Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Előre is bocs, hogy ez kicsit hosszú lesz.
    80 éves édesanyámnak hamarosan lejár a hűsége, és mivel az én mobilom volt megadva kapcsolattartási telefonszámnak, ezért ma du. engem hívtak fel a Vodától. Az ajánlat az volt, hogy az eddigivel megegyező árért adnák anyámnak ugyanazokat a szolgáltatásokat, mint eddig – én pedig belementem a hosszabbításba. Három érdekesség:

    1. Anyukámnak három tévés eszköze van: 2 db mediacard + 1 db Cisco HD DVR box. Ezek mind maradnak, tehát fel sem vetődött a box cseréje! Még én kérdeztem rá, hogy nem akarják-e lecserélni, mondván, „sokaktól hallottam, hogy márciustól ez a box nem lesz használható”, mire azt a határozott választ kaptam, hogy ha majd cserélni kell valamiért a boxot, azt jelezni fogják. Tehát újfent megerősítést nyert, hogy ha valakinek egy üzletkötő azzal a szöveggel akarja elsózni az új VTV boxot, hogy a jelenlegi Cisco HD DVR box nemsokára nem fog működni, az hazugság, ne higgyétek el.

    2. Még be sem fejeztük a beszélgetést a hölggyel, már el is küldte az email-címemre az anyukám megújított hűségidejéhez tartozó dokumentumokat. Két pdf érkezett, Egyedi előfizetői szerződés és Szerződés lényeges elemei címmel. Az első egy 12 oldalas, a másik egy 2 oldalas dokumentum, de fura módon egyikben sem szerepelnek sem az előfizető neve és adatai, sem a konkrétan előfizetett szolgáltatások megnevezése (vagyis hogy jelen esetben melyik net-, tévé- és vezetékestelefon-csomagról van szó), sem a konkrétan fizetendő ár(ak)! Mindkét dokumentum csak hosszú, részletes, általános szövegeket tartalmaz.
    Kérdés: normális ez így?

    3. A fent említett, hosszabbik dokumentumból idemásolok egy szövegrészt, mivel ez időről időre felmerül itt kérdésként. Mivel ez a szöveg szerepel a mai nappal datált előfizetői szerződésben, ezért hát úgy tűnik, továbbra is érvényben van ez a szabály – ami persze nem jelenti azt, hogy biztosan élnek is vele. De azért érdekes, hogy a mai, Netflixes és Zoomos időkben is változatlanul hagyták ezt a korlátot...

    6.3.1 Extrém használat
    A Szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékű) igénybevétele vagy ezekkel való visszaélés egyéni Előfizető és üzleti Előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét.
    A fentiek figyelembevételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az egyéni, illetve üzleti Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).
    Amennyiben az egyéni, illetve üzleti Előfizető az extrém használatnak minősülő adatmennyiség 80%-át eléri, a Szolgáltató erről értesíti az egyéni, illetve üzleti Előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra.
    Ha az egyéni, illetve üzleti Előfizető forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az egyéni, illetve üzleti Előfizető szolgáltatásnak sebességét jogosult korlátozni. Amennyiben az egyéni, illetve üzleti Előfizető a szerződésszegést a Szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 300 Gigabyte adatmennyiséget, a Szolgáltató a szerződést az ÁSZF 12.3.3 pontjában foglalt rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja.
    A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az egyéni, illetve üzleti Előfizető által igénybe vett Internet-hozzáférési csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló sávszélesség csökkentését jelenti. Ez az alacsonyabb sebesség továbbra is – időbeli korlát nélkül – lehetővé teszi az egyéni, illetve üzleti Előfizető számára, hogy a Szolgáltatást teljes értékűen használhassa. A Szolgáltató a Szolgáltatás korlátozásának idejére kizárólag a nyújtott Szolgáltatással arányos díjat számít fel.

    Mondtam, hogy hosszú lesz, de talán többeknek hasznos. :)
    És ugye a 2. pont végén kérdeztem is egyet. ;)

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák