Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
porker
tag
válasz King Unique #124429 üzenetére
Kedves King! Ne haragudj, de én azt nem értem, hogy miért kell ilyen vehemesen "védeni" a W10 GUI-t? Neked - és sokaknak - tetszik, többünknek nem, az átlag userjeim meg plafonra mennek tőle (állítsam be úgy, ahogy az előző gépen volt, stb.), miközben senki nem mondta, hogy a W10 gyengébb / rosszabb / etc. mint a W7 vagy épp az általam citált Debian.
Akaratlanul is én indítottam el ezt a vitát, mert épp kiakasztott a W10 GUI (hogy miért és hogy az most mellékes). Ennyi és semmi több. Nem kell ezt túlragozni. ... Szerintem.... -
porker
tag
válasz tordaitibi #124419 üzenetére
Hát ez az...
-
porker
tag
válasz King Unique #124416 üzenetére
Én egy szóval nem mondtam, hogy azt használd - de már egyszer ezt is leírtam !
-
porker
tag
válasz King Unique #124409 üzenetére
King Unigue, én nem mondtam, hogy Te szeresd azokat az "ósdi" cuccokat amit én hiányolok. Azért mert számomra a Metro jó része marhaság attól még milliók szeretik - igaz milliók (bár lehet, hogy kisebb milliók ) meg utálják, mert nagy, böhöm megjelenéseket produkálnak. ... Olyan ez mint amikor valaki elkezd WP-vel oldalakat gyártani és amit eddig el lehetett egy képernyőnyi felületen helyezni azt ezután 10-en kell megjeleníteni.
Ugyanakkor meg mi köze van a megjelenésnek pl. a virtuális ablakokhoz? Nem az új funkciókat kritizáltam!
Funkciófrissítés: az LTSC alkalmazása lehetséges, de elsősorban kritikus alkalmazási területekre van kitalálva ahol problémás ha egy frissítés megöli a rendszert (egyébként átlag felhasználónak ezt az MS sem javasolja - de az nem feltétlenül indok).
Van akinél csak az update a fontos, nálam - fejlesztőként - pedig az upgrade is. -
porker
tag
Hasonló: csak amikor kifejezetten szoftverezek borzalmasan zavar, hogy a Debiant akármilyen "egyszerűre" be tudom állítani, a Win - és származékai - meg széles keretekkel, idióta színekkel és ki tudja mivel öli az idegeim. ... Időnként abban reménykedem, hogy a nagy "retro hullámban" (ez most az MS egyik kedvence) a Metro alá is megcsinálják a Classic theme-t!
-
porker
tag
válasz King Unique #124390 üzenetére
A W10-nél pont nincs is az a régi, gejl, csicsás Aero felület...
OK. Sarkítottam. De attól, hogy egyesek a default GUI-t tudják használni az nem azt jelenti, hogy az jó. Kénytelenek, mert nincs más. Igaz nekik ritkán adódnak olyan problémáik, hogy távoli gépek felületén matassanak, nem annyira fontos az egyszerűség mint annak akinek egyszerre esetleg 10 ablaka van nyitva 3 monitoron (tipikus fejlesztői munkák). Ugyan a frissítéseket el lehet halasztani, de nem célszerű (az Entrprise edition-nak sem ez a lényege) és amúgy is mindkét rendszerrel dolgozik az ember.
Mellesleg kérlek mondd már el, hogy az "idejétmúlt XP/W7 GUI-nál, asztali felületnél ... " történt újítások mennyiben segítik a munka gördülékenységét!
Nem világos miért ne lenne meg az "elválasztás", amikor eleve beállítható, külön színezhető...
Csak én nem akarok külön színezgetni! Mi a frászért nem lehet egy olyan theme ami tartalmazza a régieket?[ Szerkesztve ]
-
porker
tag
Évek óta ugyanazt a home-ot húzom fel, vannak mentéseim, a maradék scriptelve van, szinkronizálás bekapcsolva.
Te tudod;♥ de pont azért mondtam javasoltam a tiszta rendszert mert ha valami megnyekkent akkor azt így nem fogod tudni (hatékonyan és kevés melóval) helyre rakni. -
porker
tag
Épp az imént pampogtam a "csili-vili" megjelenés miatt. Most elindítottam egy régen nem használt szerkesztőt: kapok egy szép homogén, világos felületet. Se a státusz sáv, se a fejléc, stb. elválasztása nincs meg. Minden egységesen világos (vagy fekete). Borzalmas!
Nem igaz, hogy képtelenség egy rendesen használható Windows XP / Windos 7 felületet kicsiholni ebből a .... -
porker
tag
válasz vlevi #124189 üzenetére
Sajnos ezt a W10-re, amióta megvan, el lehet mondani.
Ez a sok fene nagy funkciófrissítés teljesen tönkrevágja a használhatóságot.
A Microsoftnak megvan az a baromsága, hogy "mindent egyben" szeretne / akar megoldani. Ez arról az oldalról optimális, hogy nem kell külön termékvonalat vinni, elég egy platformot hegesztgetni. Ugyanakkor nekünk sokkal kellemetlenebb, mert tele van a rendszer sok baromsággal ami pl. csak egy játékos számára hasznos.
A "Svájci-bicska" is csak annak jó aki időnként használja az elemeit, de profi munkára nem való. Így van ez a Windowssal is. Aki dolgozik vele annak felesleges az Aero, a sok csili-vili. Engem az is borzalmasan zavar, hogy egy sallang mentes felületet képtelenség beállítani. Nekem nem kellenek fél évente új ikonok, stb. csak azt akarom, hogy ne változzon az általam beállított felület, szerviz, stb. Inkább a szerver szintű stabilitásra lenne szükségem, de ezért meg felesleges felrakni egy szervert. -
porker
tag
válasz Burki #120198 üzenetére
Szerintem mindig a legutolsó: ha valami gubanc van vele úgyis javítják de semelyik build + frissítések kombinációit nem tudod úgy visszaállítani (hacsak nem mentésből) ahogy eredetileg volt.
No meg amúgy is gépfüggő: az én top gépemben minden gyári (Dell, 7. generációs Intel) és mégis látom, hogy ha sokáig nem használom (alvó mód) akkor nincs hálózat csak újraindítás után. Gyerekek gyári HP-i (I5-3490), illetve egy külön összerakott, Giga-Byte alapú gépnek semmi baja ezzel. ... No ezek után mondj egy tuti buildet! -
porker
tag
válasz quailstorm #110972 üzenetére
quailstorm köszönöm!
Igen, ez az ami általában elérhető. Sajnos kissé kérdéses, hogy egy-egy frissítésnél mi történik az így átírt értékekkel.
A 1803 viszont merész húzás -
-
porker
tag
válasz Cs1csó #110955 üzenetére
Jah: lehet, hogy nem fogalmazok elég egzaktan.
A "csicsákat" így ki lehet kapcsolgatni, de nem lesz igazán kedvemre való. Azt nem tudom - gyorsan - elérni, hogy egy szemet nem bántó színkombinációm legyen. Évtizedek óta tizenórákat bámulom a monitort, nekem már nem mindegy, hogy mit nézek. (Azt sem szeretem, hogy nincs rendes keret az ablakok szélén és lapos ikonok beleolvadnak a háttérbe - de végül is ízlések és pofonok.)
Másrészről egy rendes téma nem "machináció". Bár ha a Microsoft bénulását nézem a sötéttel... hát akár igazad is lehet.
Mindenkinek megvan a saját dilije (lásd korábban valakit az idegesít, hogy 100 MB extra helyfoglalást nem tud megtakarítani a 15 GB-s op rendszer telepítésénél), nekem meg ez az. Klasszikus Windows XP látványt szeretnék mert azzal tudok jól látni!
De összekattintgatom én magamnak csak bosszant ha egy frissítés és ha más hiba nincs benne akkor azzal kedveskedik, hogy default megjelenést állítja vissza. Ehh! -
porker
tag
Sziasztok!
Nem tud valaki véletlenül egy XP jellegű téma-összeállítást a W10-re? A 1909-re frissítés valamiért visszaállította a default színeket és tele a hócipőm azzal, hogy megint a darabonként állítgassak mindent a túl csicsázott felületen. Vagy csak már nagyon vén vagyok az ilyen marhaságokhoz...?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest