- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
Ha pedig hülyeségeket beszélsz akkor ideges leszek
.NET meg office hogy lenne benne? Mikor Windows alapkomponens? Igen IE-t frissített, mert naponta használod, kell és sebezhető lenne. DX-et szerintem nem.
Egyébként 6 tonna update benne van, enélkül ezret vagy többet kéne manuálisan felraknod.
Úgyhogy én nem értem mi ez a türelmetlen bunkó hozzáállás.
Neked valóban a frissítetlen vírusos bugos elavult oprendszer való. Legalábbis kijár a stílus miatt.Egyébként a usite "XPSP4"-ről beszélünk, ami azért a géppel való kínlódást elég szépen lecsökkenti időben.
[ Szerkesztve ]
-
Dot
őstag
Hát ezt megszívtam. Telepítettem az 1. linken található frissítéseket. Azóta dög lassú lett a gép 100% hdd kihasználtság.. +100 ramot eszik valami, és még mindig rinyál frissítésér, pedig a már 16ot felrakott a offline-on kívül + 21 et kér...
Vissza tudom csinálni?élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
mezis
félisten
-
Atapi
senior tag
ellenőrizd, hogy B lemezen az xp partíciója aktív-e, de elvileg annak kellene lennie. ezt praktikusan bármilyen particionáló program megmondja neked, tán még a win lemezkezelő is. Ezután B lemezre kellene telepíteni egy boot loadert. kell keresni egy win telepítő lemezt, ami az xp rendszerrel legalább egykorú, gondolom akad ilyen nálad valahol.
ha xp telepítőkészleted van, akkor bootolsz róla, telepítési opciók közül a javítókonzolon történő helyreállítást választod, bejelentkezel a telepítésedbe, majd kiadod a fixmbr és a fixboot parancsot.
ha vista vagy win7 telepítőd van, arról bebootolsz, a számítógép javítását választod, majd a lehetőségek közül eljutsz valahogy egy parancssorig, ahol kiadod a bootsect.exe /nt52 ALL parancsot. esetleg egy /force kapcsoló még kellhet.
fentiek után ha szerencséd van, már el fog indulni az xp-d. ha nincs szerencséd, akkor írd meg, hogy meddig jutottál, illetve mi a hiba. -
LamerGyuri
senior tag
Kikapcsolom a tűzfalat, mert szar.
Kikapcsolom a frissítéseket, mert szar.
A MS egy pénzéhes szar.
Nem megy az XP, mert szar.Miért itt kérsz segítséget? Használd a Google-t.
Ha már alapvető beállításokat sem vagy hajlandó elvégezni, és egy biztonsági rések tömkelegével rendelkező oprendszert futtatsz /SP2/.
De persze mi segítsünk, mert nem úgy megy, ahogy neked tetszene."Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
brd
nagyúr
-
LamerGyuri
senior tag
Ahogy hunfatal is írta, a legnagyobb korlát a frissítések hiánya. Telepítsd fel az SP3-at és az összes kritikus frissítést. Igen, az Internet Explorer 8-at is, ha nem az alapértelmezett böngésző, akkor is.
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Arki
tag
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
Воланд
titán
Pedig valószínű, hogy az okozza a problémát, hogy nincs fent az egér drivere, az xp pedig nem tudja rendesen kezelni. Nézz egy régebbi drivert, hátha.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
Próbáld meg még egyszer letölteni a 64-bites drivert, vagy a logitech oldaláról vagy máshonnan, mert nem ártana egy ilyen kaliberű egérnél, hogy legyen fenn hozzá gyári driver.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
pukkancska
tag
-
Dot
őstag
Most próbáltam ki: lehúztam az összes winchestert 1et se hagytam!! Csak 1 optika volt a gépbe. Elindítottam elindult a telepítő és a fent említett helyen állt meg. 2 telepítővel is próbáltam.
Eredmény 100%, hogy valami illesztőprogram kell a windowshoz, hogy lássa a winchestereket! Vagy a biosba kellene valami állítani! A furcsa, hogy ide-s winyóra se tudom felrakni![ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
leyo76
senior tag
Mint ahogyan mondottam, de akkor ezek szerint nem voltam érthető:
Ha a telepítő eljut olyan szintre akkor ott nem ahci driver probléma van, mert:
ha az lenne akkor maga a telepítő nem látna vinyót és akkor egy centit sem telepítene ugyan is "nem lenne hova" ha egyszer nem lát vinyót..
Írtad hogy a telepítő nem mindig ugyan ott áll meg:
Itt szerintem az olvasással van baj, én megpróbáltam volna egy másik cd olvasóval, volt már ilyenre példa, de erre nem írtál semmit sem...
-
leyo76
senior tag
A verziók önmagukban nem jelenthetnek akadályt, tulajdonképen a telepítés módja úgy is ugyan az
Én még megpróbálnám egy másik cd olvasóval, esetleg egy másik vinyóval. Ebből jutott eszembe hogy anno a sulinet korszakban találkoztam olyan géppel amiben sony combo drive volt és az szintén csak bizonyos ideig tudott eljutni a telepítéssel. Igaz akár hányszor próbáltam mindig máshol állt meg. Egyébként olvasott, de a telepítés nem ment neki...
(annak idején sokat jártam telepíteni, linuxról xp-re, ott állt a család mögöttem és már dörzsölte a kezét mindenki hogy mikor üllhet oda gépezni, a fenti esetben haza mentem a saját odd-ért, utána simán felment)
-
Dot
őstag
Tanácsolták, hogy próbáljam meg az xp corporate editionnal. Hát se a 32 se a 64bites nem bírta magát túltenni az akadályon!
Abban a hiszemben megyek most el aludni, hogy egy okos, vagy mindent tudó esetleg szerencsés, vagy ha más nem egy ilyen problémát már megoldó kolléga elolvassa a problémám és leírja a megoldást!élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
InHell
senior tag
Ez így szépen hangzik,csakhogy nincs választási lehetőség,amint látod itt csak az XP.
Viszont bootoláskor alapértelmezettnek a win7-en van,nem pedig az XP-n.Így értelmetlen 1 secre beállítani.
Akkor marad a win reinstall?.Kitörölném a boot.ini-ből ha lenne mit.< béna duma helye >
-
akaido
addikt
Első kör a hw MEO:
Minden csatlakozás tökéletes? Tehát CPU hűtő perfektül illeszkedik a procira, nincs kissé ferdén rajta? A HDD-k csatlakozása is rendben van? A tápcsati jól a helyén van az alaplapban?Második kör sw:
Minden XP-s driver feltelepített korrekt állapotban van? ( alaplapi chipset driver, hangzsuga, vga meghajtó, LAN driver) Eszközkezelőben megnézed van-é sárga felkiáltójel?Harmadik kör: A virtuális memcsit fix kezdeti és max. értékre állítsd be!
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
törölt tag
Az igaz, hogy kikapcsolt virtuális memóriánál gyorsabb a gép, de amint olyan alkalmazás fut, aminek a fizikai memóriánál többre lenne szüksége, akkor jönnek a gondok. Netezésnél, egyéb hagyományos használatnál nyilván nincs rá szükség, de a mai izom 3D-s programoknál már előfordulhat.
-
törölt tag
Érdekes jelenség az, amiről korábban is beszámoltál, ugyanis a Windowsban alaphelyzetben a virtuális memória kezelése be van kapcsolva. Nem tudom, hogy nálad miként fordulhatott elő, hogy telepítés után nem volt engedélyezve, és külön kellett bekapcsolni. Használd így a gépet, és ha nincs több hiba, akkor ez volt a probléma forrása. Mindenesetre érdekes, mert még nem találkoztam olyannal, hogy a frissen feltelepített Windowsban ne lett volna engedélyezve a virtuális memória.
-
localhost
Közösségépítő
[NOFLAME]
"Sp3-ról is sajnos meg van a véleményem." - és bizony sokan másoknak is meg van a pozitítv véleményünk, éppen ezért használjuk. / használtuk
[/NOFLAME]¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
RootRulez
félisten
Nekem is van véleményem az SP3-ról, ami nagyon jó! Bár már inkább Win7 játszik, SP3, 1-2 speciális program vagy LAN partikon (régi játékok IPX/SPX miatt) De amíg használtam sokkal kevesebb problémám volt vele, mint bármelyik előző Windows XP-vel...
═════════════════════════════════════════
-
törölt tag
Szia!
Valószínű, hogy az Azalia Bus driver hiányzik a gépről. Így hiába van feltelepítve a hangkártya drivere, a gép nem tud vele kommunikálni, mert az a busz, amin keresztül megy az adatáramlás a gép és a hangkártya között, nem működik. Ez az UAA driver. KB888111 néven kell keresni, de nagyon nehéz rátalálni. Nekem a gépem alaplapi CD-jén rajta volt, de csak SP2-es XP-hez volt rá szükség. Az SP3-as XP nél már nélküle is működött a hangkártya. Igaz, nekem Gigabyte az alaplapom, és Realtek ALC HD audio 883-as hagkari van benne.
-
brd
nagyúr
Ez kell neked. Lassú nettel neki se állj, ~300 MB-ot tölt le definíció címén, viszont tényleg "fullos" a "cucc". A futása idejére kapcsold ki a gépen telepített vírusirtót, mert lehet, hogy az a letöltött definíciókat vírusnak nézi (ilyenkor megszakad a linkelt program futása, és kezdheted újra).
The only real valuable thing is intuition.
-
DJackson
tag
ez a dolog sztem vírus féle. a google 2. találata:
attól mert a nod nem talál, egyáltalán nem biztos, hogy nincs is. Kicsit nézz körül a vírusírtó piacon és valami mással is próbáld meg. Ki tudja hova mászott be a féreg, lehet hogy mindegyik svchost indításakor betöltődik. Egyébként sok-sok frissítés az ilyen progik ellen van, lehet hogy mégis frissítened kéne.
-akaido megelőzött-
[ Szerkesztve ]
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
akaido
addikt
A link szerint ez irtani való virnya![link]
A NOD-on kívül más vírus és más "ártányfíreg"kergetőt is futtass le. Pl Malwarebytes Antimalware:[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
sfdrakex
nagyúr
Guglizz rá esetleg, egyébként nem ártana még pár progit lefuttatni, spyware terminátort, trojan huntert, ad aware-t ne mtudom, válassz párat szoftverbazis.hu ról pl. mind1, de ne csak 1 -2 progival nézd át, egyébként meg winupdatetől instabil nem lesz a gép ha normális xp-d van fent, attól lesz instabil ha buherált, vagy te buherálod rendszer optimalizáló progikkal.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
sfdrakex
nagyúr
Vírus, trojai, spy irtokat nyomtál már? Frissiteni miért ne mfrissitesz? Nem viccből vannak a winupdatek.Egyébként egy lanpartin virus irtot nem letörölni kéne hanem maxra tenni ott össze lehet szedni sok szarságot mért zuztad le? Ha jóül van beállitva nem akadályoz semit, de kicsit legalább véd.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
szerintem egyszerűbb, ha szerzel egy USB-s optikai meghajtót, vagy rákeresel vagy itt vagy a google-ben, hogy hogy lehet pendriveről XP-t telepíteni
itt van pl egy ezzel foglalkozó írásGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
DJackson
tag
-
kételkedem
addikt
Ugye nem arrol a vinyóról bootoltál , amiről törölni akarod a rendszerfájlokat?
Ami marad, azt mentsd le egy másik vinyóra, ezt pedig formázd. Formázás után rakd vissza az adatokat. Vagy pl Unlockerrel törölni is tudsz
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Lenry
félisten
azért nem tudod indítani a Win7-et, mert az XP koránál fogva nem ismerhette föl a Win7-et, így nem tudta, hogy bele kell írni a bootmenübe
ha fordítva csináltad volna, először XP majd W7, akkor a Win7 felismeri, hogy jé, ez egy XP, a t. user biztos akarja még használni, vegyük be az indítómenübe...törölni meg elég logikus, hogy nem tudod a futó rendszert saját maga alól. azért írásvédett, mert használatban van.
természetesen meg lehet oldani reinstall nélkül
Win7 telepítőről bootolsz, recovery - startup repair.
ha ez nem csinál semmi hasznosat, akkor recovery - command prompt, és a következő parancsokat írod be
Bootrec.exe /FixMbr
Bootrec.exe /FixBoot
Bootrec.exe /RebuildBcdGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
kételkedem
addikt
Vinyót berakod a gépbe és az adatok/dokumentumok, munkák/ kivételével mindent törölsz. Előtte célszerű beállítani, hogy a rejtett és a system fájlok is láthatók legyenek.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
sfdrakex
nagyúr
1. A legjobb az lenne ha átraknád az adatokat másik vinyóra leformáznád majd visszatennéd rá, ha ez nem megoldható akkor töröld simán.
F8 at ha nyomod bootkor nem ad be boot menüt? Ha ugy beadja és tudsz választani akkor, az xpben betudod állitani hogy legyen boot menü. Egyébként szerencsésebb először xp-t utána 7 est rakni.
-
brd
nagyúr
Itt leírják; röviden: az első pontban lévő linken egy .vbs file van, ezt le kell tölteni, és futtatni a gépeden, ha nem teszi helyre (újraindítás kell utána), akkor az összes fellelhető MasterIdDataChecksum és SlaveIdDataChecksum bejegyzéseket törölni kell és újra kell indítani a gépet.
Viszont az, hogy átállítódott PIO módba, nem ok nélkül történt; alapvetően 3 oka lehet:
- hibás/gyenge blokk (jobb esetben csak volt) a HDD-n;
- hibás a kábel;
- hibás a tápellátás (kontakthibás, kitágultak a gyűrűk a csatlakozóban).[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Az egér és eközti összefüggést én sem igazán látom, lehet, hogy szimplán valamiért (nem emiatt) elállítódott a BIOS-ban.---------------------------
(#22873) Csakénvagyok: nem ismerek ilyen módszert, általában cserélődik, de kíváncsi lennék én is, van-e kerülő megoldás.Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest