Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
válasz
gabo91 #10945 üzenetére
Én is nagyon szeretem Geralt rezzenéstelen arccal benyögött poénjait.
Meg úgy általában a játék nagyon jól adagolja a humort. Sok szomorú emberi sorssal találkozhatunk a küldetések során, jót tesz a hangulatnak ez a hangulatjavítás. AZ NPC-k beszólásaitól kezdve, a humoros szörnyleírásokon keresztül, az jópofa kikacsintásokig, Sok apró poén. (Pl. Novigradban elkezdett esni az eső, az egyik mutatványos a főtéren elkezdte dúdolni az "Ének az esőben"-t, a könyvesboltban a Necronomicon (Lovecraft) , hirdetőtáblán Gulliver aláírás stb....
Nem tudom, hogy a könyvekben is megvan-e ez a humor.
-
Brett001
aktív tag
válasz
micafighter #10888 üzenetére
Na ha már nyilazás...volt szó a harcrendszerről. Nos én is Skyrimeztem előbb és nekem is szokatlan volt ez a harcrendszer, de 1-2 óra alatt meg lehet szokni és szerintem is nagyszerű. Viszont amit nekem eléggé hiányzik a Witcherből - igen, tudom, hogy itt ilyen a Lore, Geralt még a szerszámíjon is kiakadt mikor Vesemir neki adta - de az íjászat nekem kedvencem a Skyrimben. Hiányolom a lopakodást is, nincs olyan, hogy háta mögé osonok pl. egy őrködő banditának és elvágom a torkát, vagy egy szép csendben leszedek íjjal egy őrt a toronyból, aki hang nélkül lebucskázik .
Szóval a sok konfrontálódó harc mellet jó lenne ilyen harcmodor is.
-
-
Brett001
aktív tag
Elakadtam a játékban a Griffiskola készlet összegyűjtésénél. Van egy rész, ahol egy erődben (Lornruk) kellene szétnéznem, fel van húzva a csapóhíd. Hogyan lehet leereszteni?
-
Brett001
aktív tag
Azért most már kezdek ráérezni a szellmekre is, de az a nehéz benne, hogy igazán csak a körön belül lehet hatásos találatot bevinni. Igy leszűkül a mozgástered. Persze dodgeolni kell, de akkor kikerülsz a körbeől, gyorsan tenni kell le a másikat. Meg amivel nehezebb a szellemlény, ha egy fizikai ellent elkezdesz ütésekkel záporozni akkor ugye hátrál, megrogyik stb. te pedig haladsz előre és ütsz mint a bolond óra
...na itt kikerülsz a körből oszt csapkodod a levegőt.
Amúgy tényleg hihetetlen hangulatú játék, egy kicsit korábban beszélgettétek a "főküldit vigyem vagy csatangoljak" témát én már a Skyrimben is többször otthagytam a főszálat. Tapasztalatot, felszerelést, XP-t gyűjtöttem a csatangolással, mellékküldikkel. Itt fokozottan igaz, hogy érdemes hanyagolni a főszálat, mert nagyon érdekes élvezetes tud lenni sok mellékküldetés.
Oxenfurtban kár volt bemenni a borbélyhoz. Jól elcseszte a hajamat.
-
Brett001
aktív tag
Ok, kösz nektek, lehet, hogy akkor nem tudom ütni mikor kikerül a körből, csak a harc hevében nem figyeltem. kisértet olajat használtam.
-
Brett001
aktív tag
Légyszi adjatok tanácsot éjlidércek meg hasonló szellemlényekkel való harchoz, mert már szétbasz az ideg. Hiába teszem le az Yrden jelet, alig alig testesülnek meg és csak a levegőt csépelem. Pedig már győztem le pár 14-15 szintű ellent (jelenleg 10 lvl vagyok) de ezek rohadékok kifognak rajtam.
Próbálok Eddázni (gy.k. "a kör közepén állok"
), de úgysem jó....sokszor be se jön a szellem a körbe csak kereng körülöttem. Biztos van valami jó harci taktika.
-
Brett001
aktív tag
Nekem is lenne egy-két kérdésem.
1.Mint fentebb említve lett,a fözetekhez már nem kell ismét összeszedni az alapanyagokat elég alkohol+meditáció. Az olajokra is igaz, hogy csak egyszer kell elkészíteni őket és csak a csapások száma a korlátozás? Nem fogy el az olaj sem?
2. Keszeg a ló el tud pusztulni? Arra gondolok, hogy ha megtámad egy csapat szörny, szegény ágaskodik, rúg, de ez elég vagy nekem kell figyelnem arra is, hogy Keszegre támadó ellent is üssem nehogy megöljék? -
Brett001
aktív tag
válasz
micafighter #10618 üzenetére
Megtörpént.
Más!
Mint újonc tanácsom az újoncoknak. Tényleg ne erőltessétek a magasabb képzettségszintet javasló küldiket. Félbe lehet hagyni, majd folytatjátok. Ha mondjuk 5-ös vagy, akkor egy 7-es javasoltba még bele lehet fogni, de egy 13-ast kár erőltetni. Ezt gyorsan megtapasztaltam. D
Amúgy nem tudom a játék során fog-e az árrés javulni a kereskedőknél (pl. az alkudozás képességem fejlődésével), de most arcpiritóan pofátlan árakat adnak a cuccaimért. pl. találsz egy ezüttálat, aminek 40 arany az értéke és akar adni érte 5-öt. Nagyon bosszant, hogy alig tudok pénzt keresni adás-vétellel. -
Brett001
aktív tag
válasz
FireKeeper #10597 üzenetére
Velenben Feketeágban láttam a kovács gyerekeit este 11 után játszani, ill. a kereskedő is itt volt aktív. (No meg az a kereskedő is, akit megmentettünk a grifftől Gyümölcsöskertben). Nem sok helyszínen jártam még, szóval lehet, hogy ez nem általános, akkor nem szóltam.
micafighter
Nekem steames verzió van meg, de kösz a tanácsokat. Egyelőre leálltam a modolással, összesen 7 van fent.
-
Brett001
aktív tag
Legyőztem a Farkasembert!
Hát így néhány nap után csak azt tudom mondani, hogy zseniális ez a játék. Néhány napja mikor kérdeztem tőletek a Skyrim meg a Witcher közötti különbségeket említettétek az összetettebb, árnyaltabb sztorit, és valóban. A Skyrimben hogy is néz ki egy mellék küldetés? Verd le a banditákat, keress meg egy könyvet stb...itt még egy átlagosnak hitt küldetés mögött is megrázó, érdekes történet van, és ami a legnehezebb: sokszor emberileg, érzelmileg nehéz döntéssel.
Azért van egy-két apróság is amibe bele tudok kötni. Pl. a Skyrimben a boltok általában reggel 8 és este 8 között vannak nyitva. Ha kell valami meg kell várni a reggelt míg kinyit vagy betörsz.(ez alapból benne van mod nélkül) Itt viszont hajnali 3-kor szakadó esőben is ott álldogál a kereskedő. Apróság, de így nem életszagú. Vagy éjfélkor ne játszanak már gyerekek az utcán. Ilyen apróságok is tudnak dobni a hangulaton, nem véletlen készült számos mod a Skyrimben is az NPC viselkedéséhez. pl. "wet and cold", ha esik az eső a civilek bemennek a házaikba, csak az őrség mászkál.
-
Brett001
aktív tag
Én is most mentem át Velenbe és Fehér Gyümölcsöskertben bejártam trónyát baranyát. Az összes kérdőjelet felkrestem, minden hirdetőtáblát elolvastam és én is 4-es lettem. Bár ha moddal lett valaki 14-es akkor én sem szóltam. Lényeg, hogy 4-esnél többre nem igen lehet feljlődni Gyümölcsöskertben.
-
Brett001
aktív tag
-
Brett001
aktív tag
Időjáráshoz annyit, hogy tényleg vannak furcsaságok, pl. süt a nap és esik az eső (persze a való életben is van ilyen "veri az ördög a feleségét"), de lehetne azért egy kicsit jobb. Mondjuk a Skyrimben is modokkal lesz igazán jó az időjárás, de pl. a Vivid weathers-szel nagyon ütős tud lenni.
Ha már játékmenet, eddigi tapasztalatom szerint itt sokkal jobban meg kell dolgozni az aranyért, mint a Skyrimben. Ott nagyon sokat lehet találni ládákban, ellennél és ha mondjuk nem épitesz házat, a felszerelés javítására, vásárlásra bőven elég. Még ki kell gondolnom, hogy tudok több pénzre szert tenni, mert itt az elején főleg egyszerű falusi emberek a megbízóim akik nem tudnak sokat fizetni.
Más! Moddokkal kapcsolatos kérdés:
Mi van akkor ha egy mod hibás működést eredményez? Tegnap jártam úgy, hogy feltettem egy modot és a Red Engine script fordító hibát jelzett. Mondom mivel csak a legutoljára feltett mod okozhatja a hibát, eltávolítottam. De a script hiba ezután is jött. Csak az használt ha egy az egybe töröltem a MOD könyvtárat. Ezután feltettem egyetlen előtte már hiba nélkül működő modot és rögtön jött a script hiba.
Végül csak azt tudtam csinálni, hogy az egész játékot újratelepítettem. Mit csinálhattam rosszul? Script merge természetesen volt.
-
Brett001
aktív tag
válasz
micafighter #10518 üzenetére
Igen, egy ládában találtam már egy másféle kardot. Ha a lore alap ez, akkor nincs gond ezzel. Ha acél/ezüst kardból többféle van, az már nagyon szuper. Kezdem megszokni az irányítást, a billentyűket igyekszem úgy konfigolni, hogy jól kézre essen. Tetszik a térkép, a sok jó tanács menet közben, a főküldit épp hanyagolom (most jönne a griffmadaras rész) Fehér Gyümölcsöskert környékén keresem fel a kérdőjeleket minden apró-cseprő küldit elvállalok, hogy fejlesszem magam. Na, jó lesz ez.
-
Brett001
aktív tag
válasz
micafighter #10509 üzenetére
Köszi, nagyon sokat segítettél.
Egyébként megvan a cucc, megvettem Steamen.1-2 órát már játszottam is vele, tényleg lenyűgöző. Külön hatalmas hálát rebegek a készítőknek a magyar nyelvért, mert az angolom elég alap, szóval egy ilyen sokrétű történetet nem értettem volna meg. Valóban jobb a külső nézet, de tényleg szokni kell az irányítást. Igazából kontroller lenne a jó, de az nincs nekem.
Szerintem grafikai modra nem igen lesz szükség.
Első blikkre néhány dolog ami sokkal jobb, mint a TES-ben. Kidolgozottabb NPC-k, (már viselkedésre értem), elkezdtem a főküldit, ugye még a legeslegelején járok, de már most tapasztaltam, hogy sokkal színesebb, árnyaltabb a szereplők közötti párbeszéd. Vannak poénos beszólások is.
Ami furcsa: tényleg csak három fegyver van? Acél, ezüst kard és szerszámíj? Jó, ezeket lehet fejlesztgetni, de a Skyrimben imádom a sokféle tőrt, pallost stb, meg ezek tuningolását.
Persze ezek még csak a legelső benyomások. -
Brett001
aktív tag
válasz
micafighter #10503 üzenetére
Húú, köszi.
Akkor a script merger hasonló mint a TES-nél a BOSS/LOOT? Sorrendet állít, konfliktusokat keres?
jonnyjoker
No igen, a Skyrimban is jobb a külső nézet több ellen támadásakor. De ahogy a videókon láttam, elég furcsa az ide-oda ugráló/forgó kamera a witcherben, biztos szokni kell.
-
Brett001
aktív tag
válasz
micafighter #10498 üzenetére
Ok, majd akkor a nexuson böngészgetek. Már lesegettem egy-két modot, nemsoká meg lesz a game és hajrá.
Amit biztos felnyomok a camera mod, mert alapból a Witcherben nincs FPS nézet, csak "nézd a hátam". Én Skyrimben általában az FPS nézetben nyomom. Vagy ha a harc úgy kivánja váltok TPS-re. (Több ellenfél körülöttem).
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Most írok először ebbe a topicba. 2015 elején kezdtem el játszani a Skyrimmel ez volt életem első RPG játéka. Alapból FPS akció kedvelő vagyok, de tetszett a Skyrim grafikája és mondom kipróbálom. Persze magába szippantott a játék világa, azóta is nyomom kisebb-nagyobb szünetekkel.
Már akkoriban is olvastam a Witcher 3-ról, de a konfigom miatt nem vettem meg; most lett olyan cumóm (i5-6500, 16 GB RAM, Nvidia GTX 960 4 GB VGA), amelyhez már érdemes megvásárolni a játékot.
Tekintve a több, mint 10 ezer hsz-t, nem igen tudok normálisan visszaolvasni, szóval nézzétek el nekem, ha már soxor feltett kérdéseket ismétlek.
1. Mik a legfőbb hasonlóságok és különbségek a TES Skyrim és A Witcher 3 között? (Játékmenet, karakter fejlesztés, harc stb) néhány pontban csak a lényeg.Mire készüljön egy csak a TES-t ismerő játékos?
2. Ha nagy a különbség pl. irányitásban, harcban a TES-hez képest, vannak-e olyan modok, amik a TES-hez szokott játékosok dolgát könnyítik meg?
3. Mik azok a legfontosabb modok, amiket érdemes feltenni? Unofficial patchek, grafikai javítás (bár alapból is döbbenet) időjárás, mozgás, harcmenet, perk modok stb?Köszi előre is. Már alig várom, hogy kipróbáljam a játékot, remélem a Witcher 3 fog annyira tetszeni, mint a Skyrim.
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Politika
- Router gondok
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest