Hirdetés
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hashvrad
tag
válasz Jinxb1rd #13898 üzenetére
Input lag mindenképpen.
Egyéni preferencia alapján: Panel, méret, képfrissítés+HDMI típus, HDR.
Itt érdemes körülnézni, körbe kérdezősködni.
Esetleg ha van márka amihez ragaszkodsz, akkor annak a saját topikjában.[ Szerkesztve ]
R7 5800X | RX 6900 XT | 32 GB@3200 | LG C2 42"
-
Chaser
legenda
válasz Jinxb1rd #13898 üzenetére
hogy ne lcd legyen hanem oled, ezzel a többi paramétert le is tudtad
egyébként minél alacsonyabb input lag, lehetőleg legalább 60hz - tv-k zöme 50-et tud -, ami már tud 120-at az jellemzően majdnem oled árban van, egy szérián belül a kisebb modellek jellemzően nem tudják azt amit a nagyok, pl samu qledek, de ez csak alaposan elolvasva a speceket derül ki_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Jinxb1rd
addikt
TV esetében még milyen technikai paraméterre érdemes még figyelni, ha játék céljából is veszem?
We are only Stardust...
-
Chaser
legenda
válasz l.skywalker #13892 üzenetére
akkor már lehet feladták az elveiket, és mo-gal kivételt tesznek ( :
nekem tavaly tavasszal-nyár elején volt a kontrolleres sztori, a gépet azt futár hozta vissza, és az gyors is volt
a supportos srác szerint elég sok kontoller eltűnt már akkor is, de hiába mondták az ms-nek, nem voltak hajlandóak átállni futárra kontroller esetén - mondjuk futár nem is kellett volna feltétlen, csak valami nyomon követhető megoldás -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Hashvrad
tag
Jobb lenne inkább, ha a Luna-hoz hasonló megoldáson gondolkodnának, ahol a kontroller közvetlenül kommunikál a szerverrel, csökkentve az input lagot. Ez az egyik gyenge pontja a cloud gamingnak és valamivel úgy is irányítani kell.
-
Hashvrad
tag
válasz craftsman01 #13890 üzenetére
Főleg a játékra akartam reagálni, ezért nem fogalmaztam pontosan.
FHD videó (YT és társai) nem néz ki jól, eddigi rövid tapasztalatom alapján 4K tv-n (szvsz). FHD filmel még nem teszteltem. Van bőven 4K tartalom filmekre, sorozatokra vagy kamu 4K YT-on, így ez nem akkora probléma, de valamennyire zavaró (szvsz). Játékoknál viszont vállalható "eddigi rövid tapasztalatom alapján", jobb a 4K, de az FHD se katasztrófa.
Aki mindenképpen SS-t akar venni annak is jobb választás a 4K tv, vagy fordított esetben, "4k tv mellé melyik Series konzolt érdemes választani?" kérdésre is lehet az SS a válasz, bizonyos esetekben. Nem néz ki olyan rosszul a natív FHD (felskálázás nélkül) egy ilyen tv-n, nem kötelező az SX-re +70 ezret költeni mert vállalhatatlan a dolog (szvsz).[ Szerkesztve ]
-
-
pzstm
titán
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
craftsman01
senior tag
-
Hashvrad
tag
válasz craftsman01 #13888 üzenetére
"már van bőven 4K tartalom."
Nem YT-re gondoltam elsősorban.R7 5800X | RX 6900 XT | 32 GB@3200 | LG C2 42"
-
Chaser
legenda
válasz akooos #13884 üzenetére
naazé' ( :
Hashvrad
yt-ot én feltolom 4k-ra ha "minőséget" akarok, 1080p-s kijelzőn is van különbség, nagyon le van butítva a forrás, netflix 1080p is max rosszabb 720p-nek felel meg ahogy én látom, notebookom 14" fhd, elég csúnyán kidobja a különbségeket_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Moby
addikt
válasz Chaser #13875 üzenetére
>a 4k a fhd egész számú többszöröse, az 1440p-nek meg nem, ha 4k-n 1080p tartalmat jelenítesz meg, akkor 4 pixelből rajzol ki egyet
Nem, sajnos ez nagyon nem így van, bármennyire hangzana logikusnak. Ezt ma (már) sem a tévék, sem a monitorok nem tudják. Korábban a pana épített ilyen funkciót a tévéibe, de már jóideje kivette, másnál meg nem is volt soha. A pécéknél hosszú évek könyörgésére úgy egy éve mindkét nagy gyártó elérhetővé tette (Integer Scaling, [link], [link]), de az nvidia csak bizonyos kártyacsaládtól fefele, és a pécéknél sem alapértelmezett, külön be kell kapcsolni, ha ilyet szeretnél. A konzolok viszont nem támogatják. Ugyanúgy mossa minden a fullHD-t is, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Hashvrad
tag
Monitor mellé/helyett lett vásárolva, így az alacsony input lag volt az első beállításoknál a prioritás és viszonylag közelről is nézem (+olcsó tv, YT mint forrás), valószínűleg ezek miatt tapasztalom ezt.
Mindenesetre játéknál nekem kellemes csalódás a dolog, kapott egy kis pluszt az SS.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz akooos #13880 üzenetére
ha tudsz olvasni akkor láthattad, ha nem, akkor hiába írnám le megint...
wesder
tudják, supportos srác korrekt volt, elbeszélgettünk az élet nagy dolgairól :d
annyi, hogy az ms a bejövő csomagokat nem ajánlottként postázza ha kontrollerről van szó, ez igaz minden országra eu-n belül, na most az egy másik dolog, hogy itt sok feketelyuk van de emiatt nem tesznek velünk kivételt, inkább "benyelik" az eltűnt csomagokat
azért nem volt vidám, mikor bő egy hónapot kellett várnom, volt másik kontroller, de akinek nincs az így járt? rá is kérdeztem ez csak szerintem "vicces"? a srác szerint se volt az :d felajánlott valami pár hó gp-t cserébe, de nem kértem
arról ne is beszéljünk, hogy ilyenkor a gar idő automatikusan kitolódna annyi idővel,, aíg az eszköz szervizben van, gyakorlatban meg lóPh@sz, eleve kamuzik az ms a kontrollerrel, mert arra egy évet adnak, de ezt _sehol_ nem tüntetik fel a csomagnál, csak külön kontollernél van az egy év
no mindegy, nekem nem volt túl nagy élmény, ha veszek garkiterjesztéssel vagy gar lejárta előttt eladom és veszek másikat, egyik one x is betojt egyszer szinte újan :d elég tömegtermelés szagú ez_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Chaser #13879 üzenetére
Nekem szerencsére nincs ilyen irányú rossz tapasztalatom a Microsofttal kapcsolatban (mással sem), szval én a kényelem és a gyorsaság pártján állok ha garanciális ügyintézésről van szó.
Egyébként tudomásom szerint egy ideje már a kontrollereket is futárral küldik vissza Frankfurtból! Legalábbis én pár hete így kaptam új kontrollert.akooos: +1.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Chaser
legenda
válasz bulikavagyok #13877 üzenetére
annyi előnye van, hogy fel tudsz vetetni jegyzőkönyvet az eszköz állapotáról, és ha karc mentesként felveszik, akkor ha esetleg karcosan jön vissza rájuk vered a bálhéééét' gond nélkül
ms-nél z nem jellemző, notebookoknál azért voltak/vannak csúnya dolgok call center téren mai napig
személy szerint egyszer kontrollerrel nagyon beleléptem az ms-nél, bő egy hónap lett a csere, meg használtat akartak adni a kvázi újszerű helyett eleinte, valaki mondta h többször úgy járt, rákérdeztem, hát lehet h nem pont újat kapok, na neeeee, nekem ez többet nem kell
szerencsére a végén küldtek újat, mert az első csomag elkeveredett - amit persze ragszám nélkül adnak fel, mert ez az ms üzletpolitikája ((( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
i@lex
őstag
Egészen durva amit a tv-m produkál, az Oris résznél kb elcsöppentem.
-
nagyúr
Valóban nem volt szerencsés a szóhasználat. "Kell" helyett "érdemes"? Így OK? Amúgy azt nem értem, h miért intézné bárki is a kereskedőn keresztül a javíttatást - valószínűleg ebből adódott a szerencsétlen szóhasználatom is-, de ez már legyen az én problémám.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Wesder
félisten
válasz sting2 #13865 üzenetére
Nem tudom mekkora a Double Fine, de biztos nem egy nagy stúdió, és mint làtod az MS pénze kellett ahoz, hogy ne hiànyosan adjàk ki a jàtékukat. Ingyen lesz GamePass-ban, így meg szerintem megér egy próbàt majd. Az első rész is csak egy ezres, szerintem behúzom, mert nem jàtszottam vele.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Chaser
legenda
válasz balazs025 #13868 üzenetére
mivel volt itt 1080p/4k tv, 1440p monitor, azért ezt vitatnám
de szimpla matek...a 4k a fhd egész számú többszöröse, az 1440p-nek meg nem, ha 4k-n 1080p tartalmat jelenítesz meg, akkor 4 pixelből rajzol ki egyet, 1440p-nél egész számú pixelből nem lehet megoldanibulikavagyok
egyáltalán nem az ms-en keresztül kell intézni a gart, hanem lehet úgy is, a kettő nem ugyanaz
mo-n egyelőre a jogszabály azt mondja, hogy a kereskedő köteles intézni a gart, egyéb ügyintézés csak opciós lehet
konzolvilágnál utolsó one x-nél el kezdte tolni a srác ezt az ms halandzsát, jó mondom, nem kell a sablon, tisztában vagyok a jogszabályokkal, ha akarom ide hozom vissza, na ott be is fejezte a hülyeséget
az más dolog, hogy ők utána ms-en kerestül intézik nyilvánHashvrad
pocsék a tv-d feldolgozó rendszere, amelyiknél jó, ott közelről látod leginkább a külöbséget, messzebbről már nem
55 b8-on még jó minőségű 720p adás is durván jó volt, 1080p már lemászott, 4k meg szebb mint az igazi ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Hashvrad
tag
válasz Jinxb1rd #13852 üzenetére
Hosszú távon egyértelműen a 4K tv ajánlott. Én most kezdem el tesztelni a sajátomat, annyira nem vagyok "érzékeny" a dolgokra, de amit rövid idő alatt tapasztaltam:
FHD videó: elég csúnyán néz ki rajta, mintha régi SD adást néznék FHD tvn.
Játék: eddig csak az AC Origins-al próbáltam egy keveset, de sokkal jobb a 1080 rajta mint számítottam. Natív 4K-ban jobb valamivel de nem egetrengető a különbség.
Az, hogy mire lesz képes az SS hosszú távon majd később fog kiderülni. Hasonló a két HW, alapesetben a felbontás csak a különbség, de ott ahol a memória egy jelentős részét másra is használnák, ott lehet probléma (10 vs 16 GB).R7 5800X | RX 6900 XT | 32 GB@3200 | LG C2 42"
-
nagyúr
válasz Jinxb1rd #13869 üzenetére
"Főleg hogy csak 1 év gari van rajta, ami nagyon nem szimpi." - sry, nem világos teljesen, az Xboxra gondolsz? Mert arra minimum 2 év gyártói garancia van, függetlenül attól, h hol veszed, és mit ad rá az adott forgalmazó. Mindig a MS ügyfélszolgálatán keresztül kell intézni a javíttatást, számla sem kell hozzá, futár hozza-viszi, stb. Nagyon ügyfélbarát a MS garancia ügyintézési politikája.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Jinxb1rd
addikt
válasz balazs025 #13868 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Nálam cél, hogy chillbe tudjak játszani, szóval biztos Tv lesz, hogy filmezni is tudjak rajta.
És végülis az az opció is játszhat, hogy ha kevésnek érzem akkor eladom és megveszem a nagy testvért. Főleg hogy csak 1 év gari van rajta, ami nagyon nem szimpi.We are only Stardust...
-
balazs025
senior tag
válasz Chaser #13866 üzenetére
Teljesen más, mint PC-n. Egyrészt kimenetként lehet majd választani 4K-t. Másrészt most is különböző felbontású játékok készülnek konzolokra is. Ami így hirtelen eszembe jut pl playstationnél pro-n a last of us 2 is 1440p és mégse rossz a skálázódás. Szóval emiatt nem tartanék tőle, de ha veszek új xboxot én biztos, hogy az x-et veszem, szerintem életképesebb hosszú távon.
-
Chaser
legenda
válasz Jinxb1rd #13852 üzenetére
nézd meg a speceket, az s sokkal gyengébb - sztem annál jóval gyengébb, mint amennyivel olcsóbb -
de még így is one x-nél jobb
1440p-s tv-t sztem nem kapsz, és az nem jól skálázódik, nem is értem honnan vették hogy 1440p-re kell konzolt gyártani
ideális esetben nem az s miatt nem fogják tudni kihasználni az x tudását, ahogy láttam egyre több fejlesztő már most köpköd az s-re_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sting2
addikt
válasz Wesder #13851 üzenetére
Nekem ez már egy kicsit olyan mint a Beyond Good and Evil 2.
Olyan régóta csinálják, annyira sokáig húzták, halasztották, hogy mire itt lesz már azért nem fog komolyabban érdekelni mert végérvényesen " túllépek " az e fajta játékokon..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
craftsman01
senior tag
-
addikt
válasz Bazsi1987 #13857 üzenetére
Én sem vagyok egyébként HC júzer.
Van ami hosszabb időre lekötne, de mégsem az igazi (számomra). Fifa 21, ami inkább 20+1...
Az említett játék mondjuk pont kódosan van meg, de OX -ről All digitalra váltottam, amíg megérkezik az SX. Bár lehet marad a digit verzió is, csak megy be a hálóba.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
oriic
HÁZIGAZDA
Colombian Retailer Aready Selling Xbox Series X, Posts Unboxing Video
MS részéről lesz itt dádá úgy érzem.
Live-Die-Respawn
-
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Venni szeretnék egy Xbox series S-t, viszont azt látom, hogy mindenki X-et akar venni. Az S nem tudná maxon kihajtani a játékokat? Illetve tudom hogy 1440p-re van tervezve, akkor milyen TV-t érdemes hozzá venni? Full HD vagy 4K-sat és majd lekicsinyíti? (nem vagyok nagy TV szakértő )We are only Stardust...
-
Wesder
félisten
Jövőre kész a Psychonauts 2.
Double Fine
"Real talk for a second: We're working on Psychonauts 2, a *very* big game that is holding our full attention.
That's it! That's the real talk. We can't be doing that while also making like every other sequel ever including to properties from *other* studios! 🤣🤣🤣"
"It's super rad that you want us to do All The Things Including Somehow Stuff We Absolutely Can't Because We Don't Own That Stuff but for the moment we want to focus on doing this particular thing as best as possible!"
"So what, 2025 it’ll come out?"
"Next year actually. There was this little thing where Microsoft bought us and that gave us a bajillion bucks to add in cut content and also... you know, there's a plague...
But, yeah. 2021!"
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
-
Steve1207
veterán
Ez a SX unboxing volt már?
.
-
Zoleee83
addikt
[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Wesder
félisten
válasz craftsman01 #13840 üzenetére
Màr most is tudja a One, így ez nem kérdés.
-
craftsman01
senior tag
Üd, egy kérdés FreeSync támogatást kapnak a konzolok?
Csak óvatosan legyél kemény ,mert mindig van tőled keményebb.
-
Chaser
legenda
nem, az fm engem nem érdekel, amennyire szeretem a horizont, annyira tartom bénának az ms-t - a motor sportot és a microsoftot is most már, ha nem lesz új forza a konzollal ((( : -
talán ezt láttam, bár itt 2021-et ír - és jobban megnézve fake ( : -
de ettől független teljesen biztos voltam benne hogy jön, "ms exkluzív", ótósok' közt h4 elég elismert volt, új gen mellé nyilván jön új rész is alapon..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
RudY
addikt
válasz Chaser #13829 üzenetére
Nem erre gondolsz? Forza Motorsport - Official Announce Trailer Ez jött volna idén, de a vírusgebasz miatt 2021 Q1 lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz unrealnoise #13817 üzenetére
ez a forza h5? tényleg nem is kérdeztem múltkor hogy jön-e géppel együtt, de eszerint nem
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
EmThor
addikt
Gears Tactics - Series X: 4k/60, Series S 1440p/60fps, One X: 4K/30fps or 1440p/60fps, One S: 1080/30
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
Wesder
félisten
Xbox One Media Remotes will continue to work with Xbox Series X|S as part of our commitment that you can bring your existing accessories forward with you. The design team hid the IR receiver inside the bind button.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz bulikavagyok #13815 üzenetére
Nálam is ez volt. Fixen megvan, mióta aktiválta és az nem előfizetés volt.
Live-Die-Respawn
-
unrealnoise
senior tag
válasz Hunt3r22 #13769 üzenetére
Ez kamu. A Forza-t pl jövő év elejére ígérgetik, pletykálják, de az em jön előző genre.
"Az Everwild, State of Decay 3, Fable, Forza Motorsport és az Avowed már csak Series X|S és PC platformokra készül."
[link]
Értem én, hogy egyszer beígértek valamit, de ez nyilván változhat bizonyos okok miatt... Pl a vírus miatt is elhúzódó fejlesztések miatt nem akarnak sokkal többet csúszni, így pl lehet ezért sem törik magukat a régi genes Forza-n...steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
RudY
addikt
válasz MultiDoodad #13814 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MultiDoodad #13814 üzenetére
Netflixes filmekhez (amik támogatják) 10/10-es, játékokhoz is érdemes használni, de ott kicsit kisebb a minőségi ugrás (mondjuk 8/10). Zenéhez szerintem nincs semmi értelme, én sztereóban hallgatok mindent.
Szerk.: 2 év előfizu? Én egyszer megvettem és úgy tudom, h többször már nem kell rá költenem.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
MultiDoodad
aktív tag
Srácok/Lányok egy kérdés, mennyire jó ez a Dolby Atmos “cucc” fejhallgatóval (nekem jelenleg Astro A50 van és ahhoz kaptam 2 év előfizut)? Játékban biztos jobb lehet de például ha zenét hallgatok némelyik játék közben az miben lehet más?
-
l.skywalker
Topikgazda
-
hombre[EU]
veterán
Life, Uh, Finds A Way
-
hombre[EU]
veterán
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz hombre[EU] #13805 üzenetére
Mert nem néze' tévét. https://www.youtube.com/watch?v=UvfClNXwSkM&feature=emb_title
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
hombre[EU]
veterán
válasz l.skywalker #13803 üzenetére
azt sem tudom miez ami nem vasból van abban nem bízok
Life, Uh, Finds A Way
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz hombre[EU] #13802 üzenetére
Csak az SSD bővítést kell jó előre meggondolniNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
hombre[EU]
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest