Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Valahol olvastam, hogy lesz a W10-nek valami lightos verziója. Annak még nincs valami előzetes kiadása?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
TRob1
veterán
válasz Aryon87 #80395 üzenetére
Aham, na azért így már mindjárt más.
Látod, újabb verzákban el lehet ezt is halasztani.
Nem működnek az újabb verziók?
Én meg már lassan azon akadok ki, hogy soha semmi hiba egy környezetemben lévő gépen sem. (Na jó, egyszer volt egy egyik havernál mikor amd kamuzott a spevekről ms-nek, ezért sikerült egy rossz update... De helyreállítás majd halasztás és ott is ment minden tovább)
Tegnap párom ősrégi FuSi laposa is sikeresen 1803 lett, amitől kicsit tartottam... De nem volt gond ott se... Most se)¤ R'n'R ¤
-
mouzrr
őstag
válasz mouzrr #80393 üzenetére
Na valahogy mégis sikerült megoldanom.
Más:
Ha a Speciális rendszerbeállítások/Hardver alatt kikapcsolom, hogy ne frissítse a hardvereket az eszköztelepítő automatikusan, akkor a Win update miért szedi le mégis a Wlan drivert? Ezt máshogy nem tudom kikapcsolni? A driver nélkül jól működik a wifi, aztán ha leszedi akkor meg belassul 5 mbps-re állandóan. -
Aryon87
félisten
-
TRob1
veterán
válasz Aryon87 #80380 üzenetére
Ha valami régi, elavult, magától nem frissítő winre vágysz, akkor szerintem ne a win10 vonalon keresgélj.
Ui: Szerintem azért érdekes hogy kezdetektől használom a win10et, kb. napi szinten nézek filmeket, de a 3 év alatt még soha nem indult csak úgy váratlanul újra. És semmi más munkafolyamat közben sem.
¤ R'n'R ¤
-
mouzrr
őstag
Sziasztok. Egy ideje nem tudom kikapcsolni a laptopomon az energiatakarékos üzemmódot. Már kb. mindenhogy próbáltam, cmd-ből defaultra állítani az energiasémákat is, de azok sem jelennek meg a listában mint régen, csak egy van, a kiegyensúlyozott. Mit tudok tenni?
-
Egzee
őstag
Sziasztok!
Vállalati környezetbe vásároltunk kettő új HP nyomtatót amik hálózaton csatlakoznak a számítógépekhez. (2 csoport 1-1 nyomtatója 1 hálózaton) Mindkét csoportban volt egy gép amin problémák vannak, valószínűleg a windows felhasználóval van valami probléma. HP Support is ezt mondta, elirányítottak a Microsofthoz akik benyőgték, hogy 16000-ért tudnak segíteni én meg azt mondtam, hogy többet nem adok pénzt Windowsért, mert ez egy vicc.
"Eredeti Windows, valódi előny!"
Azt ajánlották csináljak egy másik fiókot, de ez a migráció gépenként fél nap + utána napokig foltozgathatom azokat a lyukakat amik beállításai nem verték ki a szemem...
Találkoztatok már ilyennel? Honnan induljak ki?
<3 Prohardver Fórum
-
legenda
válasz #73959936 #80388 üzenetére
Szia,
Kapcsold ki inkább: Vezérlőpult -> Hálózat és internet -> Hálózati és megosztási központ -> Adapterbeállítások módosítása -> Két klikk a wifi modulra -> Vezeték nélküli tulajdonságok -> Biztonság -> Speciális beállítások -> FIPS-kompatibilitás engedélyezése ehhez a hálózathoz -> Pipa ki -> OK
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
Erre valaki ?
-
törölt tag
válasz gyuri81 #80376 üzenetére
Akkor semmit Másik fórumon írták, hogy jogosultság-problémák miatt jön fel az ablak továbblépés helyett, viszont szerintem a defaultuser0 nevű profilról beszéltek, ami a friss telepítéskor jön létre, és a felhasználó létrehozása után törlődik. Lehet, hogy frissítés után mentek félre a profilod jogosultságai, mert vannak, akiknek a profiljuk kompletten sérült volt, és be sem tudtak lépni.
Esetleg megpróbálhatod újra frissíteni a rendszert. Egy biztonsági mentés nem árthat, ha nem használsz ilyen programot, én az AOMEI Backuppert javaslom, ingyenes. Így akkor is vissza tudsz lépni, ha a rendszer maga nem tud. -
Exodius
őstag
válasz svgyula #80384 üzenetére
Mindig máshol van. Monitort most vettem újat egy hete, azon volt kalibrálás meg pixegarancia, úgyhogy azzal nincs szerintem semmi gond.
"VGA memória hiba lesz vagy memória kezelési hiba" ezekre van valami teszt? Vagy lehet, hogy van de az nem dobja ki a problémát? HDMI-kábelhiba lehet?
Úgy érzem VGA körül kell nézegetnem. -
GEPESZ66
veterán
A másik programban erre nem kaptam választ, hátha tudtok segíteni:
ppsx-kiterjesztésű fájlt mivel tudok kiírni avi-ba, mp4-be, vagy dvd formátumba?
Esetleg melyik Nero tudja? -
svgyula
addikt
válasz Exodius #80377 üzenetére
Szia! A kérdés: mindig ugyanott van? Ha igen akkor inkább monitor hiba lesz. Nézd meg egy másikkal. Ha annál nem jelentkezik akkor pixelhiba. Ha több helyen is jelentkezik akkor VGA memória hiba lesz vagy memória kezelési hiba(driver) próbáld meg az eredetivel ha azzal is csinálja akkor hardver hiba.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
Szia! Természetesen ha a rendszerből indítod akkor minden program megmarad egy-két rendszerbeállítást alaphelyzetbe rak de azokat pár perc alatt vissza lehet állítani az egyedi verzióra.
Tehát ISO letölt. Pendrive-ra rufus-al kiír. A vírusírtót (ha van külső?) uninstall! Gép újraindít!! A meghajtón megkeresed a "setup" file-t és indítod. Utána értelemszerűen kattogtatsz.(#80380) Aryon87
Most mit reklamálsz? A TV-ben is van reklám! Csak itt egyszerre kapsz egy heti adagot! Legalább tudtál csinálni egy újabb adag kukoricát és végigtudtad gondolni az eseményeket[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
törölt tag
válasz Aryon87 #80380 üzenetére
Frissítés beállításoknál az aktív órákat kell beállítani, max. 18 óra intervallum lehet. Bolondság ennyi telemetria mellett látják filmet nézel és mégis újraindítják. Amit te "rontottál el" ezek szerint már régóta nem támogatott 1507 verziót használtál, olyankor normális biztonsági okokból erőszakosabb a Windows Update hogy támogatott verzióra frissítsen.
-
Aryon87
félisten
Az elmeny, mikor egy jo film kellos kozepen a gep ujtaindul, es frissiti magat a 1709-re.. fantasztikus
Hogy kell megszuntetni az automatikus frissitest?
Megint rakhatom ujra hogy a 1507-en maradjon... Bah..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
janos666
nagyúr
válasz Exodius #80377 üzenetére
Hardware hibának tűnik, de lehet hogy csak driver-szoftver kompatibilitás. Elég sok dologra használja már a FireFox a GPU-t. Próbálj ki ezeket:
- telepítsd másik a VGA driver verziót (újabbat vagy régebbit, esetleg "clean" módban)
- indíts el valami komolyabb videojátékot (akár demót) vagy benchmarkot (3DMark)
- tiltsd le a FireFox beállításainál a hardware gyorsítástHa játékokban is előjön driver csere után is, akkor könnyen gond lehet a VGA-val (vagy integrált GPU-val).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
válasz gyuri81 #80370 üzenetére
Frissítettél, nem friss telepítés, olyankor nem megy, bocsi.
A gond az lesz, hogy valamiért a jelenlegi felhasználód (vagy amit átmenetileg az oobe használ) nem rendszergazda, ezért jön fel az a 3 UAC ablak, és ezért nem fut le. Azoknak mindenen felül kellene lenniük, szóval elég fura ez így.
Ha nem javul meg, akkor indítás után a bejelentkezésnél jobb alul ott a kikapcsoló gomb, nyomd a shiftet miközben az újraindításra nyomsz. Bejön a helyreállító menü, onnan visszaállíthatod az előző buildet.
Megpróbálhatod valahogy átváltani az ablakot az UAC ablakaira, és leokézni. Megpróbálhatod a helyreállító menüből a parancssort használva a rendszergazdák csoportjához adni a fiókodat (ha nincs megfelelő jogosultságod, akkor előbb a beépített admin fiókot kell bekapcsolni, és onnan próbálni).
Sajnos hirtelen nincs jobb ötletem. Nekem megjavult, ezért nem is merültem bele.BullKoxa: Gépház > Adatvédelem > Tevékenységelőzmények. Ott kikapcsolhatod az egészet, vagy törölheted az előzményeidet.
JozsBiker: Az egyik rendszeren vedd el a meghajtó betűjelét, onnantól nem lesz szem előtt. Az adott rendszeren a rendszergazda ettől még látni fogja a lemezkezelésben, teljesen eltüntetni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz svgyula #80355 üzenetére
Ééés nyert! Az ISO-s megoldás volt a nyerő! Fent is van a 1803-as build.
Köszönöm!Azt hiszem, a chipsetben lévő audio driverrel akadt össze a windows update. Miután feltoltam ISO-ból, az audio le volt tiltva és nem is lehetett feltenni telepítővel, a driver teljes eltávolítása kellett, majd a windows által feltett saját driverrel lett jó.
[ Szerkesztve ]
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Egy gépen van 2 Win10 oprendszerem, és azt szeretném beállítani, hogy az egyikből ne lehessen látni ill. megnyitni egy adott volume -ot. Konkrétan a mellékelt képen szereplő E: volume biztonsági beállításain mit és hogyan kellene állítanom, hogy a másik Win10 -ből ne lehessen piszkálni. ( Én vagyok az Apa-PC nevű rendszergazdai jogú felhasználó :-).
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyuri81 #80364 üzenetére
Találkoztam egyszer vele, simán újrakezdtem a kattintgatást, másodszor jó volt. Ha nem lenne jó, akkor próbáld újraindítani a gépet. Ha úgy sem jó, akkor a kattintás helyett Ctrl+Shift+F3, ezzel belépsz egy átmeneti fiókba, és elérheted a fájljaid (az ablakot ne zárd be). Ettől nem javul meg (elvileg), de használhatod a gépet.
kalapacsolok: Nem kell semmit telepítened, ha minden jól működik. A mellékelt driverek mindig elavultak.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Windows 10 prot telepítettem elvileg driverekkel, netkapcsolat mellett. Kell telepíteni ilyenkor az SSD-hez kapott cd-s drivert, a gigabyte alaplaphoz kapott cd-n lévő szoftvert stb, kellenek ezek a driverek a gyorsabb, jobb működéshez?
-
veterán
Frissitettem a windows-t(kar volt..) es az a hiba fogad, hogy az oobesettingmultipage hiba, probaljam meg ujra! Ez mi lehet?
Keszitettem egy videót is róla:Nagyon varom a segítségeteket, mert szükségem lenne a gépemre
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Crytek
nagyúr
Frissített egy nagyon a gép...azóta a ms böngészőbe alul ott figyel fekete csíkban a netoldal címe amit éppen böngészek. Ez rohadtul zavaró. Valahol kikapcsolható ez a fantasztikus opció?
Next PC Upgrade: 2022
-
maxiszalai12
tag
válasz King Unique #80215 üzenetére
Köszi srácok a segítséget. Regedit-ből kiszedtem 1 perc alatt végül.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy ThinkPad L470, Intel HD 620-as integrált gpu-val és az istenért se jelenik meg az intel-es hangvezérlő a playback devices alatt. Device manager-ben ott virít, de az előbb említett helyen nincs. Ezáltal nem tudok hangot kiküldeni a mini DP portján a gépnek. Már próbáltam többféle drivert, törölni/telepíteni, tíltani/engedélyezni az eszközt, stb.,stb. de semmi.
Be van kapcsolva a playback devices-nál, hogy mutassa a tíltott vagy nem elérhető eszközöket is, de így sincs a listában.Van esetleg tippetek? Nekem már nincs ötletem egyelőre.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TOLEDOO
tag
A kedvenceket ( ablaktábla kitűzése ) hogy lehet összehúzni oldalra ,hogy ne foglaljon helyet?
Kösz. -
törölt tag
Sajnos ez egy tipikus 1803 verzió hiba, sokan belefutottak. Shift + újraindítás ha sikerül elérni a rendszermenüt, próbáld a javítást, helyreállítást. Ha ez sem segít, egy másik gépen keress rá hogy kell Live Ubuntu Linux pendrive-ot készíteni és arról bootolva lementeni a fontos fájlt. Szintén USB Windows 10 telepítővel bootolva javító telepítés vagy visszaállni 1709 verzióra.
-
mcs
veterán
válasz King Unique #80354 üzenetére
Mikor betettem a gépbe az ssd-t, először a vinyón futó Winen leformáztam, hogy lemérjem az olvasási és írási sebességét. Akkor nem figyeltem arra, hogy GPT-re kellene állítanom, de most már lényegtelen, mert a telepítő másodszori indításával megoldódott a probléma.
-
Keem1
veterán
válasz svgyula #80355 üzenetére
Ez a telepítős USB.. ez a komplett win telepítő? Vagy csak a frissítésé?
Amúgy pont azt néztem, hogy valami iszonyatosan felzabálta a helyet a C-n. Valóban nem volt még 20 GB se, már vagy 20 perce fut a takarító, elvileg valami 27 GB-nyi fölöslegtől fog megszabadítani.Szóval ez az ISO még érdekelne...
-
svgyula
addikt
Szia! Elég lett volna egyszer letölteni a telepítő ISO-t kiírni USB-re és a rendszerből elindítani. Akkor nem szórakozik a belső telepítő. Ráadásul ha van buherált rendszerfile, vagy külső vírusírtó akkor elég sanszos az, hogy nem indul újra, vagy mókuskerékként újraindul. Azt azért nem ártana még előtte megnézni, hogy mekkora szabad hely van a rendszer lemezen? Ajánlott a 20GB szabad hely!
-
King Unique
titán
Ilyet rendszerint akkor szokott írni a Windows telepítője, ha tényleg össze vannak kutyulva a lemezen a partíciók, mint azt egy hasonló példa is mutatja. Vagyis, ha nincsen rajta semmi, akkor szükség esetén teljesen törölni kell a meghajtót (grafikus felületen így), majd a particionálatlan (szabad) területet megadni telepítési célnak és a tovább opcióval mehet a telepítés. Feltéve, ha nem akarsz még előtte pl. egy külön adatpartíciót létrehozni. De, ha amúgy sem túl nagy tárolókapacitású az SSD, akkor nyilván maradhat egyben, illetve ha eleve másik fizikai meghajtóra (HDD) kerülnek majd az adatok. Amúgy, ha nemrég lett véve az SSD, akkor az gyárilag eleve particionálatlan és ez esetben nyilván nem kellene ilyen hibaüzenetet dobnia a telepítőnek. Tehát nem világos, hogyan sikerült ezt összehozni...
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem egy ssd-t a gépembe, amire próbálnám feltelepíteni a Win10et, de olyan hibaüzenettel fogad a telepítő, hogy a ,, A lemez partíciói nem a javasolt sorrendben vannak. A GPT-lemezekre történő telepítésről blabla..."
A másik, lemezes vinyómat lehúztam az alaplapról.
Erre mi a megoldás? -
Kik89
újonc
Sziasztok!
A feleségem laptopján frissített a Win 10, és többé nem engedi bejelentkezni. Újra meg újra a windows rollbackhoz irányít, a rendszer-visszaállítás nem működik. A parancssorban próbálkoztam néhány dologgal (pl. Chkdsk ), de semmi sem vezetett sikerre. Van egy fontos fájl a gépen, amire szüksége van. Amikor egyszer sikerült bejelentkezni, semmit sem lehetett csinálni és a mellékelt képen látható hibaüzenet jelent meg.
Van rá esély, hogy be tudjunk jelentkezni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Win 10 Home és Pro közt kellene döntenem. Egyetlen számomra fontosnak tűnő különbség volt, a Remote Desktop hiánya Home rendszeren.
Ez alatt mit kell érteni? Én sem tudok másik számítógépre csatlakozni vele, vagy csak ez a gép nem lesz így elérhető? Előbbit napi szinten használom, fontos lenne hogy működjön.
Köszi szépen előre is!
Még valami eszembe jutott közben: ha Hardveraprón veszek kulcsot matricával, akkor az csak egy gépre települhet? Mármint egyidejűleg nyilván csak egyen lehet rajta, de ha valami miatt cserélni kell a gépet, az újra is felrakhatom ugyanazzal a kulccsal vagy újat kell vennem?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz janos666 #80344 üzenetére
MBR nem nagyon, mert annál nincs ilyen probléma (kipróbáltam) és a DiskPart is első körben MBR-t hiányolt. A clean parancs pedig sikeresen lefutott, igaz valóban letakaríthatta volna elsőre rendesen a meghajtót. Viszont itt egy cserélhető lemezként funkcionáló pendrive megint kissé más eset, mint egy belső / külső merevlemez. Mindenre kiterjedő teljes törlést egyébként a
clean all
parancs csinál, de annál a művelet időigényesebb.Ha kizárólag csak EFI módban akarod használni a telepítőt, akkor indokolt lehet a GPT séma szerinti pendrive, de megoldható akár máshogyan is. Valamint az UEFI BIOS-ban beállítani a megfelelő boot módot, illetve a bootolásnál pl. F12-vel kiválasztani a megfelelő boot eszközt sem különösebben bonyolult. Na meg az már rendszerint a boot screen alapján is látszik, hogy legacy BIOS (CSM), vagy UEFI módban fut-e a Windows 10 telepítője.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Srácok, háromszor próbáltam telepíttetni a 1803-as frissítést, de sehogy nem akar összejönni.
Ugye leállításnál van hogy frissítés és leállítás (vagy - újraindítás). Bármelyikre nyomok, jön, hogy "leállítás", elszöszöl fél óráig, gondolnám nagy naivan, hogy csinálja a frissítést. Le is áll, újra bekapcsolom, bejelentkező képernyő, és a start - leállítás résznél ugyanúgy ott van, ahogy a frissítések között is azt mondja, hogy "a telepítés befejezéséhez a számítógép újraindítása szükséges".
Csak azt nem közli, hogy mégis hányszor indítsam újra, hogy végre megtörténjen.Nincs valami megoldás arra, hogy kompletten töröljem ezt a frissítést, hogy újból megtalálhassa, letölthesse, és hátra végre sikerülne neki feltenni?
Amúgy semmi extra nem volt még eddig, kétéves telepítés, 64 bites Windows 10 Education.
-
Geth
veterán
válasz janos666 #80344 üzenetére
Szerintem abszolút logikus elvárás lenne, hogy egy sikeresen lezárt CLEAN parancsnak le kéne pucolnia bármit (a Windows által nem támogatott dolgokat is) olyan szintre, hogy utána legalább maga ugyan az a Windows Diskpart verzió üresnek lássa
De miért, nem ez történt???
Amikor kiírta, hogy nem tudja GPT-re konvertálni, akkor látszott alatta is a képen, hogy GPT volt, mi a probléma?Fun fact: Ha a bootmgr-t nem másolod át, csak a bootmgr.efi-t, akkor nem fog tudni BIOS módban bootolni
Emellett azt hiszem a Boot\Boot.sdi kivételével a teljes Boot könyvtár elhagyható...Egyébként setup indulás után is meg lehet nézni, milyen módban bootolt, keresőkifejezések: panther setupact.log "boot environment"
-
janos666
nagyúr
válasz King Unique #80343 üzenetére
Szerintem MBR volt, de nem vagyok benne biztos.
Többször csináltam már ilyet, nem emlékeztem, hogy eddig gond lett volna.
Szerintem abszolút logikus elvárás lenne, hogy egy sikeresen lezárt CLEAN parancsnak le kéne pucolnia bármit (a Windows által nem támogatott dolgokat is) olyan szintre, hogy utána legalább maga ugyan az a Windows Diskpart verzió üresnek lássa legalább annyira, hogy gond nélkül tegyen rá MBR-t vagy GPT-t (már persze ha nem írásvédett és kompatibilis maga a hardware -- csak mielőtt sokáig kötekedne valaki)."Csak mert". De amúgy igen, az is sokkal egyszerűbb, ha GPT-re kibontom a Windows ISO-t, mert akkor eleve csak EFI módban indulhat a telepítő, nem érhet meglepetés, hogy kiválasztom az UEFI Setup-ban az EFI-t, aztán a háttérben mégis átvált valami másra automatikusan és csak akkor derül ki, hogy BIOS módban települ az OS, ha már fent van. De most épp másra kellett. Nem is lett volna kritérium, de miért ne használhatnám azt, ami nekem tetszik?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
King Unique
titán
válasz janos666 #80341 üzenetére
Nálad a pendrive alapból GPT séma szerinti lehetett és azért dobta elsőre azt a DiskPart, amit egy másik válaszban is pedzegettek. Ha MBR séma szerinti, akkor eleve nincs ilyen, sőt MBR után clean, majd convert MBR felállásnál sem. De, ha GPT-nél egymás után 2x van a clean parancs, akkor annál sem. Amúgy meg egy pendrive-ot cserélhető lemezként kezel a Windows és nem helyi lemezként, szóval emiatt is lehet itt-ott némi eltérés. A pendrive-oknál pl. a lemezkezelőben nincs is inicializálás opció, csak a kötetet lehet létrehozni, ami után normál esetben eleve MBR séma szerinti lesz a pendrive.
Egyébként miért olyan fontos, hogy GPT séma szerint legyen particionálva a pendrive? Ha pl. UEFI módban akarsz Windowst / Linuxot telepíteni, akkor is opció lehet az ehhez használt telepítési adathordozón az MBR, nem kötelező a GPT.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Doky586 #80308 üzenetére
Bocs, nem vagyok szakértő. Nekem lényeg mindegy miért áll le a teleptő, és fogalmam sincsen, hogy milyen folyamatok okozzák az inkompatibilitást. Sokat segített volna, ha szarkazmus helyett kifejted a probléma technikai lényegét. Abból lehet tanulni.
Meg is válaszolom az általam feltett kérdést, mert azóta szerencsére kijött a javítás:
Az Intel válasza:
We have an update for this thread, Intel and Microsoft have identified the root cause and are in the process of completing final data analysis and validation to confirm that the solution will resolve issues with the Windows 10 April 2018 update. A solution will be provided in an upcoming update to the Windows 10 OS. When we have more details we will post to this thread.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
janos666
nagyúr
válasz Ga3rieL #80309 üzenetére
Friss Win10-ben csináltam PowerSheel-ben. Egy Linux-al használt USB flash adattárolót próbáltam lepucolni, majd létrehozni egy GPT partíciót és formázni FAT32-re.
A fura az, hogy az első CLEAN parancs sikeresen lefut, de nem enged GPT-t létrehozni, viszont egy újabb CLEAN után már igen. Szóval olyan, mint ha az első CLEAN igazából sikertelen lett volna a pozitív visszaigazolás ellenére.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
King Unique
titán
válasz Czmorek #80338 üzenetére
Ha megszűnik az adott verzió támogatása, akkor utána minőségi frissítéseket és egyben biztonsági javításokat értelemszerűen már nem fog kapni a rendszer. Max. az Enterprise és az Education kiadások + 6 hónapig, meg a mennyiségi licencelésre jogosult ügyfelek díjfizetés ellenében akár további hosszabbítást is igényelhetnek. Aztán, hogy (jóval) a megszűnési dátum után felajánlja-e a WU a funkciófrissítést az új verzióra, azt passzolom. De előfordulhat, volt akinél a frissítési segéd végül upgrade-elt az újabb és egyben támogatott verzióra. Illetve a további támogatás megőrzése érdekében általában még a megszűnés előtt meg szokott történni a build upgrade. Viszont, ha erővel le van tiltva, pláne külső programmal, az megint más dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #80337 üzenetére
Azaz, ha jól értelek, a példában a frissítés tényleges ideje 90 nap lesz. Nem összegződik, a hosszabb beállítás fog érvényesülni.
35 napig nem keres, 35 nap után már keres, gondolom jelez is (lehet, hogy letölt is), de csak 90 nap után telepít.Szerintem nem túlbonyolítás, csak szeretném megérteni. Alapos vagyok.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Czmorek
aktív tag
válasz King Unique #80332 üzenetére
Köszönöm!
Ha megszűnik a támogatás az azt jelenti, hogy már nem is próbálná meg frissíteni magasabb verzióra attól a dátumtól? -
King Unique
titán
válasz Kékes525 #80334 üzenetére
A példádban a 35 napos szüneteltetés 35 nap után értelemszerűen érvényét veszti és utána települnek a minőségi, funkció (ha van), egyéb (pl. rosszindulatú szoftverek eltávolítása eszköz) frissítések. Ha a funkciófrissítéseknél ugyanekkor 90 napot állítottál be, akkor az addig érvényes és elvileg nem 90+35 napig. Ha a 35 napos szüneteltetés lejárta után állítasz be 90 napos halasztást a funkciófrissítéseknél, akkor onnantól számítva lesz azokra vonatkozóan 90 nap. A másik kérdésedre vonatkozóan, 35 nap után értelemszerűen csak a minőségi és az egyéb frissítéseket keresi, tölti le és telepíteni a rendszer. Ellenben a funkciófrissítéseket nem, ha azoknál be lett állítva előzőleg a 90 napos halasztás. De amúgy nem értem minek ennyire túlbonyolítani...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #86564352 #80335 üzenetére
Bocs, ezt értem. A példában szándékosan csak a funkció frissítést hoztam fel. 35 napra szüneteltettem a frissítést (funkció + minőségi) és mellette ugyancsak be van kapcsolva a funkció frissítésre a 90 napos elhalasztás. A 35 nap vonatkozik a funkció frissítésre is, ezért érdekes, hogy mi van, ha a két lehetőséget egyszerre használom. Mikor történik meg ténylegesen a funkció frissítés ebben az esetben? 35 nap múlva, 90 nap múlva vagy 125 (35+90) nap múlva? Nem a letöltés, hanem a tényleges telepítés érdekel. Az amikor az új verziót fogom használni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kékes525 #80334 üzenetére
Két féle frissítés van funkció és minőségi. A frissítések akár 35 napos szüneteltetése azt jelenti nem keres semmit addig. Ha funkciófrissítést halasztasz akár 365 napra addig nem telepít új buildet, de a szokásos összegző biztonsági javításokat igen. Ezt max. 30 napra lehet halasztani.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #80332 üzenetére
+(#80333) twofatcat
Köszi.
Önmagában talán érthető. De a kettő együtt (szüneteltetés + elhalasztás)? Melyik érvényesül? A nagyobb érték? A két érték összege?
Például:
Tegyük fel, hogy funkció frissítés lesz szeptember 1-én. Én pedig most bekapcsolom 35 napra a szüneteltetést és a 90 napos elhalasztást. Ekkor mit csinál? A két érték összeadódik, vagy a hosszabb (90 nap) érvényesül? Mikor történik meg ténylegesen a funkció frissítés ebben az esetben? 35 nap múlva, 90 nap múlva, 125 nap múlva?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kékes525 #80331 üzenetére
Elég egyértelmű.
1. A célzott csatornán kapod meg hamarabb normál időben, a sima féléves csatornán amikor úgy látják van olyan stabil, hogy kimehet cégek számára. Tehát ezzel érkezik később, ezzel várható kevesebb gond.
2. Például szakdogát írsz, bekapcsolod 35 napig semmilyen frissítéssel ne vegye el az időt.
-
King Unique
titán
válasz Czmorek #80313 üzenetére
A Pro kiadástól kezdődően a gépházban 365 napig lehet halasztani a funkciófrissítéseket, legalábbis az újabb Windows 10-verzióknál. Másik opció pl. ezzel a külső programmal ilyen módon.
Egyébként csak szóluk, hogy a 1703-as verzió támogatása idén októberben megszűnik... Alapértelmezés szerint nem véletlenül akar emiatt majd upgrade-elni a rendszer. Egy nem támogatott verziót (hosszabb távon) online használni pedig nem éppen okos húzás, ahogyan a "kis" frissítések végleges letiltása sem...
(#80331) Kékes525:
Az első csak a funkciófrissítésekre vonatkozik, ami oda is van írva. Ha a sima féléves csatornát (céges) állítod be, akkor később ajánlja fel a WU, amikor már széles körben is kiforrottabbnak mondható. A frissítések szüneteltetése pedig értelemszerűen mindennemű frissítést tilt 35 napig, bár a Defender a definíciófrissítéseket lehet megkapja ilyenkor is, ami egyébként nyilván nem árt.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A frissítéssel kapcsolatban kérdezném:
1. Frissítések telepítési idejének kiválasztása ténylegesen miben tér el egymástól? Melyik az, amelyikkel később érkezik a frissítés?
2. Frissítések szüneteltetése. Ez miben más mint a telepítési idő elhalasztása? Mi történik, ha bekapcsolnám a maximumra (35), megtartva az elhalasztásokat?
-
Buckey
őstag
válasz Core2duo6600 #80325 üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
Mostani, (amiről azt hittem javított frissítés) lett újra indul a gép.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
dancsuri
veterán
-
Buckey
őstag
válasz Core2duo6600 #80322 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Amióta frissültek az asztali gépeim, (jelenleg 2, a nootebookot még nem néztem) azóta nem tudok egymásra rámenni a hálózaton.
Mind a 2 gép azonos munkacsoportban van, mind a 2 gépen ki van kapcsolva a jelszavas megosztás
A jogok az adott megosztásnál pedig everyone nak vannak megadva teljes eléréssel.Ha a gép 1 ről nézem a gép 2 őt
Intézőbe : \\gep2 és azt mondja, hogy nem található a hálózati elérési út.
Ha a \\IP formában írom be, akkor bejön.Miért nem műkődik ?
1803 elött nem volt ilyen gondom.
Home group os megosztást nem használtam, hanem kézzel adtam meg gépenként azt az 1 mappát amit a többiről el akartam érni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Reinu
tag
Sziasztok!
Hardver csere előtt állok (alaplap, CPU), ami miatt esedékes lesz egy windows újratelepítés. Hihetetlenül utálom, hogy ilyenkor rengeteg apró beállítást, amit lehet évekkel ezelőtt csináltam és már nem is emlékszem rá újra kell csinálni. Már rengetegszer raktam fel windowst, de még a biztonsági mentéssel dokumentumok meg hasonlók megmaradnak, a programokat mindig újra kellett állítgatni( példának kedvéért WOW addonok, msi afterburner, bloutooth ezköz driverek, beállítások, stb stb.)
Nincs valami tanácsotok arra, hogy hogyan lehetne ezt a legkönnyebben a lehető legkevesebb adatvesztés nélkül megcsinálni?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz betyar1974 #80316 üzenetére
Az ilyeneket felejtsd el.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ga3rieL
senior tag
válasz betyar1974 #80316 üzenetére
Hali. Szerintem olyan nincs XD . mindig lehetséges a régebbi verziót teszi fel neked, vagy hülyeségeket csinál. És nem is biztos , hogy ténylegesen arról a szerverről keresi elő arra a driverre való cuccot ahonnan kéne neki. Tehát én ilyenekbe nembízom. Én a rendes oldalukon keresek rá mindenre, az a biztos, és a legfrissebb, még ha az 1 hónappal ezelőtti verzió is van fent. így a biztosabb. sztem.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne: létezik win10-re program, ami ellenőrzi a hibákat, drivereket, optimalizálja a játékokat?
IObit, driver booster-ezeket nem tartom sokra, viszont pl. a Kerish Doctor-t nem ismerem.
Szeretném ha mindig rendben menne a gépem és nem kell +haszontalan hibakereső! -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
A legutóbbi frissítés után azt a jelenséget tapasztaltam hogy mindenféle jelek jelennek meg a betűk helyén.
Ezzel valaki találkozott már?
Printscreen-t nem tudok csinálni.(a fájl mentése másként sem működik...)
Nagyon idegesítő hogy minden egyes frissítés után azon kell gondolkozni na vajon most mi nem jó....
Üdv.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Geth
veterán
válasz janos666 #80299 üzenetére
Van egy tippem, de csak akkor lehetséges magyarázat, ha előtte GPT volt ÉS volt rajta partíció (ez ugye pont nem látszik, mert clean az első parancs amit mutattál).
Tehát a teória:
Ha volt rajta partíció és GPT, akkor a clean meghagyja GPT-n, ezért nem tudta GPT-re konvertálni
Másodszor viszont üres volt, ilyenkor a clean például a kis méret miatt, gondolva a kompatibilitásra, visszaállítja MBR-re, ezért lehetett utána konvertálni. -
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne kikapcsolni a windows update-t úgy, hogy abszolult semmi ne jöjjön? 1703-on szeretnék maradni.A 'kis' frissítéseket sikerült anno, de a nagy csomagok akkor is jöttek pár hónapja. Azóta káosz van a gépen a régebbi hardverekkel és szoftverekkel.
[ Szerkesztve ]
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Az UAC végleges kikapcsolásához szeretnék egy kis segítséget kérni. Csak én használom a gépet, így egy felhasználó van beállítva rendszergazdai jogosultsággal, A felhasználói fióknál a csúszkán beállítom, hogy soha nem kérek értesítést, ha egy program módosítást akar végrehajtani...
Ennek ellenére ezt a műveletet egy ideje minden nap meg kell csinálnom. Hiába kapcsolom ki, másnap indításkor megint visszaállítja.. Csak egy ideje állítja vissza, előtte nem piszált bele, ha kikapcsoltam.. -
Geth
veterán
válasz Ga3rieL #80309 üzenetére
WTF? Amiket irkálsz nagyon jók, ha SSD/HDD-t partícionálsz telepítéshez.
De szerintem a kolléga egy pendrive vagy valami hasonló kaliberű dologgal játszik a méret alapjánRáadásul a "fura" inkább arra irányult szerintem, hogy úgy tűnik nem idempotens a parancsok végrehajtása, más történik két clean-convert parancspáros futása során/után.
Én azt vettem észre, hogy a clean átállíthatja az MBR/GPT módot, figyelembe véve a disk méretét (kisebb méret esetén átrakhatja MBR-re), illetve talán az aktuális telepítési módot(?), passz. Mindenesetre érdekes, érdemes mindig ellenőrizni a partícionálási módot használatbavétel előtt[ Szerkesztve ]
-
Ga3rieL
senior tag
válasz janos666 #80299 üzenetére
Mi fura?
Ezeket beírod, és szépen sorba megkell csinálnia, és közbe nincs semmi hibaüzi. Bár nemtudom te azt hogy mikor csináltad, vagy Win alól e, de Win telepítés előtt kell amikor a telepítő legelején vagy a nyelv választásoknál. Akkor nyomsz 1 SHIFT-et F10-el és akkor a parancssorba szépen beirod ezeket és majd minden egyes enter után.
-
movax
őstag
-
Kékes525
félisten
Hol lehet beállítani azt, hogy az értesítési területre tegye ki a billentyűváltás lehetőségét (a HU és EN jelzéseket). Két billentyűzet van beállítva, az angol és a magyar 101 gombos.
-
svgyula
addikt
válasz TechN7ne #80284 üzenetére
Szia! Nem kell semmit "varázsolni" a driverekkel! Elindítod a a vezérlőpult-rendszer-eszközkezelő ott a kérdéses eszköz jobb klikk "illesztőprogram frissítése" utána pedig értelemszerűen. Megkeresed az újabbat és OK. Magyarul lecseréled és nem törlés-teletpítés!
Más.
(#80285) csicso82
Szia! Nem kellene mindig reklámozni az IO bit-et! A hozzá nem értő luzereknél több kárt fog okozni mint hasznot! Ugyanis a "hátsó udvarban" beleássa magát a gép file rendszerébe.
Ami még jó lenne ha elmagyaráznál ezzel kapcsolatban mivel egyszerű halandó létemre nem értem:
Ha a gyártó aki az eszközt fejlesztette és pontosan ismeri a helyes működéshez szükséges driver paramétereket nem fejleszti tovább az illesztőprogramot. A win10 aminek van szabványos illesztőprogramja de azzal sem jó. Akkor honnan kerülnek elő az általad "reklámozott" szuperfriss IObit driver? Talán ezeket valami mesterséges intelligencia készíti direkt a luzer számára vagy csak simám átdátumozott driverről van szó?
Anno vagy 2 éve ez az IObit úgy televágta az egyik gépet szeméttel, hogy jutott belőle az adat particióra is bőven. Így az újratelepítés se oldotta meg ezt a problémát csak a teljes gyomlálás........[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest