Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy rövidebb napot tartottunk. Befejeztük a lécezést és az apróbb kiegészítőket felütöttük. Még egy oldalra fel is szórtuk a cserepet. Fél 1-re itthon voltunk mert mentem táltosomat rendezni. Kipakoltuk a csomiból a szerszámokat és elvittem kitakarítani. Szépen lemostam és este oda vittem az embernek. Ma viszi műszakira délután. Remélem estére friss 2 éves ropogós műszakival kapom vissza a fegyverhordozómat.
    Ettől függetlenül ma megyünk melózni. Ha minden jól megy végzünk is a cserepezéssel és a részünkről letudva ez a kis munka. Lehet jövőre egy könnyűszerkezetes zuhanyzó építésében veszünk részt ugyanitt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük végre a pavilont. Kép róla. A Bramac zászló kell ha már ingyen volt a cserép. Még lehet meg is pályáztatjuk hátha kapunk valami kis ajit érte a cégtől.
    Viszonylag korán hazaértem és a mára tervezett mosógépszerelést tegnap megkezdtem. Nagyon durva a mosógép belseje! :Y :W Teljesen vízköves és durva mennyiségű lerakódás volt benne. Nem csak úgy magamtól szedtem szét mert épp unatkoztam hanem azért mert széthullott újfent a csapágyazása. Nagyjából ennyit bírt ki számomra érthetetlen módon. Eszembe jutott az ezer éves Siemens elöltöltős mosógépünk amihez 13 év után sem kellett hozzá nyúlnunk. :(
    6-kor útra kelek és elmegyek a létráért és bakokért a pavilonhoz és vissza viszem apámhoz. Kicsit beszélgetünk és 8-ra oda megyek a csapágyboltba, és onnan zúzok haza összeszerelni a mosógépet. Az már biztos hogy ez volt ennek a gépnek az utolsó szétszedése. A következőnél másikat kell vennünk de még kérdéses hogy ha összerakom elindul e egyáltalán vagy nem fog e ereszteni.
    Szép napot mindenkinek.

    Szerk. Majd el felejtettem a lényeget! Táltosom abszolválta a műszaki vizsgát. Most újra 2 évig nincs gondom rá. :)) :DD

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit tovább durmoltunk. Tegnap hajnalban elvittem a létrát és bakokat apámhoz, majd onnan mentem a csapágyboltba. 3 rugóba fájt a 2 csapágy és a szimering. Hazaérve összeraktam azt a szarkupacot. 2 apróbb üzemzavar lépett fel miután újraindult. Egy eresztés amit gyorsan orvosoltam és egy hibakód ami már ismerős volt és ezért tudtam hová nyúlni. Lement 2 mosás rendben és remélem hogy jó sokáig nem kell hozzányúlnom ahhoz a szeméthez. :W
    Táltosomat is átnéztem és felszereltem végre a nyári gumikat. Vizsga előtt nem mertem mert az egyiken van egy apróbb sérülés és nem akartam hogy emiatt gond legyen. Délután még lementünk a rosszaságokkal bicózni. Sári nagyon ügyesen teker a kitámasztós bringával. Kis családi program a gyerekekkel.
    Mára nincs terv. Esik az eső. Remélem lehűti a panelt mert meg lehet sülni idebent. Ma megy 2 hétre az apjához Adri. Édesem jól megszívta a két kis ördögfiókával mert Adri segített neki terelgetni őket. Szerdán GOKI.-ba viszi Boldizsárt amikor valszeg én itthon maradok a lányokkal hogy ne őrüljön meg mindenki a kórházban. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma is kicsit később vagyunk. Mindjárt indulok a misére és onnan sietek haza hogy szerelmem el tudjon menni boltba. Tegnap elvitte az apja Adrit 2 hétre és így most nehezebben megy majd a bevásárlás is.
    Teljesen eseménytelenül zajlanak a napjaim. Munka van kilátásba új helyen akit nem ismerünk és olyan helyre ahol nem fizetnek mehetnénk, de oda nem akarunk menni. Hétfőn ezért elmegyek édesemékkel rehabra a tópartra, és szerdán GOKI.-ba. A szerda még lehet úgy fog zajlani hogy itthon maradok a lányokkal és szerelmem csak Boldival megy vizsgálatra. Majd alakul.
    Tegnap is lent voltunk bicózni és valszeg ma is lemegyünk kicsit a családdal. Boldi egyre apásabb aminek nagyon örülök. Szépen okosodik. Egyre többet kommunikál a maga módján. Nehezen hozza be a lemaradását mert a súlya szinte stagnál, ami nem csoda mert nem nagyon eszik semmi szilárdat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fáj a hátam. Ennek két oka van. 1: szar a matracunk. 2: nincs kiterhelve az izomzat megfelelő mennyiségű munkával. Egyelőre utóbbi jégen van mert nem megyünk olyan helyre dolgozni ahol egy rakás pénzzel tartoznak, új hely pedig majd a hét közepe felé várható. Addig itthon segédkezem szerelmemnek. Tegnap már besegítettem egy keveset a háztartásba is mert idegesített hogy nem csinálok semmit. Mosogattam és porszívóztam. Ma reggel is elmosogatok mielőtt elmegyünk rehabra. Most én vigyázok a két kis ördögfiókára.
    Tegnap délutáni alvását Sári a szekrényben tudta le. Normális?!
    Másnak időzített szabadsága van, nekem meg ilyenekből tevődik össze amikor éppen itthon dekkolok. :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt voltunk rehabon. Boldi nem volt nagyon együttműködő kedvében pedig Kriszta néni mindent megtett. AZ én kis kukacosom inkább a lányok után ment és a labdafürdőben játszott. Persze a csajokkal nem lehet bírni ilyenkor (sem). Ma lehet szerszámkarbantartást fogok csinálni. Megpucolgatom és átnézem a gépeimet. Úgy néz ki vagy a hét vége felé, vagy a jövő hét elején kezdhetünk egy tetőt Martonvásáron.
    Elfelejtettem tegnap lejegyezni hogy vasárnap voltunk kint a Csókakői várnál. Katicával fel is másztunk de Sári leragadt a vár alatti játszótéren ezért édesem is maradt vele. Kicsit kimozdultunk és jól éreztük magunkat. Egész szépen látogatható állapotba hozták a várat. Nagyon élvezte Kati a dolgot.
    Tegnap kipróbálta édesem hogy Boldi a bevásárlókocsiba üljön és nagyon élvezte a kis kukacos. Büszkén feszített. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Késve ébredtünk és nem is aludtunk valami jól. Édesem már izgul a mai vizsgálat miatt. Úgy döntöttem hogy itthon jobban tudok vigyázni a 2 rosszcsont lányra ezért szerelmem egyedül megy Boldival Pestre a GOKI.-ba vizsgálatra. Semmi extra csak a gyógyszeréért megyünk. Ilyenkor persze vérvétel és szívultrahang is játszik. Nagy csodát nem várunk. Gondolom stabilan tartjuk azt a magas nyomásértéket aminek "örülhetünk" ha nem nő.
    Tegnap megpucolgattam két ütvefúrómat és nagyjából ennyi volt a ténykedésem. Lementünk bicózni és fagyizni egyet és édesem pakolt a gyerekszobában. Játékokat szanált kifelé mert sok a hulladék.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végül elmentem én is a GOKI.-ba mert szerelmem így akarta. Nyugodtabb volt hogy ott voltunk mi is és ha Ő így akarja akkor úgy lesz. Viszonylag gyorsan végeztünk mert nem volt szívultrahang. Azért egy vérvétel volt ami nagy sírást okozott. Utána vigasztalom a kis drágát. Lányok egész tűrhetően viselkedtek a GOKI.-ban. Nem lehet rájuk egy szavunk sem.
    Ma szerintem vásárolni megyünk majd. Még alakul.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem sok mindent tudok lejegyezni mert nincs mit. Tegnap bementünk az ósenbe vásárolni ahol Sári kivágott egy szokásosnak mondható hisztit ezzel mindenkinek elvette a kedvét az egésztől. A végén már kapkodtunk hogy mielőbb kiérjünk a boltból. Nagyjából ennyi volt ami történt velünk. Délután amikor elaludt Boldi elment édes a két lánnyal jégkásázni és dinnyét venni de hazafelé már nem bírtak magukkal.
    Mára semmilyen terv nincs. Talán pakolunk és takarítunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jövő hétfőtől ismét dolgozok! Két kisebb munka van jövő hétre és utána való héten kezdhetünk egy normális méretű tetőt.
    A tegnapi napról nagyjából semmit nem tudok írni mert teljes pangás volt. Ha valóban hétfőn dolgozni kezdhetek akkor kereken 10 napig lógattam a lábamat itthon. Jobb mintha olyan helyen termeltem volna ahol beláthatatlan időn belül nem kapunk vissza semmi pénzt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nincs mit szépÍteni, unatkozom itthon. Már az is felvillant az agyamban hogy talán mégis kellene másnak termelni a pénzt tudván hogy mi soha nem kapjuk meg, de az utolsó pillanatban csak visszarántott a magyar irigység hogy azért ne már.... Ha ingyen akarok dolgozni azt önszántamból szeretném megtenni a közjóért, nem pedig egy gazdag vállalkozónak gyarapítani a vagyonát.
    Tegnap sem fáradtam el a sok munkában. Elmosogattam és ennyi. Jó lenne ha kertes házban laknánk és akkor ilyenkor kint tudnék egerészni de még ez sem adatott meg.
    Ma reggel megyek templomba és utána apámhoz. Délután a futam után elmegyünk cukrászdába egy kicsit sütizni. Holnap végre meló! Szerintem tiszta izgatott leszek hogy végre valamit csinálhatok!
    Este Adrival beszéltünk videohívással. Jól érzi magát aminek örülünk, de azért jó hogy már letelt egy hét a kettőből. Vasárnap megyünk érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Új hét remélem új eseményekkel. Tegnap reggel templom után apámnál beszélgettünk vagy 2 órácskát és utána jöttem haza. Végül nem mentünk el futam után sehová mert édes fáradt volt. Ma végre meló lesz. Ha minden igaz egy falépcsőt megyünk készíteni a szomszéd faluba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Abból a tegnapi "nagy" munkából végül csak egy délutáni megbeszélés lett és ma kezdünk. Öröm az ürömben hogy emiatt el tudtam menni délelőtt szerelmemmel rehabra és tudtam vigyázni a két rosszcsontra, így édesem nyugodtabb volt. Nagyon ügyes volt Boldi. Úgy hogy a csípőjét tartotta Kriszta néni tett már pár lépést. Nagyon boldog volt de még rettentő távolinak érzem hogy elinduljon önállóan. Talán karácsony környéke.... :U
    Készítettem pár képet a gyerekekről amik olyanok lettek amilyenek...
    Sári amikor már fotózás közben azon gondolkodik mivel idegelhet ki a következő pillanatban ;] :W
    Az én szelíd Katicám
    Boldizsárom
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nyögve nyelősen de végre dolgoztunk már. Kivittük az anyagot és nekiálltunk. Egész jól haladtunk ahhoz képest hogy délután 4-re mennünk kellett tárgyalni. Ha minden jól megy ma be is fejezzük ezt a kis lépcsőt. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a kis falépcsőt. Képeket nem készítettem de megkértem a tulajt küldjön át ha fotózza. Ma egy kis 20m2 körüli félnyereg tetőtoldásnak kellene nekiállnunk csak az a kérdés bebetonozták e az alapját. Apránként csinálgatunk kisebb munkákat még a héten és jövő héten ha minden igaz neki tudunk állni egy tetőnek. Holnap Bramac találkozó van ahová leszaladunk megköszönni az ingyen cserepet.
    Boldi egy hónapja szinte semmit nem hízik. Talán a meleg miatt. Tudjuk hogy a DiGeorg miatt nagyon vékonyka lesz de reméljük azért ha elkezd eszegetni akkor szedünk fel kicsit. Persze enni nem akar semmit vagy csak csipeget. :( Lányok rosszak mint az égető tűz. Szerelmemet kiidegelik teljesen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk egy kis féltetőnek aminek a szerkezetét nagyjából össze is állítottuk. Ma még reggel lehet odaugrunk egy pár deszka gyalulására hogy le tudják festeni azt is hétfőre mert ma amúgy Bramac találkozóra megyünk. Nem sok kedvem van hozzá de oda kell menni pofavizitre hogy ha bármire szükségünk van a rendszerből akkor azonnal hozzá jussunk soron kívül és ne keljen heteket várni ha valami hiányzik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit később ébredtünk de nincs jelentősége. A tegnapi napom úgy ahogy van ráment a bramac találkozóra. Majdnem 6 óra volt amikor elkezdődött a fejtágítás és fél 8 felé értem haza. Napközben rajtam kívül szinte mindenki horgászott kisebb nagyobb sikerrel.
    Mára nincs terv. Délelőtt megnézem a 3. szabadedzést ha a vizesvb nem kavar be és délután az időmérőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma tényleg bealudtunk. Mindjárt indulok a templomba, onnan meg Adriért Pestre. Tegnap délelőtt cukrászdába mentünk és nagyjából le is írtam a történéseket. Délután szerelmem rendet rakott a gyerekszobába ami kérdéses hogy kitart e addig amíg hazaérünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel mise után elmentem Adriért. Kicsit paráztam milyen közlekedés vár rám Pesten de totál semmi nem volt. Egy lezárással sem találkoztam az útvonalamon és autó is alig akadt. Érdekes hogy arra számítottam teljesen fel lesz lobogózva és plakátolva minden a VB. miatt de ha nem tudtam volna hogy ez a jeles esemény zajlik éppen magamtól nem jöttem volna rá. Úgy látom a saját politikai célra többet áldoz a "szeretett" kormányunk. A sok sok milliárdba már nem fért bele egy kis promó.
    Hazafelé a fehérvári mekiben találkoztunk szerelmemékkel. Bejöttek vásárolni a Tescoba a lányokkal. Nagyon örültek egymásnak a gyerekek. Nincs mit tenni nagylány ide tartozik és nem oda. Sok ez a 2 hét távol.
    Délután megnéztem a szörnyű futamot ahol el kellett könyvelnem ismét hogy a ferka a fasorban sem lesz a továbbiakban. Ennyi volt az izgalmas évnek....
    Még elmentünk egyet fagyizni ahol relatív jól viselkedett Sári. Le is telt a napunk.
    Ma megyünk befejezni a kis tetőt amit csütörtökön kezdtünk el. Reméljük lefestettek mindent és ott a cserép. És reméljük kapunk deszkát a szegéshez.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük azt a kis tetőt amit kezdtünk még múlt héten. Az a helyzet adódott hogy ma több munkának is nekiállhatunk. Kezdhetünk egy tetőt Martonban ahol még nincs szerződésünk de itt helyben egy S.O.S. gipszkartonozás ablakbeépítéssel is lenne. Majd meglátjuk hová tudunk menni. Most egy kicsit szimpatikusabb a karton mert helyben van és azonnal fizet.
    Tegnap rehabon voltak édesemék. Nagyon ügyeske Boldizsárunk. Már gyakorolgatunk járássegítővel hogy mielőbb menjen. Még egy kis feszültséget érez Kriszta néni a jobb térdében de határozottan szebben áll már cipő nélkül is a kis kukacos. Én olyan karácsonyra tippelnék amikor már önállóan menni fog. Meglátjuk. Nála minden sokkal lassabban megy mint egy egészséges gyerkőcnél.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Zajlanak körülöttünk az események. Tegnap nekiálltunk a martoni tetőnek amit egyelőre fel is kellett függesztenünk mert a fafödém gerendák majd csak másfél hét múlva jönnek meg ami miatt nincs mire felépíteni a tetőt. Szerencsére pont kapóra jött ez a kis csúszás mert itt helyben egy tetőtérben kellene sürgősen kartonozni pár tetőablak beépítéssel. Most ezt benyomjuk és reméljük mire itt végzünk megjön a gerenda martonba is. Majd alakul. Szerencsére begyújtotta az utánégetőket az építőipar és minden nap van megkeresésünk így nem maradunk munka nélkül.
    Ma Adrinak a szülinapját ünnepeljük. Majd lövök pár képet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk egy kis kartonozásnak. Ez egy régebbi épület ahol a tetőtérben minden kartonból van és az új tulajdonos átvariál pár dolgot. Ajtókat helyezünk át és ablakokat építünk be. Minden ami ezzel jár megcsinálunk. Villanyt szüntetünk meg vagy teszünk arrébb. Nem egy álommunka de azonnal fizet és helyben vagyunk ami nem utolsó szempont.
    Tegnap felköszöntöttük Adrit. Már 12 éves
    Katica
    Sári
    Boldi durmol.
    Ennyi csajjal élek együtt. + egy fiúcska aki éppen a hordozóban durmol...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap folytattuk a bontást. Elképesztően dzsuvásak voltunk már pár órán belül és délben le is fürödtem amikor hazaugrottunk kajálni. Talán ezen a részen nagyjából túl vagyunk és építhetünk. Már azért párhuzamosan folyik az építkezés is. Bontott tetőablakokat építünk be aminek a kora olyan 15-20 év lehet . Hajunk hullik rendesen. :Y Még jó hogy helyben vagyunk. Még este elugrottunk egy tetőt megnézni amit teljesen át kell rakni. Szerintem meg tudjuk szerezni azt a munkát. Ma megyünk egy másikat is megnézni ami egy kisebb meló. Majd valahová beszorítjuk.
    Tegnap végre kaptunk egy kis pénzt . Sajnos a nagy pénzzel tartozók nem jelentkeznek hogy fizetnének. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan de biztosan haladunk előre a munkában. Pár ősz hajszálam ismét lett ettől a remek melótól. Most nincs mit válogatni mert azonnal fizet ami feledtet mindent. Azért azt leszögezhetjük hogy az ezer éves bontott tetőablakokat beépíteni úgy hogy előtte feszítővassal és kalapáccsal szedték szét elég meredek vállalkozás. Arról nem is beszélve hogy még utána vissza is kell javítani a tetőteret minél kevesebb károkozással. Ma az utolsót építjük be és talán 1 híján be is dobozolunk. Délig leszünk csak mert kolléga esküvőre megy.
    Édesemet kiidegelik a lányok. Adri bár segíthetne vajmi keveset tesz hozzá a háztartáshoz. Inkább telefonozással üti el a szabadidejét.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délig dolgoztunk és egész jól haladtunk. Egy ablak körbeburkolásának alig több mint a fele maradt hátra. Persze van még mit kartonozni de a szar részeken talán már túl vagyunk. Lesz még egy kevés víz és villanyszerelés de ezek nem veszélyesek.
    Ma reggel mise és utána beugrok apámhoz kicsit beszélgetni majd jövök is haza a családhoz. Lehet lemegyünk kicsit bicózni vagy elmegyünk fagyizni. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eltelt a vasárnap is. A délelőttben semmi különös nem volt. Úgy történt minden ahogy elterveztem. Még egy családi bevásárlás bejátszott ahol Sári megmerevedett a Pennys plüssfiguráknál. Kaptunk egy tele pontgyűjtőt de addig nem akarta édesem beváltani amíg nem telik be még egy hogy mindkét lánynak egyszerre lehessen plüsszöldséget szerezni. Most kénytelen volt szerelmem felhasználni a gyűjtőt mert a kis hisztizsák lecövekelt és tapodtat sem volt hajlandó mozdulni. Kati cserében kapott egy hajba való rózsaszín masnit. Ezzel a megmozdulásával Sári el is vágta annak a lehetőségét hogy délután bárhová kimozduljunk.
    Ma folytatjuk a felújítást és kartonozást.
    szerk. Édesemék mennek rehabra a tópartra. Egész ügyesen lépeget már Boldi úgy hogy a csípőjét tartjuk.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hetek óta nem aludtam ilyen jól! lehűlt az idő és végre emberi hőmérséklet volt a lakásban. Mondjuk egész éjjel dübörgött a klíma is ...
    Tegnap a tetőtérben befejeztük a kartonozást és lejjebb költöztünk. Itt csak egy kis falrész van és a kartonnal végeztünk. Persze van itt még egy kis burkolás és vízszerelés is. Fent áthelyeztem pár kapcsolót és konnektort. Lassan kievickélünk ebből a munkából.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunk meló szempontjából teljesen kuka volt. Szinte reggel azonnal elfúrtunk egy fűtéscsövet a gipszkartonfal készítésénél és igazából nem tudtak dűlőre jutni a tulajdonosok hogy most mi legyen. Mi szétvágtuk a lyuknál és egy toldóelemmel megoldottuk volna de a boltban azt mondták nekik hogy ehhez fűtésszerelő kell mert nem lehet toldani a csövet a padlóban. Ez annyira befékezett hogy szinte alig tudtunk bármit is csinálni mert már nincs mit.
    Délután megtörtént a pavilon átadási ünnepsége. Helyi TV és újságíró plusz rendes papi felszentelés volt. Totálisan zavarban voltunk! Ajit is kaptunk. Az ünnepség után egy közös vacsorát követően misét is celebrált Tibi atya de arra már nem maradtunk ott mert kollégámék már nagyon menni akartak. Én mondjuk beültem volna meghallgatni a korunkbeli papot. hogy prédikál. Feltettek egy emléktáblát is a pavilonra belülről amit nem fotóztam le de kapunk majd róla képet. Elég megható volt amikor a ceremónia után sorba jöttek oda a fogyatékosok és megköszönték hogy ilyen szép dolgot építettünk nekik. Úgy gondolom évente 1-1 ilyennek bele kellene férnie minden vállalkozónak.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem tudtunk menni mert a vizes nem volt kijavítani a hibát. Ma reggel megyünk tárgyalni Csopakra és hazafelé beugrunk nekiállni egy térkövezésnek. Mivel jövő hét szerdára vagy csütörtökre jön meg az extra anyag a tetőhöz amibe belefogtunk addig se unatkozunk beleállunk ismerősnek segíteni a térkövezést.
    Tegnap még feltettek egy két dolgot az átadási ünnepségről netre.
    video
    cikk
    Mai legfontosabb esemény hogy az én drága szerelmem 39 éves lett. Imádom az én kis tyúkanyómat aki összefogja ,óvja és nevelgeti a gyerkőcöket. Rám is nagyon vigyáz és őrzi a tüzet. Talán ez a legfontosabb! Lehet néha nehéz de mégis csodálatos vele az életem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt esett az eső de ez nem gátolt minket abban hogy elmenjünk megnézni egy tetőfelújítást Csopakon. Majdnem ráment a fél napunk de egész jónak ígérkezik ez a munka. Délután nekiálltunk kicsit vakarózni a térkövezésnél. Leraktunk pár szegélyt és eljöttünk. Ma vissza kell ugranunk befejezni a kartonozást mert állítólag megoldotta a vizes a fűtéscsövet. Bele kell húznunk mert legkésőbb jövő hét csütörtökön jön az extra anyag Martonba és vissza kell mennünk a tetőt építeni. Jól elment pár hét mire megszerezték a fát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ideiglenesen befejeztük ezt a kartonozós bulit. Elkészítettük amit lehetett és ma megyünk térkő szegélyt rakni. Igyekeznünk kell mert már jött volna az extra anyag a tetőhöz de mivel szerda-csütörtökben állapodtunk meg ezért nem szállítják ki csak szerda reggel. Addig tudunk itt serénykedni. Szerintem nem fogunk végezni de mivel ismerős ezért nem lesz belőle gond.
    Itthon a helyzet változatlan. Lányok rosszak mint az ördögök és Adri nem sokat segít a háztartásban. A frontok miatt Boldi is nyűgösebb.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok mert volt vagy fél 1 mire el tudtam aludni. Piszok meleg volt tegnap és lehet valami enyhe hőgutát kaptam. Nyomtuk a térkőszegélyt. Leraktunk 35 métert de még van egy 20-25 biztosan.
    Ma reggel mise után apámnál találkozunk a kis családommal és onnan megyünk bevásárolni. Valszeg utána még a futam előtt alszok egyet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Leszaladt ez a vasárnap is. Minden úgy történt ahogy elterveztem. Bementem misére és utána apámnál találkoztunk szerelmemékkel. Picit papáztak a gyerekek és onnan mentünk vásárolni. Taktikát váltottunk és rögtön a ruha részlegre mentünk ahol minden lány kapott 1-1 rucit amivel leszedáltuk őket a vásárlás végéig és megúsztuk hiszti nélkül. Hazajöttünk és próbáltam aludni egyet futam előtt de a gyerekektől ez nem nagyon lehetséges.
    A futam jó volt és este még egy aranyat is bezsákoltunk Katinkával. Ha nem lenne ez a csaj akkor jó nagy leégés lett volna ez a hazai vizes VB.
    Ma folytatjuk a térkövezést. Kétfelé fogunk dolgozni hogy többre jussunk. Én valszeg szegélyezést próbálom majd befejezni míg kollégám már tölteni fogja a járdát és előkészül a kő lerakásnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon durván húzza lefelé a teljesítményt a forróság. És napról napra melegebb lesz ami nem igazán egészséges. Tegnap eléggé alulteljesítettük magunkat de azért elegerésztünk. Ma vagyunk még itt a térkövezésnél de még elég távol vagyunk a késztől. Egy vízaknát ástam tegnap a kerti csapnak ami persze pont benne van a térkőben. Le is betonoztuk az alját hogy ma meg tudjuk rakni az oldalát pincefalazóval. Mindenképpen el kell készülni vele hogy hozzá lehessen majd a kővel dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Forrósodik a helyzet. Ez a hőmérséklet nehezen tolerálható munka közben. Nyilván egy vízparton még elmegy de a szabadban végzett munkában elég lelombozó. A teljesítmény leesik és csak nyűglődünk.
    Tegnap nagyjából befejeztük azt amit elterveztünk a kövezésből. Elég sok van még hátra, majd apránként elvégezzük.
    Ma már megyünk tetőt készíteni Martonba. Meglátjuk ott hogy bírjuk a hőséget miközben küzdünk a 15x20-as gerendákkal.
    Ma mennek szerelmemék is tópartra Boldi lábáról mintát venni hogy valami spéci "csizmát" készítsenek neki. Gondolom hogy fogja majd bírni a mintavételt ...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma elvileg előbb megyünk ezért korábban keltünk. Tegnap egészen 3/4 4-ig bírtuk a hőséget. Igazán délben kezdett bedurvulni a hőség. Ismét beszívtunk mert olyan autó hozta ki a 15x20-as gerendákat amin nem volt daru. EMBER! Mit gondolt a fatelepes?! Ennyit a falra majd feltesszük a gerendákat dologról. Lassan is haladtunk és végig szoptunk a fákkal. Ragasztani kell a tőcsavarokat és ez külön plusz idő. Majd alakulunk.
    Boldinak levették a lábacskájáról a mintát a rehabon. Természetesen végigüvöltötte az egészet a kis drága kukacos. Elvileg 2 hét múlva lesz kész de akkor pont GOKI kontrollra megyünk. Mivel 2 hetente járnak az orthopédusok ezért 1 hónap múlva veheti fel először a sikkes kis lábbeliét.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap már mintha jobban bírtuk volna ezt az iszonyat meleget. Azt nem mondom hogy a termelés is feljavult de "elegerészünk". Ma elvileg körbe érünk a talpszelemennel és a szintezésével. Pár födémgerenda is felkerülhet a helyére ha minden jól megy. Muszáj eltökölni az alapokkal hogy később amikor már felfelé építkezünk gyorsabban haladjunk.
    Holnap DiGeorge találkozóra megyünk Siófokra. Már nagyon várom hogy megismerkedjünk és lássunk ezzel a betegséggel küzdő embereket amivel Boldit is "megajándékozta" a sors. Boldoizsárunk lesz a legfiatalabb DiGeorge-os a találkozón.
    Ma megy az apjához 2 hétre Adri újra. Szegény szerelmem újra egyedül marad a rosszaságokkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    DÖG MELEG VAN! Tegnap lenyeltem csak a munkahelyen 6L ásványvizet és fél liter kakaót. Sokkal nagyobb küzdelem túlélni a 11-15h közötti időszakot mint egész nap cserepet hordani 20 fokban. Szerencsére körbe értünk a talpszelemennel kiszintezve és kivésve minden fészkes horgolást és a fagerendázásba is belefogtunk. Szerencsére a 7 méteres szarufákat olyan kocsi hozta amin volt daru és azonnal feltetettük a falra a födémgerendákat amit azután csak szét kellett hordani.
    Számítógépem sem bírja a hőhullámot. Mindent visszavettem alapra és így is van hogy megkergül. Remélem kibírja még majd addig amíg tudok majd másikat venni.
    Ma DiGeorge találkozóra megyünk és utána strandolunk egyet a lányokkal. Adri már apukájánál van ezért beférünk egy kocsiba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt. (vagy délelőttöt)

    Már megjártam a misét-apámnál is voltam és vettem ásványvizet az Auchanban. Reggel túl későn ébredtünk ahhoz hogy gépezni tudjak.
    A tegnapi napunk nagyon jól sikerült. Mondjuk azt le kell számolnunk belőle hogy reggel Siófok felé egy tetemes araszolással nyitottunk a 7-es úton. Amikor már odaértünk viszont nagyon jó volt olyanokkal találkozni akik a DiGeorge szindrómával küzdenek. Vannak enyhébben és súlyosabban érintettek. Boldizsárunk szerencsére az enyhébb kategóriába tartozik. Próbáltunk olyanokkal beszélgetni akik korban nagyjából hasonlóak. Persze a mi kis Boldink a legfiatalabb a csoportban. Egy 3 és egy 4 éves kisfiú és kislány szüleivel beszélgettünk. A 3 éves fiú van azon a mozgási szinten mint mi és a 4 éves kislány épp csak fél éve tanult meg járni. Ők Szegeden laknak és nem ajánlottak nekik gyógytornát. Látva a kislányt óriási nagy szerencsénk van hogy minket a születése óta istápolják az orvosok. Nelli néni, a Deák doktor (neurológus) aki bevitt minket a VVSI.-be, a GOKI.-ban dolgozó orvosok és nővérek és még hirtelen nem jut eszembe ki mindenki más. Ott az élő példa előttünk hogy fejlesztés nélkül hol tartanak a gyerekek. Sajnos nehéz dolguk lesz hogy 7 éves korára olyan állapotban legyen amivel rendes isibe felveszik. És ezzel ki is van jelölve az elkövetkezendő évek feladata! Már most el kell kezdenünk a folyamatos építkezést hogy Boldizsár rendes iskolába járhasson.
    Sári ismét hozta a formáját. Ha megunja ott ahol épp vagyunk Ő fogja magát és elsétál. Minden 5. percben elhangzott a kérdés: Sári hol van? Volt is pár futásunk utána. Kati szépen viselkedett. Nem pánikolt egyikük sem a beteg gyerekek között. A találkozó után lementünk fürcsizni egyet a balcsiba. Két lány ki sem akart jönni a vízből vagy azonnal vissza akartak menni. Sári egyedül is bement volna és amikor unta a part közeli lubickolást elindult volna az északi part felé. No comment...
    Este volt mire hazaértünk és mindenki kellemesen elfáradt. Voltak tanulságai a tegnapi napnak. Az egyik az hogy van még teendőnk bőven Boldival, a másik pedig az hogy jó úton járunk ami nem szabad hátra dőlni és feladni mert elvész a mi kis kukacosunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap előtt este olyan vihar volt és egy iszonyat dörrenés után amitől becsokizott az egész család, elment a tv és a net is. Tegnap egész délelőtt azt szerelte az UPC. Igazából vasárnap nem történt semmi velünk.
    Új hét kezdődött és végre enyhült az időjárás amiben tudtunk haladni is. Egy látszó gerendás részt készítettünk el lelambériázva. Ma reggel elvileg jön az OSB és a többi részt is le tudjuk fedni vele. Mindenképpen túl kell jutnunk a fafödémen és végre beleállni a székállásba. Szerintem ha mákunk van még ma felállhat a szék is. Iparkodnunk kell mert Csopakon már várnak ránk és ne felejtsük el azt sem hogy még a térkövezést is be kell fejeznünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Abban a fázisban vagyunk amikor nagy mennyiségű nehéz anyagot kell beépíteni a tetőbe ami teljesen leamortizálja az erőnket. A fafödémmel végeztünk és le is szórtuk az OSB.-t a tetejére ahol az kellett, és lambériáztuk ahol látszó felület volt. Nekiláttunk a székállásnak is de nem értünk a végére. Majd ma .Mai terv hogy a szék mellett kiszabjuk és feldobjuk a 6 pár egész szarufát é a taréjszelement. Igyekeznünk kell mert újabb tetőt nyertünk meg. Most előre 4 tető van ezen kívül ami már bevállaltunk, de ennél a cégnél akinek most ezt csináljuk idénre még ezen felül 5 tető lenne. Alakulnak a dolgaink.
    Tegnap volt Katicám 5 éves! Az ünnepséggel megvárjuk Adrit amíg hazaér. Hogy repül az idő! Annyira imádni való szépség! A rosszaság Sári mellett egy igazi szelíd kiscica. (van amikor ugyan olyan rossz mint a húga ;] )
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap újra dobtak a tűzre odafent ezért a munka is lassabban haladt. Nagyjából felállítottuk a széket és rászórtuk az egész szarufákat 1 pár híjján. Azt terveztem még hogy a taréjszelement is belenyomjuk de az sajnos mára maradt. Erőltetni kell a dolgot mert holnap nem leszünk és jövő szerdára kész kell lennünk mert csütörtökön utaznak el a cégnél és az első számlát ki akarják egyenlíteni. Úgy legyen!
    Holnap hivatalosak vagyunk egy kerti partira Sörédre a pavilonhoz amit készítettünk. Ki nem hagynánk semmi pénzért.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma "pihenőnap" van. Ünnepelni megyünk délután ezért el se mentünk Martonba dolgozni Majd holnap belehúzunk a melóba. Tegnap befejeztük a székállást és feldobtuk az élszarufákat. Pár nagyobb csonkaszarufát is beépítettünk a helyére. Elég meleg volt ezért lassan haladtunk. Remélem ez volt az idei utolsó hőhullám. Lehet meleg, de azért ne ennyire fűtsenek be odafent.
    Délután egy kis közös családi program lesz a Sörédi táborozókkal. Főzés és mulatozás. Ilyesmi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól sikerült a tegnapi kis ünnepség amit rendeztek nekünk. Nem is ünnepség volt inkább csak egy baráti piknik. Mindenki jól érezte magát. Gyereksereggel együtt tartottak a lányok és Boldi is elvolt édesemmel. Sokat beszélgettünk a többiekkel akik ott voltak. Azt hittem teljesen lefagyunk a sérültek között de nem így történt. Jó kedélyű és csupa szeretet volt a banda. Érdekes hogy többen odajöttek Boldihoz megpuszilgatni őt és egy cseppet sem tartott tőlük. Talán azért mert olyan igazi őszinte szeretet vezérelte őket. A vendéglátóink. Ez az e heti turnus kompletten.
    Volt egy kis ki mit tud vetélkedő amiben mindenki részt vett apró kis produkciójával aki szeretett volna szerepelni. Egész más szemmel nézzük szerelmemmel őket mióta Boldizsár megszületett.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit késésben vagyunk de semmi komoly. Még a templomba indulás előtt át tudom futni a netet. Tegnap dolgoztunk és egész jól haladtunk előbb el is jöttünk mert a szél olyan nyomás alá helyezte a fejemet hogy csak lődörögtem. Az egyik kontyrészt tulajdonképpen be is csonkaszarufáztuk. Hétfőre marad a másik fele és kedden a bejárati ajtó fölé készítünk egy kis előtetőt. Szerdára kell kész lennünk de számításaim szerint szerdán már csak vacakolunk. Könyökfák és kakasülők. Semmi extra.
    Ma reggel a mise után megyek apámhoz. Az utcájukat komplett feltúrják mindenféle közműcsere végett és hol ide hol oda kell állnom a kocsijával. Nemsokára nekem kell majd lerendeznem a heti 1 bevásárlását ha teljesen feltúrják az utcát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt a vasárnap. Mi pihengettünk a gyerekek meg közben mindent szétrámoltak és az egész lakás olyan volt mintha bombatámadás érte volna. Este amikor rakodni kellett volt ám rinyálás.
    Ma folytatjuk a csonkaszarufák beszabását. Remélem körbeérünk és akkor még egy kis előtetőt kell építenünk az ajtó fölé amit holnap megcsinálunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól haladtunk tegnap. Ma többé kevésbé befejezzük a tetőszerkezetet és holnap benyújtjuk a számlát. Korrekt cégnek tűnik mert már ma befogadnák a számlát de mivel a fordított áfás papírt iktatni kell ezért a holnap marad. Ez van... Ezen az egy napon már nem múlik semmi. Már most jelezte ez a cég hogy a továbbiakban is számít a munkánkra. Ha időnk lenne rá dolgoznánk is neki.
    Szerelmemék voltak tegnap rehabon. Boldit minden alkalommal megdicsérik bár esze ágában sincs azt csinálni amit Kriszta néni szeretne. Lányok pedig no comment, főleg Sári. Már ahtároottan tudjuk hogy jövőre nyáron oviban lesz mindkettő lány és nem idegelik ki a családot. Vasárnap megyek Adriért Pestre. Már nagyon hiányzik itthonról hogy ezt azt segítsen édesemnek.
    Sári egy sima csokievés után.
    Katicánk
    Szerelmem és Boldizsárom
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Pár szót beszélgettem édesemmel a konyhában mert igazán most tudunk amikor minden gyerek alszik. Rájöttem mennyire hiányoznak ezek a dumcsik. Régen sokat és sokszor beszéltünk de akkor még nem volt ennyi lurkó körülöttünk.
    Tegnap nagyjából befejeztük a tetőszerkezetet. Ma jönnek átvenni és megadják a teljesítési igazolást és befogadják a számlát. Jól fog jönni a pénz mert már a küszöböt rágjuk. Teljesen padlóra tett ez a pesti munka amit nem fizetnek ki. Kell még pár hét mire helyreállunk anyagilag. Ha kifizetik a munkát akkor péntektől festjük a lányok szobáját. Jövő hét végén jönnek az óvónők látogatóba Sári ovikezdése miatt és nagyon durván lelakták a szobájukat. Azzal kezdeni kell valamit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtam valami jól. Felébredtem éjfél után és utána félóránként néztem az órára mikor lesz már reggel. Persze fél 4-kor aludtam vissza rendesen. :W Tegnap befejeztük a szerkezetet és kigyalultuk a lambériához az orrát a szarufáknak hogy zsinórban legyen az eleje. Elutalták a pénzt is ami a szerződésben szerepelt. Nem is értem miért nem így működik mindenhol az építőiparban. Ennek a cégnek ha tartja ezt a jó szokását mindenképpen dolgozni fogunk még. Ez után a tető után viszont egy másik cégnek fogunk dolgozni és még egy volt osztálytársamnak is, majd 2 saját tető következik. Majd alakul. Képeket ma készítek.
    Ma remélhetőleg körbeérünk a lambériázással. Majd meglátjuk hogy haladunk. A meleg újra kikészít minket. Elképesztő hogy megint milyen ordenáré hőség van délben. :(
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák