- Path of Exile 2
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Witcher topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Path of Exile (ARPG)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
A hiány ne legyen sztem jó kiindulópont, én se hiszem, hogy többlet kéne bármihez.
D túladagolást szokot néha doki javasolni, de csak azért, mert zsíroldhatóéknál sok idő míg elérjük az ideális szinteket ha mély hiányban van az ember. A házi covid-kovácsok fertőzésre toljunk be napi 3 lapát D-vitamint ideája ebből táplálkozhat és persze fals, ami kell, hogy főleg télire a normál, nem hiányos szint meglegyen.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #45598 üzenetére
nem hiszek ebben a vitaminos kreténkedésben. ne legyen hiányod, ami ugyanoda vezet: egyél rendes ételeket, ne rendelt pizzát, ne szénhidrátot szénhidráttal (és azon belül sem mindegy, hogy gyorsan vagy lassan felszívódót) stb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t72killer
titán
Abszolúte. Asszonypajti találta a múltkor. Felnyitom: ezek a barbárok MEGFŐZTÉK
Pont akartam kérdezni, futott-e valaki össze olyan tanulmánnyal, hogy érdemes-e oltás környékén valamelyik vitamin vagy ásványi anyag szintjére külön odafigyelni. OK, a hiányt mindenképp kerülni kell persze...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
picit lacáskodom:
https://index.hu/tudomany/2021/12/03/tiz-percenkent-szallitanak-korhazba-stroke-beteget/szóval ezekre azért figyeljetek oda, covid vagy sem. sokáig "tök mindegy", aztán ahogy az ember elhagyja a 40-et, a biológia benyújtja a számlát. tessék figyelni a kajára, nagyon is, nem könnyű ám úgy étkezni, ahogy az nem káros, sőt, egész nehéz (sokkal kevesebb kaja kell egy felnőtt embernek, mint amit jellemzően elfogyasztunk, például).
-
t72killer
titán
Pont erre a két kategóriára talán még csak hagyján az egy fecsiben lévő dózis (mamának persze lehet 4 adag kéne egy évre elosztva), de az igen meredek, amikor a közel 20kAU-s antitest ereményre egy 40kilós csajszinak MODERNA boostert nyomatnak a szülei mert miértne. Én a 80+kilómmal, Jucusnéne a 120 kilójával meg kapjon 30mikrogram Pfizert...
A józan ész valamennyire működik a biológiában, csak másképp néznek ki a munkadarabok SOKKAL TÖBB-TÖBBFAJTA van belőlük mint mérnökéknél, kicsit kaotikus minek mi a funkciója és semmi sem tökéletes .
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #45591 üzenetére
teljesen más a (kis)gyerekek immunrendszere egyébként
totál nem értek hozzá, ezért ez csak ilyen "józan paraszti ész" téma (biológiában aztán rohadt sokat ér... ), de engem már az is zavart, hogy 12 éves kiskamaszoknak ugyanazt a dózist adjuk, amivel a 80 éves mamikából is immunválaszt akarunk kicsikarni.
-
HÁZIGAZDA
válasz lafaty80 #45586 üzenetére
én megkértem anyámat, hogy nézzen utána, hogy van-e infó bármi mellékhatásról. de a default azért az, hogy oltatunk (7,5 éves). a harmad adagnak örülök, annak is, hogy nem 5 éves, hanem idősebb. a teljes adagtól azért fáznék.
-
HÁZIGAZDA
https://24.hu/kulfold/2021/12/03/koronavirus-brutalis-rekordszamok-szlovakia/
érdemes összenézni a mi számainkkal
-
t72killer
titán
.
Falipinavir.#45583: DobySzaby: "végy magadhoz egy marmonkanna vuhani oltást, és tömd úgy, hogy a szervezeted lehetőleg már a tűre is antitesteket fejlesszen ki ami 1mm-re a bőr alá jutva instant dematerializálódik" - más kérdés, hogy az immunrendszernek így semmi esélye tanulni...
[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
Hát nem tudom ki hogy van itt ezzel az 5-11 közötti oltással?
Valahogy nehezebben tudok én igent mondani, pedig tudom hogy kellhet. Nagyobbik gyereket (14, fiú) már beoltattuk, a kisebbiknél megy a vacila (9, leányzó).
Ráadásul a legrosszabb szitu van most, mert még suli is van. Családon belül is megosztott a helyzet ezzel kapcsolatban...[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
BlackV
őstag
válasz attiati #45550 üzenetére
"Másrészt adminisztrációs döntés miatt előbb lejár az oltás "érvényessége", mint hogy kiürülne a szervezetből az antitest."
Vélekedesem szerint nem kell teljesen kiurulnie, az is jo ha lecsokken.
Lesz itt még covid off-season akár 6-8 honap is, mindenkinek lesz lehetősége evolválni magát, úgysem fogunk nyaron oktakozni nagyon. Es nem kp amit írtam, én így gondolom. Valószínűleg egyszerre is ki tudnak valasztodni az alacsonyabb es a magasabb affinitasu b sejtek is. Csak szerintem az a legjobb, ha a mélyebb rétegekből kerülnek nagyobb számban ismételt kivalasztasra a b sejtek, hogy a következő körrre, azokat vigyük tovább. Kezelje mindenki a dolgot annak, ami: "egy fórumon mondta valaki"
Es mégegyszer: ha most kevés, mindenképpen érdemes oltatni. -
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #45566 üzenetére
"A MOK arra is felhívja a figyelmet, hogy az oltottan intenzívre kerülők jellemzően 70-90 évesek. A súlyos állapotban lévő oltatlanok között ugyanakkor sok a 30 éves."
ez mit jelent? mi az, hogy "sok"? és 20 és 40 éves mennyi? stb.
na, a saját oldalukon így szól ez a rész: "Érdekesség, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak."
teljesen egyértelmű a helyzet az oltásokat illetően. teljesen. még csak vitatkozni sincs mivel, mert egyszerűen elfogytak az ellenérvek. semmilyen ráció nem szól amellett, hogy az ember ne oltassa be magát, az életével játszhat. értem, hogy 2-3-5-10% nem sok, de... nem tudom, már csak a családom miatt sem érzem magam feljogosítva, hogy megpróbáljam.[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Félreértesz, csak jelezni akartam, hogy mennyire nem egyedi eset.
Azért nem írom be ezeket, mert unom a saját negatív eseteimet olvasni, megosztani.
Dehogy töröljék!@t72killer: az kéne még, egész nap szerkesztgetném
@Kékes: sosem elég!
Egyébként húgoméknál lehet, hogy újra "akció" van, a 8 éves közvetlen kontaktként hány/hasmenése van, a két kisebb is belázasodott, februári átesést követően. Elvileg holnap jönnek tesztelni őket...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
3-ik pfizer belőve. Meglátjuk ez is 3 nap rotty lesz-e
-
Kékes525
félisten
válasz Gothmog #45142 üzenetére
"de jelenleg a deltánál mégsem árt, ha van az ember vérében már készen a cuccból, és nem nulláról kell kezdenie a memóriasejteknek a gyártást."
A deltánál a memória sejteknek inkább csak a súlyos megbetegedések és a halál ellen van szerepük, mert a delta nagyon gyorsan szaporodik és legalább 5 nap kell ahhoz, hogy az immunrendszer aktiválódjon és a memória sejtek elkezdjék felépíteni a szervezet immunválaszát. Ezeknek készen kell lennie a szervezetben nagy mennyiségben, főleg az antitesteknek, hogy segítségükkel átvészelje a szervezet azt az időt, amíg a memória sejtek fel nem építik újra a védelmet. Ha kevés az antitest, akkor nagyon gyorsan ellepik a szervezetet a vírusok és a sejtes immunválasz nem tud mit csinálni, csak elkezdi tömegesen pusztítani a saját, fertőzött sejtjeit. Kialakul a sokszeri gyulladás és annak következményei.
Tehát egy olyan vírus esetében amelynek alapszaporodási rátája nagyon magas, a sejtes immunitásnak kisebb jelentősége van. Mert mire az aktiválja a szervezet immunmemóriáját, addigra a gyors szaporodás miatt kialakulhat a betegség.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ringman
nagyúr
válasz szabi__memo #45565 üzenetére
A 125 intenzíven lévő beteg 94,4 százaléka oltatlan volt vagy augusztus előtt kapott oltást.
A MOK arra is felhívja a figyelmet, hogy az oltottan intenzívre kerülők jellemzően 70-90 évesek. A súlyos állapotban lévő oltatlanok között ugyanakkor sok a 30 éves.
A 125 intenzíven lévő beteg közül 70 volt intubálva lélegeztetve. Ezen felül 35 fő nem intubálva, de gépi segítséggel lélegzett. (Őket nem számítja ettől a héttől kezdve a hivatalos statisztika lélegeztetett betegnek, hiába éri el a számuk az invazívan lélegeztettek majdnem felét.)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Így van, én is azt mondom, egyelőre az a tuti, hogy semmi sem tuti . Nem mondom, hogy százezrével fognak halni az oltottak-átesettek is, de azt se, hogy minden maradhat a régiben. Legalább laboreredményeket jó lenne látni, de még ahhoz is idő kell. Mire tényleges hatásokat tudunk objektíven értékelni megfelelő esetszámmal, kb jövő év eleje lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Regen nem ettem makot, de a multkoribol ugy tunik maradt meg valamennyi:
hivom az sztk-t, hogy neurologiara kellene mennem. Kerdezik van-e beutalo, mondom igen. Kerdezik surgos, vagy normal. Mondom utobbi. Mondjak akkor mindjart neznek idopontot, de februar-marcius kozott lesz legkorabban. Majd ra fel percre: valaki jovo hetfore lemondta, ugyhogy ott lett uresedes, kell-e. En: termeszetesen. Mostanaban pedig a maganegeszsegugybe is elegge bajosan szoktam bejutni, de fortuna ma rammosolygott.I am having fun staying poor.
-
Z.É.T.
őstag
Pártos Balázs szokásos nyögvenyelős stílusában egy kis hasznos(?) agyalgatás a statok alapján a görbékről.
https://www.facebook.com/100000846051695/posts/4736999366338218/
-
-
t72killer
titán
Egyelőre fogalmunk sincs. Reménykedek benne, hogy az erősre felhúzott vuhani védelem legalább egy enyhetünetes szintig lehozza az omikront.
#45558: . Láttam én már karón malacot / estem át másfél évvel oltás után influenzán olyan durván, hogy véreset köhögtem. Az evolúció nem vicc by Csárli.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz batagy #45541 üzenetére
A legtobb orrbol vett mintas sem megbizhatobb, alacsony virusterheles mellett (ne kerdezd, hogy az osszehasonlito teszt mit ertett ez alatt) kb. 60%-ban mutatjak ki a fertozest, magas virusterheles eseten jok csak.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Krinyo
senior tag
50 feletti kolléganőnk 5-6 nap alatt legyűrte két tavaszi Pfizerrel (most ment volna harmadikra, egy ideig felesleges lesz), az ízlése és a szaglása is visszajött 5 nap után teljesen. Lázas sem volt, csak egy orrdugulás, mint a megfázásnál.
Közös háztartásban élő 20-as évekbeli (pedagógus! ) menyjelöltje komoly lázzal 3 hete gyűri, ízlelés és szaglás még mindig nincs. Oltatlan. Ennyit erről. -
Ringman
nagyúr
válasz fatal` #45548 üzenetére
úgy tűnik az oltás azért még működik, de 18 év alatt kurva szar a helyzet.
szerk:
Mo-n béka segge alatt van a gyerekek átoltottsága.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
válasz BlackV #45535 üzenetére
Persze, köszi neked is és Kékesnek is.
Igen, a gyakorlatban ez nehezen lesz megvalósítható.
Egyrészt a többségnél lecsökken a védelem, de el nem tűnik teljesen
Másrészt adminisztrációs döntés miatt előbb lejár az oltás "érvényessége", mint hogy kiürülne a szervezetből az antitest.Nagyon agyalok, hogy mit tegyek 6 pfizerrel a vállban.
Ha újbóli antitest mérés kihoz 10k+ antitestet, de lejár az oltásom érvényessége, az igazi dilemma lesz. -
MODERÁTOR
Szerdától lehet regisztrálni a gyerekeket oltásra
Az 5–11 évesek Pfizer-szállítmánya a tervezettnél hamarabb érkezik, az igényeket a házi gyerekorvosoknak kell előre felmérniük a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által kiküldött levél alapján.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Ringman
nagyúr
ez elég rosszul néz ki logaritmikus skálán: [link]
még mindig aktuális:
"Be fast, have no regrets."
“Perfection is the enemy of the good when it comes to emergency management. Speed trumps perfection … The greatest error is not to move. The greatest error is to be paralyzed by the fear of failure. If you need to be right before you move, you will never win.”
szerk:
[link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
batagy
őstag
válasz spileraaa #45538 üzenetére
Nekem negatívot adott a BeRight nyálteszt, miközben pozitív voltam.
Szerintem megbízhatatlan, főleg akkor ha nincs torok fájdalom vagy köhögés még. Illetve, a nyál nagyon felhígítja a lehetséges mintát.Az orrból megbízhatóbb a mintavétel, mert az közvetlen a nyálkahártyáról veszi le a zokszigént.
-
Ringman
nagyúr
[link]
Az Alkotmánybíróság pénteken közzétett határozatában elutasította az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltását előíró kormányrendelet elleni alkotmányjogi panaszokat. Az alkotmánybírák nem osztották az indítványozók azon véleményét, hogy az intézkedés sérti az egészségügyi önrendelkezési jogot, és hogy a szabályozás a hátrányos megkülönböztetés tilalmába is ütközne – szúrta ki az index.hu.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
spileraaa
senior tag
nyál gyorsteszt menyire megbízható és pontos?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
törölt tag
Italian used fake silicone arm while getting vaccinated: [kép]
-
Sir Pocok
őstag
Nem akarom Dobsont futtatni, de valóban necces a Molnupiravir engedélyeztetése...
A molnupiravir COVID-19 elleni gyógyszert vészhelyzeti engedélyezésre ajánlotta az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA tanácsadó testülete…,
csakhogy a szavazás szorosra sikerült: 13 mellette, 10 ellene. A döntés nem kötelező az FDA számára, de általában követni szokta ezeket.A probléma részben az, hogy míg a kérelmező cég, az MSD a sajtónyilatkozatában arról írt, hogy a szer 52%-kal csökkentette a kórházba kerülés kockázatát egy Fázis III vizsgálatban, addig az FDA tanácsadó testületének beküldött adatokban csak 30%-os arány szerepelt és több bizottsági tag felháborodott az adatok minőségén. Az MSD előzetesen közzétett tájékoztatásában még csak 775 beteg adatait dolgozták fel, így jött ki az 52%, de amikor 1433 beteg adatait juttatták el a testületnek, ott már csak 30%-os kockázatcsökkenést mutattak ki. Ennek oka a cég szerint az, hogy a későbbi, nagyobb elemzésben már idősebb betegek szerepeltek, nagyobb arányban nők, Európából, akik nagyobb eséllyel hordozták a delta variánst.
Az USA-ban már három monoklonális antitest koktél kapott engedélyt, amelyeknél 60% feletti kockázatcsökkenést mutattak ki a kórházba kerülést illetően és az FDA általában nem engedélyez olyan szert, amely kevésbé hatásos, mint a már elfogadottak.
Viszont ezek a termékek nagyon drágák és korlátozottan hozzáférhetők, továbbá infúzióban kell beadni. Ezen felül a Regen-Cov nevű, leginkább használt monoklonális antitest koktél gyártója közölte, hogy az előzetes adatok szerint a készítmény hatásossága gyengébb az omikron variáns ellen.A molpupiravir pedig tabletta, am otthon bevehető, és ára harmada a Regen-Cov árának.
Egy másik lehetséges probléma az, hogy a molnupiravir mutációkat idéz elő a vírus örökítőanyagában, amely miatt leállítja a szaporodását. Ily módon nem zárható ki az, hogy esetleg éppen fordítva süljön el a fegyver és fertőzőképesebb varinsok is kialakuljanak. Egy Fázis II klinikai vizsgálatban a molnupiravirrel kezelt csoportban 72 nukleotid változott a tüskefehérjében, szemben a placebo csoportban megfigyelt 9 változással.
Számos változás hasonló volt ahhoz, ami a delta variénsban is előfordul, de az FDA szakértők nem jelentették ki, hogy a molnupiravir fokozhatja az új variánsok kialakulásának kockázatát, megjegyezve, hogy a tüskefehérje természetes úton is mutálódik.Hivatkozás: Dyer O.: Covid-19: FDA expert panel recommends authorising molnupiravir but also voices concerns. BMJ 2021;375:n2984
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2984[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
BlackV
őstag
válasz attiati #45534 üzenetére
Én is valaszolhatok?
A nature cikkben 1-6honapot írnak a b sejt érésre tehát minimálisan ennyit. Azonban en ugy gondolom hogy az a legjobb, ha az ismételt antigen prezentáció akkor történik meg, amikor a keringő b sejtek mar kikopnak a vérből ezzel a csíraközponti MBC-k felé koncentrálva a kiválasztást. Velemenyem szerint ez a kivalasztas akkor a leghatékonyabb amikor már eltűnnek a vérből az antitestek, mert kb addigra csökkennek le a keringő b sejtek is. De ha járvány van es kevés az antitest nem érdemes ezzel szórakozni,oltani kell, en is elszaladtam.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz BlackV #45526 üzenetére
Üdv a klubban! Engem is kivágott a kínai vakcina fikázása miatt. Azt mondta tanuljak a bejegyzéseiből. Megfogadtam és azonnal linkelten általa posztolt 2 cikket, amihez a hozzáfűzött véleményében teljesen azt írta, amit én. Erre kitiltott. Furcsa egy fazon. Boldogkőinek is nekiment egyszer egy nyilvános adásban.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #45528 üzenetére
szerencsére januártól nem lehet rendelni sem internetről gyógyszereket!
#45529 fatal`
ezt külön a gyógyszerészek kérték/lobbizták ki[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Dobsonnal nagyon egyetértek:
Kínában lecsukják azt, aki szándékosan veszélyeztet másokat, ahelyett, hogy karanténban lenne, közben nálunk meg COVID-os betegek jönnek-mennek a patikába és mindenhová. Vegyük a favipiravirt például, amelyről már két jó minőségű nyugati vizsgálat is kimutatta, hogy a járóbeteg kezelésben nem hatásos COVID-19 ellen. Mármost amikor nálunk az orvosok a patikába küldik érte a betegeket, kíváncsi lennék, hogy hányan fertőződnek meg a sorbanállás közben emiatt, a nagy nulláért.
Éljen a tudományos járványkezelés.
Volt már ilyen probléma amúgy a spanyolnátha járvány idején 1918-1920 körül, akkor cikkeztek a patikában toporgó tömegről meg a sorbanállások okozta fertőzési kockázatról.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Pár hónapja küldtem Dobsonnak egy érdekes cikket a hibrid immunitásról a sars1 túlélők és a később sars2 vakcináltaknál talált részlegesen pánkoronavírus ellenanyagok miatt. (Asszem talán még Ringman hozta anno..) Gondoltam érdekes lehet az olvasóinak, hogy sok emberhez eljusson. Lefikázta, hogy laboreredményekre hagyatkozva nem lehet klinikai gyakorlatot végezni. Kicsit visszaszóltam neki hogy nem is ez volt a célom. Örökre kitiltott.
Most dec1.-én meg megosztotta azt a másik nature-ös cikket a hibrid immunitásról, hogy az milyen érdekes. (Ezt mi már 6 éves korunkban felmarkoltuk itt.) Mekkora egy páva már.A hivatkozást megosztani nem tudom mert csak ghostként olvashatom.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #45522 üzenetére
Amit nem néz senki, kérdés: hogy alakul(t) Mo.-on a nem-covid súlyos betegek általános állapota és élet(minőségi) kilátásaik?
szarul.A járvány kezdete óta 15-20 százalékkal kevesebb daganatos beteget diagnosztizáltak itthon
és
Azok aránya az EU országaiban, akik nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást a járvány ideje alatt.
Élet, munka és a Covid19 (2021. áprilisi frissítés): A mentális egészség romlása és a bizalom csökkenése az EU-ban a világjárvány második évébenEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drótszamár
őstag
Munkában az evolúció: [link]
"Már lábadozik a kórházba került oltásellenes magyar család három tagja"
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
mozso
senior tag
válasz #86564352 #45521 üzenetére
Laborországban két riasztási szint van, ha covidosok elfoglalják az intenzív ágyak 10%-át vagypedig 33%-át. Most már 30%-on vannak emiatt aggódnak komolyan. Nem sok kell, hogy a covidosok miatt a többi intenzíves ne kaphasson rendes ellátást.
Németeknél most 20%-on van a covidosok által elfoglalt intenzíves ágyak száma (országos átlagra és Berlinre is igaz), ez vörös riasztási szint már náluk is.Nálunk nem tudjuk ez most mennyi, illetve sohasem mondták el korábban sem.
-
t72killer
titán
válasz #86564352 #45521 üzenetére
Az ott totál katasztófának lenne minősítve, igen komoly személyi, rendszerszintű és ktg-vetési következményekkel.
Amit nem néz senki, kérdés: hogy alakul(t) Mo.-on a nem-covid súlyos betegek általános állapota és élet(minőségi) kilátásaik?
-
törölt tag
válasz Ringman #45503 üzenetére
Nekem is valami azt súgja, hogy laborországban a kapacitás, túlterhelés dolgot úgy nézik minőségi ellátáshoz hány beteg jut egy orvosra és ápolóra. Ami nálunk hétköznapi ügymenet most, ott már riadó lenne?
Mondhatta volna azt is a magyar temetkezési vállalkozók üzlete jobban megy a hanyatló nyugatiaknál, az se lett volna kevésbé cinikus. -
Sir Pocok
őstag
Nagyon érdekes beszélgetés volt:
2021.12.02. Beszóló Lampé Ágnessel - Prof. Dr. Jakab Ferenc
Jakab megmondta a frankót, semmit nem lehet tudni tudományos értelemben a tünetekről és vakcinákról az omikronnal kapcsolatban. Nagyon sok a spekuláció.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
Ma kénytelen vagyok a bkv kiváló eszközeit használni. Az emberek egy része ahogy látom nincs tisztában azzal hogy kell hordani a maszkot. Csodálkozunk bármin is?
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
törölt tag
válasz t72killer #45370 üzenetére
Nem értem miért olyan bonyolult ezt az igazolványt megoldaniuk. Második oltástól számított 6-8 hónapig legyen érvényes, harmadiktól még nem tudni. Aki meg közben átesik, meg kéne határozni mennyi időt jelentsen, és ha kevesebb van hátra az alap határidőből mint ez a szám, akkor a maradékkal tolja ki.
-
szabi__memo
nagyúr
Koronavírus: magasabb a napi halálozási átlag, mint a második hullám csúcsán
Pozitív tesztek aránya is csodálatos..
-
senior tag
válasz Sir Pocok #45510 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 10143, változás(1): -1728 (-14.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 65981 (átlag: 9425.9), változás(2): -4419 (-6.3%) | incidencia: 1396.0
Új halálos áldozatok száma: 191, változás(1): +29 (+17.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 1256 (átlag: 179.4), változás(2): +170 (+15.7%) | incidencia: 24.0
Új mintavételek száma: 43276, változás(1): -6020 (-12.2%) | elmúlt 7 napban összesen: 261155 (átlag: 37307.9), változás(2): -31084 (-10.6%)
---
Kórházban: 7463, változás(1): +550 (+8.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 7498.6, változás(3): +720.2 (+10.6%)
Lélegeztetőgépen: 566,változás(1): -129 (-18.6%)| elmúlt 7 nap átlaga: 545.8,változás(3): -124.4 (-18.6%)
Tesztpozitivitás: 23.44%, változás(1): -0.64% (-2.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 27.64%, változás(3): +1.92% (+7.5%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Sir Pocok
őstag
válasz Drizzt #45506 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 10 143 (az előző napi adatokhoz képest -323)
Új halálos áldozatok száma: 191 (az előző napi adatokhoz képest -27)
Kórházban kezelt betegek száma: 7463 (az előző nap közölt adatokhoz képest +13)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 566 (az előző nap közölt adatokhoz képest +16)
Új mintavételek száma: 43 276 (az előző napi adatokhoz képest +1241)
Az első dózissal oltottak száma: 6 145 984 (az előző nap közölt adatokhoz képest +7099)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 858 119 (az előző nap közölt adatokhoz képest +5012)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 2 665 330 (az előző nap közölt adatokhoz képest +50 289)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Kékes525 #45495 üzenetére
ez jo hir:
"ChAd has now been deployed in more than 180 countries and BNT in more than 145 countries.35 This trial has demonstrated the potential of all vaccines tested (ChAd, BNT, m1273, NVX, Ad26, CVn, and VAL) to boost immunity following an initial course of ChAd/ChAd and of six vaccines (ChAd, BNT, m1273, NVX, Ad26, and CVn) following an initial course of BNT/BNT. All vaccines showed acceptable side-effect profiles, although some schedules were more reactogenic than others."Kulon orom, hogy juni 30 zartak az adatgyujtest, ami azt jelenti, hogy volt ido normalis peer reviewre is kozben.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Drizzt
nagyúr
Pocok úr ma megint bealudt, úgyhogy:
10143/191
7463/566I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Nordik #45501 üzenetére
Alapozni alapvetően a hitre, mert iszonyatos ködösítés folyik körülötte. Egyik forrás azt mondja, hogy visszaléptünk, Gulyás azt, hogy nem léptünk vissza. Lauda mindig esküdözik rá, hogy mindvégig benne voltunk, hiába cáfolta azt anno minden érintett fél. Szóval konkrétan fene se tudja.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
válasz Csatravi #45502 üzenetére
Ausztriában jóval kisebb a kórházi ellátási kapacitás
gondolom ott nem a 90%-os intenzíves mortalitást célozták meg.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csatravi
senior tag
válasz gaborn1 #45498 üzenetére
"Orbán Viktor közölte, hogy újabb oltási akciók indulnak majd a jövőben. Eddig fantasztikusan küzdött mindenki.
A magyar egészségügyi kapacitás jól állja a sarat. Ausztriában jóval kisebb a kórházi ellátási kapacitás, ezért kellett lépniük - mondta a kormányfő."
Lehet kezdek rájönni az osztrákok turpisságára. Kisebb kórházi kapacitás kevesebb kovidos halott?