Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
davidoff01 #5099 üzenetére
A Solid Edge még egy sokkal gyengébb Intel GMA950-es kártyán is elfut egész normálisan egy jó procival, inkább akkor lehet probléma a VGA-val, ha nagyon sok alkatrészt kell megjeleníteni. De szerintem ennek a gépnek a teljesítménye simán elegendő.
-
davidoff01
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire jók a toshiba laptopok??? Bár ahogy néztem a fórumot, sokan dicsérik.
Nekem főleg rajzok tervezésére kéne (2D és 3D-s progikra - pl. Solid Edge)Toshiba Satellite A300-1NO
* Core 2 Duo T5800 2,0GHz
* 3GB RAM, 250GB HDD
* Radeon HD3470 VGAEz a gép megfelel ilyenre!? (igazából a videókártyáról nem tudom eldönteni, h jó e vagy sem)
????
-
Coolmat
őstag
Szia!
Remélem még nem későn válaszolok. Ha AHCI módban szeretnél XP-t telepíteni, akkor szükséged lesz 2 dologra:
1. SATA AHCI driver
2. N-lite nevű program.Az N-lite-al tudsz mindenféle okosságot integrálni az XP telepítő CD-dbe (jelen esetben a linkelt SATA drivert), ennek menete itt le van írva. Ajánlott beleintegrálni az SP3-at is, kevesebb gond szokott vele lenni laptopoknál, mint az SP2-vel.
Ami furcsa, hogy a Vista sem akar felmenni, pedig abban van alapból AHCI driver. Ha a fent leírt eljárás sem hoz sikert, akkor vidd vissza szerintem. -
pbarna
csendes tag
Sziasztok.
Nagy gondban vagyok!!
A tegnap szállították házhoz a Toshiba Satellite Pro L300-20L laptopot oprendszer nélkül.
XP Home-ot sp2-vel integrálva szerettem volna rátelepíteni.A biosban átállítottam a sata-t kompatibilis módra. A telepítő betöltődött,a merevlemezt megfelelő nagyságunak felismerte,amit három particióra osztottam. A c particióra történő telepítéskor, formázás után, a gép természetesen újraindult.Ezután jött a gond.A telepítés nem folytatódott hanem ezt ija ki: Hiányzó NTLDR Ujrainditás ctrl+alt+del (mintha nem lenne c partició "gondolom")
Próbáltam bootolni ismét lemezről de az be sem töltődik, csak tök üres képernyő, a gép megy de semmi nem történik.
A haveromtól kértem egy Vistás telepítőt, Az betöltődik, de aztán a telepítőlogójának futó kockáit nézhetem unalomig.A bios-ban a sata visszaállítva AHCI-re.
Többszöri próbálkozásra is semmi.
Teljesen tanácstalan vagyok. Ha valaki tudna segíteni abban hogy mi lehet a gond és hogyan lehetne helyreállítani, nagyon megköszönném. Ilyenkor a garanciás dolgokkal sem vagyok teljesen tisztában. -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Laptop vásárlást tervezek már egy ideje, kikötöttem végül HP6830s-nél, de amilyen konfigban szeretném, olyanban egyelőre sehol sincs. Kpatam most rá ajánlatot:
Toshiba Satellite P300-1E9
Intel® Core2 Duo T5800(2.0GHz/2MB/800MHz)
3GB 667MHz DDR2 SO-DIMM (2+1GB)
17.1" WXGA+ TruBrite® (1440x900) TFT
250GB SATA HDD
Win Vista Home Premium HUN
8x DVD+/-RW Dual Layer meghajtó
ATI HD 3470 256 MB
Lítium-ion akkumulátor
Magyar billentyűzet
Integrált 802.11a/b/g/n WLAN
Bluetooth
6x USB2.0 / ExpressCard slot/ 1x S-Video / HDMI kimenet /1 x Firewire / 5-1 kártyaolvasó,
Integrált 1.3 Megapixels Video Camera + Microphone)3 év garival.
Minőségre, összeszerelésre milyen a Toshiba? Sajnos nem ismerem, ebben az ársávban 200k körül azért is maradtam a hp-nál, mert arról írták a legkevesebb rosszat.
Köszi!
-
Tvox
csendes tag
Recovery-vel újratelepítettem a vistát, de továbbra sem férek hozzá a Power Saverhez, és a Catalist c centerhez.. a telepítés közben semmit nem engedett állítani, előre beállítottak mindent, még a partíciókat is újra formázta a telepítő. Berágtam, leformáztam mindent újra, másik Vistát tettem fel, de erre meg nem tudom telepíteni a drivereket. A toshiba honlapjáról szedtem le, a chip-setet az ati- tól töltöttem le. Pl a videokártya-driver, + ccc feltelepül, de a vista továbbra sem látja őket… . audio-driver sem települt... Az gond lehet, hogy a PSHCE jelzésű laptopokhoz nem volt driver, de a gép típushoz (A 300D-18B) tartozó egyéb drivereket szedtem le? Ötlet??
-
pmatthew
tag
Üdv. Van egy toshiba a200- am és a képernyőn keletkezett egy ilyen: [kep] . Szerintem ez nem pixel hiba, úgy néz ki mintha valami piszok került volna oda, csak nem tudom elképzelni hogy. Látott már valaki ilyet?
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm a következő problémával fordult hozzám:
van egy Toshiba notebookja, amit szokás szerint kikapcsolt este. Éjjel arra ébredt, hogy a gépben lévő dvd meghajtó olyan hangokat ad, mintha valamit be akarna olvasni. Megnézte a gépet, de az nem volt bekapcsolva, viszont a DVD pörgött. Próbálta bekapcsolni, de nem ment neki. Akksit eltávolította, a dolog abbamaradt.Találkozott már valaki ilyennel? Nem tudom, egyáltalán lehetséges-e ez, de gondoltam hátha...
Minden tippet, ötletet, hozzászólást előre is köszönök!
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
pzs0315
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék notebook-ot venni, de már teljesen tanácstalan vagyok. Annyi gépet néztem, hogy totál belezavarodtam. Alapvetően az ár-érték arány számít, legyen megbízható,strapabíró, irodai alkalmazás, filmezés és játékra is használnám.(a mai játékok is fussanak rajta frankón-pl.OD5,Crisys).A képernyő min 15,4". 200-300K-t szánnék rá. Milyen ilyen képességű Toshiba gépet tudtok ajánlani?
Előre is köszi a segítséget! -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Van nálam most egy toshiba a200, de nem tudok rájönni, hogy milyen video-driver kell hozzá, xp alá.
A gyár honlapján nincsen semmi xp alá, de support forumban, van egy link, hogy a kanadai oldalon vannak xp driverek, találtam is ott video drivert, de az valami intel 965-re való ebben pedig eléggé valoszinu, hogy valami nvidia van, mert van rajta egy nvidia matricás logó.
Everest nem ir ki semmit a megjelenítés fülnél.Tud nekem valaki segíteni?
Üdv.:
Misi -
-
Tvox
csendes tag
Valami érdekesség van Toshibáéknál – nem található sehol display driver AMD-s Satellite A300-hoz. Sem XP-hez, sem Vistához. Állítólag ebben van a Sata-driver. Pár napja még láttam is, de most nem talál semmit, mint ha leszedték volna. Így aztán biztosan nem lesz Sata driverem..
-
bdany89
csendes tag
Hali. Így van, játékhoz kéne. Mondjuk kicsit bosszant, hogy az ugyanilyen integrált kártyával és uennyi memóriával meg procival rendelkező haverjaim notebook-jain nem szaggatnak be az említett játékok. Sőt ami a legviccesebb, hogy egy ismerősömnek csontra ugyanez a gépe és neki sem szaggatnak. Ki érti ezt....na mindegy!
ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)
-
Tvox
csendes tag
Korábbi gépemen Nvidia Go 7300-as volt, azon ha a képernyönél kisebb és más oldalarányú képet állított be egy játék pl, akkor az oldalán kis fekete csík volt, de a kép maradt az eredeti arányaiban. Ilyet keresnék most az Ati kártyán is... Eddig még semmire nem mentem... Ja, a chipset AMD 780 G - na ehhez kellene Sata drivert keresnem. Köszi a segítséget még1x!!
-
Nfol
csendes tag
Nekem L40-18W-m van, 2 GB memóriával, a többi hardverelem közel azonos. 3DMarkot soha nem futtattam a gépen, szóval nem tudok neked pontszámról beszámolni.
Amit meg kellene nézni szerintem, az az, hogy feltelepítetted-e az Intel Matrix Storage Managert is a merevlemez-vezérlőhöz. Úgy találtam annak idején, hogy ennek az elhagyása jelentősen visszafogja a lemezműveletek sebességét. Ezenkívül egy BIOS-frissítésen is el lehet gondolkodni.
-
Tvox
csendes tag
Köszönöm a gyors választ, megnézem azt a cpu-z-t!
Elvileg admin szinten vagyok a gépen, de nem tudom, jelszóval kell-e bejelentkeznem ehhez..
A telepítéseket készen kaptam, nem én követtem el… megpróbáljam eltakarítani és újra feltenni a programokat?
Egy régebbi játék futott 1024x768-ban, és megnyúlt a kép, ezért szeretném rögzített képarányokkal a gépet, nem zavarna egy kis csík a kép oldalán. -
ABE
őstag
Úgy emlékszem, hogy másnak is volt már itt ilyen gondja, hogy kevesebb pontot adott a 3DMark, mint amit várt, de sajnos nem tudom már, hogy mi volt a megoldás, ha egyáltalán volt. De az szinte biztos, hogy ilyen miatt nem fogják garanciában fogadni a gépet... Mintha olyasmit is olvastam volna, hogy Vista alatt jobban szerepel az X3100?
Melyik 3DMark-ot próbáltad egyébként?
N-vidi-A
Szerintem reális hőmérséklet, nálam az 1.86-os Pentium M az IBM T43-ban megy alapon 50 fok környékén.
Tvox
Ha AMD-s a gép, akkor tuti nem Intel chipset van benne, valami ATI-AMD típus lesz a nyerő. Próbáld ki a CPU-Z nevű programot, ez pontosan megmondja a chipset típusát. Tuti, hogy rossz SATA drivert integráltál a lemezbe.
Ha egy programnál meg van határozva, hogy mekkora felbontásban tud futni, azt nem tudod felülbírálni. Ha nem natív felbontásban fut a cucc, akkor lesz életlen a kép.
Nem lehet, hogy a programbeállításokhoz azért nem férsz hozzá, mert valami jogosultság hiányzik hozzá? Power Saver külön elérhető, meg a Control Center is elvileg... Minden driver rendesen fel van rakva?
[ Szerkesztve ]
-
Tvox
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a notik terén. Egy hónapja vettem egy T. Satellite A300-18D (PSAHCE) gépet, de kezdek belefáradni. Most találtam ezt a fórumot, remélem tud valaki segíteni. AMD 64 X2 QL-62, 3 Gb RAM, Ati HD 3470, kb ezek vannak benne, előretelepített Vista, -cd, dvd semmi, recovery diszket kreáltam. Az egyik gondom az, hogy nem tudok semmi mást állítani a videokarin, csak amit a vista enged, ez meg nem sok. Fut a háttérben a Catalist Control Center, de nem tudom előhívni, hiába telepítettem újra. A képernyő felbontása 1280x800, és ha egy program átállítja a felbontást a megszokott 1024x768-ra, akkor torz a kép. Szeretném átállítani a képernyő kezelését, hogy mindig a kellő felbontást használja, torzítás nélkül. Aztán még a Power Saver is fut a háttérben, olvastam itt, hogy abban is vannak beállítások, de ahhoz sem enged valami hozzáférni. Miért?Más: Vista mellé XP-t akarnék… Már nLite-vel is vagy 4 lemezt készítettem, de nem megy fel. Igazából azt sem tudom, milyen chipkészlet van a gépen, csak gyanítom, hogy nem
Intel…Tudja valaki? A kapott papírokon erről konkrétan semmi, ezt a gépet hatféle chipkészlettel szerelik, három Intel, három AMD. Találtam egy Sata drivert, nem vált be, aztán próbálkoztam az Intel Storage-al is, de semmi eredmény. Bios átállításal felment az xp, de inkább maradnék az AHCI beállításnál. Lehet, nem jó a Sata driver, de akkor hol találok jobbat?
Előre is köszi! -
Kbali
nagyúr
válasz
bdany89 #5078 üzenetére
Biztosan nem tudsz beletenni, hiszen a házban el sem férne, a hűtést hogyan oldnád meg? Az integrált helyett pedig pláne nem tudnál rakni nem integráltat.
A nem integrált kártyák asszem mmx csatolásúak, lehet is cserélni majdnem a gép áráért.
Egy notebook VGA sosem fog olyan teljesítményt adni, mint a hasonló desktop verzió.
Egyébként milyen alkalmazáshoz kellene nagyon nagy teljesítményű VGA? Játékhoz? -
bdany89
csendes tag
válasz
bdany89 #5075 üzenetére
Fuhh most nézegettem a dolgokat, lehet nagyon elvagyok tévedve..!? PCIExpress csatolós videókarit lehet egyáltalán notebookba rakni? Csak azért voltam így felbuzdúlva ezen, mert everest több pci slotot is mutat a notiban. De neten nézegetve meg nem találok infót arról, hogy notebookokhoz milyen videókari kell. Felvilágosíthatna valaki
-
BobMaster
senior tag
Erről mi a véleményetek? Katt
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
N-vidi-A
őstag
Hali!
egy 2000mhz-s centrino magos intel celeronM procinak kb milyen homersekleten kell lennie?!
az 50 fok atlag az realis?!
Toshiba Satellite L20-205 notirol lenne szo!Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
bdany89
csendes tag
Üdv!
Azután érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata l300-20l-es gép vagy akár bármely l300-as alaplappal rendelkező notebook PCI-E videókártyával való bővítés terén? Milyen kártyákat érdemes bel próbálni. Megszűnik-e a garancia ha beleteszi az ember. Gondolom ez amúgy csak attól függ mennyire rafkós az ember, mert ugye ha vmi tönkremenne a kis gépben akkor nyilván kivenném a PCIE-videókártyát és visszatenném a jóöreg Intel GMA 4500M integrált cuccos driverét. Sztem nem lehet észrevenni, hogy volt benne más videókártya. Lényeg a lényeg, lehet-e bővíteni? Milyen modulokkal érdemes(nVidia vagy Radeon ???)? És a márka mindegy-e? Én Radeonokkal szemezgetek, azon belül is Sapphire, MSI és Gigabyte gyártók moduljaival(HD3450 illetve HD4350) minden esetben 512Mb memóriával és 575-600MHz-es típusokkal. Előre is köszi a véleményeket,tippeket.ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)
-
sz0tyi
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy egy l40-es nem a világ teteje, de azért ezt már nem tartom reálisnak. A hugom kapott egy l40-17r -t a nyáron. Az a baj a notival, hogy 2 magos a procija, és 1 giga memória van benne, ezenkívül a grafikus chipje is intel gm x3100. A gondom az, hogy bár azt olvastam, hogy kb 1400 körül kéne teljesítenie 3dmark alatt, ő kb kilencszázakármennyit csinál. Ez azért nem tetszik, mert 50% a különbség, és az én a9rp-m 768 rammal, és a gyengébb xpress 200m chippel is tud 1200 körül. Garoztatni akarom, de előbb meg akartam kérdezni, hátha valakinek van ötlete a dologgal kapcsolatban. Ez alapból driver nélküli verzió volt, mindent a netről szedtem hozzá össze, persze a gyártó(Toshiba, vagy Intel) oldaláról. Szóval azt hiszem ilyen szempontból fent van minden aminek kell. Az xp-hez meg egy nlite-tal sata drivert beilletsztett sp2-es verziót használtam.
-
kaprit
csendes tag
Hogyan tudom megállapítani hogy van e benne bluteooth?A dobozán és a leírásában van. Akkor reklamáljam meg a boltban?
-
bdany89
csendes tag
válasz
N-vidi-A #5068 üzenetére
Hát cpu-z-vel már nézegettem párszor. És full power módban kiadja 2160Mhz-et sajnos :S Vagyis nem ezzel lesz a probléma. Videókártyánál a drivernél van a 3D-beállítások fül: ott az illesztőprogram memóriaigényén kívül érdemes mást is állítgatni?
-
bdany89
csendes tag
üdv!
Van egy közel egyhónapos satellite pro l300-20l típusú gépem. Szerencsére már túl vagyok a driver keresgélésen és integrálgatásokon. Minden mükszik úgy ahogy kéne. Egyedül egy bajom volt csak vele, méghozzá az, hogy habár integrált gma4500m grafikus gyorsító van benne, azért szerintem 1280x800-as felbontáson és közepes grafikai beállításokkal elkéne vinnie szaggatás nélkül egy Need for Speed Underground 1-et vagy egy Eastern Road GP( Skoda racer)-t. Az Overspeed nevű autókázós gagyi játékot is próbáltam, de az is tiszta szaggatás. Gondoltam biztos keveset eszik memóriából a vga, ezért letöltöttem a legújabb intel oldalon elérhető vga chipset drivert hozzá és fel is tettem(verziószáma: 6.14.10.5039) . Ezzel a driverrel már betudtam állítani a grafikus illesztőprogram memóriaigényét magas szintre. Eztuán is tiszta lagg minden játék. Ez normális szerintetek? Mégegyszer hangsúlyozom minden alapon van játékoknál(és ált 1280x800 v. 1024x768-as felbontáson tesztelem őket). Előre is köszi a hozzászóláskat.
-
DJK
csendes tag
Sziasztok!
A300-1NO-t vettem pár napja, minden driver fent van (vistát használok), de zene lejátszásnál a hang hullámzik (zenei ütem lejátszásnál lehalkul-visszahangosodik). A legújabb hangkártya driver van fent (realtek). Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
N-vidi-A
őstag
A hang siker, viszont az egesz neten, csak egy LAN drivert talalok a gyartoi oldalon es mashol is es annal egy hibauzenet jon ki:
a"0x7c911669" címen található utasítás a "0x00156008" memóriacímre hivatkozott. a memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read".
ez miért lehet?!
latja a hálózati vezérlőt az eszközkezelőből is, csak kérdőjeles, nem ismert...
es everestben is irja az adatait...nem értem, valami ötlet?!
előre is köszi!
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
N-vidi-A
őstag
Hali!
Lenne egy Toshiba satellite L20-205 notebook-om, es a hang drivert nem fogadja el a toshiba honplajarol, es a lan driverrel van gondom!
esetleg hol talalok meg nem virusos drivereket?!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
kaprit
csendes tag
satellit pro L300-20L a bluteooth sehogysem akar indulni .Mi lehet a baj?
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Szeretett A200-omat lecserélném egy másik Toshibára.
Mindössze annyi igényem lenne, hogy a grafikus kártya ne legyen szűk keresztmetszet, viszont fogalmam sincs, hogy melyik milyen teljesítményt nyújt.
Tudnátok ajánlani egy combosabb vga típust? Vagy akár egy komplett konfigot?
köszönöm! -
waces
aktív tag
eleg sokfele toshi notit hasznalunk es az 1b9/1ba tipusokkal semmi gond nem volt xp alatt (en szemely szerint vistaval eleg sokat szivtam egy 1ba-nal. pontosabban a wifijevel, de ott valoszinuleg a problemas eszkozok is bejatszottak, tehat az valoszinuleg masnal nem jon elo
)
napi szinten hurcolaszva, xp-vel mukodik szepen jol. (a gyari toshi driverekkel)Every living creature on earth dies alone.
-
*Ropi*
félisten
válasz
icezozo #5057 üzenetére
Tépem a hajam...
Tegnap ugye megcsináltam. Ma neki akartam állni wint telepíteni, de a dvd-rom nem volt hajlandó olvasni az rw lemezt, így gondoltam, megpróbálom külső usb-s odd-ről. összedugtam, próbálkoztam, ugyanúgy semmi, csak lila köd volt, hogy tud bootolni usb-ről...Utána be akarok lépni a biosba, és...password, hogy a fene esne bele.
Gondoltam, semmi gond, lekapom. De nem engedi, marad a jelszó. Szerintem, tutira valami alaplapi nyűge lehet ennek a sz@rnak, hogy lejelszavazza saját magát ötletszerűleg...
Egyébként egy német oldalon találtam egy dongle kapcsrajzot a régi Toshibákhoz, meg egy másik oldalon egy billentyűkombót az újakhoz, együtt működött a dolog elvileg. Bár már azon gondolkozom, lehet nem is a dongle szedte le a passwordot, csak éppen olyanja volt a gépnek és magától tüntette el...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék: exem megkért, hogy tegyem rendbe a notiját, egy Toshiba Equium A60-155-öt. Adatmentés megvolt, az már nem gond, viszont került rá egy új bios, de azóta passwordot kér a biosba belépéshez. A Win XP, ami eredetileg is rajta volt, elindul rendesen, de tennék rá egy frisset. Kérdéseim: 1, van esély rá, hogy a bios frissítés HDD passwordot is rakott rá, ezért érhet meglepetés a Win telepítés során? 2, hogyan lehet megszabadulni ettől a bios passwordtől? A belső alaplapi elemhez nyúlás és a nyomtatóportra dugható kütyü kivételével szinte mindennel próbálkoztam már, még más Toshibákra kitalált megoldásokkal is, de sajnos nagyon ragaszkodó fajta ez a jelszó, nem akar eltűnni. Várom az ötleteiteket...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
icezozo
addikt
Az a gond, hogy Toshibáról nekem semmi információm nincsen minőséget tekintve, de elég olcsón elég jó VGA-val szerelt notiról van szó, ezért (is) egy kicsit gyanakvó vagyok.
Minőség, tartósság, a billentyüzet / touchpad ergonómiája, kijelző milyensége, a hütés hangereje, stb. mind érdekelne.
A Toshiba mint noti gyártó az elsők között szerepelt!
én közel 10 éve csak Toshiba notit használok.
szinte mindegyik egy minőségi összerakás, igaz az akksikkal szokott gond lenni.
egyedül ezt nem szeretem benne mert 2 év és gajra megy az akksi,pedig hiába vigyázok rá!
( szinte az összes típusnál csak ez volt a gondom )
én maximálisan elégedett vagyok mert még szervizt nem látott egyik gépem se ![ Szerkesztve ]
http://qwankido.hu/
-
Romvr
őstag
Sziasztok! Egy másik topikban már feltettem a nagy kérdést, de mivel ez a Toshiba topik ezért itt is megkérdem:
Amit kinéztem magamnak az egy L300-1B9-es noteszgép, egész jó 130-135k-s árban osztogatják bizonyos helyeken. A kérdésem az volna hogy kinek milyen tapasztalata van a géppel? Mennyire bírja ha napi rendszerességgel hozom-viszem tömegközlekedéssel? XP-s driverek vannak hozzá azt látom, de minden gond nélkül lehet telepíteni/használni? Meg hasonlók.
Ha esetleg egy problémás típus akkor 150-ig tudtok ajánlani egy másikat hasonló tulajdonságokkal (2 mag, 2 giga, HD-re alkalmas VGA, 15"+)?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
atesss
addikt
TOSHIBA Satellite A200-23J laptoppal van valakinek tapasztalata ?
[link]
IPON: [link] , T2370 + Mobility Radeon HD2600 + 1GB - 157600ft !Az a gond, hogy Toshibáról nekem semmi információm nincsen minőséget tekintve, de elég olcsón elég jó VGA-val szerelt notiról van szó, ezért (is) egy kicsit gyanakvó vagyok.
Minőség, tartósság, a billentyüzet / touchpad ergonómiája, kijelző milyensége, a hütés hangereje, stb. mind érdekelne.
Tesztet magyarul nem találtam, most próbálok keresni angolul.
[ Szerkesztve ]
-
karcsii
csendes tag
válasz
icezozo #5046 üzenetére
Hát megnézem és ott van be nem tudo, csatlakoztatni . Rákatintok hogy csatlakozás megnyilik egy ablak és telepiteni akkaja a bletoot drivert és kiírja ezt [link] . Mit csinájak most? mert ilyen nekem nem volt még. Gyerekek nekem soha nem sikrük semmi
.
http://n-gage.hupont.hu minden ami mobil ! Ha van kedved kukancs be! A kockaság fél egészség.......
-
karcsii
csendes tag
Sajnos nem sikerült ez [link] a hibát írta ki . Egyáltalán van beépitet bluetoot chip a toshiba l300-19j noiban , mert a használati útmutatoban azt hogyták hogy van ! Már tele a hocipöm az ilyenekell hogy soha nem sikrül semmi
.Valaki írja már le hogy kell telepiteni . (légyszi) .
[ Szerkesztve ]
http://n-gage.hupont.hu minden ami mobil ! Ha van kedved kukancs be! A kockaság fél egészség.......
-
karcsii
csendes tag
Lehet olyant csinálni hohy leptopon lévö bluetoot megosztanám a netet és telefonon rákapcsolodnék és ott neteznék? PL:. n73-mon?
-
karcsii
csendes tag
Helló
Segitene nekem valakiezt igenek veszem
na az a problémám hogy vettem egy toshiba l300-19j notit és nem tudom bekeacsolni sehogy a bluetoot . Aszem kell hozzá egy rendes driver de sehol nem találtam . Nem tudom hogy hol lehet leszedni . És windows
Vista SP1 van .http://n-gage.hupont.hu minden ami mobil ! Ha van kedved kukancs be! A kockaság fél egészség.......
-
nista
csendes tag
Sziasztok!
Gépet vennék, és egy Satellite Pro A300-21C-t találtam, kérdés hogy ez valóban így néz ki, vagy ez is az az újfajta lakkos, mint a többi A300. Nem egyértelmű számomra, egyik helyen ilyen kép van, másikon olyan. A PRO-k elvileg belül ezüstszínűek, a sima A300 a fekete fényes, igaz?Tudnátok amúgy esetleg még valamit ajánlani 200K-ig?
2ghz, 2-3giga ram, min 3470, és ha lehet minél kevésbé "fényes" legyenSegítségetek köszönöm!
-
stichus
tag
hi. újra szeretném rakni a wint az előretelepített cuccal. azt írja a manual, h formázza a partíciót. de melyiket? csak a win partíciót, vagy az egész vinyót? más: a gyorsgombokat nem lehet belőni más alkalmazásra? csak odáig jutottam, h ne mediaplayert indítsa el, hanem winampot. de vezérelni nem lehet.
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok.
Vasarlas elott allok es lenne egy kerdesem: szerintetek melyik a jobb valasztas illetve mia kulonbseg a ket szeria kozott:
Toshiba Satellite A300-1MM
Toshiba Satellite L300-1A3Arban nem sokkal dragabb az A300-as. Megeri-e azt venni?
-
Satellite
tag
-
kaprit
csendes tag
válasz
Coolmat #4934 üzenetére
Sziasztok!
Vettem a napokban egy Toshiba Satellite Pro l300-20l gépet op.rendszer nélkül amit sikerült megoldanom.
Annyi szépséghibája van csupán, hogy az FN+funkciógombokra (pl. FN+F6/F7 fényerőállítás stb.) nem reagál semmit ja és a bluteooth sem megy pedig már egy rakás drivert feltettem. -
kaprit
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a napokban egy Toshiba Satellite Pro l300-20l gépet op.rendszer nélkül amit sikerült megoldanom.
Annyi szépséghibája van csupán, hogy az FN+funkciógombokra (pl. FN+F6/F7 fényerőállítás stb.) nem reagál semmit ja és a bluteooth sem megy pedig már egy rakás drivert feltettem. -
(Bundás)
addikt
válasz
róbert gida #5026 üzenetére
A bolt tipp nagyon jó, átnézem őket köszi.
-
T.Jones
tag
hello!Tegnap vettem muternak 1 toshiba nb100-10xet amin ubuntu volt.Mivel ez 1 netbook dvd olvasó nincs benne,de gondoltam csak felrakok windowst neki,usbről bootoltam elsőre ment fel is raktam,csak mint kiderült semmi driver nincs ehhez vistához,mert ez igy logikus ha kiadnak 1 új laptoptípust akkor 6 évvel ezelőtti oprendszerhez kellenek driverek csak...mind1... próbáltam xps driverekkel müködésre birni lant vagy wifit de egyik se sikerült,ugyh felszeretném tenni az xpt de nem tudok sehogy se bootonli már,először azt irta bootmgr missing,aztán meg h vegyem ki a lemezt és nyomjak 1 gombot,ha nyomtam jött a vista.Ezután active kill diskkel letakaritottam a c-t,és megpróbáltam 2 féle xpvel is bootolni de csak annyit ir ki h vegyem ki a lemezt,és nyomjak meg 1 gombot...valakinek van ötelete h lehetne megoldani ezt?kaptam amugy 1 "visszaállító" ubuntu dvd-t is a géphez, azzal is próbáltam bootolni mert ennyi szarakodás után már az is bőven jó lenne
, köszi a segítséget
-
róbert gida
tag
válasz
(Bundás) #5025 üzenetére
Szia !
Nos én kb. 3 hete vettem egy A300 1G2-est éppen 150 ezerért.A PC Outlet-nél rendeltem mert ők úgy hirdették magukat,hogy aki olcsóbbat tud annak a különbözetet kifizetik.Tény de egy árukereső lapon nem leltem olcsóbbra! A laptop jó de op.rendszer nélkül vettem ,ezért eleinte a telepítgetésekkel voltak gondjaim.Ez a gép az általad felsorolt kívánalmaknak bőven megfelel.Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok,
Huginak nézelődünk notebook-ot, a Toshiba-ról pozitívakat hallottam manapság, ezért ebben a kategóriában szemezgetünk.
Igazából office és multimédia célokra használná, semmi játék. Gondoltam minimum 2 GB memóriára, min. 160 GB-os HDD-re és 15"-os kijelzőre. Ami kell még a beépített webcam, valamint az akkumulátor ne legyen túl gyenge.
Ipon-on keresgéltem, de több mint 50 féle Toshiba van és nehéz a választás. Szóval tapasztalatok ügyében jöttem ide és tanácsért.
Olyan 150ezer Forint lenne rá, ha valami miatt (gari, jobb aksi, extra cucc) fölé menne valamennyivel nem gond. A lényeg, hogy gyors és megbízható gépe legyen. Ha belefér egy kis giccs (értem én az A300 csillogását), kicsit nőies szépséges dolgot ám legyen.Esetleg egy jól bevált bolt tipp is jöhet.
-
ABE
őstag
válasz
icezozo #5023 üzenetére
Azért óvatosan vele, mert a túlzásba vitt próbálkozásoktól akár csökkenhet is az üzemidő (saját tapasztalat).
Amit én ajánlok pontosan:
- Töltsd fel teljesen az akksit kikapcsolt állapotban. A legjobb, ha egész éjszakán át megy a töltés.
- Kapcsold be a gépet, állítsd az energiasémát "mindig bekapcsolva" profilra (ne menjen a gép készenlétbe, ne kapcsoljon ki a vinyó és a képernyő, ne legyen képernyővédő sem). A kritikus szintet állítsd a lehető legalacsonyabbra: ha lehúzod 0%-ra a csúszkát, és közben nyomsz egy entert, akkor nem ugrik vissza 1%-ra a minimum megengedett szint.
- Merítsd le az akksit teljesen, hogy magától kikapcsoljon a gép, de közben ne használd a cuccost, ne menjen a háttérben semmi (így konstans terhelést kap).
- Kikapcsolt állapotban töltsd fel teljesen az akkut (itt szintén a legjobb egy egész éjszakás töltés).
Ha ezt követed, akkor rosszat elvileg nem tehetsz az akksival. Tulajdonképpen elég lenne addig tölteni a gépet, amíg a töltést jelző LED ki nem alszik, de mégis azt tapasztaltam, hogy jobb eredményt ad, ha a kalibrálás előtt és után is hosszan (8-10 órát) töltődik.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz
gergson #5020 üzenetére
A fejtisztításhoz egy puha, nem szöszölődő kendő kell, barátnőm notiján tudtam így segíteni.
Az akksi kalibrálásra hirtelen ezt tudnám javasolni: [link] Egy próbát megér, de 2 éves gép akksijával nem tud csodát tenni. Van egy egyszerű módszer, hogy megnézd, tényleg a kalibrálás hiányzik-e. Az energiagazdálkodási beállításoknál állítsd be, hogy a kritikus akkumulátor töltöttségnél ne csináljon semmit a gép (vedd ki a pipát). Ilyenkor 0% alá fog menni a töltöttség, és ha sokáig fut még a gép így, akkor csak az elektronikának hiányzik a kalibrálás.
[ Szerkesztve ]
-
gergson
csendes tag
Szia. Koszi szepen a tanacsokat. Tegnap kicsit nekifekudtem es gugli baratom segitsegevel azt hiszem sikerult megoldani a hibat. A lenyeg a sysfaderen volt, ami az xp-ben a vizualis dolgokert felel. Ki kellett kapcsolnom kb 4 dolgot a grafikai beallitasoknal es hibatlanul megy a gep, igaz meg csak 3-4 orat teszteltem. De eddig minden okes, szerencsere. Amugy az alaplapot es a procit a Hot CPU Tester nevu programmal teszteltem, velemenyem szerint eleg korrekt a progi, meg az L2 Cache-t is teszteli bar mig vegez, az kozel 8 orat vesz igenybe. Memoriara memtest86, hdd-re pedig a hdd sentinel-t hasznaltam. Ja, es koszi az otletet, eddig nem is jutott eszembe, hogy tenyleg eleg lehet egy fej tisztitas. Es meg akkor azt szeretnem kerdezni, hogy a kalibralast hogyan kell csinalni. Nekiallok annak is, hatha az is megjavul
-
zsoltke
tag
közben utána olvastam: egy 2003-as törvénymódosítás értelmében nem kötelesek cserekészüléket biztosítani, de hátha
Ostya
-
zsoltke
tag
ma 3-ra nőtt a laptop hibáinak száma:
1. jack kimeneti foglalat kontaktos
2. 3-4 pixelhiba közvetlen egymás mellett
3. hangerőszabályzó potméter nem arra változtatja a hangerőt amerre tekerem
még bőven benne vagyok a garanciában, csak nincs kedvem megválni tőle hetekre
kérdés: adnak helyette csere készüléket? elég értékes ahhoz, hogy adjanak.Ostya
-
ABE
őstag
válasz
gergson #5015 üzenetére
Szia!
A bekapcsoló gombbal, vagy pedig szoftveresen nem tudod kikapcsolni a gépet? Ha az előbbi, akkor alaplap- vagy kontakt hiba lesz. Ha az utóbbi, akkor meg kellene egy új Windows (a Sysfader nem válaszol hibaüzenet talán emiatt van). Milyen Windows-t használsz, és mikor lett telepítve? Alaplap, memóriák és HDD mivel lettek letesztelve? Memória tesztelésére a Memtest86, HDD-hez pedig a Sentinel ajánlott, viszont alaplapot nem vágom, hogy miként tudtad letesztelni.
De egyébként az is elképzelhető, hogy ha két memória modul van a gépben, akkor csak meg kell próbálni őket megcserélni, okozott már nekem is problémát a sorrend.
A DVD meghajtód hogyan halt meg? Mert ha csak nem olvassa rendesen a lemezeket, akkor egy fejtisztítás is segíthet. Akksinál néha szokott segíteni a kalibrálás, bár ilyen korukra el szoktak halni, ha sokat vannak használva.
[ Szerkesztve ]
-
gergson
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy jo helyen jarok e a kerdesemmel, de remelem valaki tud segiteni.
Volna egy Toshiba L30-114-es laptopom. Nemreg volt ket eves, es a jotallas lejarta utan szepen jonnek a hibak. Eloszor meghalt az aksim, aztan a dvd combo. A legujabb pedig amivel nem tudok mit kezdeni, hogy gyakran es veletlenszeruen lefagy a noti. Es egyszeruen nem tudok rajonni a hiba okara. Memoria, proci, alaplap, hdd letesztelve hibatlan minden a programok szerint. Ezutan elkezdtem gyanakodni, hogy esetleg a hutessel lehet gond, mivel a proci 50 fok korul ingadozik, de nagyobb megterheles alatt is volt hogy egy fel napot birt, es volt olyan, hogy rogton bekapcsolas utan elkezdett fagyni. Amit meg elfelejtettem emliteni, hogy a gepet kikapcsolni sem tudom. Volt hogy hagytam par orat, majd csak megkegyelmez es kikapcsol, de nem. Es tegnap ujabb meglepetes ert. Ugyanigy kikapcsolasnal ismet lefagyott, es egyszercsak kiirta h a sysfader nem valaszol.
Valaki esetleg talakozott mar hasonlo jellegu hibaval? Segitsetek please!!! -
firewolf
tag
válasz
bdany89 #5012 üzenetére
A litiumos aksit ne akard lemeríteni, mert az elektronika lekapcsol mielőtt teljesen lemerülne. Nem is szabad lemeríteni, mert tönkremegy. (Arra is figyelni kell, hogy ha sokáig áll az aksi használat nélkül, akkor bizony az önkisülés miatt lemerülhet teljesen, amitől szintén meghal.
-
gxyb
aktív tag
válasz
bdany89 #5012 üzenetére
a felhasználó leírás azt írja, hogy kb havonta teljesem merítsük le az aksit majd töltsük fel.
ha otthon kiveszed az akksit természetesen növeled az élettartamát, mivel nem használod nem kopik mint az autóakár a vista engergiagazdálkodási sémáit váltogatva is változtadhatod az akksi üzemidejét, a power saverrel elég jól testreszabható pl én mindent max teljesítményre szoktam állítani, de ha kicsit visszaveszel 3,5 órát lazán elmegy a gép akksiról (l300 1c8, 6 cellás akku)
remélem tudtam segíteni valamit[ Szerkesztve ]
-
bdany89
csendes tag
Sziasztok.
Az l300-as széria aksijairól érdeklődék. Mi a legjobb, legkíméletesebb használati útmutató, esetleg jótanácsok? Hallottam innen onnan, hogy az aksi kivétele otthon, illetve hálúzatról való táplálás kíméli az aksit és növeli az élettartamát. Mi erről a véleményetek? Ja igen, és szerintetek tanács os-e csontig meríteeni az aksit, majd 100%-ra feltölteni, majd magint lemeríteni, megint 100%...és így tovább? Vagy amikor csak lehet dugja be az ember a konnektorba úgy ahogy van aksistól?
Köszi előre is a véleményeket, tapasztalatokat.ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)
-
rabirobi
csendes tag
Sziasztok!
Satellite L30-as laptopom van és nem működik rajta a mikrafonos fejhalgatóm.Maga a készülék jó mert a másik gépen működik.Ha csinálok egy tesztet a gépen akkor azt mutatja minden funkció jól van beállítva de mégis csak sistergés az eredmény.Mi lehet a probléma?Vigyem szervízbe?Ha tud valaki valamilyen okosságot kérem segítsetek.
Előre is köszönöm. -
csoszka14
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek gépet venni és szemezgetek az A300-15V-vel. Az volna kérdésem, hogy tudtok e róla valamit: milyen zajos, meddig bírja az aksi, masszív e, megéri e az árát, vagy bármi ami az eszetekbe jut. Az ára kb. 284k.[link] Ha tudtuk más gépet ajánlani ilyen kategóriában azt is megköszönném.Üdv:
csozska14 -
walenski
csendes tag
-
perro
csendes tag
válasz
polonic #5002 üzenetére
a korábban belinkelt (hogyan telepítsünk xp-t notebookra) utasításokat követtem, csináltam egy sp nélküli, de ott leírt sata driveres boot lemezt. leszedtem az összes xp-s drivert a toshiba oldaláról, ment is, de nem tudtam usb-ről semmit később cd-ről pedig azt írta ki, hogy nem 32 bites alkalmazás vagy valami ilyesmit. Ja az első meglepetés 131 Gigát látott a vincsiből. aztán visszatettem a vistát, ami meg elég lassan bootol ugye be, Hát ennyi
-
polonic
félisten
Milyen xp-t próbáltál feltenni? Esetleg sp1-eset vagy azelőttit? Mert ha igen akkor az a probléma, viszont fel kéne ismernie az usb-t az sp2 és sp3-al. De sp1-el szerintem ha chipset drivert telepíted legelőször akkor utána azzal is fel kéne ismernie. Abban is vannak usb driverek. Hogyhogy nem idnította el? Rákattintottál az exe-re és mit írt ki? Vagy hogy is? Bővebben írd le
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Bitcoin topic
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Legion 5 RTX 3060
- Acer Full HD laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 2 - I7 7600U CPU - 512 NVM SSD - 16GB DDR3 - 14" WQHD Touch - Win10
- ALIENWARE M15 R7 15.6" FHD 165Hz i7-12700H 32GB DDR5 1TB RTX3070Ti 8GB
- Microsoft Surface Laptop 7th Edition - Snapdragon X Plus / 16GB RAM / 512GB SSD / Copilot+ PC - ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest