Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
tag
Értjük, hogy arról beszélsz, hogy nem mindig illeszkedik helyesen a maszk, de ez akkor sem nullázza le a védelmet. Egészen konkrét modellek vannak arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben csökkenti a megfertőződés esélyeit még a rosszul illeszkedő maszk is (főleg ha legalább FFP2-ről van szó).
Itt egy relatíve friss, decemberi (referált, elfogadott) PNAS cikk ábrája ezzel kapcsolatban. Függőleges tengelyen a megfertőződés átlagos esélye, vízszintes tengelyen pedig a fertőző (i) és a fogékony (s) által viselt maszkok különböző kombinációi 20 perc együtt töltött időre vonatkoztatva. Balról nézve a 6. eset az, amikor mindkét fél szarul illeszkedő FFP2-t visel, a nem fertőzött egyén megfertőződésére ilyenkor átlagosan mindössze 4% esély van.
[ Szerkesztve ]
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
Vesa
veterán
A fals levegő valós jelenség, de ezzel együtt sem úgy kell ezt elképzelni, hogy akkor a szűrőn semmi nem megy át, mert csak a résen közlekedik a levegő. Vagyis még így is titert csökkent. Próbáld ki egyszer, hogy rajtad van az FFP2 vagy FFP3 maszk, és vegyél egy nagy levegőt. Hiába érzed, hogy mellette is megy be valamennyi, a maszk rá fog vákumozódni az arcodra, mert a levegő kb. 90-95%-ka így is a szűrőn áramlik át!
A tudomány a valóság költészete!
-
senior tag
válasz t72killer #61288 üzenetére
Vagy te viszed haza a boltból, és passzolod át a gyereknek, ha véletlenül mégis fertőzésmentes lenne az osztály. (Fetisizmus: a maszk szükséges rossz, azaz szerintem nagyon kevesen hordják a maszkot élvezeti okból...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
mozso
senior tag
Pici olvasnivalo szamodra: [link] + [link] + [link]
Mivel a minosegi FFP1/2/3 N95/N99 maszkokat nem a Covid miatt fejlesztettek ki eredetileg, hanem sokkal korabban, igy a vedelmi kepessegeirol boven van valos vizsgalat, elemzes. Ezeket a vizsgalatokat aztan kiterjesztettek virusokra (meg Covid elott), majd Covidra is.
-
pjen
félisten
-
mpo
veterán
A Komoly Covid klubban két év után a maszk hasznosságát kell magyarázni?
Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
Én csak azért nem vesződök vele, mert a gyerek garantáltan hazahozza a suliból.
Persze maszk-fetisiszta sem vagyok és nem állítom egy szóval sem, hogy kellemetlen meleg levegő van a maszk alatt, amivel semmi kedvem együtt élni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
pjen
félisten
-
Vesa
veterán
Jelen kontextusban értelmetlen a "hamis biztonságérzet". A maszk bizonyítottan csökkenti a fertőződés veszélyét, illetőleg csökkenti a víruterhelést. Innantől egy kimenetel van: mégpedig az, hogy felvenni érdemesebb, mint nem felvenni. Attól, hogy nem ad 100%-kos védelmet -azt semmi nem ad-, még nem lesz mindegy, hogy kvázi 100% eséllyel fertőződsz egy zárt térben maszk nélkül, vagy csak 20%-al maszkot hordva!
[ Szerkesztve ]
-
100 ember közt van rajtam a maszk > 100 ember közt nincs rajtam maszk.
Szvsz. a "hamis biztonságérzet" csak kifogás azoktól akiken egyébként sincs, felőlem magyarázzák így maguknak, én (is) fel fogom venni legalább a necces időszakokban.
#61280perempe
"Miért nem mondja a Cecil néni, hogy aki valószínűleg beteg, az próbáljon nem tömegközlekedni, esetleg felvenni egy maszkot, ha nincs más lehetősége?
A jobbak legalább megpróbálnak ruhába tüsszenteni."2019 végén írtam erről egy logoutot, hogy amúgy göthösségi szezonban miért néznek engem hülyének ha maszkot hordok (persze OK, hülyeséget írtam mert akkor még én is csak orvosi maszkban jártam télen), meg hogy aki beteg az miért nem otthon gyógyul ahelyett hogy az egyes villamost köhögi/prüszköli tele, legalábbis kezét odatehetné... végül töröltem a bejegyzést annyi beszólás jött hogy mi közöm van hozzá, meg hogy dolgozni kell járni... szóval tkp. én nem lepődtem meg ami pár hónappal utána kezdődött....
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
senior tag
A hozzászólásodból nem ez jön le: "Rajtad akkor minek? Persze, ha Téged megnyugtat nem szóltam." (Ebből az jön le, hogy szerinted semmit nem ér (ami nem igaz), és nem teljesen komplett, aki hordja.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
senior tag
válasz Sir Pocok #61273 üzenetére
Heti trendek ma elmaradnak, mert múlt hétfőn nem volt adatszolgáltatás. A tesztpozitivitás 15.98%, incidencia (kétheti esetszám százezer lakosra) fertőzésre 287.5, halálra 4.5.
-
Vesa
veterán
"Nekem akkor is érthetetlen lenne, hogy mért préselné át magát a levegő egy sűrű maszkon, mikor könnyedén bejuthat az arcod és a maszk közti réseken."
Vagytok páran, akik annak ellenére elkezdik újra és újra egy téma felvetését, hogy azt korábban már részletesen megvitattunk és a tévedésekre bizonyítékokkal együtt felhívtuk a figyelmet. Konkrétan ebben a témában is számos cikk lett linkelve.
Abban igazad van, hogy a maszk akkor a leghatékonyabb, ha a fertőzött ember hordja, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezésben egyébként más szerepe nincs. Csökkenti a vírusterhelést, a titer számot még akkor is, ha a fertőzöttön nincs. Nyilván ettől még az lenne a legjobb, ha a fertőzöttön is lenne.
-
Sir Pocok
őstag
2022.04.11.
Új fertőzöttek számának napi átlaga: kb. 1552 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -848)
Új tesztek számának napi átlaga: 9712 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -2105)
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: kb. 20 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -17)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1755 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest napi kb. +22)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 48 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest napi kb. -1)
Az első dózissal oltottak száma: 6 404 348 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +131)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 189 787 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +189)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 852 933 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi +636)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz fatal` #61266 üzenetére
ez békés megye helyközi járat volt.
ffp2-es ebben az esetben is elég jól csökkenti a kockázatot, a maszkhordás erről szól.
ugyanúgy elmegyek étterembe/szórakozni, de ahol nincs semmilyen hátrány, hogy rajtam a maszk és sokáig vagyok zárt térben, ott felveszem.szerk:
az ffp2-es és ettől jobb maszkoknál úgy is kimutatható jelentős kockázatcsökkenés, hogy mások nem hordanak maszkot.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tboj
tag
Rajtam azért van, hogy továbbra se kapjam el, ha már 2 év alatt nem sikerült egyik variánst sem. Rendszeresen vannak olyanok a buszon, akik a másfél órás utat végigköhögik meg szipogják, volt olyan is aki közvetlenül a mögöttem lévő ülésen tette mindezt, de az FFP2 maszkok eddig jól végzik dolgukat.
-
HÁZIGAZDA
én egyelőre úgy gondolom, hogy egy október környéki második pfizer, úgy, hogy közben tudhatóan behúzta az omikront, szépen megerősíti a védelmet, a már nem naiv b-sejtek még tovább érnek (és emiatt szerencsére amúgy sem vuhani antitestet termelnek már, hiába vuhani az oltás). ja, és ami még fontos, hogy az időzítés segíti, hogy a következő vírusszezonban védett legyen a kölyök, míg ha nem kapja meg, egy kivénhedt, egy éves omikron átesés védi legközelebb.
valamiért úgy "érzem" (oké, ez tudományosan értelmezhetetlen, de egy kis ezotériát moderátorként megengedhetek magamnak ), hogy ha nem adok egy garantáltan erős immunválaszt kiváltó frissítőt a most bekönyvelt omikronos átesésre, akkor az "feledésbe merül".
de nyilván ráérek hülyeségeket gondolni őszig...
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ringman
nagyúr
az utóbbi pár hétben amikor tömegközlekedtem, azt hiszem minden alkalommal csak rajtam volt maszk
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kolopele
nagyúr
válasz balojazz #61231 üzenetére
Nyilván nem kívánom, de egyszer üssön be nálatok is keményen ez a vírus, onnantól már másként fogsz látni egyből mindent. A suliban az egyik 14 éves gyerek kórházba került, covid, tüdőgyulladás, alig kap levegőt. A szülei most azon sírnak, hogy miért nem oltatták be. Nem ilyenkor kellene. A maszkot meg viselje mindenki zárt térben, de legalább ha bemegy egy üzletbe, nem olyan marha nagy probléma ez
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
Szia!
Én 4 Pfizert kaptam, és egyik oltás után sem éreztem semmit, csak az oltás helye fájt. Nem tudom, mivel függhet össze, hogy egyeseknél oltás után komoly tünetek alakulnak ki.
Oltás után 4 hónapig érzem biztonságban magam. Ha lehetne ősszel újra betoltatnám magam.
Több ismerősöm 3 Pfizer után betegedett meg, és nagyon rosszul voltak, de nem kerültek kórházba. -
BlackV
őstag
válasz #68216320 #61250 üzenetére
"Egyedul az lehet problemas a kesobbi felvetelben, hogy amikor szukseg lesz majd ra, esetleg problemas lesz felvenni."
Amikor majd szükség lesz rá, és esetleg visszatérnek a keményebb szabályok, az lehet csak a téli szezonban lesz. Eddigi minták alapján azt gondolom, az utolsó oltás után 270napban fogják meghatározni az érvényességet. Tehát hiába adatod be most, Januárra nullázódik.
(Ausztráliában és Indiában is előfordult már, hogy nyáron ütött be hatalmas járvány, de Európában erre szerintem nincs sok esély.)
Egészségügyileg se most lenne a legjobb beadatni, de ahogy gondolod, kifejezett ellenjavallat se tudnék felhozni. -
Ringman
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
válasz #68216320 #61250 üzenetére
alapvetően nem láttam még cikket arról, hogy ártana. de nincs még sok infó az egészről. engem a második szuri jobban megviselt az elsőnél, a harmadik meg a másodiknál, és a harmadik már felért egy fél betegséggel kb. ha a negyedik még nagyobbat üt, az már hozná az omikron2 betegség szintjét
-
törölt tag
Egyedul az lehet problemas a kesobbi felvetelben, hogy amikor szukseg lesz majd ra, esetleg problemas lesz felvenni.
Esetlegesen nehez idopont foglalas es mivel uj melohelyen kezdek nem tudom a hazautazas mennyire lesz egyszeruen megvalosithato.
Szoval egeszsegugyi szempontbol akkor nem lenne gond egy mostani felvetel? -
törölt tag
Sziasztok. Ket orosz utan tavaly osszel kaptam egy moderna vakcinat. Nagyjabol egy honap mulva felesegemmel kulfoldre megyunk varhatoan hosszabb idore es felmerult, hogy esetlegesen a kesobbiekben ujra elojohet a szabaly, miszerint ket EU-ban elismert vakcina kell a kinttartozkodashoz. Hogy emiatt akkor ne kelljen hazajonni, arra gondoltam, hogy mihamarabb felvennek egy negyedik oltast, mar technikailag meg is engedi az idopont foglalast a rendszer. Valami moderna vagy pfizer lenne. Igazabol csak azert, hogy egy esetleges ujabb hullam eseten kint tudjak maradni.
Mi a velemenyetek, bevallalhato egeszsegugyi szempontbol egy negyedik? Vagy jobb varni es hazautazni majd akkor felvenni? Mennyire lenne megterhelo a szervezetnek ha most tulesnek rajta?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Z.É.T.
őstag
Laca, csinált a kedvedért videót a Zsóti
-
-
HÁZIGAZDA
ez már közelebbi, de ez sem. ezek orvosok, képzettek, de kérdés, hogy mikor tanultak, mire emlékeznek még belőle, mennyire figyeltek oda, mit értettek meg stb. ugye dokiból mindenféle extrém hülye is van, lásd szadai házidokit, aki nem oltotta be az embereket, mert ő nem hisz benne és médiahiszti a covid.
sőt, a kutatók között is vannak egészen selejt userek is. ez ilyen.
-
pjen
félisten
Tudok még írni.Fiatal koromban a honvéd kettes belgyógyászatán is melóztam a vese köves betegek minden ebédhez kaptak egy üveg sört. Úgy hozta a sors, hogy elmentem egy hasi ultrahangra. Kiderült van valami nyugvó vesekövem. A Doktornő aki az UH t csinálta, mondta igyak napi egy üveg sört. Házi dokihoz elvittem a leletet, azt mondta sört ne igyak.Elmentem urológushoz, rákérdeztem a sörre, csak hümmögött. Tudok még szebbet is. Feleség gyereknek asztmás volt időnként elmentünk tüdő dokihoz ellenőrzésre. Engem is meghalgatott és gratulált milyen jól húz a tüdőm, akkor már 30 éve cigiztem. Ezt el is mondtam,azt mondta a ciginek előnyei is vannak. Persze lassan 20 éve abbahagytam. Kb ennyit a tudományról.
-
HÁZIGAZDA
a nyugati téri felüljáró mondjuk tényleg egy végtelenül látványos elb.szás volt, arra én is emléxem
a piacos példa annyiban nem jó, hogy annak tényleg semmi, de semmi köze a tudományhoz. az egyszerűen béna szervezés. de látod, a tudomány nyakába varrják ezt is.
-
pjen
félisten
Tudom, hogy nem jó példa, de mikor a nyugati térnél épült a felüljáró a nővéremmel jöttünk arra kocsival. Nem sok hiányzott már, tesóm ránézett, mondta, hogy nem fognak találkozni az ívek és igaza lett.persze aztán letagadták. Egyébként a konkrét fizikai, kémiai, biológiai részében lehet, hogy nem, de például az eljárás rendben nyugodtan tudhat. Csak egy példa. Az első lezárásoknál a piac 10 bejáratából 9 et lezártak, az egy bejáraton ami elég keskeny volt csak egymást lökdösve lehetett közlekedni. Jelszó ellenőrzik a maszkokat.jól összezsúfolták az embereket, had kapják el egymástól. Következő karantén ugyanez, az új piac jó hosszú, a két végén van ki és bejárat az egyiket lezárták. A tudománynak a hétköznapokban is működni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
"Tízből hét ember meghalna a maradék könnyen tudna megfelelő távolságot tartani,..."
A covidtól biztosan nem.
Ránéztem a telefonomra. A tegnapi statisztika szerint, az összes fertőzött 9.2%-a igényel kórházi ellátást Németországban. Arra sajnos nincs statisztika, hogy ezen emberek hány százaléka távozik tepsiben az intenzívről. De mindenképpen csekély, még a fertőzöttek számához viszonyítva is. Nemhogy lakosság arányosan.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
HÁZIGAZDA
joga van bárkinek kételkedni, de remélem azt azért átlátod, hogy akkor releváns egy kételkedés, ha hasonló színvonalon történik, mint az állítás. amiből persze következik, hogy egy átlagember egyszerűen nem tud annyit, hogy kételkedjen. se te, se én.
nem tudok egy statikusnak se odaszólni, hogy "szerintem leszakad a híd", mert alá kéne támasztanom, hogy miért gondolom ezt. azt meg nem tudnám.
-
HÁZIGAZDA
válasz BlackV #61232 üzenetére
+1, én is ősszel adatnám be a harmadikat
illetve mi magunk is ezt fogjuk tenni: a fiam 2. pfizerje ősszel lesz, ha nagyon nincs sehol frissített oltás, akkor mi meg mondjuk november környékén nyomunk egy negyediket
-
BlackV
őstag
Volt 2 "jól sikerült" Pfizered + rá egy veretes kovid, decemberben, szerintem őszig megvagy. Én erőszakkal nem tartanám folyamatosan maxon az antitest szintet, mert az anti idiotípusú antitestek is okozhatnak nem kívánt dolgokat, illetve még csak kutatják a témát.
Anti-idiotype Antibodies in SARS-CoV-2 Infection and Vaccination
"Since the release of our commentary, we have received correspondence from both patients and clinicians describing evidence of potential autoantibodies to ACE2 in association with protracted adverse events after vaccination. Much more attention to these adverse effects of infection and vaccination, as well as an understanding of the immunologic mechanisms underlying them, is needed."
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Ez nem elég izmos vírus ahhoz, hogy életmódváltást indokolna. Az influenza is hozza ezeket a számokat 5-10 év alatt, mint amit a covid egy év alatt, csak előbbi már mondjuk egy-két évszázada velünk él. Volt azért a fluból is nagyobb probléma több is, az sem indokolta. Kurkászó majmok vagyunk, nem való a magány nekünk.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
t72killer
titán
Vérzik a szivem a vérbrexiter
parasztokizé, farmerekért . Az NHS-t állítólag feltőkésítik - nopersze nem a nem létező "brexit haszonból", hanem TB/adó emelésből.#61228: a járványveszély csökkentéséhez kb fel kéne számolni az egész urbanizált, egymás nyakában élős modellt. Brüsszel, Moszkva, Párizs, Sanghaj stb lakosságát <100fős falvakba széttelepíteni, az ingázós iparágakat nagyban visszanyesni.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Legjobb vírusos-pandémiás-kiirtósos film: 12 majom.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
senior tag
válasz Drizzt #61225 üzenetére
Az életmód váltás nem a jelen problémákra való kényszerű reagálást takarná, hanem a jövőre vonatkozót. (Az, hogy mától nem iszom alkoholt, életmódváltás. Az, hogy múlt héten, amikor kórházban voltam (alkoholmérgezés miatt), nem ittam egy kortyot sem, nem az.)
A covid miatti életmódváltás arra irányulna, hogy úgy alakítjuk át az életünket, hogy a jövőben kisebb legyen az esélye annak, hogy újabb járványok alakuljanak ki, vagy ha ki is alakulnak, könnyebb legyen azokat megfékezni. (2020. tavaszán (majdnem) mindenkinek megváltozott az élete, hogy aztán 2020. nyarán ugyanannyian menjenek az akkor éppen járványgócként szolgáló Adriára, mint előző évben.)
"járvány mai helyzetében, ezen a részén a földgolyónak jóval alacsonyabbak a rizikók, mint a járvány kezdetén"
A globális felmelegedés mai helyzetében a földgolyónak ezen részén a globális felmelegedésnek nincs igazán nyoma. A szén-, olaj- és földgázkészletek bőségesek, a tenger legfeljebb pár centit emelkedett (és hát hol van itt tenger), a hőhullámokba legfeljebb néhány tucat nagyon idős vagy beteg ember hal bele. Azaz semmi nem indokolja, hogy egy autó kétszer annyiba kerüljön, mint 10 éve (és hogy emiatt szegény gyereknek busszal kelljen iskolába járnia).''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Sziasztok! Egy ideje kerülök híreket, infókat mindenről is, beleértve a covidot, kis tanács kéne.
3. oltásomról lemaradtam decemberben, mert pont előtte héten sz*ptam be ezt a szutykot. Azóta volt még influenza, és még 4-5 kisebb-nagyobb ovis nátha (gondolom legalábbis hogy nem covid volt, bár az egyik kör az nem esett olyan jól mint a többi, de nem teszteltünk), most is az van, kapar kicsit a torka az egész családnak. Szóval mai napig nem jutottam el a 3.-ra (2 Pfizer volt és azt is akarok).
Egyrészt vajon van-e bármi értelme előtte ellenanyagot nézetni? (Abott szerinti 9000 körül volt a 2. után szeptemberben, de decemberben mégis legyalult majdnem egy hónapra a virnyák, csak még a 3. előtt anno szerettem volna nézetni, dehát már 10 hós a második oltásom...).
Másrészt szerintem amíg ovi van, úgyis lesz valami kis légúti szutyok a levegőben, gondolom ha most amúgy jól vagyok, nem akkora gáz erre ráadatni a harmadik shotot?
Mert kb. akkor mennék hétfőn. De akkor meg már azon gondolkozok hogy egyáltalán beadassam-e most...? Ugye jóidő, nyár, dizsi, talán őszre lesznek upgradelt oltások is, majd akkor?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tboj
tag
Szembejött velem egy ilyen poszt, és nagyon megtetszett. Az angolul nem értők érdekében próbáltam hasonlóan tömören fogalmazva és viszonylag pontosan lefordítani, de szerintem így sem sikerült teljes egészében ugyanazt a jelentéstartalmat átadni: "Ha nem vagy tudós, és nem értesz egyet a tudósokkal tudományos kérdésekben, akkor az valójában nem egyet nem értés, hanem tévedsz. A tudomány nem igazság. A tudomány az igazság keresése. Amikor a tudománynak megváltozik a véleménye valamiről, nem hazudott, hanem többet tudott meg róla."
-
Drizzt
nagyúr
Azért ne tegyünk úgy, mintha a covid miatt ne változtatta volna meg majdnem mindenki az életmódját. Viszont azt is észre kell venni, hogy a járvány mai helyzetében, ezen a részén a földgolyónak jóval alacsonyabbak a rizikók, mint a járvány kezdetén. Így most újra változik az életmód. Ugyanolyan így sem lesz biztosan, mint pre-covid. Lehet lesz majd megint olyan időszak, amikor zárkózhatunk be, hátha nem.
Illetve más az, hogyha a a globális utazás korlátozott, mintha ki se tehetnéd a lábad évekig az ajtódon. A klímaváltozás elleni harc jegyében teljesen más jellegű eszközöket kell alkalmazni, mint a covid ellen. Személyes véleményem az, hogy a covid visszafogás eszközei sokkal fájóbbak, mint a klímaváltozáséi.I am having fun staying poor.
-
senior tag
válasz t72killer #61220 üzenetére
Oké, nem lázítok, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.
Azért ezt még iderakom:
As Britain learns to live with Covid, it faces a new pandemic of disruption
-
Z.É.T.
őstag
Anyós 10 hét után duplázik. (+PCR)
Csütörtökön volt nálunk, talán még nem fertőzött.
Meglátjuk. -
mpo
veterán
Amit a #61196-ben linkeltem, mindkét oldalnak (#nincsisvírus, #lesznekbajok) ajánlatos elolvasni.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
A nyugger meg fizet az oltást mindíg fél évvel később kapó fiatalnak a long miatt? Az elzárások miatt kitermelődött sok introvertált, mentális problémával szenvedőnek?
SzVSz maradjunk az egyértelmű dolgoknál, és ha nem akarjuk alapjaiban szétzúzni a maradék szabad társadalmat, és a (nemritkán destruktív forrásból pénzelt) extrém deviancia büntetésénél.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz t72killer #61217 üzenetére
A helyzet ennél sokkal bonyolultabb. Pl. van egy olyan aspektus, hogy a fő terjesztési vektor a fiatalok ("haverok, buli, ...), a fő elszenvedő viszont az idősebbek (vagy egyéb veszélyeztetett réteg, pl. várandósok). Lesz pl. "buliadó"?
#61205 BlackV Bocs a linkelt cikket nem olvastam, de angolszász sajtó szerint a problémák forrása, hogy először két részletben 5-5 nap lezárásról volt szó (április 5-ig), és az emberek erre készültek fel. Viszont már április 9. van, és még mindig nem lehet kimenni az utcára, azaz egy csomó ember egyszerűen kifutott a tartalékaiból. Nagyobb baj, hogy erre a szervezők sem készültek fel, aminek ékes jele, hogy az odavezényelt egészségügyi személyzet ellátása is akadozik...
-
nagyúr
-
t72killer
titán
Jó kérdés, de ha velünk marad és ezek az externáliák jelentősek lesznek, foglalkozni kell azzal, hogy pl egy antibaxter megfejtőnek, v mégrosszabb, hittérítőnek miért is jár 30millás kezelés közpénzből.
-
HÁZIGAZDA
válasz bulikavagyok #61215 üzenetére
micsoda szabaccság!
-
nagyúr
-
senior tag
válasz Ringman #61202 üzenetére
A probléma, amivel az emberiség szemben áll, nem pusztán a Covid, hanem az, hogy ilyen járványok márpedig lesznek. (10-20 évente?) Erre a tudomány már régóta figyelmeztetett, csak eddig senki nem vette komolyan. Azaz, ha Covidot ennyivel meg is ússzuk, nincs garancia arra, hogy a következő pandémiát is. (Kissé vicces, hogy két év járvány után a gazdag német állam csak az ukrajnai háború kapcsán kezd el azon gondolkozni, hogy igen, a stratégiai tartalékokat (pl. orvosi felszerelésekből), nem ártana feltölteni.)
#61203 t72killer A Covid externáliáit ki fogja fizetni?
-
HÁZIGAZDA
válasz bulikavagyok #61212 üzenetére
felrakhatod az egész család 3. oltási igazolását a saját telódra is, de mindenki felrakhatja a sajátjára a sajátját is. és fontos, hogy csak a 3-at.
-
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
válasz bulikavagyok #61208 üzenetére
grüner pass nevű app legyen a telefonon, olvasd be vele a 3. oltásod qr kódját, azt mutasd a határon. a gyakorlat azt mutatja, hogy így át lehet menni mindentől függetlenül. 99%.
-
Ringman
nagyúr
fridum day: [link]
---
Thousands of people could be dying waiting for ambulances or because of long waits on trolleys in A&E.
Hospitals could start mixing Covid and non-Covid patients as @NHSEngland tells them to review infection rules. Leaked letter below makes clear the risk in emergency care now outweighs risk of spread of #COVID19 on wards:Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz BlackV #61206 üzenetére
Köszi a gyors választ! Nem tudom, h hol érdeklődjek utána... Pár hónapja olvastam a hírt, h az egyik EU parlamenti képviselő állásfoglalást kért, és aszerint be kell, h engedjenek az összes EU országba ilyen oltás-kombóval is. Csak persze kérdés, h a határőrök tisztában vannak-e ezzel?
Meg is van a hír: Vége a tiltásnak: megoldódott a Szputnyikkal és a Sinopharmmal oltott magyarok utazása
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
-
BlackV
őstag
válasz bulikavagyok #61204 üzenetére
Síelősök azt írják át lehet csusszanni így, de ha nagyon szőrözni akarnak akkor nem okés, ha jól tudom.
-
BlackV
őstag
#vannakbajok
Betelt a pohár: pánik és fosztogatás a 23 napja lezárt Sanghajban
Egyik tweet alatt valaki ezt írta:
"They beat and abused many people who went out and resisted. In Shanghai, they also forcibly separated Covid-positive babies from their mothers." -
nagyúr
Sziasztok!
Hegyeshalomnál szeretnék kimenni Ausztriába jövő héten, két Sputnik és egy Pfizer oltást kaptam korábban. Ezzel szabad utam van, vagy kérik a PCR tesztet?Élni és élni hagyni
-
Ringman
nagyúr
nem kell rajta töprengeni, magunktól nem fogunk változtatni rajta (mint társadalom)
a szent piac meg már akkor fogja megoldani magától, amikor már túl késő, aztán sok helyen majd a brazil/d-afrikai köztársaság-szintű társadalmi/jövedelmi szakadékok lesznek európán/usán belül is.
-
senior tag
válasz Drizzt #61197 üzenetére
Azon töprengek, hogy ha a Covid nem elég indok, hogy változtassunk az életmódunkon, akkor a globális felmelegedés sem az. Azaz ideje volna végre eltörölni az ezzel kapcsolatos minden korlátozást (széndioxid kvóták, autógyárak böntetése, stb.) Elvégre ki akarna egy olyan világban élni, ahol nem lehet mindenkinek olcsó autója, vagy nem repülhet minden évben egy kies trópusi szigetre nyaralni.
Így, belegondolva, embertelennek tűnik a dohányzás üldözése is...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest