Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lacafaca
addikt
vedd föl a legszebb fecskédet, terítsed ki a legbabább pokrócot irány a nap...de nehogy lelocsoljad magad valamivel. pirítsál rá egy kövéret a kis genyóra, ennél többet most nem tehetsz
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
mpo
veterán
Jobbulást nektek!
Tedd hivatalossá a fertőzést, később még jól jöhet.
Ha nem kell a háborús topikban dolgoznod, akkor hanyagold, ahogy én se látogattam, már akkor is bejelez a karkötőm, ha csak rágondolok a háborúra (100-ra állítottam a pulzust).
Most, hogy ezt írom, megint rezgett.
A hírek olvasása is túl sok már, fölmerül bennem, minek van az ENSZ meg a többi, ha ezt meg lehet csinálni.
Az a baj, hogy az erkölcsi minimum sincs meg a "kedves vezető"-ben.Ha érted, akkor már elavult.
-
Ezekiell
veterán
válasz koncsik #60192 üzenetére
Köszi!
Ehhez talán kicsit nagy a nagyobbik így 3 évesen, akihez felvennélek De a kicsi 3 hónapossal meg pont ezt csináljuk guide nélkül is
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
Ivermectin Didn’t Reduce Covid-19 Hospitalizations in Largest Trial to Date
Patients who got the antiparasitic drug didn’t fare better than those who received a placebo
Dr. Mills and his colleagues looked at 1,358 adults who visited one of 12 clinics in the Minas Gerais region of Brazil with Covid-19 symptoms. The patients all had a positive rapid test for SARS-CoV-2, and were at risk of having a severe case for reasons including a history of diabetes, hypertension, cardiovascular disease or lung disease.
The researchers prescribed half of the patients a course of ivermectin pills for three days. The other half received a placebo. They tracked whether the patients were hospitalized within 28 days. The researchers also looked at whether patients on ivermectin cleared the virus from their bodies faster than those who received a placebo, whether their symptoms resolved sooner, whether they were in the hospital or on ventilators for less time and whether there was any difference in the death rates for the two groups.
To make sure they were being thorough, the researchers analyzed the data in three different ways. They looked at data from all patients; then analyzed data from patients who received ivermectin or a placebo 24 hours before they were hospitalized; and in a third review, looked at data from patients who said they had adhered strictly to their dosing schedule. In each scenario, they found ivermectin didn’t improve patient outcomes.
“This is the first large, prospective study that should really help put to rest ivermectin and not give any credibility to the use of it for Covid-19,” said Peter Hotez, dean of the National School of Tropical Medicine at Baylor College of Medicine, who reviewed the findings.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
Srácok, senki sem parázik . Pihenünk.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
HÁZIGAZDA
laca egy kicsit túl rambósra vette a figurát, de már elmulasztottam
-
Drizzt
nagyúr
Én azt mondom, hogy nekem volt, de ez leginkább azon múlik, hogy milyen a háziorvosod. Nekem például kiírt csomó vizsgálatot, amit valószínűleg magam is megcsináltattam volna, de így ingyen lesz. Meg azért néhány dolgot maga is megnézett, szívet, tüdőt meghallgatta, mért SPO2-t a karantén lejártakor.
I am having fun staying poor.
-
kenwood3
addikt
válasz Ringman #60175 üzenetére
Jo a sima gyorsteszt is ha hivatalos helyen csinaljak. Nekem pl nem engedi az eeszt, mert nem volt csak otthon vegezve pozitiv teszt .
Azt irja az eeszt, hogy : " Nem található érvényes gyógyultsági esemény (fertőzést megerősítő pozitív PCR vagy megfelelő gyorsteszt), az igazolvány nem állítható ki" .
A tesztigazolvany resz letoltese alatt is csak a csutortoki tesztem szerepel, amit a helyi korhazban vegeztek gyomortukrozes elott az meg negativ lett, az en pozitiv letemet sehol nem latom eeszt-nParci hat ez meses, tehat hamarosan megint szamithatok ra en is
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
t72killer
titán
Nna, ez igencsak határozott csík . Jobbulást újra .
Asszem az oltás+átesés elméletem átértékelem (!="elengedem").
#60171: mostani rendszerben nincs semmi jelentősége, nem kapsz cukorkát . ESETLEG később lehet, ha ősszel oltottságfüggően beszigorítanak és még mindíg csak vuhani löttyöt osztanak és inkább várnál pár hetet az omi-varázsfőzetre.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
utána nem kaphatsz oltást 3-4 hónapig.
külföldre utazásnál nem tudom hogy ez fog-e számítani v nem. (ill. az eu-s gyógyultságihoz kell-e pcr, vagy jó a sima gyorsteszt is)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kenwood3
addikt
-
HÁZIGAZDA
srácok, a táppénzen felül van bármi értelme nekiállni hivatalossá tenni? mi most a rendszer?
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #60163 üzenetére
köszi mindenkinek. 2 mp alatt sötétvörös volt a T csík, ahogy áthaladt ott a gedva. a nagyobbik fiam már egész jól van, a kisebbik tegnap dőlt ki, ő szarul van. mi meg a szokásos "láz nélküli láz, fejfájás nélküli fejfájás"...
-
szabi__memo
nagyúr
Izraelben ismét terjedni kezdett a koronavírus
Egyre több helyen kezd újra bedurrani -
Ringman
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
-
OPiiPO
veterán
Pedig lacafacának most pont igaza van: az ukrán háborús topicban annyira negatív a hozzászólásaid többsége, hogy szerintem hanyagolnod kellene azt a topicot egy időre. Komolyan, szinte nekem van kedven eret vágni magamon, naponta van hsz-ed ami kb. világvége hangulatú.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
lacafaca
addikt
fogalmad sincs, miről értekeztünk...ne állj neki megfejteni. marcinak szólt nem neked és ő értette, te meg jó szokásod szerint vetődsz az árnyékomra...engedj el nyugodtan
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Vesa
veterán
Persze, én is ezért írtam, hogy a gyakorlati és mentális folyamat két külön szál. De ő nem erről beszél...tudjuk jól. Általában véve gondolja úgy, hogy a káposztától mindenki vasból van, és nem fogja sem a covid, sem az Iskander-M, tehát foglalkozni se kell semmivel mert "Föld anya, vagy isten megvéd". Nem fog...
Napi szinten durva twitter videókat nézni nem kell. Volt olyan, amitől én sem aludtam 3 napig. Arra viszont jó volt, hogy tisztán lássak és lépjek, illetve még véletlenül se hasson rám semmiféle konteós baromság. A továbbiakban viszont nem kell ilyeneket nézni, mert sokat már nem tenne hozzá semmihez.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz Ringman #60150 üzenetére
Kérdés, hogy távolodunk vagy közeledünk-e a Vuhani szerkezethez? Előbbi eset necces, mert azt jelenti, hogy mindenféle immunitás esélyei romlanak, utóbbi viszont azt, hogy mind az oltások, mind az xy-típusú átesések hatékonyabbak lehetnek, mint a tiszta ba.1/2 ellen.
-
Ezekiell
veterán
válasz koncsik #60154 üzenetére
Nekem az 5S az bizony a lean/agile módszertanból van meg, azon meg max én alszok be tréningeken, szóval mivan?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Vesa
veterán
Én mondjuk még időben beváltottam a pénzem egy részét euroba és dollárba, nyitottam számlát külföldön, ha menni kell legyen hova nyúlni, és már nézegetem a bérleményeket európán túl. Nyilván atomháború ellen ez is kevés, de lokális problémánál csak így tudom biztonságba helyezni a családomat. Ha lesz*rom, ahogy ezólaca tanácsolja, akkor -esetleges probléma esetén-, csak a kapkodás maradna, a lehetőségek drasztikus beszűkülése mellett. Az, hogy valaki használja az eszét és foglalkozik a dolgokkal, nem egyenlő azzal, hogy szétidegeli magát rajtuk. Ez két teljesen más folyamat! Laca viszont szokás szerint ezt is 1 bites módban értelmezi, így természetesen most sem értek egyet vele.
A tudomány a valóság költészete!
-
Ezekiell
veterán
-
Ringman
nagyúr
New COVID variant found in India, UK, Israel, Hong Kong, Thailand and Cambodia. All you need to know
The new variant has not yet been confirmed. Although some reports refer to it as the “BA.2.2” variant, it’s only a name given by Hong Kong scientists.
It’s a combination of Omicron variants BA.1 (Omicron) and BA.2 (Stealth Omicron). Coronavirus strains have combined in the past too. Deltacron, a hybrid formed by the strains Delta and Omicron, is a recent example.
Supakit Sirilak, head of Thailand’s Department of Medical Sciences, told Thaiger that confirming a new variant takes time, and the Global Initiative on Sharing Avian Influenza Data is trying to obtain more data.
Two COVID strains combining into a new variant is a common phenomenon, Israel’s Chief COVID Officer Salman Zarka said, adding that when there are two viruses in the same cell and it multiplies, “they exchange genetic material, creating a new virus.”
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
Ha pár percig nem a covid és a háború miatt akarsz aggódni:
Hot poles: Antarctica, Arctic 70 and 50 degrees above normal | AP NewsMother Earth is lázzal küzd az ember nevű vírus ellen? 2050-ben 10 milliárdos populáció. Autózik, repül 20 eurós kamujeggyel, óceánjárózik, húst eszik, rendeli az ebay vackokat a világ másik feléről. Még mennyi szén-dioxid és metán fog a légkörbe kerülni? Nem jó ötlet tehénlegelőért erdőket kivágni, a még permafrosztban lévő gázok is kiszabadulnak majd, ivóvíz probléma, fokozódik a népvándorlás, újabb háborúk. Civilként amit teszünk napelemmel, szigeteléssel, szelektívvel, biciklizéssel mit ér azzal szemben, amit a nagy iparágak és a hadseregek levegőbe pufogtatnak? Milyen világ lesz? Ne nézz fel...
Az új kiadás címe "Különleges katonai művelet és béke" -
lacafaca
addikt
nem tudja senki a vállán cipelni ennek a pöcének a gondjait...ha azzal foglalkozol, amire semmiféle ráhatásod nem lehet, csak magába szippant a fostenger. a világunknak már rég annyi, ezt ezerszer elmondtam már, koncentrálj magadra és a kis családodra, ragadd meg a lehetőséget és lépj...amíg lehet. csapd be azt a rohadt ajtót és ne félj kinyitni a másikat, csak legyél bátor és mutass egy középsőt az életnek, a szabályoknak és a gátaknak...jó érzés lesz, hidd el
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #60137 üzenetére
hát a háború nem jött jókor, szomorú látni, hogy szétqrják a világunkat a gonoszok
amúgy most pont voltunk 3 napot bozsokon, remek volt, jön a tavasz, erre megint betérdeltünk. kéne egy hónap vírusmentesség, hogy kicsit mindenki rendezze az immunrendszerét, de a két gyerek pont az a korosztály, hogy lapáttal hordják haza
még a kávédat sem bírtam megpörkölni, sőt, a sajáttal is le vagyok maradva. a bor/sör ilyenkor rohadtul nem esik jól, sajnos, kávé sem. majd pár nap múlva.
viszont megzakkanni azért nem fogunk, az szerencsére sokkal odébb van, más dimenzió.
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
UK ismerősöm január közepén volt covidos. Megint elkapta, ugyanazok a tünetek, talán 10%-kal "jobb" most, de iszonyat beteg. 3 Pfizerrel. FFP2 maszkban dolgoznak, pincér. Tök fura ez az egész.
-
lacafaca
addikt
eskü utolsó: fogd a kezedbe azt az izét (okosóra-vérnyomásmérő etc tuggyafaszom) aztán dobd ki csába, pattints föl egy jó bort, rúgjatok be a jánnyal aztán...látom mit műveltek a háborús topikban is, totál depibe süllyedtetek, pedig nemrég azt mondtad, szarsz már az egészre. tényleg kellene egy jó hosszú szabi, kiszakadni ebből a miliőből, ahol se internet, talán még ember se a közeletekbe és valóban telibeszarni a mostani történelmet, mert nagyon rossz felé halad itt sok mindenki...meg fogtok zakkani.
(csak egy baráti jótanács vót )Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
gergo5991
őstag
valaki tudja covid óta ami 2 hete volt, állandóan nem hogy fázok de fagyok meg, kezem is jéghideg..kb a reggeleket azóta egy forró fél órás zuhannyal kezdem na az pár órára felmelegit
-
t72killer
titán
Túl sok longcovidos cikket olvasol és felnyomják a pumpát. Javaslom "Az argentin mezőgazdaság fejlődése 1927 és 1973 között", valamint a "Háború és Béke iii. kötet" c műveket.
A végeredményt nem muszáj mérni, a horkolás teljesen elegendő visszajelzés lesz .
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
lehet félreérthetően írtam, szóval a hiányzások szigorúan vétele miatt nincs más lehetősége az embernek, mint elkapni a covidot, mert a gyereket nem tudod egyéni tanrendbe kérni, be kell mennie az iskolába.
az iskolában mivel semmilyen járványügyi intézkedés nincs, ezért elég esélyes, hogy hazaviszel valamit.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #60127 üzenetére
Erről szól az iskolakötelezettség, és az az élethelyzet is, amikor a 2mínusz éveskéket nyál és takonyközösségbe kell adni 20 másik közé, merthogy olyan nincs, hogy 2 szülőnek elég lenne szumma 5-6 napot tekerni a mókuskereket.
-
-
t72killer
titán
vagy kikötötték a gázt, vagy rossz a hőmérő. De szvsz mindkettő ok annyi idegeskedésre, hogy 70ről 80ra lépjen a pulzus . Első verziónál az enyém valahol 150 környékén lenne...
#60114: a nagyfiú sulijelenlétével tleg meg kéne kerdezni vagy az igazgatót, vagy egy jogi szakimukit. Mi annó kóstolgattuk a gondolatot, hogy a Január-Februárt egy Tenerifei német suliban töltse a miénk, és fogadtak is volna minket, leigazolva, hogy követte a tanrendet.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nekem most 90 körül van stabilan, amúgy nyugalmi állapotban ilyen 55 szokott lenni. hát, lehet, hogy túlparázom, igazából ilyen tagfájós, hidegrázásos szarjaim sosem voltak az influenzát leszámítva, ott viszont a láz csinálja.
-
t72killer
titán
A kételkedés a tudományos hozzáállás alapja .
#60100: ha nem tartozol valami húzósabb rizikócsoportba, akkor kb elég ez a 3 az omikronnak nekifutáshoz. Negyediket én már csak az újfajta oltóanyagból kérnék, jöjjön az bármikor.
-
Ringman
nagyúr
alvászavart néha nem könnyű a stressztől elvonatkoztatni, de anyámnak meg nekem hónapokig (!) volt, most talán jobb már - értsd nem kelek fel 1-1,5 órára 3-4 között heti többször 4 óra alvás után.
de amíg az állampolgárok jó része hisztizik a maszk miatt, a cégek/állami intézmények fosnak bele a légszűrésbe (nincsenek kötelezve) addig nem sok esély van egyénileg tenni a fertőzés ellen.
majd ha jön a nazális vakcina, akkor talán jobban fog kinézni a helyzet.
-
félisten
Persze, a megfázás vagy az influenza ugyanúgy megemeli a pulzust.
Pl a múlt hét elején nekem is 62 volt éjjel, nappal meg inkább 75-80. Pont ilyen tüneteim voltak nekem is, kivéve torokfájás (de láz nélküli hidegrazas, fejfájás, magas pulzus, stb.) volt.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
HÁZIGAZDA
elvileg tipikusan nem, ha egyszer átestél rajta és csinált immunitást a fertőzés is az oltás mellé, akkor utána a long esélye nagyon csökken
közben tarháltam egy covid tesztet a szomszédtól, boson orrbaqrós, holnap reggel szerintem ellövöm
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
tényleg nincs mit tennünk, úgy értem, ha az, akkor sincs semmi, amihez nyúlni lehet/érdemes. tudja ő is. húgom most magyarázza, hogy épp a longról tartott előadást a héten, és lehetőleg ne covidosak legyünk...............
2-3% a long aránya szerinte hosszabb távon nézve, az oltás felezi az esélyét, a súlyos lefolyás növeli. és tök egyértelműen hülyébbek voltak a longosok a kontroll csoportnál, amikor ilyen számokat kellett vonalakkal összekötni növekvő sorrendben, kimutathatóan lassabbak voltak. ha betűket, még lassabb. és az alvászavar is elég gyakori poszt covid.
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
közben a kisfiam is lázas lett. nyugalmi pulzus már inkább 90+ (sosem néztem eddig, így fingom sincs, hogy más betegség csinál-e ilyet).
szerintem amúgy most elkaptuk. lehet, hogy már januárban is, passz, de most arra tippelnék. ez a lázas tünetek láz nélkül, szaladó pulzus, köhögés, torokfájás eléggé kiadja.
-
Ringman
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
na, srácok, itt fekszem, majd megfagyok, nyugalmi pulzusom 80+, hőemelkedésem pedig... nincs.
-
-
IG55
senior tag
Elnézést, hogy beleszólok, de most már nagyjából rólad szól a topik, feleslegesen.
A te otthonod a különböző Facebook csoportok, és az ezzel egyenértékű más szerveződések. Miért nem fáradsz át oda? Ott megtalálnád a te közegedet. Rengeteg szellemi társra találnál a gondolataiddal. -
Ringman
nagyúr
How does being vaccinated impact the risk of #LongCovid? A thread on 8 studies (I'll add to it as I find more): [link]
-
HÁZIGAZDA
válasz Ricardo #60101 üzenetére
no meg nem olyan a vakcina, hogy megkapod, és akkor kész-passz, joker, örök életedre védve vagy. mint a kanyaróval. csak sajnos azzal se lennék örök életedre védett ám, ha mindenki kanyarós lenne épp... előbb vissza kéne tuszkolni a szellemet a palackba, azaz letörni a járványt. ami egyre inkább mission impossible.
-
Ricardo
titán
Sajnos ez a van sapka/nincs sapka.
Követelik, hogy azonnal legyen valami megoldás, ha nincs megy a fika, hogy ebben a modern világban nem tudnak pikk pakk kifejleszteni semmit. Amikor meg megvan, akkor jön, hogy ez túl gyors (a több évtizedes háttérben fejlesztése a technologiának kit érdekel), tuti nem megbízható.
Összefoglalva:
-Vakcinát akarunk!
-Mikor?
-Azonnal.
-Kész van.
-Ez túl gyors volt nem bízom benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?