Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ledi
aktív tag
válasz soundsonic #88567 üzenetére
Nekem pedig tegnap jött elő az áramtalanítós történet. Legutóbb 3,5 hete(!) volt legutóbb. A Horiborzalomnál 2-3 naponta kellett eljátszani, de szerencsére ez jóval hosszabb idő. Az igazi az lenne ha kijavítanák.
A Voda box hátulján van Reset gomb. Először azzal próbáltam, de nem reagált semmit, így maradt az áramtalanítás.
-
Gzu73
tag
válasz soundsonic #88595 üzenetére
kipróbáltad mind a 3 féle keresési módot:
full, network, quick?
sőt sztem manuálisan is hozzá lehet adni a frekvenciákat és 6-8 csati is van egy frekvencián. -
vlevi
nagyúr
válasz soundsonic #88588 üzenetére
Nekem a 2010-es Samu Tv-ben is jól működött a mediacard.
Jó hálózat azonosítót adtál meg? Az ugyanis településenként eltérő.
Ja, és persze, digitális csatornákat kell kerestetni a tv-ben, de ezt már le sem merem írni:)
Mediacard nélkül is meg kell találnia az összes csatornát, beleértve az HBO-t is, legfeljebb, amikor oda váltasz, kiírja, hogy kódolt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz soundsonic #88595 üzenetére
Ebbe a TV-be csak DVB-T Tuner van. Kabelhez DVB-C kellene.A vállalhatatlan minőségűek valószínűleg analóg csatornák.Rossz típust néztem. Van benne DVB-C. Viszont passz miért nem találja őket.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
cof
veterán
válasz ChrisDzsi95 #88591 üzenetére
Előfizetésenként csak 1 modemet lehet felregisztrálni a hálózatra, szóval nem.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
soundsonic
aktív tag
Sejtettem, hogy valami nem oké, mert van opendns-em és valamiért még sem látja a network id-m csak, ha rákeresek neten hogy what mydns akkor jön vissza, de kis idő múlva szintén nem ad ip-t a opdns updater-nek, de persze van netem meg minden.. Nem értem, de remélem érthető amit írtam.
-
ChrisDzsi95
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a nappaliban van bekötve egy TV, Internet előfizetés. Jelenleg a nappaliból az én szobámba használok UTP kábelt a PS4-hez, az előszobán keresztül. Viszont azt vettem észre, hogy az én szobámban is van külön antenna kábel. A kérdésem, hogy megoldható az, hogy külön az én szobámból is jöjjön Internet, és így ne kelljen használnom a nappaliból, vagy esetleg nálam is legyen külön router?
Előre is köszi!
-
veterán
Milyen TV-d van pontosan?
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
cof
veterán
Akkor nálad baj van a hálózattal, és azért nem találja meg a MUX-okat mert nincs jel, vagy a TV-ben gagyi a Tuner. Sok osztó vagy alapból máshol van baj, nem lakáson belül. A VTV-n ezt nem érzékeled mert az neten jön.
De ennek, ha hálózati hiba köze lehet ahhoz, hogy a VTV is bugos nálad.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #75501312 #88585 üzenetére
QAM nem kell. Van egy területi azonosító. Ez mindenhol más, Itt megtalálod melyik a tiéd, és van egy kezdő frekvencia, ami 346Mhz vagy 346000Hz attól függően a TV-d milyen formátumban kéri.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz soundsonic #88583 üzenetére
Akkor a tvddel van a baj vagy a keresési beállításokkal. Még ha kódolt is lenne meg kell az összeset találni, max azt írja mint HBO nál. De jelenleg az összes prémium csomag csatorna kódolatlan.
-
soundsonic
aktív tag
Kíváncsiságból hétvégén beraktam én is a tv-be a coax-ot de alig volt tizenvalahány csatorna. Próbáltam kereséssel is, de digitálisat meg csak a hbo-kat találta amik kódoltak voltak, szóval fekete képernyő.
-
Gubu0101
veterán
Kerdes meddig kesz most kodolatlan. Holnap ki is probalom majd du.,siman koaxal.
Azert irtam 1000 mert nekem ezt az arat dobja fol.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gzu73
tag
válasz flexxx #88577 üzenetére
Az első eszköz ingyenes, a második kártya 1000 Ft, nekem pl ezt írja, ha belépek myupc-ba.
igaz nekem is van második kártya 500 Ft-ért, de a legutolsó hosszabbításnál akartam harmadikat, azt csak 1000 Ft-ért akarták adni, pedig lemondás menüben voltam.
ráadásul az 500 Ft-os kártyát 1 év hűséggel adta, benne is van a szerződésemben, érdekes módon hosszabbítás előtt nem volt rá hűségem.
mondjuk remélem, ha lejár nem akarják felemelni az árát. -
Gubu0101
veterán
válasz flexxx #88573 üzenetére
Nem mondtál hülyeséget,csak nem tudom,hogy mennyire mennének bele a cserébe azért meg nem akarok +1000 fizetni.Nem akarom a falról egyenlőre le akasztani,hogy van e kártyának hely,ha jól emlékszek van,bár leírásban nem találok róla infót.ÚGy is hamarosan festünk,majd megnézem
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
veterán
válasz Gubu0101 #88571 üzenetére
Ha csak pár csatorna jön koaxon ott valami bibi van. Mivel csak a prémium csomag mellé jár vtv box, meg kell hogy legyen a DVB-C prémium csomag is. most kódolatlan, de utána is csak 500ft 1 mediacard és asszony békén hagy
[ Szerkesztve ]
-
flexxx
tag
válasz Gubu0101 #88568 üzenetére
Szerintem válts mediacard-ra, ha támogatja a TV-d, és nem hiányoznak a plusz funkciók. Csak bedugod a koaxot a TV-be, meg a kártyát, és nem kell ezekkel az ócska hulladékokkal szórakozni, amiket set top boxnak csúfolnak. Így lassan másfél éve nem volt gondom a TV-vel.
-
törölt tag
válasz Gubu0101 #88568 üzenetére
Ha új hibák vannak azt is jelentsd le nyugodtan legalább lesz nyoma, meg az asszony is megnyugszik, hogy csináltál valamit ez ügyben és informáld folyamatosan és magyarázd el mi történik és mikor.
A Voda TV box nagyon jó lesz majd optimalizáció után, de jelenleg mégbétaalpha fázisban van, lassú és nem jól működik.
Igaz és visszaváltok azonnal, amikor kijön rá a DD frissítés. -
Gubu0101
veterán
válasz soundsonic #88567 üzenetére
Engem még nem is zavarna,az zasszony akarja letépni érte minden nap a fejem és megjegyzi,hogy kellett ez meg,hogy mért nem maradtunk az előzőnél
Megpróbálom a hibajelentéssel,de hát,nem ez lenne a normális.Bár itt a UPC-vel is anno sok gond volt,azért is lett váltva Digire amivel úgy szint,aztán Flipre ami tökéletesen futott,hiba nélkül,most jött a Voda,megint cseverből vederbe.Franc se gondolta,hogy ennyit kell szívni.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
tomp
félisten
Bírja a box az alacsony energiatakarékos módot. Nekem arra van állítva és tökéletesen bekapcsol.
Az elején voltak néha gondok, hogy nem indult el a TV adás és csak fekete kép volt de miután állítottak valamit a Node-on megszűnt minden hibajelenség. Azóta stabil. Gyors és mindig bekapcsol. Milyen érdekes...
Ha állandóan ezt játssza akkor még nem tökéletes a net!
Most is elő tudom idézni ezeket a hibákat ha 3G-s netre kötöm a boxot... -
tomp
félisten
válasz Gubu0101 #88562 üzenetére
Az oké csak azzal, hogy ide irkálod a hibákat még nem lesz változás. Max annyi, hogy új füzetet kell majd venned mert a meglévő betelt a hibákkal.
Ez a hibaelhárítási megoldás szerepel a Sony TV-m hibaelhárításában is. Default. Ez olyan mint, hogy nincs a telefonon térerő? Indítsa újra a telefont vagy próbálja ki a SIM kártyát egy másik telefonban. User 1.0!
Amikor nálam túlfesz volt a koaxon nekem is először azt mondták, hogy nincsen hiba. Pedig látták a TV-t, hogy mi lesz az eredménye. Biztos a TV a rossz. Ahha persze...
-
cof
veterán
válasz Gubu0101 #88562 üzenetére
...rá néztek a hálózatra és nem láttak semmi problémát...
Szerintem még akkor is ezt mondanák, ha valami katasztrófa történt volna, földrengés, leégett a ház, bármi szomorú esemény.
Uram/Hölgyem, rendszereink nem érzékelnek semmi problémát.
-
Gubu0101
veterán
Ilyen még nem volt,ami most.Ennél a pár hibánál még nem reklamálok,de ha még 1-2x előfordul akkor jelzem.Nem is kértem segítséget,csak megosztottam,nálam mik vannak
Amúgy szerepel a hibaelhárítás alatt a weboldalon:"Nem kapcsol be a Mediabox"
"Ebben az esetben pár percre áramtalanítsd a készüléket. Amennyiben ez nem segít, vedd fel velünk a kapcsolatot"Azért írtam most nekik,hátha.Bár már múltkor,mikor jeleztem az IPV6 kapcsolását akkor rá néztek a hálózatra és nem láttak semmi problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Lenne egy (lehet buta) kérdésem.
Mióta nem kell CI kártya a tvbe, hogy nezhessem kb az összes csatornát digitálisan?Köszi,
ÜdvJanaboy
-
lez68
csendes tag
válasz LouiS22 #88490 üzenetére
Úgy látszik csak a fórumba kellett írnom és rendeződött az ügy , péntek du. jöttek a szerelők és megcsinálták. A Voda/UPC-től ma ezt a választ kaptam, amivel nagyjából elégedett vagyok, a bosszúságot úgysem tudják kompenzálni.
Kedves Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a 2020.05.06-án tett hibabejelentése kapcsán kötbért írtunk jóvá egyenlegén.
Nyilvántartásunk alapján Ön bejelentést tett 2020.05.06-án, hogy az internet, telefon szolgáltatása nem működik megfelelően.
A hibát technikus kollégánknak 2020.05.15-én sikerült elhárítania.Tekintettel arra, hogy társaságunk hibaelhárítási kötelezettségének késve tett eleget, így a hibajavítás 72 órán túli időszakára vonatkozóan (2020.05.09. és 2020.05.15. között) 11056 Ft kötbért írtunk jóvá egyenlegén.
A kötbér számításának módja internet szolgáltatásra:
a) szerződés szerinti havidíj: 6020 Ft
b) szerződés szerinti havidíj egy napra vetített összege: 194,19 Ft
c) napok száma: 7
d) kötbér szorzója: 8
A kötbér összege = (b) x (c) x (d)A kötbér számításának módja telefon szolgáltatásra:
a) szerződés szerinti havidíj és a bejelentés előtti forgalmi díj összege: 100 Ft
b) szerződés szerinti havidíj és forgalmi díj egy napra vetített összege: 3,23 Ft
c) napok száma: 7
d) kötbér szorzója: 8
A kötbér összege = (b) x (c) x (d)A számlaegyenlegében bekövetkezett változást a 2020.06. havi számlalevelünk fogja tartalmazni.
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézését kérjük.
Reméljük, minden szükséges információt megtalált levelünkben! Esetleges további kérdéseit várjuk a www.upc.hu/email oldalunkon vagy a 1270-es számon.
Üdvözlettel:
Vodafone -
anglergab
addikt
válasz tototos #88549 üzenetére
Úgy tudom, akár 1-2 Mbps is lehet egy bizonyos ideig, és az sem minősül problémának.
Ezek megosztott rendszerek, közös hozzáférési közeggel, adott a kapacitás/sávszélesség bizonyos zajszintek mellett.
Az idő nagy részében statisztikailag egy bizonyos érték elérhető legalább átlagosan (az átlagos forgalom jellegzetességei miatt), ez a garantált minimum.
De ritkábban, illetve ha sok a nem átlagos/extrém forgalom, akkor ez nem igaz.
Kérdés, mit jelent az hogy ritkábban illetve mi az nem átlagos/extrém felhasználás.[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Home office ide vagy oda,én hétvégén sokkal rosszabb sebességméréseket látok,mint hétköznap.A műszer szerint,van hogy éjfél meg reggel 6 közt közelebb van a garantált minimumhoz.Tegnap 11-14:00 közt 98-260 közt mért ugyan ez pénteken 490 környéke.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Speedtest CLI vel mérj. Ha úgy sincs meg sose, jelentsd be, hátha. De mivel garantált megvan nem biztos hogy foglalkoznak vele jelen helyzet miatt. Itt a szomszédban (várpalota) 170 és 298 között ( átlag 231) mozog a 300as net NMHH mérő doboz szerint.
-
Gzu73
tag
pár napja nem tudok speedtest.net-en 100 Mbit felett mérni:
általában 30-40 néha 70 is megvan. késő este sem tudok többet mérni.
300 Mbit-es a netem, laptopon mérem vezetéken, nem wifi-n.
laptop: core-i3 4005u, 4GB RAM, win7, de eddig is ez volt és simán mértem 200 felett is, olykor közel 300 is megvolt.
amúgy Székesfehérvár.
szóval mitől lehet? -
veterán
válasz tototos #88540 üzenetére
Nekem is 5Ghz szórakozik mostanában. Hálózat ugyan van de internetelérés nincs egyik eszközön se ( 2 telefon, tv). Ilyenkor vagy cb Restart vagy minden eszközön wifi ki be megoldja. De inkább restartolni szoktam mert telón 2mp a wifi ki be, TV-n viszont elég macerás.
-
veterán
válasz mcdennis #88537 üzenetére
TVhez milyen eszközt kaptál? Mediacard, Horizon box, Cisco stb, Pace stb, philips stb esetén Horizon Go a tiéd, ha esetleg Vodafone TV boxot kaptál akkor már Vodafone TV app is jár Horizon Go mellé.
-
veterán
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
van egy Home 500 csomagom (net tv telefon). Ehhez tudok igénybe venni online műsornézési lehetőséget? Van ez a upc direct vagy horizon tv, ezeket tudom használni?
-
borg25
senior tag
válasz anglergab #88529 üzenetére
Nem tudott rá felmenni, igaz nem is vártam vele 5 percet, hogy általában eddig is kellett neki 1 perc.
Most nyomtam neki egy gyári resetet s az eredeti UPC* név jött vissza, meg a reset elötti figyelmeztető szöveg is ez volt:
Az Ön alapértelmezett WiFi azonosítói
Felhasználónév : UPC****Mindenesetre megváltoztattam minden jelszót.
(#88531) CoF :
Jelszó eddig eredeti volt. (admin, wifi) Nem akartam megváltoztatni, mondván ha költözés van, csere bármi és nem vagyok ott, akkor nincs gond.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz borg25 #88526 üzenetére
Nem biztos hogy ez áll fent. Ez csak tipp.
Nálam Restart után is maradt ( néztem hátha tényleg FW update). Mondjuk net az nincs.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz borg25 #88522 üzenetére
Nálam maradt UPC. De el tudom képzelni hogy fw update útján így likvidálják UPC nevet. CBN emlékeztet Connect Box Network rövidítésre.
-
borg25
senior tag
Sziasztok!
Más is tapasztalta mostanában, hogy a UPC ConnectBoxa átnevezte a WIFI nevét? Jelszó megmaradt, de az eddigi UPC***-ból lett CBN_SSID_2.4G
Próbálom kideríteni, hogy miért. -
anglergab
addikt
Sziasztok!
Valaki tapasztalta esetleg Vodafone TV app-on ezt a hibaüzenetet? Mi okozhatja?
Lejátszási hiba
A tartalom lejátszása nem elérhető. Kérjük,
próbáld újra később! (MT2651)Minden esetben ez jön fel.
Korábban működött a lejátszás. -
veterán
-
Gubu0101
veterán
Mar 3. napja ugy indulna a voda box, hogy hiba a konfiguracios fajlban. Nem kel eletre csak tapkabel kihuzas-viassza dugas utan jo 20 mp-el
-
törölt tag
Na akkor a sok panasz után egy kis dicséret.
Le a kalappal a mai technikus előtt.
Elmondott minden lépést, elmagyarázta mit miért csinál, ellenőrizte az eszközöket. A Horizon boxot jött cserélni, de megnéztük a netet is. Sőt, a végén megkérdezte segíthet-e még vmiben és megkértem cseréljük le a kábeleket, megnézte a fali csatlakozást is.
Amiket pedig mesélt, látszott belőle, hogy ismeri az eszközöket (a hibájukat is) és jó szakember. Bár mindig ilyen szerelő jönne mindenkihez és a kis lelkem is megnyugodott kicsit.
Most már nyugodtan szidhatom majd az online játékom szervereit és a kiadót, hogy nagy a lag.[ Szerkesztve ]
-
Adam115
csendes tag
Megnéztem, sehol sincs üres osztó kimenet, fali kimenetek nincsenek, és egyetlen egy tv van, egy LG 42LA660.
Lehetséges pl hogy egy szomszédnál van üres kimenet és az zavar be? -
anglergab
addikt
válasz Adam115 #88509 üzenetére
Ez alapján a feltöltéseddel van gond.
A T3 az ranging timeout.
Valószínűleg a külső koax hálózaton van még gond.
A feltöltéssel gyakrabban van gond, mert sokkal több zaj van benne. Ennek oka a régi TV-k, osztókon lévő nyitott portok és nem csatlakoztatott koaxok, pl. fali koax csatlakozók, amire nem csatlakozik semmi.[ Szerkesztve ]
-
Adam115
csendes tag
Sziasztok!
Connect Boxon T3 timeout-ból naponta mennyi normális ha normális? Illetve myennyi idő alatt kell felépülnie a kapcsolatnak? Ma pl csak 2 volt, de tegnap 7.Az elmúlt hónapban 2 alkalommal jött szerelő és többször frissítettek távolról de nem jalvul.
Első alkalommal csillapítót cserélt és a jelszintek rendbe jöttek de a hiba nem oldódott meg. Másodszor azt mondta, bizrosan nem itt van a hiba és jelzi a hálózati hibát. Másnap jött az email, hogy a hibát kijavították, de továbbra is folyamatosan szakadozik az internet.
A jelenség:
Elmegy a net, a modem módban lévő CB nem ad IP-t a mögötte lévő routernek. Elkezd villogni a net ikon és kb 10 perc alatt vagy újraindítással helyreáll. Log szerint T3 timeout van ilyenkor, de nem látom, hogy reboot lenne, csak ha kikapcsolom, meg be.Jelszintek technikus szerint jók, de ide is leírom:
Down:
Power 7-8, snr:38-39 24 csatornán
Up:
Power 47-47 6 csatornán.Egy Teams meeting alatt kb percenként szakad meg a hívás és csatlakozik vissza.
Ping tesztet is csináltam (természetesen kábelen) 8.8.8.8-ra:
Min 8ms , Max 381 ms, lost 3/100Ritkán de a HD csatornákon is van hiba (tuneres TV, kártyával), és megfigyeltem, hogy a megugró válaszidő akkor történik mint amikor a TV-n leesik a jelszint.
A hiba nem jelenkezik folyamatosan, szakaszosan van gond, van, hogy órákig teljesen szakadásmentes minden.
Az ügyfélszolgálat nem lát hibát, de mindig felajánják, hogy frissítik a CB-t. Elég idegesítő, hogy másfél hónapja hívogatom a hibajelentést, hogy történjen valami.Igazából azt nem tudom, hogy mit lehet tenni, van valakinek valami javaslata, ötlete?
-
veterán
válasz csibor #88505 üzenetére
Jó helyre akarod írni? Egyszer kell egy 5 jegyű terület azonosító (ez a 43120, nekem pl 43121) és egyszer kell a kezdő frekvencia ami 3 számjegyű (346MHz) vagy 6 számjegyű (346000Khz). Fontos hogy szolgáltatónak tv menüben UPC legyen kiválasztva, ezek akkor működnek. Ha nincs ilyen akkor csinálj egy teljes keresést a teljes frekvenciatartományban, így nem kell neki semmit megadni, viszont lassabb a keresés és nem veszi figyelembe a megadott csatornasorrender, olyan sorrendben tárol ahogy megtalálja őket.
[ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
Akadt egy pici problémám. Ci modult próbálom beüzemelni 43120 lenne a kód. 0 nem engedi, sőt semelyik 5-ik karaktert beírni. Az első 4 helyre engedi a 0-at. Tv Sharp idei model.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz MadMancs #88485 üzenetére
Jól gondoltad: mobil csomag miatt kaptam az SMS-t, csakhogy nem mint magánszemély, hanem a korábbi munkahelyemmel kapcsolatban (én voltam UPC felé ügyintéző, kapcsolattartó. Ezt mondjuk írhatták volna az sms-ben ) így várhattam a nem is nekem küldött levelet munkatársak meg a jelszót a pdf-hez
Mostanra a kacifánt letudva, szerződés nyomtatva lett. Még egyszer köszönöm a helyreigazításokat (email váltást azért intézem magán részre)
read-only mode on the forum
-
törölt tag
Hát, meg is lepődött a srác, hogy a Voda boxot váltottam Horizonra, mondtam neki, hogy DD (hiánya) miatt nem kell a Voda box egyelőre, a régit meg nem kaptam vissza. De a rendszerben még rosszul szerepelt az eszköz, az aktiválós levelet is 14 nap után kaptam (hogy elvileg még lenne 14 napom, de nem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest