Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Sped #62151 üzenetére

    Pl. azért (lenne) jó tudni, hogy covid-e vagy más, mert.
    * A covid még mindig 10-szer halálosabb, mint az influenza, a náthával meg az adenovírusokkal pedig össze sem lehet hasonlítani.
    * Ha tudnánk, hogy covid, akkor lehetne rá célzott kezelést adni (amit pedig időben kellene elkezdeni).
    * Egy sima torokkaparással vagy náthával azért lehetne közösségbe menni, viszont covidosan megjelenni az idős kollégák, meg a terhes kolleginák között sokkal neccesebb. (Minden egyéb kontaktusra is elmondható.)
    * Járványszempontból sem mindegy, hogy náthavírus terjed éppen, vagy covid. (Mert lehet azt mondani, hogy pl. az UK-ban az 30 millió omikronos fertőzésből sem lett nagyobb baj (mert hát mi az a 20 ezer halott, vagy néhány százezer longos), de a gazdasági mutatókon azért meglátszik (meg még egy csomó egyéb helyen.)
    * Egyéni szempontból sem mindegy. Ha elmúlt a nátha, akkor lehet menni maratont futni. Ha viszont valójában nem nátha, hanem covid múlt el, akkor még hónapokig nagyon óvatosnak kellene lenni, mert könnyen rossz vége lehet.

    #62153 t72killer Hát, nem is a covid terjed arrafelé, hanem lázzal járó megbetegedés. ;)

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák