Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz
ne verj át #122694 üzenetére
...dehogy átverés...
miért számít ez egyébként?rosszul belőtt geolokáció, vagy a szerver nem észleli pontosan... az ip címek kívűlről nem elsősorban arra lettek tervezve hogy utcára pontos címet mutassanak.
Addig amíg az ország rendben van, nem kell vele foglalkozni (az ország azért fontos mert van több szolgáltatás/weboldal ami ugye ország alapján szűr.
-
válasz
Ez nem átverés. De ezt kicsit pontosítani kellene, hogy a bekötés helye és a google szerint mekkora az eltérés nagyjából. Lehet, hogy a google mérése pontatlan!
-
M.Ildiko
tag
Szeretném tudni van-e pontosabb infó arról, hogy a most meglévő réz vezetéket mikor cserélik üvegszálasra? Nógrádi kisebb településről van szó, ahol 2021-re ígérték mail-ben a fejlesztést. Nagyon várom, jó lenne tudni meddig kell várni még.
-
Essejó
veterán
válasz
Van neted? Ha igen akkor miért problémázol ilyenekkel?
-
ne verj át
friss újonc
Sziasztok!
A héten köttettem be telekomos internet. A szerelők egy modemet szereltek be.
A problémám az, hogy a google szerint az internetcimem nem abban a városban található, ahová az internetet beköttettem. Ez normális? Át lettem verve? -
Ptakacs74
csendes tag
Sziasztok!
Nekünk decemberben hozott a Telekom agy Kaon CG 3000-et, mert a hűségidő hosszabbítással áttértünk az 1000-es netre. (IPTV előfizetés mellé van a net) Sajnos azóta folyamatos problémáink vannak a rendszerrel. Több fajta problémánk van, pl wifi folyamatosan leáll, néha nem tudnak a programok tovább lépni, néha csak várni kell 5-10 másodpercet és elindul a internet.
A másik probléma esetén a TV(STB), a wifi, a router hálózatos elérése leáll, csak újraindítás után éled fel, viszont a vezetékes internet szolgáltatás rendben működik. Mi lehet a probléma oka? Már minden telekomos eszköz (router, STB, bekötő patch kábelek) ki lett cserélve. Legutóbb azt mondták, hogy a falban lévő vezeték lehet a probléma. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Olvastam pár leírást miszerint a set top boxokon az usb csak dísz, de ezek legintkább 2012 körüli hozzászólások. Az a kérdésem, hogy ez fejlődött valamit az utóbbi években? Rácsatlakoztattam egy elég régi típusú küldő hdd t de arra nem reagált semmi értelmezhetőt.
-
semetka
őstag
válasz
kabelmania27 #122689 üzenetére
Végülis kb semeddig nem tart levenni a splitterről az osztót és a a splitterbe dugni a maradék 1 TV-t, ha meg véletlen kell gyors visszakötöm. Köszi az infót.
-
semetka
őstag
válasz
kabelmania27 #122687 üzenetére
Meghagytam a DVB-C-t vész esetére ott ahova most a box került ahogy írtad de nincs bedugva a TV-be,. Gondolom ez üres kimenetnek számít.
-
semetka
őstag
válasz
kabelmania27 #122681 üzenetére
Igen maradt az osztás ahogy korábban írtam. Igazából most kértem még 1 boxot így elég lenne 1 sima koaxos TV de inkább nem piszkáltam
-
semetka
őstag
válasz
#78121280 #122682 üzenetére
Köszi a gyors választ mindkettőtöknek. Igen vásárhelyi, én is emlékszek rád a régi T-s topikból még a DVB-C időszakból
Wifi-t alapból kilőttem mert van routerem utánna amiről mennek a wifi-s cuccok. Letöltésnél eddig max ilyen 900-950et mértem, lehetséges hogy a gép gigabites portja ennyit tud vagy más lehet? Nem mintha nem volna elég csak kíváncsi vagyok.
-
törölt tag
-
Optaikai kábelen jön hozzánk a net és a TV, Huawei HG8245H osztja el. Eztán egy TP-LINK WDR3600 router adja WIFI-t és ez tárcsáz be.
1. Miért nem látom a Huawei HG8245H-t böngészőből? (http://192.168.100.1-re vagy http://192.168.1.254-re nem jön be semmi)
2. Miért van, hogy a céges lapotop nem tud ethernet kábelen csatlakozni a netre a HG8245H LAN portján, de tud a WDR3600 LAN portján. Miközben az otthoni laptop mindkettőn tud? -
EasyLife
aktív tag
Valaki kapott már teszt készüléket az új felhős tv-re? Ha nincs titoktartásija megoszthatna róla valami infót.
esetleg videót róla
-
Beni2360
félisten
válasz
#78121280 #122670 üzenetére
Őszintén ezt nem tudom. Fixáltam a NAS és 2 média lejátszó ip címét, de hogy hol kell statikus ip címet megadni nem tudom. Nincs semmi más a redszerbe csak ez +1 8 portos switch de az nem igényel semmi ilyesmit.
Esetleg egy képet, hogy miről van szó?
Na utána olvasva biztos nem csináltam ilyet.
De amikor belépek percekig nem látni semmit sehol. Nagy nehezen megjelenik a wifi kapcsolati beállítások meg a többi aztán gondol egyet és eltűnik minden és újból perceket kell várnom. Ez szerintem hiba. -
dorgan
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata router módos HWG és DMZ-módba tett router klienseinek IPv6-os kiosztásával? A routerben a prefixek és a slaac/dhcpv6-stateless/dhcpv6-stateful módok állítgatásával kb. eljutok odáig, hogy már a kliensek is szépen kapnak IPv6 címet, de pingelni már nem sikerül az ipv6.google.com-ot kliens oldalról, a routerből ez egyébként pöpecül megy. -
semetka
őstag
Sziasztok!
Gigabit netre váltottam és kaptam egy új modemet (KAON CG3000) . Próbálnék belépni a modembe de ezt hozza fel a böngésző. [kép]
Régi Sagemcom-mal ilyen nem volt. -
Kaba
veterán
válasz
jansky1 #122664 üzenetére
Valami változhatott a környezetedben ezért lehet most rosszabb a vétel.Ebben az esetben egy csere eszköz sem fog segíteni.
A wiFi miatt biztosan nem cserélik az eszközt.Amennyiben mindenképpen új eszközt szeretnél, tehetsz még,hogy váltasz a 2000/1000-s netre,így kaphatsz egy 5670-es ONT-ot,melynek a wifije valemelyest jobb mint az elődjének. -
mlinus
őstag
válasz
Aventurium #122660 üzenetére
intel hálókártyához van segédprogram amivel be lehet állítani teamet.
illetve win10 powershellel is be lehet kapcsolni a teaminget még akkor is ha hivatalosan nem támogatja.de nálam nem jött össze - még akkor se ha gépről ment egy pppoe és az ONT-on is létrejött egy. Akármilyen beállításba próbáltam, 1 giga ment csak egyszerre, akkor is ha több dolgot kezdtem el tölteni, egyszerűen 1gbit fölé nem tudtam vinni a kihasználtságot, hiába volt meg a 2g linksebesség. Sagemcom 5655v2-vel.
-
válasz
Aventurium #122660 üzenetére
Gyári win10 pro
A chrome simán lemérte speedtesten, de qbittorrent is simán összevonja a sebességet
-
Aventurium
csendes tag
válasz
enginev3.0 #122657 üzenetére
egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen op rendszert használsz?
Mert ha linux alatt volt a két 1G kártya akkor az tényleg úgy működik ahogy mondtad.
De hivatalosan a Win10-re ezt írják:
Windows 10 does not support link aggregation in all variants
Vagyis nem lehet két kártyát összefűzni egy 2G kapcsolathoz. -
jansky1
senior tag
Abban tudtok segíteni, hogy mit kéne mondani az ügyfélszolgálatnak, ha le akarom cseréltetni az ONT-t? (ugyanolyan is jó)
Pár hete valamitől elcsesződött a wifi, sokkal kisebb a hatótáv mint korábban. A ház bizonyos részein, ahol korábban volt net, most nincs, vagy nagyon gyenge a jel. Zavaró csatorna nincs a közelben. Külön routert a wifinek nem szeretnék bekötni.Betelefonálásra nem cserélnek, mert kábelen megvan a max sebesség (ami így is van), a wifivel nem foglalkoznak.
-
válasz
Essejó #122656 üzenetére
Azt nem tudom
Én azt tudom, hogy 2db gigabites kártya volt a gépemben
Egyikbe ment a kábel az ONT-ből, az ONT kezelt egy ppoe kapcsolatot
a másikba is ment egy kábel az ONT-ből, erre hoztam létre még egy kapcsolatot a gépen
és így tökéletes volt
Azt hiszem úgy is ment, hogy csak az ONT kezelte a kapcsolatot, de erre nem mernék megesküdni
-
Essejó
veterán
válasz
enginev3.0 #122646 üzenetére
Tehát elég berakni egy szerver kártyát, amin 2 db gigás lanport van?
-
Tamas1982.1
tag
Hálózatfejlesztést mikor, minek a hatására csinál a T? Budán, új házas negyedben eddig nem volt semmi ami vezetékes (aszfaltos utat is az épülő házakkal csinálták meg nemrég) A T nagy kegyesen bekötötte a környéket, rézkábeles hálózattal, max sebesség 30 Mbit. 1-1.5 milliós négyzetméter árak és rézhálózat
-
Raijin
tag
Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy Flórián-tér környékén koax hálózaton gigás csomaghoz milyen eszközt adnak? Illetve van esetleg személyes tapasztalat a stabilitást illetően?
-
válasz
st3v3np3t3r #122647 üzenetére
Jössz, hozol egy hálókártyát, és megmutatom, én már eladtam a másodikat, mert csak 1db 2.5gbitest használok
1 ppoe kapcsolatot a gép kezel, egy az ont, így megy 1-1 kábel a gép külön hálókártyájába, és megy
Saját tapasztalat, nem "hallottam"
-
Fred23
nagyúr
Most jött a szerelő a T-től, Sagemcom F@ST 5670-et kaptunk. Remélem, hamarosan tesztelhetem, jó cuccnak tűnik!
A wifi sebességére vagyok leginkább kíváncsi, mérek majd S10e-vel és Nokia 8 Sirocco-val. Utóbbi még nem támogatja a wifi6-ot, meglátjuk, mit jelent ez a gyakorlatban... -
jansky1
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi napon csomagot váltottam, egy régi családi HD csomag helyett szuper családi HD lett.
Korábban az összes HD csatorna a 999 csatornahely és attól lentebb volt megtalálható (900ig talán). Most az eddig nem elérhető csatornák elérhetővé váltak a korábbi helyükön 999 alatt, a régi, eddig is elérhető HD csatornák meg felcserélődtek az SD csatornákkal (Mentek 1 és afölé). Nem igazán értem az okát, hogy miért nem ömlesztve vannak 999 alatt, hanem most össze vissza vannak keverve. Helyre fog állni, vagy nekem kell bűvészkedni valamit? -
Kbali
nagyúr
válasz
Dávidka1995 #122636 üzenetére
A mérésed paramétereit is megadhatnád: milyen HGW vagy ONT, WiFi vagy kábel, milyen kábel, milyen eszközön méred, böngészőben vagy alkalmazással? Stb.. sokat segítene a szakértőknek.
-
válasz
enginev3.0 #122646 üzenetére
Ezt azért megnézném élőben
-
-
urbi107
tag
Akkor,hogyan lehet kipróbálni?
-
-
patrikcoc
senior tag
Üdv, valaki tudja hogy az ÁSZF 9. mellékletében lévő 52. Internet promóciós kedvezményt hogy lehet igénybe venni? Telefonon próbáltam ma többször, de leráztak azzal, hogy ez csak 1 hónapra szól (szerintem nem, az a 46. sima "Promóciós kedvezmény".) Az oldaluk 5110Ft-ot ír a netre, viszont én 6580-at fizetek.
-
urbi107
tag
Sziasztok!
A 2000mb/s hogyan érhető el win 10-nél?
Win 10-en belül a 2x1gb hálkókártyát hídba kell kötni? -
Kaba
veterán
válasz
Dávidka1995 #122636 üzenetére
Nem lehet,hogy rosszul mértél?
-
Dávidka1995
csendes tag
sziasztok ma kötötték nálunk be az új netet ami a gigás net volna, de az a gondom vele hogy letölteni 150mb a feltöltés meg 1gb ez hogy lehet? mit tudok csinálni hogy a letöltés legyen gyorsabb?
-
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam internetet csomagot 150mbps-ről 1gbps netre, ezért kaptam egy újabb modemet viszont problémák adódtak a hálózatal, mert pl, ha kodin nézek tv-n wifin keresztül és, ha közben valaki párhuzamosan elíndít egy játékot a gépen akkor a játék egyáltalán nem csatlakozik a netre valamint megáll teljesen a tv-n nézett tartalom. Valami modem beállítás probléma lehet vagy mi okozza ezt? Még sosem volt ilyen jellegű probléma eddig! -
flash-
veterán
az milyen már hogy a telekom e-mail jelszót úgy kellett megváltoztatnom hogy ügyintézővel telefonáltam, szóba mondtam neki a jelszót, ő még vissza is mondta és még az emailt is visszakérdezt hogy akkor melyikhez?
azért ez 2021 ben vicces, (már 2000es években is az lenne...)
(online felületen nem lehet megváltoztatni.
belementem hogy megváltoztatás, megadtam az újat, aztán se az újat se a régit nem fogadta el,azért kellett hívjam őket..) -
Dooonfrigo
tag
válasz
Aventurium #122631 üzenetére
Igen, ez nálam is megoldotta a problémát. Köszönöm szépen!
-
taki01
őstag
válasz
st3v3np3t3r #122629 üzenetére
Van olyan is amin van type-c csatlakozó és oda tudod dugni a töltőt (általában max 100watt-t támogat), csak azok 10eFt fölött vannak.
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Dooonfrigo #122622 üzenetére
Nálam olyan hiba volt hogy a két hálózatnak ugyan az volt az IP cím tartománya így ahol voltam azt a hálózatot értem el.
A másik oldal elérhetetlen volt annak ellenére, hogy a VPN tökéletesen csatlakozott. (mobil hálózatnál minden működött)
Így nálam az volt a megoldás, hogy a saját router IP cím tartományát olyanra írtam át ami nagy valószínűségre máshol nem lesz. -
Dooonfrigo
tag
#122627-re szántam válaszként:
Röviden, van otthon egy Raspberry PI-m és a PIVPN-el oldottam meg. Routeren ha jól emlékszem valamelyik portot kellett forwardolni, illetve a DIGI-vel kellett valamit engedélyeztetni. Elég rég óta működik így, pontosan nem emlékszem már sajnos. -
-
tobias40
veterán
válasz
Dooonfrigo #122622 üzenetére
Részletesen leírnád hogy melyik programmal és milyen outer és egyéb beállításokkal csináltad?
Jöhet PÜ-be is ha ide nem illik habár sokan érdeklődnek egy jól működő VPN kapcsolat miatt...
Nekem 2 synology nas között mentéshez-másoláshoz kellene ami távoli telekomos internettel kapcsolódna ,optikai neten. -
user12
őstag
válasz
st3v3np3t3r #122618 üzenetére
Ez [link] is tökéletes
Annak ellenére, hogy Gembird, már vagy két hasonló TP-Linket túlélt
1-2 éve megvan, nem kérdez, teszi a dolgát. Realtek chipes -
Beni2360
félisten
válasz
st3v3np3t3r #122621 üzenetére
Tele van az árukereső, gugli USB 3.0 Gigabit Ethernet konverter-rel.
-
MaXing
csendes tag
Tájékoztatásul azoknak, akik hasonló problémákkal küszködnek, mint amivel én küszdködtem. Előzmények: recsegő, ropogó telefonvonal az 5655V2 -es Sagemcom készüléken torrent mellett. Lényegtelen, hogy hány szálra korlátozom globálisan a kapcsolatokat.
Megoldás: 5670 -es Sagemcom eszköz. Azóta semmi probléma. A dolog hátulütője, hogy ezt sajnos csak 2000/1000 -res nethez adják, így egy csomagváltás szükséges hozzá.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Adott az otthoni hálózatom, ahol beállítottam egy vpn-t, ami szépen működik is. Például mobilnetről el tudom érni. Most egy Telekom netes hálózatról szeretnék rá csatlakozni, így a csatlakozás sikerül is, de adatot nem tudok forgalmazni. Mi lehet szerintetek a probléma? Előre is köszönöm!
-
válasz
taki01 #122620 üzenetére
Nem rossz, se nem jó mert Tpye-C-s. Amivel az a gond, gogy type-c-n keresztül tölt a laptop és az csak usb2.0-ás.
Ennyiből nem értem a Huaweit. Belerak egy USB3.1-es HOST-ot, de csak 1 port tudja, de az 3 USB-A aljzatok 3.x-esel, meg a type-c is 3.x képes. Nem fért volna bele keretbe ha mind a 4 port 3.1-es?! -
taki01
őstag
válasz
st3v3np3t3r #122616 üzenetére
Ezt vettem. Realtek chipes.
-
tobias40
veterán
válasz
st3v3np3t3r #122618 üzenetére
Én többért vettem és nem is használom!
-
tobias40
veterán
válasz
st3v3np3t3r #122616 üzenetére
Vagy veszel egy ilyen adaptert: [link] és kihajtod a 2 gigádat vele!
-
-
-
válasz
enginev3.0 #122613 üzenetére
igaz
szerencséjére nem a macska kedvenc helye
-
-
Sagemcom ont-nak mennyire gáz, ha ráül a macska?
-
-
Essejó
veterán
válasz
st3v3np3t3r #122607 üzenetére
De milyen laptop az amin nincs lan port?
-
-
mlinus
őstag
milyen géped van amúgy?
nálam arra a szerverre chrome-ban simán kimér 945/945-öt.
persze ha gyengébb a procid, akkor ezek az eredmények érthetőek, a paranncsoros mérés a legkevésbé terhelő, és jól látszik hogy ott is hozza a legtöbbet.
Valószínűleg rendben van a sebesség.
-
vacs
veterán
Azonos szerverre mérve!
Parancssorból a Kapulan Kereskedelmi es Tavkozlesi Kft-re mér, illetve erre a szerverre mértem böngészőkben is:
932/842 Mbit - parancssor
643/830 Mbit - Chrome
317/333 Mbit - Firefox
544/815 Mbit - Edge
526/794 Mbit - windows speedtest appMost akkor megvan kb az 1000 Mbit?
-
Essejó
veterán
válasz
st3v3np3t3r #122597 üzenetére
Már, hogy ne lenne? link
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest