Aktív témák

• ptya

tag

Sziasztok!

Nekem a héten kötötték be a netet és hirtelen minden faszának is tűnt. Azóta viszont tapasztalok egy furcsaságot, ami nem hagy nyugodni :(

Olyan, mintha nem lenne sikeres minden request. Egy letöltés példájával élve az tapasztalható, hogy pár próbálkozás instant hibára fut (nem sikerült kapcsolatot létesíteni), majd a következő próbára kiépül a kapcsolat és onnantól már meg sem szakad, szóval vígan jönnek le a több gigabyte-os csomagok.

speedtestnél is hasonló a jelenség, van hogy megnyomom, hogy GO aztán vígan lefut a teszt, majd következő próbálkozásra egyből connection error.

Ha nem sikerül a kapcsolatot kiépíteni, akkor egyből errort kapok, szóval nem timeout-ról van itt szó.. olyan mintha, a modem elutasítaná a kérést.

A legjobban a PS4-em sínyli meg, mert az folyton dobja az errorokat, hogy nem sikerül kapcsolódnia a PSN hálózathoz - ott ilyen 5 próbából 4x nem sikerül.

Találkozott már valaki ilyesmivel? WIFI és kábel esetén ugyan az a jelenség.
    Többször újraindítottam már a modemet és bújtam a beállításait is, de semmi különöset nem láttam.

Akkor is jelentkezik a dolog, ha kevés (<4) eszköz van rácsatlakozva a modemre.

Első körben még a UPC-t nem akartam felhívni, hátha nélkülük megoldható a helyzet :)

Aktív témák