Új hozzászólás Aktív témák
-
narumon
őstag
válasz z123456789 #12578 üzenetére
Videóra inkább ez: Minimálisan drágább de kapsz IBIS-t.
Szerk: Obikat nem kell cserélni, átalakítóval símán mennek M4/3-on a Canon obik, sőt speedboosterrel lesz egy csomó előnyöd is.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Elektrosokk
veterán
válasz z123456789 #11858 üzenetére
"Bármi más, de samsung terméket nem veszek."
LOL
ez a samsung termék amikor megjelent letarolta a piacot. ( BSI szenzos stb stb) Talán mond valamit hogy Nekem is van sony A7RII mef egyéb sony dolgok mellett. Elképesztő cucc, kezelhető, és ami jön belőle az egy álom.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Falovas
aktív tag
válasz z123456789 #11880 üzenetére
Nézz szét az aliexpressen , "ócsóér" már vannak 8K / 60fps kamerák....ott a jövő már elkezdődött....
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #11880 üzenetére
Canon M50, van hozzá adapter amivel az EOS EF-S obikat, vagyis a 10-18-t is fel tudod tenni. Meg persze natív saját lencséi. A fókusz sebességről nemtok adapterrel mennyire jó, vagy rossz.
A 4k kicsit béna, mert 4k-nyi kivágást csinál a pixelekből ami erős kroppot eredményez. Viszont a fhd elég éles lett.
A 4k-ból egyenlőre a 60p még drága és eleve csak pár váz képes rá. -
cinemazealot
addikt
Én erősen a belépő árkategóriában (értsd, használtan 60 eFt-ig) kerestem MILC-et (vagy akár DSLR-t, végül is mindegy), hogy normális objektívekkel videózhassak Full HD-ban. Az esetek 90%-ára az volt jellemző, hogy a hivatalosan FullHD felbontású teszt videó annyira lágy, életlen... kimondom, f0s volt, hogy egy jó darabig nem is foglalkoztam a témával. Aztán itt a topic-ban visszakeresve találtam néhány olyan modellt, amire már hangzott el jó szó, pl.: Sony NEX-5N. Sz@rrágó voltam, ezért jó pár használt kitről lecsúsztam, míg nem elém került 40-ért egy Samsung NX300 kit a HA-n. Miután gyorsan utánanéztem (itt is), beleugrottam és tény, hogy nem a legkényelmesebb a fogása, nincs keresője, és az a néhány betűs varázsige, amiről az elmúlt hetekben az urak beszélgettek (LOG, LUT, ACES, IDT, REC, RAW stb. csak tátottam a számat, míg olvasgattam őket read-only módban) biztos nem fog érinteni ezen a gépen , de otthoni felhasználásra a képélessége szerintem kifejezetten jó.
Itt egy képkocka egy ablakon keresztül lőtt videóból:
Ja, és tudja az 50/60p-t. Ha pedig mégis 4K gép kerül a kezedbe, azzal biztosan részletgazdagabb Full HD videót fogsz tudni lőni (vagy konvertálni), mint a Full HD-nak kikiáltott régebbi modellekkel.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Én sem akartam 4k-t, de a belőle konvertált fhd részletessége gyönyörű, mint egy mozgó fénykép. Persze ez nem érinti a 60p igényedet.
Az a 10-18 obid viszont jó cucc, esetleg a Canon M50-re is nézz rá, jó fhd-ja van, meg képes aszem 120fps-re is. -
narumon
őstag
Azért a 4K rögzítőket ne úgy nézd, hogy akkor kötelező belőle 4K-t vágnod, de rengeteg előnye van. Két fontos:
1, 4K-ból 1080-ba exportálva jobb a minőség mintha eleve 1080 lenne a felvétel
2, Ha 4K-ban vetted fel akkor utólag egészen nagy területed van, hogy svenkelj, zoomolj, mozogj, stb szoftveresen.Szóval ennyi erővel igazából tényleg valami 4K gépnek van értelme.
-
hito
nagyúr
Bármi más, de samsung terméket nem veszek.
Hát ezzel az érveléssel nem tudok vitatkozni Csak annyit a végére, hogy ha jó fHD-t keresel, akkor mégis nézz utána ennek a fránya Samsung NX500-nak, a saját érdekedben
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
narumon
őstag
válasz z123456789 #11851 üzenetére
Veszel egy átalakítót és akkor a Canon obikat is tudod használni az esetleges új gépen (Sony, Pana)
-
hito
nagyúr
válasz z123456789 #11851 üzenetére
Bár csak most hallottam róla először, de ha az 5100-at váltja, akkor a 6300/6500 alá lesz pozicionálva.
A GX80-at át lehet kapcsolni NTSC-be, úgy tud 60fps-t is, valamint 4k-t 30fps-sel 25 helyett.
Halott rendszer esetleg? Csak azért linkeltem, mert van benne egy értékes nagylátó. 1080p 60fps meg olyan lesz, mintha 4k-ból downgrade-elted volna le. Élesebb, részletgazdagabb nincs én nem is lesz, mert egyre inkább otthagyják a gyártók a fHD-t. Te meg eredetileg ilyet keresel (mármint 1080p@60fps jó minőségben)
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hibavissza
veterán
válasz z123456789 #11844 üzenetére
Sony a6300 elég jó vétel mostanában. Ha megbarátkozol a Sigma fixekkel és drága zoom obikkal elég jó választás videóra. Egy gimbal sem árt hozzá. Panasonic GX/G 80 nem igazán jó neked, mert a követő af elég béna rajta. Bár 60p-n már nem annyira gyötrelmes és sokkal olcsóbb a masina lényegesen jobb kitobival. Másrészt nem fogod 60p-n használni miután kipróbálod az UHD 30p-t
(#11845) Tuninger: köszi! Erre vártam, meg a fűtés korszerűsítésem árajánlatára.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz z123456789 #11844 üzenetére
Vissza-visszatérő favoritok még mindig a jók:
Sony a6000 kb 100-120 ezer pénzért használtan. Vagy megvárod a ma 17:00-ás sony bejelentést hogy megnézd a Sony A6400-zat ami már fog tudni belépő szinten 150 körül (?) 4K mellett 1080p-ben 120 fpst. Technikailag egy a6300 lesz csak kihajtható kijelzővel. Ami egy szuper kamera.
Panasonic GX80 120 ezer körül: korrekt 1080p 60p és 4K és szuper szenzor stabi.
Képminőségben mindkettő óriási ugrás a 600D-hez képest
-
Tuninger
Topikgazda
válasz z123456789 #11840 üzenetére
Ha nem akarod újratanulni a gépet akkor egy jó 800D-t javasolnék. Lenne videó AF-ed, touch screened, 1080p 60p, ami jobb minőségű mint ami kiesik a 600D-ből 1080p 30p.
Ha van kedved objektívparkot cserélni és újratanulni a dolgokat, akkor szinte bármelyik Panasonic / Sony kamera jobb választás ami most van a piacon.
-
narumon
őstag
válasz z123456789 #11840 üzenetére
Mi a büdzsé? Vennék a helyedben egy használt Panasonicot (pl GH2)
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #3641 üzenetére
ha 1/4"-os whitworth menetű az szivacs, olyat kis hazánkban valszeg nem találsz. A Faboryban van, de annak nem lesz marok része. A foto Soósban előfordulnak régi állvány csavarok különböző fejjel, de kérdéses a hosszuk.
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #3641 üzenetére
Ahogy látom van a lámpád alján is egy csavarmenet, így kell egy megfelelő hosszúságú 1/4"-os whitworth csavar (állványcsavar, így kérd a csavarboltban) lehet hogy ebből is van fogantyús, akkor mégkényelmesebb feltenni.
Annyi lehet a para, hogy így vakupapucs nélkül elfordulhat a lámpa jobra-balra. Ennek elkerülése végett annak a markolatnak a műanyag részét 1-2mm mélyésgben ki kéne mélyíteni reszelővel vagy éles késsel, hogy beleüljön a lámpa papucsa.(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #3639 üzenetére
marokcsavarnak hívják, arra keressél, kellene tudni a méreteit. Többféle marokrésszel szerelik. Ára kb 300tól kiviteltől, bolttól függően...
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #3456 üzenetére
Jaja ez Steadicam, az évszámból is egyértelmű ((#3462) MrChris: 2011) de a legjobb rész még is az amikor pont hogy mozdulatlanul áll, és teljesen észrevétlen, hogy mikor kerül statívra a szerkezet.
(#3462) MrChris: nem is hinnéd mennyire profi steadycam operatőrök léteznek, akik csak vállrándítottak egyet a gimbal megjelenésekor.
Pl.: http://www.youtube.com/watch?v=s_HuFuKiq8USzerk.2: Parancsolj (-atok) itt vala a folytatás Behind The Scenes videója: [Link]
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
zgospel
őstag
szia,
nem néztem végig csak bele-bele tekertem párat, az mind steadyvel készült. a steadynek a működési elve nagyon egyszerű, az egész szerkezet forgatónyomatéka a csuklópontra 0 kell hogy legyen. ha nem így van akkor elbillen. persze nyilván mivel csapágyakkal lehet ezt megoldani, minimális súrlódások azokban is vannak, amik minél gyorsabban rángatod a steadyt annál nagyobb mértékben adódnak össze, kibillentve ezáltal a szerkezetet. ezért kell úgy balanszolni hogy az ellensúlyos rész egy lehelletnyivel nagyobb forgatónyomatékot generáljon mint a túloldali, hogy mindig visszabillentse saját magát a gravitáció segítségével függőlegesbe. túl erősre sem szabad azonban állítani, mert ha túl gyorsan billen vissza akkor pedig túlbillen és ingamozgásba kezd, ami nem jó.a tripod az az állvány, azzal nyilván csak egyhelyből tudsz stabil képet készíteni, a monopod az egylábas állvány, a shoulder rig pedig egy válltámasz, ami szintén nem eredményez annyira úszó, repülő képet mozgás közben mint a steadycam, viszont egyhelyben állva egész jó, szerintem monopodot lehet kiváltani vele, más hasznát nem igazán látom.
steadycamből is szerintem azt érdemes használni, ami felépítésileg legalább egy glidecammel megfelel. pl az előző hozzászólásban linkelt első videóban található "steady" egy hulladék, szerény véleményem szerint, semmire nem jó, max egy kompakt fényképezőt tud "stabilizálni".
nézegess videókat a glidecam vagy flycam vagy wondland steadykről, ezek már valóban hasznosak és stabilizálnak, az ez alatti kategória csak parasztvakítás. de pl a hender pro is egy kiváló és jól átgondolt darab, ami még így hirtelen eszembe jut.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
MrChris
nagyúr
Erre keress rá gugliban:
3 axis handheld gimbalezzekkel lehet ilyesmit csinálni. Ezekben szenzorok, motorok tartják egyensúlyban és stabilizálják a mozgást, de az igazán extra még hogy a szerezet mozgatását is elvégzi. A síma steadynél hozzá kell nyúlni és ebből problémák adódnak. Ennél viszont a rendszer kiegyenlíti a motorok pontos vezérlésével a szándékos forgatást, mozgást... nézz meg néhány videót, ahol ilyeneket beállítanak abból látni fogod mi is ez a rendszer. Persze amatőrnek elég drága.
-
imibogyo
veterán
Steadicam. Lehet házilag is. Például ez egész jó. De vannak jobbak is, csak most nincs időm kikeresni neked. DIY Steady alatt keresgélj. Itt egy másik egyszerű darab.
[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz z123456789 #3380 üzenetére
szia,
nekem volt ilyen objektívem, meg egy haveromnak van nikonos verzió.
az enyémen csak akkor volt éles a kép hogyha a legközelebbi állásba tekertem a fókuszgyűrűt, minél inkább tekertem a végtelen felé annál mosottabb lett. ami fura volt egy kicsit, de hát legyen. ezt a legegyszerűbben egyébként élőképen le tudod ellenőrizni.
mielőtt elkezdenéd a felvételt, zoomolj bele a képbe (jobb felső sarokban lévő gomb), már 5x-ös nagyításnál is szembetűnő lesz, 10x-esnél méginkább. kezdd el csavarni a fókuszgyűrűt egyik végállás felől a másikba és látni fogod hogy mikor éles a kép.
mivel halszemről van szó ezért nem igazán kell fókuszálgatni, a kis gyújtótávolság óriási mélységélességet ad, szinte mindig minden éles lesz. továbbá nyitott rekesszel ez valóban nem a legélesebb objektív, de 5.6-nál már egész jó, afölött meg teljesen normális élességet produkál.
a haverom darabja a nikonon pedig vica versa, az övé csak végtelenbe fókuszálva éles. a közeli végállásba tekerve hiába megy 30 centire közel egy tárgyhoz ugyanúgy életlen marad.egyikünk sem igazán érti a dolgot de mi tulajdonképpen örültünk is neki, kényelmes volt, mert sosem kellett a fókuszgyűrűhöz hozzányúlni.
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #3306 üzenetére
szerintem erre a legjobb topik a canonos. Kicsit azért lődd be mi számodra a nagylátó, mert az árak az általános eqvi~28mm után nagyon ugranak egyre feljebb!
-
Sziráki
csendes tag
válasz z123456789 #2784 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
adamsys
tag
válasz z123456789 #2784 üzenetére
Szerintem ez kell neked.
"And now for something completely different!"
-
adamsys
tag
válasz z123456789 #2782 üzenetére
Szia!
Próbálj a "hot shoe adapter" kifejezésre keresni. Az számomra nem világos, hogy a "steady" tetején milyen foglalat van, amibe az adapternek passzolnia kéne, de gondolom az is valami szabványos, csavarmenetes furat lehet.
[ Szerkesztve ]
"And now for something completely different!"
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2640 üzenetére
Nem olyan bonyolult dolgok ezek, youtube tele van videókkal amik elmagyarázzák, mutatják mit hogy kell.
-
narumon
őstag
válasz z123456789 #2634 üzenetére
Bár nem ismerem a Vegast én bármilyen gyorsítást lassítást twixtorral csinálnék. Premiere alatt is. Sokkal jobb minőség mint a beépítettek és agyba főbe paraméterezhető, a videó szétvagdosása nélkül key-nél gyorsítható, lassítható, stb.
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2634 üzenetére
Nem renderel, csak elmenti a projectet. Bár nem értem miért nincs egyszerűbb dolog, premiere pro-ban két klikkből megoldható a dolog, és akármeddig gyorsíthatsz.
-
cOxeR
Ármester
válasz z123456789 #2625 üzenetére
Képekből sokkal nagyobb macera, és váz gyilkolás, cserébe, jó nagy felbontást kapsz. Én is videó felgyorsítást javasolnám...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2629 üzenetére
5mp volt megtalálni.
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2627 üzenetére
A Vegasos topic!!!
http://prohardver.hu/tema/sony_vegas/friss.html
(P.H.)
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2625 üzenetére
Mi benne a sok munka? Mennyit tud egyszerre felvenni a Canon, fél órát? Ha ilyen felhőmozgást akarsz 5mp-ig elég felvenni 15 percet kb egyben, aztán azt két kattintással fel tudod gyorsítani.
EOS Utility a program neve.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2623 üzenetére
Veszel fel jó sok videót, felgyorsítod utólag, szerintem ez a legegyszerűbb. Vagy ahogy mondtad veszel egy időzítőt és fotózol, én a Panámhoz kb 2 ezerért vettem ebay-ről, de Canonoknál rá lehet kötni laptopra is USB-n a gépet, és valamilyen programot használni ami időzítőként funkcionál.
-
cOxeR
Ármester
válasz z123456789 #2408 üzenetére
Mondjuk itt: [link]
Ha legalább tudnánk, milyen módban, milyen beállítások mellett készítetted, milyen környezeti fények mellett, akkor lehetne valamit tanácsolni, de így.
Szóval ezeket nézd meg... záridő, iso érték, rekesz? Nappal, este sötétben?[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2408 üzenetére
P; A módokban is csinálja néha? Próbáld ki, hogy egy ideig ezek egyikében használod csak. Ha "megjavul" akkor jó, ha nem, akkor szerintem szenzorhiba lehet.
(P.H.)
-
cOxeR
Ármester
válasz z123456789 #2406 üzenetére
Nem ez a megfelelő, de milyen beállítások mellett csinálja?
Vagy egyáltalán mi ez? Videóból egy képrészlet? -
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2307 üzenetére
Ha eddig is 25 fps-sel vettél fel, akkor:
Először is a projekt beállítása (Properties) legyen 25 fps, progressive scan.
Csak ezután szerkessz.
Utána Rendernél ugyanezeket a beállításokat add meg, amiket a projektnél is.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2206 üzenetére
MX Player lejátsza, ha elég erős a vas alatta. Nekem xTab 70dci tabletem van, és hibátlanul viszi.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2200 üzenetére
Ha a legtöbb mindennel kompatibilis formában akarod elkészíteni, akkor 25p-s projektet állíts be Vegasban.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2198 üzenetére
És TV-n nézve miről szeretnéd lejátszani a videót? Ettől is sok függ.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2196 üzenetére
"Igen az NTSC/PAL csak a videó kimenetre van hatással, max. visszaállítod amíg TV-n nézed"
Nálam szinte mindig NTSC-n van, max. ha TV-n akarom visszanézni a dolgokat, akkor visszaállítom PAL-ra.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2194 üzenetére
Akkhezdet attól függ, hogy mi lesz a végcél. Ha DVD, akkor 25p-s projektet válassz az elején, ha BluRay, akkor 24p, ha számítógép/médiabox/stb, akkor mehet 24 vagy 25 képkockával is a projekt, ízlés szerint, DE ezt már a felvételkor tisztázni kell, hogy normál sebességen mire állítod a masinát.
Igen az NTSC/PAL csak a videó kimenetre van hatással, max visszaállítod amíg TV-n nézed; a rögzített képanyagra mindössze annyiban, hogy NTSC-ben 10 képkockával többet rögzít egy másodpercben.
(#2192) cOxeR
Egyszerű de nagyszerű! Hogy milyen növény? Én az úgynevezett "magasfű"-re tippelek :Đ snidlingnek kicsit soknak tűnik, bár ki tudja. nyamm.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2156 üzenetére
GoPro-t veszel lassításokhoz?
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2153 üzenetére
Viszont nagyon nagyon messze van a DSLR-ek képminőségétől.
-
papaya
senior tag
válasz z123456789 #2149 üzenetére
vagy vegyél egy panasonic gh3-at, és lesz 1080p 60fps...
-
.DLL
veterán
válasz z123456789 #2149 üzenetére
Természetesen úgy értettem, hogy ahol lehet, és nem kell a slow-mo, ott rögzítsd a maximális felbontáson, hiszen az extra részletesség az utómunkánál, a zaj szempontjából, esetleges croppolásnál jól jön!
Csak a végső kirenderelésnél mondom, hogyha kevert a képméret, van 1080-as forrás is és 720-as forrás is, akkor az export menjen 720-ba.(P.H.)
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2145 üzenetére
Szerintem más eszközt nem éri meg belekeverni, mert nagyon látszani fog.
Vegyél mindent 1080-ban, a lassítást 720-ban. Az egészet 1080-ban rendereld. Mikor lassítás van egy picit látszani fog hogy rosszabb minőségű, de nem vészes.
-
HollyBoni
veterán
válasz z123456789 #2137 üzenetére
Twixtor szvsz elég gagyi. Szvsz! Gyárt még képkockákat aztán megpróbálja "összemosni", de ez általában elég csúnyán néz ki. De ügyesen használva nem rossz. Például kék tiszta kék előtt repül egy bringás, azt elég szépen meg tudja csinálni, szinte hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz z123456789 #2137 üzenetére
hát a slow motiont azt nem a 600d-vel csinálod maradjunk ennyiben
de egyébként gyanítom hogy mire gondolsz: 600d-vel 720p-ben tudsz 60 fps-sel felvenni amit utána egy 30 fps-es videóban 50%-ra, 24 fps-es videóban pedig 40%-ra tudsz lassítani veszteségmentesen.a twixtor az after effectshez egy plugin ami azt tudja úgymond kamu slow motiont csinál. ezalatt azt értem, hogy ha van mondjuk egy 30 fps-sel felvett videód akkor azt ennek segítségével viszonylag szépen be tudod lassítani akár olyanra is mintha 200 fps-sel vetted volna fel az eredetit. de mivel csodák nincsenek, ezért nyilván a például vízcseppeket ugyanolyan elmosottan fogod látni mint az eredeti felvételen, mert hát ami fizikailag nem lett rögzítve abból a szoftver sem tudja megmondani hogy mi lett volna ha.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VoIP telefonálás
- Ukrajnai háború
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.