Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
feca83
tag
1 éve kb . IPv6-ra gyanakodtunk egy probléma miatt ami miatt ki lett kapcsolva nálam központilag... azaz most csak IPv4-em van...
Hívjam őket hogy kapcsolják vagy nem fontos.. - jobb lesz valami ettől ha visszakapcsolják? -
Ma én is belépek az optikások táborába. Most kötik az optikát
-
Rick4
félisten
válasz
Essejó #122292 üzenetére
Nincs, de ettől függetlenül menne az iptv is bridge módban. Xiaomi AX3600-as routerem van, valaki pont írta, hogy megoldották, telekomos technikus segített neki benne.
kabelmania27: pont azért írtam a bridge módot, mert ott már nem látom, melyik frekin mi és hogy áll. Belépni be tudok, pár dolgot látok, de ennyi. Ha fontos lenne, Sagemcom F@st 3890V3, minden más jó, rendszeresen 920-940Mbit között van a sebesség, nincs se ingadozás, se szakadás, ahogy most is minden oké, tehát ha az amerikai földrész és a magyar hálózat között van valami, amiről én nem tudok, de esetleg ti igen, akkor csak ott lehet a baj. Amúgy speedtest is elég jó kifelé, Oklahomában 160-as ping, de 200Mbit megvan, New York államban(a kontinens széle) 130-as ping, 550Mbit. Szóval nem hinném, hogy itt a baj.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Itthonról dolgozunk, telekom kábelnet 1G/25M, ami kb mindenre elég, viszont amerikai weboldalak nagyon lassúak kb 1 hete, van infó, mi történhet? Nálam nem hinném, hogy gond lenne, mivel minden más rendben. Belső háló is oké, HGW bridge módban, router is rendben. -
Brogyi
őstag
válasz
Dantosz #122282 üzenetére
Ubuntu desktop verzió letölt, Rufus progival kiírod egy USB cerkára, arról boot, és magyarul is beszél. Nem nehezebb mint egy win10 telepítés. Firefox van benne, és mérhetsz. Tud terminal (cmd) ablakból is mérni, de az már talán nehéz neked. A Firefox-s mérés már mutatja a hibát. Szélessávnet, Openspeedtest.
-
IamGabor
tag
Sziasztok!
A Sagemcom F@st 3890V3 nem akar kapcsolódni a DDNS szolgáltatás (NO-IP). Sok helyen állítottam már, de csak itt jött a hiba:
A jelszóra azt írja, hogy nem megfelelő. (tucatszor használtam már, és ellenőriztem.)
Érdekes módon azonnal kiírja, nem is gondolkozik (mintha nem felelne meg password policy-nek, de az ugy itt nem szabadna h, hogy legyen)Mindaddig elfogadja, míg nem rakok bele felkiáltójelet. (átírni nem tudom a noip fiókjelsztót, mert már sok helyen ezzel csatlakozik)
Üdv.,
Gábor -
Zeki
nagyúr
válasz
taki01 #122284 üzenetére
A 10 perces reklámokkal teletűzdelt műsoraikat féltik? Önmaguk sírját ássák.
Nem a régi dolgokhoz kell ragaszkodni, hanem előre kell menni.
Erről a mozik digitális átállása jut eszembe, ott sem akarták, jó a szalag, majd mikor Hollywood azt mondta, hogy nem lesz több szalag, mindenki mint a hülye elkezdett kapkodni. -
taki01
őstag
válasz
st3v3np3t3r #122281 üzenetére
Ez nem csak a szolgáltatón múlik mit engednek. A tartalomszolgáltatóknak is vannak beleszólásai. A legtöbb esetbe ők tiltanak mindent, hiába lehetne megvalósítani.
-
-
-
Dantosz
csendes tag
válasz
Robi_73 #122277 üzenetére
Ajánlott, kiegyensúlyozott.
Iphone-on is mértem egyet speedtesten, választott szervertől függően ott eléri a 600-ast is letöltést wifin. Azért vicces, hogy telefonon jobb a letöltésem, mint asztali gépen kábellel...
A modem belső szoftverén nem kell állítani semmit ilyenkor, jó az a gyári beállításokon? -
DFlash
tag
Sziasztok!
Egy képet tudnátok linkelni az optikai kábel csatlakozóról és a hozzá tartozó fali aljzatról? köszönöm a segítséget. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Még 2020.12.26-án írtam arról hogy a koaxos 1000/25-ös netemnél előjött egy olyan anomália hogy a feltöltési sebesség leesett 27-ről 6-7 környékére, plusz csomagveszteség is megnőtt. Bejelentettem hibának, kijött a szerelő és kiderítette hogy nem nálam van a hiba hanem náluk. Pár napra rá jó lett.
Utána jó lett pár napig majd megint előjött, megint jöttek szerelők az utcába cseréltek valamit, és megint jó lett.
És itt vagyunk most! Múlt hét szombaton megint előjött ugyanez a hiba, újra felhívtam a Telekomot és megint bejelentettem hibának. Elmagyaráztam hogy semmiképp se hozzám jöjjenek mert nem nálam van a hiba hanem náluk. Plusz még szombaton írtam egy panaszlevelet a Telekomnak hogy tele a faszom már, persze finoman megfogalmazva.
Azóta eltelt nem hogy 72 óra de több mint 90 óra és még mindig nem jó. Pedig elvileg 72 óra maximum a javítási idő amit mindenhol írnak.
Tegnap hívtam őket de türelmemet kérték ami mostanra kibaszott módon elfogyott.
A számlákat mindig az első nap befizetem ahogy kijönnek, mert idáig meg voltam elégedve teljesen a szolgáltatással, a mobil előfizu is náluk, azzal sincs semmi gondom.Viszont most már jó lenne ha valami történne mert nagyon elegem van ebből az egész történetből. Van esetleg tippetek hogy kinek tudnék írni, vagy van másik telefonszám a Telekomnak ahol kérhetnék erről az egész ügyről valami infót hogy várhatóan mikor fog megoldódni, vagy mekkora a hiba?
Valakinek van esetleg tapasztalata hogy legalább a következő számlánál az ilyen hosszú tortúrát kompenzálják valahogy?Köszi!
Ha van esetleg itt olyan aki Telekom-nál dolgozik és netán rálát jobban a hibákra mint egy ügyfélszolgálatos, megtenné hogy ír egy üzenetet? Hátha fel tudna világosítani hogy mi várható számomra a közeljövőben.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mai infó, amikor is bekötésre került az optika a régi réz helyett a lakásba. Az egész átkötés így ingyen lett, a plusz vállalt hűség miatt, de persze van, amikor így is fizetni kell, ha az ember nem kábelezgetne, hanem alternatív megoldás tkérne az ONT és STB közé meg hasonlók.
5655 jár csak az 1 és 2 gigabit/sec alatti kapcsolatokhoz, 5670 csak felette jár.
Az ONT és az STB között UTP kábel valamennyi méterig kérhető talán ingyen. Ugyanígy az ügyfélszolgálat szerint az esetleges vezetékes telefon és ONT között is, bár ez nem tuti, mi a régi kábelt használtuk, így költség nem merült fel pluszban emiatt.
Kábelcsatornázás valóban nincs az árban, csak falra kapcsozás, de majd azt a kis szakaszon, ahol nem volt csatorna megoldjuk.
De szépen korrektül megoldódott, a meglévő csatornába behúzással.
-
Dantosz
csendes tag
válasz
AnonymusX #122264 üzenetére
Előkerült egy céges laptop, ott sem megy 500 Mbps fölé a letöltési sebesség... most már tényleg azt gondolom, hogy a modemben lehet valami beállítás, ami korlátozza... ?? Van ott valami a modem beállításoknál, amit meg tudod nézni? Vagy reseteljem esetleg?
Köszi a segítséget! -
feca83
tag
-
-
user12
őstag
válasz
erikke17 #122260 üzenetére
IPTV-re szerintem igen.
Nem tudom milyen powerline eszköz van a T-nél, én nem találtam. Egyébként nincs jelentősége, hogy onnan veszed-e vagy nem, annyi, hogy ne legyen noname. Az, hogy mennyit költesz rá, a te döntésed, de IPTV-re tökéletes az olcsóbb is.
Ez [link] pl jó választás lehet, de ha nem kell átmenő csatlakozó, akkor olcsóbból is megúszod. -
user12
őstag
válasz
AnonymusX #122264 üzenetére
+1
A modem fajtájából úgy gondolom kábelneted van.
Mennyi a garantált sebesség? A közelben lakik ismerős, rokon, stb, akinek ugyanez az eszköz van ugyanezen előfizetéssel? Kérdezd meg, hogy náluk mennyi a sebesség, esetleg csinálj speedtest-et, lehet körzeti hiba is, csak nem tűnik fel senkinek.
A szerelő tesztelt a saját laptopján vagy csak megnézte a mért jelszinteket? Ha mért sebességet, az rendben volt? -
Dantosz
csendes tag
válasz
user12 #122259 üzenetére
Pedig már megörültem, hgoy ez lehet a gond... :-)
Próbálom megtalálni a hiba okát, 1000 Mbps csomagnál alig megy 400 fölé a letöltésem... voltak itt a szerelők, azt mondták minden oké a bevezető kábellel, a modemmel Sagemcom 3890 V3. A gépemmel lehet valami, mondás: csináljak vírusirtást..., vagy húzzam újra a wint esetleg.
-
Dantosz
csendes tag
válasz
Essejó #122252 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek - ezért elnézést előre is :-) - , de nekem az alábbi van az alaplaon:
PCI Express:
• x1-bővítőhely kétirányú sebesség – 500
MB/s Ezen van a hálókártya, mert az alaplapi integrált halott.
• x16-bővítőhely kétirányú sebesség – 16
GB/s ezen van a videókártyaLehet a fenti a baj, azért nem megy 500 fölé a letöltési sebességem, mert nem a x16-os helyen van a hálókártya? Vagy semmi köze hozzá?
-
Tompika777
senior tag
válasz
Tamas1982.1 #122254 üzenetére
Jelenlegi tudtommal nem
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok. TVGO rátehető valahogy androidos TV-re?
-
Dantosz
csendes tag
válasz
Robi_73 #122219 üzenetére
Szia! Voltak a szerelők, cseréltek toldást is, de a méréseik szerint minden oké, valamiért a gépemen nem nagyon megy 400 fölé a letöltés.... lehet hogy nálam valami eszköz beállítás hiba? újra kéne húzni a wint?
Vagy a modem szoftver beállításban lehet valami? De alapesetben nem kéne azt piszkálni, vagy mégis? -
dreko
aktív tag
Erre az iptv tesztre kaptatok már visszajelzést?
-
vacs
veterán
válasz
tobias40 #121741 üzenetére
Szia.
Nekem is 5670-es telekom modemem és Asus routerem van.
Szeretném úgy használni, hogy mindkét eszköz menjen, tudnál segíteni, hogy mit/hogyan állítottál be?
Nagy családi ház, egyik oldalán van az 5670 ebből kábellel vinném tovább az internetet a ház másik végébe az Asus-hoz, ezzel lefedve az egész házat és az udvart. -
Essejó
veterán
válasz
enginev3.0 #122223 üzenetére
A 3890v3-ban pl benne van a duckdns.
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
A múltkor írtam, hogy szeretnék IPTV-t optikám van.
Sagemcom 5655ac megy bele Asus AC1200GU routerba (DMZ-n keresztül) ő szórja tovább kábelen és WiFin.
Viszont TV-hez csak egy LAN kábel megy ami Xbox-ot szolgálja ki.
Powerline keresztül lenne jobb megoldás ami egyenesen Sagemcomból jönne.
Vagy Asuson keresztül majd egy IGMP képes Switchel osztani?
Én elsőt preferálom egyszerűbb nincs bent hiba lehetőség képen plusz egy router meg switch is.
Plusz Xbox-ot inkább Asuson keresztül táplálnám adattal.
Előre is köszönöm tippeket -
AnonymusX
senior tag
válasz
kusza80 #122238 üzenetére
Szia!
Legközelebb linkesíts, ne így másold be a webcímeket, mert áttekinthetetlen a hozzászólásod (vagy elég a típus leírás, aki akarja megnézi). Ha rákeresel a topikban az SG105E switchre, akkor megtalálod, hogy ajánlott, mert tudja az IGMP snoopingot, ami az IPTV miatt kell.
A wifi routert pedig inkább a Milyen routert? topikban érdeklődd meg (használati szokásaidnak megfelelő-e).
-
viktorhu
veterán
De mi ez a cable disconnected modem reboot? Nekem egy évig volt ilyen hgw-m, és egyáltalán nem indulgatott újra. Szerintem előbb a problémát kellene megoldani.
Úgy érted, hogy ez van a logjában, miközben senki nem piszkálta a kábelt? Vagy lehet tényleg egy sérült csatlakozás? Rendben vannak a jelszintek?
Szerk: 3890-em volt egy évig, a témabeli hgw kb. két évig volt nálam, amíg gigabitre nem váltottam. Egyiket se szerettem, de újraindulgatni egyik se szokott.
-
kusza80
tag
Szaiasztok!
Mint feljebb említettem szeretném beköttetni az optikát. Ami lesz iptv 3 db és net 300 MB/S.
Ami eszközöket kinéztem és a véleményeteket szeretném benne kérni :
TP-LINK WIRELESS ROUTER DUAL BAND AC1200 1XWAN(1000MBPS) + 4XLAN(1000MBPS), ARCHER C6 (https://it-portal.hu/index.php?route=product/product&product_id=14242&from=argep) illetve TP-LINK TL-SG105E Switch, 5 x 10/100/1000Mbps (https://www.emag.hu/tp-link-switch-5-x-10-100-1000mbps-tl-sg105e/pd/DFLKWMBBM/?X-Search-Id=2aebbb508a046d140ba9&X-Product-Id=13122471&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view) ez nem reklámcsak ezekre gondoltam!
Köszi a válaszokat elöre is! -
Invi
aktív tag
válasz
viktorhu #122236 üzenetére
Wifire így is egy Unifi AC LR van sajnos nem elég.
a smarthub LAN-on van, ahol ugye cable disconected modem rebootnál, de ott lehet egy switch megoldaná. Azért merült fel, mert jó lenne nekik is egy mesh rendszer is. Mert a mostani unifi mellé van már nekik 3-4 wifi extender is
-
viktorhu
veterán
A DMZ elég, nem kell külön portátirányítás mellé.
Az is lehet, hogy egy AP módú router is elég lenne - ha a dhcp már kiosztotta az ip-ket, akkor a belső forgalmat elvileg már a switch is megtartja, ha szakad a net. Viszont annak a netnek nem lenne szabad szakadoznia. A wifijét nem szerették a mobilok nálam, így soha nem érkeztek meg pl. a messenger üzenetek, meg sokszor nem tudtak weboldalakat megnyitni, így kellett mellé nekem is router a wifihez, de madzagon nem volt szakadozás, és a hgw sem indulgatott újra.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Atomantiii #122214 üzenetére
Én a múlt héten pénteken állítottam be egy NO-IP-s dns-t, rendesen működik. Megcsináltam a portforwardot is, elérem kívülről a kamerákat.
-
Invi
aktív tag
Hello!
Apáméknál Telekom coaxos net van sagemcom fast 5655 V2-vel és IPTV--vel. Na most ha szétesik a coax, akkor folyton rebootolgat a modem-router (mindenhol ezt csinálja) és ilyenkor a belső háló is kihal a smart home funkciókkal.
Szeretnénk a Sagemet bridge módba kapcsolni és a router funkciókra ott is belőni egy TP Link Deco m4-t. A Sagemcom elvileg már rakható bridge módba, a dolgot csak annyi nehezíti, hogy van náluk IPTV. na most ilyenkor az IPTV honnan kapja majd a hálzatot ? Továbbra is a sagemcomból vagy simán a saját routerből, ami a Deco lesz...
Köszi!
-
DrJaka
aktív tag
Sziasztok!
Telekomnál kértem egy multisimet, és hozzá alcatel ikv40V típusú mobil sticket.
A sticket MSI GF63 THIN 10SCSR laptopban használom.Sajnálatos módon csak minden harmadik bedugásra hajlandó hálózatot találni, a sticken lévő led értesítés szerint talál hálózatot, viszont a laptop ezt nem látja...
Tehát: bekapcsolom a laptopot, betölt a windows, bedugom a sticket, a rajta lévő ledek villogásán kívül nem történik semmi. Kihúzom a sticket, bedugom, ugyanaz mint az első bedugásnál. Ismét kihúzom, bedugom, az értesítési ledek villognak a sticken (ugyan úgy mint az első 2 alkalommal), ám most a laptop is észreveszi, csatlakozik 22. hálózatoz, és van netem egész addig, amíg ki nem kapcsolom vagy újra nem indítom a gépet.
Tud az eszköz ilyen hibát produkálni, vagy nálam van valami gond?
Jogtiszta win 10 az op rendszer (ha ez számít)
Előre is köszi a segítséget.
-
Atomantiii
addikt
válasz
enginev3.0 #122223 üzenetére
Köszi, az nem baj ha újítani kell, belefér. Akkor majd próbálgatom, valamelyik csak jó lesz.
-
válasz
Atomantiii #122221 üzenetére
duckdns az nem, de van pár ami használható, csak soknál meg kell pár kattintással újítani havonta a címet, amit könnyen el lehet felejteni, duckdns pedig egyszerűen csak működik
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #122218 üzenetére
Mondjuk arra most fejből nem emlékszem, hogy ez benne volt-e a sagemcom listájában a menüben. Majd este megnézem.
-
válasz
Atomantiii #122218 üzenetére
Áh, akkor nem otthoni gépet akarsz elérni, így már más
-
Atomantiii
addikt
válasz
enginev3.0 #122217 üzenetére
Én azt szeretném elérni, hogy az otthoni hálózatban lévő műholdvevőt (vagy annak webes felületét) el tudjam érni pl melóhelyről is.
Gondolom ezt a programot hiába telepíteném mondjuk a munkahelyi pc-n mert honnan tudná hogy hova akar csatlakozni?
-
válasz
Atomantiii #122214 üzenetére
Egyszerűbb gépre telepíteni egy duckdns-t, és azt használni
-
Dantosz
csendes tag
válasz
Robi_73 #122213 üzenetére
Szia! Köszi a tippet! Kipróbáltam, kicsit magasabb a mérési eredmény, mint a speedtest.net-en. 430 Mbps a letöltés, kétszer próbáltam egyelőre. De azért bejelentettem, hogy nézzék meg.
Modem cserekor mondták, hogy nem fogja soha elérni az 1000 Mbps-t, de azért 43% nem egy nagy szám... -
Atomantiii
addikt
Sagemcom fast 5655v2-őn használja valaki a dyndns menüpontot? Úgy látom lehet választani a beállításokban több dyndns szolgáltatót, ez a rész mennyire működőképes?
-
Robi_73
őstag
válasz
Dantosz #122204 üzenetére
Szia!
Egy hónapja nekem is 1000/1000-es netem van és nálam a feltöltés nem megy 2-300 Mbit/s felé, a Speedtesten mérve. A bekötés másnapján jeleztem a problémát az ügyfélszolgálat felé és a technikus erre az oldalra irányított, hogy ott is mérjek sebességet. Itt mérve szinte mindig 8-900Mbit/s értéket kapok a le és feltöltésre is, szerintem próbáld meg te is, ha eddig nem tetted volna. Amennyiben itt is kevés lenne a tempó hívhatod az ügyfélszolgálatot. Esetleg a hívás előtt későn este, vagy korán reggel is mérjél sebességet, nem e csak szimplán túlterhelt a hálózat és azért mérsz alacsony értékeket.
-
fulton
addikt
Sziasztok szeretném megkérdezni akinek Van tapasztalata: Szerintetek melyiknek van jobb képminősége az IP TV nek vagy a TvSat nak. (Jelenleg sat tv van, 5800 as beltérivel.) Nem tusom van e minőségbeli ugrás Iptv re ha váltok.
Azt hozzá szeretném tenni , optikai 300mb/s net van bekötve. Szintén telekom -
Ciccuka
veterán
Selejt 3890 v3-es rettenethez van valami magyar használati utasítás?
Realtek RTL8111DL hálózati kártyát nem kezeli (3686AC v2 pedig kezelte).
-
Dantosz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék laikusként: Telekom 1000 Mbps-os csomagom van, 300 Mbps garantált letöltéssel, Sagecom Fast 3890 V3 modem, Cat5e kábel, asztali gép, de 400 Mbps fölé nem megy a letöltés... ebben valóban ennyi van, ez a határ, vagy több is lehetne? Vagy valami beállítás/eszköz nem jó?
"A GE-es interfész fizikai korlátja miatt az 1Gbit/szolgáltatás maximálisan kínált sebességének teljes kihasználása több eszköz egyidejű vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolódásával lehetséges. " -
feca83
tag
megjött a 2db xiaomi ax5 router ( egyik kábelel csatlakozik a telekom fő 5670 routerhez) 5670 (DHCP és upnp) van net kábelen és wifin is szuper minden “elvileg” - a 2. Ax5 meshben vele működik mindnen szuper. (Amugy durván jobb a jel az 1darabbal is mint a telekom routerrel... a második teraszon van így már szinte az egész utcában van net nem mintha erre szükség lenne :-)
a kérdés az lenne hogy az ax5 hálózaton a DHCP be van kapcsolva és upnp nem. Jo ez így? Amugy a 192.168.31.x tartományban megy, és a fő telekom router pedig 192.168.1.x tartományban....
vagy inkább rakjam fix ip-re DHCP nélkül?
upnp bekapcsoljam ezen is
elvielg csak wifire fogom használni a ax5-t
ja és a sonoff cuccokkal nem tudok wifire kapcsolódni valamiért / mondjuk próbáltam egy másik wifire is azt sem találja meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest