekapcs dettó, tehát fastboot kizárva. Ez a módszer és a ROM Manager-es sem működik, látszólag rendben a temp root, de annyi: su parancsra permission denied, ROM Managerben is error. Valami ötlet?
-
Boonen007
őstag
Melyik a stabilabb és gyorsabb rendszer (gondolok ezalatt arra, hogy GSF-ben még egyetlen alkalmazás sem állt le váratlanul) GSF Beta 24 vagy CM7.1RC kanga akármi?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Néha mikor filmezek blade-en beszaggat.Előtte kilövök minden alkalmazást.A film 624x322 pixel felbontású,moboplayer-t használok,CM7.Tudnátok adni valami tippet hogy lehetne megcsinálni,hogy stabil legyen a film? -
RockHaRD
addikt
Kelzsocától kérdezném, h használható-e a White theme for SD 1.-2. a Legujabb Sweet Dreams IV.-es romhoz? Mintha már vki kérdezte volna ezt a másik fórumon, és azt válaszoltad, h működnie kell, de nemtudom, h az 1-est, vagy a 2-est próbáljam meg?
-
tboldi
nagyúr
Nem egészen. Ez ugyanúgy a 179-es nightly, csak portolták alá - mert kijött a forráskód - a kiszivárgottban eddig is használt kernelt (2.6.35.7).
szerk: Modaco-n írják, hogy a wifi is úgy működik mint a leaked romokban. Hurray!
Majd ha lesz kedvem, feldobom én is és megosztom a tapasztalataimat.
szerk2: Az usb debugging nem akar működni a rom készítőjének.
A többi fejleményt majd elolvassa a fentebb linkelt oldalon, aki akarja.
-
tboldi
nagyúr
NEWS!
CM7 N179 2.6.35.7-es kernellel (köszönet érte sej7278-nak!): [link]
Patches: testing libs, 2.6.35 kernel patch 3, usb charging, softbuttons
-
Glatius
őstag
válasz
kungzi #43527 üzenetére
Csak annyit jelent, hogy (valószínűleg) olyan rendszerelem lehet a ludas, amit az RDS rádió is meghív. Így ha nem kapcsolod be a rádiót nem jön elő, és ha semmi más nem használja a bibis részt boldog is lehetnél, de elég egy aranyos kis vidget, ami előszedi a hibás "gént" és máris csukott szemmel dorbézol a penge éjjel nappal!
-
kungzi
veterán
api29
akkor az rds rádióval nincs semmi gond ezek szerint? nyugodtan maradhat fent?
-
kelzsoca
félisten
Az egész rom szétszedve, kitakarítva, optimalizálva, rendszerfájlok kicserélve, data/app, data/local mappaszerkezet kialakítása, AGPS integrálása, kikapcsolás képernyőnél a recovery és a reboot funkciók integrálva, launcher kitakarítva és optimalizálva, a teljes szoftver honosítása átdolgozva, hiányzó részek pótolva, google alkalmazáscsomag honosítva, A2SD, bash, nano text editor integrálva, cache átirányítva a RAM-ra, téma átdolgozva, stb..
wbaw pedig amikor elkezdte a star fry romot a hozzáértőktől kért segítséget, mert bizonyos dolgokat nem tudott megoldani a romban, így többek között én is besegítettem, meg rajtam kívül még más is.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
sto1911 #43516 üzenetére
Nem. Az említett urak betartják a játékszabályokat és pontosan ismerik melyik licensz mit és mi módon korlátoz le. Részletek: [link]
Na meg ugye "Only my modifications are not published ,but if you want to build a rom I can give you some advice in pm how to start ." --> Na ez a mondat kiverte a biztosítékot...
@ux1:
Pontosan erről van szó.
-
sto1911
veterán
válasz
Keeperv85 #43515 üzenetére
Akkor meg miert a modacot szidjak itt egyesek?!
Masreszrol meg a hangsulynak a licensz betartasan kellene lenni, a szemelyes indokokat hatterbe kellene szoritani - emlitett urak gondolom azert is kardoskodtak a forras kiadasan, mert abban megvalositott joe valami olyat, amit ok nem tudtak, maskepp biztos nem erdekelte volna oket sem ennyire
Es latom masok szerint is jol gondolom (ux1).
-
esox
senior tag
sziasztok, SDIV-et pattintottam fel az imént SDIII után. Végigmentem a törléseken...reboot de olyan tetű lassú lett a cucc, hogy mindjárt megőszülök... minden olyan, mint ha valami fogná 99%ban a procit. I need some advice. --- áhhh semmi gond, egyszerűen kellett neki egy kis idő a sok szinkronizálandó cucc miatt...
-
Keeperv85
nagyúr
Javítják a rádiót is. Éppen ideje...
-
axioma
veterán
Koszonom mindkettotoknek. Vegul felhivta nekem a helyettes osszekoto a kiemelt ugyfeles vonalat, az nem volt foglalt, ott a telot akartak hibajavitasra bevonni 1-2 hetre (ami ugye ha nem lenne meg a korabbi nem igazan lenne most jo otlet). De kozben irtam annak az ugyfelesnek, aki megadta anno a frissites linkjet, remelem reagal valamit...
Sim csere allitolag flottasnal bonyolult, az osszekoto mig visszajon szabirol azt meg kene varnom mert csak papirral engedik, allitolag legalabbis. Csak az a baj, hogy nagyon nem esnek utba, ezert akartam telefonon elokesziteni a terepet. -
ux1
addikt
-
axioma
veterán
válasz
Glatius #43500 üzenetére
Az a furcsa, hogy nem allandoan nem fogad hivast, hanem neha. Ha allando lenne, siman visszavinnem az egeszet a rakba, de tegnap pl. vagy 5-6 hivast is fogadtam. De pont mutet elott allok, el kellene erjenek a korhazbol, nem kockaztathatom, hogy hol megy, hol nem. Persze visszakoltozhetek az E51-be, de most akkor vagy vettem telefont, vagy nem. Utobbi esetben nem is akarnek fizetni erte.
Probaltam hivni a telenort, hogy garis keszulek mi legyen, de minden vonal foglalt... -
joestone
addikt
válasz
barnam_ #43502 üzenetére
Amiről a képek készültek az egyébként egy némileg elrontott kernel , van belőle jobb is , de most ez volt kéznél(éles napi használatra még a .32 van használatban) . A grafikus részt toltam el egy kicsit . A szenzorok természetesen alapból ezeket az értékeket adták és nincs benne a szenzorkalibrálás bootoláskor , mint a cm esetében. Az emode.apk úgyszintén nincs a romban .
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest