Hirdetés
-
GAMEPOD
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Tyrael
senior tag
válasz
kabelmania27 #117498 üzenetére
csatlakozok nem lazak (elso alkalommal mikor kint volt a szerelo akkor o is megnezte es az osztonal tudott rajta szoritani) aramtalanitas volt mar minden eszkozon tobbszor is
-
Tyrael
senior tag
Sziasztok, Tiger hez hasonló problémával küzdök (#117293), Arris modemmel bridge modban hasznalom(tam) joideje a szolgaltatast problema nelkul, de kb 2 hete (7.-en) elkezdett percekre szakadni a net.
Viszonylag hamar kiderult hogy mikor szakad a net akkor az tortenik hogy az Arris modem indul ujra, es emiatt nyilvan leszakad a routeren a WAN port, illetve azt tapasztalom hogy neha nem is sikerul magatol visszacsatlakozzon, hanem a routeren is ra kell nyomnom a WAN config fulon az apply -ra (vagy ha kihuzom majd visszadugom a modem es router kozott az utp -t az is mukodik).
Mivel erre a hetre volt vodafone -tol elore bejelentett halozatfejlesztes karbantartas, ezert fajo szivvel de elviseltem, viszont a karbantartas veget ert, de a problema megmaradt.
Nyilvan tettunk hibabejelentest, volt mar kint (ugyanaz a) szaki 2 alkalommal, megnezte a bejovo jelszintet, az szerinte rendben van, illetve mar a modem(tapcsatlakozostol) is ki lett cserelve, de a hiba tovabbra is megmaradt.Itt egyreszt elkezdett magyarazni hogy o nem informatikus, es ezen kivul o nem tud mast csinalni, masreszt felemlegetett torteneteket, hogy mas ugyfelnel a vodas wifin logo sok es/vagy bugos kliens okozott mar hasonlot.
Nyilvan megbeszeltuk hogy dehat bridge modban van a vodas keszulek, tehat a routeremen es a vodas set-top boxon kivul nincs direktben semmilyen mas eszkozzel osszekotve (es a wifi sincs ilyenkor bekapcsolva rajta) de tovabbra is azon az allasponton volt hogy biztosan valamelyik eszkoz indukalja a problemat a halozaton.
Mentem egy kort es leszedtem kb. minden eszkozt a halozatrol, illetve vettem egy uj routert is (ez mar amugy is aktualis volt hogy ki tudjam hasznalni a gigabites netet), de igy is jelentkezik a problema.
Csatolok kepet a jelszintekrol meg hogy milyen toldo van a koaxon, ha ez alapjan van barkinek otlete/javaslata akkor irjon batran mert en kb. kifogytam az otletekbol.
Legroszabb esetben nyilvan meg lehet probalni bridge modbol visszavaltani routerbe, es kikapcsolom a wifi -t es berakom a sajat routert dmz -be, de azert szar lenne a dupla natolas meg a 24 orankenti bontas.
-
cocka
veterán
Hát igen eléggé szarrágásnak tűnik, hogy (most mindenkitől elnézést kérek, akinek teher egy-egy ilyet kifizetni, de) ilyen, a többihez képest filléres szarokon okoskodnak, hogy megvan-e a HDMI kábel meg az UTP, utóbbit ők szerintem sose adtak semmihez. Legalábbis nekünk biztosan nem.
-
cof
veterán
válasz
ghostie #117490 üzenetére
Az úgy jó lehet, hogy minden beltérihez csomagolok egy HDMI kábelt, amelyiken van Scart ahhoz azt is, illetve a modemhez egy UTP kábelt (mintha színes lett volna, de erre sem emlékszem már, hogy melyik is volt)?
Nem kell semmi sallang csak az eszközök meg az adapterük. Én amikor tavalyelőtt felmondtam, vittem az eredeti dobozt, scart, lan, hdmi kábeleket, ezeket mind visszadobták nekem, hogy nem tudnak velük mit kezdeni.
-
ghostie
tag
A honlapon ezeket az eszközöket látom:
Digitális TV HD DVR beltéri doboz
Digitális TV HD beltéri doboz
EMTA 3.0 1GB NO FixIP WIFI
Kaon KCF-SA900PCOAz úgy jó lehet, hogy minden beltérihez csomagolok egy HDMI kábelt, amelyiken van Scart ahhoz azt is, illetve a modemhez egy UTP kábelt (mintha színes lett volna, de erre sem emlékszem már, hogy melyik is volt)?
-
ghostie
tag
Sziasztok! Szolgáltatás lemondását tervezem. Olvasom itt, hogy az eszközöket tartozékokkal együtt kell leadni. Van arról valamilyen lista, hogy melyik eszközhöz milyen tartozék tartozik?
Kb. 20 éve él már a szerződés, azóta számos medibox megfordult nálunk, a jelenleg használt legrégebbi is vagy már több mint 10 éves, de a többi is évekkel ezelőtt került hozzánk. Persze mind a három eltérő típus.HDMI, UTP, Scart, akármi kábelt tudok adni, de szinte bizonyos, hogy nem azt amit az eszközhöz adtak. Nyilván meg vannak a távirányítók is, de dobozok, papírok, stb. már nem (költöztünk is már közben). Jó lehet ez így?
Milyen "büntetésre" lehet számítani, ha nem felelnek meg a tartozékok az elvártnak?
Köszi előre is!
Megj: A korábbi cseréknél amik vagy meghibásodás vagy szolgáltatás bővítés miatt történtek, általában csak a boxot/modemet kérték vitték el. Volt amikor még a távirányítót sem cserélték maradt a régi...
-
kabelmania27
félisten
válasz
tiborsrac #117485 üzenetére
Ezt a 192.168.0.159. címet a saját routered írja ki wan kapcsolatnál vagy a router után kötött gépen a windows a lan kapcsolatnál?
Saját eszköz router funkciója jobb mint a szolgáltató által adott eszközé, több beállítási lehetőség van. Routereden a wan beállításnál dinamikust érdemes kiválasztani mert a szolgáltató által kiosztott ipcím változhat. -
tiborsrac
friss újonc
válasz
Gubek-Einste #117458 üzenetére
Köszönöm a korrekt válaszaidat
Amikor bedugtam az eredeti Vodafone router másik UTP portjáról az új modem WAN portjára kapott egy ilyen IP címet 192.168.0.159. Ez jó így? Számít? Nem lehetne pl. 192.168.0.1? Bár ez most a Vodafone eszköz IP címe. Az új eszközön fix vagy dinamikus legyen?
Ahogy írtad áttetetem modem módba, hogy teljes értékűen tudjad használni a saját eszközt, de ezzel milyen plusz dolgokat nyerek?
Az új routerhez csatlakoztatott USB winchestert miért nem látom a laptopon? -
MiZo1990
aktív tag
válasz
kekedi #117478 üzenetére
Régi csomag mellé az első Vodafone TV havi 500 Forint (TV Comfort/TV Premium).
Az új csomagokhoz az első Vodafone TV már ingyen van (TV HD Basic/Plus/Max).
A váltás kártyáról boxra ingyenes, médiaeszközre nincs hűség. Bármikor lehet köztük váltani.
Még annyit érdemes tudni, hogy kötelezően kell a Vodafone TV-hez kábelen internetet juttatni. -
-
cocka
veterán
Szerintem vodkáék egy eszközt képesek kétszer is megszámolni.
Miközben a valóság az, hogy csak egy eszközön fut, az pedig pont a vodabox és nincs másik vodabox. De ha visszakapcsolok az adott csatornára, akkor már hirtelen bejön. Fene se érti ezt. Mindenesetre vannak ilyen "vicces" hibái is.
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
A minap olvastam hogy a mediaboxon elérhető az HBO Max. Ami számomra öröm, mert a TV m régi (HBO GO ment, de a MAX már nincs sajnos)
Jelenleg midacardot használok (már sok éve)Milyen plusz előnyökre és hátrányokra készüljek ha a kártyát lecsérelem boxra? Nem ismerem ezt az új boxot.
(korábban a 2 távirányító és kábel rengeteg miatt váltottam kártyára amúgy) -
Toth_Jani
őstag
válasz
cocka #117468 üzenetére
Miért, képzeld a modernebb tévékészülékek simán felveszik az éppen futó műsort, és a szomszéd akkor sem tudja lejátszani ha ugyanaz a típus van nála is.
Akkor minek építenek be felvételi lehetőséget a tévébe??
(Amúgy meg ott az HBO vagy Netflix az is enged letöltést ami nem másolható, de persze minden megoldható lásd a Mag-tárat tele van velük.) -
kallosati
friss újonc
Hát én nem merek előfizetni Vodanál. Most költöztem haza és keresek megbízható jó szolgáltatót, stabilt. De ha olyan az otthoni nete is mint a mobil akkor kapufa.
-
cocka
veterán
És azt valaki érti, hogy mi értelme van a megvásárolható filmek/sorozatok esetén letöltést biztosítani, bár ha jól értem csak az appban?
Olyankor mi van a jogvédelemmel?
Vagy ez megint ilyen hoztam is meg nem is baromság, hogy helyileg is le van védve drmmel, azaz más eszközön le se tudod játszani? Csak akkor mi értelme van a letöltésnek?
Akkor ennyi erővel a vodabox usb portját is engedélyezhetnék végre, hogy a rákötött HDD-re akármit fel lehessen venni, vagy a felhőből "átmásolni".
-
-
Kátai
senior tag
Ide is:
Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett. -
csvzs
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Vodafone Gigatbit előfizetés és Arris Touchstone TG3442DE modem+router. Egy héttel ezelőtt bekapcsoltam a GuestWifi-t és átállítottam az SSID-ket. Minden jól működött máig. Ma már nem tudok csatlakozni a Wifihez a TV-vel és Xbox-al sem. Többi device eddig látszólag jól működik. A TV manuális IP konfigurációval sem működik. Újraindítottam a routert, gondolván, az majd csak megoldja. Hát nem. Járt már más is így?
Érdemes tovább vizsgálódjak vagy használjam a saját Synology AC 1900 routert? Ha csak volna megoldás rá, akkor nem szeretnék saját routert használni, de ha talicska az Arris, akkor meglépen.
Köszönöm!
-
kabelmania27
félisten
Üdv!
Azért nem jók a feltöltési értékek mert ez az osztó többet (6dB) csillapít modem irányába mint a korábbi (3,5dB), két tévé és modem esetén olyan hármas osztót kellett volna bekötni aminek egyik kimenete kevesebbet csillapít, 54-es értékkel tavasszal/nyáron napsütésben lehet probléma mert leeshet a modem a hálózatról, ezért nyugodtan bejelentheted (mivel 50 felett vannak az értékek heldesk ügyintéző fog küldeni technikust) vagy vegyél két kettes splittert és egy F toldót, bejövőre mehet az első kettes aminek egyik kimenet modem, másik toldó második osztó utána tévék vagy ha szeretnél egy osztót akkor ezt is lehet használni out kimenet modem tap tévék. Ha van fali aljzat érdemes lenne kivenni mert annak is van csillapítása. -
SFU
tag
Sziasztok!
Bocs, ha mar volt, de nincs netem csak telefonon es ez is szarakszik neha. Azt szeretnem megkerdezni, hogy a 9. keruletben elo szaktarsaknak van internet illetve tv szolgaltatasa most? 5 ora utan itt lehalt, a modemen csak a feszultseg jelzo ikon vilagit, a hibabejelentot 3 ora mulva sikerult elernem, aki megallapitotta, hogy nincs net ,es adott egy idopontot hetfore!!! a szervizre. Itthon ket 20 eves fiatal felnott + egy feleseg TV nelkul. #segitseg#vegem#
Udv!
-
válasz
tiborsrac #117451 üzenetére
van egy saját beszerzésű, komolyabban konfigurálható, usb portos wifi routerem, azt csak dugjam kábellel az eredeti Vodafone router másik UTP portjáról az új modem WAN portjára?
IgenA Vodafonos menüjében tiltsam le a wifit?
Igen és telefonon kérjed, hogy tegyék át modem módba, hogy teljes értékűen tudjad használni a saját eszközt.Ha van okos kütyű az inkább az új eszközre csatlakozzon szerintetek is?
Igen -
Ledi
aktív tag
Meg akartam nézni, hogy rendeződött-e a számlám és ha igen egy úttal át is álltam volna MyVodafone számlázásra.
Csakhogy a vezetékes fiókba nem lehet belépni. Karikázik egy darabig majd kiírja 502- Bad Gatway.
Vicc, hogy pont most küldte ki a Voda újra a Díjnet megszűnésről szóló e-mailt.
Gondolom viccnek szánták, állj át ha tudsz! -
Ledi
aktív tag
válasz
kabelmania27 #117439 üzenetére
Szia!
Azóta lecserélték ezt az osztót egy [ilyenre] .
A letöltési értékek nem változtak vasárnap óta.
Mivel azóta rendben van nem jelentettem be hibára.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kabelmania27 #117450 üzenetére
Köszi! IPv6 kikapcsolását javasolták, (illetve a csatorna is problémás) lehet ez volt a gond, ugye itt elég, esetleg mást is érdemes ki-be kapcsolni? ? Egyébként újraindítás után 200MB/s-t dobott, gondoltam kár, hogy nem szóltam hamarabb.
Ekkor a 44-es csatornán volt. Rejtély, hogy tudott 132-re menni, ki sem tudom választani. 44-en hagytam tettem, ez így jó lesz remélhetőleg. Sebesség 100MB/s felett van, eleve nagyobb link sebességet jelez.
-
tiborsrac
friss újonc
Sziasztok!
Adott jelenleg:
TG344DE Vodafone wifis router
Vodafone TV mediabox
Vodafone jelkábel 2-es osztóval (egyik fele megy a mediaboxba, a másik a routerbe)
Ethernet kábellel összekötve a mediabox UTP portja a roterrelSegítséget szeretnék kérni abban, hogy ha van egy saját beszerzésű, komolyabban konfigurálható, usb portos wifi routerem, azt csak dugjam kábellel az eredeti Vodafone router másik UTP portjáról az új modem WAN portjára? A Vodafonos menüjében tiltsam le a wifit? Ha van okos kütyű az inkább az új eszközre csatlakozzon szerintetek is? Várom a segítő hozzászólásokat. Köszönöm.
Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Villanyszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest