-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz VikMorroHun #20863 üzenetére
Nem gondolom.
Az állapotellőrző mondja:
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Előre bocsátom, egyelőre még nem tervezem Windows 10-ről 11-re váltást.
Azok tapasztalataira lennék kíváncsi, akik hasonló, a minimális követelményeknek csak részben nem megfelelő gépre telepítették a Win11-et, mint amilyen az enyém.
Hogy (a Win10 lassan most már várhatóan tényleg megszűnő támogatását nem tekintve) megérte-e váltani? Stabilan, jól működik-e a rendszer? A Microsoft nem nyaggat-e amiatt, mert csak rá lett "erőszakolva" a Win11? Jönnek rendesen a frissítések? stb. stb.
(Azt már láttam, hogy technikailag nem jelent nagy kihívást kikerülni telepítésnél az ellenőrzést, vagyis nem ez a rész érdekel.)És akkor a gépemről a lényeg (a problémás részek):
Kb. 7-8 éves Intel B250 chipkészletű alaplap, amire utoljára 2018-ban jött UEFI/BIOS frissítés. Miután átbányásztam az UEFI beállításokat, sikerült aktiválni rajta a TPM-et. Csodák-csodája, a PC-állapotellenőrző 2.0-ásnak mutatja, tehát azt hihetnénk, hogy akkor itt nincs baj, de a chipkészlet miatt mégis "alulteljesít".
Miért is?
A "probléma" processzor jellegű. A jelenlegi Intel i5-7400 nem felel meg a követelményeknek, viszont az alaplap miatt nem cserélhetem le újabbra, vagyis már 8-ik generációsra sem, mert ahhoz már Intel 300-as chipkészlet kellene.
Ennyi.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office