Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kusza80
tag
válasz
sziszi-fuszi #122198 üzenetére
Köszönöm!
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
kusza80
tag
Köszönöm!
Beszéltem pár infó boltal és mindenki azt mondta, hogy a 300 MB/sec es nethet bőven elég a Cat 5e kábel.
Na ilyenkor jön az elbizonytalanodás, mert fogalmam sincs mit csináljak. Össze tudom hozni a dolgkat. Nem vagyok elveszett gyerek, csak a jó megoldást keresem. Ilyeneket is mondtak, hogy akkor le kell cserélnem a routereket ha 6-os kábelre cserélem + ilyenek. Tök rémísztő. Routereket nem akarnám cserélni.
Bocsi a sok kérdésért, de jól szeretném megcsinálni.
-
polonic
félisten
Ha a netről a hűség lejárt, de a telefonról és tv-ről csak február 3-án fog, akkor lehet már új hűséget kötni egy év hosszabbítással vagy meg kell várni, hogy lejárjon minden?
-
Kbali
nagyúr
válasz
HTomee #122179 üzenetére
Ha tájékozódsz, akkor kb. látható, hogy egy-egy TVplatformon (LG, Samsung, Pana, Sony, stb... saját) meddig van támogatása egy ilyen appnak: meg fogsz lepődni - ha van egyáltalán, akkor 1-2 év és utána nem tudod használni. Akkor TV csere? Ahogyan viktorhu írja, egyszerűbb szolgáltatói oldalról 1-2 hardverre optimalizálni, mint ezerre. Lásd Apple kezdetben.
-
lszlogal
senior tag
válasz
tszabi #122176 üzenetére
Működik, tudja azt amit kell. Egyszerre 3 stream mehet egy előfizetésen (2 HD és 1 SD, VDSL2 esetén olykor 1 HD és 2 SD, ADSL2+ esetén szokott olyan lenni, hogy csak SD. Ez az elérhető sávszélességedtől is függ, hogy milyen profileba raknak. Nekem anno VDSL2-n simán ment a 2 HD és 1 SD, mert a modem asszem 90/25Mbps profileban volt. Ez függ sokmindentől, mekkora a hurokhosszod, milyenek a kötések, stb). A felvételkezelés jól működik, sokkal jobb a képminőség mint a Directnél, nem spórolnak annyira a sávszélességgel. De viszont a felvételeket nem tudod lementeni külső adathordozóra, az csak a boxon nézhető meg. És csak szolgaboxon működik a szolgáltatás.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Rick4 #122159 üzenetére
Köszönöm, közben megoldódott. Kiderült, hogy a laptop, amiről próbáltam elérni, folyton lekapcsolódott a wifiről, csak ezt nem jelezte, és azért nem értem el kívülről. Most az élő képpel szívok, mert mozillában nem jeleníti meg, chromehoz pedig külön bővítmény kell. De állítani már tudom kívülről.
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hgy az IPTV-knek huzok ki kábeleket. A kérdésem. hogy milyen UTP kábelt vegyek. Esetleg van ezeknél jobb fajta vagy bemegyek egy villanyszerelő boltba és kérek. Esetleg tudtok ajánlani? ha már egyszer rászánom magam, hogy kiépítem akkor jól szeretném megcsinálni. Köszönöm szépen! Esetleg ha valamire oda kell figyelnem ahhoz is szívesen veszem a jószándékú segítséget -
viktorhu
veterán
válasz
HTomee #122164 üzenetére
Appra nem fognak tudni minden csatornát rátenni szerzői jogi okok miatt, sokan ragaszkodnak a zárt rendszerhez. Biztosan lesznek alkalmazások, de az is biztos, hogy nem mindenre, mert nagyon sok típusú rendszer megy párhuzamosan. Aztán kérdés, hogy a tévé hardvere megbírkózik-e egy komolyabb tömörítéssel. Az egyiké nyilván igen, a másiké meg nem. Pedig a képminőség javításához modernebb codec kell - másképp nem is lenne szükség a boxok cseréjére, simán telepíthetnék a lejátszó programot a régi windowsos rendszerre, csak nem bírnák már azok a gépek.
Egyszerűbb a szolgáltatónak a boxokat cserélnie, mint mindenkivel lecseréltetni a tévét.
-
Satyka.
csendes tag
válasz
tszabi #122176 üzenetére
Szia! Ha a net 30 mbites, akkor ajánlott Sat-ot választani, mert ha néztek adást IPTV-n, ami ugyanúgy a netet használja, lehet, hogy vagy a net vagy a TV fog minőségben romlani. Hűségidő nélkül lehet kötni szerződéset, viszont akkor 5100 Ft a betelepítési díj. Vannak archív csatornák, ott vissza lehet nézni bizonyos műsorokat, ezek a TV Go-ban is elérhetőek. Tudsz rögzíteni egy csatornát míg mást nézel, illetve mondhatod nyugodtan hogy SAT TV-t szeretnél, ha normális ügyintézőt fogsz ki, akkor ő is ajánlani fogja a SAT-ot, IPTV helyett.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Hatekonyabbá tenném az itthoni internetszolgáltatást, ezért próbáltam visszaolvasgatni a topikban, de egyre több kérdésem merült fel
.
Az elmúlt pár évben volt egy hálózatfejlesztés a DSL területünkön (gondolom ADSL-t váltotta a VDSL2), 100 Mbps lett az elerhető maximum, ami kábelen, leterheltségtől függően kb. 90 le, 25 fel, 9ms ping. Adatok: [kép]
Az lenne a kérdésem, hogy ennel nagyobb sebesség várható VDSL halózaton vagy ahhoz már optika kellene? Optikai hálózat kiépítése talajbontással jár (nálunk földben megy minden közmű)?Alapvetően a kábeles sebességgel meg vagyok elégedve, de a vezeték nélkülivel nem. Az adott modem kb. 7 éves Speedport W 724V CI, ami kedvétől függően 8 és 45mbps között oszt, helytől kb. függetlenül. Van lehetőség/érdemes ezt a szolgáltatónál jobbra cserélni, létezik azóta jobb, aminél jobb lett a wifi modul? Tervezek routert a házba, ez a modem állítható bridge módba, hogy routert köthessek rá?
A házunk 2x 90nm és sajnos csak a földszinten a sarokban és az emeleten az átellenes sarokban van LAN kábelezés, így nem tudom hova kellene tenni az új routert. A jelenlegi helyzetben csak az emeleti LAN portnál nagyon gyenge/nincs jel, így egy stabil modem + a router fenn, megoldást jelentene. Ha nincs jobb Telekom modem, akkor is csak egy routerünk lesz, ezt az egyet is nehéz elfogadtatniKöszönöm szépen előre is!
-
Livius
őstag
válasz
HTomee #122179 üzenetére
Így van, onnantól kezdve hogy a TV-én van egy Android egyszerűsödik a helyzet, és ezt használja ki a Plex, Netflix, Youtube és társai (csak érteni kell hozzá). Ha ezeknek sikerült sok millió nem no-name "szabvány" Androidos TV gyártók modelljein problémamentesen működni, akkor 2021-ben egy modern telekommunikációs szolgáltatónak is tudni kéne a userek felé egy olyan Android app-ot adni, amin a csatornák (HD vagy SD tök mindegy lenne) amire befizetett egyszerű Ethernetes netről nézhető lehetne box nélkül. Ez lenne már a 21 század, csak épp a két legnagyobb szolgáltatónál a T és a Vodánál valószínűleg hardver és szoftverfejlesztési kompetencia ehhez nincs meg házon belül (ez mondjuk szégyen).
Egy multinál ezek általában kiszervezett munkák, alvállalkozóknak, mivel ehhez magas keresetű jó szakember kellene oda egy jó pár, csak hogy azt ők nem hajlandók megfizetni az esetek 99%-ában a saját munkavállalóik körében. Szóval az igényeket valami alvállalkozós, akár kis garázscégnek elmondják, ami akár lehet az első körben még ilyen szép fullos Android appokról szól, csak aztán az árak láttán, mert a külsös cég sem hülye, hogy sokat kérjen érte, mindenki lejjebb adja az igényeket és oda jutunk, hogy még mindig a külsös box egyedi szoftverrel kell, mert az már évek óta kész van a fiókban, csak elő kell venni és kevesebb munkaórából kijön, tehát olcsóbb lesz.
-
HTomee
tag
válasz
Kbali #122171 üzenetére
Biztos melós de én nem vagyok szoftverfejlesztő. Laikus halandóként annyit látok, hogy PLEX, Youtube, Netflix és még sok minden más is megy mindenféle platformon remekül.
Szerintem feltalálni nem kell semmit. Nem szeretnék megsérteni senkit, de nekem ez egy kényelmes 2000-es évekbeli megoldásnak tűnik ismét. Cseréljünk boxokat és szevasz.
A giagbites net lakossági szinten még a világon is ritkaság nem, hogy a 2 gigabites, de a TV az valahogy..lemarad. Nem kell csodálkozni, ha szépen lassan mindenki HBO, Apple TV, Netflix és társait részesíti előnyben.
Akkor reklámokkal teli TV előfizetésre már tényleg senkinek nem lesz szüksége, ha ezek bekeményítenek.
TV előfizetés helyett majd jönnek az ingyenes applikációk a híreknek. Minden másra pedig Netflix és társai.
Szerintem már most sokan így élik az életüket. -
Jimmy8
senior tag
válasz
Beni2360 #122161 üzenetére
Igazad van
, neked és még sok embernek nem felel meg a jelenlegi zárt rendszerek tudása - nekem sem felelne meg - de sok "átlag" usernek nincs hiányérzete. Ezért jeleztem azt, hogy szerintem túlzás azt állítani, hogy szinte már mindenkinek van Android box-a.
No de nem offolok tovább
De hogy ne csak OFF legyen: Én is azt szertném, támogatnám, ha a televíziómat nem csak megjelenítőnek használhatnám, hanem a TV gyári rendszerének tudását, gyári távirányítóval tudnám használni a T által nyújtott szolgáltasára, külön box nélkül (pl mint a N@TFLIX esetében, egy Androidos alkalmazással nézhetném). -
tszabi
tag
Sziasztok!
UPC Directről szeretnék váltani, az Eurosport és még jónéhány csatorna megszüntetése miatt. Ugyan megyeszékhelyen lakunk, de egy kis zsákutcában, ahol a tv-net szolgáltató kábel egy ősrégi telefonkábel (valamilyen DSL), és esély nincs rá, hogy az utcába én miattam új kábelt húzzon ki bármelyik szolgáltató.
A Telekom oldalán kiszámoltattam, 7e Ft körül lenne az IPTV + 30Mbites net. Ha csak netet választok, akkor is csak a 30Mbites csomagot hozza fel. Hozzáértőkhöz kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban:
1. Érdemes-e bekötni az IPTV-t +netet ilyen adatok mellett? 1 tv + max 1 felvétel menne egyidőben, vagy 1 tv + neten néznénk egy másik csatornát.
2. Be lehet-e próbaidőre kötni, hogy legalább az IPTV minőségét lássam? És ha gyatra, akkor visszamondanám.
3. A tvgo alkalmazásban vissza lehet-e nézni a műsorokat? Ha igen, akkor nem kellene a felvevő funkció (UPC Direct-nél volt a Now szolgáltatás, amiben 7 napig meghatározott csatornákon bármit visszanézhettem).
4. A felvevő funkció tudja azt, hogy 1 csatornát nézek, egy másikat felveszek? A gyerekek miatt sok adást csak később tudok nézni, így fontos lenne a visszanézhetőség
5. Kérhetek-e Sat TV-t, arra hivatkozva, hogy kevésnek tartom a sávszélességet a tv+net együttes használatához?Igazából sok lehetőség nincs, mert a net-re csak a Telekom van, tv-re a Digi műholdas lehetne, de ott nincs visszanézési lehetőség, illetve a Digi műhold + Telekom net többe kerülne, mintha mindkét szolgáltatás a Telekomnál lenne.
-
patrikcoc
senior tag
Ha már van TV előfizetésem Magentában, és kötnék egy újat (nem elég a 3 box, 4 kellene), akkor a második előfizetésre is megkapnám a Magenta kedvezményt? Illetve ilyenkor behúznak egy újabb optikát, vagy jöhet a meglévő ONT-ból az UTP? (5670)
-
Kbali
nagyúr
válasz
HTomee #122167 üzenetére
Mert nem lehet normálisan portolni az appokat - annyiféle hardvert kellen tudni kezelni - mobilfejlesztésből simán tudható. Mert itt nem csak arról van szó, hogy fut-e a szoftver, hanem hogy tudja-e kezelni az alatta levő hardvert. Anno szívtunk pl. Samsung S6-7-8 környékén, mert pl. az, hogy Samsung Galaxy S6, az 32 féle készüléket jelentett hardverileg.
Szerintem jelentősen túlbecsülted az okostv-sek számát, főleg azokét, amelyek droidosok. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Pár hét múlva költözünk Ádándra Pannonhalmáról és feltünt valami extrafura. A telekom ugyanazt a 30 megás netet tudná vállalni a szerződésben, mint ami most van nekem jelen pillanatban. Nem rendelkeznek optikai internettel. A fura most jön? A vidanetnél Ádándon lehet előfizetni az optikai netre, ahova költözünk oda be van vezetve a Vidanet által. A vidanet nem a telekom partnere?
A tényleges gondom az, hogy nem szeretnék megint 1-2 évig szenvedni a 30 megás xdsl-el, ha van optika, viszont felmondani sem szeretném mert van rá hűségem, és nem szeretnék szolgáltatót változtatni ha nem muszáj. Viszont a költözés visszamondása se lehetőség. Szerintetek van rá lehetőség, hogy a telekom biztosítsa nekem az optikai internetet ha kicsit "megzsarolom" őket? -
HTomee
tag
válasz
Tompika777 #122168 üzenetére
Ugyanúgy kifizetném a 870Ft ot/TV. De nem foglalná a helyet. Az áramról kábelezésről már nem is beszélve.
-
Tompika777
senior tag
válasz
HTomee #122167 üzenetére
Szerintem a boxok sem csak technikai okból vannak... Utána lehet számolni, hogy mennyi egy box bekerülési ára, és évek alatt bérleti dijként mennyi folyik be belőle a csomag előfizetési díján felül... Szerintem durván pluszos... Ha nem így lenne, akkor már rég lehetett volna annak aki azt igényli csak kártyát adni box nélkül.
-
Beni2360
félisten
válasz
Tompika777 #122163 üzenetére
én nem lennék meglepve, - én sem főleg ha az első sorodban írt dolgot vennénk figyelembe.
-
HTomee
tag
válasz
Tompika777 #122163 üzenetére
Még erre azt mondom oké értem.
De 2021-ben a 3db boxot akkor sem értem amikor már mindenre van applikáció. Saját applikációt futtató TV márka nem sok van. A többi meg androidos.
De ha üzleti akkor ez is csak konfiguráció kérdése, hogy egy User, hány darab TV-n szeretné nézni a telekomon keresztül. (Gipsz Jakab 6db tv. Akkor 5x870Ft plusz?!) -
Tompika777
senior tag
válasz
HTomee #122162 üzenetére
A 3db/tv korlát nem technikai okokból van, hanem simán üzleti... Szerinted lemondanak a többlet bevételről? Szerintem nem... Biztos persze nem vagyok benne, de én nem lennék meglepve, ha ez az androidos téma is csak az általuk kiadottt boxokkal fog működni, és sajátot nem tudsz erre a célra használni...
-
HTomee
tag
Én már nem boxot cserélgetnék meg fejlesztenék 2021-ben hanem applikációt.
Már nem kell milliomosnak lenni 1-1 okos tévéhez. Nekem pl 3db LG smart TV-m van.
Ha annak az 5-6-7 nagyobb márkának fejlesztenének a saját store-ba valamit akkor már nyernének. (LG, Samsung, Sony, Panasonic..) Nekik sem kellene 1 millió darab boxot beszerezni, kiszállítani csak kb 500e db-ot.
Az előfizető is nyerne: Nincs még egy (vagy 3!!) áramfogyasztó, nem kell végigkábelezni LAN kábellel az egész házat, plusz távvezérlők, plusz elemek ..stb. és így a 3db TV/előfizető korlát is megszűnhetne.
Szerintem az IPTV előfizetők felének-egyharmadának van okos tévéjük. A maradéknak pedig tökéletesen megteszi a mostani set-top box is amit egy képcsöves tévére is rá lehet kötni.Érdekes még, hogy a Horvát Telekomnak is van applikációja az LG store-ban..
-
Beni2360
félisten
válasz
Jimmy8 #122160 üzenetére
Hát ha megnézed alul az aláírásomban pl: LG OLED55C8PLA és előtte is 2x volt LG, az LG lejátszója lepke fing egy Androidos dobozhoz képest. Az egy fapados nem minden hangot tudó, kevés feliratot megjelenítő nagy semmi. Alapokra belenézésre megfelel. Akinek vannak igényei hang és kép terén azoknak van + boxuk.
Hasonlítás képen egy 12 E Ft boxon futó CE rendszer. -
Jimmy8
senior tag
válasz
tisztelturam #122143 üzenetére
Szerintem meg nincs mindenkinek
Pl. nekem sincs, csak a TV androidos
Az ismerős friss LG TV-je is tud mindent a LG saját zárt rendszerével, és ahhoz minek vett volna android boxot? -
Rick4
félisten
válasz
-ZeeZee- #122032 üzenetére
Nem kell DMZ.
A HGW-re rádugod a három kamerát, azok 3 ip-t kapnak, ha már nincs rádugva, akkor a kiadhatók közül az első hármat kapják meg sorrendben, de ennek nincs lényege, mert mindháromban elveszed a dhcp-t, és kézire állítod, azaz a megkapott ip-t fogja kérni a HGW-től, legyen bármi is.. A kamerákat a hozzájuk adott kameraszotverrel, vagy egy ingyenesen letölthető CMS-sel percek alatt beállítod, egyen elég lesz a dyndns, viszont ott nem a belső ip-t kell beállítani, hanem a külső lekérdezésest, azaz ne ezt a 192.168.1.XX-es ipt- dobja fel a dyndns ip-nek, hanem a valós publikus ip-det. Ha nem enged ilyet, akkor a HGW-ben állítsd be.
Az 1. kamera webes figyelős felületét átteszed pl a 37456-os portra, (ez nem a 80-as port, hanem a TCP port lesz) és a HGW-ben cska ezt az egy portot forwardolod az elaő kamera belső ip-jére. A következő kamera mondjuk megkaphatja a 38456-ot, a harmadik a 39456-ot, mindegyik a megfelelő belsp ip-re legyen irányítva, ekkor mennie kell mindháromnak.
Első kamera: http://dnsneved:37456
második: http://ndsneved:38456
harmadik egyértelmű, remélem érhető volt. -
Beni2360
félisten
válasz
Samen80 #122149 üzenetére
Mert ha vásárolni akarsz és kedvezményesen akkor csak 3 opció vagyis 2 év hűségidővel lehetséges és a csomagban benne van a mobil előfizetés is. Ha nincs benne akkor nincs akciós vásárlás. Tőrvény írja elő, hogy csak akkor lehet 2 éves hűségidőt előírni ha valami plusz áru van mellé (akciós vásárlás).
Ui: Hétvégén hívd őket nyugisabb kevesebb telefonáló van. -
Beni2360
félisten
válasz
tisztelturam #122140 üzenetére
NEM nagyon.
Két napja beszéltem egy ügyfelessel és azt mondta, hogy előbb a frissen belépő csomag váltó egyének kapnak és lesz egy spéci csomag arra kell váltani és akkor cserélnek. Fizikailag lehetetlen volna kérésre mindenkinek cserélni. csak gondoljatok bele a mostanában kiadott pár hónapos stb-t a kukába dobni. Az idősebb generáció aki már megszokta a kezelését a réginek azok nem örülnek az új tanulásnak. Ők megtarthatják és nem is nagyon fogják kérni a cserét szvsz. -
Samen80
csendes tag
válasz
Tompika777 #122150 üzenetére
Köszönöm ez lesz,vagy hétfőn bemegyek egy üzletbe.
-
Samen80
csendes tag
-
Samen80
csendes tag
Sziasztok!
Magenta 1 előfizető vagyok és tv-t szeretnék vásárolni.A hűségidőm decemberben jár le,mobil telefon lett vásárolva részletre.Azt szeretném kérdezni,hogy így tudok venni részletre tv-t,vagy meg kell várni még lejár a hűség?Netes felületen a meglévő előfizetés hosszabításával nem enged,viszont ha az otthoni előfizetést választom úgy engedi.Akkor most ez hogy van?Mert ha a magentába bele van véve az otthoni dolgok is,akkor elvileg ott sem lehetne,nem?
Válaszokat előre is köszönöm! -
kopa1
aktív tag
válasz
Hosszú út lesz :) Aki mindenképpen az Android Boxot akarja, az még várjon míg el nem indul. Nem lesz olyan gyors és egyszerű a váltás a két platform között. Az se éri meg ha kiteszünk most valakihez egy boxot aztán májusban meg dobhatjuk ki. Terv szerint ha elindul az új TV előfizetők azt fognak kapni, a régieket meg ütemezetten és terv szerint lesz átmigrálva. És igen, a boxdarabszám miatt ez nem fog 2021-ben végigmenni...
Én úgy saccolom, hogy a kényszermigrációt leghamarabb 2022 szeptemberénél hamarabb nem kezdjük el, ráadásul mivel a boxon csak HDMI van, lesznek ezzel még gondok... -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Úgy 800.000 -- 1.000.000 eszközt kell cseréljenek. BIztos vagyok benne, hogy ez több hónapig fog tartani. De azon sem lepődnék meg, ha több év lenne. kopa1 topiktárs nem oly rég írt róla egy kis szösszenetet. Keress rá vissza!
-
Kaba
veterán
válasz
Tamas1982.1 #122138 üzenetére
Nem fog már sokáig tartani,de még pár hónapot várnod kell.Ettől függetlenül köthetsz is,mivel változtatni bármikor tudsz.
-
Kaba
veterán
válasz
tisztelturam #122136 üzenetére
Ez a terv.
-
tisztelturam
aktív tag
Jól hallottam hogy az új rendszeren a tv go már fog futni media boxon is? Azaz nem csak mobilon fog működni hanem tv-re is tehető majd?
-
Kaba
veterán
válasz
enginev3.0 #122134 üzenetére
A gyors intézkedés várható volt,így elkerülték az esetlegesen keletkező nagyobb költségeket.
-
Tegnap megszerelték a lógó optika dobozt, már aznap jöttek ellenőrizni, amikor bejelentettem
-
kecsawi
senior tag
válasz
Tamas1982.1 #122127 üzenetére
Optikához technikolor ISB2201-et adtak, de műholdashoz biztos mást adnak.
-
Kaba
veterán
válasz
Tamas1982.1 #122127 üzenetére
STB-3112.Választani nem lehet.GLS futárral ezt küldik..Amennyiben a szerelő hozná,nála talán még lehet régebbi típus is.
-
Tamas1982.1
tag
válasz
kecsawi #122125 üzenetére
Nálam is úgy van amúgy, csak a gyerek szereti bekapcsolni a TV-t önmaga és a számítógép bekapcs, böngésző belépés még nem igazán menne neki. Meg a nyugdíjas anyósómnak se amikor gyerekvigyázás közben nézne egy kis Izaurát
Ezek közül a boxok közül melyikat adják manapság? Választani lehet? Melyik a legjobb amúgy? Anyámnál valami olyan verzió van amin ilyen buta reklámok jönnek be minden indításkor. Na ez a verzió nem kellene nekem.
X300
ISB2000
ISB6000
CIS2001
CIS5000
STB-3112 -
Kaba
veterán
válasz
Tamas1982.1 #122118 üzenetére
A TV GO alapból SD.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Tamas1982.1 #122124 üzenetére
Monitor helyett tv.t használok, és teljesen élhető, nem kellett több boxot rendelnem.
-
makoss
veterán
válasz
Tompika777 #122116 üzenetére
Akkor ha mondjuk van egy SAT Super Családi HD díjcsomagom 202009 ami most akciósa 3 beltérivel 6280 Ft, mellé ingyen foghatom a TV GO csatornáit?
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok. Jól látom, hogy a TV GO Szuper Családi és az IPTV Szuper Családi HD csomagok között annyi a különbség csatornaszámban, hogy a TV GO-nál nincsenek HD csatornák? Összeirogattam excelben őket és nekem ez jött ki. Vagy a TV GO alapból HD?
-
makoss
veterán
Üdv!
Telekom műholdas tévénél is van olyan szolgáltatás mint a UPC Direktnél a https://livetv.upcdirect.hu/ ?
-
viktorhu
veterán
válasz
Nwis86 #122113 üzenetére
Wifit is használsz arról a routerről? Mert ha igen, akkor kellene, hogy igmp-képes legyen, és be is legyen kapcsolva rajta (asusoknál a wifi alatt is külön igmp-beállítás van), különben a tévéforgalom túlterheli a wifit. Ha kikapcsolod rajta a wifit, és csak a két tévé megy róla, akkor viszont nem számít.
-
feca83
tag
válasz
Nwis86 #122110 üzenetére
Tplink Sg105 - IPTV kompatibilis és 7000 alatt van
Újrainditasnál router tv modem minden? Akár az áramelvétel is segíthet... jobban nem értek hozzá bocsi :-)
ha a menübe nem
nyultál bele akkor csak valami cím lekérés - máshol keresi az eszközöket mint ahol van stb stb
ja az Asus ruteren próbáltad a WAN és LAN portot is bemenőt ? -
Nwis86
aktív tag
válasz
feca83 #122109 üzenetére
Ilyen drága routereket biztos nem fogok venni... így marad az hogy a mostanival kéne valahogy működésre bírnom, már vagy 10x újraindítottam a modemet de továbbra sincs kép, minden más müködik, van net, kipróbáltam egyenként mind a 3 boxot ugyanazt csinálja mindegyik ha routerre van kötve, látja a csatornákat és minden infót az adott műsorról, de kép nincs csak feketeség, és mindegyik müködik amint közvetlen a modemre csatlakoztatom őket... egyszerűen nem értem
switchből esetleg tudnál ajánlani valami konkrét típust ami biztos hogy jó és olcsó, kb max 7000Ft -
feca83
tag
válasz
Nwis86 #122108 üzenetére
Célszerű egy teljes halozat újra indítás ha arreb raksz egy két dolgot benne...
ha az Asus fent marad akkor a lenti kábelét veszel egy switchet ami kezeli az igmp-t és innen mehet a kábel a boxokba.
Vagy wifi-n keresztül is mehet
tplink deco m4 vagy társai 3db 40.000korul
strong mesh , Airties 4920 vagy hasonló meshben levo iptv kompatibilis eszkoz
a telekom is árulja az ujat Koan márka ha jól tudom kerdezd meg őket adjak kamatmentes részletre is. -
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Lenne 1 nagy problémám, nem tudom hogy ez ide tartozik-e de fogalmam nincs hova kéne ezt írnom, átrendezésre kerül a ház, ez miatt megint szét kéne furkálni a házat a kábelek elvezetése miatt. Eddig úgy működött hogy az emeletre jön be a telekom kábel és ott is van a telekomos modem, ebből 3 vezeték megy számítógépekhez 1pedig 1 asus routerbe amiből 1 vezeték 1 géphez és 1 pedig a lenti szintre a tv boxhoz amiről megy a tv. Most újabb 2 tv box lenne bekötve a lenti szinten, amikhez megint le kéne furkálni... Nekem volt 1 olyan ötletem hogy lent ki kell húzni a boxot és arra a kábelre kell 1 router és akkor abból mehetnek közvetlen a lenti tv boxok és így nem kéne furkálni a szintek közt, sokkal egyszerűbb lenne. Próba képen a fenti asus routert le is vittem a box mellé, a router az emeleten lévő modembe van kötve, a router meg a boxba, ami meg is találja a csatornákat, ki is írja hogy csatlakozva de 1 csatorna se indul el, feketeség, a csatorna nevét amin ép áll a menübe írja, azt is hogy ép milyen műsor megy és mennyi idő van hátra, a menőbe az időjárás is müködik, a belső levelezésbe is látom az üzeneteket, a videotéka funkció is müködik, szóval kap netet rendesen, de kép nincs csak feketeség, 4 órán át próbálgattam különböző portokon és kábelekkel de semmi. De ha a boxot közvetlen a modembe dugom router nélkül akkor tökéletesen müködik, de eddig is 2 éven át routeren át ment az a 1db box, de most már az se megy visszakötöttem ahogy volt és ugyanúgy fekete minden csatorna, valakinek van ötlete mi lehet a gond?
Másik ötletem hogy router helyett switch a lenti kábel végére és abból a 3 boxhoz, ez működhet?
Esetleg nem létezik valami olyan eszköz ami a wifi jelet veszi és van rajta rj45 kimenet, ez lenne a legjobb megoldás mert akkor csak a boxok mellé lenne téve 1 ilyen és abból menne a net, akkor nem kéne kábeleket húzni sehová -
Jimmy8
senior tag
válasz
kabelmania27 #122103 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam. Ugyanakkor csak a nappaliban nézünk (ip)tv-t, így a többi szobában nincs szükség a koax jelre, tehát nyugodt szîvvel kiveszem az elosztót
-
Jimmy8
senior tag
válasz
kabelmania27 #122071 üzenetére
Köszönöm
. Néznék én DVB-C-t csak a T nem szolgáltat
Ez egy 10 éves ház, akkori technológiával szerelve. A bejárati ajtó felett valóban vagy egy elosztó, megpróbálom megkeresni melyik szál végén lehet a Kaon, és rákötöm direktbe a bejövő szálra. Visszajelzek, hogy mi lett az eredmény. -
feca83
tag
Tudtok ajánlani IOS alkalmazást wifi csatorna ellenőrzésre analyser, scanner vagy mi a neve?
Android eszköz nincs itthon
az 5670 belső felületén van ellenőrző de az nem tul kényelmes és a laptopot nem akarom vinni magammal :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest