-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Nem csak booster létezik, gyerekek százmilliói várnak az első oltásukra.
Felnőttből se mindenki játszik tűpárnát: sokmillió Európai és Amerikai felvette jó rég az 1+2.-t, azokra kéne valami - nem a múltheti 4.vuhani imprintálósra.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Akkor a moderna van 2x-es lemaradásban.
#63309: f.sza, akkor mindjárt elkezdek bigfarmázni meg direkt elterjesztett járványról konteózni .
#63310: az is egy agyrém. Havi nemkevésezer €-ért, amit gondolom most reálinflával emelnek.
-
Ringman
nagyúr
remélem a 3. körben már nem megint 0-ról kell lefolytatni az eljárást, mert akkor soha sem érünk a végére, csak ki kell cserélni a friss variáns kódjára az mrns-t (vagy hozzá kell adni harmadiknak).
de ha az új vakcinák sem akadályozzák meg a terjedés, akkor meg a végtelenben a megoldás.
+ nasal vaccine mikor lesz?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
"Az eddig beérkezett 32 millió adag vakcinából mostanáig több mint 16,8 millió adagot oltottak el eddig első, második, harmadik és negyedik oltásra. Magyarország az első uniós beszerzésben összesen 24 millió adag oltóanyagot rendelt, ez gyakorlatilag már beérkezett. A jövőben még Pfizer-szállítmányok várhatóak. Jelenleg is tehát bőven van oltóanyag ahhoz is, hogy a megerősítő oltást is mindenki fel tudja venni."
Tehat van mit szurni boven. Es Pfizerbol lesz is.I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
Cége válogatja hány hétig adnak 100%-ot.
Olyan helyre nem megyünk dolgozni, ahol csak a kötelező minimum ssp van...Nem vagyok konstruktív, elegem van, b.sz.k meg magukat a tökölődéssel. Itt jöttek, hogy húdeszupergyorsan lehet új mRNS oltóanyagot a piacra dobni, aztán jött több, mint FÉL ÉVE Pfizer+Moderna, hogy az ő cuccaik 100 nap alatt istenbizony a polcra kerülnek, aztán mi lett belőle? Nagy semmi.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ezt azért úgy kell olvasni, hogy UK-ben simán beteget jelenthetsz kb bármivel. Ha felhívod a főnököt, h szarul vagy, akkor 5 napig simán mehetsz betegszabira és nem úgy vettem észre, h működne bármiféle szocial pressure. Max a jogaikról halványlilával sem rendelkező, angolul félig (se) tudó bevándorlónál.
Persze kétségtelen, ez egy lépés vissza. A brit járványkezelés az extremitások között ugrál, millióknak fizettek furlough-ot/vállalkozási segélyt a semmire, most ezt fizeti vissza a nép (természetesen nem az, aki profitált).
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Olvastam én is a hírekben. Borzasztó. Mivel a f@sz kivan az egész covid mizériával, már valószínűleg soha nem fog komolyan érdekelni, és semmilyen módon nem leszek hajlandó véde(kez)ni sem. Harmadik oltás sem lesz, a gyerekeknek meg első sem.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
mozso
senior tag
Németeknél is lazábban vesznek már mindent, mindenki elfáradt - belefáradt. A belefáradt - elfáradt számaikat látod most, amik még így is durván növekednek. Nem is tudom mi lenne, ha olyan alaposan csinálnák a felderítést, mint 6-9 hónapja. Mondjuk még most is kb. 2 nagyságrenddel jobban állnak a dologhoz, mint itthon.
Nekem ismerősi, üzleti kapcsolat körökben megint láthatóan sok az ismét covidos. -
Ringman
nagyúr
szóval lehet imprinting - az áteséstől.
thread: [link]+ guardian cikk:
People who caught Covid in first wave get ‘no immune boost’ from Omicrontanulság:
- semmilyen esetben sem érdemes "túl lenni rajta"
- a kormányok+nagyvállalatok+média és az emberek érdeke ellentétes.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Ez is egy kaszt: nem oltott, vuhanin átesettek. Ilyen Mo-on kevés van, a többség alfa-delta birtokos. Nekik ezekszt sovány booster a ba.1 - ezt amúgy máshol is láttam. Viszont oltásra már virít valamit, erről volt már itt szó itt. A tanulmány nekem se nyílik meg .
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Én kértem a bezárást. Van egy céges Teams csatorna ahová gyűjtöm a cikkeket (innen is), nem kell topik hozzá, értsd: nem születtek hozzászólások, arra meg nincs időm, hogy minden cikket, amit szerencsére ide beraktok, átmásolgassam és összefoglaljam magyarul (ott volt egy ilyen követelmény).
Az én értelmezésemben összeolvadt a két topik, eddig párhuzamosan futott a komoly és tudományos. Ha úgy tetszik a tudományos kocsma felnőtt a feladathoz és túlnőtt a korábbi szerepén.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
t72killer
titán
Nem én írtam, ott a cikk, hogy kb 10% ér gyerekeknél - vagyis annyit se, mert jó ideje nem ba.1-et írunk már.
BA.1+4+deltaplusz lenne egy használható első oltás. Majd jövőre kitalálják ezt is, amikor már semmire se lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Effektíve BÜNTETNEK a védekezésért. Vagy kiveheted a gyereket sulikötelezettség mellett csak úgy az iskolából? Annyit mondanak "védekezés" címén, hogy nyomj bele 2 adag múzeumi turbóPfájzert. Jah...
Igen, a tudomány már 2020 nyár elején(!!) kezdte jelezni, hogy baj van, de az összes kormányzat "valahogy" ezt szőnyeg alá söpörte.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
A booster dose of mRNA-1273.214 increased neutralizing geometric mean titers (GMT) against Omicron approximately 8-fold above baseline levels. Primary endpoints of non-inferiority against ancestral SARS-CoV-2 were also met, with GMR against ancestral SAR-COV-2 (D614G) of 1.22 (1.08-1.37)
[...]
We are submitting our preliminary data and analysis to regulators with the hope that the Omicron-containing bivalent booster will be available in the late summer.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Link a teszthez végre, vagy írsz még egy háború és békét ?
De valóban, ba.1-es oltóanyaggal kapcsolatban, ami a valóságban kb 2023 januárban érné el a pácienst, nem vagyok túl optimista, lévén a ba.4-5 kb olyan messze van tőle, mint a ba.1 a vuhanitól.
Közben a majmolós sztorihoz: nekem úgy tűnik, hogy ez egy legalábbis közel-STD szintű cucc, sokkal lassabban terjed, mint pl a covid. UK most jutott el a 300esetig, USA sem produkál nagy számokat. Nyilván ez lesz jóval több, de ha egy majmot kell meg#ni ahhoz, hogy beszerezze az ember, akkor annyira nem lesz nehéz védekezni ellene...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
#1 annak a 99.4%-nak a negyede valószínű ba.1/2 áteséssel indul = igen valószínű jobb irány omikron felé terelni a védelmi rendszerüket, kb harmada pedig max 2 régi oltással rendelkezik = valószínű itt is érdemes variánssal oltani.
#2 tehát az átesés ér valamit, a csilivili új vakcina meg semmit ?
#3 régesrég megrendelte az EU és UK is.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Drizzt
nagyúr
3. A megrendelés EU szinten már kb. év elején megtörtént. Nem tudok róla, hogy az a szerződés leállt volna. De arról sem, hogy bármit is szállítottak volna a részeként. Kíváncsi lennék róla valami hírre. Egyébként ha nem lesz más, a számok meg romlanak majd őszre, akkor nekem simán jöhet a negyedik vuhani, ha nem lesz más érdemesebb helyette.
I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
Nem én voltam kismilliószor leoltva a topikban, hogy minek f.sok az imprintálódástól?? Na akkor tessék kiszolgálni azokat, akik próbálták ezt kikerülni, és vagy nem kaptak egyáltalán vuhani löttyöt (=gyerekek = fő terjedési vektor) vagy minimalizálták a bevitelt. Jópármillió omikron átesett is van már, igen valószínű nálu(n)k is másképp néz ki az imprint-történet.
Egyébként úgy tűnik nem akkora mumus az az imprinting covidnál, mint amekkorának beállítani próbálják:
(+egy másik)
#62887: nyilván poén volt. Avagy a koksz-túladagolás és a full fitt egészséges életmód is halálhoz vezet[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Minden halálhoz vezet, jelenlegi tudásunk szerint .
Nálunk lehet műsor lesz hamarosan, egy helyi ismerős tünetmentes pozitív volt 2hete, gyerkőce iskolás... Szerencsére az eü és környéki dolgozóknak még kötelező a rendszeres teszt (PCR is), úgyhogy totál nem megy a szőnyeg alá egy újabb hullám.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Az ember bármit meg tud szokni, "analóg" rendszer lévén gyakorlatilag kódolva van az agyába a relativizálás. Tömény sz.rban dolgozva első percben kidobod a rókát, az első munkahét végén meg már észre sem veszed. Úgy látszik, egyéb funkcióink is így működnek.
-
Vesa
veterán
A cikk szerint úgy tánik, hogy az LFA-1 receptorok játszanak szerepet a T-sejtek fertőzésében. Ez egy elég fontos felfedezés, már eleve amiatt, hogy a jelek szerint ACE-2 receptorok hiányában is képes a vírus fertőzni, csak éppen akkor (illetve amellett is) a T-sejteket fertőzi. Ami ugye elég gáz, mivel annak kéne védenie ellene.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
Legyek az ördög ügyvédje: a folyamatos maszkerkodás+kézfertőtlenítés miatt 2évig minimális volt a kapcsolatunk ezekkel a sz.rokkal. Ovisulikban is komoly +szünetek fogták vissza a terjedésüket. Így mindenféle védelem, amit 3-4-5 évvel ezelőtt kiépítettünk ellenük, halványult, úgyhogy most rohanunk a budira, kehesek vagyunk, stb, kicsit erősebben, mint régen.
SzVSz emiatt is kéne amikor lehet, maszkszünetet tartani - nem a "megfullad a bajnok úszó a céókettőtől" konteók mentén.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
A fáradtság és az izom fájdalom az omikron óta van mondjuk. Persze inkább ízületi mint izom, a fáradtság meg a fene tudja. Fenn vagyok hajnal 2-3 - ig szinte mindig, a kevés alvás is lehet az oka, vagy inkább a túl kései lefekvés, mert azért 6 órákat minimum alszok.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
csodak nincsenek, a magyarok eu allapota az exszoci orszagokhoz hasonlo, ahogy az euben elkoltheto penz is mennyisege is. a nyugat ejropai orszagok irrelevansak, csak hergelesre jo a veluk valo osszehasonlitas. erdemi infot nem nyujt, nem fogjuk a magyarokat hirtelen 30%-al lefogyasztani, a dohanyosok szamat 30-50%-al csokkenteni, es nem megy el hirtelen a magyarok 70% sportolni sem. es a penzfarol sem fogunk lerazni parezer mrd ft-ot az eüre, sem tizezer magyar szakorvost hazahozni nyugatrol.
amugy csodaausztria hasonlo teljesitmenyt nyujtott, ezen azert erdemes elgondolkodni.
es elkepedve hallottam, hogy olaszorszagban meg kotelezo az iskolakban a maszk.
-
t72killer
titán
A nyári nyugi magyar tapasztalat: Magyarországon tényleg alacsony esetszám/halálozás volt mindkét covidos nyáron. Lehet véletlen egybeesés, de lehet az egyedien korán kezdődő és hosszú nyári szünet+jellemzően alacsonyabb kontaktusszám eredménye. USA-ban fogalmam sincs pl, hogy a gyerekek sportfoglalkozásai (foci, stb) mennek-e a nyári szünetben? Nagyobb %-ban jár-e az átlagpolgár tömegrendezvényekre? (kosármeccs, stb?) Sztem igen - így más a vektorok súlya.
#62687: flu szintre kell egyszerűsíteni az (mRNS) oltások körüli bürökráciát + nyomni az orrspray-oltóanyagokat. A flu komplett fejlesztési ciklusa fél év: a covidnál úgy-ahogy ennyi fáziskésés még belefér még a jelenlegi őrült mutációs tempónál is. Most ugyebár két egész évvel vagyunk lemaradva.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Kissé letértem a tudományos vonalról, sikerült ma vele rokonaimat is felbosszantanom, szóval most kissé átgondolom majd a dolgokat, pihenőre vonulok őszig Azért azt megjegyezném, hogy elég sok tesztet végeztettem még az omikron előtt, és soha nem mutatott pozitív eredményt, pedig tűz közelben voltam a vuhani és a delta alatt is, jobban már nem is lehettem volna. Hetente nézettem PCR tesztet, amikor nejem elkapta a vuhanit is meg a deltát is.
Vesa: Nehezen. Az is baj már, hogy ha egyet tüsszentünk, már mennénk is tesztre. Belénk ivódott valószínűleg örökre, az igazság meg valahol félúton lehet.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
pontosan, b.sznak tesztelni már. Az ingyenes tesztek teljesen megszűntek, még akkor se tesztelnek le, ha tüneteid vannak. Minden infó effektíve az eü/care dolgozók kötelező tesztjeiből fut be ezután.
Jómódú: esetleg megúszta a ba.1-es vagy ba.2-es kört/más fázisban mozog.
-
pjen
félisten
Szerintem a járvány valódi méretének megitélésére a betegszám adna pontos eredményt. Az, hogy fertőzött nem jelenti azt, hogy beteg is lesz. Nagy valószínűséggel a lakosság 90% a találkozott már a vírussal, attól, hogy ma ad egy negatív tesztet holnap már bőven lehet fertőzött.
-
t72killer
titán
A pozitivitási arány informatív szvsz - csak azt a dashboard nem adja ki közvetlenül. Értelemszerűen a közvetlen esetszámokkal semmi értelme számolni, ha egyik időszakban napi 1.5M, pár hónappal később napi 2-300e tesztet csinálnak.
-
t72killer
titán
Persze, pozitivitás alapján fel lehet szorozni, hogy mennyi lehet a valós esetszám. De ők is vízzel főznek, nincs olyan, hogy az én pozitív PCR-om csak az ONS-hez jut el, a gov dashboardre nem . Mindennek van hibája, minél kevesebb tesztből kell várat építeni, annál nagyobb lesz a hiba.
A gov dashboard a konkrétan lejelentett pozitív esetek száma, mindenféle populációbecslés nélkül.
-
pjen
félisten
-
t72killer
titán
A ba.1 azért elég komoly számokat produkált, napi 200+e regisztrált esettel, szvsz meglesz a 25% konkrétan ba.1-re. ba.2 már kevesebb eset (valszleg az oltás+ba.1 immunitás miatt).
Gyerekeknél, akik fő terjesztési vektor, még több is lesz az átesés, viszont a körükben nagyon alacsony az átoltottság.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
nem célravezető sztem. A SARS azonosult a közvélekedésben a SARS1-el, ami több szempontból más betegség. De persze, ízlés kérdése, meg kell nézni a rokonság tagjai közti távolságokat, nehogy a végén a MERS-et és a mezei HCoV náthákat is sars-nak kelljen hívni a végén.
-
t72killer
titán
Ez elég érdekes, hacsak nem Borisz birkanyájimmun-projektje keretében kapta el a kislány, akkor 2020 későbbi hónapjaiban igazán megúszhatta volna covid nélkül. Itt uis becsületesen becsukták a sulikat a komplett alfa hullám idejére, és a Vuhani nagy részében is be voltak zárva. A szívás a delta volt nekik és az omikron, ahol már telibeszarták az egészet.
#62583: Esélyes, hogy a tömeg azt kapja, amit megérdemel: időről időre egy újabb járványt, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Igen, tőlünk nem akar kipusztulni, de fura, a közvetlen környezetembem, amin a ba.1(?) ténylegesen át is ment februárban, nincs nyoma újabb körnek. Nejem most 2 idősotthonnal dolgozik, februárban mind2 omikronozott, most full nyugi van.
Tartok tőle viszont, h csökkent a "civil" tesztek száma, így a pozitivitást kell nézni.Én ezt a kört nem szeretném elkapni, rossz nyelvek szerint ütősebb a ba.1-nél - aminek viszont hálás vagyok, hogy boostolta az oltásokat.
-
senior tag
Az oltás helyett a gyógyszerekben bízóknak némi rossz hír: a "Paxlovid visszaesés" mellett már van "Paxlovid száj" is (utóbbi egy kellemetlen íz érzet a gyógyszer szedése alatt):
Paxlovid Is a Game Changer and a Head-Scratcher
Szóval, most (miután az USA berendelt 20 millió adagot), kezdenek szaporodni a kérdőjelek a gyógyszer körül. (Az okokat vizsgálatok híján csak találgatják: az oltottság befolyásolja, vagy az eltérő Covid variánsok, vagy valami egyéb?)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
így már érthetőbb kéretik a hsz-be írni az apróbetűs részt...
Ettől függetlenül osztanám a szkepticizmust, ez továbbra sem egy csillagos 5ös teljesítmény azért - még ha "működik" is. Nyilván itt jön, hogy 2 vagy 3 dózis, mikor volt az utolsó, stb.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
"Sokat nyom a latban a magyar lakosok rossz egészségügyi állapota."
Csak úgy mellékesen, mert többször szóba jött itt Covid kapcsán is "a magyar lakosok rossz egészségügyi állapota".
Káros növényvédő szerekkel szennyezettek az európai, különösen a magyar gyümölcsök.
Az EU tagállamai 2011 óta kötelesek fokozatosan kivonni az 55 legkárosabb növényvédő szert, de Magyarországon 50 ilyen használatát továbbra is engedik. Meg is van az eredménye.
[link]Vagyis, ha az olasz szőlőt, a spanyol paradicsomot, paprikát vissza lehet küldeni, mert átlépte a határértéket, akkor a "Magyar termék" címkésnél ezt a szert nem is kell vizsgálni, mert megengedett.
Biztos az EU trolljai, ezt is megvétózták.Ha érted, akkor már elavult.
-
Z.É.T.
őstag
Szerintem (is) érdemesebb lenne külön kezelni a témát a saját topikjában
-
Sped
aktív tag
Igen, mert a biztonsági övről konszenzus van, ezért kötelező, ezt elfogadom.
A bukósisaknál pedig szubjektíve dönthetek, nekem mi a jó, mi a vállalható kockázat és mi nem az. Ez ilyen egyszerű. Maszkot is hordtam mikor kötelező volt de alig vártam hogy ne kelljen. Elhanyagolhatónak ítéltem annak az esélyét, hogy komoly bajom lehet a covidtól, pláne három oltás után. És nem is stresszelek miatta, hálistennek teljesen visszatért az élet a normális kerékvágásba.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Sped
aktív tag
Bukósisak bringára nem kötelező, biztonsági öv pedig kötelező, ezért nem jó a példa.
Egyszerűen kényelem vs. kockázat vonalon nem ugyanaz a tűréshatár egyes embereknél, ezt kéne feldolgozni vhogy. Igen, én szeretek nagyobb kockázatot vállalni a kényelemért cserébe, vállalom.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Sped
aktív tag
Érdemes azt is átgondolni, hogy ki mekkora kockázatokkal hajlandó leélni az életét.
Valaki a szúnyogok ellen is védekezik pl. nekem eszembe nem jutna. Valaki jobban tart bizonyos dolgoktól mint mások. A sisakos példa tökéletes, de ne vetítsük ki gyerekre, te biciklizéshez húzol sisakot? Mert sokan igen, sokan pedig nem. Ha munkába jársz és összesen 10-15 km-t tekersz, akkor annak az esélye, hogy elgázolnak és fejsérülést szenvedsz, elég kevés. Nem tudok statisztikát, de mondjuk 0,01%. Valaki szerint ez már elég sok ahhoz, hogy sisakot húzzon, másoknak viszont ez még túl kevés, ezért kényelemből nem húz (nem kell magával hurcolászni, ide-oda rakosgatni stb.). Nem tudsz igazságot tenni. Azért mert valaki óvatosabb, sztem nem kell beszólni annak, aki kevésbé az. És ez fordítva is igaz.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
UberMutant
őstag
Ha Lyme kórban szenved, akkor azért nem érdekli a long covid, mert már mindegy , hogy mennyi plusz krónikus betegség nyomorítja.
Csak hibás következtetésre jut, hiszen a saját kínját vetíti ki.
Az ilyen vélemények megletősen károsak.találó a sisakos hasonlat.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ellenvélemény a korábbi cikkhez:
Long Covid Is Dangerous. The Fear of It Still Shouldn’t Rule Your Life.
A szerző nem él semmilyen óvintézkedéssel, és ezt azzal igazolja, hogy számos más fertőzésnek is vannak hosszú távú következményei. Ha jól értem, ő maga is szenved ilyentől: Lyme kóros, és eléggé megszenvedi.[SZVSZ ez a "biciklizéskor minek sisakot adni a gyerekre, abban is meghalhat" érvrendszer, amit soha nem sikerült megértenem. (Én pl. a kullancs ellen is próbálkozom védekezni, ha olyan helyen járok...)]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
"ha hirtelen be kellene oltani mindenkit, akkor nem lenne rá pénz."<- .
Ezért is kéne nagyon az orrspray-vakcina: azt hazaviszem patikából/főtérre ejtőernyőzött raklapról és beadom magamnak, nem kell 50$-os órabért elszámolni a nővéreket foglalkoztató cégnek (aki aztán fizet 20at a konkrét dolgozónak).30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
-
HÁZIGAZDA
qrvára aggasztó ez igazából, hogy nincs semmi új fejlesztésünk, a cucc pedig annyira túlpörgött, hogy simán fut évi 3-4 kört is, és a kisgyerekesek úgy is elkapják. ha tényleg kuka a sejtes immunitás is rá, akkor a vakcinák vettek mindenkinek +2 évet. nem mondom, hogy nem klassz, de volna itt még reményeim szerint további 40............
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
senior tag
Kiegészítés:
(5) A kiszorítósdi nem csak két- hanem többszereplős is lehet.(6) Az oltás egy speciális (pszeudo)"fertőzésnek" tekinthető, ami (kereszt)immunitást ad bizonyos vírus változatok ellen; az első, második és harmadik oltások eltérő mértékűt(!). (Tehát pl. a Delta kiszorításában az Omikron mellett a harmadik oltások is szerepet játszhattak egyes helyeken.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
lacafaca
addikt
vagy az oltásba, aztán ráfogták egy fertőzésre
PuMbA bájos a naivitásotok, de majd az idő mindenkit meg fog edzeni (persze sokakat nem), a világ nagyon nem ilyen derékszögű
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
HÁZIGAZDA
az a baj, hogy:
- csomóan eleve erősen nyitottak arra, hogy az oltástól majd bajuk lesz. aztán fáj ez-az, hopp, meg is van
- csomóan eleve erősen nyitottak arra, hogy az oltástól mindenkinek baja lesz, ezért amikor hallja, hogy az előző pontban taglalt user meséli, hogy baja lett az oltástól, már könyveli is el, hogy hopp, még egy, már meg is vannéni a piacon az előbbi, lacesz az utóbbi.
és nem azt mondom, hogy nincs mellékhatása az oltásnak, mert van:
- ízületi parák elég gyakoriak
- vérrögös parák is voltak, bizonyíthatóan (nem sok, de volt)
- szívizomgyulade, utoljára: ezek az emberek úgy gondolják, hogy 2-3 kör covidtól semmi bajuk sem lett volna? tévednek. sőt, rossz hírem van: érzékenyek a tüskefehérjére, még lehet bajuk egy-egy következő körnél.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem, sajnos a 70-es évektől terjedt el a nőgyógyászati ultrahang. Csak a megszuletett babaáknál tudták detektálni a végtaghiányt, 1961-ben vonták ki a piacról (Európában), később megfelelő kockázatkezelési tervvel visszakerülhetett.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
PuMbA
titán
Pontosan. Ez nem egy bizonyíték arra, hogy létezik hosszútávú oltás mellékhatás
lacafaca: Amit tapasztalsz az az idősebb magyar emberek általános rossz egészségi állapota. Amikor járkálok itt Budapesten az utcán, állandóan hallok köhécselő embereket, mikor én egy évbe maximum, ha 3-szor köhögök, tényleg nagyon ritkán és értetlenül nézem, hogy hogy köhöghet ennyi ember csak úgy. Az, hogy erre még a covid miatti szorongás nagyon sokfél dolgot kihoz az nem azt jelenti, hogy az oltástól van.
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Régen frei tamás frei dosszié nevű dokumentumfilmjében járt észak-kóreában, ott mutattak képeket, hogy az ottani kórházak milyen katasztrofálisak, kb. Néhány ágy, és egy üveges átlátszó szekrény, amiben 2 dolog látszódott,az egyik
egy db vakcina ampullája volt.[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
#1: ha influenzás protokollokat követnek, akkor nagyjából most vagy 1 hónapja készen is lenne egy ba.1-es booster.
#2: egy ba.1-es booster valószínű minimum "nyugati" szintre hozhatta volna a népesség immunitását.
#3: igaz
#4: ez valóban komoly baj
#5: nem arról volt szó, hogy 3 dózis már az időseknél is használ? Ok, nem "triplamoderna antitestszám", de mutánsosítva valószínű nem indult volna rossz esélyekkel.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
einstein
senior tag
-
-
HÁZIGAZDA
az egész nyugati világban az zajlik, hogy egyre kevésbé foglalkoznak vele. fura egyébként, hogy kína pedig inkább tökön lövi magát, de a mai napig próbálja teljesen kizárni. egyik ország kutatóit sem gondolom hülyébbnek a másiknál, mégis, a stratégiák nagyon eltérőek. pedig a kétféle megközelítés nem lehet egyszerre helyes.