Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
válasz Dzsolo #110999 üzenetére
töröld le az az illesztőt..
" A tesztmód üzenet azt jelzi, hogy a számítógépen elindul az operációs rendszer tesztaláírás mód. A tesztmód olyan alkalmazás telepítésekor fordulhat elő, amelynek illesztőprogramjai nincsenek digitálisan aláírva a Microsoft által, és az alkalmazás még a tesztelés szakaszában van.A Microsoft azért adta hozzá a tesztmódot a Windows rendszerhez, hogy a felhasználók hitelesítési tanúsítvány nélkül tesztelhessék a programokat. " Forrás : [link]
elméletileg a Redmi 8 -nak nem kell illesztőprogram hogy felismerje a Windows..
Régebben nem tettél fel ilyen USB illesztőt más telefonhoz ?ezt az illesztőt szedted le, hogy szerinted ez kell a R8-hoz ? --> [link]
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok !
Tegnap ujratelepítettem Sony laptopom. Windows 10 Home 64bit került fel. Gyári, nem mókolt, legális szoftver. Ez előbb összeomlott a rendszer, kék hátérrel ez az üzenet fogadott : leállítási kód : IRQL NOT LESS OREQUAL
valakinek van ötlete ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
porker
tag
válasz quailstorm #110972 üzenetére
quailstorm köszönöm!
Igen, ez az ami általában elérhető. Sajnos kissé kérdéses, hogy egy-egy frissítésnél mi történik az így átírt értékekkel.
A 1803 viszont merész húzás -
Uefi módban indult el a win10 telepítő és ebben a módban csak gpt partícióra enged telepíteni. Legacy módban kell indítani/bootolni, és akkor elvileg mennie kell. Ha nincs más adat a tárhelyen, akkor javaslom, hogy töröld mind,majd hozz létre egy újat. Ha van olyan adat, amire szükséged van, akkor HBCD vagy DLC Boot-os pendrive-on belül a Partition Wizarddal konvertáld át MBR-ről GPT-re és elvileg akkor is mennie kellene. Sok részletet nem írtál, így vázoltam 2 lehetőséget
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Már más topikban rákérdeztem, de próba cseresznye alapon feltenném itt is a kérdésemet:
Adott egy vadiúj Aspire 5 laptop (core i5 10th, 4 gb ram, 250 ssd, 2gb nvidia GF mx250), ami a tegnapi nap folyamán olyan furcsaságot produkál, hogy ha elindítom az AIDA64-et, akkor BSOD-t okoz. Hiba oka: bad_pool_caller. Reset után egyszer sikerült elindítani, meg akartam nézni a memóriám adatait bővítés céljából. Az SPD fül alatt semmit nem hozott elő, majd kis idő múlva megint BSOD.Próbáltam a másik topikban ajánlott Speccy programot, ami ugyan elindul, de ott se látszik semmi SPD adat.
Lefuttattam beépített memtesztet, nem hozott semmit. sfc /scannow megint.
Érdekes, hogy ettől függetlenül normálisan működik a gép, de azért eléggé fura, hogy a fent leírtakon meg kiakad.Van esetleg valakinek valami ötlete, mi okozhatja ezt?
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Joker88
őstag
válasz #63718632 #110983 üzenetére
itt a megoldás, pár hozzászólással feljebb : [link]
Idézet belőle :
" OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani) "In loving memory of Garrett Lockhart
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Volna egy költői kérdésem. Tönkre ment a családban egy noti, alaplap hibás, garancia már nincs, javítva sem lessz. Van telepítve rajta egy legális OEM Win8.1-ről frissített Win10, lokális fiókkal.
Lehetséges tovább vinni a licencet másik gépre? -
HARDVERAPRÓD
válasz HoTaZo #110981 üzenetére
Szia! Ha jól tudom:
Ezek általában olyan helyreállítási meghajtók, amelyeket vagy a Windows Helyreállítási környezete használ vagy az eszköz eredeti hardvergyártója kezel. Ha el szeretnéd tüntetni 8nem törölni), akkor a lemekezelés alatt távolítsd el a meghajtó betűjelet. (WIN+X) ott a lemezkezelés -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
A telepítéskor, az SSD-re létrejött, " Rendszer számára fenntartott (D)" 99,9MB területet mire használja a rendszer?
Nem, nem akarom letörölni, csak érdekel.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Redmi 8-at nem ismeri fel a rendszer probáltam egy qualcomm progit telepíteni azóta jobb alsó sarokban megjeleneik az alábbi felirat. Hogy tudom eltüntetni?
-
törölt tag
Két gyors kérdés:
1. Érdemes Home-ról Pro-ra váltani?
2. Váltáskor a teljes Pro összeget ki kell fizetni? -
Winnie The P
őstag
válasz moseras #110956 üzenetére
Szia! A linkelt programot még nem próbáltam, majd ràné út ek én is, hogy mit csinál. Csak egy gép van itthon. Win7-nél nem volt gondom, és már akkor is ez a router volt.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Geth
veterán
válasz Cs1csó #110970 üzenetére
November végén taggelték meg 2004-re, ha rákeresel gugliba, tele van vele egy csomó oldal.
MS blogról:
Eagle-eyed Windows Insiders will notice that that as of this build, 20H1 officially shows it is version 2004. We have chosen to use 2004 as the version to eliminate confusion with any past product names (such as Windows Server 2003).
Még csak a hónaphoz sincs köze[ Szerkesztve ]
-
-
-
seger
addikt
Utóbbi időben sokszor sikertelen frissítés...
5-6 alkalommal, utána sikeres...
Mi lehet az oka?
.net keretrendszer(kb4533002), összesítő frissítés( kb 4530684). -
lanszelot
addikt
Hello,
Logitech MX Keys Angol kiosztású billentyűm van.
Gondom az, hogy 2 "í" van, de egy 0 sincs.
Az 1es mellett í van, és a shift mellett is.
Hogyan tudom az 1es melletti billentyűre ráosztani a nullát?HUN101 et használom most. Nincs másik kiosztás, a többi teljesen össze kavarja a billentyű kiosztást. Minden máshova kerül. Így csak pár van felcserélve.
Tudom, hogy ott a numpadon de az nem esik kézre. -
porker
tag
válasz Cs1csó #110955 üzenetére
Jah: lehet, hogy nem fogalmazok elég egzaktan.
A "csicsákat" így ki lehet kapcsolgatni, de nem lesz igazán kedvemre való. Azt nem tudom - gyorsan - elérni, hogy egy szemet nem bántó színkombinációm legyen. Évtizedek óta tizenórákat bámulom a monitort, nekem már nem mindegy, hogy mit nézek. (Azt sem szeretem, hogy nincs rendes keret az ablakok szélén és lapos ikonok beleolvadnak a háttérbe - de végül is ízlések és pofonok.)
Másrészről egy rendes téma nem "machináció". Bár ha a Microsoft bénulását nézem a sötéttel... hát akár igazad is lehet.
Mindenkinek megvan a saját dilije (lásd korábban valakit az idegesít, hogy 100 MB extra helyfoglalást nem tud megtakarítani a 15 GB-s op rendszer telepítésénél), nekem meg ez az. Klasszikus Windows XP látványt szeretnék mert azzal tudok jól látni!
De összekattintgatom én magamnak csak bosszant ha egy frissítés és ha más hiba nincs benne akkor azzal kedveskedik, hogy default megjelenést állítja vissza. Ehh! -
Cs1csó
félisten
?? 1909 itt a 9 a 9. hónapot jelenti, ami a szeptember, tehát már akkor "kész" volt miért nem adták ki szeptember végén vagy október elején? Főleg ha kb. NULLA újítás volt. Tehát pontosítok: a neve lehet az lesz 2003 de valamikor a nyár elején merik majd ráengedni a népekre.
-
mexel
veterán
Sziasztok! van egy régebbi i3-as procis win 10-es gép itt ahol vagyok, és egy régi 30Gb-os ssd- van benne rendszerlemezként. Megnézegettem a masinát, és a lemezeknél nincs bekapcsolva auz írási gyorsítótárazás ehhez a meghajtóhoz. Próbáltam bekapcsolni, de nem engedi. Biosban ssd-ként van bent az eszköz, nem eltávolíthatóként.
Hogyan lehetne bekapcsolni az írási gyorsítótárazást és a puffer ürítést? Van más mód is arra mint az eszközkezelő? -
Cs1csó
félisten
-
titán
https://index.hu/techtud/2019/12/26/keszul_az_uj_windows_10_ezek_lesznek_benne/
Lesznek érdekességek:
Jövő tavasszal adja ki a Microsoft a Windows 10 operációs rendszer következő nagy frissítőcsomagját,
az eszközök új illesztőprogramjai nem települnek automatikusan, azok az opcionális frissítések közé kerülnek
- a feladatkezelőben megjelenik a merevlemezümnk típusa, és monitorozható lesz a grafikus kártya hőmérséklete
- csökken a Windows Search kereső erőforrásigénye
- csökkenthető a Windows Update erőforrásigénye, ha lassú a netünk
- több információt kapunk a hálózati központban- a felhőből letöltött fájlokkal is helyreállítható lesz a Windows,
[ Szerkesztve ]
-
moseras
tag
válasz Winnie The P #110916 üzenetére
Üdv!
Hasonlóan én is végigpróbálgattam a neten ajánlott megoldásokat, egyik sem segített.
Nálam egy Live USB Ubuntu kipróbálása után jött elő a probléma, azóta nem frissít.
Nálam szolgáltatói oldalról nincs korlátozva a 123-as port, mert a következő program
működik, illetve a család többi gépe is rendben van.
Imi.
-
Cs1csó
félisten
válasz porker #110954 üzenetére
"túl csicsázott"? a gépház - könnyű kezelés - Windows egyszerűsítése és személyre szabása rész alatt mindent kikapcsolsz:
- átlátszóság és animációk kikapcsolása
- görgetősáv elrejtésének kikapcsolásaA Gépház - személyre szabásnál - ha be volt - kikapcsolod a windows reflektorfényt tehát csak fix háttér lesz.
szerintem így elég "fapados" lesz.
Nem vagyok híve az ilyen mahinációknak az ilyenek az instabilitás melegágya.
[ Szerkesztve ]
-
porker
tag
Sziasztok!
Nem tud valaki véletlenül egy XP jellegű téma-összeállítást a W10-re? A 1909-re frissítés valamiért visszaállította a default színeket és tele a hócipőm azzal, hogy megint a darabonként állítgassak mindent a túl csicsázott felületen. Vagy csak már nagyon vén vagyok az ilyen marhaságokhoz...?! -
Geth
veterán
válasz Doky586 #110952 üzenetére
Egyrészt self signed certet be lehet importálni a kliens oldalon, másrészt a részleges file letöltésről volt szó, pl. hogy meg tudd nézni egy file végét anélkül hogy az egészet le kellene tölteni.
Ez utóbbi amit nem tud a Windows beépített webdav supportja, cert ide vagy oda.
Csak nehezen jutottunk el idáig, mármint hogy eltartott egy ideig mire kiderült hogy mi a kérdés -
Doky586
nagyúr
válasz togvau #110948 üzenetére
A win10 filekezelője ugyanúgy tudja kezelni a webdav-ot mint a lokál fileokat. De! Csak akkor ha hitelesített a webhely. Azaz aláírt tanusítványa van.
Ez jellemzően nincs otthoni felhasználónak. Így marad a 3.fél webdav programja ami ezen aláírást nem követeli meg, csak figyelmeztet rá. -
Geth
veterán
válasz togvau #110950 üzenetére
Ezek szerint:
From a windows app perspective, there is no HTTP involved, it just sees a file on DAV like a file on a disk (because it's based on a redirector kernel driver mrxdav.sys that masks the HTTP implementation.
Tehát a fogyatékosok nem úgy csinálták meg ahogy Te szeretnéd, ez van.
Amúgy ezt kb. 2 perc volt kideríteni guglival, ajánlom a használatát, egyébként további kellemes szívást -
togvau
senior tag
csak annyira kínzom amennyire kényszerülök, amit lehet, annak elkerülöm a használatát, hiszen jobb jót használni mint kakit
Na, akkor a HTTP-t sem tudják rendesen azok a fogyatékosok, mert nem tud seekelni.
Tudja a szerver, mert egy ingyenes kis 2 megás android app-nál megy (az smb, sftp, ftp, dlna mellett)... (lehet, hogy rendszes kernel szükséges hozzá, nem gui-val összeheggesztett ) Ez a jóképességű halom meg annyit tud, hogy letölti az egész fájlt, a C-re, és onnan már tud seekelni[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
Geth
veterán
válasz togvau #110948 üzenetére
A seek nem webdav specifikus, hanem a http része
Most nincs kéznél webdav megosztás, utoljára amikor használtam, akkor egész file-okat töltöttem fel/le, szóval passzolom. (szerver támogatja?)
Egyébként Te direkt kínzod magad MS cuccokkal ha ennyire nem megy a használatuk?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tboy93 #110941 üzenetére
Üdv!
Azt nem tudom, hogy amit linkelek az segít-e, illetve, hogy mennyire azonos a probléma forrása, de én anno amikor Win 7-ről frissítetem a 10-esre, nálam is volt netes gubanc. Itt a történet, és a megoldás is: [link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Joker88
őstag
válasz erikke17 #110945 üzenetére
mit jelent hogy pulzálva megy ? ki-be kapcsolgat ?
ha mindenképp az update-re gyanakszol,próbáld meg elindítani a rendszert egy Linux live CD-vel.. ott is jelentkezik ? ha igen,esetleg /ha nem garanciális/ kitisztíthatod a ventillátort a gép szétszedésekor..In loving memory of Garrett Lockhart
-
erikke17
őstag
Szép estét mindenkinek :)
Fater notebookjan egy HP Presario CQ57, létezik, hogy egy update óta pulzálva megy ventilátor?
Teljesen frissített W10 megy rajta.
Mit próbálják meg szerintetek?
Előre is köszönöm :)||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
nagyúr
Sziasztok! Win 10 Pro-t használok és kaptam a régi TP Link wifi vevőm helyett egy újat, ami már tud 5ghz-et. A Router is tudja, T-s net van, van 5G-s hálózat, minden teló azón lóg. A Tenda AC1300 viszont Win10 alatt egyszerűen nem látja az 5ghz-es hálózatokat. Van valami trükk?
Eszközkezelőben az adapter beállításai között próbáltam matatni, de nem hozott eredményt.
-
togvau
senior tag
létezik win 10-re értékelhető webdav kliens, vagy valami javítás?
-
tomic
addikt
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, a win már települ is.
-
King Unique
titán
válasz mumtaz #110917 üzenetére
Többeknél itt telepítve van a 1903/1909 verziókra a KB4530684 összesítő frissítés és mégis feltelepül a LibreOffice is, nincsen a screenshoton lévő hibaüzenet, ahogyan pl. nálam is ez a helyzet. Igaz rendszerint nincsen MSMG toolkit által megnyirbálva, kiherélve az ISO, hanem az innen letöltött eredetit használják a telepítéshez, vagy folyamatosan upgrade-elnek verzióról verzióra. Ha valakinek egyes beépített, UWP alkalmazások nem kellenek, azokat akár utólag is van lehetőség eltávolítani. Vagy nem is feltétlen kell erővel mindent kiszórni, mert max. nem használom, ami nem kell, aztán kész. Aztán hacsak nem pl. 16/32 GB-os háttértárra történt a telepítés, akkor telepítés után általában a szabad terület sem téma, meg nem szokott elfogyni csak azért, mert gyári ISO-val lett telepítve a W10.
Lehet neked is hasonlóképpen kellene eljárnod.(#110925) megint én:
Akkor beállítod, hogy ne kérjen jelszót, + az is beállítható, hogy alvó állapotból ébresztve a gépet/Windowst se kérjen. -
Cs1csó
félisten
válasz tomic #110934 üzenetére
King Unique leírta a lényeget:
- átkonvertálod a HDD-t
- törölöd a HDD-t - az adatokat ha tudod ideiglenesen átmásolod máshová ha van egy külső adattár elég szabad hellyel akkor arra
- vagy csinálsz új telepítőt de az már MBR sémás legyenHa nem tudod az adatokat időlegesen lementeni és nem megy az átkonvertálás akkor egy új telepítőt kell létrehozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz tomic #110930 üzenetére
Lásd az erre a kérdésre adott válaszban leírtakat. Vagyis ha most MBR partíciós séma szerinti a célmeghajtó, akkor vagy törlöd (+ konvertálod GPT-re), vagy a telepítőt legacy/CSM módban futtatod és az utóbbi esetben akkor lehet MBR-lemezre is telepíteni.
+ infó: nem elég csak a C-t törölni, mivel a Windows BIOS/MBR és UEFI/GPT módban törlénő telepítésénél egyaránt létrejönnek a rendszer számára fenntartott kisebb partíciók és nyilván azokat is kell. Valamint az MBR/GPT a teljes lemezre vonatkozik, nem partícióra... Ha (?) a D ugyanazon a lemezen van, ott egy partíció és nem akarod törölni, nem tudod róla ideiglenesen az adatokat lementeni, akkor marad a legacy/CSM mód szerinti bootolás és telepítés.
A Secure Boot kikapcsolása meg alapesetben eleve nem szükséges, max. ha UEFI-NTFS telepítőt készítettél, amiről szintén volt szó itt.(#110931) ngabor94:
Az előbb linkelt válaszban is le van írva, hogy és/vagy alapon a BIOS boot opciók megfelelő beállítása, megfelelő boot eszköz kiválasztása. Vagyis ha van ilyen lehetőség, akkor alapesetben elég az utóbbi is, azaz az UEFI kezdetű pendrive-ot kiválasztani a gyors menüben. De akár az előbbit is be lehet annak megfelelően (UEFI) állítani, ha az UEFI inly telepítés és működés a cél, valamint nincsen egyéb hardverelem, amihez legacy mód is szükséges (példa).[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz gameboy #110929 üzenetére
Elég ha a legfrissebb telepítőt futtatod de a telepítés elején válaszd a TISZTA telepítést és persze válaszd ki mely modulokat szeretnéd.
ngabor94
Ha indul a telepítő a GPT + UEFI kombóra akkor menjen azzal.
tomic
Ez az üzenet a telepítés melyik részénél jön elő? Nem lehetne a HDD-ét törölni és formázni?
JÓl gondoltam itt a "hivatalos" MS support szöveg:
A hibaüzenetet azért kapod, mert jelenleg a meghajtó a Master Boot Record (MBR) partícionálási stílust használja és UEFI-módban bootolsz. Ha a meghajtón rendelkezel több partícióval, melyeket egy korábbi Windows telepítés során hoztál létre és az(oka)t meg kívánod tartani, úgy az MBR partícionálási stílus mellett kell maradnod és a bootoláskor a Legacy Boot módot kell használnod. Ahogy az angol nyelvű Boot to UEFI Mode or Legacy BIOS mode TechNet leírásban látható, a bootolási sorrend megadásakor a BIOS USB Drive opciót kell kiválasztani, melynek pontos elnevezése eltérhet.Új telepítési adathordozót nem szükséges létrehoznod. Ha nem kívánod megtartani a korábbi partíciókat, úgy csupán annyi a teendő, hogy a meglévő összes partíciót el kell távolítanod a partícionálási ablakon a Törlés gomb segítségével. A kötetek törlését követően elérhető lesz az allokálatlan szabad terület, melyre új partíció(ka)t az Új gombra kattintva tudsz létrehozni. Ezt követően már folytatható a telepítés és a telepítő a rendszer számára szükséges rejtett partíciókat is automatikusan létrehozza.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor94
tag
Hali, MCT-vel készült usb UEFI/gpt telepítésénél éleg ha boot képernyőn az UEFI USB eszközről indítom a telepítést vagy az is kell hogy átállítsam uefi-re az uefi+legacy helyett. Röviden, mindkettő szükséges vagy elég csak az egyik? Köszi és Boldog Karácsonyt!
-
tomic
addikt
Windows 10 telepítésében tudnátok segíteni mert elakadtam.
Adott egy MSI B450 pro alaplap egy 2600x proci ami frissen került a gépbe. A meglévő vincsesztert tudom csak használni (ssd később érkezik) erre szeretném a wint feltenni.
A telepítésnél rufus progival készítettem egy usb bootolható pendrivot. Ennek a beállítása a GPT partíció és az UEFI (nem CSM). A Biosban a Boot résznél UEFI van megadva A security boot ki van kapcsolva.
A telepítő nem indul el mondván: A windows nem telepíthető erre a lemezre.Kijelölt lemez MBR partícios táblát tartalmaz.Az EFI alapú rendszerekben a Windows csak a GPT lemezekre települ.
Mit nem csinálok jól vagy mit kell másképpen,hogy felmenjen? -
gameboy
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A mai napon újratelepítettem a Windows 10-et a gépemre. Ahogy észrevettem az összes illesztőprogramot automatikusan feltelepítette magának a rendszer. Viszont észrevettem hogy a VGA kártyához (GTX970) nem a legfrissebb drivert szedte le. Az lenne a kérdésem hogy ezt a Windows 10 által telepített régebbi drivert szedjem le DDU-val és tegyem fel a legújabb drivert tisztán, vagy egyből telepítsem rá a legújabb NVIDIA drivert a mostani elavultra? Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz mumtaz #110924 üzenetére
Én is filóztam a debloateren, de hozzá nem értőként inkább hagytam a francba. Sima uninstall a nem kellő win appokra, de persze a legelső frissítés visszapakolta őket. Alig több, mint 100MB, hát akkor ott rohadjon meg az ssd-n. Futtatva úgyse lesznek soha, lassulást, további tárhely hízást nem okoz, szerintem te se foglalkozz velük.
Ha bármiért is beüt a krach a scriptek miatt, aztán majd malmozhatsz a fórumokon, annyit meg kinek ér meg az a ~100MB kitakarítása. -
Geth
veterán
válasz mumtaz #110924 üzenetére
De akkor meg mivel szedjem ki belőle a sok felesleges sz@rt, amire semmi szükség?
Mire gondolsz? Én is saját imaget gyártok, de csak támogatott módon (dism), capability-ket szedek ki (IE, wmp), feature-öket kapcsolok ki vagy be, appokat uninstallálok, frissítéseket (ssu, netfxcu, lcu, ep, stb) telepítek. Később bármit fel tudok telepíteni bármelyik gépen.
Egyébként mennyit sikerült lefaragni? Lehet annyira nem éri meg potenciálisan eltörni a dolgokat néhány MB-ért(#110925) megint én: Win+R, netplwiz, kiválasztod melyik fiók legyen automatikusan belépve, kiveszed a pipát, OK, a felhasználónévhez nem nyúlsz, jelszót megadod (ha MS fiók, akkor annak a jelszavát).
[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Hát most meg olyan problémába futottam, hogy valami MS fiókor kért. Azóta meg folyton kéri gép indításnál is.
Hogyan lehet kilőni az összes fiókot, hogy indításkor rögtön elinduljon minden és ne kérjen se jelszót, se azt, hogy a felhasználó alatt nyomjunk rá a "bejelentkezés" gombra? -
mumtaz
senior tag
válasz UnSkilleD #110922 üzenetére
Biztosan. Sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy működne. De akkor meg mivel szedjem ki belőle a sok felesleges sz@rt, amire semmi szükség?
Próbálkoztam az utólagos debloater scriptekkel, de valahogy nem bízom bennük. Valahogy mindig volt velük valami probléma.
NTLite jó lenne. Viszont az fizetősben meg nem ér annyit egy otthoni felhasználónak, amennyit kérnek érte, a free meg kábé semmire sem jó.
Lauda: Lehet, hogy az én hülyeségem, de egyszerűen gyűlölöm a tök felesleges dolgokat, hogy feleslegesen helyet foglaljanak. Csak azt szeretem megtartani, amit tényleg használok is.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz mumtaz #110921 üzenetére
Bár szerintem nem is a frissítést kellene választani, hanem telepíteni egy frisset (amibe nem nyúlsz bele), ha még nincs sok dolog rátelepítve. Inkább ebben az az érthetetlen, hogy miért kell belepiszkálni a telepítőbe. Persze a te dolgod. Mindenki úgy szívatja magát meg, ahogy neki megfelel.
Miért akarsz belőle kiszedni dolgokat? Ha nem szeded ki milyen problémát okoz? Én semmit nem szedtem ki belőle és tök jó ez a windows, az égvilágon semmi baj nincs vele.
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz Lauda #110919 üzenetére
Azért érthetetlen, hogy mi köze is lenne hozzá, hogy melyik gépre lett felrakva. Mert, hogy hardverben eltérnek egymástól, annak azért nem kellene pont Windows Installert hazavágnia. Pont ezért furcsa, hogy az egyik gépen működik, a másikon nem. Az MSMG-vel meg eddig nem volt semmi bajom korábbi verzióknál és már egy állandó "check lista" alapján csinálom. Nem hiszem, hogy olyan dolgokat szedtem ki belőle, amiknek köze lenne ehhez a hibához. Tehát lehet szidni az MSMG-t és én is erősen gyanakodnék rá, ha mindhárom gépen ugyanaz lenne a hiba. De, hogy az egyiken egy javítócsomag leszedése után működik, a másikon, ha fent van, akkor is, a harmadikon meg sehogy se, az legalábbis fura. Persze mindezt úgy, hogy ugyanaz a "herélt" windows került fel mindháromra.
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
üdv.
Felraktam a legújabb Windows 10 PRO-t, bár előtte kicsit kitakarítottam MSMG toolkit-tel.
A kész windowst először virtuális gépen teszteltem, majd utána raktam fel az asztali gépemre és a laptopomra is. Szerettem volna a LibreOffice-t telepíteni, de a képen látható ablak fogadott. Bármilyen Windows Installer (.msi) csomagot próbálok telepíteni, ugyanaz a helyzet.
Mindhárom "gépen" a felrakás utáni frissítésben csak a KB4530684-et szedte le a windows-hoz.
De most jött az érdekesség:
A laptopomon frissítőcsomagok letöltése után - például - a LibreOffice-t nem lehet telepíteni a képen látható hibával. Ha a KB4530684 csomagot leszedtem, akkor utána a LibreOffice szépen felment.
A virtuális gépen lévő windowsra gond nélkül felment úgy is, hogy a KB4530684 csomag fent van.
Az asztali gépemre viszont sehogy nem tudok semmilyen MSI-ből telepíteni. Ha a KB4530684 csomagot letöröltem, akkor sem. Sőt, ha újraraktam a Windows-t, akkor sem.
A poén az, hogy a virtuális gépen és az asztali gépemen is ugyanolyan stádiumban, közvetlenül a windows felrakása után próbáltam msi-ből telepíteni, tehát a két windows teljesen megegyezik, leszámítva ugye a drivereket. Mégis a virtuális gépen gond nélkül felment, az asztalin meg hibát dob.Hol keressem a hibát?
-
Winnie The P
őstag
válasz moseras #110899 üzenetére
Szia! Sajnos nem, pedig hosszú levelezés volt egy ms operátorral a fórumokun, de amit javasolt, és azokat végrehajtva sem sikerült megoldást találni. Végül feladtam, majd egyszer újra lesz rakva a rendszer.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Geth
veterán
válasz togvau #110910 üzenetére
Használtam, majd disable-ztem az eszközt a vindózban, mert nem haszáltam.
Én is használok pár éve egy régi USB BT sticket, én az action centerben (Win+A) kapcsolom ki, amikor éppen nem használom.
Ha Te device managerben tiltottad le, akkor gondolom ugyanott kellene visszakapcsolni, esetleg törölni a drivert, hátha valamit elcsesztél a nagy nyomozásban. -
Beaumont
aktív tag
válasz AsakuraDave #110913 üzenetére
Sajnos ennyit tud... En is utalom, emiatt vettem nagyobb SSD-t C:-nek..
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
Beaumont
aktív tag
válasz AsakuraDave #110911 üzenetére
System/Storage alatt tudod beallitani.
Valaszd ki alul:
Change where new content is saved.
Megadod hova szeretned es kesz is.
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
AsakuraDave
őstag
Hali!
Lehet rosz topik,de Win10 alatt a Microsoft Store,hogy hova milyen mappába telepítse a játékot,hogy tudom beállítani rendesen?
Win10 reinstall elött telepitettem D meghajtóra de vele együtt 2 törölhetetlen mappát is létrehozott Ezt szeretném elkerülniThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
togvau
senior tag
bedugtam pár hete egy usb-s bluetooth cuccot a gépembe. Használtam, majd disable-ztem az eszközt a vindózban, mert nem haszáltam. Tegnap előtt a videodriver frissítés után, szabályos időközönként egy eszköz csatlakoztatva hang, majd fix idő után eszköz lecsatlakoztatva hang, majd ugyan ez végtelen ciklusban, mindig szabályos időközönként, ami egyértelműsíti, hogy nem kontakt hiba.
usb loggerrel rátalátam, hogy ez a bluetooth cucc, ami egyébként folyamatosan világít, tehát az nem érzékel szakadást. Hogy tudom visszakapcsolni bekapcsolt állapotra? Mert az eszközkezelőben arra a 5 másodpercre míg megjelenik, bekapcsolt állapotot mutat, de a tálcán nem jelenik meg a bluetooth-os ikon, ami megjelent ha be volt kapcsolva.
-
arcitec
addikt
válasz King Unique #110906 üzenetére
Kéretik törölni leírtam,bocsi : [link]
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
King Unique
titán
válasz arcitec #110903 üzenetére
El is olvastad, hogy mire válaszoltál?
Ha nem, akkor arról volt szó, hogy a hátáridőn túli ingyenes upgrade lehetősége nem hivatalos, sehol nincs megerősítve hivatalosan ez ellenkezője, sőt eleve a vásárlás van feltüntetve. Ha a hátáridő előtt történt a 8.1—►
10 free upgrade, az az előbbi szempontból is oké, annál később is bármikor megejthető az újratelepítés és újraaktiválás, vagy akár újból a közvetlen upgrade, ami az összefoglalóban lévő frissítési kisokosban is világosan le van írva.
A frissítési segéd és az MCT pedig normál esetben nyilván működni szokott, azzal megejthető a közvetlen upgrade, ha valaki nem akar újratelepítést a 0-ról. Ha ez nem cél, akkor mehet a clean install, majd közben/utólag aktiválás 7/8.1 kulcsával. -
megint én
őstag
válasz King Unique #110900 üzenetére
Hú, köszi! Emag eléggé olcsó 2500 ft.
Az úgy járható út, (nem úgy, mint az eredeti ára).
Sajnos a régi kulcs már tutira nem lesz meg. Azóta sokszor cseréltem már mindent, asszem pont klónozva volt legutóbb is a HDD, de most ez sem opció.
(insider anno csakis azért kellett, mert nagyon kevés FPS-em volt BF-ben és azt olvastam, hogy az ad egy picit)
Köszi! -
arcitec
addikt
válasz King Unique #110900 üzenetére
Ezt a nem hivatalos win 8 upgradet azért kéne pontosítani. Ugyan is ha anno megvásároltam a win8 pro hordozhatót akkori kemény pénzen, oszt ami upgradelve lett win10-re
(mert nem csak célszerű,hanem javallottan "kötelező" volt) és ha most gépet cserélek és felhasználom(a kulcsot),mert legális akkor mi benne a nem hivatalos?
U.I: Az oly sokat emlegetett és linkelt frissítési segéd az sokuknál nem működik(dött),még ha előtte, a HIVATALOS elektronikus licenszel aktíválva működött már éveken keresztül.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Óra topik
- Path of Exile (ARPG)
- Nintendo Switch
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Fallout 4
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Nyomtató topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest