-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
montressor
aktív tag
válasz Nightquest #5568 üzenetére
Hat kar volt rainstallani sztem eleg lett volna bebottolni csokkentett modban, esetleg a megerosites lepesrol lepesre-vel es ott kihagyni a drivert, aztan driver eltavolitassal/frissitessel felrakni a halokartyat...
Elvileg az uj telepites zuz windozt general.
Irtad, h van amikor bebootol, na egy ilyen allapotaban bele kene nezni a rendszernaploba
A mostani stop hibara ezen a lapon ilyeneket ir:
""Oka
A „STOP 0xC000021A” jelű hiba akkor fordul elő, amikor a Winlogon.exe vagy a Csrss.exe meghibásodik. Amikor a kernel észleli, hogy ezek közül a folyamatok közül valamelyik leállt, akkor leállítja a rendszert, és a „STOP 0xC000021A” jelű hibát adja vissza. A hibának számos oka lehet, beleértve, de nem kizárólag az alábbiakat: • Az operációs rendszerrel nem egyező rendszerfájlokat telepítettek a számítógépre.
• Meghibásodott az egyik szervizcsomag telepítése.
• A merevlemez visszaállítására használt biztonságimásolat-készítő program helytelenül állított vissza bizonyára használatban lévő fájlokat.
• Nem kompatibilis, külső fél által gyártott program van a számítógépre telepítve.
""
Nem tudom, de ha esetleg servicepackolt winre engedted ra a repairt, es az visszairt regebbi file-okat, mint kene, akkor lehet, h gubancos most...
Megneznem h, a winlogon.exe es a csrss.exe verzioja megegyezik-e a telepito cd-n levovel, ha igen es ujabb sp-t hasznaltal, mint a cd-n levo wine, akkor valoszinu az is vissza lett allitva. Megprobalnam kivarazsolni sp-bol, vagy esetleg raengedni a sp-t magat.
Bar nem lennek benne biztos, h ez sikerul, ezert mindenfelekepp lementenem a cuccokat.
/Vegesetben ugy szoktam ujrahuzni, h bebootolok vm command promttal vagy linuxxal ,a windows es a program files konyvtarakat atnevezem, pl w es pf nevekre, es mehet a telepites. Persze nem particionalom es nem formazom ilyenkor a vinyot, es az is igaz, h a progikat ujra kell telepiteni, de megsporolok egy teljes winyo mentest.../kegeszites föccer hozzaszolasa utan:
En ugy ertelmeztem, h a geped lefagyott, es persze nem virustol. Ha virusra gyanakszol, akkor szent igaz, h at kell scannelni mindent (mondjuk olyan irtoval ami meg is talalja), vagy format...[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Nightquest #5568 üzenetére
Bootolható vírusírtó kell neked... Ha nincs, vagy nem segít, akkor Reinstall lesz, de amint (ha szerecséd van) felmegy a win, azonnali mélyvizsgálat Nod32-vel, vagy hasonlóval.
Ha nincs semmi fontos adat a vinyón, akkor pedig partició eltávolítása (ezt a vírusok nem szokták szeretni )
sok sikert.
üdv.: föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3963 üzenetére
próba:
I. másik utp kábel
II. 2 gépet köss már össze közvetlenül (crosslink kábel)
III. másik kártya
mafla:
- másik telepítő CD,
- memória teszt
ha ezek rendben és még mindíg ez a hiba:
- másik adat-kábel (cd/winyó)
- másik winchester-rel próba
martonx: én nem ajánlom a 64bites XP-t rengeteg szoftver és hardver (=driver) nem kompatibilis vele, kevesebb alkalmazást írnak rá...
[Szerkesztve]A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3907 üzenetére
ha 2 gép között másolsz hálózatban: 7600-8700kbyte/s a normális sebesség 100Mb hálón.
- mindíg ilyen lassan megy? (kis file, nagy file, exe, iso, avi)
- teszt windows intézővel is (felmount itt is javallott)
- lehet driver gond is. mondom ellenőrizd mindkét oldalon mit ír az eszközkezelő.+ full duplex az átlag ami jó (a router minden portja tudja a 100Mb-t? esetleg jelzi is ezt? (szokott lenni led:10mb, led:100mb)A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3850 üzenetére
- de. szerintem sem kell vendégfiók
- ha van azonos rgazda, jogod van ''síma tallózással'' jelszó megadás nélkül kitallózni, vagy elérni az admin share-t
- ütközés akkor van ha vagy a hostnév vagy az IP azonos
- mehet az egyszerű file-megosztás is (nem mindenki olyan full paranoid mint én )
- én elszoktam távolítani a mindenki-t és csak az adott usert adom hozzá
üdv.kép: ok!
Mr Skynet: ha volt bios elem csere, cmos reset, akkor -szvsz- alaplap hiba...
//nem melegszik túl vlmi a lapon? (proci, tranzisztor: nekem volt olyan PI-s lapom hogy proci mellett lévő tranzisztor-amin alu hűtés is volt- szabályosan tűzforró volt... plusz cooler kellett rá emiatt és aztán hiba nélkül indult a lap)
[Szerkesztve]A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
AtHoS
nagyúr
válasz Nightquest #3876 üzenetére
''Viszont annyi furcsaság van, hogy az egyik gépen, amikor visszahozom képernyőkímélőből, akkor feldobja a felhasználóváltás képernyőt. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Érdekes, mert szerintem mindenhol mindent ugyanúgy állítottam be.''
Nem lehet, hogy a kérdéses gépen a képernyőkímélőnél be van kapcsolva a jelszó kérése visszatérésnél?read-only mode on the forum
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3805 üzenetére
Ennek örölünk!
- igen, lehet hogy ''csak'' sérült
fájlmegosztásos téma:
- vendég fiók letiltható (szvsz alapban úgy van)
- legyen egy azonos felhasz.név/jelszó páros minden gépen rgazdai jogosultsággal próba így. Ha nem megy akkor azon a felületen legyen az azonos rgazdai név ahol dolgoztok. (ha nem akarsz nevet létrehozni elég egy név-változtatás, jelszó nem kötelező.)
- kettős név van a hálózaton: nem lehet hogy 2 gépnek ugyan az a neve vagy az IP címe?
(esemény napló... ha igen korrigáld)
- vendég hitelesítés nem kell
- megosztásoknál annak adj rá jogot akinek publikussá akarod tenni a mappát (mindenki eltávolítása, stb.)
- üdvözlőképernyő: vezérlőpult/felhasználói fiókok
jelezz vissza mit sikerült elérni.A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3756 üzenetére
buherált: blade/winter edition xp, meg az ehhez hasonlók
1. ilyesmit találtam a rasman hibára:
Look for a missing ntlsapi.dll (NT Licensing Service) in the \WINNT\System32 directory. You can copy the missing dll from another system (same SP level) without registering it. This missing dll will also affect the WWW service and other services to run (won't run).
- egy próbát megér... (persze reboot)
ha nem segít akkor:
2. parancs-sor: (cmd) (netbt hibára)
netsh
winsock reset
reboot
ha nem még mindig nem megy:
cmd
netsh
int ip reset
reboot
+ infó:
[This error can occur because of an incorrect registry setting. In my case the value for HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters\TransportBindName was blank. I set it to ''\Device\'', rebooted and the error was gone/I]
reboot, és teszt.
írják még hogy 2 patch hiánya is okozhatja ezt a hibát, ami kell:
Cumulative Patch for Internet Explorer 6 Service Pack 1 and Security Update for Microsoft Data Access Components
3. ha nem megy ezután sem, szerintem tedd fel az SP2-tőt, nézd meg megoldja-e a problémádat.
// 4. ha még mindíg nem jó: újratelepítés...
remélem jutunk valamire...
-
válasz Nightquest #3411 üzenetére
SP2 jobb, mint az SP1. SP1 után igencsak hajlamos volt belassulni a rendszer, SP2 esetén ezt nem vettem észre.
https://www.coreinfinity.tech
-
Budaházy
aktív tag
válasz Nightquest #3411 üzenetére
hello
bocsi hogy beleszólok de azon a routeren amit írtál tuti van dhcp kiszolgáló, azt mindenképp használnámÉrtem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3391 üzenetére
most go haza, ha kell még info, akkor hétfő.
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
lúzer
veterán
Hülyén hangzik és már írtam (mánia) de nincs üres jelszó a gépeken?
Több gépkapcsolatot is helyretettem ezzel az egyszerű dologgal, úgy hogy már az őrület határán volt a tulaj.
Úgy vettem észre az xp nem komálja az üres felhasználói jelszót.MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
zsoi
senior tag
Szivesen. Ezért fórum.
- azonos OS (Windows XP Prof. SP2?) mindegyik?
- a ''számítógép tallózó'' szolgáltatás fut minden gépen?
- átjáró van megadva a klienseknél?
- milyen router? (ha tudod, mailben dobd már át a doksiját ránézek) próbáld már ki hogy 2 gépen összekötsz crosslink kábellel, vagy switch (csak 2 gép) és reboot. látják-e egymást...
- DNS (szvsz) felesleges Neked, (azért csináltuk a host-file dolgot)
- amikor belépsz a munkacsoportba.... mit csinál?
- egy lan-scan program (pld. Languard network scanner) mit mond, milyen portok vannak nyitva?
-
zsoi
senior tag
válasz Nightquest #3355 üzenetére
jó összetett dolog... egyesével nézve:
-file-megosztás: XP tűzfalak kikapcsolva? (egyéb tűzfal...., szabályozás a routeren...?), azonos csoportban vannak, azonos IP cím tartományon?
- a név feloldás akkor megy ha DNS szervert raksz be, vagy kézileg összerendeled a gépnevet-IP címet (host file)A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest