Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
Hétvégén már írtam róla, de ügyfélszolgálattal csak ma tudtam erről beszélni (egyébként du. 5h-kor mindössze 10 percnyi várakozással!).
Szóval elérhető lett a FilmBox+ nevű streaming/VOD szolgáltatás a Vodafone boxokon – a hivatalos kommunikáció szerint azok számára ingyenesen, akik HD Max tévécsomaggal rendelkeznek.
Nekem csak HD Plus csomag van (3500 Ft-ért) viszont külön, extraként fizetek hozzá egy FilmBox Pro csomagért is (900 Ft-ot). Így pontosan azokat a csatornákat tudom nézni, mintha HD Max csomagom lenne, se többet, se kevesebbet – nekem mégsem jár ingyenesen a FilmBox+ VOD.
Megkérdeztem, hogy van ez, miért van ez, és főleg, mit lehet tenni. Nos, mi sem egyszerűbb: össze kell vonni a HD Plus és FilmBox Pro csomagjaimat egy HD Max csomaggá. MOST FIGYELJ! A módosítás után viszont 2400 Ft-tal többet kéne fizetnem, mint most, mivel akkor ennyivel emelkedne az internetért (tehát nem a tévéért!) fizetendő díjam. Akárhogy oszt-szoroz az ügyintéző, ezt most csak így lehetne megoldani, mivel hűségben vagyok, és bizonyos szolgáltatásokat kedvezménnyel kapok, és a tévés csomagmódosítás miatt meg kéne bontani az egész csomagomat. Vicces, ugye? Tehát sem az internetem sebessége nem változna, sem az általam nézhető tévécsatornák száma, mégis jelentősen emelkedne a díjam.
Szóval köszöntem szépen, hogy megpróbálta, de nem kértem a módosítást, így jártam.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz vigyory71 #116598 üzenetére
„- Felvétel készítés... szintén kegyetlen macerás, menübe, bemegy, keres, beállít (nincs visszajelzés, hogy beállítottad vagy sem, nem tudod, hogy sikerült-e megnyomni a szükséges gombot, főleg este, sötétben, vakoskodva)”
A felvehető műsoroknál szaggatottal van bekarikázva egy R betű az EPG-ben. Ha sikeresen beállítottál egy ilyenre rögzítést, akkor az R betű körüli karika már nem szaggatottal, hanem folyamatos vonallal lesz látható. Ha sorozatrögzítést állítottál be egy adott műsorra, ott dupla R betű jelenik meg, ill. két, egymásba fonódó karika.
De egyébként amikor megnyomod a felvétel gombot, akkor a kép jobb felső sarkában pár másodpercig megjelenik egy tájékoztató szöveg is arról, hogy te most rögzítést állítottál be a szóban forgó műsorra. Ha sorozatról van szó, akkor az első gombnyomás egyből sorozatrögzítést állít be, és ha ilyenkor még egyszer megnyomod a felvétel gombot a távon, akkor módosul a beállítás egyedi rögítésre – és erről is megjelenik szöveges üzenet a képernyőn.„- az ÉLŐ adás kb 25-30s késésben van a másik szobában lévő CI+ kártyás TV-hez képest”
Ebben az esetben a te boxod nem koaxon veszi az élő adást, ahogy azt már közben megírta más is neked. Be kell állíttatni az ügyfélszolgálattal a településkódodat. Sajnos fel kell hívnod ehhez a 1270-et.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz ates2 #116603 üzenetére
Hűség alatt nem emelhetnek, egyszer sem, semennyivel sem. Ezért is hűség. Inkább arról van szó, hogy valószínűleg nálad is változtattak a számlázási időszakon, mint többeknél. Olvass vissza, többen is írtak erről. Magán a számlán ott lesz a magyarázat. Tehát a havidíjad nem változott, csak most nem egyhavi díjat számláznak, hanem 1-2 nappal többet.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #116555 üzenetére
Egy dologra biztosan tudom a választ: csak egy adott csatornán figyeli az adott sorozat epizódjait, és csak azon a csatornán rögzíti azokat. Ha ugyanazt a sorozatot adják egy másik csatornán is, vagy pl. mindig ott mennek az ismétlések, akkor az ott vetített epizódokat nem rögzíti a rendszer – hacsak nem állítod be a rögzítést külön, arra a csatornára is.
-
kezo0
addikt
válasz ledgeri #116551 üzenetére
Egyelőre még én is Díjneten vagyok, de anyám a Voda fiókba kapja a számláit, csop. beszedéssel fizetve, és neki a legutóbbi értesítő levél mellé már csatolták is a számlát. Ennyit tudok, de itt még senki más nem számolt be róla, hogy nála is így működik már…
-
kezo0
addikt
válasz ledgeri #116549 üzenetére
Miért, kell forszíroztatni? Azt hittem, akiknél elektronikus számlázás van beállítva, azoknak most már így is kiküldik a számlát, és nem csak értesítenek, hogy megnézheted a fiókodban (ahol innen kezdve még hosszú napokig nem nézheted meg).
-
kezo0
addikt
válasz LouiS22 #116532 üzenetére
De miért csak a HD Maxszal, ez a kérdés. Aki fizet a FilmBox Pro csomagért a HD Plus mellett, azoknak miért nem érhető el? Vagy azoknak is elérhető, csak ez nem derül ki a kommunikációból?
(Köszönöm, hogy leírtad, hogy szerinted van-e értelme előfizetni a FilmBox Pro-ra – én viszont már jó ideje előfizetek rá, és nyilván azért, mert más véleményem vagyok. Most pedig úgy érzem, elvileg nekem is jogosultnak kéne lennem a VOD-ra is.)
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Jó, de én azt mondom, hogy az a pár csatorna, ami a különbség, azok vannak benne a FilmBox Pro kiegészítő csomagban. Tehát akinek HD Plus + FilmBox Pro is van, annak pont ugyanazok a csatornái vannak, mint akinek HD Max van.
Ha ez nem így van, akkor valaki legyen szíves konkrétan megnevezni olyan csatornákat, amelyek csak a HD Max csomagban érhetők el, és se a HD Plusban, se a FilmBox Proban nincsenek benne!Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
A második mondatodat sajnos nem értem, és egyébkent sem ez volt a kérdésem… Nekem is HD Plus van és mellé FilmBox Pro csomag (ez a neve), ez utóbbi nekem is 900 Ft-ért.
A kérdés az, hogy ez miben különbözik attól, ha valakinek HD Max van? Mert szerintem a HD Max = HD Plus + FilmBox Pro csomag.Ennek ellenére azt írják, hogy a Vodafone boxon most elérhetővé vált Filmbox+ nevű streaming-szolgáltatás csak a HD Max csomag mellé jár ingyenesen. Ha én regisztrálni akarok, nekem 7 napos próbaidőszakot ajánl, ami után – gondolom – fizetni kéne érte. Vagy nem tudom.
Erről van szó: [link]
(Az 5 db FilmBox csatorna, amelyekről írsz, az nem streaming, hanem hagyományos, lineáris tévéadások, persze azok nézhetők nálam is.)
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Tudja valaki, mi a különbség a között, ha valakinek
1. HD Max tévécsomagja van;
vagy
2. HD Plus csomagja, és mellé egy FilmBox Pro kiegészítő csomagért is fizet?
Mert szerintem a HD Max pont a FilmBox-csatornákkal több a HD Plus-nál, vagy nem?
Ez most azért érdekes, mert a hirdetmény szerint a FilmBox+ streaming-szolgáltatás csak a HD Max csomagosoknak elérhető, nekem viszont HD Plus van + FilmBox Pro csomag is van mellé, ami így csatorna-választékban megegyezőnek tűnik… Vagy benézek valamit?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz ztsoft #116463 üzenetére
Alaposabban átolvasva, röhejes az egész. Az milyen email-cím, ami http-vel kezdődik? És az milyen szó, hogy „számlaleigazolás”? Nem beszélve arról a weboldalra mutató linkről, ami az állítólagos „Kockázatkezelési csoport” elérhetősége…
Szóval nyilvánvaló phishing. És azért kaptad, mert még azt sem tudják, ki az, aki tényleg a Vodánál van, csak vaktában lövöldöznek. Ha 100-ból 1 elhiszi, már jól járnak.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Az már nem újdonság, hogy a Vodafone TV box időnként bekapcsolás után rögtön egy csatornakereséssel indít, de mostanában azt játssza, hogy még épp, hogy csak elindul a csatornakeresés, amikor már megjelenik a „Következő” feliratú gomb – aminek csak akkor kéne megjelennie, amikor a keresés már teljesen lefutott, vagyis eljutott 100%-ig. Ilyenkor a keresés folyamatát jelző vékony piros csík is eltűnik alulról, csak a százalékok változása látható.
Ha nem várom meg, míg elér 100%-ig, és rányomok a „Következő”-re, akkor a box lefagy a p.ba.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz AtHoS #116340 üzenetére
Ha lemented magadnak a számlákat a saját meghajtódra, akkor amikor később onnan nyitod meg őket, már nem kell hozzájuk jelszó. Én minden számlát lementek magamnak, a Díjnetről is. Évekre visszamenően megvan az összes számla, nem foglalnak túl nagy tárhelyet, viszont bármikor gyorsan visszakereshető bármelyik.
És egyébként – maradva a példádnál – 3 hónap múlva letölthető lesz az a számla a My Vodafone oldaladról is, szintén jelszó nélkül, hiszen oda eleve csak azonosítás után léphetsz be.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Számlázás ill. díjfizetés ügyében, mindenkinek.
Írtam már korábban, de akkor most megismétlem: úgy néz ki, nem kell már feltétlenül a Vodafone oldaláról letölteni a számlát, mivel a számla kiállításáról értesítő mail-hez csatolva kiküldik már magát a számlát is, titkosított pdf-ben. A feloldáshoz szükséges egyszeri, egyedi jelszót pedig sms-ben küldik hozzá ugyanakkor, a regisztrációkor megadott mobilszámra.
(Legalábbis anyám már így kapta a legutóbbi számláját.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz p0cZok #116307 üzenetére
Csak egy apróság, mivel többször is említed az IPTV-t.
A Vodafone-nál nem IPTV van, hanem ún. OTT (Over The Top).
Az előbbinél egy zárt, belső hálózaton keresztül jut el a tartalom a tévére (amihez pl. olyan routerek és más hálózati eszközök kellenek az előfizetőnél is, amelyek IGMP-képesek, máskülönben a tévéadás jól megbolondítja az ember otthoni hálózatát), míg az utóbbinál lényegében a nyílt interneten továbbítódnak a tartalmak az előfizető tévéjére, ezért nincs különösebb feltétele annak, hogy milyen saját routert vagy pl. switch-et használ otthon az előfizető, de legalábbis nem kell azoknak IGMP-képesnek lenniük.“The biggest difference between OTT and IPTV is the network. OTT content is usually delivered over an open network, the internet, while IPTV is delivered over a closed, proprietary network such as a LAN or WAN.”
-
kezo0
addikt
válasz gregory91 #116229 üzenetére
Mindenesetre itt egy lista azokról az eszközökről, amelyekről feltételezhetően elérhető lesz az HBO Max szolgáltatása:
Ezeken az okostévéken elérhető az HBO Max
Kiváncsi vagyok, a Vodafone boxba beteszik-e. Gomb lenne rá a távirányítón, még ha arra HBO Go is van írva…
-
kezo0
addikt
válasz #72445440 #116084 üzenetére
Hát bocs, nem én generálok félelmet, hanem közismert tény, hogy az UPnP nem biztonságos. Kérdezd meg erről bármelyik szakit itt, a PH-n, egy hálózatos/routeres topikban. A kérdezőnek tudnia kell erről, mielőtt vadul ezt tanácsoljuk neki, csak azért, mert manuálisan kicsit bonyolultabb a portforwarding beállítása…
Egyébként meg írta (igaz, utólag), hogy szüksége lenne a szolgáltatói HGW wifijére is, tehát az nem jó neki, ha az modem módban van. Szóval inkább egy olyan megoldásban kéne gondolkodni, hogy a saját routere AP-ként működjön, hm?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz modflow #116077 üzenetére
Az UPnP-t lehetőleg kapcsold ki mindenhol, nem biztonságos.
A Voda eszköze menjen vissza modem/bridge módba.
A saját routereden nyiss portot a torrentkliensnek. Ez utóbbiban kérj segítséget a routered topikjában vagy a router gondok topikban.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz modflow #116073 üzenetére
Nincs olyan, hogy „wifi mód”. Modem (azaz bridge) mód van vagy router mód. Router módban ad a szolgáltatói eszköz wifit is.
És mielőtt mindenki bőszen javasolja az UPnP bekapcsolását, előtte esetleg írjátok be a Google-be azt a két szót, hogy upnp és biztonság…
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #115912 üzenetére
Erre senki nem válaszolt, de most akkor lehet, hogy én tudom rá a választ: az Euronews csatorna szép csendben HD lett. Lehet, hogy ezt jelentette az „új csatorna hozzáadva” értesítés a Vodafone TV appban. (Vagy nem. )
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz cocka #115944 üzenetére
Ó, hogy rohadnának meg, tehát nem csak a Díjneten keresztül történő fizetés, hanem a számlák ott történő bemutatása is megszűnik. És még nekem kell megváltoztatnom a számlázási beállításokat, különben papír alapú számlát postáznak, és elveszítem az ePack-kedvezményt…
Annyira jó, hogy feladatokat adnak az ügyfeleknek.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz cocka #115939 üzenetére
Én speciel egyetlen szóval sem utaltam a politikai beállítottságodra, szóval nem értem, miért tettél a "kvartettbe". (Más kérdés, mit gondolok a Pesti TV-ről, de ugye ez egy tech fórum...)
#115940: Van egy linked ehhez a hírhez? Érdekelnének a részletek. Pl. csak a díjnetes fizetés lehetősége szűnik meg, vagy a díjnetre egyáltalán nem küldik át majd a számlákat? (Nekem most oda megy a számla, de csoportos beszedéssel fizetek.)
Egyébként nemrég írtam meg anyám számlája kapcsán (akinek viszont a My Vodafone oldaláról kellene havonta letölteni a számláját) , hogy most már el is küldik a számlát a kiállításáról értesítő e-mailhez csatolva, ami remélhetőleg megszünteti az eddigi szenvedést.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz cocka #115908 üzenetére
Ezek teljesen egyedi problémák, amelyek csak nálad jelentkeznek. Miért nem jelented be? Attól nem fog megjavulni a boxod, ha itt n+1-szer leírod ezeket a hibákat.
Más. Nem először indul úgy a Vodafone TV app az androidos mobilomon, hogy „új csatorna hozzáadásáról” értesít. Eközben nem látom, hogy bármilyen új csatorna jelent volna meg a kínálatban, de a csatornák sorrendjén sem változtattam ill. csatornát sem rejtettem el az előző indítás óta – a nálam levő boxokon sem. Szóval ez mi ez? Egy bug az appban?
-
kezo0
addikt
válasz asdf_ #115831 üzenetére
Szerintem meg óriási előrelépés ahhoz képest, mintha a számlát a weboldalról lehetne csak letölteni – ahonnan viszont az értesítést követően még napokig nem lehet letölteni.
Az pedig, hogy külön csatornán érkezik a jelszó, ami egyedi, megfelel a két lépcsős azonosítás feltételeinek. Kényelmetlen, de biztonságos.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Tyű, ez csak nekem új?
Megjött a szokásos értesítés mailben és sms-ben is, hogy elkészült a havi számla, letölthető a My Vodafone oldalon – és ugye ilyenkor általában még napokon át nem lehet letölteni onnan.
Most viszont a számlát csatolták az értesítő e-mailhez is, mégpedig úgy, hogy a pdf-et egy jelszóval védett zip fájlba csomagolták, az egyedi, egyszer használatos jelszót pedig az értesítő sms-ben küldték meg hozzá.
Végre egy hasznos megoldás, így nem kell a bénán működő weboldalról
levadászni havonta a számlákat. Remélem, ez innen kezdve rendszeres lesz.
(Megj.: anyám előfizetéséről és számlájáról van szó, mert azt is én intézem. Az enyém a díjnetre szokott menni.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
-
kezo0
addikt
Én csak egy olyan mailt kaptam ma a Vodafone-tól, hogy vásároljak tőlük 1 Ft-ért okostelefont vagy tabletet – amihez persze náluk kéne lennie a mobil-előfizetésemnek is. De nincs náluk.
A levél végén KELLEMES ÜNNEPEKET kívánnak, ma, január 10-én. Gondolom, ez már a farsangnak szól. Vagy a Vodafone egyesült a MÁV-val.vilmose33: Az rendben van, hogy többszáz hsz-t nem akarsz visszaolvasni, de hármat sem? Mert ott a válasz az gyik kérdésedre.
A modem Arris típusú lesz, amit menüből nem, csak ügyintéző felhívásával tudsz bridge-be kapcsoltatni, ha netán saját router miatt ilyen igényed lenne. Ezt mindenképp érdemes róla tudni.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Hát én se úgy értettem, hogy a VTV box volt bármilyen hatással a tévére, hanem, hogy esetleg ugyanaz a dolog volt hatással a VTV boxra és a tévére is, ha mindkettőnek csatornakereséssel kellett kezdenie bekapcsoláskor.
-
kezo0
addikt
Ma este – a változatosság kedvéért – csatornakereséssel indult bekapcsoláskor a Vodafone box. OK, ezt már szinte megszoktam, szóra sem érdemes… DE!
A tévém saját tunerjére váltva, olyat írt ki a tévé, amit még soha nem láttam tőle: közölte, hogy nem talál egyetlen DVB-C csatornát sem! Koax bedugva, mediacard (kettő is) bedugva, a modul- és kártyainfókat is rendben kiírta a tévé. Mégis, az összes, évekkel ezelőtt lekeresett, elmentett, kedvencek csoportba is rendezett csatornát elfelejtette – és ennek következtében természetesen a mai napra beprogramozott műsorrögzítéseket sem végezte el a tévéhez csatlakoztatott külső HDD-re. Ragaszkodott egy újbóli, nulláról indított csatornakereséshez – ami aztán teljesen normálisan lefutott, és ekkor már megtalálta az összes csatornát a tévé, mintha csak most állítanám be először. (Persze a kedvenceket is állíthattam be újra…)
Most akkor a tévém kezd megbolondulni, vagy a Vodafone állított át valamit a csatornák elérésében vagy bármilyen paraméterükben, ami az összes elmentett csatorna „elfelejtését” eredményezhette? Mert ugye a Vodabox is csatornakereséssel indított ma – de persze ez lehet véletlen egybeesés is.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz parkr #115335 üzenetére
Az összefoglalóban megtalálod, hogyan kell ehhez a box távirányítóját beállítani.
gduck: Várjál, várjál. Csak ez az egy rögzítés olyan, ami nem látszik az egyik boxon, az összes többi szinkronizálva van nálam is a két box között. Ez az egy viszont még most is csak azon a boxon látszik, ahol eredetileg beállítottam tegnap reggel a rögzítést... Na de most mindjárt csinálok egy teljes áramtalanítást azon a boxon, amelyiken nem látszik, hátha az újbóli indításkor leszinkronizálja majd azt is.
-
kezo0
addikt
Még reggel beállítottam az egyik Vodafone boxon egy késő esti műsor rögzítését. Azon a boxon most látszik is a 23h-kor rögzített műsor, és látszik a Vodafone TV appban is, mind a droidos mobilomon, mind az iPademen a rögzített műsorok között.
Nem látszik viszont a másik Vodafone boxon, ami van nálam a lakásban, holott elvileg bármelyik eszközön ill. platformon van beállítva egy műsor rögzítése, annak az összes VTV-s eszközön látszódnia kéne, nem? (Vannak itt ugye olyanok, akiknek épp az a problémájuk, hogy nem szeparálhatók egymástól az azonos előfizetéshez tartozó boxok ill. nem állíthatók be külön profilok a család tagjainak, így amit felveszel az egyik boxszal, az megjelenik a másik boxon is.)
Nem először van ez nálam, és legutóbb, amikor ugyanez történt, másnapra már megjelent az adott műsor felvétele a másik boxon is. Ebből arra következtetek, hogy egy teljes nap kell hozzá, hogy a két Vodafone box között létrejöjjön a műsorrögzítések szinkronizációja – ami azért elég fura, főleg annak fényében, hogy a mobil platformokon futó appok rögtön képesek voltak szinkronizálódni azzal a boxszal, amelyiken be lett állítva a rögzítés.
Ez másoknál is ilyen? – kérdezem ezt nyilván azoktól, akiknél legalább 2 db Vodabox van, és szoktak műsorokat rögzíteni velük.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Rottenbiller #115219 üzenetére
Van már app is Windows-ra? Én csak böngészős megoldásról tudok.
-
kezo0
addikt
Csak jeleztem, hogy ezt is meg kéne említeni, különben félrevezető az infó. Mert ez az otthoni vezetékes szolgáltatások topikja, és nem evidens, hogy mindenkinek, aki itt van, a mobilja is Vodás. Sőt, a többségnek szerintem nem az.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #115160 üzenetére
Ha elmegy a net, a tévéadás nem megy el azonnal. Nem tudom, meddig lehet még nézni ezután, mert olyan hosszú netkimaradás még nem volt nálam, amióta van Vodaboxom (kopp-kopp…).
A tévéadás koaxon jön itt, ahogy szerintem Bp.-en mindenki másnak is. Ha valakinek elég hozzá csak az UTP, akkor ott véletlenül rossz a konfig a boxon.
TV13 a helyi csatorna, és most épp valami vonósnégyes zenél rajta, egyébként szépen. Inkább most nem húznám ki a koaxot, hogy megnézzem, bejön-e az adás anélkül is.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Csabi1984 #115006 üzenetére
Ez lehet, hogy HDCP-probléma. Nálam a tévén kétféle HDCP-beállítás között lehet választani, az egyik beállításnál rendesen van képe + hangja a boxnak, a másik állásban viszont folyamatosan elmegy majd visszajön a kép és a hang. (És ez már a Cisco box esetében is így volt. Sőt, annál az sem volt mindegy, hogy az AVR melyik bemenetére volt kötve, mert a Cisco nem szerette a HDCP 2.2-t, csak az 1.4-et, és ebből a szempontból is vannak különbségek az AVR-em egyes bemenetei között.)
-
kezo0
addikt
válasz Inhouse #115004 üzenetére
Nem is állítottam, hogy minden router tudja ezt. De akinél van olyan, amelyik tudja, annál ez egy megoldás lehet. Ennyit állítottam, nem többet. Itt általában a powerline-t szokták ajánlgatni, ha valaki nem akar vagy tud vezetéket húzni, kábelcsatornázni, falat fúrni. Én pedig leírtam egy másik lehetséges megoldást a problémára – ami természetesen csak akkor működik, ha megfelelő feltételek állnak rendelkezésre.
-
kezo0
addikt
válasz LouiS22 #115001 üzenetére
Persze, csak van akinél az nem vagy alig működik, mert pl. nincs azonos körön a két, egymástól távoli helyiségben levő dugalj, vagy csak korlátozottan megy át a jel, mivel nincs szabad dugalj, és csak elosztóba dughatók be az adapterek stb. Szóval az sem fenékig tejfel, ha nem tökéletesek hozzá a feltételek. És nem utolsó sorban, egy ilyen adapter-párost többnyire meg kell vásárolni, ha nem fekszik a szekrény mélyén, egy régebbi, még működő, de használatból kivont routere meg esetleg többeknek lehet, hozzám hasonlóan. Nekem ez a megoldás egyetlen fillér extra kiadást nem igényelt.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #114996 üzenetére
Kicsit utánaolvastam, és szerintem a WDS az valami más, bár használható erre is. A WDS módot mindkét, egymáshoz ilyen módon kapcsolódó routeren be kell állítani, míg az Asus-os media bridge módra csak a távoli, második routeren kell átkapcsolni, és onnan kezdve az elsődleges router azt a routert is csak egy ugyanolyan hálózati eszköznek látja, mint a többit, amelyeknek IP-címet kell osztania. És a másodlagos router ilyenkor nem is szór wifit, csak vezetékes netet ad ki a LAN-portjain.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #114996 üzenetére
Mondjuk egy wifis box biztos többet fogyasztana valamennyivel, mint egy wifi nélküli…
#114997: házimozira simán köthető HDMI-vel, nálam is úgy van rákötve a nagyszobai box. Egy HDMI-csatlakozók nélküli AVR ma már erősen elavultnak számít.
-
kezo0
addikt
Ha valakinél szintén problémát jelentene, hogy a Vodafone boxnak UTP-kábellel lehet csak hálózati kapcsolatot biztosítani, de bonyolult a kábelt eljuttatni abba a helyiségbe, ahol a box üzemel, leírom a saját megoldásom, hátha valakinek pont ez segít.
Nálam a Connect Boxra egy saját router van kötve, azzal osztom a netet az eszközeimnek. Ez történetesen egy Asus router (AX92U), ami nagyszerűen beszórja wifivel az egész lakást, beleértve még a távolabbi sarkokat is, több falon át – pedig panellakásról van szó. Amikor megvettem ezt a routert, nyugdíjaztam a régit, ami szintén Asus (AC68U), de most újra elővettem azt, és befogtam, hogy vezetékes netet adjon a fő routertől távolabbi szobában telepített Vodafone boxnak. Ehhez mindössze az kellett, hogy ezt a régebbi routert ún. „media bridge” módba kapcsoltam – ehhez hasonló lehetőség feltehetően más gyártók routerein is elérhető.
Így most az a felállás, hogy a fő router által sugárzott wifi-jelet veszi a távoli szobában levő régi router (amely, mint bármelyik másik eszköz, kap a fő routertől egy külön IP-címet, amit nem árt fixálni is neki a fő router DHCP-táblájában), és ennek a régi routernek a LAN-csatlakozói akár négy eszköznek biztosítanak vezetékes net-elérést. Az egyikre lett rádugva a Vodafone box, és tökéletesen üzemel.
Ez tehát egy megbízható megoldás, ha valaki nem akar/nem tud kábelt húzogatni a fél lakáson keresztül, csak ugye kell hozzá egy elég jó router, ami stabilan és kellő jelerősséggel be tudja szórni wifivel az egész lakást, plusz egy másik router, ami ezt a jelet képes ebben a media bridge módban venni és vezetéken kiadni. De hátha valakinek pont ez lesz a legkönnyebben megvalósítható, mert minden eszköze megvan hozzá.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Lezárult egy korszak. Tegnap a Vodafone technikusa elvitte tőlem az utolsó Cisco boxot, és VTV boxra cserélte azt is. A Cisco-ban meghalt a HDMI-kimenet, és bár lehetett volna még másik Cisco-t kapni helyette, úgy gondoltam, már nincs értelme arra az egy-két hónapra, amikor megszüntetik rajta az interaktív funkciókat (beleértve a 7 napos EPG-t), és emiatt úgyis ki kéne cseréltetnem egy Vodaboxra… Szóval ment a Cisco, jött a VTV – amiért havi 500 Ft-tal többet kell fizetni, hogy kevesebb csatorna műsorát lehessen vele rögzíteni, mint a Cisco-val… Jó üzlet, ugye.
Szó se róla, a Cisco box kiszolgálta a maga idejét: voltak a merevlemezén még a 2012-es olimpiáról rögzített 3D-s (!) közvetítések is, plusz a megboldogult M3D csatornáról felvett 3D-s kisfilmek is. Vajon a Vodafone box kitart majd 9-10 évig? – adódik a költői kérdés.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz #72445440 #114844 üzenetére
Nekem díjnetre jönnek a számlák, minden hónapban letöltöm őket a gépemre, biztos, ami biztos.
pjen: nekem sincs gondom a saját mobilszolgáltatómmal. Persze ha ott lenne a mobilom is a Vodánál, nyilván elfogadnám 1 Ft-ért azt a tévét. Nekem ugyan nem kéne, de talán el lehetne passzolni 40-50 rugóért a Vaterán.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #114826 üzenetére
Most akkor nekem továbbra sem egyértelmű, hogy hány box van jelenleg nálad, és hányért fizetsz. Mert ha a Vodaboxot tényleg a Pace helyett küldték neked (akár kérted, akár nem, ez most mellékes), te meg nem jeleztél nekik vissza, csak azóta is használod mindkettőt, akkor nem értem a csodálkozást, amiért egyszer csak lekapcsolták az egyiket – és nyilván a régit, hiszen annak a leváltására küldték az újat.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #114812 üzenetére
Ha a felvétel lehetőségét meg is hagyják, nekem kell a visszanéző és a 7 napos EPG is. Ezek meg már most is – hónapok óta – csak úgy vannak meg a Cisco-n, hogy néha igen, néha nem. Megelégeltem ezt az állapotot…
-
kezo0
addikt
válasz MiZo1990 #114800 üzenetére
Jók ezek a sablon válaszok arról, hogy papíron hogy néznek ki a dolgok, és el is mennek a fb-csoportban, de azért én kicsit tájékozottabb vagyok ennél (vagy legalábbis így gondolom ), kedves druszám.
Szóval most leírom, hogy mi a helyzet a gyakorlatban.
Még az éjszaka folyamán erőt vettem magamon, és felhívtam a 1270-en a műszaki segítségnyújtást. Az éjszakai hívás azért jó, mert olyankor kb. egyből felveszi egy ügyintéző. A XIII. kerületben meg azért jó lakni, mert az esetek többségében akár már másnapra tudnak technikust küldeni – de ezt, gondolom, te is tapasztaltad már. Most is így volt: akár már ma, azaz szombat délelőtt, tehát csak pár órával a hibabejelentés után tudott volna jönni hozzám egy technikus. És az ügyintéző szerint ha hibás a Cisco box, a technikus mindenképpen egy másik Cisco-ra cseréli ki! Még akkor sem ad helyette Vodafone boxot, ha én kifejezetten azt kérem!
Márpedig én végiggondoltam, és úgy döntöttem, hogy ha most kapnék egy másik Cisco-t, teljes körűen azt is csak kb. egy-két hónapig tudnám már használni az interaktív funkciók megszűnése miatt, így akkor már végképp elodázhatatlan lesz a Vodaboxra cserélés… Szóval a dupla ügyintézést megspórolnám magamnak, és már most lecserélném a Cisco-t egy Vodafone boxra, bármennyire is fáj a szívem a Cisco miatt. Ezt viszont – nehogy már megkönnyítsék a dolgot – nem lehet kérni a műszaki segítségnyújtás jegyében, hanem csak új megrendelésként tudják rögzíteni, az viszont csak hétköznap reggel 8h-tól este 8h-ig (?) érhető el a 1270-en, ezért hétfőn újra fel kell őket hívnom, napközben – nyilván sokkal hosszabb várakozási idővel számolva…
A mostani hibabejelentésemet meg úgy, ahogy van, töröltük a rendszerből.Ami meg az árakat illeti, változatlanul azt gondolom, hogy nem fair, ha az új boxot drágábban adják, mint a régit, hiszen nem tud többet a réginél, sőt, néhány tekintetben kifejezetten korlátozottabban használható annál, akárhányadik eszközként is van náluk regisztrálva. És pláne nem fair a dupla ár, ha meghibásodás miatt nem tudom tovább használni a régi boxot. Persze kaphatnék még most helyette egy másik régit, de két hónap múlva megint csak ott tartanánk, hogy újra kell cserélni, ha ugyanazokat a funkciókat akarom tovább használni, mint eddig. De ez persze csak puffogás itt a részemről, mert nyilván kénytelen leszek benyelni azt a havi plusz 500 Ft-ot az új boxért, mint mindenki más. Csak akkor legalább működne rendesen…
-
kezo0
addikt
válasz cocka #114792 üzenetére
De igen, van még egy Cisco is nálam. Csak ugye írtam már, hogy annak meg már teljesen elhalálozott a HDMI-kimenete, úgyhogy momentán használhatatlan. Gyűjtöm az erőt a 1270 felhívásához. Félek, már csak Vodaboxot adnak majd helyette, ami abból a szempontból is aggályos, mert azért majd – gondolom – havi 1000 Ft-ot akarnak legombolni rólam, a Cisco-ért meg csak 500-at fizettem. És ugye a box cseréjét nem én kérem, hanem ők adnak nekem egy másikat, a meghibásodott régi helyett – hát akkor miért is kellene többet fizetnem, mint eddig…?
-
kezo0
addikt
válasz d.tiborz #114774 üzenetére
Nekem természetesen ma is lefutott a csatornakeresés a Vodafone box bekapcsolásakor. Rohadt idegesítő, hogy leülsz a tévé elé, és nem tudod egyből nézni, mert ki kell várni, míg a box eljut abba az állapotba, amelyben előző napon, kikapcsoláskor volt. Ráadásul ugye a csatornakeresés végeztével sem jelenik meg automatikusan az utoljára nézett csatorna műsora, mert ilyenkor még felhasználói beavatkozás szükséges: meg kell nyomni a „Következő” gombot a képernyőn. Apróság, de szándékosan sem lehetne ennél jobb ügyfélbosszantást kitalálni.
-
kezo0
addikt
Nekem ebből még nem teljesen világos, hogy is működik ez a gyakorlatban… Csak azt tudom, hogy ezentúl még ki is kell takarítani meg rendet rakni a lakásban, mielőtt hívom az ügyfélszolgálatot.
Nagy újítás a Vodafone-nál: ez fogadja majd, amikor felhívja az ügyfélszolgálatot
-
kezo0
addikt
válasz cocka #114724 üzenetére
Csak azt próbáltam közölni, hogy én jelenleg nem tudom ellenőrizni, milyen csatornák jönnek be a Cisco-n.
Ellenben a Vodafone box ma bekapcsoláskor kéretlen csatornakereséssel nyitott, majd amikor meg akartam nézni egy felhőbe rögzített műsort, indítás után 2 mp-cel kifagyott a kép, és vele együtt az egész box a p.ba… Távirányítóra nem reagálás, teljes áramtalanitás, ó, csak business as usual.
-
kezo0
addikt
válasz szabogabor10 #114700 üzenetére
Nálam nincs ilyen, Pana a tévé.
-
kezo0
addikt
válasz szabogabor10 #114698 üzenetére
Ez mit jelent pontosan? Nekem nem tűnt fel semmilyen változás.
-
kezo0
addikt
válasz asdf_ #114540 üzenetére
"mindenki másnál pedig kb. egymás mellett van a kábelmodem és a STB, tehát nem probléma lannal etetni a boxot" – ezt milyen felmérésre alapozod? Mert ha csak tippelgetsz, akkor az én tippem meg az, hogy ez marhára nincs így. És ez rengeteg, nem hozzáértő embernek jelent gondot.
-
kezo0
addikt
válasz kavics #114520 üzenetére
Ha már sport, akkor mondjuk az M4 Sport pont nem nézhető vissza. Itt vannak pl. a Forma-1, és többnyire labdajátékokban a magyar válogatottak szereplésének közvetítési jogai is… És ezt nevezik közszolgálatnak, adópénzből.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #114482 üzenetére
Az említett szombati kézilabdameccs felvétele simán nézhető az iPaden futó appban, csak a Vodaboxot fagyasztja le minduntalan, a lejátszás indítása után 1-2 perccel...
A pénteken rögzített műsor viszont az appban sem játszható le. És a webes felületen sem, PC-vel. Elvileg vissza is nézhető, de akkor is hibaüzenetet dob.Közben a box kaphatott éjjel 2h körül egy amolyan "mikrofrissítést", mert én ekkor ugyan egy másik műsorforrást néztem, de azt láttam közben, hogy a bekapcsolt box elején kb. egy percig pirosra váltott a LED, vagyis a box valamiért újraindult. Azóta legalább a Videokapcsolat módnál és az Audiocsatlakozási módnál is újra azt írja ki, hogy „HDMI” (lásd #114478).
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #114386 üzenetére
A pénteken rögzített műsor lejátszását továbbra sem lehet elindítani – gondolom, ez most már így is marad...
Próbálok akkor megnézni egy ma du. rögzített kézilabdameccset. Pár perc lejátszás után úgy kifagy a box, hogy semmire sem reagál, áramtalanítani kell. Utána megint meg tudok nézni két percet a meccsből, és megint lefagy. És így tovább. A harmadik áramtalanítás után, amikor negyedóra elteltével összesen 5 percet láttam a meccsből, feladom. Majd megnézem a neten a végeredményt, köszönöm, Vodafone!Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Neked kiírja a box az utolsó frissítés dátumát?
Nekem ott mindig azt írja, hogy „Nem elérhető”, pedig amióta megvan ez a szappantartó, azóta volt már 2-3 frissítés.
A másik, hogy a mostani frissítés óta a Videokapcsolat mód és az Audiocsatlakozási mód is „Nem elérhető”, holott eddig mindkettőnél szépen kiírta, hogy „HDMI”.
-
kezo0
addikt
válasz NoOne1976 #114388 üzenetére
Már amikor kiderült, hogy OTT-típusú tévészolgáltatást akarnak működtetni ezen a hálózaton, lehetett tudni, hogy ez nagyon kockázatos lesz megbízhatósági szempontból. És most, hogy egyre több ügyfélhez helyezik ki az új boxokat, egyre inkább kiütközik, hogy minden aggodalom jogos volt…
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Most éppen egyetlen, felhőbe rögzített tévéműsor sem játszható le, sem a Vodafone boxon, sem a Vodafone TV appban. Ennek megfelelően nem működik a műsorok visszanézése sem.
Igazán szuper ez a rendszer…Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Tibdoh #114372 üzenetére
Írtam korábban, hogy van olyan előfizető, akinek a két Vodafone boxa közül az egyik megkapta a frissítést, a másik nem… Na, ebben keressünk logikát.
Amúgy ma frissíteni kellett az iPadOS Vodafone TV appot, csak úgy engedett belépni. Pontosabban még úgy sem, mert frissítés után először ragaszkodott egy PIN-kód beállításához, ami nem lehet az eredeti 0000 alapérték. Viszont ezt követően, amikor sikerült végre belépni a profilomba, örömmel konstatáltam, hogy az appban is megjelent a csatornarendezés lehetősége!
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz MiZo1990 #114334 üzenetére
Mi ugye mindketten Bp. XIII. kerületében vagyunk, ezek szerint a koaxos (azaz nem Telekomos területen levő) ügyfelek között mi vagyunk az első kísérleti nyulak.
Azért írhatna még más olyan is, aki szintén megkapta a frissítést a Vodaboxra, hogy jobban be lehessen lőni, kik vannak ebben a kalapban.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz MiZo1990 #114298 üzenetére
Mondjuk egyelőre nem magától érkezik meg, hanem a menüben rá kell nyomni a frissítésre, de legalább itt van, újra. Én azért várok még egy-két napot, mielőtt elkezdeném rendezgetni a csatornákat, nehogy feleslegesen dolgozzak vele, mint legutóbb, amikor visszavonták a frissítést…
Csubakkka: igen, arra gondolt.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #114063 üzenetére
Természetesen ebből se lett semmi, legalábbis mindezidáig nem érkezett meg a beígért frissítés… Pedig amikor délután bekapcsoltam a boxot, csatornakereséssel indított, én meg azt hittem, hogy míg inaktív volt, biztos frissült a fw. De nem. A csatornakeresés csak a szokásos értelmetlen, indokolatlan esemény volt ezen a boxon.
Most pedig ez a három üzenet váltja egymást folyamatosan a képernyő jobb felső sarkában:
„Időkorlát-túllépés adatelérés közben. Kérjük, ellenőrizd a routeren az internethozzáférést! [SC401]”
„A kiszolgáló hibát észlelt. Kérjük, probáld újra később [SC402]”
„Vodafone Mediabox csatlakoztatva”
Mindeközben a tévéadás nézhető, minden eszközömön működik a net. Szóval semmi különös, minden a szokásos.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz szabogabor10 #114064 üzenetére
Én 5 percenként nyomok rá a box menüjében a fw-frissítésre, de még semmi.
(OK, csak viccelek. 10 percenként...)
-
kezo0
addikt
Vodafone-os fb-csoportban kiposztolta egy tag (talán Vodafone-os bennfentes?), hogy ma javított formában visszakerül a Vodafone boxokra az a firmware, amellyel végre lehetővé válik a csatornasorrend egyéni beállítása. Reméljük, nem kamu. Az alábbiak is tőle származnak:
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz quint #114057 üzenetére
Igen, van. Abban a hsz-omban láthatod róla a screenshotot, amire válaszoltál.
#114059 legelek: Google app dobál nekem híreket, cikkeket az engem érdeklő témákban, nyilván a Vodafone egy kulcsszó volt jelen esetben.
#114060 Csabex: Nem haragszom, valóban egy rendre bombasztikus címekkel operáló, főleg rtl klub / tv2 műsorok kapcsán „híreket” közlő oldal, de ezúttal nem igazán kérdőjelezhető meg a címbeli állitás. A mobil oldalt – szerencsére – nem ismerem, de ami a vezetékes szolgáltatást illeti, én nem tapasztalok javulást. Az ügyfélszolgálat elérhetősége és hozzáértése pedig kritikán aluli.
-
kezo0
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Xbox 360 eredeti vezeték nélküli fekete kontroller joystick
- Komplett bányagép videókártyák nélkül eladó
- Samsung Galaxy S24 okostelefon független 2027-ig Samsung.hu garancia + ESR fólia
- Garanciás,ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit,dobozos,hibátlan!
- Zyxel FWA510 5G SIM-kártyás, WIFi6-os modem + router - FÜGGETLEN, GARANCIÁLIS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest