Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Az Anki ezt mindig megmutatja a tanulási görbén. Nem új találmány, de akkor is nagyrészt magolás, ami idővel unalmassá válik. Én végül az azonos témákat felölelő YouTube-videóknál maradtam hosszú távon. A behind the scenes videókban alapvetően egy teljesen más szókincset ismersz fel, mint a DIY vasútmodellezőben. A sporteseményeknek is megvan a sajátos szókincsük, és a híreknek szintén. Így alaposan körüljárhatsz egy-egy témát, és elcsípheted az igazán fontos, gyakori szavakat. Azért is hatásosabb, mert nem egy művi, kitalált szituációt, hanem valós előadást hallgatsz.
A videót pedig azért részesítem előnyben a podcast-nál, mert fontos látni a testbeszédet, a gesztusokat, és ezek sokszor segítenek ráébredni a szituációkra, amikről beszélnek.
Azonkívül az idegen nyelvi irodalom is nagyon hatásos, mert azokat a szavakat kell mindössze kikeresned, amelyek GYAKRAN ismétlődnek, tehát FONTOSAK, és a mondanivaló megértéséhez nélkülözhetetlenek. Ha egy történetben valaki elrejtőzik egy rezgő csipkeborkorban, vagy egy bármilyen más bokorban, akkor teljesen mindegy, hogy valójában tudod-e, melyik növény micsoda. Lényegtelen a történet szempontjából. Viszont az ige az fontos, így ha az "elrejtőzik" igét nem ismered, azt muszáj vagy kiszótárazni.
És persze az sem hátrány, ha kicsit az ember választékosabb kifejezéseket is elsajátít.
Az olvasásnak egyetlen hátránya, hogy időfelhasználás szempontjából kevésbé hatékony. 2-3 regény elolvasása révén kapsz 2-3 új kifejezést, viszont azok már jelentősen bele vannak égve a memóriába.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
b0bcat
addikt
Egy szó: muhaha.
Bővebben: sok teljesen irreális ajánlatot (ígéretet) láttam már a neten, de ekkora pofátlan hazugsággal, hogy 3-6 hónap alatt "akár nulláról is" felkészítenek, még nem nagyon találkoztam.
Egy hatalmas marketing bullshit az egész, ami le van írva. Semmi konkrétum. A megadott címen amúgy egy székhelyszolgáltató cég működik. (Tudom, mert én is zuglói vagyok.) De minimum havi 5 ezer eurót keressen az ügyfél...
Szóra sem érdemes az egész.
[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, már havi 417 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
b0bcat
addikt
Alapvetően mindenhol ugyanazt az angol nyelvet kérik számon, tehát ebből a szempontból mindegy, hogy hol vizsgázol. Az itthon letehető vizsgák közül csak 1-2 van, ami nemzetközi szinten is elismert (Cambridge, TOEFL), de ezek drágábbak és ritkábbak is a többinél, úgyhogy kevésbé javasoltak, ha nem szempont a nemzetköziség.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, már havi 417 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla