Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz t72killer #62102 üzenetére

    1. Kína éves Covid oltóanyag gyártási kapacitását évi 7 milliárd dózisra becslik. Azaz a lakosság végigoltásához elegendő mennyiség előállításához kb. 3 hónapra lenne szükség még akkor is, ha tömeggyártásra kész lenne az oltóanyag.

    2. Decemberben (a BA.1 felfutása idején) még egyáltalán nem látszott, hogy áprilisban a BA.2-vel (vagy annak valami alvariánsával) kell küzdeni. Persze elkezdhettek volna 10-15 potenciális variánsra oltóanyagot fejleszteni, de lehet, hogy ennyire azért nem gazdagok.

    3. A tesztelést teljesen nem lehet megúszni, mert egy nem hatékony vakcinával nem gazdaságos oltani, egy veszélyessel meg, hm, veszélyes. Az elölt vírusos vakcinák pedig egyáltalán nem veszélytelenek, hiába régi a technológia. (És az elmúlt két évben azért voltak bőven befuccsolt vakcina fejlesztések, és nem csak Kínában.)

    4. Nem csak booster kellene Kínában, ugyanis a népesség legveszélyeztetettebb része még az alapoltásig sem jutott el, azaz náluk a harmadik oltás minimum 5 hónapra van (de inkább hétre).

    5. Végezetül az elölt vírusos vakcinák a veszélyeztetett idős rétegnél eddig sem igazán váltak be, miért pont a BA.2-nél remekelnének?

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák