Hirdetés
-
GAMEPOD
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
MiZo1990 #105091 üzenetére
Ha ezt korábban tudtam volna.
Írtam nekik üzenetet, de több hátránya is van. Egyrészt csak egy formot engednek kitölteni, ahonnan nem tudod meg ezt az email címet. Másrészt 1000 karakterre van limitálva az üzenet hossza, az enyém kb. 1300 volt, rengeteget kellett farigcsálnom a szövegen, mire küldhetővé vált. Csatolmányokat is fel lehet tölteni. Egy másik probléma, hogy akár 30 napig is húzhatják a válaszadást, azonkívül nem kapsz másolatot a küldött üzenetedről. Nekem csak azért van meg, mert lementettem magamnak, meg a text editorban néztem, hogy 1000 alá mikor megyek végre.
Közvetlen email küldésnél mindez nincs.
-
vigyory71
tag
válasz
AtHoS #105084 üzenetére
Nem nézik meg a logokat. Kamuznak. Én ugyanezzel a hibával jelentettem be a fehér CB-met. 6-8 óránként újraindult. Halálos magabiztossággal állította az ügyintéző, hogy ő bizony nem lát semmi gondot. Én ugyan nem offline, hanem telefonvonalban voltam vele, és kértem, hogy akkor most legyen kedves olvassa fel, mit lát a logokban. Én is nézem vele együtt.... (egyértelműen ott voltak benne az összes reboot nyomai) Őőőő... kapcsol egy szakértő kollégát....
A szakértő kollégának is elővezettem, hogy mi a gondom, és hogy a kollégája állítja, hogy nem lát elvileg problémát. Megnézné legyen kedves a logokat, és elmondaná, hogy mit lát?Hát valóban... vannak újraindulások....
Na, és ez akkor így feature, vagy bug? Ez a normális működés?
2 nap múlva itt volt az új, csere CB.Amikor a telefonos visszahívást kapod, hogy ők nem látnak semmit, és lezárnák, akkor ott van lehetőséged, arra, hogy azt válaszold, NEM, A HIBA MÉG FENNÁLL!
Ha elfogadod, hogy ők nem látnak hibát, akkor simán leszarják, hogy van kínod, vagy nincs. A hibajegyek lezárása fontosabb, mint a probléma tényleges megoldása. Nem ítélem el őket, mert ezt várják el tőlük is. A lezárt, "megoldott" hibajegy alapján mérik, értékelik őket. Nem pedig az ügyfél elégedettsége alapján.
-
cocka
veterán
HDCP verziótól, VTV boxtól (mivel a TV-den amúgy sincs HDMI, ezért a TV-től pont nem) és az átalakítótól.
A konverternek tudnia kell kikódolni az adást, különben bukta van. Még az jutott eszembe, hogy nincs azon a tévén legalább egy komponens bemenet (YPbPr), mert még arra is jobb minőségben lehet lekonvertálni, mint ilyen SCART trágyákra.
A kompozitról már nem is beszélve.
-
The Goth
tag
Köszi! Jóistenke a tanúm rá, én végignyomkodtam, de nem találtam meg. Este megyek visza anyámékhoz, rákukkantok.
-
-
The Goth
tag
Hali.
Tegnap végre kivitte szerelő anyámékhoz a TV dobozt, (Kaon, UPC logós!) ami mellesleg április 3.-án lett csomag módosítva rendelve. Ennyit arról, hogy ezeket a UPC logós cuccokat be fogják vonni. Ezzel a dobozzal kapcsolatban lenne kérdésem; Hogyan lehet beállítani rajta a „Letter box”-ot? Régi képcsöves TV-jük van amin nem lehet állítani a 16:9-es képarányt se, ezért mindenképp a boxon kellene, csakhogy a menüjében nem találok ilyen opciót? Lehet, hogy csak az aktiválás, első beállításnál lehetett volna ezt beállítani, (létezik ilyen?) vagy alapból nincs is benne?
Ha esetleg resetelem, akkor újra be is kell aktiválni? Város kód, meg ilyenek?
Most felfelé szét van húzva a kép, ami olyan amilyen, ugye. Anyámék persze basztak szólni a szerelőnek, hogy; Hé, koma, ez így nem oké! -
Faby
senior tag
válasz
MiZo1990 #105079 üzenetére
(Egyébként egy 4K boxot nem tudom mennyire érdemes összefércelni egy régi TV-vel, akkor is, ha nincs 4K adás.)
Muszáj lesz, műsorvisszanéző _KELL_, TV csere meg nem opció jelenleg, illetve szeptemberben sem előreláthatólag. Tényleg jól működik, és szép képe van.
#105081cocka
Na ja, puding próbája az evés, meglátjuk. Egyébként mitől függhet, HDMI verziótól, a VTV boxtól, vagy a tv lehet a problema?#105082MadManc
A kiherélt box nem lesz elég, a visszanéző kell, így megintcsak ugyanott vagyunk.Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ezen a hídon majd akkor átmegyünk, amikor odaértünk. Ha szeptember, akkor szeptember, ha később, akkor később.
-
vlevi
nagyúr
válasz
DGery #105085 üzenetére
Én a múlt héten váltottam a 120-asról (igen, olyan régi volt az előfizum, amikor kötöttem, akkor 60-as volt, ami már száz éve 120-asként működik )
Hoztak új csoda modemet (nem tudom pontosan, a dobozon TG344... szerepel, szürke rombusz alakú).
Egyelőre kivettem a rendszerből a WDR3600 routeremet, amit csak azért használtam, mert a régi UPC-s modemben nem volt Wifi.
Most, kábelen egy kicsivel 900 fölötti a letöltés, és 40 környéke a fel.
Wifin 200-nál valamivel több a letöltés, a feltöltés itt is megvan a40Mbit/sec.
Kár, hogy az ac-s wifit nem tudja, de ezért nem veszek ac-s routert, a vezetéknélküli eszközeim (telefonok, tabletek, tv-k) nem igénylik azt a sebességet. Persze, van más előnye is az ac-nak az n-es wifihez képest, de a legfontosabb nekem is a home office miatt a vezetékes net, és azzal teljesen elégedett vagyok. -
kabelmania27
félisten
válasz
DGery #105085 üzenetére
Üdv!
Magasabb csomagra bármikor lehet váltani. Általában hamar szoktak időpontot adni vagy kérhetsz saját beüzemelést, ilyenkor postán küldik el az eszközöket. Azt a modemet cserélni fogják mert az 500Mbites csomagra már nem jó.
Másik kérdésre: Vezeték nélküli átvitelt nem garantálják a szolgáltatók. Modem oldalán vezeték nélküli kapcsolat beállításoknál energiatakarékos wmm-et kapcsold ki, összefoglalóban linkelt programmal keressél szabad csatornát. Vannak eszközök amelyek bizonyos csatornán nem működnek stabilan.
Ha nem javul megpróbálhatsz saját routert, úgy az ubee-t bridge módban lehet használni. -
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tűnik átvesszük az előző tulajok előfizetését. Jelenleg 150-es nettel van a csomag, amit szeretnék 300-as vagy 500as csomagra bővíteni, mert HomeOffice-hoz a 10Mbit/s sajnos elég karcsúnak bizonyult (a 20/22 is érdekes lesz, de egy fokkal jobb...).
Ehhez kapcsolódnának a következő kérdéseim:
1, Ha átveszem a hűsgéüket, akkor egyből lehet csomagot is váltani illetve eszközt rendelni?
2, Jelenleg egy Technicolor TC7200 van a házban. Ezt cserélik valamelyik csomag esetén? (WiFi-re egy külön routert használok, lehet maradna is ez a setup a későbbiekben is)3, Ha szükséges az eszközcsere, az kb mennyi idő alatt van meg? Vagy besétálok a helyi
UPC-beVodafone üzletbe és a kezembe nyomják a másikat?Illetve egy picit más kérdés:
Anyósomnál az Ubee modem elég érdekesen viselkedik, van, hogy a wifi kapcsolat él, de egyes készülékekre konstans, más eszközökre random mód nem adja ki a netet, miközben kábelen, vagy adott esetben vagy egy másik telefonon / laptopon meg működik. Ezért lehet készülékcserét kérni?Köszi a válaszokat!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #104833 üzenetére
Azt hiszem távgyógyászok dolgoznak Vodánál!
A napi rendszerességű de rendszertelen kábelmodem újraindulás bejelentésemre 3-szor hívott automatika, hogy nem látják a hibát illetve jelenleg fenn áll-e.
Ma délután pedig kaptam egy levelet miszerint mivel nem tapasztalták a hibát le is zárták az ügyet:"Kedves Ügyfelünk!
2021.03.30-án érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, hogy az ön által jelzett hiba a rendszereinkben történt ellenőrzést követően távdiagnosztikai méréseink alapján már nem tapasztalható, így a hibabejelentést lezártnak tekintjük.
Amennyiben a hibát wifin tapasztalta, kérjük, tesztelje a szolgáltatását közvetlen kábeles kapcsolat segítségével is. Tájékoztatjuk továbbá, hogy vezeték nélküli kapcsolatra sajnos nem tudunk garanciát vállalni, szerződésünk alapján csak kábelen keresztül garantáljuk a sebességet.
Amennyiben ismét tapasztalna problémát a modemén, végezzen el az eszközön egy teljes gyári visszaállítást, azaz a modem hátulján lévő "reset" gombot nyomja meg egy arra alkalmas hegyes eszközzel. Ennek hatására a modem visszaáll a gyárilag beállított értékekre, tehát töröl minden beállítást, amit korábban már módosítottak: wifi név, jelszó, port továbbításokat.
Amennyiben a hiba wifin újra tapasztalható, ellenőrizze az alábbiakat:
1. Böngészőjében nyissa meg a http://192.168.0.1 weboldalt, és adja meg a modem alján található jelszót (Settings password).
2. A nyelvválasztásnál válassza ki a magyar nyelvet.
3. Kattintson a "Haladó beállítások"-ra azon belül a "Vezeték nélkül"-re azon belül pedig a "Vezeték nélküli jelerősség"-re.
4. A 2,4 Ghz-s wifinél a csatornát állítsa át egy másikra, majd az oldal alján nyomja meg a "Módosítások alkalmazása" gombot.
(Javasoljuk, próbáljon ki több csatornát, és amelyiken a legjobb sebességet méri, azt használja.)Reméljük, minden szükséges információt megtalált levelünkben! Esetleges további kérdéseit várjuk a www.vodafone.hu/kapcsolat oldalunkon vagy a 1270-es számon.
Üdvözlettel:
Vodafone"Napi szinten folyamatosan mentettem az 5 soros hálózati naplót. Szívesen elküldeném az ügyintéző V...P...-nek az újraindulások logolt megtörténtét és megkérdezném tőle, hogy
- ezeket a log részeket látják-e távolról?
- ha látják, akkor mennyire rendeltetés szerű működés a napi legalább egyszeri spontán restart?
- ha nem rendeltetés szerű, akkor mi a k--va anyjáért kell lezárni egy hibabejelentést, amihez ki sem jöttek a helyszínre?
- hogyan próbálták a spontán restartokat távolról diagnosztizálni?Van olyan központi email amin keresztül ezt szépen higgadtan meg tudom nekik írni? Mert ugye noreply@-ról küldte a levelet VP, így nincs hozzá közvetlen elérhetőség
-
Statikus
senior tag
válasz
Mythunderboy #105078 üzenetére
Az alacsony frekvencián lévő csatornák esnek szét néha... Az okát nem tudom, de nem csatlakozó, vagy kábel.
-
MadMancs
veterán
válasz
cocka #105080 üzenetére
Az is Concorde volt valóban, de nem ez a típus.
Azért furcsálom mert évekig tette a dolgát voda/UPC hálózaton, pár hete lett off. Először azt hittem kilehelte a lelkét (8 éves), de nem, digivel tökéletes.Faby, mindenkinek beadják ezt a kötelező VTV mesét, mindig pár hónappal későbbi dátumot mondva, márciusig marciust mondtak mindenkinek. De kamu. Horizon box valóban nincs már, de van helyette egy kiherélt (interaktív funkciók nélküli ) "Horizon box" Kaon néven. Visszanéző valóban csak VTV vel lesz elérhető, de sima TV nézéshez marad Kaon. Muszáj nekik megtartani egy olyan boxot amin van analóg kimenet.
-
MiZo1990
aktív tag
A Horizon és korábbi boxot visszanézőjét le fogják lőni, mert az előző tulaj rendszere van mögötte és majd csak a Vodafone TV-n lehet visszanézni. Ez igaz, de hivatalosan nincs kommunikálva dátum hozzá.
(A Vodafone csak bizonyos ideig használhatja a Liberty Global/UPC termékeit, szolgáltatásait, márkáit.)
A Vodafone TV-n csak HDMI kimenet van. Lehet próbálkozni átalakítóval, de volt, akinek a szerelő így nem telepítette. (Egyébként egy 4K boxot nem tudom mennyire érdemes összefércelni egy régi TV-vel, akkor is, ha nincs 4K adás.) -
Mythunderboy
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
1. Mediacard van az egyik tv-ben de mint korábbiakat olvasva mások is tapasztalták van 1-2 HD adás ami szétesik, szaggat RTL , Eurosport, ...ezt okozhatja csatlakozó vagy kábél hiba?
2. Másik TV-n VTV boxon a netflix nézés után nem lehet kilépni a menüből. A kilépés menüre OKézva semmi nem történik. Már többször előfordult és csak a táp kihúzás majd újraindítás segített. Másnak is volt hasonló gond?
Köszi
Thunderboy -
Faby
senior tag
Hali, egy kis infóra lenne szükségem.
Szülők előfizetésével kapcsolatban, TvPremium+150-es net+Nonstop S csomag van, 2 mediacard és egy horizon box társaságában, utóbbi a műsorvisszanéző miatt.
Ma hosszabbítottak hűséget, ezzel nincs is gond, viszont ennek kapcsán az ügyintéző említette, hogy szeptemberben le kell majd cserélni a Horizon boxot az újra (gondolom a VTV box lesz), amit már nem lehet a most meglévő hagyományos képcsöves TV-hez kötni, így a TV-t is cserélni kell. Na Anyám ezen érthetően kiakadt, de mivel nem ért hozzá, elfogadta, és hívott, hogy találjak megoldást. Sajna életkorából és hozzá nem értéséből kifolyólag már nem vagyok biztos benne, hogy pontosan adta át az infót, üfsz meg kvázi elérhetetlen, 15 perc várakozás után feladtam.
Kérdések:
Tényleg cserélik szeptemberben az összes boxot?
Műsorvisszanéző tényleg csak a VTV boxon lesz elérhető?
VTV boxon tényleg nincs analóg kimenet, scart, RCA, bármi?
Gondolom, ha fentiekre igen a válasz, akkor is egy HDMI -> SCART átalakítóval (aktív vagy passzív eszköz) megoldható a meglévő, egyébként teljesen kiváló 72 cm-es tvre kötés.
Műsorvisszanéző fontos, elengedhetetlen követelmény.Van valakinek infója ez ügyben?
-
MadMancs
veterán
válasz
#72445440 #105075 üzenetére
Kábel amit adtak VTV hez.
Szint majd megnézem, de nem emlékszem ilyen beállítása.Telefon, igen 1. Anyumnál működött évekig, pár hete vettük észre hogy nem ok, úgy hogy nem nyúlt hozzá senki. Csak eddig nem tudtam megnézni mert karanténban voltam, meg még 1 hetet vártam biztos ami biztos mielőtt bemegyek hozzá. Elhoztam teló , itt is ugyanaz a jelenség, digi ONT rá kötve meg hibátlan
Nem értem mi történhetett, ~5 évet üzemelt UPC/voda hálón.
-
MadMancs
veterán
válasz
wrathchild #105072 üzenetére
Ezt az előzmény szakaszt valóban nem olvastam. Így bonyolultabb a dolog. Ez az Enanched nálad olyasmi lehet mint nálam a monitor/számítógép mód ahol a jelenség ugyanez, azaz natív felbontáson jelenik meg a tartalom. Ha esetleg volt már bocsi, de AVR én nem tudsz kimeneti felbontást/képformátumot állítani?
Tudom nem ugyanaz, de csak példa, TV 4K nekem, így ha minitor módban van és box FHD akkor körbe fekete keretekkel középen jelenik meg kép, ha VTV box 4K akkor oké, de úgy meg szín pocsék. Na valami ilyesmi beállítás AVR en nincs?Más. Nekem is lenne kérdésem. Telefonnal varialt valamit voda? Évek óta használ édesanyám egy Concorde Dect vezeték nélküli telót. Egy ideje egyszer csak süket , se tárcsahang, se nem csöng ki. Áthoztam hozzám (nála fehér nálam fekete CB) ugyanaz. Viszont Digi ONT ra kötve hibátlan. Ilyenkor lehet valamit reklamálni?
-
wrathchild
tag
válasz
MadMancs #105064 üzenetére
Köszi a választ! Nem tudom, láttad-e az előzményt, igazából egy önálló HDMI TV bemenetbe csatlakoztatva tökéletesen működik, amennyiben a TV HDMI bemenet beállításaiban azt a bemenetet normál álláson használom.
A többi eszközöm egy Denon AVR-be csatlakozik HDMI-vel és az AVR-ből 1 db HDMI megy a TV eARC HDMI bemenetébe. Itt viszont ezt a TV HDMI-t át kellett állítani Enhanced/Javított állásra. Na ekkor ugrott össze a kép a Médiabox esetén.
Így külön TV-s HDMI-n sem tragikus, de kényelmesebb volt az AVR-be csatlakoztatva a Médiabox is, mert akkor pl. a hangerőt nem kellett az AVR távval szabályozni, mint most, hanem a Médiabox sajátjával -
kabelmania27
félisten
válasz
Brogyi #105068 üzenetére
Szia!
Általában hat feltöltési csatorna van, vannak területek ahol nyolc us csatorna van.
Ha csökkentik vagy megszüntetik az analóg csatornákat lesz hely újabb letöltési csatornáknak.
Telekomnál nincsenek analóg csatornák és csak kódolatlan dvb-c csatornák vannak ezért több letöltési csatornát tudnak használni. -
Brogyi
őstag
válasz
kabelmania27 #105066 üzenetére
Szia!
Neked nagyobb rálátásod van erre a témára ezért kérdeznék egy párat.
A voda DOCSIS 3.1 csak 25/6 csatornát használ. A T pedig 32-t lefele. A a másik irányt nem tudom. A voda nem lőtte alá ezt a hardware-t? Az a gyanúm két területen két különböző Head-End beállítást használnak, és ebből akarnak valamit.
Esetleg nincs elég csatorna, és még belefér elven döntöttek. A 500-s az stabil, de azt örökölték. Nem az ő érdemük. Szerintem ezt még tesztelik, de ez így hosszú távon bukta lesz a vodának. Érdekel ha tudod a T 3.1 mennyi csatornát használ. -
gregory91
senior tag
válasz
wrathchild #105063 üzenetére
Dugd össze a tv-t kábellel és végez rajta teljes-keresést.Ott biztosan nem kapsz "csúnyaságokat".Próbáld ki milyen box nélkül.
-
MadMancs
veterán
válasz
wrathchild #105062 üzenetére
Ez nem a box hanem a TV dolga. Ott keresd a beállításaiban. Nálam be lehet TV-n állítani hogy a forrás jelet teljes képernyőn vagy natív felbontáson (pl 1366x768 as jelet csak 1366x768 pixel felhasználásával jelenítse meg).
Másik lehetőség hogy adott forráshoz pl fix letterbox megjelenítés van beállítva így auto ennek megfelelően jeleníti meg a képet ami egy 16:9 es forrás esetén azt jelenti hogy mind a 4 oldalt fekete vastag sávok lesznek. Mindkét lehetőség a TV-n állítandó. -
wrathchild
tag
ish4d0w és Mizo1990 kollégáknak is köszönöm a válaszokat, akkor átváltok a Voda TV Box-ra (és veszek egy faliórát mellé
)
-
gregory91
senior tag
válasz
degec #105057 üzenetére
Ki kellene választani hogy "kábel" és hogy "digitális/analóg csatikat keressen".Az írásod alapján olyan módot választottál ahol csak digitálisakat keres(ezek után ne csodálkozz hogy nem keresgél analógot a tvt
).Kezd újra a keresést az alábbiak figyelembevételével.
Amúgy nem kell "szolgáltató szerint" keresgélni,használhatsz "egyéni" szolgáltatót is a kereséshez,a folyamat hosszú de végig bányáza a hálózatod egészét. -
degec
senior tag
Lehet olyat kérdezni még, hogy 500as netről 1000 re váltásnak milyen tapasztalatai vannak? Sokkal sz*rabb a végponti eszköz, instabillá válik, mert most atom de atom stabil a cuccom. Viszont a feltöltési sebesség jól jönne, érinti e Tv-t az 1000 -es netre váltás ?. nekem csak koaxom van házon belül, lan-t nem tudok.. köszönöm ezt is !
-
degec
senior tag
Tisztelet!
Ex UPC-s 29-es körzetes optikás területről kérdezném, hogy, az analóg csatornák lakáson belüli koaxos rendszerben, eltűntek, megszüntették ezt is ? Frissítettem a tvnk firmjét, és azóta akárhogy próbálom kerestetni a csatikat, semmi nincs. Ezen tv-n beltéri egység sosem volt, ezt anno valahogy "lekötötték" a fő koax ágról vagy mi, és jöttek az analóg adások. Valami frekit kér a tv, hogy hol keresse, dvb-c vagy t, de ezt sem tudom. Másik két tv-n régi felvevős cisco-s cuccok vannak, tökéletesek persze.
Bocs még valami, az a CL kártya még létezik lehet olyat is kérni még ? köszönöm szépen ! -
petakpa1
őstag
válasz
#72445440 #105046 üzenetére
Közben rájöttem, hogy speedtest CLI-vel is megvan a sebesség ha Digi, Antenna Hungária, vagy Telekom felé mérek. Vodafone felé viszont továbbra sincs. Érdekes jelenség.
Böngészőből mérve továbbra is megvan minden irányban. Valamiért parancssoros speedtest nem komálja a Voda szervert, de ennyi baj legyen
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
wrathchild #105042 üzenetére
Forma 1-et és az M4-et úgy általában nem lehet rögzíteni/visszanézni, ahogy a Spíler2-őt vagy a legtöbb közmédia adót.
Az RTL tartalmai rögzíthetőek és visszanézhetőek, de nem tekerhetők előre. (RTL Most-on fent van minden, RTL Most+ kód meg jár az előfizetésed mellé.)
A TV2-es műsorok felvehetők, visszanézhetőek és tekerhetőek is. TV2 Play-en szintén fent vannak.A 90 nap letelte után törlődnek a felvételek végleg.
Január 19-én szerelő üzemelte be, rendben működik összességében, elégedettek vagyunk vele.
Lehet kérni saját beüzemelést, ekkor futár viszi ki és neked kell telepíteni a régi boxot pedig visszaküldeni. -
cocka
veterán
válasz
wrathchild #105042 üzenetére
Ugye régi boxokon három opció van: auto, 720p, 1080i
Ha autora állítod, akkor
SD adások felbontása: 720×576 p 50 fps
HD adások felbontása: 1920×1080 i 50 fpsHa 720p-re akkor mindkét esetben 1280×720 p 50
Ha 1080i-re, akkor meg mindkét esetben 1920×1080 i 50 -
cocka
veterán
válasz
#72445440 #105045 üzenetére
A Vodafone TV-vel 90 órányi tartalmat van lehetőséged rögzíteni, melyet maximum 90 napig tárolhatsz, ezt követően a felvételek automatikusan törlésre kerülnek.
Amennyiben eléred a 90 órát és új felvételt állítasz be, a tárhely optimalizálásra kerül és a legrégebben rögzített műsoraid törlődni fognak annak érdekében, hogy az új rögzítés megvalósulhasson.
Amennyiben van olyan tartalom, amely régebbi, de még megőriznéd, és nem szeretnéd, ha az optimalizálás során törlődne, az adott felvételt le tudod védeni. Ehhez menj a Felvételek menüpontba és az adott felvételnél kattints a Felvétel védelme gombra, így az adott tartalmat maximum 90 napig mindenképp megőrizheted. A levédett felvétel természetesen manuálisan ugyanúgy törölhető a Felvétel törlése gombbal, illetve a védelem is megszüntethető a Felvétel védelmének törlése gombbal.
Tehát mihelyst rögzítve lett a műsor, azonnal ketyeg a 90 napos számláló, ha levédted, ha nem.
-
petakpa1
őstag
válasz
#72445440 #105036 üzenetére
Köszi! Megtörtént a modemcsere, de végül nem is kellett újraregelnem, mert megcsinálta magától.
Viszont van egy nagyon érdekes anomália!
Speedtest CLI-vel csak 200-250 Mbps letöltési sebességet mér
( speedtest.exe -s 31271 parancsot használom).
Ellenben ha a webes speedtest-en vagy az összefoglalóban linketl Voda sebességmérő oldalon mérek akkor az 500 Mbps
Van ötlete bárkinek miért lehet ez? (Compal Router módban van egyenlőre, PC közvetlenül kábellel kapcsolódik.)
Jelszintek ilyenek a Compal-al.
Ezek rendben vannak?
-
wrathchild
tag
Üdv! Korábbi UPC-s médiaboxom van (Horizon előtti). Nemrég vettem az első 4K TV-met.
Korábban minden eszközöm HDMI kábellel csatlakozott egy AVR erősítőhöz, ahonnan 1 HDMI kábel ment a TV-be.
Az új TV esetén azonban szükséges volt a HDMI bemenetet átállítanom Enhanced-re a legjobb képminőség elérése miatt. Így viszont a Médiabox által küldött kép kb. 1/4 méretűre zsugurodva jelent meg a képernyő közepén (asszem 480x720), így a Médiaboxot a TV egy másik, át nem állított HDMI bemenetébe csatlakoztattam, így tökéletes a kép.
Feltételezem, másnál is megjelent ez a "probléma"
A kérdéseim:
1: az új Voda TV Box esetén ugyanez a helyzet, vagy annál az Enhanced HDMI bemenet is választható?
2: állítólag a jelenleg rögzíthető műsoraim közül bizonyos mennyiség az új Box esetén nem lenne rögzíthető.
Ez adott csatornák műsorai vonatkozik, vagy random műsorokra?
Ha ezt lehet konkretizálni, a következőkből valamely műsor rögzítési tiltás alá esik?:
M4 HD Forma-1,
RTL Klub HD: Híradó, Fókusz, Reggeli, Házon kívül, XXI. század, Életünk története
TV2 HD: Exatlon, Mokka
3: a 90 nap utáni automatikus törlés ellenére van lehetőség levédeni rögzített tartalmat, hogy az hosszabban megmaradjon? van ennek határideje?
4: rögzített tartalom visszanézése esetén van mód előre (tovább) tekerésre?
5: van azért, aki elégedett az új Voda Box-szal és applikációval?
6: ha jelenleg kiépített (volt UPC-s) net-tv elérésem van, akkor az új Voda Box telepítéséhez embert kell hívnom Vodától, vagy koax és Lan kábelt bedugva néhány beállítással indítható a szolgáltatás?
Köszönöm! -
MadMancs
veterán
válasz
#72445440 #105030 üzenetére
Nálam is a gigabites van. A fő gondom az hogy az istenért se sikerült úgy összehozni hogy mind a 3 kliens (nagyobbik) szórja az áldást ugyanazon SSID vel és pass-al. Hol csak 1 működött hol egymáshoz kapcsolódtak kliensek úgy meg ugye net nuku, 1x sikerült hogy 2 kliens működött nagynehezen ahogy kell, de 1 áramszünet után elfelejtettek mindent és mindegyik saját SSID vel szórta a nagy semmit (nem kapcsolódtak a kicsihez) na ekkor mentek vissza a dobozaikba.
-
petakpa1
őstag
Megérkezett az 500-as nethez tartozó Compal CH7465VF modemem. Egy Ubee-t fog váltani.
Annyi kérdésem lenne, hogy csak simán átcsavarozom a koax-ot a Compal-ra valamint bedugom a saját router WAN portja felől jövő UTP kábelt és a tápkábelt is és egyből menni fog a Compal?
Nem kell valahol regisztrálom a Compal-t? Régebben úgy emlékszem volt valami modem regisztrációs oldal, talán pcreg.upc.hu vagy valami ilyesmi....
Kell még ezzel bajlódni új modem esetén?Ubee-t bridge módba téve használtam és az ipv6-ot is letiltattam, NAT-olva sem voltam. Ezek a beállítások alapból érvényesek lesznek a Compal-ra is vagy megint kell kérnem kell ügyfélszolgálattól.
Ubee-n ilyenek a jelszintek jelenleg, Compal-nak elég lesz ez?
-
Marcsello31
őstag
[link] A modembe belépve ezt látom, nincs internet se ipcím. reggel óta
. Valami nagy gebasz lehet a közelben. Rég volt már ilyen gond, csak nem elvágtak egy kábelt?
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Nálunk, "Fejér megye" AZ egész faluban nincs vodafone vezetékes internet kb 9 óra óta, se internet se telefon. elérni az ügyfélszolgátatot nem lehet. Nálatok van most net?
-
Misua
senior tag
válasz
mekker #105020 üzenetére
1. Gyerekeimnek/Nejemnek fontos a stabilitás, igy maradt a CiscoHD...ennyi
3. Nos nekem pont ugyan arra a helyre került az Arris ahol CB volt eddig, és tapasztalatok 1 hónap után:
- ugyanolyan stabil a net (1 szer sem volt gond)
- nagy területen (egy 85nm-s tégla lakásban) gyengébb a jelerősség
> két falon túl PS4 ami CB 76 % vs Arris 55% (de sebesség és stabilitás a PS4-n azért ugyan olyan ha töltök játékot vagy nézünk róla HBOGOt/Netflixet)
> három falon túl CB-vel stabil volt a 2.4 Ghz, Arrisal már egyfolytába szakadozott, így vettem 10 ezerért egy jelerősítőt és már 5 Ghz is elérhető abban a helyiségben -
kabelmania27
félisten
válasz
mekker #105020 üzenetére
Van akinél stabilan megy az új box, ha nem váltasz csomagot maradhat, csomagváltásnál cserélik a boxot.
Második ponthoz: 192.168.100.1 címen meg kellene nézni a modemértékeket. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy lehet-e javítani az értékeken. Ha a modem oldalán nincs modem üzemmód ügyfélszolgálattal ki kell kapcsoltatni az ipv6-ot.
Hármashoz: Saját routerrel jobban jársz, modem üzemmódban stabilabb a modem mert kikapcsol a router funkció. -
petne
őstag
válasz
donald.trump #105021 üzenetére
Ez több szolgáltatónál így működik (a Telekomnál jártam így korábban, meg az áramszolgáltatónál is). De beletörődtem, mert a következő számlában meg levonta, így kár nem ért.
Érdemesebb bankot is váltani. Milyen bank az, ami nem képes megjeleníteni a zárolt tételeket.
-
MadMancs
veterán
válasz
donald.trump #105021 üzenetére
Ebbe én is belefutottam egyszer. Pontosabban 1x befizette húgom anyumét, és 1x én. Akkor futottam egy pár kört, valóban nem jár vissza pénz, majd a következő számlában jóváírják, azaz ha nincs telefon használva akkor 0Ft os lesz a következő. Egy esetben utálják vissza, ha közben megszűnik a szerződés, és végszamla után is marad egyenleg.
-
donald.trump
újonc
Sziasztok
A vodafone szamlam 2 szer fizettem be ugy hogy azt gondoltam sikertelen a tranzakcio mivel az egyenleget csak 2 nap utan irjak jova. Ugyes huzas ez. Minden ceg kepes azonnali updatre de ezek a szardarabok nem. Ismerem a vodafont a leggorenyebb fa...po ceg az egess vilagon a ryanair utan. Namost,,hivtam oket penzt nem adnak vissza arra hivatkozva h a szerzodesben ezt allitolag lefektettek h joguk van bent tartani. Ez igaz? Mert en nem talaltam ilyet sehol eddig...
Szoval ugy hasznaljak a penzem h arra nem jogosultak.. well done you cunts... ha valakinek sikerult ezt a szarhazi huzast valahogy elinteznie ossza meg kerem. ThanxKivanok annak a csopp joembernek kitartast ebben az undorito retek tetu korrupt hazug szardarab vilagban..
-
mekker
őstag
1. Belelapoztam a topicba, és ezek szerint nem mindenki örül a VTV doboznak. Ti lecserélnétek a Cisco felvevős dobozt? Igazából már a Ciscoban is kevés a 2 darab tuner. Ezzel lehet párhuzamosan felvenni két adást?
2. Másik kérdésem, hogy mit lehet tenni, ha nem hajlandó kijönni a szerelő? Anomáliák vannak az internettel a szüleimnél, és nem én szeretném szabadidőmben szerelgetni.
3. A ConnectBoxhoz képest milyen a Vodás modem? (ha egyáltalán tudunk váltani belátható időn belül...) A jelerősség sem az igazi, átlósan már nem viszi át maradéktalanul a jelet a házon.
Eddig repeater módban használtam egy routert. Kellett a router máshol, plusz azt hittem, hogy az okozta a szakadozást, ezért jelenleg még a CB wifit használom, de ha ilyen f.s, akkor inkább visszakötöm a routert. Kapcsoljam ki az 5GHz-t, vagy mi tudna még segíteni? -
tutyinéni
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
tutyinéni #105016 üzenetére
A ConnectBox marad újabb hűség vállalása esetén is, ha gigabites netre váltasz, akkor jár másik router.
Horizon boxok is maradnak, lehet kérni cserét Vodafone TV-re (nem minden csatorna minden műsora vehető fel és csak 90 napig elérhetőek a felvételek a felhőben). Első Vodafone TV 500 Forint, második pedig 1000 Forint.
Telefon díjcsomagra már nincs hűségidő, így az a mostani áron megy majd tovább évi egyszeri infláció mértékével történő emeléssel. -
tutyinéni
csendes tag
Üdv.
Lejáró hűségszerződés előtt vagyok.
Jelenleg: TV Prémium+Net 300+Tel. Nonstop M
A szolgáltatás minősége nálam megfelelő. Készülékek:
1GB WiFi EMTA 3.0+ 2db. SA900PCO+ 500GB HDD
8500Ft./hó
Véleményetek érdekelne az estleges készülék cserékről ill. a
költségről? -
MadMancs
veterán
válasz
Alex889 #105010 üzenetére
Igen ez lehetséges. Nálam ezt úgy oldja meg a TV hogy ha felvétel van beállítva/felveszek akkor nem kapcsol ki TV csak ambilight off és a képernyőt kapcsolja (meg gondolom megjelenítésért felelős dolgait) ki. Ezt onnan tudom hogy ilyenkor ha bekapcsolom kb fél mp és már megy is az adás. Normál esetben ez 2-3mp + MediaCard azonosítás pár mp.
-
Alex889
csendes tag
válasz
MadMancs #105009 üzenetére
Van a TV- ben is kártya, csak az az érzésem, hogy a felvétel elindul mielőtt a kikódolás megtörténne utána meg már nem nyüglődik vele. Azért írtam, hogy ha odakapcsolok a TV-n arra a csatornára amit fel akarok venni és elindítom akkor mindent felvesz, viszont ha nem akkor vagy felveszi vagy nem. Azt is hangsúlyozom, hogy ezen Saphi oprendszer van ami szerintem a probléma.
-
MadMancs
veterán
válasz
Alex889 #105001 üzenetére
Ja várj. Ezt a verziót még nem próbáltam. Ha felveszek se VTV box se TV nincs bekapcsolva (mert akkor szoktam felvenni ha nem vagyok itthon vagy későn van műsor és alszok) de megnézem majd VTV vel párhuzamosan mi a helyzet.
Update, tovább olvastam, nem teljesen tiszta a dolog. Most ki kivel van neked? Nálam úgy van megoldva hogy TV előtt ketté van osztva a kábel, 1 a VTV nek 1 pedig TV nek. Külön MediaCard mindenképp kell TV be másképp nem fog menni maximum a kódolatlanok.
-
cof
veterán
válasz
Alex889 #105007 üzenetére
És milyen kütyü ez?
De biztosan csak azt lehet nézni amit elindítasz az egyes eszközön, értelmét nem nagyon látom.
Általában ilyen BOX-oknál az RF kimenet csak egy osztó, semmi más, nem vesz le a BOX-ról semmilyen jelet. Nem az a dolga, hanem, hogy megúszd a kettes osztót.
-
Viszlát
addikt
válasz
Viszlát #104905 üzenetére
Aki ismer az tudja, hogy nagyon, de tényleg nagyon távol állnak tőlem az összeesküvés elméletek, meg úgy általában az ilyen dolgok, de most meginogtam (na jó nem, de vicces). Szerdán reggel megjött az e havi számla, az azon szereplő magasabb összegből esett le, hogy múlt hét szombaton lejárt a hűségszerződés az előfizetésen. Fel is hívtam őket, megújítottam a szerződést, mivel nincs másik szolgáltató, így nincs mit mérlegelni, így olcsóbb. Azóta - tehát kicsivel több mint 48 órája - egyetlenegyszer sem indult újra a modem. A megújítás előtti két napban 17-szer indult újra, a probléma jelentkezése (múlt hét szombat) óta pedig naponta átlag 8 alkalommal...
Ez persze nem magyarázza a korábbi három modem halálát, de mókás.
-
Alex889
csendes tag
válasz
MadMancs #105000 üzenetére
55PUS6704/12, sajnos nem droid, hanem saphi és nem nagyon szereti úgy kezelni a média kártyát hogy közben a vtv-t nézem. Nem hdcp probléma, mert ha én indítom a felvételt akkor mindent felvesz csak az előre programozottat nem mindig veszi fel, illetve akkor csinál néha fekete felvételt.
Aktív témák
- Direct One (műholdas és online TV)
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest