Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnap előtti beijesztés után tegnap jó híreket kaptunk. Csökkent az a bizonyos szám és jövő héten mindenképpen hazajöhet. Elvileg tegnap összeültek a fejes orvosok és eldöntötték kell e katéterezni Boldit. Ha nem akkor lehet már kedden hazajöhet a kis drágám! Ha igen akkor péntek. Már nagyon várom haza!
    Sajnos a gyomorszondát visszarakták mert nincs ideje az ápolónőnek arra hogy kivárja amíg benyammogja az 50-60Ml tejcsit. Ez szomorú de nincs mit tenni. Beszélt édesem az orvossal de úgy látjuk erre nincs ráhatása.
    Tegnap vitt fel az őrzőbe egy tortát szerelmem. Úgy készíttetünk minden szintnek hogy legalább a nővérek is kapjanak valamit.torta Ma elkészül a 3. emeleté is.
    Nagyon izgatott vagyok mert két hét után végre én is karomba vehetem ezt a kis tündérbogyókát. Nagyon várom már! Fényképező ott lesz velem és pár fotót készítek róla.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jó volt a tegnapi nap. Sajnos nem tudtam a kezembe fogni a kis kukacosomat, de elég volt az is hogy megsimogathattam és beszélhettem hozzá. Szerelmem azért már bátrabb és ő rendezgeti. Pár képet is készítettem róla. A nővérke megengedte hogy a gyerkőcök bejöjjenek ajtón belülre és megsimogassák Boldit. 4 hónap után először érinthetik meg a testvérüket. Nagyon édesek voltak! Azonnal puszilgatták őt, pedig Sári nem osztogatja csak úgy a puszikat. Érezni rajtuk hogy már most imádják!
    Sajnos a gyomorszondától nem fogunk megszabadulni addig amíg nem megyünk haza. Egy kép erről a tüneményről. Boldibogyó.
    Ma is megyünk és remélem ma már lesz bátorságom megfogni. Ha csak úgy magában lenne és a kábelek amik figyelik a légzést, vérnyomást és szívverést akkor felkapnám én is, de így... :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA korán indul édesem mert mint megtudtuk mindenképpen megkatéterezik Boldit. Ha minden igaz ő lesz az első akin elvégzik ezt a beavatkozást. Bízom benne hogy így lesz és akkor talán esélyes egy szerdai hazajövetel! :)) Igazából nem tudnak mit kezdeni ezzel a nyomáskülönbséggel. A kis szervezete nem tudta magától megoldani ezért segíteni kell rajta. Tegnap 2x is hányt amíg ott voltunk. Túl sok lett neki betolva a tejből és a felesleget kibukta. Szeretnénk ha végre már itthon lenne mert szerelmem biztosan jobban tudja majd gondozni.
    Légzésfigyelőt kiszemeltük magunknak és leadtuk a családban az S.O.S. jeleket. Mivel egy drágát választottunk ezért a nagyszülők anyagi támogatására lesz szükségünk. Ha szerdán haza lehet hozni a kis kukacost akkor csipkednünk kell magunkat a beszerzésben.
    Nyilván minden szülőnek a saját gyermeke a leggyönyörűbb, de szerintem ami kis bogyókánk igazán szépre sikerült. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Piszok egy napunk volt tegnap! Kezdődött azzal hogy Boldit nem műtötték meg de már 2 óta éheztették. Miután kiderült hogy ehet utána úgy habzsolt hogy azzal a lendülettel ki is hányta a tejet. Még 1x hányt , akkor már a gyomorszondán keresztül adott tejet zúzta ki de a végére megoldották. Hazafelé édes alatt Tárnoknál megállt tálti. Behányt a rengeteg víztől a generátor (vagy elöregedett) és vége lett. Az akksiban annyira alacsonyra esett a feszültség hogy a vezérlő elektronika meghülyült és a riasztó nem engedte tovább a gépet. Arra kószált egy autópálya mentő és potom 30 rugóért hazahozta nekünk a paripámat. :W Miközben úton volt még édesem felhívott a főbérlő és közölte hogy egy tizest emel a lakbéren. Csak ennyi történt velünk. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés. MIÉRT?????? :Y
    Ezeknek az örömére hajnali négykor lezarándokoltam táltosomhoz és kicseréltem a generátort laza 3/4 óra alatt hogy szerelmemet el tudja vinni Boldibogyókánkhoz. Töltés szép egyenletes 13,6-13,7V.
    Remélem ma túlesik a mi kis kukacosunk a megpróbáltatásának a mostani rész utolsó jelentősebb beavatkozásán, és minden rendben lesz. Ha ez így lesz akkor 2 nap és jöhet haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég vacakul alszok mostanában. 2 körül felriadok és arra várok mikor lesz végre hajnali 4 hogy végre jelezzen az óra.
    Tegnap végre megkatéterezték Boldibogyót. Mindent rendben találtak odabent és semmihez nem kell nyúlni. EZ azt is jelenti számomra hogy ha minden rendben van akkor akár haza is jöhetnénk. Ma döntenek az ügyében az orvosok. Eszem megáll hogy mindenkit szórnak ki , vagy tesznek át más kórházba, minket meg nem akarnak hazaengedni. :W
    Táltos szépen elvitte szerelmemet és haza is hozta. Remélem ez így lesz a továbbiakban is.
    Már nagyon várom a pillanatot hogy a kezembe foghassam a kis kukacosunkat! Kell venni itthonra légzésfigyelőt amit mi már nem nagyon tudunk megszponzorálni ezért a nagyszülők beszállnak a gép megvásárlásába. ilyet fogunk venni. Még az autózáshoz keresgélünk valamit. Egy szaturációfigyelőt gondoltunk erre a célra mert bizony folyamatosan figyelni kell hogy rendben van e minden menet közben is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MEGÁLL AZ ESZEM!!! Kitalálták az orvosok hogy nem haza adják, mert szerintük nem eszik szépen Boldi hanem a fehérvári kórházba. EMBER!!!! Nemhogy beleőszülök hanem ki is hullik a hajam, vagy ha nem akkor kitépem szálanként! :W :W :W :Y :Y :Y
    Szerelmemet nem győzöm nyugtatni mert állandóan sír ezektől a dolgoktól. Orvosilag teljesen rendben van a kis kukacos csak lassan eszik és csak annyit amennyi éppen kell neki. Ha nem éhes nem eszik, de ők szondán keresztül benyomják azt ami elő van írva. Mindezt 3 óránként. Ebből azt szűrték le hogy előbb meg kell tanulnia rendesen enni és utána jöhet csak haza. Teljesen készek vagyunk! 1-re megy Pestre a mentő érte. Édes be sem ülhet mellé mert nem lesz helye.
    Közben rájöttünk hogy nem is jó figyelőt akarunk venni mert ezt nem tudjuk vinni magunkkal és a kocsiban nem vennénk észre ha valami gond van. Egy Ilyet rendeltünk mert ezzel folyamatosan figyel Boldira, és riaszt ha bármi gond van. Plusz még tárolja is az adatokat amit a dokik vissza tudnak nézni. Drágább de több mint a felét kifizetik a nagyszülők.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fehérváron vagyunk. Tegnap délután lehozta a mentő pestről. Az a "szuper" hogy ebben a kórházban az influenza miatt látogatási tilalom van és édesem is csak egy beteglátogató papírral mehet be. Én még egyelőre azzal se. Ha nem lenne tilalom bent tudnánk lenni felváltva és addig kint ellennének a gyerekek.
    Tegnap korán indult reggel édes hogy mielőtt a műtőbe menne a sebész oda tudja csúsztatni a borítékot neki. Nem vagyunk nagy hálapénz adók de ez most különleges eset. Persze késett és nem érte el a dokit, de mielőtt átadták volna a mentőnek csak előkerült. Házhoz jött hogy le tudjuk róni a köszönetünket. Persze a szokásos "nem kellett volna" szöveggel vette át a zsetont. Aki kezdő hálapénzelő az ne aggódjon. A gépezet olajozottan működik és nem kell sehová mennie. Ha valaki nem jön oda akkor ezzel jelzi hogy nem tart rá igényt. Ezt szűrtem le, és még azt is hogy aki a fiam életét megmenti az arany kezével az evidens hogy a hálámat bárhol beváltható zsetonnal rovom le.
    Elvileg ma megjön az oxipulzométer. A nagyszülők hathatós anyagi támogatásával tudjuk megvenni. (főleg édes apukája adott bele sokat)
    Az hogy idekerült a közelünkbe azt is jelentette hogy talán valami komolyabb kórházi kapcsolattal haza tudjuk engedtetni Boldit. A gépezet beindult és azt a háttérinfót kaptuk hogy azért nem merik elengedni Boldizsárt mert tombol az influenza és teljesen le van gyengülve az immunrendszere ami miatt fokozottan veszélyes lenne számára egy megbetegedés. Majd ma már helyi orvossal is találkozunk és akkor többet tudunk meg. Amúgy itt is az intenzívre tették pont amiatt hogy rengeteg a beteg gyerek. Szerencsére ott csak ketten vannak és jut rá bőven nővérke.
    Dobok be egy halvány mosolygós képet. Bogyóka
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap gyönyörűen evett cumisüvegből Boldi. Ehhez az kellett hogy egy olyan nővér legyen szolgálatban aki ellenzi a gyomorszondát. Egyen csak természetesen az a fiúcska, és láss csodát megette 3 óránként a 60ml.-t gond nélkül. Annyira boldogok voltunk hogy rendben eszeget a kukacos, erre este a másik szak azonnal beszondázta mert állítólag nem akart enni. :( Itt még arra se lehet fogni hogy túl vannak terhelve a nővérek mert összesen 2 beteg van és arra 2 nővérke. Ez az emberi beleszaromság.... Érthetetlen.....
    halvány ígéretet kaptunk egy hétfői hazajövetelre, de nem olyan orvos mondta akinek hatáskörében áll kiadni Boldit. Egyre nehezebben éljük meg ezt az egészet. Gyakorlatilag egészséges a gyerkőc és szépen eszik is ha édesem eteti, de mégsem akarják hazaadni. Erre nem is tudom mit mondjak. :( Már 5 hét telt el és egy percig nem volt itthon a fiam.
    Tegnap megjött a figyelő is. Elég egyszerű szerkezet és könnyű beállítani. Bárcsak használhatnánk már.
    Ma szerez belépőt édes nekem is és bemegyek Boldihoz én is. Kicsit meg kell tutujgatnom nekem is hogy érezze van egy apukája is aki nagyon várja haza.
    Ő sem érti mit keres még itt
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre kezembe foghattam én is az én bátor kisfiamat. Hetek óta nem tehettem ezt meg és az érzés leírhatatlan! Nézett is hogy ki vagyok én, de már hozzá van szokva ahhoz hogy idegenek vegyék őt kézbe. Kicsit beszéltem hozzá és dúdolgattam neki. Elaludt a kezemben és így voltunk pár percig. Ezután visszatettem a kiságyba. Egy lopott óránk volt kettőnknek. Igazi apa-fia csapatépítő. Próbáltam pár képet készíteni róla de sajnos a kórteremben elég gyenge volt a fény a fényképezőhöz. Vakuval nem lettek jók a képek, nélküle pedig óriási ISO értékek lettek. szundizik
    Ma ugyanígy fogunk menni és egy újabb órát töltök el vele. Remélem holnaptól már itthon lesz velünk a kis drága.
    Kicsit egyhangú a naplóm mostanában, mintha nem lenne még 3 lány itthon. Igazából nem tudom mit írjak róluk. Folyamatosan rosszalkodnak. Simán rávernek a fiúkra rosszaságban és ezt nehezen bírom. Fotóra nem hajlandóak megállni mert egy ideje utálják ha meg vannak örökítve.
    Szerelmem teljesen le van idegileg amit megért mindenki. Reméljük hogy hamarosan túljutunk ezen a gödrön és végre normális életet tudunk élni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Újabb hét telt el. Már a nővérek sem értik miért tartják odabent Boldit de ők nem tehetnek semmit. Természetesen hétvégén nincs hazaadás ezért ma újra nekifutunk a dolognak. Édesem 7-re megy hogy mikor megérkezik az a doktornő aki hazaadhatja rögtön beszélni tudjon vele. Egyszerűen mindent meg kell próbálnunk ami módunkban áll!
    Tegnap olyan édesen szundizott azalatt az órácska alatt amikor bent voltam hogy nem vettem ki. Csak ültem és gyönyörködtem benne. Pár fotót készítettem de olyan igazán jó nem lett amit feltennék ide. Már itthoni képet szeretnék feltenni!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre itthon!!!!
    Magunk se mertünk volna hinni ebben de megtörtént a csoda! Hazaengedték a mi kis kukacosunkat. Persze rengeteg gyógyszert kell neki adni folyamatosan hogy rendben legyen, de mindent megteszünk hogy itthon tartsuk. Éjszaka is szinte óránként kell neki adni valamit ami miatt nem is tud igazán aludni. Szegénykém!
    Persze szakad az eső ezért majd én ugrasztom el a gyerekeket isibe és oviba.
    Már most látjuk hogy Sárival piszok nehéz lesz. Azokat az előjogokat már nem bitorolhatja amikkel eddig bírt mert jött a családba egy kisebb és törékenyebb gyerkőc, aki ráadásul még beteg is. Majd alakul.
    Ma már dolgozok. Gipszkartonozunk a konditeremnél. Kíváncsi vagyok 5,5 hét után milyen lesz újra dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

    szerk. 37 napig tartott ez az agyrém ami mindenhogy kikészített minket. Idegileg és anyagilag is padlóra kerültünk. Változtatni kellett a gondolkodásunkon és az egész életünkön. Új feladatok elé állított minket Boldizsár. Lehet hogy 1év múlva ugyanezt az utat végig kell járnunk amire fel kell készülnünk anyagilag. Létre kell hoznunk egy Boldi alapot amibe le kell zárnunk 5 kilót hogy át tudjuk vészelni ezt a nehéz időt.
    Ha nem Lolát vettük volna hanem belevágunk egy 7 személyesbe akkor bizony éhen haltunk volna. Így kell nekem is a dolgokhoz állni. Kevesebb gép és több spórolás. :U

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Melóból fakadó fáradtság vegyül az éjszakai Sári hisztije miatti nemalvás fáradtságával. Majd ráérünk a föld alatt pihenni.
    Tegnap reggel elvittem a csajokat az isibe és oviba és csak utána mentünk melózni. Gipszkartonoztunk egy kicsit. Jó volt végre újra dolgozni. Érdekes hogy nem felejtettem szinte semmit és azonnal ráállt az agyam a munkára.
    Boldi szépen beilleszkedett a családba. Most reggel én ringattam a fenekét amíg Sárival foglalkozott szerelmem. Arany pici kukacos csak nézett rám. Sajnos 3 napja nincs kaki ezért a pocakja fájdogál. Ma jön a védőnő hozzánk és reméljük hoz valami csodaszert amitől megjön a kaki.
    Lányok elképesztően rosszak, de leginkább Sárival vannak gondjaink. Remélem ez mihamarabb megoldódik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sárival nagyon meggyűlik a bajunk. Semmit nem enged a megszerzett jogaiból és azt iszonyat hisztikkel érvényesíti. Szegény édesem leharcolja ezzel. Az éjszakák elég húzósak emiatt. Boldi szinte semmi vizet nem zavar.
    Tegnap volt a védőnő és szerelmem volt a gyermekorvosnál is. Mondjuk ezt nem értettem mert helyettesítik a mi dokinkat és ráadásul el kellett vinni a rendelőjébe a betegek közé. No comment.
    Összeállítottam a szuper babakocsit és délután már abban vitte édes a gyerkőcöket összeszedni a csapatot . Pont egyszerre értünk haza ezért még egy közös bevásárlás is ugrott. Igazi család voltunk a 4 gyerkőccel.
    Boldizsár
    Sajnos igazi telemosolyos kép egyelőre nincs mert mi sem kaptunk még belőle. Talán érthető ezek után a megpróbáltatások után. Reméljük majd hamarosan olyan képet is tehetek fel.
    Én kartonoztam és délelőtt munkát néztünk meg. Nagyjából ennyi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már túl vagyok egy etetésen. Boldi cumisüvegből eszik hogy nyomon tudjuk követni elég tej megy e le a torkán. Ez azt is jelenti hogy én is segíthetek az etetésben. Édes lefej egy nagy adagot és 50-60ml-t megmelegít. Jó érzés hogy már ilyen korban közelebb kerülhetek a kis kukacoshoz. Tegnap este elugrottak lányokkal egy tortáért amit ma bevisz a fehérvári intenzívre. Addig kettesben voltunk Boldival. Igazi apa fia együttlét volt. Katinál és Sárinál szóba se jöhetett ilyen.
    Ma viszi be szerelmem UH.-ra kukacost. Megnézik rendben van e minden odabent.
    Mi rendületlenül kartonozunk. Nem szeretem csinálni de legalább fedett helyen vagyunk. Ha jó idő lesz akkor holnap elmegyünk befejezni egy félbemaradt kerti pavilont.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem volt túl jó éjszakánk. Sári első olyan éjszakája amikor anya itthon van és nem cicizhetett. Ki is akadt rendesen. Óránként egy nagy hisztit kivert. Most is itt adja neki.
    Tegnap édesem elvitte a fehérvári kórházba Boldit kontrollra. Mindenki el van ájulva milyen szépen gyógyul!A szívében egy csepp folyadék sincs ezért lefelezték a gyulladáscsökkentőjét. Ha így haladunk a 16.-i kontrollon megint csökkenthetnek valamin és 22.-én a Pesti vizsgálaton esetleg drasztikus gyógyszerelhagyást is elrendelhetnek. Ne szaladjunk ennyire előre. Egyre jobban és többet eszik a kis kukacos. Van hogy 3 óra alatt nemhogy 60-at de a 90-et is becsapná. Ez nagyon jó. Kezd igazán beilleszkedni és erőre kapni. télibe csomagolva.
    Mi kartonoztunk. Plafont csináltunk. Kollégám leejtette a rotációs lézerem vevőegységét és elment a hangja. Mutatja a szintet csak nem csipog már. "Szuper". A vevő nem javítható, az új 41rugó ezért mostantól némán szintezünk. Egyébként jó hogy azt írják hogy por, víz és ütésálló. Lr-1
    Ma befejezünk egy kerti pavilont. Bádogozás és héjazatot teszünk rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit késésben vagyunk mert Sári amit művelt éjszaka...! :Y
    Tegnap bádogoztunk és jöttünk is haza mert a tetőszigetelő anyagot nem tudtuk felvenni a tüzépen ugyanis zárva volt. Majd hétfőn.
    Gyerkőcök rendben vannak. Boldizsár egyre szebb. Kezdünk igazi családdá érni.
    Mindjárt indulok az Úrhoz. Megfogadtam hogy elmegyek templomba ha Boldi rendbe jön és én mindig állom a szavamat. Jövök neki egyel és én ott leszek! Nem állítom hogy rendszeresen járni fogok de most úgy érzem mennem kell. Mise után beugrok apámhoz beszélgetni kicsit.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Majdnem elfelejtettem pár sort írni a tegnapi napomról.
    Reggel elszaladtam a fehérvári bazilikába a fél 8-as misére. Dobtam a perselybe és megköszöntem Boldit. Lehet minden héten elmegyek 1x. Sajnos ahogy nézem 7 előtt sehol nincs mise pedig nekem egy 6-os jobb lenne és akkor nem menne el a délelőttöm. Mise után beugrottam apámhoz dumcsizni kicsit. Az sima egy órácska volt és politikáról meg munkáról nem is beszéltünk.
    Hazaérve el kellett szaladnom megnézni egy munkát és utána már a családé voltam. Ma nem tudom hová megyünk mert esőre áll az idő. Lehet kartonozunk vagy befejezzük a szombati munkát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezd konszolidálódni az éjszaka. Sári már csak 1x kelt fel sírni. Óriási előrelépés ez az életünkben.
    Tegnap később mentünk dolgozni ezért el tudtam intézni az emelt családi pótlékot. Ha megítélik (miért ne ítélnék meg hiszen papírunk van róla) akkor a határozattal még 1x el kell menni és igényelhetünk közgyógyellátást.
    Ezután üveggyapottal szigeteltünk egész nap a karton alá. Ma kartonozunk tovább.
    Pár napja kértünk egy kis segítséget az alattunk lakó sráctól hogy Kínából rendeljen nekünk a pulzoximéterhez egy másfajta érzékelőt mert ez az ujjcsipesz nem jó Boldira. Sikerült neki találni egy nyíregyházi céget akinél van raktáron direkt újszülöttekre való gumihám. Meg is fogjuk rendelni ami egy huszasba fog fájni.
    Azért vettem magamnak tartalékba egy kis körfűrészt is. Olyan olcsó volt hogy nem tudtam ott hagyni. :DDD gép
    Egy tartalék körfűrész soha nem jöhet rosszul. Most mi van akkor ha az embernek van 8 jóféle körfűrésze? ;] :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. 1x vagy 2x ébredtem fel de akkor is csak betájoltam hol vannak a többiek az ágyban hogy ne feküdjek rájuk.
    Tegnap szigeteltünk és kartonoztunk. Már nagyon tele van a kukim vele de sajnos a hét biztosan rámegy még. A héten még egy kis cserepezést is be kell fejezni itt és akkor jövő héten el tudunk kezdeni egy másik munkát.
    Tegnap csípőszűrésen volt édes Boldival. Terpeszpelenkázni kell a kis kukacost. Ez egy hám amit Katinál is használnunk kellett. Amúgy minden rendben volt vele.
    Reméljük hogy kitavaszodik már mert elegem van ebből a sok esőből.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy látom csúszásban vagyunk mostanában az ébredéssel. Na nem mintha számítana is ez valamit csak meglepődtem. Boldit próbálja meg visszaszoktatni a cicire édesem egyelőre nem sok sikerrel.
    Tegnap volt védőben súlyt mérni. Sajnos a kórházhoz képest kicsit fogyott. Érthetetlen mert annyit eszik amennyit a kórházban soha. :F Én mondjuk a sok gyógyszert teszem felelőssé ebben.
    Tegnap reggel megszerette volna fogni Kati is Boldit. Nagyon boldog volt hogy ő is karjaiban tarthatta a kis kukacost. kép
    Mi végre befejeztük a plafon kartonozását. Ha minden jól megy akkor ma végzünk az oldalfallal és akkor már csak cserepezés marad vissza pár négyzetméter.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA korábban ébredtünk mert Sári kivert egy kövér hisztit éjszaka. Talán esélyes hogy pár percet össze tudunk bújni édessel.
    Tegnap gipszkartonoztunk de sajnos nem végeztünk. Ma elmegyünk befejezni a tetőszigetelést és csak holnap fogunk ide vissza jönni.
    Elvileg ma megjön a pulzoximéternek az újszülött érzékelője is. Nagyon kíváncsi leszek hogy jó lesz e. Az a magyar cég amelyik küldi csak akkor kér pénzt ha működik ezzel a géppel. Nagyon korrekt ajánlat.
    Megjött a körfűrész is. Nagyon patent állapotban van a kicsike. Nem sokat lett használva.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtunk mert Sári kivételesen nem hisztizett.
    Tegnap végre befejeztük a szigetelést és a gipszkartonozást is. Ma befejezzük a cserepezést és akkor jövő héten tovább léphetünk.
    Holnap pihenő nap lesz. Úgy tervezem hogy reggel én busszal megyek be korán misére és édesemék utánam jönnek autóval. Én bevárom őket apámnál és végre ő is kézbe veheti Boldit.
    Ma még lehet visszaszaladunk Fehérvárra az auchanba vásárolni ha időben végzünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sietnem kell mert a 6.15-ös busszal megyek be fehérvárra. Most egy másik templomba megyek ahol 7-es mise van. Megpróbálok egy olyan helyre odaszokni ahol korán miséznek és jól beszél a pap. Egyelőre nem is igazán tudom mit kell csinálni inkább csak sodródok a többiekkel. Az a rész amikor meg kell bánni a bűneinket akkor meg fogom bánni a heti rossz cselekedeteimet és amikor köszönetet mondunk akkor nekem személyes ügyem hogy Boldizsár életéért köszönetet mondjak. Kicsit megtisztulok lelkileg és úgy jövök ki. Nagyjából innen indulok mert csak egy sima keresztelésem van de semmi további lépésen nem estem át. Ez így is fog maradni mert én úgy imádkozok ahogy én akkor éppen ott gondolom.
    Tegnap megjött a pulzoximéter érzékelőde sajnos ezzel sem léptünk előrébb. Majd holnap vagy szerdán beszél édesem a céggel hogy hátha van nagyobb érzékelő mert ezt kicsinek találom.
    Mi többé kevésbé befejeztük a cserepezést és holnap már mást csinálhatunk.
    Mise után elmegyek apámhoz beszélgetni és ott megvárom édeséket. Kicsit unokázik mert még élőben nem látta Boldit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extrakésőn vagyunk. KAti belázasodott az éjszaka és Sári is kivágott pár hisztit. Mindkét lány megfázott és köhög. Szegény Boldi is elkapta de nála még nem vészes a helyzet.
    Tegnap épp csak elértem a 7-es misét mert késett a busz de átmentem a Bazilikába is meghallgatni az ottani mise végét mert ebben a templomban nem beszélt jól a pap. Túl száraz volt. Igazából nem találtam még meg azt a helyet ahol igazán jól beszélnek és korábban kezdenek hogy ne menjen rá a napom.
    Mise után elmentem apámhoz és édes a gyerekekkel odajött értem. Persze unokázás is volt egy kevés. Boldi aludt ezért őt nem tudta kézbe venni. Most így járt.
    Hazafelé mekiztünk egyet mert rég voltunk. Délután táltiban kicseréltem a központi befecskendezőt egy másikra amit nemrég vettem a neten. Amita bontóban vettem meleg motornál csinált érdekes dolgokat. Most ezt tesztelem azt pedig eltettem tartalékba. Este még egy kis takarítás ugrott mert ma délután jönnek édes anyukájáék Boldinézőbe.
    Elvileg ma dolgozok de semmi nem biztos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sajnos Kati állapota nem nagyon javul. Sokszor lázasodik be és nem hajlandó gyógyszert bevenni rá. Persze így nem maradhat ezért megy neki a kúp. Sári nem lázas de csúnyán köhög Boldinak meg az orra van tele folyamatosan. Adri is köhög szóval holnap nem lesz se suli se ovi. Szuper!
    Tegnap délelőtt dolgoztunk egy kicsit. Ajtókat állítottunk be és kartonoztunk körbe. Nem sok értelme volt bemenni de ott voltunk és kész. Délután jöttek a mamáék látogatóba és kicsit megdajkálták Boldit. Nagyon aranyos volt és mosolygott is a mamának.
    Nemsokára indulok Adriért Pestre és munkát megnézni. Korán le akarom tudni mert nem szeretnék valami tüntetésbe beleszaladni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól indul a napunk. Mindenki fent van és Sári ordít. Kati oldalba pisilt, szóval csak egy ilyen lazán indulunk neki ennek a csonka hétnek. Persze mindegyik beteg. Ma vonul az összes gyermek édesemmel védőbe és majd délután 1-re Fehérvárra a kórházba Boldit megvizsgálni. Uh.-ra viszi édesem a kardiológiára. Reméljük minden rendben lesz vele. Tegnap megpróbáltuk megmérni a súlyát a kis kukacosnak és 4 kiló felett jött ki nekünk ami jó eredmény. Mindenképpen híznia kell múlt héthez képest hogy ne kezdjék el vizsgálgatni ezért is. kis durmoló
    Tegnap korán reggel indultam Pestre Adriért és egy munkát megnézni. Nem akartam belefutni útlezárásba mert biztosan elkeveredtem volna ha elterelnek. Délután már nem sok minden történt velünk. Gyerekek rosszalkodtak és nagy nehezen elpakoltak a szobájukban. Pontosabban édesem pakolt. Én felporszívóztam és most relatív rend van náluk.
    Ma még ide megyünk dolgozni a kondiba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Idegileg teljesen elkészülünk édessel. Az összes gyerek lebetegedett. Itt igazából Boldival nehéz mert igazán nem tudunk segíteni rajta, Sári és Kati meg a hisztijével és vergődésével roncsolja az idegeinket. Ma doki! Tegnap azért nem vitte édes őket orvoshoz mert Boldit vitte védőbe délelőtt és délután Fehérvárra a kórházba ultrahangra. 10 dekácskát hízott múlt héthez képest ami jónak számít és újra tudtak csökkenteni a gyógyszerein mert olyan szépen alakul odabent a szívecskéje. Legközelebb jövő hét kedden megy Pestre a GOKI-ba és pénteken Fehérvárra. Minden hétre van valahol egy vizsgálat. Jövő hétre mondjuk kettő... Nincs mit tenni menni kell mert így lehetünk nyugodtak.
    Mi tegnap kicsit falaztunk azért hogy ma be tudjunk építeni egy ajtót. Azt reggel lezavarjuk és utána annak a 6 szögletű kiülőnek az alját padlózzuk le amit még az ősszel készítettünk. Oda valami díszkutat is készíteni kell.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Újabb éjszakai kövér hiszti Sáritól. Arcom leszakad! Mondjuk én nem szólhatok egy szót sem mert édes tartja a frontot de azért attól még én is felébredek.
    Tegnap egy díszkutat készítettünk és ma a pavilon alját deszkázzuk le amit még régebben készítettünk. Elvileg hétvégén pihizünk de tegnap este felhívott egy haver ismerőse hogy menjek el neki segíteni hétvégén padlásra OSB-t lerakni. Vasárnap nem érek rá de ha meg tudunk egyezni akkor szombaton elmegyek hozzá. Ezt még majd meglátom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA kicsit később vagyunk mert hajnalban fent voltam megnézni a 3. szabadedzést. Nemsokára kezdődik az időmérő amit meg kell nézni hogy lássam mennyire vagyunk a merciktől.
    Tegnap elkészítettük a kiülő alját és nagyjából el is ment a nap. Ma nem dolgozok csak egy kis kipufogószerelést végzek ha olyan lesz az idő. Bemegyünk közösen délelőtt vásárolni az auchanba. Most először fogunk két kocsival menni mert annyian vagyunk már.
    Sajnos Boldi kezd jobban belecsúszni a megfázásba. Ettől féltem! Itthon vannak a beteg gyerekek és fulra befertőzik őt is. Ha belázasodik irány a kórház. Kukim kivan! Már nincs is hangja szegénynek. Némán sírdogál a kis kukacos. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Vagyis inkább jobbat mint ez a mai mert tegnap este Boldit be kellett vinni a kórházba és ott fogták! Annyira alacsony volt a szaturációja hogy a műszer folyamatosan riasztott. 80% körül mozgott a 95-100% helyett. Mindez a lányok által ráragasztott betegségből jött. Sajnos ő a szíve miatt mindezt sokkal súlyosabban éli meg mint egy egészséges gyermek. Bent leszívták a tüdejéből a váladékot és rögtön felment 90fölé de amikor köhögött be-beesett 80 környékére. Hihetetlen hogy milyen próbál elé állít a sors minket.
    Édesem már reggel mondta hogy máshogy veszi a levegőt Boldi de a műszer még 90% feletti értékeket mutatott ami elfogadható. Így mentünk el vásárolni az auchanba. Műszer folyamatosan rajta volt. Este fürdés után már csak 80 és alatta. Akkor felhívtam a kórház gyermek intenzív részlegét ahol voltunk és mondták hogy irány be vele. Igazából először mentett életet a pulzooximéter.
    Ma lesz már röntgenorvos és megnézik nincs e kialakulóban egy tüdőgyulladás amihez már antibiotikum is kell mert most még csak egy sima vírusfertőzés látszik ami megtámadta a felső légutat amire nem tudnak mit adni. Fel kell szakadnia a köhögéssel és ki kell jönnie (szívni) a váladékot.
    Mellesleg ma vagyunk pont 10 évesek szerelmemmel! Ezen a napon kérdezte meg szerelmes vagyok e belé. Ez egy igazi ünnepnap lenne számunkra ami úgy fog alakulni hogy édesem 7-re mehet Boldihoz mi meg majd valamikor bemegyünk ebéd után látogatóba.
    Fél 7-es misére mentem volna egy másik templomba de ez most el fog maradni. Ma fontosabb dolgok vannak mint az hogy én elmenjek imádkozni.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA nem dolgozok. Itthon leszek a lányokkal és vigyázok rájuk. Édesem megy be Boldihoz hogy érezze ő is kicsit anyát. Tegnap voltam bent nála én is. Nem túl szép látvány hogy csak a fejébe tudták bekötni a kanült. Vénásan adják neki a gyógyszert és folyadékpótló infúziót kap. Tüdejét megröntgenezték és találtak valami kis nyákot benne amiről nem tudják eldönteni hogy kezdődő tüdőgyulladás e vagy csak egy kis felszakadt váladék. Persze közben 100%-on tolják neki az oxigént maszkba hogy meglegyen a 90% feletti oxigénszint a vérében. Már látom hogy ilyen oxigénpalackot itthonra is szereznünk kell. Már utána is néztem az árának de ma megkérdezzük a dokit hogy közgyógyra nem lehet e olcsóbban szerezni. Egy gőzölős inhalálót is vennünk kell jövő télre szóval van még mit beszerezni.
    Azt mondták pár nap alatt helyrehozza Boldit a gyógyszer ha nincs tüdőgyulladása. Ebben bízok mert dolgoznom kellene. Voltam bent egy órácskát nála és megrázogattam a fenekét neki. Már érzi ha ott vagyunk és megnyugszik tőle. Adjon hálát akinek egészséges a gyermeke mert rettenetesen faragja az idegeket egy ilyen beteg gyerkőc. Édesem újra sokat borul ki ami valahol érthető. Este ő fürdette meg és egy halvány mosolyt kapott tőle amiből megpróbál erőt meríteni de istentelenül nehéz dolga van. Nem tudja kivenni csak áll az ágya mellett és a kezét fogja vagy simogatja. Ki gondolta volna hogy nem egész 20 itthon töltött nap után újra indul ez az őrlődés....
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldi tegnap nagyon rosszul volt ezért csak pár percet lehettem bent nála. Szinte csak megmutattam neki hogy én is vele vagyok és már jönnöm is kellett ki. Keservesen sírdogált mert már éhes volt és talán egyéb fájdalmai is voltak. Ez a betegségpár napon múlt. Szívbeteg gyerekeknek és koraszülötteknek adnak egy RSV. oltást ami több lépcsőből áll. 2. után már védetté vállnak ez ellen a vírussal szemben. Boldi most pénteken kapta volna a 2. adagot a szerből. Sajnos elkéstünk vele. Pont ez a szemét RSV. betegítette le, és mivel szívbeteg nála fokozottan veszélyes ez a kór. Ilyenkor elgondolkozom hogy miért állít minket ilyen kemény próbatételek elé a sors. Érthetetlen... :(
    Szinte biztos vagyok abban hogy a héten nem engedik haza a pici fiamat a kórházból. Egyelőre hurutosan kellene köhögnie hogy felszakadjon a váladék és kiürüljön amitől rendbe jön a szaturációja. Sajnos a 100% oxigén nélkül még igencsak bezuhan a véroxigénje ami bizony nagyon nem jó.
    Édessel kitaláltuk hogy a kék szobából kialakítunk egy betegszobát neki ahová betehetjük ha a lányok betegek hogy ne kapja el tőlük. Veszünk orvosi oxigén palackot is és ínhalálót. Ez lesz a mi kis "steril" szobánk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldin kezd megfordulni a betegség. Hatnak a gyógyszerek ami nagyon jó hír. Tegnap már elvették az oxigént is mert jó volt a szaturációja és az étvágya is visszatért. Szépen alakulgatunk. Volt nála neurológus amit régebben kért édesem. A kezét kicsit hanyagul tartja amit először az orthopédussal nézette meg de ő azt mondta ennek inkább neurológiai oka lehet. Megvizsgálta és vannak olyan dolgok amire nem úgy reagált Boldi mint kellene. Tapsolt előtte és nem rezzent össze, nem követte a lámpát a szemével. Reflexek megvannak és amikor az ágyra csapott a doki összerezzent. Csinálnak egy agyi UH.-t hogy megnézzék mindenhol elegendő e az oxigéndús vér. Újabb dolog amin izgulhatunk.... Amúgy búcsúzóul azt mondta a doki hogy szerinte minden rendben van. Persze biztosabbat majd az Uh. után tudunk meg.
    Két kisebb lány itthon van és szétszedik a lakást. Hiába pakolok utánuk ezerrel mintha mit sem csinálnék. Holnaptól szünet és itthon lesz Adri is. Lehet ma is bemegyünk Boldihoz de holnap mindenképpen. Majd meglátjuk hogy lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldi határozottan jobban van! Tegnap bementünk hozzá mi is a lányokkal. Nyilván a lányok nem jöhetnek be velem. Ilyenkor édessel helyet cserélünk. Beléptem az ajtón és az ahogy észrevett a tündérbogaram azonnal gigabiggyesztést dobott be hogy nézzem neki milyen sanyarú sorsa van. azonnal odaugrottam és kikaptam az ágyból. Persze a könnyeim nekem is potyogtak mint a záporeső... Agyon ölelgettem és puszilgattam a kis drágát amennyire engedték a vezetékek és az infúzió ami a fejecskéjéből lóg ki. Babusgattam és szundizott egy 3/4 órácskát apásban. Közben dudorásztam neki és ringattam. Azért némi simogatás is ment de csak annyira hogy álmában érezze ott vagyok vele. Néha résnyire kinyitotta a szemét hogy meggyőződjön arról nem léptem e le. Csak etetés előtt engedtem vissza édesemet hozzá. Kicsit feltöltődtem tőle. A tejecskéjébe tömegnövelőt kevernek ami kezd meglátszódni rajta. Végre elkerültük a 3800grammot. Sajnos 2 kiló lemaradásban vagyunk amit valahogy be kellene hoznunk.
    Itthon nehezen viselik a lányok anya hiányát. Én egyel is alig bírtam a kettő pedig szinte megoldhatatlan feladat elé állít. Nem tudok olyan ütemben pakolni ahogy ők rendetlenséget csinálnak. Anyával csak este találkoznak egy órácskát vagy kettőt és fekvés. Ez édeskevés. Kitaláltuk hogy holnaptól megváltoztatjuk a rendszert. Én bemegyek délelőttre Boldihoz és 1 körül levált szerelmem. Így jut belőle mindenkinek. Így hogy jobban van a mi kis hősünk már én is bírok vele (talán).
    Ma már itthon van Adri is aki remélhetőleg segít majd nekem valamelyest a lányokra vigyázni.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem telik el nap hogy ne történne szegény Boldival valami. Tegnap már nagyon szépen javulgatott és pár mosoly is jött nekünk de este amikor édes telefonált benyomták hogy a kanülnél begyulladt a buksija. Amióta bent vagyunk a kórházban csak ott volt neki. Most áttették a kezébe. NYAMI! Mi jöhet még?! A tegnap lejegyzettekhez képest változott a mai program. Mivel délelőtt jön megnézni több doki a fiúcskánkat ezért édesem lesz délelőtt vele, én pedig a 2 órási etetés körül leváltom őt és addig maradok amíg úgy látom jónak. Kicsit izgulok mert több olyan dolog vár rám amit eddig nem csináltam még és mindezt idegenek között kell majd végrehajtanom.
    Tegnap telefonáltak hogy elviszik az ezer éve árult körfűrészemet. Ma fel is adom hogy jövő héten megjöjjön az ára. Jól fog jönni a zseton mert nem fizettek még ki minden zsét a kondinál.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó délelőttöt.

    Kicsit ki vagyok purcanva. Tegnap kitették osztályra Boldit ami azzal jár hogy 24 órában ott kell lennünk. Gyanútlanul bemegyünk látogatóba és ott kellett maradnom egész éjszaka. Édesem fél 9 körül jött leváltani. Nem sok mindent aludtam. Konkrétan szűk 2x1,5 órát. 3 óránként etetés és kb. 1 óra amíg visszaaludt a kis kukacos. Utána eldőltem és aludhattam egy kicsit én is. Megpróbálnék most aludni ha a két lány nem akarná eladni a házat... 5 körül megyek vissza leváltani édesemet hogy éjszaka Sárival és Katival tudjon lenni. Ha óriási mákunk van akkor holnap vagy hétfőn hazaengedik a kórházból.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Széthullóban vagyunk. Tegnap éjszaka én voltam bent Boldinál és nagyon ügyesen viselkedett. Reggel jött édes leváltani és én hazafelé a lányokkal bementem apámhoz elmesélni mi történt az unokájával. Hazaérve Sári hányt és mindezt megismételte még 3x. Délután úgy ahogy rendbe jött és este evett egy keveset amit azután éjszaka 2x-re ki is dobott. Összehányt elég sok mindent az ágyon. Reggel 2 adag mosás ugrik. Most én voltam velük itthon mert aludnom kellett nehogy elaludjak a volánnál amikor megyek Pestre Adriért. Ma hazaengedik Boldit és addigra meg kellene annyira csinálnom a kék szobát hogy az ágyát át tudjam hozni ide a kis kukacosnak.
    Igazából egy kicsit úgy érzem mintha a sors folyamatosan szívatna minket. Nem értem MIÉRT?! Aki olvassa a naplómat az tudja hogy megpróbálunk egy szürke kis egerekként élni és a dolgunkat tenni. Ez nem azt jelenti hogy jelentéktelen is lenne az életünk csak megelégszünk azzal amink van és nem törtetünk másokat eltaposva mint egyesek. Érthetetlen...
    A húsvét úgy telik el hogy esélyünk sincs arra hogy foglalkozzunk vele. Gyermekek múlt héten kaptak ruhát hogy ez az aji de nincs meg a csokitojásra ébredés. Idén nekünk ez az ünnep elmarad.
    Miközben nekem dolgoznom kell hogy legyen mit enni sorra jönnek a szinte megoldhatatlannak tűnő problémák ami nélkülem nem hárítható el. Ha Sári nem gyógyul meg magától és egy vírus támadta meg akkor azon kell rettegnünk nehogy elkapja Boldi, vagy ne súlyosbodjon annyira a helyzet hogy most Ő kerüljön kórházba. :(
    Szebb húsvétot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sári hajnali hányással indított ismét. Több mint 24 óra telt el az előző óta és már azt hittük túl van rajta. 2 adagot is kitett, szóval ismét lesz mit mosni. :(
    Tegnap dél körül engedték csak el Boldit. Abból a szempontból jó volt hogy a kék szobában meg tudtam csinálni a helyét neki. Ott lesz az ő helye amikor betegek lesznek a lányok. Most is ott van nehogy ezt a hányós nyavalyát elkapja. Kicsit el vagyunk készülve édessel idegileg. Nekem ma már dolgoznom kell menni ezért magára marad a 4 gyerkőccel. Veszünk egy ismerőstől légzésfigyelős babaőrzőt mert most már hogy Boldi külön szobában van kell az is. Még egy fotelágyat kell szereznünk és nagyjából rendben is leszünk azzal a szobával. Majd nyáron pedig kimeszeljük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Reméljük tisztulni fog felettünk az ég. Igaz tegnap már Kati is hányt de Sári már 24 órája nem dobta ki a taccsot. Remélem hamar túljutunk ezen a kórságon úgy hogy Boldit nem fertőzik meg. Megpróbáljuk amennyire lehet elszeparálni a lányoktól de vannak korlátaink. Tegnap szereztünk egy babaőrzős légzésfigyelőt hogy a külön szobás alvásnál is tudjunk rá figyelni. Lassanként beszerzünk minden védelmi berendezést.
    Tegnap nem voltunk dolgozni mert átadás volt a kondiban. Ma kezdünk Fehérváron bontani a cserepet. Kíváncsi leszek hogy mibe botlunk majd bele.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Vacak éjszakája volt édesemnek. Sokat nyöszörgött Boldi amitől nem tudott aludni. Lányok jól vannak már szerencsére és lassan visszaáll minden a rendes mederbe.
    Én is dolgozok ami külön jót tesz nekem. Kell a szervezetemnek a munka. EGy tetőfelújításnak álltunk neki. Hódfarkú cserepet szedjük lefelé. Még egy oldal hátra van és utána cseréljük a lécet+fóliát.Szétrohadt a léc a rossz átszellőztetés miatt. Alakulnak az egyéb munkáik is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már azt hittem egy pillanatra hogy rendbe jöttek a dolgok körülöttünk erre most hajnali 4-kor arra ébredtünk hogy Sári ismét hányt. :(
    Anyagilag kicsit kezdünk helyre billenni hogy elkezdtem dolgozni. Ez mindenképpen pozitívum hogy valami jót is írjak a naplómba.
    Tegnap még mindig bontottuk a hódfarkú cserepet és még mára is maradt egy kicsi. Azután szépen lebontjuk a rejtettcsatorna másik felét és visszaosonunk vele a MÉH.-be. Vörösréz a kis drágaság. Tegnap már leadtunk 92 kilót belőle 1140forintocskás kilónkénti áron. Még van vagy 110 kiló anyag a tetőn amit szépen le kell fejtenünk. Utána ha marad idő akkor még fóliázunk kicsit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit tovább aludtam. Lányok még durmolnak mert éjfél körül Sári ismét sírt egy sort. Lehet jön a foga vagy nem tudom mi lehet a baja.
    Tegnap végre befejeztük a cserép lebontását és leszedtük a maradék rezet is. Réznek csak egy részét vittük vissza mert nem értünk volna zárásra oda ha elmolyolunk az összes cucc hajtogatásával és préselésével.
    Ma nem dolgozunk mert ott nem zöröghetünk. Nem baj mert lányoknak cipőt kell venni és lehet nekem is el kell ugrani tárgyalásra. Kezd beindulni az élet az építőiparban.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit előbb kellett ébredni mert fél7-es misére megyek. Ennél korábban nincs és remélem ahová megyek jól prédikál majd a pap. Szeretném végre megtalálni azt a helyet ahol gyökeret verhetek. Így nem veszik el sok idő a vasárnapomból.
    Tegnap reggel elmentem tárgyalni és úgy néz ki egy építőipari céggel szorosabb együttműködés alakulhat ki. Idén 4-5 új tetőre van kilátásunk onnan. Az elsőt május közepén kezdhetjük. Erre már meg is egyeztünk. Majd alakul...
    Ha szép idő lesz ma akkor sétálunk egy nagyot a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban ébredtünk. Ez Boldinak köszönhető mert így jött ki az evészet. Cicizik! Végre kezd rákapni a cicizésre és nemcsak üvegből eszik. És végre elkerültük a 3900grammot! 10 hetes és lassan elkezdtünk hizogatni.
    Tegnap reggel elszaladtam templomba. Most egy másik misét hallgattam meg. Ezen a héten van még egy hely ahol meghallgatom és utána eldöntöm hová fogok járni. Eddig sajnos a Bazilika vezet ahol viszont egy órával később kezdődik a mise mint amit szeretnék. Siettem haza a lányokhoz és 8 után itthon is voltam. Délután elugrottunk T.bányára egyet sütizni de megnéztünk egy 7 személyes Peugeot is. Eléggé le volt pusztulva ezért ez kiesett a megvételből.
    Ma fóliázunk és lécezünk. Édesem viszi Boldit a heti szívvizsgálatra Fehérvárra Nelli doktornénihez. Utána odaugrik hozzánk átbeszélni mit hallott.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az éjféli Sári szirénától eltekintve nyugalmas éjszakán vagyunk túl. Tegnap Boldi szokásos szívvizsgálaton volt Fehérváron a kórházban. Minden rendben volt vele ezért most kicsit lazítottak a heti kontrollon. Ez nem azt jelenti hogy vizsgálat nélkül maradunk mert jövő csütörtökön Pestre kell vinni a GOKI.-ba és jövő hét utáni hét hétfőn újra Pest de akkor egy másik kórházban Di George szindrómára kromoszómavizsgálatra viszi szerelmem, majd pénteken Fehérvárra neurológiai vizsgálat egyben egy gyors szívvizsgálat. Azutáni héten (valszeg) tüdőgyógyászhoz látogatunk el. Ez csak így hogy ne unatkozzunk. Megkérdezte Nelli doktornőt hány Trunkusos betege van és mindösszesen 3 Boldival együtt, mióta itt van fehér megyében. Nem szerettünk volna ebbe az elit klubba tartozni. :(
    Munkában vérszegényen haladunk. Szinte állunk. 4 napja csináljuk és kb. 2 napi munkát végeztünk el. Lassan bele kellene húznunk mert a munkák kezdenek tornyosulni.
    Ma viszek olajat és szűrőt táltiban lecserélni a kenőanyagot. Ezzel az olajjal az egész telet végigjártuk amiben volt egy 6000km Pest is. Ideje lecserélni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezdjük egy képpel Boldiról. Apásban durmolunk.
    Katicáról is egy Hintalovazik
    Sári se maradjon ki.
    A legnagyobbról most nem találtam. Lassan kezdünk helyrerázódni. Ez a jó idő is hozzájárul a felépülésünkhöz. Tegnap szokásos lassú haladásunk volt. Most éppen az lassított minket hogy el kellett mennünk tárgyalni. Lecseréltem táltosban az olajat. Megérdemli mert hűségesen teszi a dolgát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban vagyunk kicsit. Nem baj mert talán kicsit össze tudunk bújni édessel. Hiányzik a nagykacsa!
    Tegnap oltásra vitte a két legkisebbet. Sárinak egy hangja nem volt olyan ügyesen viselkedett. Boldi kicsit pityergett de nem vészesen. Sajnos nem nagyon eszegetett tegnap Boldi. Lehet az oltás áll a hátterében az étvágytalanságnak. Szerelmem belépett egy Truncusos csoportba a facebookon ahol szinte mindenki az evéssel küzd. 11 tagja van ennek a közösségnek. Legalább megbeszélik kivel mi történik.
    Tegnap reggel valóra váltottam egy régi álmomat. Vettem egy akkus Makita körfűrészt. Egy ilyet vettem. Ezzel az árral szemben én 59 rugóért jutottam hozzá zsír újonnan 2db. 3Ah aksival és töltővel kofferban. Be is regisztráltam hogy meglegyen a 3 év gari rá. Jó volt szaladgálni vele a tetőn és a léceket szabdalni. Még szoknunk kell a gépet de tetszik. Veszek hozzá egy kisebb ütvefúró/csavarbehajtó testet is 19-ért és így 80-ba megvan ez a szett. El is ment a rézből szerzett lóvé. :DDD
    Tegnap már egész jól haladtunk. ma befejezzük a hátsó oldal lécezését és egyengetni fogjuk a lécsorokat mert nagyon durva a sík. Vinni is kell szekercét a faragáshoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma később vagyunk mert 2-kor felébredtem és nehezen aludtam vissza.
    Tegnap reggel beugrottunk megvenni a Makita csavarbehajtó géptestet. Egy ilyet vettem ennyiért. Így van egy Makita akkus szettem is. Nem tudom bővíteni fogom e valaha de most jól jött a fűrész és a behajtót is tudjuk ott használni ahová a Hiltik nagyok.
    Tegnap befejeztük a lécezést és kiegyengettük a síkot. Bedobtunk még egy veluxot is a 7-ből. Ma 3 ilyen ablak beépítése vár ránk és nagyjából kész is a belső fele a tetőnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész nyugodt napunk volt pedig jól lehűlt az idő és a szél is piszkosul fújt. Beraktunk 3 velux ablakot és megszereltük tálti kipufogóját. Le volt lazulva az egész öntvény leömlő amit nem is vettem észre. Meghúztuk a csavarokat és így valamelyest csökkent a hangja.
    Acsavarbehajtó jól vizsgázott. Mivel egyszerre használtuk a két gépet kiderült hogy szereznem kell még 1 akkut hozzá mert volt egy rövid idő amikor cserélgetni kellett a gépekben amíg töltött a lemerült telep. 20 perc alatt feltöltött de addig se kelljen állni. Amúgy annak ellenére hogy csak 14,4V-os egész jól bírja a gyűrődést. Mivel a nép inkább a 18V-os gépeket veszi ezért nem nagyon van ára ezeknek. Majd lehet veszek még pár cuccot hozzá.
    Ma vásárolni megyünk Fehérvárra. Sokfelé leszünk még pontosan nem is tudom merre. Auchan biztosan lesz és valami játékbolt is ugrik. Majd meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    A legfontosabbat majdnem elfelejtettem!
    Tegnap Boldizsár elérte a 4000grammot!!!! Öröm és boldogság hogy már 4-el kezdődik a súlya! :C :))

Aktív témák