Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz Angel2014 #108198 üzenetére
Közbe észre vettem, hogy nem a gyári 1TB HDD-t tettem be az SSD mellé
Most megpróbálom újra a gyári lemezkép vissza állítását (SupportAssist OS Recovery-vel) hátha...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
Angel2014
addikt
válasz MaxxDamage #108196 üzenetére
uefi mellé jó ha van. Esetleg próbáld kikapcsolni és legacyba indítani.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Az alábbi problémám adódott.
Táp és videókártya csere történt nálam és azóta a játékok elindítása után kb 15 percenként letesz a tálcára. Visszakattintok akkor megy tovább de azért így nagyon gáz. Néha benchmark alatt is.Szerintetek ez mitől lehet. Annyit teszteltem és úgy nem tesz le, hogy a játékot nem teljes képernyőben hanem keret nélküli ablakos módban játszom.
Újra húzzam a windowst? Én valami beállításra gyanalszom.
Válaszokat előre is köszönöm>>Youtube/Sziszifeca<<
-
MaxxDamage
félisten
válasz Angel2014 #108187 üzenetére
SSD a fő indító, azon van (gyárilag) az OS és BIOS így néz ki:
Settings/General/Boot Sequence/UEFI: BC501 NVMe SK hynix 256GB, Partition 1Boot List Option UEFI van kijelölve
Settings/System Configuration/Sata Operation/AHCI
*.* /Drives/Sata-0 , Sata-1 , M.2 PCIe SSD-0Szóval BIOS-t nézve minden rendben.
Secure Boot Enable
Ez nem kavarhat be?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Angel2014
addikt
válasz MaxxDamage #108194 üzenetére
Biosba lépj be azt mutasd hogy van beállítva a lemez vezérlő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Angel2014 #108187 üzenetére
Elvileg bárm van a laposba helyezve, automatán beállítja (ahogy lennie kell, elsődleges boot,), restartolja, stb.
Most bedobtam a HDD-t is mellé. Gyári OS a gyári SSD-n is csak úgy van mint az általam betett új (azonos NVMe csatis) SSD-n
Teszek egy próbát ezzel...hátha.Bár már meg is van... Nem jártam sikerrel.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
valakky
aktív tag
olyan kérdésem lenne, hogy a tevékenységelőzményeket, office megnyitott/rögzített fájlokat lehet-e esetleg menteni offline egy másik gépre? nekem ez nem működik sajnos, hiába állítgattam be mindenfélét, nem látszik az asztali gépen amit a laposon nyitogatok meg.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz cigam #108189 üzenetére
" újraindítást választottam, mert pendrive-ról akartam indítani a lemezkép visszatöltő programot."
Az a baj, hogy meg a lemezkep keszitese elott kellett volna eljatszani az ujrainditas / levalasztas kort.
A lemezkepben benne van a hibernacios fajl is. Ez okozza a problemat.
-
Cs1csó
félisten
válasz Csokishurka #108190 üzenetére
Szia én nem vagyok ezeknek a jogosultságoknak a nagy tudora, de ha nem valami bizalmas dologról van szó akkor megadhatnád a program nevét aminek ez a része, a helyét ahol ez a fájl található, esetleg milyen felhasználói fiókod van, melyik Windows 10 kiadás, van e több felhasználó a gépen. Kapásból ezek jutottak eszembe lehet nem kell minden infó de biztos segíteni fog.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy fájl amit nem szeretném hogy írásvédett legyen, de akárhányszor kiveszem a pipát a kövi újraindításnál vissza vált írásvédettre. Ez miért van?"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
válasz krealon #108186 üzenetére
Akkor végképp nem értem, hiszen mindég újraindítást választottam, mert pendrive-ról akartam indítani a lemezkép visszatöltő programot.
Csak kísérlet képpen egy alkalommal, "miva, ha..." próbaképpen választottam a leállítást.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bb.bocs
őstag
válasz King Unique #108184 üzenetére
értem, de a gond az hogy a monitorozásnál látom azt a csodás összefoglalót hogy pl a rendszer fogyasztott egy hónap alatt 20 gigát mondjuk azt szeretném jobban kibontani, melyik rendszeralkalmazás, melyik update mennyit... stb stb. a lényeg az lenne hogy az e havit szeretném részletezni,és csak a "rendszer" részét.
-
Angel2014
addikt
válasz MaxxDamage #108179 üzenetére
Biost nézd meg miben indult hdd-vel! Ahci vagy ide? Ha idében abban tudok segíteni hogy AHCI legyen és ne legy bluescreen. Nem biztos,hogy a win csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz cigam #108180 üzenetére
"Ez azért elég furán hangzik. Nem kikapcsoláskor írja ki az adatokat, hanem bekapcsoláskor?"
Kikapcsolaskor irja ki az adatokat.
Gyorsinditas eseten a leallitas nem a hagyomanyos leallitas, hanem hibernalas (marmint a kernelmag hibernalasa, de akkor sem igazi leallitas).Ujrainditaskor szabalyosan leall a rendszer es kozben minden memoriaban tarolt adatot kiir a lemezre. Ezert szuletett a 3-ik megoldas.
-
dethroner
veterán
válasz liszi70 #108178 üzenetére
Mediainfo-t én is használtam korábban, filmekhez tök hasznos, de audio fájl esetében nem megbízható, becsapható. Ha egy mp3 fájlt hazug módon flac-ra konvertálnak, az elveszített minőséget nem lehet ugye visszanyerni, de a mediainfo flac-nak, veszteségmentes állománynak fogja mutatni. De a Spek faszán megmutatja hogy valójában milyen a minőség. Ezért erre a célra ez a legjobb célszerszám
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
King Unique
titán
válasz cigam #108180 üzenetére
Ha be van kapcsolva a gyorsindítás, akkor nem csinál a Windows 10 teljes leállítást, max. ha a shiftes módszerrel van leállítva. Viszont az újraindítás független ettől, az bekapcsolt állapotban is újraindítás marad, akkor biztosan kiíródnak a háttértárra a memóriában tárolt adatok. Az USB-s tárolóknál egyébként alapértelmezetten rendszerint nincsen bekapcsolva Windowson az írási gyorsítótárazás, gyors eltávolításra vannak optimalizálva. Viszont biztonságosan leválasztani az előbbiektől függetlenül is javasolt, nehogy kellemetlen meglepi (pl. NTFS
—►
RAW) legyen a vége.(#108182) bb.bocs:
Windowson belül is van lehetőség monitorozni az internetes adatforgalmat. Legtöbbet jellemzően a böngészők, torrent stb. zabálnak a letöltéseknél, maga a rendszer normál esetben max. csak ezek után jön. Egyébként ha a mobilnet miatt kérdezed, akkor beállítható a gépházban forgalmi díjas kapcsolat, valamint adatkorlát megadására is van lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. olyan kérdésem lenne hogy adott egy gép, aminek a hálózati forgalma igen magas lett ,megnézve az adatforgalmat a redszer használja a legtöbbet. Szeretném megtudni hogyan tudnám ezt visszamenőleg megnézni részletesen mik vannak a "rendszer" címszó alatt. Win dart esetleg tud ilyet?
-
Rimuru
veterán
Hi.
Nem bugot de nagyon zavaro UX kerdest hol lehet jelenti MS fele? (konkretan errol van szo, de akkor lehet hozzacsapnek meg par tucatot )
Vigyázat, csalok!
-
válasz King Unique #108175 üzenetére
Jó, nézd el nekem, emlékezetből írtam, csak annyi rémlett hogy másképpen jelölte meg ... A linkelt hozzászólásban:
Megoldas 3:
Egyszer ujrinditod a gepet HDD kiszereles elott, igy a rairt adatok biztosan kiirasra kerulnek
Ez azért elég furán hangzik. Nem kikapcsoláskor írja ki az adatokat, hanem bekapcsoláskor?krealon
Köszi a + infót. Ezentúl mégjobban figyelek, hogy ne csak újraindítsam/kikapcsoljam a gépet, hanem le is válasszam a külső eszközt. Sőt ezentúl megpróbálok csak NAS-t használni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MaxxDamage
félisten
Volna egy rendszer gondom.
Laptopba betettem az eredeti NVMe SSD-t (más nem volt mellette, az 1TB HDD-t kihagytam) és BlueScreen fogadott "első" bekapcsolásra. Tegyem be mellé a "gyári" HDD-t is szerintetek?
Ha úgy sem indulna el, akkor valahogy helyre lehetne rakni "gyári" állapotára?Kérésre csinálok képeket/videót és megosztom, úgy könnyebb
Ahogy elnéztem, ugyanazt produkálja mint 1903 és 1909 esetén, de azt 2TB NVMe -re tettem fel. Amúgy a 1809 a 2TB NVMe-n probléma nélkül megy.
A gyári NVMe-t (256GB) meg szeretném a gyári beállításokra vissza állítani, mert most kapcsoltam be először vele a gépet és mégis ba*ak*ik itt velem... /1.5 hónapos laptop/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
krealon
veterán
válasz cigam #108174 üzenetére
"Erre én is gondoltam, hogy hátha a külső lemezt is "piszkos" állapotba hagyja, ezért úgy is tettem egy próbát, hogy elötte leválasztottam. Akkor csak lezárja/kiírja amit kell. Vagy nem?"
Amig nincs levalasztva a rendszerrol, addig minden tarolo piszkos allapotban marad, amin irasi gyorsitotarazas (write cache) van ervenyben (NTFS), fuggetlenul attol, hogy kulso vagy belso.
-
dethroner
veterán
válasz liszi70 #108171 üzenetére
Hogy világosabb legyen mire gondolok. Igen, Win7 alatt volt arra lehetőség hogy egy audio fájlra jobb gombbal kattintva a menüben megjelent a telepített spek program, amivel meg lehet vizslatni hogy milyen bitrátával lett tömörítve, vagy veszteségmentes a zene. És win10 esetében nem jelenik meg ez, annyit tudok hogy a társítással megkeresem a spek-et, de egyszerűbb volna a régi módszerrel.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
King Unique
titán
válasz Angel2014 #108166 üzenetére
Értelemszerűen azt, hogy választható, opcionális a telepítése, nem kötelező, a Windows Update csak akkor telepíti, ha a felhasználó külön kezdeményezi azt a letöltés és telepítés lehetőségre kattintva. Ha nem telepíted, akkor a soron következő standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott összesítő frissítésnél is elvileg megkapja a rendszer a szükséges javításokat, fejlesztéseket. Amúgy ITT nyomon lehet követni, hogy melyik frissítés milyen javításokat tartalmaz az egyes Windows 10-verzióknál.
(#108174) cigam:
Ha szoftveresen megfelelően le lett választva az USB-s tárolóeszköz, akkor elvileg nem okozhat gondot a bekapcsolt gyorsindítás, amit a fórumtag volt szíves egy másik topikban részletezni.
Milyen lemeznek? Cserélhető lemez és helyi lemez megnevezés szokott lenni az ilyen USB-s tárolóeszközöknél, ahol az előbbiek jellemzően az egyes flash vackok (pendrive-ok, memóriakártyák), míg az utóbbiak a külső HDD és SSD meghajtók. Tehát ha a külső HDD esetedben helyi lemezként jelenik meg a Windowsban, az teljesen normális.[ Szerkesztve ]
-
válasz krealon #108170 üzenetére
Nem, gyári beállításokkal mennek. Erre én is gondoltam, hogy hátha a külső lemezt is "piszkos" állapotba hagyja, ezért úgy is tettem egy próbát, hogy elötte leválasztottam. Akkor csak lezárja/kiírja amit kell. Vagy nem?
Mondjuk az is érdekes, hogy a lemezkezelő az USB-s merevlemezt nem külső lemeznek írja mint egy pendrive-ot, hanem úgy jelenik meg mint a gépbe épített lemezek. Vagy ez normális, és csak a pendrive-ok esetén mutatja hogy ez egy külső eszköz?zolee001
W8 alatt természetesen z uptodate W8.1 kiadást értettem. Erről hol lehet bővebbet olvasni?A legdurvább, hogy most megnéztem a W8.1-es tableten, és ott úgy látszanak a mappák, mint a WEB-es felületen. Van egy teleprompter-master, és egy teleprompter-master-magic-Encore2 mappa. Pedig tuti nem én hoztam létre. Melóba kellett menni, nem néztem bele a tartalmukba, nem hasonlítottam össze a két mappa tartalmát(a fájlok dátumait).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vlevi #108172 üzenetére
Igen, úgy tudom nem mindegy, hogy asztal, mappa, vagy fájl jobb gombos menüjéről van szó. Amit twofatcat linkelt, az az asztali jobb-gombos menüről szól, a többi gondolom tök máshol helyezkedik el a regeditben. Nekem registry-szerkesztést nem érne a dolog, de ami nekem fontos volt, a Küldés, azt anélkül is meg lehet oldani.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz liszi70 #108171 üzenetére
"Attól is függ, melyikhez, "
Meg attól is,melyik jobb gombos menühöz.
Erre pont tegnap kellett rádöbbenjek.
Réges régen, W7 alatt (mindenjobbvót), nem volt külön UWP és régi felület. Most pl. a startmenü elemeinek a jobbegér menüpontja egy kis UWP semmiség, nem tudok azzal kezdeni semmit.
Ellenben egy régi startmenüben a jobbegér ugyanazt a menüt jelenített meg, mint amint a file intéző is.És persze éppen emiatt a startmenü jobbegérmenüjében nem lesz küldés, másolás, satöbbbbiiii
-
dethroner
veterán
Arra van lehetőség hogy egy alkalmazást hozzáadjak a jobb gombos kattintás menühöz?
-
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Az mint jelent a win 10-ben,hogy választható frissítések érhetőek el? Mi a különbség ha felrakom és hogy mi ha nem? Lesz valami javulás ? Vagy olyan dolgot rak fel ami alapból nincs?
-
Egy nagyon fura problémába futottam. W10pro alatt leszinkronizáltattam a onerive-ot, hogy offline is elérhető legen. Majd átmásoltam egy külső merevlemezre.
Most jön a félelmetes rész!
Egy W8 image-et töltöttem vissza a gépre, és a külső merevlemezen egy régi állapotot mutat, nyoma sincs a onedrive tartalmaznak, pontosabban egy régebbi állapotot mutat ami még anno a W8-as rendszert használva volt. Lemezellenőrzés után, mert talál valami hibát, visszaáll a régi állapot! Eltűnik a onedrive mentés!
A lemeze egy mezei alaplemez, vagyis elméletileg teljesen független a számítógépen futó rendszertől.
Mitől lehet ez? (Reprodukálható, tegnap este majdnem éjfélig ezzel foglalkoztam)A másik érthetetlen dolog, hogy a onedripe mappa W8 alatt csak részleges tartalmat mutat. Pl. egy VisualStudio forrásodnak nem látszanak a fájljai, csak a projekten bellüli pár mappát. Ha visszatöltöm a W10 image-et, akkor kb megvan minden, azt látom amit a WEB-es felületen.
Bár jó lenne tudni, hogy miért lett 1-1 mappából 2verzió (magic-Encore2 egy W8-as tablet), a gépen csak a "sima" verziókat látni.Mi ez a katyvasz?
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz rasotamas #108161 üzenetére
Ez teljesen megszokott, mármint hogy a lapgyártó nem frissíti a termék letöltési oldalát.
Ezért érdemes külön MEI, NVMe, AHCI, stb. drivert az eredeti gyártótól beszerezni, ha lehet.
Aztán van olyan is, mint pl. a realtek hang, amihez van github repó (uad driverrel), ami hetente akár többször is frissül, a realtek oldalán több éves van kint, és erős a gyanúm hogy a lapgyártók oldala se sokkal frissebb.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zolee001 #108160 üzenetére
Az a poén, hogy a ROG fórumról kell összevadászni a legjobb drivereket mert a userek szedték csokorba, az asus sz*rik már az 5-6 éves csúcslapokra is (Rampage IV Black edition)
A hivatalos támogatott os listán nincs is rajta a win10, és a hivatalos win10 drivereknél alig van mit letölteni, töredéke a win7/8-nak.https://tinyurl.com/rasoapro
-
zolee001
őstag
válasz rasotamas #108158 üzenetére
Igazából nem tudom mivel tölem nem igen kérnek a gépek semmilyen kábelt,az is igaz hogy ritkán látom a windows install vizuális élményeit amikor megy a csik vagy százalék
Letöltöd a gyártód oldaláról a megfelelö drivereket és egyesével instalálod (felülirod azt amit a WU felrakott)
Magam részéröl annak a hive vagyok,hogy a hardvergyártó csak tudja az általa gyártott hardver képességeit,tudását és annak megfelelöen irt hozzá drivert -
nagyúr
"Ha meg több végpontnál kellene ezt eljátszani, akkor meg nyilván váltanál (vagy 2 napig csak megosztásokat csatolnál)"
Két napot hogy érted? 2x24 óra vagy 2x8 óra munkaidő? Legyen 2x12, mert én sokat dolgozom. 24 óra az 1440 perc. Elosztom 8-al mert kb. annyi perc közvetlen elérési utat adni a 4 megosztott mappámnak. Az 180 végpont. Hát, az azért nem semmi, kérdés, hány végpont akarja nézni az én filmjeimet?Bocs, nem tudtam kihagyni, értem miről beszélsz, de számomra és legtöbbünk számára ez a fajta professzionális felhasználás nem releváns.
A h265-től legkevésbé sem tartok, így van ahogy írod, kevés ami CSAK abban van. Sok-sok év, mire teljesen lecserélődik a filmanyag, ráadásul sok évig párhuzamosan futnak majd, arról nem is beszélve, hogy ki tudja, milyen új, forradalmi codec jön, ami okafogyottá teheti a h265-öt is.
Ami esetleg megváltoztathatja médialejátszó-igényemet, az, ha kényszerből tévét cserélnék valami 4k, hdr, stb-re. Jelenleg egy full hd 65"-os pana plazmám van, és amíg ez működik, vagy rentábilisan javítható, addig egészen biztosan nem lesz váltás! Remek, számomra majdnem hibátlan megjelenítő, jelenleg nagyon drágán kapnék olyat, amire esetleg lecserélném.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Telepítésnél azért kért netkábelt a legújabb win 10 mert azt pipáltam be hogy később adom meg a termékkulcsot? Többen javasolták hogy netkábel nélkül telepítsem de kérte
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Geth
veterán
válasz liszi70 #108151 üzenetére
Azt gondolod, ez akkora probléma?
Ha Neked nem nagy meló, akkor örülj neki, kész vagy.
Ha meg több végpontnál kellene ezt eljátszani, akkor meg nyilván váltanál (vagy 2 napig csak megosztásokat csatolnál).
Nem kell túldimenzionálni.Örülj neki ha nincs codec problémád, ritka az x265 only cucc, ha mégis belefutnál azt meg majd átkódolod, időd mint a tenger.
-
nagyúr
válasz zolee001 #108148 üzenetére
"egyesével "felcsatolni a mappákat..na nee"
Azt gondolod, ez akkora probléma? Abszolút nem, nincs több 2 percnél, ha az ember már tudja, mit kell csinálni. Nekem van a gépben egy torrent mappám meg 3 vinyóm, amit meg kell osztani. Ez 4x2 perc, de lehet, hogy sokat mondtam. És egyszer kell megcsinálni, mert utána a lejátszóban a Forrásoknál mindig ott lesz az ikon."ITT képekkel illusztrálva hogy hogyan kell egy Libraryba mappát beleeröszakolni és akkor egy helyen látszodik minden"
Oké, köszi, ezzel meg még egyszerűbb lehet a dolog, de nem biztos, hogy jobban járok, sem időben, sem formailag. Úgy értem, hogy a Forrásokban található külön ikonoknak is megvan az előnye, mert célirányosan arra kattintok távirányítóval, amit konkrétan el akarok érni, nem kell + 1-2 lépcsőt beiktatni."Elöbb végzi a kukában az a media izé mert feltalálodik vi uj codec amit a kütyü nem ismer és nem tudja lejátszani"
Lehet, de ezt már 5-6 éve is rebesgették, azóta sincs semmi ilyen jellegű probléma. Ha nem romlik el, én simán jósolok neki 10 évet, hogy használható lesz. (Ráadásul 2 db. van. )[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz liszi70 #108149 üzenetére
Elöbb végzi a kukában az a media izé mert feltalálodik vi uj codec amit a kütyü nem ismer és nem tudja lejátszani
Egyébiránt nekem is van smb1 only server (WS2003) ellenben a kliensek nem tudnak kommunikálni vele (nem,nem kapcsolom be az smb1 et)
Ellenben van egy másik server (WS2012) aki tud kummunikálni mindkét irányba és rajta keresztül elérem a WS2003-mat bármilyen windows 10 akármi kliensröl -
zolee001
őstag
válasz liszi70 #108144 üzenetére
Az SMB az egy protokol,pl 2 eszköz milyen közös nyelven kommunikáljon egymással,tök mindegy melyik protokolban egyeznek meg (smb 1,2,3) lezsirozzák egymás között a továbbiakban már érdektelen
Ezután jön a hálózati megosztás elérése és authentikációja valamint a megosztási jogok lekérdezése (önszivatók akiknek derogál egy passwordöt beirni itt kezdödik a cumi)
Ebben a témakörben semmi ordenáré változás nincs a windows verziók.közöttAz,hogy egyesével "felcsatolni a mappákat..na nee [ITT] képekkel illusztrálva hogy hogyan kell egy Libraryba mappát beleeröszakolni és akkor egy helyen látszodik minden
Egyébiránt a Library-k debütálása 2006 oktober a windows vista megjelenése óta él velünk,potom 13 éve -
-
nagyúr
Szegény weiss, vajon mit kezd a válasszal?
Ne mai, és ne számítógépes eszközökből indulj ki. Hálózati szempontból (is) réginek számító médialejátszókról van szó, itt más a megközelítés. Nem szívesen cserélném, le, csak mert az újabbaknál "más módszerek is működhetnek". Nekem jó így, az meg, hogy annak idején kínlódni kellett kicsit míg rájöttem, hogy működik a 10-zel, csak növeli az értékét.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz weiss #108142 üzenetére
Nekem már az SMBv1-nél lankadt az érdeklődésem
Amúgy a tallózás továbbra is működik (a Te eszközöd nem tudja WS-Discovery-t, de ez nem meglepő), több mappát én meg DFS használat óta biztosan nem osztok meg egyesével, de más módszerek is működhetnek (a kézzel egyesével beállítgatós mellett). -
Munkában megkaptuk eme remeket, de az a gondom, hogy két monitorunk van, és mikor húzom az egeret a két monitor között, akkor alul és felül is "beakad" az egér. Azért gáz, mert ha nem figyelek, és kattintok, akkor bezárok valami ablakot. Gugli nem mond semmit, extra progi nincs telepítve. Látott valaki ilyet?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
nagyúr
De, megy win10 alatt, jelszóval vagy jelszó nélkül is, csak más a protokoll. Leírtam, hogy csináltam jelszót annak idején, és a korábbi módszerrel akkor sem ment. Ezzel a "kerülőúttal" megy, a jelszó ebben a kérdésben nem releváns. Külön kellett megadni minden megosztandó mappának az elérési útját, sajnos már nem egy nagy közös workgroup-vajlingból kell a habot nyalogatni, mint a régi szép időkben. De egyébként nem nagy cucc, egyszer kell megcsinálni minden mappánál, és onnantól sínen van. (Mármint ha a többi dolog is klappol.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát hogyne próbáltam volna, még arra is vetemedtem, hogy csináljak jelszót, hogy legyen mit beírni, pedig egyáltalán nem volt jelszavam addig. És mint látható a képen, most sincs beírva jelszó abban az ablakban, ahol sikeres a csatlakozás, mégis működik. (Tudom, tudom, mindjárt kapom az ívet hogy mekkora biztonsági rés. ) Én nem azt javaslom neki, hogy ne legyen jelszava, legyen, csak próbálja meg ezt a módszert, ha eddig nem próbálta. Hátha....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
A Szerver az a pc neve, a Könyvtár pedig az a mappa, amit meg akarsz osztani a pc-n. Így megjelenik a Forrásoknál a mappa, amit szeretnél elérni, és ha minden más klappol, akkor a tartalma is elérhető. De tudom, sajnos ez sokismeretlenes egyenlet, korántsem biztos, hogy önmagáben ez megoldja, de sok kínszenvedés árán megtanultam, hogy win10 óta smb1 és enélkül biztosan nem működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz viharhozo #108128 üzenetére
"A Popcorn sajat Network Browsere pedig a Nyilvanos mappa megosztasa utan se lat semmit."
És ez nagy valószínűséggel így is fog maradni, mint ahogy nálam is így maradt az én Dune HD lejátszómmal, ami a te popidnak az édestestvére. Viszont többek között a külön elérési út, a kézzel megadott elérés nekem a megoldás egyik kardinális összetevője volt.
Megpróbálom a Dune kezelőfelületén keresztül elmagyarázni, mire gondolok. A Popi szoftveresen hasonló, ha más néven is, de hasonlóképpen kell működni azon is. (Nekem is volt popim, kétféle is.)
Ugye a win7 idejében ide, a WORKGROUP-ba belépve rögtön tallózhattuk a pc-n megosztott tartalmakat. (Hej, szép idők voltak. ) A win10-ben már nem, mert ez az ablak fogad, bármit csinálsz. Tehát szépen vissza kell menni a források oldalra, és valamelyik ablakra (mondjuk a Hálózati böngészőre) "Pop up" gombot nyomva a távirányítón (nem tudom már, a popin hogy hívják, de a funkciója olyan jobbegér-szerűség), Új hálózati könyvtárat kell megadni. Az enyém így van kitöltve.
Ezt értem én kézi vagy külön elérési út megadásnak. Bár a popi kezelőfelülete nyilván más kicsit, de biztos, hogy ugyanezeket be lehet állítani azon is.[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz viharhozo #108128 üzenetére
Fogod a szanaszét lévö mappáidat amin media tartalom van
Pl a Videos mappába "mountolod" az elérési utját
Jobb gomb-properties-include library vagy csinálsz egy uj librarytMagák a fileok ugyanott maradnak fizikailag de egy "mappában" látod megosztáson keresztül is és azt felcsatolod
Továbbá network sharen létezö mappákat is felvehetsz azt is abban az egy mappában látod
Ha van közelben windows 7 a Media Center programban ugyanigy csinálja csak varázsló és csicsa felületen[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz Jack Oneill #108129 üzenetére
Nem bonyolult ez ellenben logikus
A windows profilod a tiéd,a te adataid vannak ott aminek van jelszava méghozzá a sokak által utalt log on password
Ha egy másik eszközröl akaraod elérni a TE tulajdonodat értelemszerüen azt a jelszöt kéri (magyarul a TE engedélyedet a hozzáféréshez) amit megadtál
Ez akkor is igaz ha a másik eszköz is a te tulajdonod pl uaz az MS fiokkal mert a windows felé ezzel bizonyitod -
zolee001
őstag
válasz Jack Oneill #108129 üzenetére
Én 16-32 közöttit de fogalmam nincs .hogy mik azok és nem is érdekel mert az azure cserélgeti a háttérben automatikusan,nekem meg meg kell nyomni egy db approve gombot
-
viharhozo
addikt
válasz liszi70 #108126 üzenetére
Ha a kulon eleresi uton azt erted, h a Popcornon parancssorbol rogzitem az smb://x.x.x.x/megosztas-t, az mukodik. Csak sok ilyet kell rogziteni es valtoznak is, emiatt eleg kenyelmetlen ez a megoldas.
A Popcorn sajat Network Browsere pedig a Nyilvanos mappa megosztasa utan se lat semmit.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
zolee001
őstag
válasz viharhozo #108125 üzenetére
Minden eszközön (Windows) a hálózat tipusa legyen magán.a file és nyomtatómegsztás legyen bekapcsolva
Pingeld meg a klienseket egymás között oda vissza,azt nem irtam de magátül érthetö,hogy egy alhálóban legyenek
Vmelyik kliensen vmi mappát ossz meg minimum olvasási joggal (vagy a public mappa bekapcsolása is jo)
aztán \\gép ip cime\megosztás (név+jelszo megad és müködnie kell)
ha müködik akkor \\gép neve \megosztás
Elvileg ennek igy müködnie kell de a névfeloldással vannak gondjai sokaknakMedia streaming (Windows kliensröl tv telefon akrmi felé) Windows Media player eindit,a ribbonon a stream menü majd lenyitva "turn on media streaming" és ekkor a windowson tárolt (video,music,pictures) mappa DLNA-m keresztül bármin elérhetö lejátszásra
-
viharhozo
addikt
válasz zolee001 #108092 üzenetére
Több mint tízéves Popcorn Hourt használok, amire nekem kell, tökéletes. SMB1 kell neki, azt bekapcsoltam, úgyse megy.
7 alatt a megosztás így nézett ki:
Az utolsó pont a 10-ben nincs benne, vagy vhol máshol kéne keresni, sztem ezt kéne vhol bekapcsoni (nálam most Enterprise van fenn, ha esetleg ez befolyásol vmit).
A bajom továbbra is az, hogy a Workgroupban levő gépek nem látják egymás tartalmát, és ez nem a médialejátszó problémája.
Közben sikerült megkerülni a problémát, de elég kényelmetlenül, szóval örülnék, ha lenne vmi más megoldás.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
hhgygy
senior tag
Windows 10 Pro, már több mint egy éve rendszeresen újraépíti a fájlok indexét.
Van, hogy több hétig nem, de például most egy héten belül kétszer is.
Semmit nem találtam rá, néhány ember panaszkodik csak erre, nem tudni mitől van.
Valaki még tapasztalta ezt, vagy van ötlete?Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
-
zolee001
őstag
válasz Kékes525 #108120 üzenetére
E egyéni preferencia,részemröl 2012 óta MS Account,fogok egy szüz gépet majd belépek és leszinkronizálodik minden ahogyan beállitottam anno azzal hogy beirom a mail cimem és jelszavam
Passwordless dolloghoz nem kell sysinternals, de fiatal szovjet mérnökök feltalálták a windows hellot,belenézel a camerába és be vagy lépve,nekem spec a telom a "password" ,ha itt van hatotávban nem kér jelszót (kér csak a telo közli vele) ha elmegyek 10 m re automatikusan lockolja a gépet
De itt sokaknak világfájdalom ha pl 4 db számot be kell irni a log on screen re vagy 3 mat odabökni egy picture passwordre -
Kékes525
félisten
válasz zolee001 #108119 üzenetére
Van valami előnye ha csatlakoztatom? Másként, van valami hátránya ha nem csatlakoztatom? Továbbá PC indulásakor a Windows-ba való bejelentkezést megváltoztatja? Most automatikusan van, jelszó kérés nélkül (SysInternals Suite: Autologon.exe-vel állítottam be). Ennyit látok:
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Kutattam kerestem de nem leltem megoldást .
chrome böngi nyitva és a pkerstars-n 2 ablak már több alakalommal is elkezd vibrálni és lefagyni a böngésző és a játék elfeketedik minden. Kilép az egész asztal és van amikor újraindítást kell csinálnom mert kevés a memória (8 GB) jelzést ad a gép. Most ránéztem és 1.5 GB-f foglal a audiodg.exe
Mi lehet a gond.
EPSON EH-TW5210 - - Win 10 p 1903[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz zolee001 #108109 üzenetére
Nem az accounttal van gond, hanem a hozzáadott e-maillel. Egy freemailes email cím, amibe már nem tudok belépni ezért akarom azt az MS fiókot törölni, ami ezt az e-mailt tartalmazza, mint belépési logint. Az is jó lenne, ha az login neve megtudnám változtatni.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Penguin95
senior tag
válasz zolee001 #108111 üzenetére
Semmi olyan nincs fent, ami ezt blokkolná, ráadásul nem csak egy adott programmal van gond, hanem mindennel. Még csak teljes képernyős program sem fut, bár elvileg úgy van most beállítva, hogy ott is jelezzen. Arról sem értesít, ha a Telegramon jön üzenetem (ott be van kapcsolva a natív értesítésrendszer használata), és arról sem, ha leválasztok egy USB-s eszközt, vagy épp végez a Defender az ellenőrzéssel.
-
Penguin95
senior tag
válasz zolee001 #108108 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ, de sajnos ott már jártam. Be van rendesen állítva, semmi nincs letiltva, de a hiba épp úgy megvan.
Kis plusz infó, amit lehet kihagytam: Egyébként a jobboldali sávban (action center talán a neve?) megjelennek az értesítések, csak az asztalival van baj. -
zolee001
őstag
válasz Kékes525 #108107 üzenetére
accounts.microsoft.com--forgot your password opció aztán te tudod mit adtál meg ha megadtál vmi security infot (másodlagos mail,telefon,stb)
Ha sikerül visszaszerezned a "your infoban" tudsz email aliast,elefont,skype,xbox nevet felvenni majd a sign in optionban tudod állitani hogy mivel engedélyezed a belépést a komplett MS ököszisztémába (pl lehet skype név,mail,tel szám)B verzió
Átváltod a lehalt acccountodat Local accounttá majd restart és hozzáadod egy uj MS accounthozC verzió
Az admin profilodat átcopyzod ,file szinten totalcmd ilyesmi nem megy, a már meglévö uj profilod alá -
Penguin95
senior tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem, mivel én már kifogytam az ötletekből egy hiba kapcsán. Adtam egy újabb esélyt a 10-nek, múlt hét előtt tettem fel a 1903-at tiszta telepítéssel, hivatalos lemezképből, jogtiszta licenccel. Volt több problémám is, de azokat sikerült megoldani, eggyel viszont nem tudok mit kezdeni. Ez nem más, mint az asztali értesítések megjelenése, pontosabban ennek a hiánya. Úgy egy héttel a telepítés után elkezdtek nem megjelenni, és ez mindaddig így is volt, míg nem tiltottam le a háttérben futó alkalmazásokat, indítottam újra a gépet, és engedélyeztem ismét az említett opciót. Ez egy pár napig megoldást jelentett, de utána megint előjött a hiba. Megcsináltam újból a fenti tortúrát, pár napig megint jó volt, de ma ismét nem kapok semmiféle asztali értesítést. Értem én, hogy szeret játszani a rendszeraz idegeimmel,de én ezt annyira nem díjazom, ezért szeretnék tippeket, tanácsokat kérni, hogy mire nézzek rá, mit állítsak, stb.
Mint írtam az elején, a rendszer tisztán lett telepítve, legálisan van aktiválva, ezen felül pedig nincs belenyúlkálva, nincs fent ShutUp10, ami problémákat pedig megoldottam korábban, azoknak ehhez semmi köze (néhány mappa angol nevű volt, holott magyar nyelvre van téve a rendszer, és hasonlók). Néztem már a fókuszsegédet is, teljesen ki van kapcsolva, vírus sincsen, a gyorsindítás is ki van kapcsolva (bár a sima újraindítás sem segít, szóval ez mindegy)... Ha még valamit le kell írjak, mondjátok nyugodtan.
Köszönöm előre is! -
-
zolee001
őstag
válasz Pityu. #108100 üzenetére
Pl a beépitett defender offline illetve annak a régebbi kiadása a pendriverol bootolo verziója is jo,valamint nod32 (személyes preferencia) egy 30 napos trial is megteszi
(az én javaslatom mindenképpen vmi pendriverol bootolo virusirtó használata mert ugy valóban offline a windows rendszer) -
Cs1csó
félisten
válasz Pityu. #108100 üzenetére
A vírusirtó topik összefoglalójában vannak kiegészítő futtatható keresők: MBAM Free, Emsisoft Emergency Kit, AdwCleaner, Hitman Pro, DrWebCureIt ezek vagy ingyenesek vagy egyszeri futtatásuk ingyenes.
-
nagyúr
válasz zolee001 #108099 üzenetére
"ha csak azt a protokolt ismeri akkor nincs mit tenni de ha valami modernebb akkor értelmetlen smb 1"
Így van, jogos, még nem biztos, hogy csak smb1-et tud. (Az enyém csak azt tud. Na meg NFS-t, de azt állítólag lehetetlen összehozni winnel, nekem sem sikerült soha.)viharhozo :
Milyen médialejátszó?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest