Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #26073 üzenetére

Én teljesen az elejétől kezdve viszem most újra végig, nekem többé-kevésbé folyamatosan jönnek a levelek, épp az imént kaptam egy újat, már lassan 48-as szintű vagyok, de még mindig jönnek. Volt egy időszak - nem emlékszem már, hányas szinttől kezdve -, mikor minden egyes alkalommal, alighogy beértem egy városba, vagy pihenőt tartottam valahol, már láttam is, hogy ismét rohan hozzám egy levélfutár... Komolyan, néha már annyira idegesített a sok papírfecni, hogy már-már azon a határon voltam, kinyírom az ürgét, ha még egy szemetet a zsebembe mer rakni. :P

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #26069 üzenetére

Benne van az Anniversary Edition-ben, egy futár hoz róla egy levelet, azzal kapod meg a küldit.

Hendraheim Home. Creation Club. Skyrim Annyversary Edition

Amúgy a legtöbb házat így lehet szerezni benne, van közötte mindenféle, mágusnak a Myrwatch a legjobb, már azt is megtaláltam:

Skyrim SE: Myrwatch Tower (Creation Club)

De például amikor egy ebédmeghívást kapsz és elmész a partira, ott is egy házat kapsz a végén, ami főleg vámpíroknak való, külön vámpír-babákkal a gyerekeknek. :)

De aki valami igazán különlegeset akar, annak a Dwemer házat ajánlom, Nchuanthumz-ot. Íme a videó róla:

BRAND NEW HOUSE IN SKYRIM ANNIVERSARY EDITION!!!

Más: Végre megszereztem mind a 24 darabot Barenziah koronájának ékköveiből, és meglett a korona is, erre föl a Tolvajok Céhe lenyúlta. Nem tudom hazavinni, pedig én vagyok a Céh Vezetője... Nem igazság, meglopni egy tolvajt. :P

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Szépen alakul a gyűjtemény, bár még elég sok az üres polc. Eddig már tucatnyi házat szereztem, de még nem futottam bele olyanba, ami kifejezetten tolvaj karakternek készült volna. Jelenleg Hendraheim a legjobb, mert itt van eddig a legtöbb hely, hogy a páncél- és fegyvergyűjteményt kipakolhassam.

Azt észrevettem, ha simán ki akarsz tenni valamit egy üres polcra - mondjuk egy Dibella-szobrot -, hogy dísznek használhasd, utána ha visszajössz egy küldetést követően, a szobor a földön fog heverni. Nos, ha kétszer-háromszor visszapakolod őket a kívánt helyre, utána már ott fognak maradni, megjegyzi a játék, hogy hová tetted őket. Így szépen fel lehet díszíteni a lakást. :)

• Vistaboy

veterán

válasz VikMorroHun #26040 üzenetére

Ok, köszi mindkettőtöknek, akkor ki fogom így is próbálni. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Solymi81 #26031 üzenetére

Nyilván, ez magától értetődik. Csak ugye, miközben egyre erősödsz és veled együtt az ellenfelek is, elkezdik dobálni a jobb cuccokat, majd eljön az a pont, amikor már Ebony fegyókat is találsz a Deathlord-oknál. Ekkor még nagy eséllyel nincs elég magas kovács képességed, hogy magadnak készítsd el, viszont ha kidobja valamelyik az íjat, az elég jól tud jönni. Csak hát, ugye, Murphy törvénye, miszerint mindent ad, csak azt nem, ami kellene...

Apropó: Mi is a pontos menete, ha Dragonheart's Scales-t akarunk kinyerni a Kahvozein's Fang tőrrel? Azt tudom, hogy kézbe kell venni, mielőtt lootoljuk a sárkányt, de már vagy tucatszor próbáltam és semmi... Valami kimarad? :F

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Áááááá... No comment... Mikor 33-as szinten végigrongyolok egy rakás Tomb-on, mert minden vágyam egy Ebony Bow, sajnos még nem tudok magamnak készíteni, muszáj szerezni... Egy rakás Draugr Deathlord-ot mészárolok le, mindegyiknél Ebony fegyver van... Kard, Fejsze, Bárd, Tőr, Kalapács... Végre látok egyet, akinél Íj van, erre kiderül, hogy csak Orcish Bow... Bakker. Ez a játék szopat... :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz MrYoniko #26003 üzenetére

Természetesen ez még nem a végső szett, nyilván lesz ettől jobb később, csak épp most jutottam odáig a Smithing skillel, hogy az eddig is meglévő páncél mellé elkészítsem a többi "tartozékot" is. :) Szeretem, ha egyforma a cuccom, na és persze a skillek is több bónuszt adnak rá ilyenkor.

• Vistaboy

veterán

Szerintem is pöpec ez a vityilló, külön öröm, hogy van a pincében egy relikvia-gyűjtő helyiség, ahol a különféle küldetésekhez kapcsolódó tárgyakat lehet kiállítani. Én már házas vagyok rég, két fogadott lánnyal, akik folyton piszkálják egymást... Ilyenkor játsszunk egyet, és máris szent a béke... rosszcsontok. :)

Így néz ki most a karakterem, immár full Glass cuccban, amit saját kezűleg készítettem és javítottam fel. Minden Glass, a péncél, az íj, a nyílvesszők, még a Számszeríj is. Ja, a társam jelenleg Serana, aki immár ember, sikeresen kikúrálta magát a vámpírságból. De továbbra is jól harcol, csak így picit jobban kell rá ügyelni, bár számomra nem gond, már mérföldekről kiirtok mindent lesből, egyedül a csapdákkal van gond, amit én a skillem miatt nem aktiválok, ő viszont folyton rálép... De ez az egyetlen negatívum vele kapcsolatban...

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #25946 üzenetére

Nem kell elnézést kérned, természetesen nem neked szólt a haragos smiley, hanem a készítőknek. Egy ilyen hibára, amit egy apró mod képes tökéletesen kiküszöbölni, még mindig nincs hivatalos patch formában javítás. Akárhányszor jön egy új patch, egyből játszhatatlanná válik a játék, amíg meg nem jön a frissített SKSE hozzá. Nevetséges.

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #25941 üzenetére

Igen, sajnos el is cseszte az SKSE támogatottságát. Természetesen egyből elkezdődött ismét a CTD, amint anélkül próbáltam meg játszani vele... meg kell várni az update-et abból is, nincs mese. Így nem lehet játszani, hogy félóránként kivág...

Komolyan nem értem, hogy erre a memóriakezelési problémára, amit az SKSE csont nélkül képes kijavítani, a készítők miért nem képesek egy hivatalos fix-et kiadni???
    Érthetetlen... :(((

MOD: Közben kijött az SKSE 2.1.4 verziója, ami már támogatja az új patch-et... :R

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz MasterDeeJay #25913 üzenetére

És látsz közötte különbséget? Csak azért kérdem, mert nyilván ezek a textúrák úgy érnek a legtöbbet, ha a látványjavító modok is fel vannak telepítve. Mondjuk már nálam, modok nélküli játék esetén is feltűnő a javulás, de gondolom, egyéb extrákkal együtt mutatja meg, milyen is igazából... :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz MasterDeeJay #25901 üzenetére

Szia.

Ha nem akarsz sok moddal szenvedni, szerintem érdemes lenne kipróbálnod. Oké, tényleg húzós a mérete, de szerintem megéri, ne az általam feltöltött képek alapján ítéld meg, mert nálam nincs semmi extra, vagyis semmi ENB, Parallax, Lighting Mod, SMIM... Egyedül az SKSE van fent nálam, az is csak azért, mert nélküle folyton kivág a desktopra, így nem tudok játszani...

Mondjuk én azóta már másképp állok az egész dologhoz. Annak idején - és még most is - csorgatom a nyálam a mások által feltöltött képeket és videókat nézve, de sajnos nekem valahogy sosem sikerült még csak a közelébe sem jutni látványilag egyikhez sem. Pedig sok modot kipróbáltam, egyszer már 200-nál is többet sikerült úgy telepítenem, hogy nem fagyogatott ki, de valami miatt mindig elcsesződött... Hol textúrahibás lett, hogy kivágott, hol fekete képernyő, minden ismert dolgot megtapasztaltam.

Szóval most már nekem is az kellene, hogy készíthetnének egy normális textúra-modot a játékhoz, amit csak ki kell csomagolni, anélkül, hogy a játékban semmit sem változtatnál, és utána szebb lenne tőle. Na, ezt tudja most ez a mod, nekem bőven megfelel, szerintem mérföldekkel szebb lett tőle a játék (mármint az SE-hez mérve), de természetesen - ahogy fentebb is írtam -, egyrészt ez még nem tartalmaz minden egyes textúrát, másrészt pedig sok van benne, ami ugyanúgy 2K maradt, csak kicsit ki van tisztítva, így nem pixelesedik el annyira, mint alap esetben.

De persze aki hozzászokott a komolyabb modoláshoz, nyilván rondának látja, különösen a mérete függvényében. Szerintem viszont megéri leszedni - én sem vagyok prémium tag, de pár óra alatt letöltődik 2 MB/s mellett is, addig nézz meg egy filmet, vagy közben ugyanúgy tudsz játszani is addig a Skyrimmel, miközben töltöd a cuccot. Úgyhogy én azt javaslom, előbb próbáld ki. Ha felraksz mellé egy ENB-t, már sokkal szebben fog kinézni, mint nálam, úgyhogy ha nem akarsz sokat pöcsölni több tucatnyi moddal, érdemes megnézni. De ez csak az én véleményem. :)

• Vistaboy

veterán

válasz ®abstract® #25877 üzenetére

Szépnek szép. De most írdd le azt is, hogy mennyi mod kellett ahhoz, hogy így nézzen ki. Annak idején én is napokat csesztem el rá, hogy megszépítsem, de egyszerűen nem akart klappolni a dolog. Egy ideig ment, de azután folyton lefagyott, kilépett, textúrahibás lett, és sorolhatnám. Nekem úgy is jó, ahogy most van, belefáradtam már a kínlódásba...

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz VikMorroHun #25872 üzenetére

Olvastam, be is állítottam, azóta jó. Köszi. Viszont korábban még nem volt fent semmi (Az SSE is ment modok nélkül, emiatt lepődtem meg, hogy ez meg szar), és amikor visszaraktam a régi drivert, átmenetileg megjavult. Utána, mikor láttam, hogy nincs mese, fel kell tenni az SKSE-t, akkor természetesen beállítottam azt is, amit írtál. Azóta jó, emiatt mertem felrakni a textúra-pakkot is. Remélhetőleg most már így is marad, nekem így bőven megfelel, csak végig tudjam vinni fagyogatás nélkül.

Annyiban esetleg még kérhetek segítséget, emlékszem, volt olyan beállítás is, ami megnöveli a látótávot, azaz messzebbről kirajzolja az objektumokat a játék. Most nem tudom, hogy mod volt-e, vagy szimpla tweak, ha utóbbi, leírnád, miket kell hozzáírni az INI-hez? Köszi.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25870 üzenetére

*Parallax... bocsi. Mindig akkor veszem észre a hibát, amikor már nem tudom szerkeszteni. :B

• Vistaboy

veterán

válasz ®abstract® #25868 üzenetére

Mint mondtam, ez egyetlen mod, ami az egész játékhoz tartalmaz nagyobb felbontású textúrákat, de nyilván nem az összeset cseréli le, mert az iszonyatos meló lenne. Plusz azt se feledd el, hogy ezek csak textúrák, nincs felrakva ENB, nincs Parallex, nincs Mesh Mod, nincs benne semmi extra, szimplán csak az eredeti textúrákat dolgozták egy kicsit át, hogy szebbek legyenek, mint az eredetiben. Szerintem pedig ahhoz képest, hogy egyetlen modról beszélünk, viszonylag tűrhető lett az eredmény. Itt van pár kép, közben kijutottam:

Persze aki már próbálta, vagy látott komolyabban modolt játékot, nyilván nem esik tőle hanyatt. De azoknak, akik nem szeretnek több tucatnyi moddal szenvedni, szerintem jó alternatíva lehet. De persze ízlések és pofonok. Nekem tetszik, szebb, mint az alapjáték, mondjuk én még a sima SSE-t is modok nélkül toltam végig, nem volt gondom a kinézettel. :)

#25869 Solymi81: Köszi, közben megtaláltam és felraktam, így már jó. :K

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz ®abstract® #25866 üzenetére

Pedig ez csak egy szimpla Elven Armor, semmi extra, egyedül a mellvért ilyen, a többi része még Leather, az az újfajta, ami az Anniversary-val jött (nem ugrik be a pontos neve). Csak sokkal jobban néz ki a 4K-s textúrák miatt. Nem vagyok vámpír, csak Wood Elf a karim, azért ilyen a szeme. És varázsolni sem nagyon szoktam, én főleg íjra és lopakodásra gyúrok.

Képet most hirtelen csak ezt tudtam készíteni, egy sokkal korábbi mentésből, de majd ha kiérek újra a felszínre (Most vagyok Blackreach-ben), akkor készítek párat a szabadban is.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25864 üzenetére

Egyébként ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan nem nagyon szeretnek/akarnak modokkal foglalkozni, de örülnének egy kis látványtuningnak, hogy próbálják ki az alábbi modot (Elég húzós a mérete, 33.7 GB-ot kell letölteni, de megéri):

Anniversary Edition and Creation Club - Everything Upscaled

Ezek szimpla textúrák, ki kell őket csomagolni a játék \Data könyvtárába. Semmiféle más textúra-modot nem használok (Csak SKSE és USSEP van fent), és így néz ki jelenleg a játék:

Persze nyilván ez elmarad látványban a rendesen felmoddolt Skyrim-től, hiszen mást nem csinál, csak 4K-s textúrákra cseréli az eredeti 2K verziót. Viszont szerintem ennyi bőven elég ahhoz, hogy élvezni tudjuk a játékot, de ne kelljen sok moddal szenvedni hozzá. :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25854 üzenetére

A Vortex jelezte, hogy már kijött az Anniversary Edition-t támogató SKSE64 2.1.30 is, egyelőre egy előzetes verzió, béta állapotban, de nálam eddig nincs vele baj.

"The link below is a preliminary build of SKSE64 with support for Skyrim SE 1.6.318, aka the Anniversary Edition."

Preliminary AE build 2.1.3 (runtime 1.6.323): 7z archive

Amúgy nem tudom, miért van az, hogy olyan, játékmenetet egyáltalán nem befolyásoló modok, mint a SkyUI, Quality World Map, vagy hibajavítások (USSEP) miért tiltják le egyből Steam alatt az achievementeket... :F Már az is cheat, ha kicsit javítunk a játékon?

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25854 üzenetére

Na, eddig minden rendben, most, hogy a Vortex-ből indítom és telepítve van az SKSE64, eddig még egyszer sem fagyott ki, pedig elég sokat toltam most.

Remélem, így is marad. Nem akarom össze-vissza modolni, nekem így is jó látványilag, ahogy van, pusztán az új tartalmakra vagyok kíváncsi, meg hát - persze - kellett egy újabb ok, hogy újból végigvigyem. :)

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #25858 üzenetére

Az a lényeg, hogy amint megkapod a Dawnguard küldetést (10-es szinttől lehet, ha jól tudom, akkor már bármelyik városban hallhatod az őröket erről beszélni, ami automatikusan elindítja a küldit, de belefuthatsz toborzókba is), és mielőbb le kell tolni, mert ha sokáig elhúzod, akkor a felbukkanó vámpírok egyre erősebbek lesznek - veled együtt -, és egyre gyakrabban támadnak rád, akár városokban is.

De ha sikerül letolni végig, mielőtt nem erősödsz meg nagyon (velük együtt), akkor még az őrökkel együtt könnyebben le lehet őket gyűrni, máskülönben kiirtják a fontosabb NPC-ket. Ha jól tudom, van egy mod arra is, hogy elmenekülnek a lakosok, de amíg ez nincs fent, leállnak ők is harcolni, ezért halnak végül meg.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Smells #25853 üzenetére

Meglátjuk. Telepítettem a Vortex-et, feltettem vele az SKSE64 2.0.20-as verzióját, egyelőre ez a legújabb. Kiderül, ért-e valamit...

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25851 üzenetére

Na, eddig tartott a csoda... Megint kivágot...

Kezdem gyanítani, hogy ismét a memóriakezelés lehet a ludas. A legújabb SKSE működik az Anniversary Edition-nel? Érdemes kipróbálni?

• Vistaboy

veterán

válasz Smells #25850 üzenetére

Amióta visszaraktam a régebbi nVidia Drivert, minden rendben a játékkal, eddig egyszer sem lépett ki azóta. Persze még így is nagyon az elején vagyok, épphogy belekezdtem a Dawnguard küldetésláncba (Mielőbb le szoktam ezt tudni, mielőtt a random spawn-elő vámpírok kiirtják a falukban az NPC-ket), de nagyon úgy néz ki, hogy ez volt a gond.

Nem tudom, hogy a legújabb driverben milyen módosítás történt, amitől ennyire megbolondult a játék, de az biztos, hogy addig nem frissítek, amíg végig nem vittem az Anniversary Edition-t, vagy meg nem unom - bár ez eléggé valószínűtlen. :)

Az eredeti játékot én is modokkal toltam, elég sokat szenvedtem velük, míg olyan lett, amire már azt mondtam, hogy nekem így jó. Sajnos később mindig akadtak problémák, a textúrahibáktól kezdve a random lefagyásokon át a fekete képernyőig, sőt, nagyon sokszor jártam úgy, hogy a menü bejött, majd a betöltés után egyből ki is dobott... A 32-bit miatt a kezelhető memória is sokszor megtelt, és amiatt dobott ki már az elején. Végül maradtam éppenhogy csak pár nagyobb modnál (Overhaul), ezek többsége egymáshoz volt optimalizálva, így már sikerült végigvinni többször is nagyobb problémák nélkül.

Amikor kijött az SE, örültem neki, mert végre 64-bites lett, ráadásul az már önmagában is olyan látványt nyújtott, ami nekem megfelelt (Nyilván egy rendesen felmoddolt alapjátéknak a közelébe sem ért, de arra elég volt, hogy újra élvezzem a játékot). Azzal nem voltak komoly gondjaim, amikor megjelent, már akkor is órákig el tudtam játszani vele, anélkül, hogy félóránként kidobott volna.

Az Anniversary Edition-nel sem volt gond kezdetben, legalábbis az első karakterrel, amit indítottam, gond nélkül eljutottam a Dawnguard küldetéslánc közepéig - nagyjából -, és, bár nem emlékszem pontosan, hogy mikor frissítette a driver-t a GeForce Experience, de így utólag visszagondolva elképzelhető, hogy utána kezdődtek a gondok. Legalábbis ezt támasztja alá az a tény is, hogy amióta visszatettem a régi drivert, megjavult a játék (eddig legalábbis nem volt CTD-m), korábban pedig már a legelején kidobott az asztalra, amint kiértem a kezdő helyszínről a szabadba.

Szóval egyelőre meglátjuk, ma megpróbálok minél többet játszani vele, és meglátjuk, hogy kidob-e menet közben... Ha igen... nos, akkor nem tudom, mi lehet a baja. Teljesen érintetlen telepítés, nem használok modokat (kivéve amit alapból tartalmaz az AE), nincs ötletem, mi lehet a baja, ha most is ki fog dobni.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25845 üzenetére

Nos, nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, mégiscsak a driver volt a ludas. Visszatettem a 496.13-as drivert, azzal most egy órát kibírt egyfolytában, ez jó jel. Persze nem iszok előre a medve bőrére, majd még meglátom, kibír-e hosszabb időt is kilépegetés nélkül... :)

Ám azt meg kell jegyeznem, nem értem, miért lett ilyen bonyolult a Windows 11-et csökkentett módban indítani (A DDU miatt kellett). :F Korábban nyomtál egy F8-at és kész, most meg vagy 10 perc, mire odajutsz...

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25843 üzenetére

Na, ma reggel jutottam el arra a pontra, hogy elegem lett ebből. Komolyan mondom, szeressem bármennyire is a játékot, elfogadhatatlannak tartom, hogy fél órát sem tudok vele játszani, mert folyton kidobál. Időközben teljesen elkezdtem ismét az elejétől, hátha egy korábbi mentésem lett bugos, ettől lépeget ki, de nem. Épphogy kijutottam a kezdő barlangból, és elindultam volna kicsit körülnézni, puff. Kidobott. Pedig ez még a legeleje volt, ergo nem töltöttem be korábbi játékállást.

Még annyit kipróbálok, hogy visszarakom a korábbi nVidia VGA-drivert, mert ha jól emlékszem, nemrég frissítették, és korábban már játszottam vele kilépegetés nélkül, azaz jó eséllyel akkor az lesz a ludas. De ha ez sem válik be, akkor ennyi. Kidobtam az ablakon 20 eurót, mert így gyakorlatilag használhatatlanná vált a játék.

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #25842 üzenetére

Oké, kipróbálom, köszi szépen mindkettőtöknek. :R

Viszont ez a CTD kezd nagyon idegesíteni. Moddolás nélküli Anniversary Edition-nel játszok, és most már annyira rossz a helyzet, hogy fél óra alatt ötször dobott ki minden ok vagy üzenet nélkül. Nem értem, hogy azóta sem találtak erre megoldást. A Special Edition-nél nem volt ilyen gond, órákig hagyott játszani, most meg 10 percenként kifagy...

Komolyan, kezdem sajnálni, hogy megvettem az Anniversary-t, az SE lehet, hogy jobban futna...

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #25839 üzenetére

Ha erre nem is tudtok választ, még egy kérdés: A Special Edition-nél nem volt sok CTD-m, most az Anniversary Edition-nél újra egyre sűrűbben kidob a desktopra. Ötlet?

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Valaki találkozott már azzal az érdekes buggal, hogy az örökbefogadott kislányoknak ajándékként adható rongybabákat (Child's Doll) a rendszer küldetési tárgyakként (Quest Items) kezeli, így nem tudom őket nekik adni??? Már három is van belőle és egyiket sem tudom odaadni, sem egyéb módon megszabadulni tőlük, ugyanis nem engedi a játék. A ruhákkal, édességekkel és egyebekkel minden oké, de a baba bebugzott...

Van valami mód arra, hogy ezeket "kitöröljük" a tárgylistából?

• Vistaboy

veterán

válasz WATERDACA #25640 üzenetére

Én úgy tudom, hogy a full Anniversary Edition-ért fizetni kell majd PC-n, ami több, mint 500 modot fog tartalmazni a Creation Club-tól. Akinek megvan a Skyrim Special Edition, az Upgrade formájában - azaz olcsóbban - frissíthet, de ez minden.

Akinek megvan a Skyrim Special Edition, de nem veszi meg az Anniversary Editiont, az is megkapja ingyen a horgászást, plusz két modot, egyik a "Survival Mode", ami egyfajta túlélés-szimuláció, éhség- fáradtság, betegség-, stb., plusz limitálva lesz a Fast Travel, gyógyulás, ésatöbbi. Ezen felül egy másik mod is lesz ingyen a játékhoz, a Golden Saints & Dark Seducers, ami Shivering Isles környékén nyújt új kalandokat, plusz része lesz a "Rare Curios", amiben Morrowind és Oblivion alapanyagait kapjuk meg a Skyrim-hez.

Valahol olvastam, hogy talán a konzolosok ingyen frissíthetnek az Anniversary Edition-re 2021.11.11-én, a játék 10. évfordulóján, de sajnos arról még nincs infó, hogy ezt a PC-sek is megtehetik-e majd, vagy csak a konzolosok kapják ingyen aznap a frissítést. Én bízok benne, hogy PC-n is élni fog, már csak azért is, mert ezt a rengeteg modot biztos nem konzolon írták hozzá, ez lenne a minimum, hogy nekünk is lehetőségünk lenne egy napig ingyen frissíteni.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Együtt a kilenc maszk. Megért egy shotot. :DDD

• Vistaboy

veterán

válasz whitezo88 #23820 üzenetére

Ha erősen felmodolt formában játszottál az eredeti Skyrimmel, akkor a SE-t csak akkor éri meg kipróbálnod, ha majd kész lesz a 64-bites SKSE, mert modok nélkül bőven elmarad látványban a modolt alap Skyrimtől.

Viszont ha nem használtál sok grafikai modot, akkor érdemes most már inkább a SE-vel játszanod, mert attól meg jóval szebb lett a játék. Én azt mondom, próbáld ki, és ha szerinted nem elég szép, nézz utána, van már pár mod, amikkel szebbé tehető. De amíg a SKSE el nem készül, addig csak pár fog vele működni.

Viszont az achievementek letiltódnak, ha modolt játékkal játszol, erre figyelj. Van ugyan arra is mod, hogy engedélyezve legyenek, de ha kellenek az öcsik, előbb mindenképp tisztán játssz vele a biztonság kedvéért.

• Vistaboy

veterán

válasz Tarill #23663 üzenetére

Kovácsnál, kereskedőknél, vagy ha pénzszűkében vagy, fossz ki egy barlangot és rabold ki a "lakókat". De bányászattal - ércek - és vadászattal - bőrök -, magadnak is készíthetsz felszerelést.

• Vistaboy

veterán

válasz anorche1 #23616 üzenetére

A The Fate of the Skaal (Magyarul talán "A Skaal Sorsa", nem tudom, hogy fordították le a magyarításban) című küldetés úgy kezdődött, hogy az első szótagot tartalmazó vésett falat kellett felkeresned, amit egy sárkány őriz. Ennek a sárkánynak a lelkét nem nyeli el Miraak (Legalábbis nekem nem nyelte el), pont azért, hogy fel tudd oldani vele a Bend Will (Bocs, de nekem annyira idegen magyarul) nevű Shout-ot. Ezzel kellett felszabadítani a Skaal falu lakóit, akik a Wind Stone nevű pillért építették.

A második és harmadik szótagot pedig maga Hermaeus Mora tanítja majd meg neked, de ehhez meg kell szerezned egy Black Book-ot (Fekete Könyvet), utána pedig a Skaalok vezetőjét kell rávenned, hogy elolvassa. Ha megvan mind a három, akkor tudod legyőzni Miraakot.

Ui.: Már nem tudom pontosan, lehet, hogy rosszul emlékszem. Az is előfordulhat, hogy annak a sárkánynak a lelkét tudod elnyelni, akit a Black Book megszerzését követően Miraak rád uszít, hogy őljön meg. Nem tudom, de arra biztosan emlékszem, hogy egy Sárkány lelket el tudtam nyelni, a többit mind ő vette el. Csak már nem tudom fejből, melyik volt az.

De ha végképp nem megy, utazz vissza Skyrimre, keress egy sárkányt, öldd meg és máris lesz lelked. :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz elithun #23600 üzenetére

Én nem nagyon szeretem, ha követ valaki, különösen, amikor lopakodni kell. Igaz, néha hasznosak tudnak lenni, de inkább láb alatt vannak, mintsem sokat segítenének. Kivétel talán Serana, ő elég szépen le tudja szívni róluk a HP-t, és a jégcsapása is hatékony, sokszor már csak a kegyelemdöfést kell bevinni. De persze ez csak közelharcos karakter esetén van így. Ha íjazásra és lopakodásra kellőképp kihegyezett emberkét - vagy főleg vámpírt - irányítok, akkor már távolról leszedek mindent, alig jut a közelembe valami. :DDD

• Vistaboy

veterán

válasz elithun #23589 üzenetére

Ahogy előttem is mondták, a páncélokat és fegyvereket annak függvényében lehet egyre jobbakká kovácsolni, minél magasabb ez a képességed. Némelyiknél akad ugyan maximum - például én valamiért a Dawnbreaker kardot nem tudom "Exquisite" fölé vinni, pedig sokkal jobban szeretek azzal harcolni, mint normál fegyverekkel. Azt hiszem, hogy talán "Epic" a legjobb, de most nem tudom fejből.

A lényeg, hogy időnként érdemes fejlesztgetni kicsit a cuccokat, így valóban olyan felszerelésben tudsz játszani, ami tetszik. :)

(#23598) elithun: Már nem emlékszem pontosan, de mintha lenne olyan skill - talán valamelyik Black Book adja -, hogy a követők nem aktiválják a csapdákat és nem rohannak egyből az ellenfélnek. Vagy talán egy mod volt erre? Most hirtelen nem ugrik be, de valami volt, azt tudom.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Végre elkészült a kis kuckóm. Eszement, mennyi anyag kell hozzá. Legjobban a trófeagyűjtő szoba tetszik, kár, hogy csak hét állvány van, amire lehet pakolni (A hetedik a karakter előtt, sárkánykoponya van rajta):

Ez a Daedra páncél nagyon zoralul néz ki, meg is fogom hagyni emlékbe az egyik bábun, miután váltok Sárkánycsontra. Lassan már férni sem lehet a házban, annyi kacat gyűlik össze. Amúgy már 120 órát játszottam a Skyrim Special Edition-nel, amióta kijött. Bár ezzel már valószínűleg nem lesz meg a 800 óránál is több, mint az eredetivel. :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Élesedett a 1.2 patch, ami ugyan pár dolgot javított, de el is rontott tuti valamit, merthogy eddig nem jött elő a "végtelen töltőképernyő" bug, most pedig muszáj voltam teljesen kilépni a Windowsból, mert beragadt és csak az segített rajta.

Pedig már kezdtem azt hinni, hogy a 64-bit miatt végre megszűnnek az ilyen jellegű hibák, de úgy tűnik, tévedtem. :(

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz sqpp #23515 üzenetére

Na, de ha te ki akartad próbálni, akkor nem akaratod ellenére lettél az, ugye? :) Ő épp azért van most ilyen helyzetben, mert nem figyelte - vagy nem értette - a játék által küldött figyelmeztetéseket, miszerint megfertőzte őt egy vámpír. Ha tudta volna, hogy ilyenkor mi a teendő, szimplán megiszik egy betegség elleni löttyöt (Cure Disease Potion), vagy irány a legközelebbi szentély - minden városban van templom, ahol találni oltárokat -, egy kattintás rá és máris nem vámpír. :)

(#23502) mad1: Egyébként, ha már nagyon nem megy a visszaváltozás és eleged van a kínlódásból, javaslom, tölts vissza egy korábbi mentést, amikor még nem alakult át a karaktered. Ha megvan, menj el egy oltárhoz, vagy igyál meg egy Cure Disease Potit és kész. Nem kell tovább kínlódni vele.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz DrTechnoid #23504 üzenetére

Igen, de ha jól tudom, az emberi lelket nem tud befogadni. Tölteni a tárgymenüben lehet, a fegyvert kiválasztva megjelenik a "Charge" lehetőség. Alapértelmezetten a T gombbal működik.

• Vistaboy

veterán

válasz mad1 #23502 üzenetére

Már ne is haragudj, de ha ennyire nem fogott meg, akkor minek játszol vele? Értem én, hogy ki akarod akasztani a faladra trófeaként, de akkor rosszul választottál, mert a Skyrim nem egy olyan játék, amivel gyorsan végezni lehet, mint a manapság divatos, multira kihegyezett játékok 2-3 órás egyszemélyes részével. Itt még az is bele fog telni 20-30 órába, hogy gyorsan végigszaladj a főküldetésen, ráadásul ezzel nagyjából a játéknak mindössze EGY TIZEDÉT tudod le, de lehet, hogy sokat is mondtam. Összehasonlításként itt egy kép az én játékidőmről:

Majdnem 900 órát játszottam már az eredeti Skyrimmel, persze ebben benne vannak a DLC-k, illetve nagyjából egy tucatnyi karakter. Mondjuk én nem csak Alduin legyőzésére fókuszáltam és hogy mielőbb végigérjek rajta, hanem épp ellenkezőleg - mindent ki akartam próbálni, mindenhová be akartam nézni, de ez gyakorlatilag lehetetlenség.

Ajánlom elolvasni a Dawnguard DLC bemutatómat, ott pont a vámpírokról esik szó. Igaz, hogy itt a Harkon - vagy Seline - által adott Vámpír Lordot mutatom be, nem a "közrendű" vámpírt, de a képességek és a vérszívás ugyanúgy működik.

• Vistaboy

veterán

válasz vitaro #23494 üzenetére

Igazad van, Black Soul Gem csak egyféle van. Emberi - humanoid - lelket csak abba lehet zárni. :K

• Vistaboy

veterán

válasz mad1 #23490 üzenetére

Nincs túlbonyolítva. Van egy Soul Trap nevű varázslat, azt rálövöd a katonára, és ha bizonyos időn belül - általában 10-20 mp - megölöd, a lelke bekerül egy Soul Gem-be. Arra figyelj, hogy azokból is van több szintű, és ha nincs elég nagy nálad, akkor nem érsz el vele semmit.

• Vistaboy

veterán

Sokan panaszkodnak a Steam fórumán, hogy az 1.1-es frissítés telepítése után sok probléma jött elő a játékban, többek között sűrűn vág ki az asztalra - nagyjából negyedóránként -, valamint sokaknál grafikai és stabilitási problémák is jelentkeztek.

Nálam szintén előfordult ma reggel, hogy közvetlenül frissítés után alig 10 percet tudtam játszani és máris kivágott az asztalra. Viszont miután picit utánaolvastam, írták azt is páran, hogy az 1.1 patch települését követően érdemes lefuttatni egy fájl-integritás ellenőrzést Steam alatt. Én kipróbáltam és nálam bevált, legalábbis utána nagyjából egy órát tudtam fagyás nélkül játszani.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Nálam is előjöttek a grafikai bugok, mióta fent van a legújabb nVidia meghajtó. A korábbival, amit bugosnak jellemeztek és lecserélték a hotfix-szel, nem voltak ilyen anomáliák.

• Vistaboy

veterán

válasz #54715584 #23425 üzenetére

Steam alatt F12, és a Képernyőmentés-kezelővel meg tudod nyitni őket.

• Vistaboy

veterán

No comment... ilyen az, amikor egy sárkányt beledöngölünk a földbe. ;]

Amúgy meg nagyon sok bug maradt a játékban. Például a "Lost to the Ages" című küldetésnek a legvégén, amikor az Aetherium Forge helyszínen a végső ellenféllel kell megküzdeni. Na, ott én egyszerűen nem tudtam megsebezni az íjammal. Bármennyi nyilat is lőttem ki, semmi. Utána átváltottam tőrre - lopakodásra van kihegyezve a karakterem, ezért nem használok kardokat -, úgy nagy nehezen sikerült párat lopakodva belecsapkodnom, amíg a társaim lefoglalták, de akkor is kemény menet volt. Íjjal három találat és feküdt volna, így eléggé macerás...

Utána pedig a küldetésnek nem lett vége, hiába beszéltem az NPC-vel, nem triggelt a lezáró script, így nem tudtam kimenni, mivel nem jött elő a kivezető lépcső. Csak az újratöltés oldotta meg, másodszorra már sikerült, de ez így akkor sem buli.

Most nem azért, ajándék lónak nem nézem a fogát, de azért ezekről a hibákról már az eredeti játékban tudomásuk volt, a Skyrim Nexuson meg is van a javítás mod formájában, igazán beintegrálhatták volna a Special Edition-be. Jó, azóta már van Unofficial Skyrim Special Edition Pach, de ezt akkor is a fejlesztőknek kellett volna implementálni, ha már egyszer pénzt is akartak érte a konzolosoktól.

• Vistaboy

veterán

válasz sqpp #23368 üzenetére

Mivel a SkyUI a Skyrim Script Extrenderre épül, így addig nem kezdhetnek el dolgozni rajta, amíg azt át nem konvertálják 64-bitesre. Ez pedig időbe telik. Jelen állás szerint még nem tudnak időpontot mondani, hogy mikor készül el a 64-bites SKSE, de amint kiadják, szerintem utána nem sokkal érkezik a SkyUI is.

"Skyrim Special Edition has been released, and the original SKSE will not work with it. We are currently investigating the application to create a SKSE64 build for the Special Edition. This will not be a fast process. The update to 64-bits means a lot of investigation and changes. Much like the work that has gone into F4SE this will take a tremendous amount of effort. We appreciate your patience while this work continues. We have no timeline for a release. - the SKSE team 29 October 2016"

Forrás.

Ugyanakkor az eredeti SkyUI oldalán azt írja egy fórumozó, hogy a 2.2-es verzió működik, csak manuálisan kell letölteni, majd utána telepíteni a Nexus Mod Managerrel. Egy üzenet figyelmeztet a hiányzó SKSE-re, de állítólag a térkép és a tárgylista működni fog. Egy próbát megér, ha annyira nem megy nélküle...

• Vistaboy

veterán

Visszaszívom, hogy nincs CTD a SE-ben. Épp az előbb dobott ki minden ok nélkül, ahogyan azt az eredeti is csinálta, ha megtelt a felhasználható memória. Érdekes. Nem arról volt szó, hogy 64-bites lett a játék? :F

• Vistaboy

veterán

válasz #89091072 #23321 üzenetére

Ha a képen High Hrothgar és a 7000 lépcső van, akkor tuti nálad van a bibi, mert én már voltam ott és semmi ilyesmit nem tapasztaltam. De ha nem, akkor elnézést, írdd meg légyszi, hol készült a kép, elmegyek oda és lövök egyet én is, hogy nekem milyen. Ha nálam is előjön, akkor tényleg gáz. De ez szerintem valami driver és/vagy beállítási probléma. Még full lowon sem szabadna így kinéznie.

• Vistaboy

veterán

válasz Jorus #23315 üzenetére

Nyilván PC-n nem éri meg fizetni érte, de nem is kellett. Ha megvolt az eredeti, ingyen kaptuk a felújítottat, ahogy a BioShock esetében is. Egyedül akkor járhattunk rosszul, ha megvettük XBOX360-ra, majd utána váltottunk XONE-ra, és most, ha szeretnénk javított grafikával játszani, újra meg kell venni az egészet. Ebben az esetben joggal haragudhatnánk a kiadóra.

De mivel legtöbben azok sírnak, akik PC-n szénné modolták a játékot, így nem igazán lehet érteni a hiszti okát. Elvégre ingyen kaptuk, ráadásul direkt amiatt lett külön játék, hogy aki modolta az eredetit, annak a mentései nem működnének abban az esetben, ha felfrissítette volna magát a játék SE-re.

Ne értsd félre, nem vitatkozni akarok, csak nem értem, mit nem lehet azon érteni, hogy a SE nem a modokat használó PC-sek számára készült, hanem azoknak a konzolosoknak, akiknek XONE és PS4 van, hogy mostantól ők is használhassák a modokat. Az, hogy elérhetővé tették PC-re is, ráadásul 64-bitesen, rettenetesen pozitív lépés volt a részükről. Ezért nem értem, miért szidják sokan a játékot. Alapállapotban nyilván nem olyan szép, mint amit ki tudtak volna belőle hozni, de pont erre vannak a modok.

Biztos minden modnak lesz SE-kompatibilis kiadása is, csak idő kérdése. :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Jorus #23312 üzenetére

Ezt most nem bántásként írom és nem is csak neked szól, de könyörgöm: Ne a modolt Skyrim-hez hasonlítsátok már a Special Edition grafikáját... :(

Nyilvánvalóan sokkal rondábbnak tűnik egy szénné modolt látványhoz szokott szemnek, de aki eddig csak az eredeti kiadással játszott, modok nélkül, az nagy mértékű javulást fog tapasztalni a grafikában. Íme egy kép, amit pár perccel ezelőtt készítettem a karakteremről:

Szerintem ez a grafika mindennek nevezhető, csak csúnyának nem. Oké, persze, ahhoz képest, amikor feltettem 100+ modot az eredetire, annál sokkal szerényebb a kinézete, de nem ezt kell nézni. Ha engem kérdeztek, ez a minőségi ugrás épp megfelelő volt, ha ennél jobban felturbózták volna a grafikát, akkor sokkal kevesebben tudnák teljes pompájában élvezni.

Akinek van egy kis türelme és megfelelő gépe, várjon pár hetet, mire a nagyobb modok átírt változatai elkészülnek. Onnantól a 64-bit miatt tuti sokkal szebbé lehet majd tenni, mint elődjét. Viszont ha hozzám hasonlóan inkább játszani szeretnétek vele, akkor bőven jó ez így, ahogy van. Végre nincs CTD, nem tölt órákig, és nem kell a modok telepítgetésével és beállítgatásával szöszölnöm, mire végre minden összejön.

Nekem tetszik... Végre anélkül tudok játszani, hogy állandóan kivágna az asztalra... :)

(#23313) sqpp: Megelőztél, nekem is feltűnt, mennyien nyavalyognak a grafika miatt... Aztán meg ha betették volna a RealVisiont, megtámogatva 100+ moddal, menne a rinya, hogy leesik 59 FPS-re a sebesség... :U

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz #54715584 #23297 üzenetére

Vannak küldetések, melyeket nem tudsz azonnal elkezdeni, mert amikor kapod őket, még nem elég erős a karaktered. A DLC-k közül a Dawnguardot ajánlott elkezdeni előbb, azt már akkor is végig tudod vinni, amikor megkapod. Meg ezzel különben sem érdemes várni, hiszen amikor elérsz egy bizonyos szintet a játékban, elkezdenek feltűnni a vámpírok a városokban és módszeresen kiirtják az NPC-ket - kivéve a kulcsszereplőket, mert ők újjáélednek. Akárcsak a sárkányok, amelyek szintén egy bizonyos ponttól feltünedeznek és megtámadják a településeket. De a vámpírok rosszabbak, érdemes ennek elejét venni, ha nem akarsz kihalt falvakban csatangolni...

A Dragonborn lényegesen nagyobb, hosszabb és nehezebb küldetéslánc, mint a Dawnguard, bár annak sem kell szégyenkeznie - sok játékkal ellentétben a Skyrim esetén megérte annak idején megvenni a DLC-ket, sok tartalom van bennük. Érdemes legalább 30. szinten, de az sem baj, ha erősebb vagy, amikor elkezded. A Black Book-os küldetés onnan lehet ismerős, bár az eredeti játékban is találkozhattál Hermaeus Mora-val, de a Dragonborn küldetései során kellett a Fekete Könyveket megszerezni.

Én is teljesen az elejéről kezdtem el, Wood Elffel vagyok, íjra, tőrre és lopakodásra kihegyezett, valódi orgyilkos karaktert fogok belőle nevelni. Már kapcsolatba léptem a Dark Brotherhooddal, de mielőtt elmegyek hozzájuk, még elkezdtem a Dawnguard küldetésláncot, mert vámpírként jobban tudok majd orgyilkosként érvényesülni. :DDD

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz pokers #23282 üzenetére

Nálam már az van fent, sebességben nem vettem észre változást, de én amúgyis Vsync-et használok. 60 alá nem esett a képkockák száma GTX 980-on a régi driverrel sem.

Az egyedüli, amit észrevettem, hogy a GeForce Experience más optimális beállításokat töltött le frissítéskor hozzá, valamint már képek is vannak benne. De hogy ezek a beállítások mennyiben mások, azt passzolom, eddig is fullon volt a grafika, most is úgy van.

(#23283) Revan.: Szerintem igen, bár ez nyilván attól is függ, miképp működik. Ha ESM vagy ESP formátumban van és a Nexus Mod Managerrel rakod be, akkor biztos modként érzékeli. Más esetben nem biztos, ki kell próbálni.

FONTOS! A modolt játékkal készült játékmentések betöltése azonnali achievement tiltást von maga után! De ha meghagytok egy tiszta mentést is, akkor a modok eltávolítása után azt betöltve nem lesznek tiltva. Vagy új játék kezdésnél sem.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Azt azért remélem, tudja mindenki, aki modolni akarja a Special Editiont, hogy a Steam azonnal letiltja az achievementeket, amint modot érzékel a játékban? ;)

Persze már van erre is mod, de hogy működik-e, nem tudom. Nekem így is bőven jó a játék, ahogy van. Egyedül talán a karakterek kinézetét kellene picit finomítani, de annyit nem ér, jól van így is.

• Vistaboy

veterán

válasz sqpp #23198 üzenetére

Persze, az alapjátékhoz képest mérföldekkel szebb lett. Mindenkinek megéri beszerezni, ha már megvan neki az eredeti, mert nem kell sokat szenvedni a modolással. De én hozzászoktam a 100+ moddal megtámogatott látványhoz, így egyből feltűnt, hogy a modellek és öltözékek kinézetén nem változtattak. Ezt persze nem negatívumként rovom fel - távol álljon tőlem -, hiszen ha minden általam használt modot betettek volna, kiegészítve a RealVision ENB-vel, és olyan látványra lenne képes a játék, mint az ott közölt képeken, akkor a gépigény miatt biztos sokan szívnák a fogukat.

Viszont jó hír, hogy a Skyrim Nexus oldalán elindult a Special Edition részleg, vagyis az összes mod, ami ott megtalálható, már kompatibilis az új kiadással. És már most elég szép számmal van ott bővítmény. Itt találjátok:

http://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/?

Ezt bele is lehetne tenni az első hsz-be, hogy mindenki megtalálja, aki keresi. :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Első tapasztalatok - sajnos nekem ma még mennem kell dolgozni, ezért épphogy belekukkantottam -, és azt kell mondjam, egyelőre felemás a látvány. Viszont, ami óriási pozitívum, hogy a töltési idő még HDD-ről is sokkal, de sokkal gyorsabb a 64-bit miatt, mint az eredeti játéknál. :K Nekem például alig két másodperccel azután, hogy ráböktem a "NEW" menüpontra, már el is indult a játék. :)

Ami láthatóan javult, az a környezet. A sziklák, utak, a talaj és az épületek textúráit és kinézetét is feljavították, valamint belekerültek a grafikai látványjavítók. Szerintem az SMIM mod is tuti, hogy benne van - vagy valami hasonló -, lekerekítettnek tűnnek a gerendák és efféle objektumok. Személy szerint a sziklák textúráinak feljavításáért nagyon örülök, modolásnál mindig ezzel szenvedtem sokat, hogy tökéletesen illeszkedjenek a környezetéhez, különösen a havas részeknél.

Amit viszont hiányolok, azok a karakterek és öltözékek modjai. Legalább egy fejlettebb karaktermodellt betehettek volna (Pl. UNP), kiegészítve az Immersive Armors és Weapons moddal. Remélhetőleg hamarosan elkészülnek majd ezen modok átírt változatai, mert nélkülük nekem picit kopottasnak tűnnek a szereplők.

A látótávolság rendben van, bár eddig épphogy elkezdődött a játék, majd délután tudok erről bővebbet írni.

Ha mást nem is, de annyit mindenképp elértünk a Skyrim SE kiadásával, hogy végre jelentősen lecsökkentek a töltési idők, nem kell percekig a töltőképernyőt bámulni, nincs CTD, valamint ha később elkészülnek a modok is hozzá, sokkal szebb látványt ki lehet majd hozni belőle, mint eddig.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Már csak egy nap. Pont jól jön hosszú hétvégére. :)

Viszont ahogy az eddigi videókat néztem róla, a környezeten kívül a karaktereken is finomíthattak volna picit, első látásra azok maradtak olyanok, mint voltak. No, de sebaj, majd lesz biztos ehhez is mod. :DDD

• Vistaboy

veterán

válasz kislaki92 #23149 üzenetére

- semmi, javítani akartam egy hibát a szövegben, de helyette még egyszer elküldte - Bocsi. :B

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz kislaki92 #23149 üzenetére

Ha a modderek felkészítik őket az új kiadáshoz, szerintem igen. Persze rögtön megjelenéskor még biztos nem lesz minden jó hozzá.

Én azért reménykedek benne, hogy már alapból olyan szép lesz, amit - legalábbis eleinte - nem kell majd modolni. Emlékszem, nagyon sokat szívtam anno. a modokkal, egy teljes napom ráment a telepítésre és beállítgatásra, majd utána mégis előjöttek a hibák - hol előbb, hol később - és lépegetett ki, játszani nem tudtam vele rendesen. Néha összejött, ekkor akár órákig elment, de legtöbbször kivágott az asztalra.

Én pont emiatt várom, hogy végre normális kinézettel tudjam elölről végigjátszani újra, anélkül, hogy a kilépegetés miatt kellene aggódnom. Persze nyilván nem lesz olyan szép, mint a jelenlegi felmodolva, de nekem már az is elég lesz, ha azt az állapotot hozzák vele, ami valahol félúton van a vanilla állapot és a 100+ moddal feljavított látvány között.

Mondjuk a 64-bit miatt itt már könnyebb dolgunk lesz modoláskor is, úgyhogy szerintem sokkal szebb látványt is elő tudunk majd csalogatni belőle, mint eddig. Csak bírjuk vassal. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Brett001 #23145 üzenetére

Nagyjából arról van szó, hogy állítólag a legfrissebb információszivárgások arról tanúskodnak, hogy a The Elder Scrolls VI Valenwood tartományban játszódik majd. Ez egyike azon területeknek, melyeken még nem jártunk, így sok új lehetőséget rejt küldetések és egyéb tartalom szempontjából - melyek közül több valószínűleg a Skyrim-béli polgárháborút dolgozza majd fel.

A videón pedig főleg az Elder Scrolls Online képeit láthatjuk, ahogy előttem is írta a kolléga, mégpedig azért - ahogy azt elmondja a készítő -, mert a tájkép, fegyverek, öltözékek, lakóhelyek és a többi ilyesmi hasonló koncepcióval fognak készülni, mint ott. A többi részben azt magyarázzák el, milyen információk szivárogtak ki, valamint hogy ezekből miként következtettek arra az álláspontra, miszerint valóban Valenwood lesz a hatodik rész helyszíne.

Amúgy már nyitottam topikot a The Elder Scrolls VI-nak, így ott bővebben tudunk beszélni, anélkül, hogy belezavarnánk a Skyrim témájába. :)

Betettem oda is a videót, majd azok, akik jobban tisztában vannak az Elder Scrolls univerzumával, el tudják mondani, pontosan miről is beszélnek a videón.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Melorin #23129 üzenetére

Nem haraptam le a fejedet, elnézést, ha annak tűnt, nem támadásnak szántam. Csak azt próbáltam mondani, hogy ha komolyabban foglalkoztál volna modokkal - nálam száznál is több volt egyszerre feltéve -, valamint lett volna 8, vagy 16 GB memória a gépedben egy 4 GB-os VGA-val, akkor biztos te is meglepődnél, amikor valaki azt írja, hogy minek a 64-bit támogatása a játékba.

Nagyon hamar elfogyott az a 3 GB RAM, ráadásul ezt a sok modot pont amiatt kellett pontosan sorrendben feltenni és összehangolni, hogy beférjenek a szűkös memóriába. 64-bites játék esetén erre nem lesz szükség, amint a modderek átállítják a programokat a Skyrim Special Edition-re, sokkal, de sokkal szebbé lehet majd varázsolni a játékot, mint az eredeti Skyrimet, pedig már az is kegyetlenül nézett ki, ha jól fel volt tuningolva a grafikája. :)

De megvallom őszintén, én amiatt várom a Special Editiont, hogy végre fagyások és kilépegetések nélkül tudjam végigtolni úgy, hogy nem az eredeti, mára már picit kopottas grafikával kelljen játszani. Később valószínűleg újra neki fogok állni felturbózni, de előbb mindenképp végig akarom vinni az elejétől az egészet.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Melorin #23124 üzenetére

Ha próbáltad volna komolyabban modolni a játékot, akkor tudnád, miért lesz nagyon is jó a 64-bit támogatása. Ezt már nagyon, de nagyon rég meg kellett volna csinálniuk, sőt, szerintem eleve azzal kellett volna kiadni.

• Vistaboy

veterán

válasz Zolás #23098 üzenetére

Ez a "New Game+", ugye? :DDD

• Vistaboy

veterán

válasz MPowerPH #23095 üzenetére

Amennyiben kezdő vagy modok terén, javaslom, előbb próbálj ki valami egyszerűbbet, amihez nem kell sokat állítgatni. Felteszed a Skyrim HD textúrapakkot, a SMIM-et, majd ráraksz egy ENB-t. A RealVisiont ajánlom, mert van hozzá egy részletes leírás, hogy mit hogyan kell csinálnod. Ennyi már elég hozzá, hogy látványosan szebb legyen, mint alapállapotban.

De ha ez nem elég, akkor kövesd az ott leírtakat, pontosan abban a sorrendben és azokkal a beállításokkal telepítsd fel a modokat, ahogy ott le van írva. Ha csak egy apró eltérés is lesz az ott leírtak és a te beállításaid között, már tutira nem úgy fog kinézni a dolog, mint a képeken.

Én viszont azt ajánlom, hogy várd meg a Skyrim Special Editiont, október 28-án érkezik, az már alapból sokkal szebb lesz, ráadásul 64-bites, így a memóriával sem lesznek gondok. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Skyhunter #22994 üzenetére

Szerintem tuti, hiszen teljesen átírják 64-bitre, és - legalábbis kezdetben - biztos lesz pár mod, ami még nem lesz rá felkészítve. Ha simán upgrade-elnéd a moddolt eredeti játékot, tuti nem működne minden úgy, ahogy eddig. Például az SKSE egy ideig nem lesz kompatibilis vele, és elég sok modnak a működéséhez pedig az kell.

Külön játékként fog szerepelni a Steam könyvtárban, a meghajtón pedig szerintem Skyrim SE mappába fog kerülni, így nem fog bekavarni az alapjátékba. A mentések sem biztos, hogy működni fognak - esetleg a vanilla állapot -, de szerintem úgy is mindenki elölről kezdi. Én legalábbis igen. :)

• Vistaboy

veterán

válasz genndy #22972 üzenetére

Köszi, közben én is láttam az IGN oldalán a megerősítést. Most már csak az a kérdés, hogy a meglévő modok mennyire lesznek vele kompatibilisek - mondjuk nem féltem a moddereket, seperc alatt átírják majd, remélhetőleg addig alapból is lesz minimum olyan szép, mintha legalább a Skyrim HD 2K textúracsomagot és egy ENB-t feltettünk volna mellé.

• Vistaboy

veterán

válasz #54715584 #22963 üzenetére

Szerintem a Special Edition valahol félúton lesz az alap Skyrim és a szénné modolt között. Biztos vagyok benne, hogy a Bethesdánál nem fogják annyira feljavítani, hogy csak atomerőműveken fusson. Viszont szerintem már gondolnak azokra is, akik 4K felbontásban akarják tolni.

Személy szerint én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ez most azt takarja-e, hogy végre kap 64-bites exe fájlt a játék ezzel a Special Edition-nel. Mert a modolást - és a szebb grafikát - eddig legjobban ez hátráltatta.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Mengele #22648 üzenetére

Igen, le kell tölteni. Attól függ, mekkora tuningot szeretnél. Ha csak minimálisat, pár mod elég, nem kell semmiféle extra hozzá. Viszont ha többet akarsz, akkor már segédprogramokra és memóriamenedzsmentre is szükséged lesz.

Egyébként majd írni akarok egyszer egy útmutatót kezdők számára egyszerűbb moddingról lépésről lépésre, de nem tudom, mikor jutok odáig, hogy megcsináljam.

• Vistaboy

veterán

válasz CJ4567 #22600 üzenetére

Van elég, más kérdés, hogy mennyit használhatok ki belőle. Pár mod csak azért van feltéve, mert a lefagyások, kilépések és egyebek ellen ad stabilitást. Ezenfelül az ENB, SKSE és SSME is végre úgy néz ki, most már nem kavar be egymásnak. Jelenleg azt mondom, stabil a játék, próbálok mindig picit hozzáadni, de például amikor az uGridsToLoad értékét feltettem 9-re (Most 7-es), akkor nagyobb terepen már voltak fekete textúrák a talajon.

• Vistaboy

veterán

Folytattam a csiszolgatást, és bár végül nem sikerült minden úgy, ahogy szerettem volna, végül egész tűrhetően sikerült megoldani a dolgokat. Elsőként a követőnek felfogadható hölgyek számára tettem fel picit izmosabb, fitnesz kinézetet kölcsönző 4K textúrákat, valamint a CBBE-hez igazított mesh-eket.

Útközben észrevettem, hogy az utcai oltárok kegyetlenül homályosak míg mindig, így azokra is húztam HD textúrákat. Utána még az NPC-k arcával szerettem volna kezdeni valamit, hiszen a fontosabb karakterek már egész szépen néznek ki, viszont a hagyományos tömeg továbbra is elég "kis felbontású" arcberendezéssel bír.

Ehhez nem kevesebb, mint 5 modra volt szükség, mert nem akartam azt sem, hogy minden férfiből szépfiú legyen, ellenben picit simábbá kellett varázsolni az arcukat. Végül nehezen megoldottam ezt is, így most már szerintem elfogadható a kinézet:

Jelenleg így fest a karakterem.

Majd még holnap lövök fel jobb képet, jelenleg már késő van és csak most jutottam oda, hogy nem látok kék hajat egyik NPC-n sem... Bár szeretem az animéket, de itt nem mutat jól, ha úgy néznek ki a csajok, mintha műanyag hajuk lenne... :DDD

• Vistaboy

veterán

válasz CJ4567 #22575 üzenetére

Nem akartam új hsz-t kezdeni, ha még a másikba belefért, ezért írtam bele ebbe. De ez egyébként is mindenkinek hasznos lehet, ergo mindegy, hová írom. :)

A modlistát majd később leírom, ha lesz időm rá, elég húzós. :)

• Vistaboy

veterán

válasz CJ4567 #22564 üzenetére

Én a RealVisiont használom, nekem ez tetszik. Van benne egy opció, amivel erősebb színtelítettséget lehet adni a grafikának, így nem tűnik olyan fakónak a játék, mint eredetileg.

Itt egy újabb kép, csak mert tetszik.

Ma egyébként nem moddoltam semmit, egyelőre meg vagyok elégedve a kinézettel, inkább játszani akarok, úgyis új karaktert kellett kezdenem, van mit bepótolnom. Szerencsére sikerült beton-stabillá varázsolni a játékot, reggel óta egyszer sem lépett ki és fagyás sem volt. Úgyhogy hurrá. :DDD

OFF: A szerkesztéshez egy tipp: Eredetileg 15 percig szerkeszteni lehet a hozzászólásokat, csak a gomb tűnik el öt perc múlva. Szimplán nyomd meg a "vissza" gombot a böngészőn, így tudod újra szerkeszteni. 15 perc után már nem él ez a lehetőség.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz woryz #22561 üzenetére

Ma én is újratettem mindent az elejétől, ugyanis arra gondoltam, hogy ha már lúd, legyen kövér, és amiből csak lehetett, a 4K-s verziót szedtem le. Mondjuk még így is sok munka lesz vele, mert eddig csak a főbb dolgokat cseréltem le, még messze vagyok attól, hogy minden kész legyen.

De azért haladok, jelenleg 128 modnál járok és már most sokkal szebb lett, mint azelőtt volt. Sajnos ide már nem tölthetek fel képet helyhiány miatt, de itt megnézhetitek, remélhetőleg nem törlik nagyon hamar.

Egyébként tényleg nagyon jó és kell is már az SSME, amióta feltettem, még ennyi moddal is alig lépeget ki, igaz, többet tölt, de lefagyni még nem láttam vele (kopp, kopp). Holnap remélhetőleg már érdemben is játszani tudok majd. :DDD

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Antonius1978 #22547 üzenetére

Szerintem lehet enchantolni, bár én még nem próbáltam, mert a Dawnbreakeren kívül nem használok másik varázsfegyvert, azt nem kell sűrűn tölteni, bár ha igen, akkor sok lelket be tud szívni. Viszont élőholtak és szellemek ellen tökéletes, minden mást pedig agyon tudok verni az épp aktuálisan legtöbbet sebző hagyományos fegyveremmel is.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Kellemes Karácsonyt kívánok minden Sárkányszülöttnek!

• Vistaboy

veterán

válasz Antonius1978 #22540 üzenetére

A PenUmbra egy egyedi (Unique) egykezes kard, amit viszonylag hamar, az egyik Dwemer rom végén zsákmányoltam egy banditától. Azóta folyton nálam van, mert ahogy fejlődik a kovácsolás képességem, egyre jobbá tudom tenni.

Eddig még nem találtam olyan egykezes kardot, aminek nagyobb sebzése lenne, de még hátravan a Daedric és Dragonbone, majd elválik, mennyire tudom őket feljavítani. Ha megéri lecserélni, akkor sem fogom eladni, hanem a házam egyik fegyverállványán megőrzöm emlékbe. :)

• Vistaboy

veterán

Lassan, de biztosan alakul a karim, jelenleg 39-es szinten vagyok. Nemrég végeztem a küldetéssel, ami után megkapjuk a Stalhrim kovácsolás képességét. Serenát már szinte teljesen fel tudtam öltöztetni, viszont jómagam inkább a Daedric cuccokra hajtok, mert armor értékben jobbak, mint a Stalhrim Heavy. Nekem csak egy íjra és nyílvesszőkre kellett a matéria, a maximumra húzott egyedi PenUmbra kardomat még a Stalhrimből készült sem tudja überelni.

Valaki nem tudja, honnan lehetne úgy 4-5 darab Daedra Heart-ot szerezni Solstheim-en? Már minden alapanyag megvan a Daedric Lord páncélszett elkészítéséhez, egyedül az hiányzik. Vagy csak Skyrimen lehet találni? Jó lenne összekalapálni holnap a páncélt, biztos tutin néz ki majd benne a srác. :DDD

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #22524 üzenetére

Serenát is fel sikerült végre normálisan öltöztetni, sokkal jobban néz így ki, mint az eredeti ruhájában:

Hamarosan én is lecserélem Ebony-ra a páncélomat, mert mindjárt meglesz kovácsolásból a 85. szint. Kalapálok is össze magamnak egy jobb cuccot. Aztán később, amint megleszek 35. szintű, ráhajtok a Stahlrim felszerelésre, remélem, sikerül összehozni. :)

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Antonius1978 #22523 üzenetére

Ez a páncélszett valószínűleg az Immersive Armors mod része, eredetileg tuti nem volt benne, így nem csoda, ha nem láttad még.

Az ENB pedig egy grafikai kiegészítés, aminek használatával olyan effektek és hatások érhetők el bizonyos játékokban, melyek alapértelmezetten nem voltak bennük. Ilyen például a SSAO, SSIL, Depth Of Field, Lens FX, Bloom, HDR, Tone Mapping, Sharpening, Sun Rays, Shadows, Detailed Shadows, Reflection, stb.

Itt egy összehasonlító videó

Persze ebből is van sokféle, én a RealVision ENB-t használom, viszont nem árt hozzájuk erősebb vas, ha mindezt maximális látvány mellett akarok élvezni.

• Vistaboy

veterán

válasz Grafirka #22499 üzenetére

Nálam a GTX 980-on is van néha lassulás, általánosságban arra kell odafigyelni, mit írnak a modok leírásában. A legjobban az ENB terheli le a gépet, ha nem ragaszkodsz hozzá, komoly sebességnövekedést tapasztalhatsz. Szintén sokat számít a textúrák mérete. Pl. "2K Uncompressed" már eléggé megterheli őket, érdemesebb inkább az 1K-sat használni helyette.

• Vistaboy

veterán

Üdv újra mindenkinek. Egy ideje már nem voltam itt, mivel sajnos a monitorom kipurcant, jelenleg TV-re vagyok kötve. Bár az is FullHD-s, de nincs olyan szép kép rajta, mint a DELL monitoromon volt. Filmet nézni ideális a nagy képernyő miatt, de a játékok nagyon mosottnak tűnnek, így nem nagyon esett jó kínlódni velük. Azért most reggel elővettem, és mentem pár kört, jelenleg így néz ki a karim 29-es szinten:

Jelenleg stabil a játék, de az furcsa, hogy - elvétve ugyan - de találok kis felbontású textúrákat is, főleg barlangokban és a hegyoldalak kövei között. Pedig szinte minden textúra le van cserélve 2K-sra. Furcsa. De nem akadok fel rajta, mert játék közben alig veszem észre őket. Inkább legyen pár hiba, minthogy óránként fagyjon. :)

• Vistaboy

veterán

válasz .mf #22450 üzenetére

Akkor mi ketten pontosan ugyanannyit játszottunk már vele:

Nekem egyelőre jó így a látvány, ahogy van. Nem állítom, hogy nem lehetne javítani még rajta, de akkor megint kezdhetném elölről, mert valami tuti elcsesződne benne.

• Vistaboy

veterán

válasz .mf #22440 üzenetére

Még nem csináltam velük semmit, otthon vannak nekem is a lakásom ládájában, ahogy minden más fontosabb cucc. Csak kérdeztem, rég játszottam vele, elfelejtettem már, mire jók ezek az egzotikus holmik. :B :) Akkor meghagyom.

(#22435) SetCHOO.: Nem fog elkapni, bár egy halvány pillanatig átfutott az agyamon, hogy kipróbálom, milyen teljesen 4K-8K textúrákkal, de utána abba is hagytam az álmodozást. Nem akarok megint egy napot elpazarolni, mire mindent letöltök és beállítok. Marad így, szerintem bőven elég:

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Valaki tudja, hogy a Tribunal Mask-ok mire kellenek? Van már egy tucat, de küldi még nincs hozzájuk. Hasonlóak, mint a Dragon Priest maszkok? Csak ezért kérdem, mert Ebony Ingottá lehetne őket olvasztani, és ha semmi értelmük, inkább páncélt készítek a kísérőmnek belőlük.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #22431 üzenetére

A legszebb kimaradt... Lens Flare effekt Sárkánnyal. :)

További kellemes estét mindenkinek.

• Vistaboy

veterán

válasz SetCHOO. #22427 üzenetére

Örömmel jelentem, hogy teljesen helyrejött, úgyhogy az volt a probléma. :C

Na, ennek örömére pár screenshot:

Köszöntem szépen a tippet, holnap lesz a valódi főpróba, de ha már ennyit kibírt, szerintem nem lesz vele gond. :)

MOD: Sajnos valamiért nagyon betömörítette a képeket a RI/OS (pixeles lett). De fent vannak Steamen is a profilomban, ott meg tudjátok nézni teljes pompájában.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Nos, eddig semmi probléma, de azt már most látni, hogy jót tett neki a változtatás. Sokkal kevesebbet tölt és nincs akadozás sem nagy helyszíneken vagy harcoknál. Nem akarom elkiabálni, de ha estig nem fagy le, akkor asszem holnap nem sokat fogok felkelni előle. :DDD

• Vistaboy

veterán

Nekem nincs is ott semmiféle ini fájl. Furcsa. Kipróbálom, és létrehozok egyet ezekkel a paraméterekkel, majd újra hagyom, hogy beállítsa magát az ENB, végül az enblocal.ini-ben kikapcsolom az ExpandSystemMemoryX64-et.

Majd meglátjuk, mire jutok. Bár már jelenleg sem dob ki sokszor az asztalra, de azért az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem csinálna ilyesmit. :)

• Vistaboy

veterán

válasz SetCHOO. #22423 üzenetére

"Notice: Windows 8/10 users: Microsoft has, unintentionally, introduced a memory limit for DirectX 9 games/software. This limit is 4GBs (4096) and there is nothing which can be done to circumvent this limit. For users seeing the VRamSizeTest tool reporting 4064 or similar, this is not a mistake. This is actually the limit for the OS in use and the maximum value you can set the VideoMemorySizeMb to."

Akkor így egyáltalán nem meglepő, hogy az ENB által beállított 10240 nálam sűrű fagyásokat okozott, ellenben 4096-ra állítva megjavult. Basszus, ez a MS néha alá tud tenni a PC-s játékosoknak... :(

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #22414 üzenetére

Sajnos lejárt a szerkesztési idő, még annyit akartam írni, hogy a legfontosabb a TES5Edittel kitisztítani a Master fájlokat (IMT Records), valamint a LOOT-tal beállítani a töltési sorrendet. Valamint nem árt a SKSE használata, és az ENB beállítása sem, mert nálam is az cseszte el először a dolgokat.

Végezetül még annyit, hogy a sűrű kilépegetések egyik lehetséges megszüntetési módja lehet még az, hogy játék közben lehívjuk az ENB beállításait (SHIFT-ENTER), ott a memóriakezelés részben van egy "Disable Preload to Vram" vagy hasonló beállítás, ide tegyünk pipát. Holnap leírom pontosan, mi a pontos neve, most már nem akarom miatta megint elindítani a Steamet és a játékot.

• Vistaboy

veterán

válasz .mf #22413 üzenetére

Ha nem akarsz fotó-realisztikus grafikát, akkor szerintem felesleges ennyi moddal kínlódni. Én a helyedben azt tenném, hogy követném a RealVision leírását, csak kihagynám azokat a modokat, amik már nagyon megfognák a gépet. Nem kell 50+ mod ahhoz, hogy szépen nézzen ki a játék. (Persze azért úgy lenne a jó neked is, ahogy nálam van most, ezt meg tudom érteni. :DDD ).

Felteszed a hivatalos HD Pakkot, majd az Optimized Vanilla Texturest, a SMIM-et, utána a Skyrim 2K Texturest, a Skyrim Flora Overhault, a The Ruffled Feathert, (Ha ENB-t is akarsz, akkor ide a Vivid Landscapes és/vagy aMedianBorn parallax patch-csek kellenek), utána Project Reality, Enhanced Lights and FX, (Utána az ENB-t, ha kell). A többi már jószerével lényegtelen, a karaktermodellek és a felszerelések nem irkálják át a környezeti elemek textúráit. Felteszed az Immersive Armors és Immersive Weapons modokat, majd a női karakterekhez a CBBE-t, a férfiakhoz a Better Malest.

Viszont amit mindenképp hanyagolj, azok a fizikai (ragdoll) modok. Nálam azokkal szinte mindig gond volt, például a legelején, amikor visznek a rabszállítón, a szekér úgy pattogott, mint a gumilabda, minden apró kavics megdobott. Ráadásul ha Helgennél pont úgy érkeztünk meg, hogy a ló mögöttünk volt, a kocsi oldalra nézett, az NPC-k le tudtak ugyan szállni, de a script nem tudott lefutni, mert elakadtak a szekér oldalában. Vagyis kezdhetted elölről.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz #81999360 #22411 üzenetére

Nem kell letörölnöd a modokat ahhoz, hogy visszaállítsd a játékot alapállapotba. A NMM elmenti egy könyvtárba az összeset tömörített fájlként, amit át tudsz másolni biztonságos helyre. De ha nincs annyi helyed, akkor szimplán uninstall, csak ne töröld őket a NMM-ből. Ha mindez kész, alaphelyzetbe állítod a játékot és mehet vissza minden mod az elejétől.

A játék alaphelyzetbe állításához pedig itt találsz útmutatót:

Guide: Make Skyrim Vanilla Again

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz .mf #22409 üzenetére

Én azt ajánlom, hogy nézd át a RealVision ENB oldalán lévő leírást. Még ha nem is akarsz feltenni ennyi mindent, de a főbb sorrendhez támpontot adhat. Ahogy itt szerepel, nagyjából úgy kell feltenni a modokat. Én fejből már meg nem mondom, melyiket hogy raktam fel, bár a NMM képemen szerepel a sorrend (Telepítés dátuma), de nem tudom, melyikkel kellett mindent felülírni.

• Vistaboy

veterán

válasz .mf #22402 üzenetére

Igen, sajnos ez sűrűn előfordult nálam is. Elég egyetlen hiba, és kezdheted elölről az egészet. Én tegnap és tegnapelőtt szenvedtem vele sokat. Kezdődött azzal, hogy a Static Mesh Improvement Mod az istennek sem akart működni, folyton kidobott az asztalra, amikor fent volt. Bármit csináltam, mindig összeakadt valamivel. Azt követően a textúrák is összekavarodtak, lilák voltak a fák és egyes NPC-k ruházata is... szóval gáz volt.

Kénytelen voltam letörölni mindent, pedig akkor már elég szépen haladtam vele. Addig, amíg teljesen vissza nem állítottam a vanilla állapotot és nem kezdtem mindent újra az elejéről, egyszerűen bármit csináltam, mindig lefagyott tőle a játék. Miután teljesen újraraktam az egészet, egyből minden oké lett. Csináltam egy képet a Nexus Mod Managerről, nálam most ezek a modok vannak fent:

Megjegyzés: Mindenből a 2K felbontásút használom, még akkor is, ha van 4K változat. Nem mintha nem bírná el a gép, de a 32-bites exe miatt így is sűrűn töltöget menet közben.

Ami a modok frissítését illeti, szerintem nem érdemes folyton naprakészen tartani őket. Én csak akkor használom mindenből a frissebbet, ha valami miatt újra kell raknom az egészet. Egy stabilan működő játékba kár belenyúlni, annyira össze vannak fonódva egymással a modok, hogy ha belepiszkálsz, szinte 100%, hogy elront valamit.

Amennyiben sok mod már régi és szeretnéd őket frissíteni, valamint egyben picit tovább javítani a kinézeten, akkor érdemes visszaállítani a játékot alapállapotba és teljesen elölről csinálni. Sajnos elég időigényes, de nincs bosszantóbb annál, amikor egy egész napon keresztül moddolsz, állítgatsz, próbálgatsz, majd a játék nem működik úgy, ahogy kellene.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz .mf #22399 üzenetére

Addig nincs is vele gond, amíg csak pár mod van fent. De amint elérsz 50 környékére, akkor már igencsak nem mindegy, milyen sorrendben töltődnek be induláskor. Például nekem perpillanat 76 db. van telepítve. :)

Nekem most az aMidianBorn parallax modok tetszenek. A RealVision ENB oldalán a Skyrim 2015 Parallax Terraint ajánlják, de szerintem sokkal szebb abból is az aMidianBornt használni (A Book of Silence-on kívül van még a Caves and Mines és a Landscape). Az eredmény:

Viszont amiben tényleg nagyot villant ez a mod, az a karakterek kinézete. Nekem most így fest az emberem:

Mivel nemrég kezdtem új karaktert, ezért még csak Steel Armorom van, de már annak a kinézetét is nagyon megdobja. Ha kiegészítjük az Immersive Armors moddal (Van kompatibilis patch hozzá), akkor nagyon szép és részletesen kidolgozott páncélokat láthatunk. És ez szintén igaz az ellenfelekre és NPC-kre is.

Nekem most így, ahogy van, egyelőre stabil (KOPP-KOPP :B :P ), majdnem három órát játszottam vele nemrég és egyszer sem fagyott le. Néha el-elakad ugyan egy-két másodpercre külső, nagyobb terepen, vagy harc közben, amikor gyorsan forgok az egérrel és egyszerre kell sok textúrát betöltenie, de el lehet viselni. Inkább, minthogy állandóan kilépjen. :D

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Lajos8721 #22391 üzenetére

Szerintem előbb próbáld ki mindenféle moddolás nélkül, szimplán csak a hivatalos HD textúra pakkal, mindent maximumra állítva (Csak a menüben, nem INI-kkel). Ha így viszi a géped, tedd rá a Skyrim Nexusról a Skyrim HD 2K Textures modot, ami 4x nagyobb felbontású, mint a hivatalos HD pakk. (Ha az már sok, próbáld meg a LITE változatot, ami csak 1K-s, de így is dupla akkora, mint a HD pakk.)

A nem hivatalos patch-cseket is mindenképp ajánlott feltenni (Unofficial Skyrim, Heartfire, Dragonborn, Dawnguard, HD Texture, stb.), mellette pedig az SKSE használata is javasolt, ami nélkül már pár mod is könnyen összeakadhat. Szintén ki kell tisztítani a Master fájlokat a TES5Edittel, valamint a töltési sorrendet beállítani a LOOT segítségével. Ezek nélkül szinte mindig kifagy vagy leáll töltés közben. A LOOT azért is nagyon jó, mert jelzi, ha valamelyik modhoz hiányzik szükséges kiegészítés.

Ha minden rendben, akkor jöhet egy ENB, én a RealVisiont használom, de van más is bőven, érdemes szétnézni, melyikhez milyen modokat kell pluszban feltenni ahhoz, hogy tökéletesen működjenek.

Ha ezzel is tökéletes, akkor jöhetnek a komolyabb modok, vagyis a parallax mappinggal megtámogatott textúrák. Én az aMidianBorn Book of Silence-t ajánlom, nekem is ez van most feltéve és kegyetlenül szépen néz ki.

Persze még ez is messze van a mod leírásában szereplő képeken látottaktól, de azok már 4K és 8K textúrákkal készültek, amit még a mod készítői is csak képernyőmentésekhez ajánlanak, játékhoz alkalmatlanok a 32-bites exe korlátai miatt.

Remélem, tudtam segíteni.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

válasz Jorus #22382 üzenetére

Nem tudom, nekem tetszik. :) Kivéve, amikor hajnalban vagy naplementekor pont a szemembe világít, miközben épp készülnék kipucolni egy rablótanyát. Vagy a másik kedvencem, amikor a sok fától és aljnövényzettől nem látom az ellenfeleket. Viszont a hangjukat és lépéseik neszét hallom, ez valahogy olyan adrenalinpumpáló. Különösen a barlangokban, ahogy a falakról visszaverődnek a zörejek (5.1-es rendszer mellett párszor már borsódzott a hátam tőle). :)

Remélem, most már hamarosan elkezdik az Elder Scrolls VI-ot, és különösen ajánlom, hogy ezúttal 64-bitesre készítsék el. Már most is nagyságrendekkel szebb lehetne a grafika, ha nem lennének a memóriaproblémák.

Bár lekopogom, hogy ma még egyszer sem lépett ki és fagyott le, viszont nem is tudtam sokáig játszani egyfolytában. Remélhetőleg segített ez a kis módosítás, de ez majd pár nap múlva kiderül.

[ Szerkesztve ]

• Vistaboy

veterán

Üdv mindenkinek.

Tegnap elővettem újra a játékot, mivel a Fallout 4 nekem nem jött be, viszont meghozta a kedvem egy kis kalandozáshoz. Annak idején nem foglalkoztam mélyebben a moddolással, és voltaképp most sem akartam extrém grafikai tuningot, viszont azért szerettem volna többet kihozni a játék látványvilágából. A NMM, LOOT és TES5Edit segítségével sikerült 64 moddal megtámogatni a programot. Az eredmény:

Tudom, ez még nem számít extrém tuningnak, de nekem tökéletesen megfelel. Viszont akadt egy problémám, amire csak hosszas utánjárással találtam meg a megoldást, ezért úgy gondoltam, segítségképpen megosztom veletek is, hátha akad még olyan, aki játszik és szeretne picit turbózni a grafikán.

Nos, a probléma bizonyára mindenki számára ismert: mivel a Skyrim.exe 32-bites, emiatt a modok telepítése után viszonylag hamar megtelik a megcímezhető memória területe. Ez azt eredményezi, hogy lefagy, töltés közben megáll, illetve kidob az asztalra. Erre nehéz megoldást találni, mivel a rendelkezésre álló ilyetén modok nem mindenkinél működnek.

Igazán vehetné a fáradtságot a Bethesda, hogy összekalapáljon végre egy 64-bites exe fájlt, az minden problémát megoldana.

Nos, nekem 16 GB RAM van a gépben, mellette egy 4 GB-os GTX980, és a modok telepítése után szinte fél órát sem tudtam egyfolytában játszani, mert folyton lefagyott, megállt, vagy kidobott az asztalra. Kipróbáltam egy rakás modot, átírogattam az INI-fájlokat, de csak javítani tudtam az állapoton, meg nem szűntek a fagyások.

Míg végül eljutottam oda, hogy az általam használt RealVision ENB beállításait is szemügyre vegyem. Ugyan a program elég rendesen belövi magát, illetve a detektált hardvernek megfelelően módosítja a Skyrim INI fájljait is, de azért - legalábbis nálam - elkövetett egy hibát, és ez okozta a problémát.

Az enblocal.ini beállításai között szerepel egy olyan, hogy "VideoMemorySizeMb", ami elméletileg a rendelkezésre álló VRAM mennyiségét jelenti. Na most, a RealVision ENB telepítője felismerte a kártyát és a 4 GB memóriát is látta rajta, ennek ellenére itt 10240 szerepelt, vagyis 10 GB-ra volt állítva. Nem tudom, miért. Lehet, hogy másoknál ez segített a több memória használatban, de nálam épp ez volt a fagyások okozója.

Amint visszaállítottam az értéket 4 GB-ra ("VideoMemorySizeMb=4096"), egyből megszűntek a problémák. Persze nem akarom elkiabálni, hiszen még csak egy napja tettem újra fel, de tegnap már vagy 4 órát tudtam vele egyfolytában játszani, ami alapján remélhetőleg valóban ez volt a bibi. Ma kiderül, ha nem fog lefagyni, akkor végre megvan a tökéletes megoldás, elméletileg ennek mindenkinél működnie kell, aki ENB-t használ.

Új hozzászólás Aktív témák