Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Lekszikon #5196 üzenetére
.....és a szemeid lassan már olyanok mint a maszületett kincsi gyerekeknek.. :-))
Kíváncsi vagyok 1 hónap múlva is ezt mondod??? ( a többség úgy megbánja ,mint a kutya amelyik ötöt kölkedzett )
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Tombi
őstag
hali.
Satelite Pro A200-20N, ezt néztem ki magamnak. mit gondoltok róla van hasonloó áru újabb toshiba ?
A garanciahosszabbítás 2 -> 3 és 2 -> 4 évre pontosan mennyibe kerül?előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Lekszikon
csendes tag
Ha valakit érdekel:
vettem a Toshiba NB100 netbookot. Ez a tökéletes megoldás "ölben netezésre"! A kijelző éppen olvasható, a gombsor jó, a tapipad még használható, erre a célra nem is kell több. Kicsi, könnyű, praktikus. Este pl. csöndes üzemmódra lehet váltani, ilyenkor a ventillátort nem kapcsolja be, nyilván a teljesítménye is csökken.
Rossz, hogy a fekete gombokon SZÜRKE betűk vannak -micsoda hülység már- sötétben nem látszanak. Szép a fényes kijelző képe, de tükröződik rajta minden.
Eredetileg linux volt rajta, sp3-as xp-került rá helyette, egy jó délutános munkával. Tökéletesen működik. Ubuntu alatt 2,5 órát írt egy feltöltéssel, xp alatt 1! órával tovább bírja! A valóságban is.
Három(!) év garanciával70 ezer volt egy rövid ideig, s nagyon jó vétel, de így utólag ennél többért is megérte volna megvenni.[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
Melyik Toshiba notit ajánljátok 120eFt körül amelyikhez van Xp driver?
Ballagási ajándék lesz.
-
Coolmat
őstag
Elfelejtettem írni, de Atheros van benne (mondjuk ez a linkelt driverből kiderül).
Lényeg: a Toshiba oldalán található client utility nem driver! Amit linkeltem drivert azzal működni fog (a client utility nélkül is, de ha felteszed az sem baj).
mod:
waces által linkelt megoldást ugyan még nem próbáltam, én így csináltam az MSI notim esetében (van amelyiknél nem működik ez a módszer), idézet egy korábbi postomból:"AHCI drivert utólag úgy tudod feltenni, hogy elmész az eszközkezelőbe, és megkeresed az Intel ICH8/M Ultra ATA storage controllers drivert. Driver frissítésére nyomsz, akkor előjön a varázsló, ahol a következőket kell nyomni sorban: Windows update nem kell -> telepítsen a listából vagy adott helyről (haladóknak) -> Ne legyen keresés, magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot -> Saját lemez -> Tallózás -> keresd meg a letöltött drivert (iAHCI.inf), a listából pedig válaszd ki az Intel ICH8M-E/M Sata AHCI controller nevűt (lehet kicsit más a neve, ha régebbi drivert használsz, amit fentebb is linkeltem, azzal ilyen néven fut). Ha sikerült telepítenie, akkor bekapcsolhatod az AHCI módot a BIOS-ban, és működnie kell ilyen módban is. Ne lepődj meg, ha újrainduláskor felteszi a régebbi ICH8-as Ultra ATA drivert is, mert az kell a DVD-nek még."
Esetedben ICH9/M drivert kell feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Coolmat
őstag
válasz jeronymo #5187 üzenetére
Szia!
Korábban telepítettem egy ilyen notira XP-t mint amilyen a tied, a wifi-vel és az FN működésrebírásával megszenvedtem én is kicsit. Íme a hogyan telepítsünk XP-t L300-20L-re (sokadik felvonás):
1. Ha szeretnénk kihasználni a SATA örömeit (vagyis nem IDE módban működtetni a vinyót), akkor integrálnunk kell a megfelelő SATA drivert az XP telepítőbe. A driver letölthető innen, a leírás a driver integrálásához pedig elolvasható itt (érdemes az SP3-at is beleintegrálni a telepítőbe, ha nem lenne még benne).
2. Ha kész a tökéletes XP telepőnk SATA driverrel, átállíthatjuk a BIOS-ban a SATA-t AHCI módra, utána kutya kötelessége felismerni az új XP telepítőnknek a vinyót.
3. Ha fent van az XP jöhetnek a driverek. De nem ám ész nélkül, szépen sorjában. Kezdjük a legfontosabbakkal: chipset (az elérhető legfrissebb), VGA, hang (elérhető legfrissebb), LAN driver, WIFI driver. Utána még jöhetnek az egyéb apróságok (ha még maradt valami felkiáltójeles az eszközkezelőben).
4. Ha szeretnénk használni az FN gombbal elérhető extra funkciókat (fényerő állítás, touchpad letiltás stb.) akkor a Toshiba oldaláról töltsük le és telepítsük megfelelő sorrendben a következőket:
Common Module,
Assist,
Controls,
Hotkey Utilities for Display Devices,
Utilities,
Touchpad On/Off Utility.Valamelyik (nem emlékszem pontosan melyik) telepítésénél be fog szólni, hogy nem találja a Common Module-t, ne törődjünk vele, nyomjunk nyugodtan a továbbra.
-
jeronymo
csendes tag
Most kellene egy hatalmas segítség!!! WLAN driver 3 féle van azon belül még jópár fajta, namost honnan tudjam hogy nekem melyik kell? van intel atheros meg realtek :Smert a gép alján a címkére WLAN MAC van írva, sorozatszámnak meg valami ATH-s sorozatszám ... ha csak annyit megmondotok hogy honnan tudom melyik kell már azal segítettetek. Köszi előre is.
Ui.: még mindig L300-20L -
jeronymo
csendes tag
visszaolvastam fórumon és találtam 1-2 dolgot ami lehet hogy segíthet, szal most megyek letöltöm, felpakolom miután lecsupaszítottam az XPt, felpakolok mindent és ha úgy megy akkor reagálok.
-
jeronymo
csendes tag
válasz VANESSZA1 #5182 üzenetére
Be volt kapcsolva a Wifi a gépen is ha ere gondoltál, sőt a LED is világított ... de akkorsincs semmi ... mind1, elvileg nemsokára kiérnek a t-online-osok, megnézik a routert, meg megkérdem hogy mi a rákot kell csinálni, meg közbe olvasgatok vissza hogy mégis milyen drivereket kell leszedjek, bár sztem ebből oprendszercsere lesz ha már előttem írták hogy Vistával gyönyörűen megy.
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Toshiba L30-10X PSL33E XP - LAN drivert keresek.
Help!
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz polonic #5177 üzenetére
Igen, én azt is ( Ubuntu) meg az Xp-t is használom. Jól megférnek egymással. Az Ubuntu jó munkára , az Xp játékra. Az utolsó verziót szedd le az jó, sok mindent támogat, és nem nehéz használni...
De akik mindkettőt használnák, itt találnak Toshiba Xp-s Drivereket:Xp Drivers for Toshiba Notebook
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
jeronymo
csendes tag
Nembaj, ezért inkább leírtam mik a problémák
Igen, mindent onnan szedtem le, semmi kedvem másik gépet venni idegen vírusos driverek miatt ...
Fn-hez mind3 driver kell? nemár O.O külön-külön próbálgattam, de nem ment, vagyis a driver programja ment, de ugyanúgy nem reagált semmit.
A WLAN-t is onnan szedtem, mindet kipróbáltam de még ígyis semmi ... mind1, ha nem jön össze akkor vistával eleve nagyobb esélyem van... (bár azis lehet hogy az xpt se ártana frissíteni, csak 5 éves :$ xD)
Oks, utánanézek, hátha találok valamit. -
polonic
félisten
válasz jeronymo #5178 üzenetére
Az előzőt nem neked írtam.
Neked most akartam.
A toshiba oldaláról töltötted a drivereket? A gyorsbillentyűkhöz a common module, controls és hotkey utility-t feltetted? A toshiba oldaláról származó WLAN-al sem megy?
Volt ilyen probléma, olvass vissza itt a topikban, lehet találsz megoldást rá. -
jeronymo
csendes tag
válasz polonic #5177 üzenetére
Végigpróbáltam az összes drivert a Toshiba honlapján, szépen kikerestem a gép adatait. Namost a hang meg a vga vezérlő gyönyörűen fut, a gyorsbillentyűk úgy 90%a semmit nem reagál, de inkább 99%, Wifihez meg egyáltalán semmit nem találtam ami segíthetne. Olvasgattam más fórumokon is, ott írtak olyat, hogy az XP nem fut rajta ... namost érdekes hogy az enyémen fut csak épp a driverek nem mennek rajta. WLANnál meg egyáltalán semmi reakció. Ha felrako egy drivert azt írja ki hogy nem talál adaptert O.O
Akkor a másik, olvastam valami olyat is, hogy a routerekben eredetileg le van tiltva a WLAN, magyarul be kellene szólni hogy oldják fel és esetleg utána van esélyem? Tudom tudok hülyeségeket kérdezni, de 1. notim és nem kis pénz volt ^^
-
jeronymo
csendes tag
Halee!
Tegnap vettem egy Toshiba L300-20L típusú gépet stk minden, 1 a probléma, semmi drivert nem adtak hozzá. Szépen hazamentem, rá az XP és szedegettem le a drivereket minden, de kb 3/4e egyáltalán nem megy. Namost a kérdés az, vagyis kérdések, hogy lehet e az az ok, hogy ez a típus vistára van kiépítve és nem szereti az xpt, esetleg valami xp driver kell hozzá hogy minden menjen? Most megpróbálom még vistával elvileg úgy magának is felpakolja az alap dolgokat.
A másik dolog. WLAN-t hogy a fenébe csináljam meg XP alatt? akármit csinálok, az összes konfigot végigpróbáltam már, az összes legkisebb beállítást végignéztem de ugyanúgy semmit nem ír ki. Valakinek van ötlete mit tudnék ezekkel csinálni? Jó lenne ha tudnátok segíteni, mert Photoshophoz meg Directorhoz kellene a gép, de így nem nagyon tudom használni driverek nélkül :S
-
őstag
Hamarosan itt az Ubuntu 9.04
Toshiba laptopon az Ubuntu valami fantasztikus! Jobb mint a Windows[ Szerkesztve ]
-
waces
aktív tag
válasz Squirrel #5096 üzenetére
kicsit megkesve reagalva. maga a vas jo (csak legyen turelmed konfigolni, foleg ha xp-t akarsz rajta futtatni, de a vista is tobb, mint next-next-finish). utana mar kellemes.
ami negativuma az a hangos billentyuzet (bar ez megszokhato) es a boritasa, amiert siman jar a "faszkorbacs", mert bar szep, de olyan 15 perc hasznalat utan egyszeruen undoritoan nez ki az ujlenyomatoktol.)
egyebkent, ezektol eltekintve, egy jol hasznalhato vas. akar irodai felhasznalasra, akar otthonira, beleertve a jatekot is (eve fut rajta, mas meg nem kell de valoszinuleg a legujabb gameken kivul elfut rajta aminek kell). filmet lehet rajta nezni (szerencsere hdmi is van rajta), memoriaigenyesebb alkalmazasok is elfutnak rajta.
de ha van vmi konkret kerdes, csak mondEvery living creature on earth dies alone.
-
eszperesz
csendes tag
válasz eszperesz #5148 üzenetére
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni,hogy a két gép közül melyiket válasszam és egy pár szóban,
hogy mi a különbség a gépek közt esetleg másikat hasonló árfekvésben.
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=2922
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=3188 -
bnorci71
addikt
L300-20
felraktam az NHC 4.0 -t a CPU hőmérsékletét nem mutatja
Valaki tudja miért?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
L300-20L-hez a starter kitbe adott egeret hogy lehet életet lehelni?
+ gépen próbáltam de egyiken se müködik, még sima egérként sem
A win egy hibát dob hogy az USB eszközt nem lehet telepíteni
Más egeret a gép simán felismeri elfogadja.
A gép többi része úgy néz ki összeállt"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
RockHaRD
addikt
Időközben magára talált a gépecske, viszont az a baj, hogy amd honlapjárol nem leszedtem sima radeon 2600-ashoz a drivert, de nem működik vele :S erre van vmi megoldás?
-
bope87
aktív tag
Sziasztok!
Én 2 hónapja vettem egy L300-20L típusút, és maximálisan elégedett vagyok vele. eDigitálnál vettem anno, egy "Toshiba Starter Kit"-tel, dehát a táska kicsi, egér és az USB-HUB legalább hasznos. Most 3000-el drágább mint anno.
Oprendszer nélküli amúgy, én Vista-t raktam rá, és semmi gond nem volt a telepítésnél, minden ment simán -
RockHaRD
addikt
válasz polonic #5156 üzenetére
Most felment közben a fasza vista, csak netet akarok rá varázsolni. Toshiba honlapon 3 különböző wireless driver volt, abbol 2-t felraktam eddig sikertelenül, most rakom a 3.-at hátha jó lesz
szerk.: 3.-kal sem történt semmi. Mindegyik után megkérdezi, hogy jól van-e, v reinstall. mondom jóvan... de nem történt semmi van egy Ehternet Controller, egy Mas Storage Controller, meg egy Unknown device
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz RockHaRD #5155 üzenetére
Nem kell utána felrakni. Az csak annyit jelent, hogy milyen win alól frissíted. A frissítő exe 32 v 64 bites. A bios maga ugyanaz amit feltesz mindkettő.
Majd felteszed a synaptics drivert és meg fogod látni. Ez nagyon jó fícsör szerintem. Tehát: megérinted azt a kettő nyilas kis jelet, ekkor elkezd világítani és azzal a 6 micsodával programokat tudsz indítani. A felső három alapból be lesz programozva, de azt a synaptics beállításainál a tapping dual mode-nál tudod megváltoztatni. Az alsó 3 meg nincs beállítva, így ha elsőre rányomsz feljön egy ablak, ahol betallózod a programot, amit futtatni akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz polonic #5154 üzenetére
ilyet sem láttam még, hogy egy adot bios csak 64, v 32bittel megy :-/ most felrakom a 32-est, mert olyan vistát tolok fel éppen, de ha veszek még 2 giga ramot, akkor meg rakhatom fel a 64-es biost is :S
amugy a tapipad naon szép mintás, de a jobb szlén lévő "görgőn" kivül van 6 gomb, azok egyfelől mire jók, másfelől hogy működnek?
-
polonic
félisten
válasz RockHaRD #5150 üzenetére
Na akkor menj fel a toshiba oldalára. [link] Itt ki van választva az a short model number, ami neked van. Aztán innen szedd le a toshibás dolgokat, meg a többi drivert is leszedheted, ha egyeznek. Ha nem akkor a gyártónként le tudod szedni ezeket a saját honlapjukról.
-
eszperesz
csendes tag
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni,hogy a két gép közül melyiket válasszam és egy pár szóban,
hogy mi a különbség a gépek közt esetleg másikat hasonló árfekvésben.
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=2922
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=3188 -
RockHaRD
addikt
sziasztok, ma vettem egy A200-23J tipusu notit, és az a kérdésem ,hogy hol a halálban találok hozzá drivereket? kaptam hozzá mindent, de ezeket a buherált windows-okat én nem csípem :/ Toshiba honlapján nem is ismeri fel ezt at ipust
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Egy Tosi L300-20l-re felraktam az XP-t, majd az itt több helyen leírtak alapján feltettem a
1_ Chipset
2_VGA
3_Sound
4_Com_mod
5_Assist
6_CTRLSilletve a CTRLS-t csak tenném mert azt írja nincs fent a Com Mod és megkérdezi folytatom-e a telepítést.
Mi lehet a kínja?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
suste
veterán
Sziasztok!
Van valakinek ilyen gépe:
Toshiba Satellite Pro U400-13Jszeretnék venni egyet, de elötte kipróbálnám hogy a 12V/220V inverterem tudja-e tölteni (a vágott szinuszjel miatt nem minden laptopot tölt sajnsos), viszont a boltban nem engedik a próbát
Jó lenne ha össze tudnék futni egy ilyen tulajával valahol Pesten.köszi!
suste
-
Balinov
titán
Urak,
akinek a toshijaban a B/G-s REaltek adapter USB interfeszen kapcsolodik a rendszerhez, az sughatna, hogy honnet lehetne az L350D supportoldalarol letolthetonel frisebb wifi adapter driver vista 32bit ala leszedni, annak nagyon megkoszonnem. Igaz, egyket honappal korabban, de probaltam a REaltek letolto oldalarol a megfelelo chipset/OS verzio kombot leszedni, de nem engedte felrakni, mondvan hogy ez az illesztoprogram nem az, ami kell.
Koszi a segitseget
Balinov
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
szuzy
csendes tag
Tudna valaki a200-1s9-es touchpad -ot illetően segíteni
-
cecil
aktív tag
A nagy dilema, melyik legyen:
TOSHIBA Tecra A10-12L:
core 2 duo T5870 ( 800MHz, 2Mb L2, 2GHz)
2Gb 800MHz ram ( 2x1Gb)
intel GMA 4500HD
15,4 1280x800
250Gb HDD
Bluetooth, Wifi, LAN, eSATA,soros port,IEE 1394, VGA out, HD audio, webcameraTOSHIBA Tecra A9-147:
core 2 duo T7500 ( 800MHz, 4Mb L2, 2,2GHz)
3Gb 667MHz ram ( 2+1Gb
intel GMA x3100
15,4 1680x1050
250Gb HDD
Bluetooth, Wifi, LAN, ,soros port, VGA outXP prof fog rajta futni ( a program miatt amit kell használnunk )
MUNKÁRA kell, a lényeg a SOROS port volt a gép miatt aimt rá kell kötni és max 250e Ft
nem tudok dönteni --- erősebb proci + nagyobb felbontás kontra erősebb video
( ram bővítés + 9000 Ft tehát az nem annyira fontos )adatfeldolgozáshoz kell, nem 3d munka, sem film, sem játék, esetleg képnézegetés + szerkesztés
a válasz viszonylag sűrgős lenne, holnap meg is rendelném...
-
sajav01
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy L300 Toshibát, felrakták rá a service pack 3 XP-t de sajna 3 perc kell neki indításkor, hogy betöltse. ezt követően már nincs vele gond, de aggaszt a 3 perc. mi lehet a baj?
köszönöm -
szuzy
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba a200-1s9 laptopon nem tudom a touchpad-ra váltani.Vista home premium gyári cd van rajta amit a géphez adtak .1 év után a helyreállító lemezzel újra telepítettük és azóta nem működik.a driverek fent vannak. Aki tudna segítsen fontos lenne.
-
őstag
Karaj kis gép lehet...
Nekem Toshiba A200 1IW van, eddig semmi gond...Kopp-kopp
Szépen fut rajta szinte minden game, pl. Burnout Paradise..vagy Brothers in Arms-Hells Highway
De akár munkában is tökéletes társ AutoCad..stb
Egyetlen gyenge pont szerintem a Vista, én gyorsan leszedtem és ment rá a jól bevált XP..
Sok sikert a géphez !Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
polonic
félisten
Helo!
Nekem hasonló van, a proci t7250 a vinyó meg 200-as. A többi megegyezik. Stabil kis gép, semmi baja eddig, 1 éve van meg. Volt már leejtve is, táskában mondjuk, nem lett baja szerencsére. Festék nem kopik még eddig sehonnan róla, a csuklótámasznál sem. Billentyűzete nekem kellemes. Nem olyan hangos a hűtése, bár egy picit lehetne halkabb, de abszolút az elviselhető kategóriában van. Nem melegszik a billentyűzet felőli részen, éppen hogy langyos. Sebessége teljesen jó amíg nem játszol vele. Újabb játékokra gondolok most. A régiek elmennek rajta. A hd2600 nem igazán egy acélos videókártya. Egyik általad írt játékot sem próbáltam rajta, úgyhogy nem tudom milyen sebességgel fog menni rajta. De kompromisszumokat kell kötni a beállítások terén majd szerintem.
A notebook nem is játékra való a véleményem szerint, csak megjegyzésként.[ Szerkesztve ]
-
loki22
tag
-
thug
tag
nos megpróbáltam mégsem jó...
Bios ban AHCI, váltottam kompatibilis módra és nem csipáz semmilyen oprendszert!
Mindig oda lyukadok ki, hogy nem talál rendszert...
bootolásnál dvd rom kiválaszt windows sp2vel semmi nem tetszik neki, winsp3, ugyanaz, win vista sp1 ugyanaz!
no most akkor mit is tegyek?
Zsír új a gép, rendszer nélküli verzió...köszi
Melyik maradt fenn tovább, a Magyar Korona vagy a szlovák korona?
-
thug
tag
Bocsi már megvan feljebb
[ Szerkesztve ]
Melyik maradt fenn tovább, a Magyar Korona vagy a szlovák korona?
-
ABE
őstag
válasz Barett 50cal #5117 üzenetére
Integrált a videokártya, nem cserélhető. A notebook alaplapok általában eléggé típus specifikusak, így annak a cseréje se lehetséges, mert nem fogsz találni bele másikat. A processzor általában cserélhető, ha jól tudom a tiédben Pentium M740 van. Ennek a helyére a legerősebb betehető a 2.13 Ghz-es Pentium M770 és a 2.26 Ghz-es Pentium M780. Ezeket szinte lehetetlen felhajtani, az alig gyorsabb M750-esből van itt fent egy az aprók között 8e-ért, de szerintem nem éri meg a csere...
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Megint én,ugyanazzal a notival.(Toshiba L20-100)
A RAM és a HDD megvan akkor,megilsez rendelve,de ha jóltudom ebben nem lehet cserélni procit se VGA-t,deszeretnék...Ebben nem ugy van,hogy az alaplapra van integrálva??SZóval ha most én szerzek vhonnan,egy olyan lapit,és belehet passzolni,akk azzzal megy nem??
Nemtudjátok hol lehet ilyet kapni??Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
perro
csendes tag
nem találom, bár lehet, hogy volt már, de mi a különbség alapvetően az L300 pro és nem pro közt?
-
ABE
őstag
válasz Barett 50cal #5112 üzenetére
Ha 915GM a chipset, akkor tudtommal csak 2Gb megy bele maximum, az is 2x1Gb felállásban. A max. támogatott sebesség pedig 533Mhz, tehát ennyire "lefojtva" fognak menni a 667-es memóriák.
-
ABE
őstag
válasz Barett 50cal #5109 üzenetére
Gyárilag asszem 400-as memóriával adták, de a chipset támogatja tudtommal az 533-as memóriákat is (összesen 2x1Gb-ot). Annyi gond van mindössze, hogy valószínűleg már csak használtan lehet szerezni 400-as vagy 533-as modulokat. De szerintem a 667-est is elfogadja, én most cseréltem le a szintén 915GM chipsettel rendelkező notimban a memóriákat olyanokra, és simán megy vele. Ha érdekel, van eladó 2x512Mb memóriám.
A HDD bővítéssel nem szokott gond lenni, azt kell megnézni, hogy milyen csatolója van (szerintem a tiéd már SATA). Töltsd le az EVEREST próbaverziót, az tutira megmondja.
Medcomp
Sajnos nincs most ötletem, talán ITT vagy ITT próbálj még kérdezősködni. Windows 7 nekem bejött, már egy hónapja használom, de még csak béta állapotú. Szerintem jobb a Vistánál, bár igazság szerint nekem azzal sem volt gondom.
[ Szerkesztve ]
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Van egy Toshiba L20-100as notuóim,és szeretném bőviteni a memóriáját és a HDD-jét.
Ramból ha jóltudom 400as kell bele,de ha mondjuk teszek bele 533ast teljesen uj oprendszerről menni fog vele??A másik a hdd,amit olyan 120GBra szeretnék.
Lehetségesek???ÜDv
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
laszi84
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm Toshiba notik után. A300-as széria érdekelne. Konkrétan : A300-1G2, A300-1ED, A300-1PK. Egy tesztben azt olvastma, hogy az A300-as sorozatnál szeret gyengélkedni a WiFi, mi igaz ebből? Egyébb tapasztalatok is érdekelnek!
Köszi!
-
ABE
őstag
válasz Medcomp #5101 üzenetére
Valószínűleg driver probléma lesz, ugyanis ez a modellszámú L40 csak Vista támogatást kap hivatalosan. Amit kipróbálásra tudok javasolni, hogy töltsd le az Intel honlapjáról azt a chipset drivert, ami kicsomagolható (tehát nem az exe, hanem a zip fájlt). Miután kitömörítetted, az eszközkezelőben az USB és az alaplapi vezérlőkhöz próbáld meg manuálisan hozzárendelni a drivert, hogy az adott mappában keresse az illesztőprogramot. Hirtelen más nem jut eszembe sajnos...
[ Szerkesztve ]
-
Medcomp
tag
válasz Medcomp #5101 üzenetére
Kipróbáltam a gépet egy másik Stickel is, azzal is ugyan ezeket a hibákat csinálta. Próbáltam feltelepíteni egy SP2-es XP-t az SP3-as helyett, az sem segített. Toshiba oldalán láttam, hogy a 2.3-as BIOS csak Vista-hoz jó, sajnos ez van a laptopon. Letöltöttem egy 2.2-est, de azt meg nem engedi a hozzá adott WinFlash telepíteni, mert régebbi. Erre esetleg van valakinek ötlete, hogy tudnám mégis feltenni?
www.medcomp.hu
-
Medcomp
tag
Sziasztok!
Egy Toshiba L40-12X (PSL40E) laptoppal van gondom. Van hozzá egy T-mobile-os web'n'walk Stickem, ami csak akkor működik, ha ha hátsó két USB luk közül dugom be valamelyikbe, az oldalsóban nem tudja regisztrálni magát a hálózatra. PIN-kód kérés van ott is, tehát az USB felismeri, és kommunikálni is tud vele. A hátsó USB-kbe dugva regisztrálja magát a hálózatra, és kapcsolódni is tud az internetre, de úgy is iszonyú lassú. A stick szerintem jó, egy HP és egy DELL laptopban is próbáltam, mindkettőben hiba nélkül, és gyorsan működik.
A Toshibához letöltöttem az Intel oldaláról a chipset drivert, az nem segített.
Más nekem nem jutott eszembe, google-ben még nem találtam megoldást.www.medcomp.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer Full HD laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 2 - I7 7600U CPU - 512 NVM SSD - 16GB DDR3 - 14" WQHD Touch - Win10
- ALIENWARE M15 R7 15.6" FHD 165Hz i7-12700H 32GB DDR5 1TB RTX3070Ti 8GB
- Microsoft Surface Laptop 7th Edition - Snapdragon X Plus / 16GB RAM / 512GB SSD / Copilot+ PC - ÚJ!
- A LEGOLCSÓBBAN! BESZÁMTÁS VAN! Lenovo Legion 7, Ryzen7, RTX3080 16GB vRAM, 32GB RAM, 16" 2K kijelző
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest