Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz devil-k #7978 üzenetére

    Ráadásul a többi hasonló céggel ellentétben az akadálymentességet nem csak papíron űzik. Jó példa, , hogy egy MacBook-ot, iPad-et, iPhone-t vagy Apple Watch-ot megvásárolva a készülék megfelelő kezelőszerveinek néhányszori megnyomása után egy teljesen vak felhasználó is használatba tudja venni, és ez mindig működik így gyári állapot esetén. Windows-ban, Android-ban szintén cél ennek megvalósítása, előbbinél haladnak is egy elég jó úton, de utóbbit azt hagyjuk is.

    Persze számos árnyoldala is van az almának, én főleg a MAC-et utálom, de az UniFi-vel ellentétben azért mindenképp a javukra kell írni, hogy a fogyatékkal élőket igyekeznek tőlük telhetően támogatni. Az UniFi egyik kezelőfelülete sem felel meg az akadálymentesítési szabványoknak, így képernyőolvasóval felejtős. Meg sajnos ilyen az utóbbi időben a consumer gyártók többsége is.

    Hogy ON is legyek: Nekem volt egy kikacsintásom (közel egy év) az EdgeRouter-ek felé. Eleinte az újdonság varázsa miatt nagyon elájultam tőle, de egy év alatt eljutottam oda, hogy nem csípem az Edgerouter-t ha már valamit faragni kell rajta, mert számomra logikátlan és agyon van bonyolítva.

    Anno láttam egy UniFi rendszert is, egy suliban az csinálta a Wi-Fi-t. Szintén elég hamar lejött, hogy dacára a jó AC-s eszközeiknek, a kontroller szoftverükkel én nem tudok megbarátkozni. Szintén agyon van bonyolítva és erőforrásigényes.

    Jelenleg MikroTik-en vagyok, teszt jelleggel van most nálam két eszközük (hAP ac3 mint fő router és ac2 mint AP), CAPsMan-ben összelőve, a napokban volt egy hetes a konfig. Egyszerű beállítani, baromi stabil a gyakorlatban, némi kiismerés után az IPv6-ot is sikerült rendben összelőnöm. Ráadásul a routerként üzemelő hAP ac3-on béta firmware fut, a wave2-es Wi-Fi-t próbáltam ki, aztán nem volt kedvem visszatérni 6.48-ra.

    Aktívan követem a témát, de az itt olvasottak, a sulis eszközök és az EdgeRouter-em alapján nekem nagyon nem talált be a gyártó. Persze vannak felhasználási körök, ahol nem igazán konkurál egyik a másikkal, meg ízlésről elég nehéz vitatkozni pláne egy ponton túl, de a két gyártó közül számomra egyértelműen a Lettek a nyerők.

    [ Szerkesztve ]

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák