Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Megjött a hidegfront. Ez már ránk fért mert nagyon gyászosan haladtunk a hőségben. Igaz most meg nem bonthatunk ki több felületet a leázás veszélye miatt. Majd ezen a részen egerészünk tovább amíg ilyen az idő. Vacak egy meló de most ezt kell csinálni.
    Tegnap kicserélték a lengőkar szilentet Masnin és megrendeltem a lámpákat. Remélem ma megjönnek és be lehet építeni. Utána újra nekifutunk a műszaki vizsgának.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elég sokat áztunk a permetező esőben. Az embernek csak az idegeit nyírja ez az időjárás. Most is esik valami ha jól látom. Bádogoztunk meg cserepeztünk egy keveset. Jó volna ha ma be tudnánk fejezni azt az oldalt de nem tudom mi lesz velünk.
    Sajnos Masni lámpája nem érkezett meg tegnap. Remélem ma ideér mert akkor átcsúszik jövő hétre a beépítése is. Kellene az autó mint egy falat kenyér mert mi is kínlódunk táltosom nélkül.
    Tegnap ringatón voltak szerelmemék. Teljes biztonságban és szeretetben anyánál
    Táltiban
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem dolgozunk ma mert kollégámnak dolga van. Nem is érdekel mert megkezdődött a vb. és pár meccset meg kell néznem. Tegnap cserepeztünk de elég nyögve nyelősen haladunk. Már meg sem lepődök ezen.
    Elvileg a postán van Masni lámpaszettje amit ma elrohanunk és felveszünk. Odaviszem a szerelőhöz hogy beépítse és remélhetőleg jövő hét elején már mehet újra műszakira a verda. Szerelmem tiszta ideg hogy nem a saját paripáját terelgeti és én is már szívesebben mennék a sajátommal mint utasként ülni jobb egyben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt kicsit rohangáltam hogy Masnit meg lehessen szerelni. Kiderült hogy Indexet nem küldtek mert az külön egység. Vennem kellett és nehezen de sikerült megoldani. Most itt áll nálunk és arra vár hogy újra nekifusson a műszakinak.
    Délután sok meccsnézés volt. Ma reggel megyek misére és utána apámhoz beugrok. Hazaérve majd valamikor lemegyünk a gyerekekkel a játszóra kicsit. és pakolgatunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit későn ébredtünk mert felborítja az esti elalvásomat a meccsnézés. Jó nagy meglepetések voltak tegnap.
    Igazából nem sok minden történt velünk. Reggel csak a szokásos délelőtt pedig takarítottunk. Most rendben van a lakás ideig óráig.
    Ma szerelmemék nem tópartoznak mert Boldit felmérésre kell vinnie a pedagógiai szakszolgálathoz. Ez alapján tesznek ajánlásokat a további fejlesztésekre.
    Mi bontjuk tovább a palát. Ma szerintem lesöpörjük a maradékot és lefóliázzuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap négyen voltunk és ez nagyjából látszódott is azon ahogyan haladtunk. Az összes palát letakarítottuk ami még hátra volt és a vápapalló beszenvedése után (ez a legfontosabb része a dolognak mert volt egy törés a tetőben amit ki kellett hozni, mert a palát rá tudták hajtani de mi a cserepet nem) még egy részt le is fóliáztunk. Ma neki kell állnunk a nagy rész mindkét oldalának a felső harmadának a lelécezésének mert akkor fog kiderülni hogy ki tudjuk e egyenesíteni a síkot. Az ami régen elment attól most ríni tudnék!
    Szerelmemék a ped.szakszolgálatnál kaptak papírt hogy neti 3 órában fejleszteni kell Boldit. Szerdán viszi a kapott papírt és a tóparti vezetőség eldönti ki és mikortól fogja fejleszteni. Még pontosan nem tudjuk ez milyen jellegű fejlesztés lesz de hamarosan kiderül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később vagyunk. Lebetegedett Boldi és Sári is. Ma nem mennek beszédindítóra hanem irány a doki.
    Elvileg holnap megy újra műszakira Masni. Reméljük sikerül neki mert már nagyon kellene a kocsi nekem is.
    Tegnap leszedtük szinte az összes lécet és az egyik oldalát beléceztük. Remélem ma sikerül befejezni a lécezést mert nagyon le leszünk akkor maradva ha nem így lesz. Szegnünk is kell és még a bádogozást is be kell nyomnunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már 4 előtt kipattant a szemem és nem akartam elhinni hogy még nem kell kelni. Elfeküdtem a nyakamat de amúgy egészen kipihenten ébredtem.
    Tegnap nagy vonalakban sikerült befejezni a lécezést és a szegést. Mai penzum a lécezés totál befejezése, bádog felverése és 2 tetőablak beépítése. Lényegében a holnapi cserepezésre kellene rákészülnünk. Remélem sikerül a dolgot összehozni. Rühellem ezeket a tetőfelújításokat! Általában belefutunk a régi szakik extrém szar munkavégzésébe. Most pl. egy 7 cm.-es törést kellett kihozni a síkból amire a palát rá lehetett hajlítani de a cserép nem viszi el. Agyam eldobom hogy miért nem használtak zsinórt. :W
    Sári tegnap egész nap lázas volt de éjszaka már talán megfordult rajta. Boldi kevésbé csúszott bele ebbe a kórságba. Helyettesítették a doktornőnket és azonnal elsőre antibiotikumot kapott mindkettő és nem kellett eljátszanunk azt hogy elsőre egy szart sem érő homeopátiás retket szedünk amíg totál le nem betegszenek és csak utána jön az antibiotikum.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Legfontosabb lejegyezni valóm hogy végre sikerült a műszaki vizsgája Masninak! Visszakapom hű táltosomat amivel rendesen tudunk járni dolgozni. Sajnos sokszor kellett volna a tetőcsomagtartó mint ahogy ma is.
    Tegnap elég gyászosan haladtunk. Lehet a meleg az oka de lehet az is hogy már annyira rühelljük ezt a felújításos munkát hogy kész vagyunk tőle.
    Ma bádogozás befejezése és 2 tetőablak beépítése lesz a feladat. Esetleg ha az időjárás engedi akkor kicsit cserepezünk is. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap beépítettünk 2 tetőablakot és befejeztük a bádogozást. Ennyi. Ma megyek egyik havernak a tetőjét lezsindelyezni. Persze gondolom lesz ott minden amit csinálni kell mielőtt rá tudjuk ütni a zsindelyt. Majd alakul.
    Időben hazaértem és ezért el tudtam menni a családdal Adri évzárójára. Sári amit ott leművelt! :W Ő a murvás részen dombot kapirgált össze, majd utána nagy köveket és betondarabokat hordott és abból építkezett. Nem nézett mindenki minket. :Y
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap havernál megcsináltuk azt a kis 30m2 zsindelyezést OSB.-vel bádogozással együtt. Ma itthon leszek és pihizek. Reggeli mise után lehet azonnal jövök haza de lehet beugrok pár percre megnézni apámat hogy minden rendben van e vele.
    Itthon lesz egy kis pakolgatás és takarítás. Esetleg ha olyan idő lesz lemegyünk a játszóra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap és nem teljesen úgy alakult ahogy számítottam rá.
    Délelőtt mosógépet szereltem. Nehezen nyílt az ajtaja és nem tudtam ellenállni hogy ne szedjem szét. Az ajtónyitó bimetálnál volt szenesedés de mikor szétkaptam a dobozkát belül többé kevésbé rendben volt minden. Kipucolgattam és összeszereltem. Most rendben üzemel. Ez a gép még elég gyári belülről. Készítettem pár fotót hogy későbbiekben meglegyen ha alkatrészt vadászok hozzá. hátsó rész
    ajtóretesz
    A retesznél látszik a pofonegyszerű működési elve. A centrizésnél bimetál felmelegszik és a rudacska elzárja a lyuk egy részét ami megakadályozza hogy a stift befelé elmozduljon ami benntartja az ajtóreteszt. Ezeket a rém egyszerű dolgokat szeretem! Szétszedtem és kipucoltam. Majd egy rövid centriprogrammal teszteltem hogy rendben működik e még szétszerelt állapotban. Hibátlan, bár újonnan is csak 3500ft lenne.
    Délután f1-et néztem és este is lett.
    Ma cserepezünk édesemék pedig mennek tópartra. Két rosszaság is velük lesz amitől biztosan vidám lesz a hangulat. Ma kiderül hogy a pénteki plusz fejlesztés miatt megszűnik e a torna Kriszta nénivel.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Vidáman indul a nap. Kati hajnali 4-kor hányással indította a napját. Reméljük csak valami kisebb gyomorrontás amin túllendül.
    Tegnap bevágtuk nagyjából az egész tetőt és ma a kollégám befejezi mert mi egy másik tetőt fejezünk be. Szerdán kollégám beleáll egy nagy födémzsaluzásba amibe nem biztos hogy én is részt veszek. Majd alakulnak a dolgok.
    Úgy néz ki 2 hét múlva elengedi Kriszta néni Boldizsárunk kezét. Másfél év alatt a semmiből szaladó kisfiúvá varázsolta a kis kukacosunkat. A pénteki gyógypedagógia amit megkezdünk a héten és a hozzá tartozó mozgásterápia leváltja a gyógytornát. Nagyon hálásak vagyunk Kriszta néninek és valami aprósággal készülünk majd neki hogy megköszönjük a munkáját.
    Ma végre befejezés közeli állapotba hozzuk a 7°-os Bramacos tetőnket mert végeztek a kőművesek.- Még nem lesz 100%-ban kész de közel leszünk hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kati egész nap lázas volt és aludt. Reméljük ma már jobban lesz. Édesem megy beszédindítóra és Adri Katival itthon marad.
    Tegnap nem sikerült befejeznem a cserepezést. Mára is maradt egy 30 cserép levágása és 8 méter kúpozás. Szerintem délre befejezem és utána sietek haza mert 4-kor kezdődik a Német-Korea összecsapás. Fotókat is fogok készíteni ha minden jól megy.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később vagyunk. Tegnap befejeztem a fatárolót és a nagy tetőt is. Képeket is készítettem.
    fatároló
    részletkép
    fakötés
    pozitív része
    könyökfa
    utcafront
    udvar felől
    Ma nem megyek sehová mert mosógépalkatrészt hajtok. Sajnos a megégett ajtóreteszt ki kell cserélni mert újra füstjeleket adott le és nem reteszelt. Felkeresem a helyi mosógépszerelőt hátha van a kupiban neki ilyen alkatrésze elfekvőben. Már a jófogáson is felvettem a kontaktot bontósokkal.
    Beszédindítón volt az egész család tegnap. Most nem volt olyan nagy szám. Ma nincs ringató a szabadságolások miatt, viszont holnap indul egy újabb foglalkozás Eszter nénivel. Kíváncsian várjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Semmi különös nem történt tegnap velem. Elmentem a mosógépszerelőhöz aki házon kívül volt de telefonon tudtam vele beszélni. Azt mondta ne foglalkozzak az ajtónyitó retesszel, használjam így a gépet. Mondtam neki hogy a motor szerintem nagyon melegszik. Arra is az volt a válasz ne foglalkozzak vele mert lehet menetzárlatos amivel úgy sem lehet mit kezdeni és használjuk addig amíg meg nem pusztul. Azért már kerestem helyette másikat 2500ft-ért a neten. Ha elhalálozna azonnal le tudjam reagálni a dolgot.
    Mára nincs különösebb tervem. A gyerekekre vigyázok amíg szerelmem Boldival letudja az első gyógypedagógiai és mozgásterápiás fejlesztő óráját. Addig itthon pakolunk és takarítunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap amíg elvitte szerelmem Boldit foglalkozásra addig kitakarítottam és őriztem a lányokat. Jó volt a terápia. Nem sírt a mi kis kukacosunk. Egy újabb tornatípust kell majd alkalmazni ami segít a beszéd megindításában. TSMT torna a neve. Így hogy szinte egy hangot sem ad ki a kis cicaborsónk nehéz küzdelem lesz. Eszter néni nagyon barátságos és Boldi azonnal lepacsizott vele. Alakulgatunk de nagyon lassan. Akinek egészséges gyermeke van el sem tudja képzelni nekünk mekkora erőfeszítés egy egy apróbb előrelépés ami neki természetes és nem is kell vele foglalkoznia.
    Ma autót fogok szerelni. Rájöttem hogy valamit mindig kell bütykölnöm ha itthon vagyok és akkor talán nem üt ki rajtam a 4 napos idegbaj. Ma masni irányjelző reléjét fogom kicserélni mert nem mindig kapcsol
    Adri pizsipartin van a barátnőjénél. Már nagyon be volt sózva mindkét lány hogy végre eljöjjön a pillanat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapról nem is tudom mit jegyezzek le. Kicsit voltunk lent a gyerekekkel, kicsit szereltem az autót és megnéztem a meccseket.
    Ma csak a szokásos reggeli kör lesz. Még elugrok megnézni egy olcsó mosógép motort ami ha jó állapotban van megveszem tartalékba.Délután futamot nézek és focit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Semmi extra nem történt velünk tegnap. Szokásos reggeli menetrend után jöttem haza és itthon pihengettem. Boldival pár gyakorlatot elkezdtünk a TSMT. tornából. Szerencsére élvezte a dolgot. Ma mennek Kriszta nénihez tópartra és átbeszélnek mindent. Én itthon vigyázok a gyerekekre mert csak holnap tudunk kezdeni egy kisebb tetőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap tóparton voltak szerelmemék Kriszta és Zsuzsa néninél. Úgy néz ki sorban állás van TSMT.-n ezért lehet a közeljövőben nem tudjuk elkezdeni. Mondjuk menetrend szerint először (ha jól emlékszem) 16.-án nagy összeülés van ahol az elmúlt fél év fejlődését értékelik a konduktorok, logopédus,gyógypedagógus és a a neurológus és meghatározzák a következő fél évben milyen irányba fejlesztik tovább Boldit. Ha ketten javasolják a TSMT.-t akkor lehet hamarabb sorra kerül.
    Amíg oda volt édesem addig mi a gyerekekkel játszótereztünk. Nagyjából ennyi történt velünk.
    Ma már remélem meg tudjuk kezdeni a tetőkészítést mert minden bajom van. Dologidőben itthon lébecolok... :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre dolgozok! Elmondani nem tudom mennyire hiányzott a munka. Egy kisebb tetőt készítünk ami viszont piszok magasan van ezért a földön elkészítjük a tetőt és majd darabokban felvisszük. Így legalább a hulladékot nem kell felvinnünk.
    Tegnap elvitte az apja Adrit. Most két hétig nem lesz itthon. Szegény szerelmemnek az idegeit gallyra vágják a lányok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már napok óta küzdünk Sári lázával. Hol felmegy hol rendben van. Nyilván szedi a lázcsillapítót és akkor lemegy a hőfok. Nem magas értékek ezek de azért nem szeretjük ha felkúszik. Éjszaka viszont lázgörcse volt úgyhogy ma doki!
    Tegnap nagyjából a felét összeraktuk a tetőszerkezetnek a földön. Ma végzünk vele és talán neki is állunk felhúzni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a hét a "vidám+ éjszakákról szól. Tegnap Sári lázgörcse ma pedig Boldi hajnali fél 3-as hányása aranyozta be. Már tegnap arra értem haza a melóból hogy Boldi belázasodott és este is melegebb volt a kelleténél. Ma is irány a doki.Pákk!
    Elkészültünk a tetőszerkezettel a földön. lentről.
    fentről
    Ma reggel szétkapjuk és felhúzzuk a helyére. Szelement lefúrjuk és kiszintezzük, majd rádobáljuk a szarufákat.
    Ez a terv, azután meglátjuk mit tudunk elvégezni belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap lent szétszedtük majd fent felépítettük a tetőt újra. Jól lefáradtam mire a faanyagot felhúztuk a helyére. Nem szabad már ilyen magasan lévő tetőt elvállalni.
    Ma lépcsőt megyek zsaluzni ahhoz a födémhez amit kollégám másik cége vállalt.
    Boldi jobban van már. Szedi ő is azt a Kataflam cseppet amit Sárinak írtak fel és használ neki is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kikapcsolódás képen bezsaluztunk egy sima egykarú lépcsőt. Viszonylag hamar végeztünk is és még el tudtunk menni egy bevásárlásra az ósenbe. Ezer éve nem voltunk ott és újabb ezer évig nem megyünk oda. Vagyis inkább a gyerekekkel. A lányokkal nem lehet bírni! Nyavalyognak és hisztiznek folyamatosan.
    Ma a reggeli mise után apámnál átbeszéljük a hetet és elmegyek megnézni egy munkát. Valahogy mostanában ránk találnak ezek az átkozott tetőfelújítások és javítások. Munka az munka.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Reggel a szokásos menetrend szerint zajlott a napom és még délelőtt elmentem megnézni egy felújításos munkát. Egy 9(!) éves tetőn foszlott szét a fólia. Szerkezetmegerősítés is kell mert bizony elég gyengére sikerült a szakiknak. Látszik hogy a legnagyobb profittal dolgoztak és silány anyagokat építettek be amik eddig bírták.
    Délután összepakoltunk és kitakarítottunk.
    Ma mennek szerelmemék Kriszta nénihez és gyógymasszázsra Boldival és a lányokkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredtem. Újra kezd dolgozni a hőség és ellenünk van.
    Tegnap nagy nehezen felállítottuk a maradék szerkezetet Ma már lécezni fogunk.
    Édesemék kontrollon voltak a kórházban. Az első olyan alkalom volt hogy Boldi nem üvöltötte végig a szív UH.-ot. Ezt is elértük! Igazi fiú. Pár autóval le lehet kenyerezni. Értékei teljesen azonosak az előzőekben mértekkel. Semmi változás ami nekünk jó hír. Voltak tornán is és gyógymasszázson is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki kicsit enyhül az idő és nem sül ki a szemünk a mai napon. Ez édeseméknek is jó mert a klíma nélküli autóban nem kap hőgutát a sok gyerek.
    Tegnap már fóliáztunk és léceztünk. Remélem ma nagy részén körbe érünk. Nem nagy tető ezért erősen bízok ebben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az eső miatt nem mentünk el mégsem dolgozni. Egész délelőtt szakadt az eső. Elmentem a családdal tópartra a beszédindítóra. Nagyon édes volt a mi kis cicaborsónk. napocskát készítünk
    trombitálunk
    Jó volt együtt lenni. Így legalább szerelmem nem volt olyan ideges a lányok miatt. Nehezen tartható őket kordában ilyenkor amikor nincs itthon Adri. Szerencsére vasárnap megyek érte.
    Ma lécezést folytatjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap léceztünk de nem haladtunk valami nagyon fényesen. Ma szigetelnünk is kell és befejezni a lécezést.
    Édesemék ringatón voltak amin nagyon jól érezték magukat a lányok is. Ma Eszter nénihez mennek gyógypedagógiára.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem dolgozunk. Jobb is mert a holnapi napom rámegy arra hogy Adriért elmegyek Pestre. Ma délután bemegyünk apámhoz hogy kicsit unokázzon. Ott vannak a kutyák is amikért megőrülnek a lányok.
    Tegnap befejeztük a lécezést de elég nyögve nyelősen ment a dolog.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    válasz bim #4031 üzenetére

    Azt elfelejtettem lejegyezni hogy voltak édesemék tóparton Eszter néninél gyógypedagógián. Egy olyan kisfiúval tették össze mint ő volt. Mindentől retteg és sír, pont mint Boldi volt. Mindenki pozitív példaként emlegeti a mi kis cicaborsónkat. Ő az etalon a gyerekek között. Mi már olyan szinten vagyunk hogy ringatón Anita nénihez ment oda hogy ő kösse fel rá a katicás jelmezt. Szerelmem mesélte hogy olyan az anyukája mint mi. Ilyen csendes és aranyos. Akár még valami barátság is kialakulhat.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a szombat is. Délelőtt megpucoltam pár gépet mert nagyon piszkosak voltak. Vettem egy egeret apámnak a gépéhez mert szétütötte azt ami volt neki. Délután bevonultunk közösen a családdal hozzá és unokázott kicsit. Lányok kutyáztak. Hazafelé zaba a mekiben. Meccsről lemaradtam.
    Zanzásítva ez történt velünk. Ma mise után azonnal zúzok Pestre Adriért. Az egész család várja már haza őt!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Új hét indul és remélhetőleg ezen a héten befejezzük ezt a nem túl nagy munkát. Ma a bádogot verjük körbe és kicsit foglalkozunk a dobozolással is.
    Tegnap délelőtt Adriért voltam a mise után. Nagyon hiányzott már mindenkinek itthon. Így teljes a család ha ő is itthon van. Katica ajándékot készített neki. Ő mindenkinek rajzol valami meglepit. Már most igazi anyuka.
    Ma édesemék mennek kontrollra a tópartra. A neurológus félévenkénti vizsgálata esedékes. Ilyenkor felméri mennyit lépett előre. Szinte mindig találkoznak vele szerelmemék és a konduktorokkal is beszél a doki, tehát maximálisan képben van a mi kis Boldizsárunkkal kapcsolatban.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem sokat érő hétfőn vagyunk túl. Kicsit egerésztünk a munkahelyen de nem hozták meg a bádogot és ezért azt nem tudtuk elkezdeni felrakni. Majd ma. Dél után elmentünk felmérni egy munkát és utána jöttünk is haza.
    Édesemék neurológián voltak Boldival és a lányokkal. Minden rendben volt. Nagyot léptünk előre fél év alatt aminek nagyon örült. Sírás sem volt, szóval minden jól alakult.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ismét egy vacak napunk volt. Alig haladunk vagy saját vagy mások hibájából. Most épp nem hozták meg a Bramac kiegészítőket és mi rohangáltunk utána. Ma mindenképpen be kell fejeznünk a bádogozást mert holnap cserepezni szeretnénk.
    Ma mennek édesemék beszédindítóra a gyerekekkel. Holnap ringatóra úgy mennek hogy Kriszta néninek átadnak egy apró kis ajándékot amiért a mi kis Boldizsárunkat megtanította járni a semmiről. Írtunk egy köszönő levelet is neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a szélviharban feldobtuk a csatornát nagy részén a háznak. Nem tudtuk mindenhol mert van ahol az állvány bele van építve a ragaljába. Ma cserepezünk! Sokan leszünk és mindent egyszerre viszünk. Alapcserép rakását és a vágást is. Ha minden igaz felvonó is lesz hogy ne kelljen a piszok magasat láncba adni.
    Édesemék beszédindítón voltak. A két lánnyal nem lehetett bírni. Agyukra ment a szél vagy csak spontán hozták az ördögfajzat formájukat. Boldinak először hallotta a hangját Hédi néni. Nagyon megörült ennek mert ez egy visszacsatolás hogy jó úton járunk.
    Ma ringatóra mennek és ki tudja hogy jól viselkednek e a lányok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap 7-re értem haza mert elhúzódott a cserepezés. Volt felvonó és 8-an voltunk. Bevágtuk és le is kúpoztuk a felső tetőt. Az alsó toldásnál van még egy minimális cserepezés és bádogozás, és a dobozzal körbe kell érni a mai napon. Végeznünk kell mert már így is nagyon elhúzódott ez a munka.
    Édesemék ringatón voltak. Boldi már annyira felbátorodott hogy beleült Anita néni ölébe. Ez egy űrugrás a mi életünkben. Erre jött létre ez a foglalkozás. A gyermekek gátlásait feloldva beilleszteni őket a társadalomba. Talán elkezdünk lassan máshol is hangokat kiadni nem csak itthon. Ma gyógypedagógiai fejlesztő nap van Eszter nénivel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre sikerült túljutnunk ezen a tetőn. Annyira elhúzódott ez a munka hogy szinte meg sem érte vele vacakolni. Ma pihenünk. Lehet elmegyek venni egy vésőgépet. Mostanában gyakran kellett betont vésnünk mert nem volt jó helyen és megelégeltem a kézzel kopácsolást. Majd meglátom mi lesz.
    Család volt Eszter néninél és egész jól dolgozott Boldi. Édesemnek meg kell szoknia hogy nem segíthet a kis cicaborsónak. Önállóan kell megoldania feladatokat amitől persze a szíve szakad meg anyának.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentem egy vésőgépért T.bányára aminek félig le volt égve a motorja csak elfelejtették közölni. Szóval nem volt biznisz. Viszont mivel Adrinak a szülinapi ajándéka az volt hogy elmegyünk a Sobri Jóska kalandparkba ezért azt letudtuk. Nagyon élvezték a gyerekek! Most véletlenül egész sok jó kép lett.
    Katica
    Sári
    A szemem fényei
    Szerelmem Boldival
    A szülinapos Már 13! Hogy repül az idő...
    Vonatozás
    Nem is nagyon válogattam mert olyan sok jó kép készült.
    Ma szokásos reggeli mise után apámnál élménybeszámoló lesz. Utána egész napos kalandpark kipihenés vár rám. Térdig jártuk a lábunkat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Nem sok mindent csináltam, csak a szokásos vasárnapi menetrend. Mise után apámnál dumáltunk vagy egy órát. Itthon vártam a futamot és eléggé elszomorodtam Seb. kiesésén. Valszeg elúszott a vb ezzel a manőverrel.
    Ma a lépcsőzsalut fejezzük be mert holnap betonozás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma meglepően korán ébredtem. Mondjuk tegnap nem fáradtunk le abban hogy beleveleztünk egy lépcsőzsalut. 1 körül már itthon is voltunk. Ma anyagot megyek rendezni hogy holnap tudjunk kezdeni egy tetőfelújítást. 9 éves tetőt kell átraknunk mert elporladt a fólia! Eszem megáll! Most jusson eszébe mindenkinek azok a házak amik most épülnek CSOK.-ból hogy ezekből az anyagokból készítik aminek ennyi az élettartama. Még majd ilyentájt kezdik talán a tőkerészt törleszteni a tulajdonosok és már mélyen bele kell nyúlni a zsebbe hogy újjá legyen építve a tető normálisan. Ez az akció itt 1,7M fáj. No comment... Mert minden kivitelező a profitra megy rá.(tisztelet a kivételnek) Olcsó fólia zéró légréssel és már meg is ette a hőség a "nájlont". Persze hozzá kell tenni hogy ez amúgy annyira nem is zavarja a tulajdonosokat addig amíg az olcsó Tondach cserép (mivel nem fekszik normálisan össze) egy nagyobb viharnál nem ázik be kajakra. Itt jönne képbe a másodlagos vízvédelmi vonal, ami már megszűnt létezni. Most kicseréljük egy normális szélzáró fóliára és a légrést is rendesen kialakítjuk, de azzal nem tudunk mit kezdeni hogy átjusson a héjazaton a nagyobb viharnál a víz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit később vagyunk mert hajnali 2-kor felébredtem és dolgoztam picit fejben. Majd utána visszaaludtam.
    Tegnap sikerült mindent elintéznem a mai kezdéshez. Faanyagot megrendeltem, elmentem fóliát és egyéb kiegészítőket megvettem és cseppentő lemezt is vettem. Hazafelé vettem még egy rakat csavart is mert kelleni fog az erősítéshez. Ma már megyünk is bontani és erősíteni a meglehetősen új tetőt.
    Édesemék ma beszédindítóra mennek és visznek egy apró kis köszönőajit Kriszta néninek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk a tetőbontásnak és építésnek. Szerencsére tagolt a tető ezért tudunk részenként haladni így kisebb a beázás veszélye. A szerkezetet is erősítenünk kell párhuzamosan mert sajnos elég gyengére sikerült elsőre. Ha mákunk van akkor ezen a héten befejezzük a két kisebbik oldalt és jövő héten átrakjuk a két nagyobbikat is.
    Kriszta néni nagyon meghatódott a kis ajitól amit kapott tőlünk. Egy kézműves dobozkát díszítettünk fel amibe beletettünk egy kézzel írt levelet amiben megköszönjük az áldozatos munkáját. Ennyi jár neki. Beszédindítón semmi különös nem történt. Nem volt Hédi néni és valszeg ma sem lesz a ringatón.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól haladunk a bontás/építéssel. Ha minden jól megy ma befejezzük ezt az oldalt is és hétvégén pihizünk. Szombaton tortázunk mert a 3 lány szülinapját egyben tartjuk. Ma kereken 40 az én szerelmes kacsám, 4.-én volt 13 Adri és jövő hónap 8.-án 6 éves lesz Katicám. Egybehoztuk mert igazából nem nagyon tartjuk ezeket az ünnepeket. Kati is megkapta már az ajit, és Adri pedig a kalandparkot szerette volna. Édesemet meg mindenki megölelgeti.
    Épp most zajlik a holdfogyatkozás. Na nem emiatt keltem fel korábban. Nagyon nem is érdekel a dolog csak látom az ablakból.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extragiga későn vagyunk magunkhoz képest. Tegnap lazán befejeztük azt az oldalt ezért a hétvégén pihi van. Ma tortázunk a gyerekekkel. Képeket készítek.
    Én amúgy egész nap a tévé előtt fogok ülni és a hazai F1.-et nézem. Remélem csak 5. lesz Ham. és Seb behúzza ezt a futamot hogy faragjon a hátrányából.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a szombat is. Az időjárás jól kicseszett az időmérőn Sebbel. :((( Olyan mákja van a mercinek hogy ilyen talán nincs is.
    Tortáztunk egyet amivel megünnepeltük a 3 szülinapost. Kép
    Ma mise után apámnál várom meg a család többi részét és délelőtt kivonulunk a strandra. Nyilván a futamot itthon nézem már. Nagyjából ez a terv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a tegnapi strand teljesen lefárasztott! Jól megpirult mindenki a családból de élveztük. Lányok és Boldi is nagyot pancsizott. Ma mennek tópartra ringatóra és utána ha jól viselkednek a csajok akkor ott Agárdon pancsiznak egyet.
    A futamot szombaton nyerte meg a mercinek az időjárás. Ez elég elszomorító de nincs mit tenni.
    Mi reggel a bádogosnál kezdünk és utána bontjuk le a következő oldalt. Remélem estére eljutunk addig hogy visszafóliázzuk mert ki tudja mikor alakulhat ki a semmiből egy felhőszakadás.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap már tolta rendesen a nap a meleget. Még délelőtt le kellett 1x jönnünk pihizni kicsit mert majdnem kigyulladtunk. Cserébe viszont délután eláztunk egy felhőszakadásban. Már igyekeztünk hogy amit kibontottunk befedjük fóliával de nem úsztuk meg. A ház szerencsére nem ázott be mert már az utolsó csíkot húztuk rá. Ma lécezés-szegés-bádogozás-cserepezés.
    Édesemék rendkívüli hétfői ringatón voltak és utána picit pancsoltak a velencei tóban. Boldi nem nagyon élvezte a dolgot. Valahogy fél a homokos víztől. Bizonytalanul mozog. A strand viszont bejött neki ezért valszeg inkább azt fogjuk erőltetni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük ezt az oldalt és ma nekiállunk az utolsó oldal bontásának. Kicsit meg kell nyomnunk hogy holnap befejezzük a melót ezért korábban indulunk. Meglátjuk mi lesz.
    Édesemék ma beszédindítóra mennek a tópartra. Remélem jól viselkednek majd a lányok és nem idegelik ki anyát.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák