Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz --Disztroj-- #24387 üzenetére
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
BiP
nagyúr
válasz smallmer #24396 üzenetére
Asztal üres részén jobb gomb, Display Settings, Change the size of text, apps, stb.
Itt csúszkával állíthatod a mértéket. 100-175% között. Ez már ezer éve benne van a Windowsokban.
Talán be is kell lépni újra a windowsba.Az eredmény nem lesz tökéletes, mert bár sokminden jól skálázódik, de sok program részlegesen ugyanúgy kissé homályos lesz, mintha csökkentetted volna a felbontást. Szóval kissé vegyes lesz a kép.
Próbáld ki, és meglátod, mennyire emészthető.
(a korábbi Windowsokhoz képest némileg fejlődött, de mivel változott a metódus, némely program rosszabb lett. Ha nagyon nem jön be, erre is van trükk, hogy a régi módszer szerint skálázzon.) -
vaakuum
addikt
Egy athlon64 3000-es procival és 1 giga memóriával rendelkező gépre nagyon nagy eretnekség felrakni a 10-est? Bírna vele? Csak mert az xp is elég lassú rajta, kb 3.5-4 perc, mire feláll a rendszer.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy elég nagy a monitorom felbontása: 2560 × 1440
sajnos nem látom jól a betüket ha ezen a felbontáson van viszont ha leveszem a felbontást akkor meg túl "pixeles". Nincsen valami olyan része a win10-nek amivel kicsit meg lehet nagyítani a betűket? nem nagyítóra gondolok hanem mindig meg lenne
köszi -
raidx
őstag
Akinek ikon rendezési gondja van olvassa el hátha neki is megoldja.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Dolphine
addikt
Nálam sem volt ilyen, pénteken kezdte el ezt!
Teljesen random módon az ikonok "beugranak" bal oldalra.
Van egy program amivel vissza tudom állítani az eredeti állapotot, de azért elég idegesítő, hogy ezt elég sűrűn el kell "játszanom"!Az az érdekes, hogy olyankor is változott az ikonok helye, amikor a gépen semmit nem csináltam! Csak az asztal volt előttem és mint egy varázsütésre változott az ikonok helye!
[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
raidx
őstag
Kerestem volna a KB3081448 frissítést de nincs a gépemen. Ennek kapcsán pár érdekes kép.
Még nincs telepített frissítés
Ha ezt a 90 körüli frisítést semminek veszi, mennyi kell ahhoz, hogy 10-et mondjon?Most Windows 8 vagy Windows 10 van a gépemen A frissítések törlése alatt Windows 8 szekció van.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz --Disztroj-- #24371 üzenetére
Igen tudsz.
Javaslom MiniTool Partition Wizard free progit hozzá, bár a Win saját lemezkezelőjével is megoldható.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz --Disztroj-- #24371 üzenetére
ötlet? [:
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Воланд #24379 üzenetére
Sima Home Premium. Az update jelzi és felkínálja. (csak ugye végig kell zongorázni, a speciális saját szoftverek támogatását, kompatibilitását, mielőtt váltás lesz (ha lesz)
Szóval akkor kb. 1 év, amíg elérhető a WU-n keresztül az ingyenes update, vagy van már dátum is hozzá?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
seefried
tag
Sziasztok!
Windows10 van a gépemen. Olyan gondom van vele,hogy szeretném felrakni a windows phone recovery tool programot,de tudom. Elkezdi telepíteni,de nem tudja végigcsinálni,mert a winusb coinstaller-re hibát ir ki és be is zárja a telepítőt. Remélem tud valaki segíteni.
Köszönöm
TamásXiaomi Mi 10T PRO, Samsung Galaxy S10 Black
-
BiP
nagyúr
válasz bryant56 #24368 üzenetére
Ez nálam is előfordult. Cseréltem már kábeleket, átrendeztem a routert, időnként jobb a helyzet (most épp az), időnként megint csinálja.
Múlt héten 2 USB eszközt nem volt hajlandó felismerni 2 napig (csak azt a kettőt, a többivel nem volt baja) , majd szobaátrendezés miatt gépet költöztettem, utána szó nélkül megjavult. -
Воланд
titán
válasz Tigerclaw #24375 üzenetére
mit takar a ceges gep? mert ha enterprise, akkor a volume licensing centerben ott a w10, ha meg pro, akkor wu-n keresztul lejon, ha nincs domain-be leptetve, mert akkor manualisan kell letolteni, frissiteni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Kékes525
félisten
Windows 7 alatt nálam állandóan letölti a Windows 10 telepítő lemezét, mert helytakarékossági okokból letöröltem. Később szeretném telepíteni.
Hogy lehetne ezt kikapcsolni? A "GWX"-eket tartalmazó bejegyzéseket töröltem a registryből.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Воланд
titán
válasz yozsee11 #24376 üzenetére
"Myerson's post is a little unclear on this point. He writes, "Our enterprise feature updates later this year will enable enterprise customers the option to disable this telemetry, but we strongly recommend against this."
We asked Microsoft what exactly this means, and the company said simply that the option to disable telemetry in the Enterprise edition will continue to exist. The ability to disable is not actually part of the feature update coming later in the year." [link]
mar a pcforum sem a regi.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
yozsee11
aktív tag
Kikapcsolható lesz a folyamatos adatgyűjtés a Windows 10-ben
Szerk:
woland_y2k: Közben én is végigolvastam az eredeti angol szöveget, eléggé megtévesztő így, mivel csak az Enterprise verzióban lesz benne.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam/UPlay: yozsee
-
Tigerclaw
nagyúr
Két egyszerű kérdés:
Céges gépekre is vonatkozik-e az ingyenes W10 upgrade?
Lehet tudni már dátumot, ameddig él ez a lehetőség?Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Bal0924
aktív tag
Jó kis program.
És csak az alap dolgokat frissítette fel, semmi mást.(chipset, háló-,hangkártyákat)
És nem talált olyat ami nem létezik
Még hogy lassú a program. Gyorsabban töltötte le a drivereket, mint ha manuálisan csinálnámDe sajnos nekem nem vált be.
Úgy "megköszönném" annak, aki merészelte kiadni így hibásan a win10-et.. -
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem a 10-et és kicsit túltoltam a rendszer számára meghatározott területet.
Kérdés, hogy tudok e lecsípni belőle és hozzáadni a másik partícióhoz, vagy késő bánat?A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
VoidXs
nagyúr
Sziasztok! A Win 10 telepítése óta a laptopomon odaveszett a képrátám, képtelen vagyok 20 FPS fölött játszani kábé bármit. Nem az integráltra állt át, annál gyorsabb, de régen ez a 20 FPS 120 is volt. Nincs CPU limit, egy magot se használ ki semmi. Van rá megoldás? Az újratelepítésen kívül, mert esetemben az szóba se jöhet.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vismajor01
addikt
Nekem tetszik a w10, nem érzem úgy, hogy lassabb lenne mint a w7, csak egyetlen problémám van vele.
Se a fényképezőgépet, se a telefonomat nem tudom böngészni rajta. Tehát érzékeli, hogy csatlakoztatom, de fájl kezelőben nem látom és nem tudom tallózni, fájlokat másolni ilyesmi.
Windows 7-es gépre dugva mindkettő tökéletesen megy.
Hogyan tudnám orvosolni a problémát?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
bryant56
aktív tag
Sziasztok!
Több problémám is van az új windows-al. Elsősorban az, hogy gyakran megye el az internet. Ez a probléma nemrég jött elő. Bekapcsoltam ma a gépem, neteztem, aztán elmentem egy 30 perce, de közbe ment a gép. Amikor újra leültem elé már nem volt net. Ekkor megnéztem egy másik gépen. Ott volt net, mindent betöltött. A gépemen letiltottam a windows-ban az adapter és újra engedélyeztem, akkor jó volt egy 20 percig, aztán megint nem. Netezni nem tudtam, de volt közben valami net, mert az utorrenteben ment a feltöltés.
A másik problémám az lenne, hogy furcsa a windows-ban a hang. Pár napja vettem észre, hogy néha megakad a hang film nézés közbe és youtube-nál is többször előfordult.
Előre is köszi a segítséget!
-
BiP
nagyúr
válasz zsoltzsolt #24365 üzenetére
Mindkettőt bukod. Vagyis mégsem mindkettőt, mert sosem volt kettőd, mert úgyis csak az egyiket lehet egyidejűleg használni.
Ha a 8.1 a laptophoz volt (OEM), akkor a Win10 is. Ha eladtad, ment vele a rendszer is, kész.
Ha veszel új laptopot, rendszerrel vegyél majd.Ha viszont dobozos 8.1 volt, és Win10-et akarsz, akkor júli 29-e előtt tedd fel a leendő gépre, mert a frissített Win10 az OEM, és az 1 év lejárta után fixálódik. Ekkor viszont csak 8.1 nélkül adhatod el a laptopot.
-
TRob1
veterán
válasz zsoltzsolt #24365 üzenetére
Ha dobozos 8.1ed van, akkor azt teheted az új gépre, és frissíthetsz róla majd plusz pénzért (1 évig ingyenes csak a frissítés win10re)
Ha oem/laptoppal vásárolt 8.1, akkor bukta. Újat kell venni az új géphez.Majd ha új laptopot veszel, akkor olyat vegyél amin már win10 lesz...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz zsoltzsolt #24363 üzenetére
Oda van írva hogy 2016.július 29-ig. Ha te másfél év múlva veszel akármit, addigra hol lesz már 2016.júliusa? És az is oda van írva a hsz-be, hogy utána megveszed a 10-est ha kell!
¤ R'n'R ¤
-
ignisz
senior tag
Szép estét. Elnézést, nem témába illő, de ez az egyetlen élő hely ahol kérdezhetek. Máshol is borult a facebook?
-
ssgt1981
senior tag
Az mitől van, hogy minden indításkor a rendszer magától átrendezi az asztalon lévő parancsikonokat?
-
lck
senior tag
válasz applause #24357 üzenetére
2016 július 29-ig egy tartósan aktivált 7 vagy 8 frissíthető lesz ingyen 10-re. Nincs egyéni kulcs, megjegyzi a hardvert, így később is telepíthető lesz az adott gépre. Utána elvileg egy új gépre már csak a megvásárolt 10 lesz telepíthető egyéni kulccsal.
[ Szerkesztve ]
-
applause
aktív tag
Érdekes dolgot tapasztaltam. Két gép van itthon és mindkettőn azonos a termékkulcs, holott eddigi életükből adódóan nem lehetne, hacsak amiatt nem, hogy azonos felhasználói fiókkal vannak telepítve. Konkrétan az asztali gépen kb. másfél hónapja van W10, mely vásárolt, jogtiszta W8/8.1-ről lett frissítve. A másik gépet, ami egy Surface pro tablet szombaton vásároltam olasz W8-al. A hétvégén magyarítottam, frissítettem és frissítéssel felraktam rá a W10-et. Kíváncsiságból megnéztem a termékkulcsokat és azonosak lettek. Mindkettőn azonos a felhasználói account ezt okozhatja, vagy mi? A vezérlőpult rendszer eleménél lévő termékkulcsban van eltérés, azok nem azonosak.
A fentiekről kérnék véleményt.MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
szepsy
senior tag
válasz tomboy0013 #24349 üzenetére
nekem ugyanez csak pc-n
Hali.
Egy ideje nincsenek előzmények a microcorft edge-mben, pedig nem állítottam el semmit, elég sokszor használom szóval fontos lenne:S
-
tomboy0013
veterán
Na még egyszer utoljára beírom hátha...: A tabletemen az Edge nem menti az előzményeket, nem privát böngészést folytatok mégsincs egy darab előzményem sem mióta fent van a Win10. Mi a franc lehet vele?
VALAKI ÖTLET???? -
zebede
őstag
Üdv!
Adott egy HP8470p laptop Win7 professional 64bit, hetekkel ezelőtt megkértem rá az ingyenes Win10 frissítést.
Tegnap végre megérkezett, de nem tudtam telepíteni, mert mint kiderült valamikor, valahogyan átállítottam a gépben az egész HDD-t dinamikus lemezre.
Lényeg az hogy törölnöm kellett minden particiot és újra raktam a gyári recovery lemezről a Win7-et, feltelepítettem minden létező frissítést hozzá, de most már nem jön elő a tálcán a kis ablak, amin újra tudnám igényelni a Win10-et-Ha a Media Creation Tool-al csinálom a frissítést, jó lesz az nekem?
Az akksi alá ragasztott Win7-es termékkulcsot kell beütnöm majd, vagy átugorjam mikor kéri a kulcsot és automatikusan érzékeli, hogy eredeti a Windowsom?[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Anonymus23 #24344 üzenetére
EL ne kiabáljam! majd egy hónapja cseréltem le az Asrock E350M1 alaplapot egy Asrock QC5000-ITX/PH lapra. A régi 2 magos AMD Radeon HD 6310 az új 4 magos AMD Redon 8330 Rendszer HDD-ről SSD-re került és tiszta telepítés után aktivlt maradt. Igy megúsztam a 7 telepítését.
-
Assdak
őstag
válasz Anonymus23 #24344 üzenetére
Az utolsó sorból. Így ment eddig is alaplap csere után, supportnak telefon, és be lehetett aktiválni.
-
Anonymus23
veterán
válasz Assdak #24341 üzenetére
És ebből te hol olvastad ki, hogy nem hardverhez kötött a W10 free upgrade?
Pont, hogy azt írja, hogy ha pl. alaplapot cserélsz a W10 nem lesz tovább aktivált.De 2016.07.28-ig ezt ki tudod küszöbölni, az új gépre felrakod a régi W7/8/8.1 rendszert, lefrissíted W10-re ingyenesen, és megint lesz az új hardverhez kötött ingyenes W10-ed.
;) - The Power of the Light Side
-
Assdak
őstag
"Activating Windows 10 after a hardware configuration change
If you upgraded to Windows 10 using the free upgrade offer and then made significant hardware changes to your device, such as replacing the motherboard, Windows 10 might no longer be activated. For help on how to activate your device, contact customer support."Akkor végre hivatalosan is leírták, hogy nem kötött ilyen téren az OS.
-
raidx
őstag
válasz Bal0924 #24337 üzenetére
Én is sokáig ódzkodtam a driver keresőktől miután egyszer kétszer megszívattak, hogy nem kompatibilis cuccot szedtek le és kezdhettem előről a telepítést. Az IO Booster progiját a Win 10 alatt kényszerből próbáltam ki még a Brazos lapnál mert sehogy sem akart jó lenni a tizes. Kifagyott, újra indult, belassult, stb.
Ez meg talált egy két olyan frissíteni valót amiről nem is hallottam és infót sem találtam róla. Mivel a Brazost Kabinire akartam cserélni, gondoltam lesz a mi lesz és engedtem frissíteni mindent. Az lett a vége, hogy lett egy jól működő rendszerem. Érdekes módon a Kabini lapnál is voltak eleibe nyűgök amit az IO Boostere oldott meg. Azóta, ha csak az MS nem produkál valamit stabil a rendszerem. Igaz A drivereket kitiltottam és én telepítem őket mert az MS cuccainál sokszor előfordult, hogy AMD-s gépre Inteles drivert akart telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Ez mi a fene lehet? Már múltkor is megjelent és állandóan magyaráz, hogy nem tudja telepíteni. Persze az a jó, hogy nem is írja le pontosan mi ez. Az eszközkezelő szerint és én szerintem is fent van minden driver a laptopomon. Neki nem elég
Ja, és tegnap óta néha halk pattogást hallok a hangfalból ha mappát váltok, böngészőben navigálok, kattintok ide oda néha hallom.. Egészen halk. Valami frissítést szúrhattak el?
adms.hu | UI Designer
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Van valami megoldás a hálózati tároló normális kezelésére? Synology nasom van és hihetetlen, hogy mit kell várnom mire be tudok lépni. Látni látja és a mappákig bele is megy de onnan tovább csak a 20. próbálkozásra. Kipróbáltam más gépen is, ott is ez a hiba. win7-8 nál nem volt ilyen.
-
Mans20
addikt
Jónapot
A start menüvel mit lehet csinálni,hogy működjön?mert meg se nyílik,a fotókat se lehetett megnyitni,az alap képnéző program eltünt,paintal tudom megnyitni.a yutub videónál meg kékhalál vagy elmegy a hang,az utolsó realtek 2.79 driver nem jó.
-
bgabi1
aktív tag
Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát!
Ezek szerint itt a lényeg, hogy alaplapos a termékkulcsom és ezért újra engedik aktíválni. Azaz nem adható és vihető a termékkulcs más gépekre.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz bgabi1 #24324 üzenetére
Ha már fent van a w10 akkor nem kell újra felrakni a 8.1-et, elég ha tiszta telepítéssel felrakod egybőll a 10-est, automatikusan felismeri hogy regisztrálva van már. (ha nem cserélsz alaplapot)
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
bgabi1
aktív tag
válasz #56474624 #24313 üzenetére
Köszönöm a választ. Valószínűleg újratelepítem majd a 10-est, csak azt nem tudom még, hogy egyből a 10-est kell felpakoljam, vagy a gyári 8.1 legális szoftveremet, majd azt frissíteni 10-re.
A gépemben gyárilag benne van a termékkulcs a 8.1 - hez, kérdés, hogy a 10-et működteti-e majd legálisan?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Bal0924 #24320 üzenetére
Létezik egy MS által kiadott program amivel letudod tiltani az MS hibás driverét és felrakod a jót.
wushowhide.diagcab
keress rá a neten de lehetőleg az M$ oldaláról töltsd le nehogy valamit összeszedj (sokfelé fent van már).
VLC helyett ajánlott MPC HC esetleg a Daum PorPlayer használata.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Bal0924 #24316 üzenetére
Nálam ssd-n megy a win10, csak 8gb van, egy régebbi nvidia kari (9800GT), és tökéletesen mennek a full hd filmek is, soha semmi akadás, szaggatás, egyéb probléma... pedig majdhogynem napi szinten nézek vmit rajta/vele (tv-re kilőve)
Tehát tuti nem az ssd-vel meg a rammal lesz a gondod.
Jah, amúgy anno pont ugyanezekért a problémákért cseréltem le a VLC-t az MPC-HC-re, de ez még a win7es korszak volt (huh, már el is felejtettem - vagy 4 éve ), és akkor egy laposról volt szó 3GB rammal. Akadt, szaggatott, kicsit utánaolvastam, és akkoriban volt ilyen gond a vlc-vel a hd tartalmakkal. MPC-HC meg simán vitt mindent. Nem mondom hogy ez megoldaná a problémád, de csak egy próba erejéig megérné...Illetve egy winkari driver törlése is tehet jót (öcsémnél volt kb 1 hete Asus laposon hogy nem volt wifi a 8.1-ről 10-re átállás után, töröltettem vele a drivert, újraindít, win feltette és onnantól ment minden )
¤ R'n'R ¤
-
sheep
addikt
válasz mobilizmo #24308 üzenetére
Nálam olyasmi probléma van az egérrel, hogy gyakran "beakad" használat közben, mintha túl sok inputot kapna a Win és besokallna. Ahogy mozgatom az egeret elkezd pittyegni a gép, lassan mozog a kurzor, és utána leáll. Csak az újraindítás segít ilyenkor, hiába húzom ki az egeret és csatlakoztatom újra, az sem segít.
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Bal0924
aktív tag
Sziasztok!
Amióta van win10 csak szívok vele. Ha ez a hiba nem lenne akkor azt mondanám hogy 100%ban elégedett vagyok a wion10-el.
Már mindent megpróbáltam, de semmi eredménnyel.Néha akad a hang és a kép, inkább szaggat, videó nézés közben(vlc). A tv programban meg jobban. A felvételek amiket csinálok, használhatatlan.
-Letiltottam már az alaplapi és a nvidia(gtx650ti) kártyát is. Nem egyszerre.
-Gondoltam a Windows rosszul lett telepítve, újrahúztam.-A Win10 egyáltalán bírja ha ssd-ről futást?
-Tápellátással lehet gond?
-Memória? (16gb, 4x4gb)
még csak ezeken nem töprengtem.Valami megoldás, valakinek van?
-
somé
őstag
Üdv, visszaolvastam a problémámra vonatkozó bejegyzéseket, de sajnos nem sikerül, amit szeretnék.
Csináltam egy másik felhasználói fiókot először jelszó nélkül, majd mail címmel, jelszóval, de a gép indításakor nem tudok választani, hogy melyik fiókkal induljon a rendszer, mindig csak a saját indul, nincs választási lehetőség.
A saját profilomban nincs jelszó, esetleg az kellene?Tech-No-Logical World.
-
tomboy0013
veterán
Még mindig nem tudom miért nincsenek előzmények a tabletemen az Edge-en belül. Gyári beállításokon nem változtattam és mégsem gyűjti az előzményeket. Valaki ötlet? Olyan mintha privátba böngésznék, pedig nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
szundybence
aktív tag
válasz szundybence #24212 üzenetére
Hátha valaki még belefut ebbe a hibába:
https://www.youtube.com/watch?v=U9l4PfFWFz0
Ez a film megoldotta a problémát. Nem a megfelelő driver volt fenn. Bonyolult kiválasztani, hogy melyik kell. Már nem áll fejen a kép. -
Maxtreme
addikt
válasz premete #24309 üzenetére
hát ez remek.. még jó hogy az MS szerint az aero azért (is) került ki hogy jóval gördülékenyebb és gyorsabb legyen a rendszer.
Másik ami krva lassú nálam, az a lomtár ürítés. Win7 alatt kb 3 sec, itt kb a 10x-ese..Ja én is csináltam 1 komplett partició mentést a w7-es rendszeremről, de egyelőre nem érzem hogy vissza akarnám rakni.
Persze ha nálam is elkezd szarakodni, szó nélkül "megy a háztól" a W10.. -
bgabi1
aktív tag
Start menű és az összes többi, ami a tálcán van nem működik. Próbáltam rendszervisszaállítást és futtatásba parancssorokat beírni, de úgy néz ki, hogy semmi sem segített.
Ha a gépet alapállapotba állítom, akkor az azt jelenti, hogy a fájljaim maradnak meg és a telepített alakalmazásaim mind elvesznek?
Köszönöm előre is. -
premete
veterán
válasz Maxtreme #24307 üzenetére
Nálam is lassúbb a 10-es az összes cuccomon, de legalább kevésbé stabil, mint a W7.
Nem azt mondom, hogy állandóan xar, de naponta-hetente kijön valami bug, ami általában egy újraindítás után megjavul, leggyakrabban kikapcsoláskor nem kapcsol ki, illetve alvásból fekete képernyővel tér vissza.
Úgyhogy már letöltöttem a W7-es driver packot, és a pendrive-on ott figyel a w7 iso.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Rákeresve elég sok egér problémát találtam, ezért bevallom őszintén nem tudom van-e köztük olyan amivel én küzdök. A4Tech G10 egér hibátlan (más gépeken legalábbis) illetve más vezeték nélküli egér (vezetékessel még nem volt alkalmam tesztelni) ugyanezt produkálja. Indítás után van egérmutató, mozog is, de nem érzékeli. Hiába kattintok ikonra nem indul, ha start menüre kattintok kinyitja, de ott már bármire rámutatok nem érzékeli. Egy idő után rájöttem, ha elindítom a feladatkezelőt, akkor annyit javul a helyzet, hogy az asztalon lévő ikonokat tudom kezelni az egérrel, de a start menüben nem változik a helyzet. Bizonyos -nem túl sok, 10 perc, negyedóra- idő elteltével újra "élesedik a probléma, ekkor már nem tudok váltani egérrel az elindított programok között. ismét (újra)indítom a feladatkezelőt és ismét részben megoldódik a probléma. Viszont ha már egy elindított programban vagyok, akkor ott bármeddig működik, feltéve, hogy nem lépek ki az asztalra, vagy nem akarok másik programra váltani. Tehát a start menü egyáltalán nem használható, kikapcsolni sem tudom az egérrel a gépet. Elvileg nem kellene, hogy vírusom legyen, comodo firewall, nod32 párost használok és bár szoktam keményebb helyeken járni, nem kattintgatok ész nélkül. És majd' elfelejtettem az egyik legfontosabbat. Ez az egész nem azonnal a win10-re frissítés után jött elő, csak hetekkel később, nem mernék rá megesküdni, de mintha egy frissítés után kezdődött volna. Persze azóta is minden frissítést telepítek hátha megoldódik a dolog, de eddig nem sajnos nem. Ha valakinek van ötlete mit tehetnék (egyelőre az újratelepítést még mellőzném), kérem írja meg. Előre is köszönöm.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Maxtreme
addikt
Pár nap használat után hál isten nálam nincs különösebb probléma ezzel a "csodával" (0-ról telepített eredeti home)
4-5 játékor próbáltam ki, nem szembesültem a sokak által emlegetett "lag" problémával se.
Amivel viszont nem vagyok elégedett, az a boot idő. A win7 jóval gyorsabb indult nálam. (Corsair Force 3 SSD) A rendszer szinte pillanatok alatt elindul, de olyan mintha valamiért a rezidensen futó programok indulását késleltetné. Tehát magyarul a jelszó megadása után a rendszer kb 2 sec alatt feláll, de a programok csak 4-6 sec elteltével indulnak el. Nyilván nem a világ vége, csak fura így a win7 után. Esetleg ez direkt van így?[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
válasz tagagaba53 #24304 üzenetére
Szia!
Nekem az lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet a talca jobb also reszen kijelezni a hofokokat? Ha jol latom neked is az van ott, kell valami program hozza?
Koszi -
törölt tag
Nekem mostanra egy ideig elegem lett a windows 10 balfaszkodásaiból. Ugye nyitott start menünél villogott az asztal, kipróbáltam tiszta indítást, új videókártya drivert, régebbi videókártya drivert, semmi nem segített, maga a Microsoft support sem tudott egyebet hozzátenni. Akkor csináltam egy alaphelyzetbe állítást, ezt követően meg is szűnt a villogás (bár még nem telepítettem fel mindent). Viszont így a rendszer kb. 1 napig bírta, egy újraindítást követően aztán egyszercsak már nem volt hajlandó betölteni, csak fekete képernyő. Egyszer bejött olyan, hogy felajánl különböző lehetőségeket, pl. indítás javítása, nem járt sikerrel. Aztán mivel win10 volt kiírva pendrive-ra, az ment fel most.
De már töltöm le a 8.1-emet, megy megint vissza. Én nem tudom, mikor lesz ebből a win10 projektből valami használható, ez egy vicc, hogy nem jönnek frissítések, és ami jön, az is gyakran csak hibát okoz a rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz Landon #24296 üzenetére
Holnap MS-től megpróbálok részletes információkat kérni ezügyben, mivel nálam már aktuális lesz lassan a vásárlás.
Beszerzéssel kapcsolatban pedig kérdés, hogy általában hol szoktál vásárolni, milyen webshopokat részesítesz előnyben. Egyébként most rákeresve, legtöbb helyen az általam linkelt verzió magyar nyelven érhető el, de érdeklődni kell, hogy be tudják-e szerezni az angol kiadást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Óra topik
- Honda topik
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
- Warhammer PC játék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest