Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Piszok lassan haladunk! Azt hittem hogy tegnap befejezzük az egész hátsó részt de sajnos ez nem így történt. Még a mai délelőttünk is rá fog menni hogy kikecmeregjünk onnan. Ehhez nincs mit hozzáfűznöm.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Talán tegnap mintha egy kicsit jobban haladtunk volna de azért nem estem hanyatt a teljesítményünktől. Hátsó részt befejeztük és a felső tetőrész hátoldalát nagyjából megcsináltuk. Ma lehet az időjárás is beleszól a munkába aminek nagyon nem örülnék.
    Tegnap beszédindítón voltak szerelmemék. Boldi jól érezte magát mert csak ketten voltak gyerekek és a másik elég tartózkodó volt. Ma ringatóra mennek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a tegnapi szeles időjárás visszalökött a betegségbe. Már úgy tűnt a gyógyulás útjára lépek és a szervezetem legyőzi a kórt de ez a tegnapi nap betett neki. És persze mikor fúj a szél? Amikor olyan oldalt fóliázunk amit telibe ver hátulról. :W Szerencsére mára elállt és nyugisabb idő ígérkezik.
    Ma befejezzük a felső részt és nekiállunk a garázsnak. Holnap végezhetünk a lécek felütésével és állhatunk neki a szegésnek.
    Boldival ringatón volt édesem. Jól érezte magát a kis kukacos. Ujjal festegettek ami nagyon tetszett neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Eddig sem haladtunk valami acélosan de most mintha még a kéziféket is berántotta volna valaki. :Y Tegnap épp csak be tudtuk fejezni a felső részt és ma tudunk csak lemenni a garázsra lécezni. Ma ráadásul csak ketten leszünk pákítóval akinek gondolom nem sok kedve lesz melózni mivel szombat van. Majd alakul. Nem akarok ezen idegeskedni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok mert tegnap nagyjából egyedül léceztem. Pákító adogatta az anyagot és ami kellett levágta. Sikerült megcsinálni a garázs lécezését így a ház lényegében fóliával fedett. azért ez kicsit lemerített. Fél6-ra végeztünk és csak utána indultunk haza. Most 3 nap pihi jön. Nem kell kapkodnunk mert a bádogos talán a hét végén jön feldobni a lemezeket. Addig nekünk a szegés és a cicoma maradt.
    Ma megyek misére utána kiviszem apámat az építkezésre mert csak mondom hogy hogyan dolgozunk de messziről jött ember bármit mondhat. Dumcsizunk egyet és utána jövök haza. Délután futam. Remélem Seb megnyeri és nem ütik ki mint legutóbb. Adrit elvitte az apja és kedden megyek érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a tegnapi nap. Reggeli mise után elmentem apámhoz és kivittem a tetőhöz amit készítünk. A család régi barátja és ezért nem volt gond, sőt örültek neki. Igazából csak azt szerettem volna ha látja élőben azt amiről mesélek neki hétről hétre. Szerintem egy magas színvonalon űzzük ezt a szakmát amire ő is büszke lehet. Elértem valahová és ez neki is jó hír. Nem lettem menedzser aki milliókat keres de amit tanultam és szeretek csinálni azt megpróbálom magas szinten elvégezni.
    Délután lehidaltam a futamtól. Sima győzelemnek nézett ki és lett belőle egy 4. hely. :W
    Ma közösen bemegyünk a gyerekekkel apámhoz hogy kicsit unokázzon és utána lehet kitakarítjuk Masnit. Mekizünk is egyet mert ezer éve nem voltunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt bementünk a családdal apámhoz hogy a kutyussal játszanak a gyerekek és közben ő unokázik picit. Hazaérve lecseréltem az olajat Masniban ami elég időszerű volt. Sűrű kóla színű cucc jött le a motorból. Még késő délután játszóztunk egy kicsit a gyerekekkel és este is lett. Ma ebéd után megyek Adriért Pestre.
    Elkezdtem egy táblázatot írni amiben rögzítem az adott tetőhajlásszöghöz tartozó tangenst, él/vápaszarufa hajlásszögét, az élhez tartozó csonkaszarufa hosszának számítási szögét és a csonkaszarufa élén lévő vágás szögét. A tangensen kívül mindent számolni kell ezért elég vacakolás. Kemény 5 fokot tudtam végigszámolni. 10-50 fokig akarom elkészíteni a táblázatot. Ha kész lelamináltoztatom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a 3 nap pihenőcske. Jól esett mert az utóbbi időben nagyon elfáradtam. Hiába, öregszem. ;]
    Tegnap reggel sokat bíbelődtem a táblázatommal és kezd végleges formát ölteni. Majd elvitetem édesemmel hogy kinyomtassák és laminálják.
    Délelőtt még pihentem és délután mentem Adriért Pestre. 5 előtt értünk haza. Közben édesem levitte a gyerkőcöket a játszóra hogy fáradjanak kicsit.
    Ma szegünk és rovarhálózunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredtem mert éjfél után felriadtam. Hirtelen eszembe jutott hogy a felső tetőnél félcserépre számoltuk a szélességet és nincs egy darab sem. Azt pedig sürgősen rendezni kell! Ráadásul van benne egy feles félnyeregtető cserép is amit nem is tudom gyártanak e. Elég szívás lenne ha nincs ilyen mert akkor egy egészből kellene kifabrikálnunk. Miután ennek utána néztem nagyon nehezen aludtam vissza.
    Tegnap leszegtük a tetőt de elég lassan ment. Mi bemarjuk a szegésdeszkába oldalról a fenékdeszka részt hogy ne látszódjon a vágott rész és így sokkal szebb ámde egyben macerásabb is.
    Ma felcsavarozzuk a szellőzőszalagot mert elvileg jönnek a bádogosok, utána pedig gyalult könyökfákat kell beépítenünk a 20x20-as oszlopba.
    Édesemék beszédindítón voltak amit imád a mi kis Boldizsárunk. Ma ringatóra mennek ami szintén kedvenc, de azért ide jár egy két vadóc gyerek aki egyáltalán nem ide való és akiktől tart is a kis cicaborsónk.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem riadtam fel éjszaka hogy valami szakmai dolog jutott eszembe. A tegnapi felriadás eredménye 30db. félcserép ami egyenesen az anyacégtől fog jönni Németországból sac 2 hét múlva. :W Ez Pákk!
    Igazából tegnap körbecsavaroztuk a rovarhálót és a szellőzőlécet majd délután beépítettünk 2 gigakönyökfát. Ma még 3db. gyalult gerendát építünk be amin a gyerekek lógnak szalagon. Ha megjön a 3db. velux akkor azokat is beépítjük. Ha nem akkor előkészülünk a holnapi cserepezésnek.
    Szerelmemék ringatón voltak ahol egy pici meglepivel kedveskedtek Hédi és Anita néni a szülőknek. Egy papírvirág középen a gyerkőc fotójával. Egyedül az én kacsám hatódott meg tőle. Imádom őket!
    Ma elviszi és kinyomtatja a táblázatomat. Úgy néz ki sikerült egy tizedes pontosságú szögmérőt szereznem ami a táblázathoz kelleni fog.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagy nehezen eljutottunk arra a pontra hogy ma végre cserepezhessünk. Ugyan nem építettük be a 3 tetőablakot de ma nem vacakolunk ezzel hanem nekiállunk teríteni a cserepet. Embert nem nagyon tudtunk szerezni mert kevesellik a 7 rugót a 9 órára miközben csak adogatni kell és semmit nem kell gondolkodni. Viszont szóltunk egy fuvarosnak aki felteszi a cserepet nekünk a teraszra ezzel nagyon megkönnyíti a dolgunkat. Majd meglátjuk hogy alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok! Semmi különös csak a cserepezésből fakadó fáradtság teszi. Még legalább 2 napig nyomnunk kell és majd ha leszínezték a felső részt akkor vissza kell mennünk becserepezni azt amit el kell hagynunk a kőművesnek.
    Ma mise után megyek apámhoz és utána elugrok az unokatesómhoz mert valami galériát akarnak fából készíttetni. Itthon majd közös fagyizás és bicó/játszótér a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Semmi különös nem volt tegnap. Reggeli mise után apámhoz mentem kicsit dumcsizni majd elugrottam megnézni mit szeretne unokatesóm csináltatni. Tulajdonképpen egy emeletes ágyról lenne szó a sok gyereknek. L alakban valahogy összeeszkábálni + egy csúszda.
    Itthon délután elmentünk fagyizni és jégkásázni.
    Ma folytatjuk a cserepezést. Jó volna nagyját befejezni hogy mielőbb tovább tudjunk lépni.
    Édesék hosszúnapoznak a tóparton.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap feldobtuk a cserép nagy részét. Még 70db.-ot tudunk úgy feltenni hogy ne legyen útba a kőművesnek és még 2 tetőablakot tudunk betenni. Ma Bramachoz megyünk vizsgára ami kitölti az egész napunkat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Tegnap délután fél 6-ig készíthettük a vizsgamunkánkat de közel sem jártunk a készhez. Reggel 2 órás írásbeli volt rendszerelemekből és alkalmazástechnikából (második legjobbat írtam a 9-ből. ;] ) és utána gyakorlati vizsga volt. Két napos munkát akartak egy nap alatt lezavarni. Senki nem végzett és ketten kaptak esélyt befejezni akik ott maradtak nagyjából 8-9re végezhettek. Nálunk annyiban maradtak hogy megnéznek 2 munkánkat és utána döntenek a rendszermesteri címről. Nagyon nehéz volt egész nap maximumot nyújtani és szinte lehetetlen küldetés volt mindent beépíteni amit kértek.
    Ma befejezzük a cserepezést és beépítünk 2 tetőablakot. Nagyjából ennyi a munka és végeztünk.
    Szerelmemék beszédindítóra mennek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap amit tudtunk befejeztünk ezen a tetőn amin dolgoztunk már egy ideje.Félcserép és szegélycserép pár db hiányzik és a kőműves is kért magának egy kis területet a szigeteléshez de kb. egy bő napos munkán kívűl megvagyunk.
    utcafront
    hátsó rész
    szerkezetkép
    Elkészült a táblázatom is. kép
    Jó hasznát vettem már a Bramacon is mert volt olyan kérdés milyen tető hajlásszögnél alacsonyabb már a vápa hajlásszöge 25°-nál.
    Elvileg ma kezdenünk kellene egy bontásos munkát de esőt ígértek és elhalasztotta a tulaj hétfőre. Egy vápacserénk lenne még de valszeg ma maradunk a seggünkön. Én elmegyek szerelmemmel és Boldival ringatóra miután elvittük a lányokat oviba. Adri erdei suliban van és holnap megy érte szerelmem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit túlaludtuk magunkat mert megtehetjük. Tegnap reggel kitettük a lányokat az oviban és utána indultunk a ringatóra. Elég szuper volt bár van pár durván viselkedő gyerkőc aki rontja a hangulatot. Itt a szülők is erősen ludasak mert ha tudom hogy ilyen a gyerekem akkor vigyázok rá hogy ne lökje vagy ne verje a többi gyereket. Mi már óvjuk Boldit tőlük . Itthon konyhát és a lakást rendeztük.
    Ma hogy itthon vagyok rendezem Masnit. Reggel elugrok az emberhez aki vizsgáztatta táltosomat letárgyalni az időpontot délután pedig jelenés a karosszériásnál mert a jobb oldali küszöbvég el van hervadva teljesen. Kettő között lányokkal és Boldival megy édesem Dégre Adriért az erdei suliba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elkezdtem Masni vizsgáját intézni. Megnézettem az emberrel és karosszériással is. Nem egy nagy meló a küszöb végét megjavítani de nincs rá ideje annak akihez mentem. Ma megyek egy másikhoz délután. Szeretném ha nem tákolva lenne hanem rendesen megcsinálva.
    Közben volt időm és lehetőségem arra hogy elmenjek édesékkel Adriért az erdei suliba. Nagyon örültek egymásnak a gyerekek.
    Mára takarítást és játszóterezést tervezünk de semmi komoly.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap volt a 3. házassági évfordulónk amit szerelmem ugyan úgy elfelejtett mint én. Délután amikor lent voltunk a gyerekekkel játszón és elment egy esküvői menet akkor ugrott be az én Mónikámnak hogy hiszen ma ünnepeljük mi is. Nem azért nem tartjuk számon mert nem érdekes hanem azért mert szinte soha semmit nem ülünk meg ami rólunk szól, csak azt ami a gyerekekről.
    Tegnap takarítgattunk és nagyjából ennyi. Ma mise után elszaladok egy modemért mert telefonon addig zaklatta szerelmemet az UPC. hogy belement egy netváltásba és így 240-es netünk lett a 60-ból ugyanazért a pénzért. Csakhogy a routerünk ami cirka 11-12 éves lehet még talán 85mbites lehet és ezért cserélni kell. Feldobtam a kérdést itt a fehérvári topikba és kapok egy UPC.-set ami gyári 300Mbites. Ez úton is hála érte. :R
    Ezután apámhoz megyek átfutni a hetet majd onnan kiugrok oda amit készítettünk tetőt mert megy a műszaki ellenőr és be kell jegyeznie az E naplóba hogy milyen változtatásokat eszközöltünk a fedélszéktervtől eltérően. Lesz mit beírni... Azután jövök haza és megnézem a futamot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyjából úgy történt minden ahogy tegnap lejegyeztem. A modem eddig jól szuperál és ez remélem így is marad. Már nagyon nagy szükségem van a munkára mert az idegeim az itthon lézengésben tönkre mennek. Mondanám hogy ma kezdünk egy tetőfelújítást de nem tudom mert mára és holnapra esőt mondtak és ez egy vályogház amit simán elmoshat a víz. Majd alakul. Ha nem mennénk akkor édesemékkel tartok hosszúnapozni a tópartra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap elsöpörtünk egy régi tetőt és ma kezdünk építeni egy újat a helyére. Nem egy nagy szám de legalább dolgozunk.
    Édesemék hosszú napon voltak a tóparton. Nagyjából minden rendben volt a kis cicaborsónkkal bár Kriszta néninél nem nagyon akarta a feladatokat végezni. Délután elvitte Masnit a karosszériáshoz és megbeszélték hogy 4.-én viszi hozzá. Sajnos ennek az F astrának elég rohadós az alja. Reméljük annyira nem vészes a helyzetünk de majd bővebben akkor tudjuk meg ha elkezdi kivágni a küszöböt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel szarrá áztunk! El kellett mennünk mert jött a fa és amikor odaértünk a házba lépve ömlött az armatúrából a víz. Hiába takartuk le nem ért végig a fólia. Elszaladtunk venni egy 8,5x14méterest és azzal fedtük le a házat ami alatt csonttá áztunk. Közben megjött a fa és miközben lepakoltunk elállt az eső. Akkor ha már nem esik maradtunk és a ruhaszárítón szárogattuk a cuccainkat. Jó kis nap volt. Estig voltunk hogy haladjunk valamennyire. Remélem ma nem fog esni az eső és jobban tudunk haladni.
    Ma beszédindítóra mennek édesemék. Remélem jól érzi majd magát a kis kukacosom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre nem esett az eső de ma lehet hogy újra elázunk. Túljutottunk a talpszelemen kiszintezésén ami egy ilyen 100 éves épületnél a leghernyóbb munka. Ilyenkor a gerendavégekre rácsavarozunk egy 80cm körüli 10x10 vagy 10x15-ös fát amire szintezővel rávesszük a méretet és azt levágjuk. Arra rácsavarozzuk a talpszelement és újra szintezünk. Elég idegőrlő de nincs mit tenni. Rászabtunk egy pár szarufát is és ma már csak darabolni kell a szarukat.
    Szerelmemék beszédindítónk voltak és nagyon ügyeske volt Boldi. Ma ringatóra mennek és visznek egy tortát mert 1 éves a ringató. Persze leadják a portán a sütit mert nem akarjuk hogy a többiek kinézzenek minket emiatt. Majd Hédi néniék rendezik a portától. Ez is egy apróság amivel köszönetünket fejezzük ki azért a munkáért amit végeznek a mi kis cicaborsónkért.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap feldobáltuk a szarufákat és ma már lécezhetünk. Nyilván inkább arra fogunk törekedni hogy be legyen fóliázva az egész tető a végleges fóliával. Majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
    Ringatón nagyon örültek a tortának. Azt mondta szerelmem hogy nagyon finom volt. Örülök hogy egy kis örömöt tudtunk szerezni a csoportnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre lefóliáztuk a tetőt és persze azonnal nem esik az eső. Ma ráütjük a lécet és kakasülőket készítünk. Esetleg nekiállunk meggyalulni és elkészíteni a vízcsendesítő részt. Ma négy éves az én kis Sárim. Holnap kap egy Annás tortát és egy futóbiciklit. Nagyon várom már hogy milyen lesz.
    Adri éjszaka az osztálytársánál aludt. Pizsiparty volt. Amolyan csajos buli. Kezd nagylány lenni amit én mondjuk nehezen fogadok el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk szerelmemmel csillió hónaposak és ma tartjuk Sárim szülinapját. Semmi komoly ünnepség csak tortázunk egyet és megkapja az ajit. Én készítek pár képet amiből remélem lesz egy-egy jól sikerült is.
    Tegnap délelőtt dolgoztunk és miután felvertük a lécet haza is jöttünk.
    Ma reggelt a mise után megyek apámhoz majd onnan kiugrok ahhoz a házhoz ahol utoljára voltunk mert ott felejtettük a kis gyalugépünket.
    Délután a tortázás után irány le kipróbálni az új futóbicót.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunk totál káosz volt. A reggel még úgy zajlott le ahogy leírtam de amikor hazaértem a mosógép beadta a kulcsot "td" hibakóddal. Szétszereltem miközben elvonult a család Sári tortájáért. Amíg hazaértek összeraktam a gépet. Megünnepeltük az én arany kicsi hisztizsákomat. Sári-Kati és a torta.
    Boldi nassol.
    Sári az ajival.
    Adri.
    Tortázás után lementünk kipróbálni az új futóbicót de inkább homokozás lett belőle. Feljöttünk mert a mosógép közben leállt "te" hibakóddal és újra nekiestem a szerelésének. Közben megvágott az áram és amikor elkaptam a könyökömet beütöttem az ajtóba. Most már az is fáj hála ennek a délkoreai romnak! És akkor elszakadt a cérna! Leültem a gép elé és itt helyben körbenéztem van e elektronikamentes mosógép. Szerencsémre volt kemény 8 rugóért egy 20 év körüli jó állapotú Hajdú energo lux automata mosógép. El is hoztam és este már azzal mostunk. Kukim kivan ezzel az időzített tönkremenetellel! Ez biztosan "zs" osztályba tartozik energiazabálás szempontjából de LESZAROM!
    Ma ha úgy alakul kitakartom táltosomat mert eléggé elkoszolódott.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap legfontosabb történése hogy kitakarítottam és lemostam táltosomat. Már nagyon ráfért mert elég retkes volt. Sajnos a mosónál lévő porszívó elég gyatra ezért nem nagyon tudtam kiszívatni tisztára a belsejét. Az egész család volt mert Masnit is kiporszívózta szerelmem. Utána még játszóztunk picit a gyerekekkel.
    Ismerkedtünk az "új" mosógépünkkel. Nézelődtem a neten alkatrészek után és hogy lehet megjavítani ha bedöglene. Egyszerű szerkezet és nem lesz vele gond. Elég riasztó adatokat láttam a vízfogyasztására vonatkozóan ezért az egyik mosásnál bedugtam a kádat és lemértem. 60L vizecskét pancsol el egy félmosásnál ami nem is tudom miért fél mert az idő ugyanannyi. jól megraktuk és megállítottuk mosás közben. Ennél meg lehet nézni menet közben mennyi víz van benne mert kinyitható az ajtaja. Minden ruha full vizes volt és a dob aljában még bőven akadt víz, ezért ezek után így fogjuk használni. Érdekesség hogy mosás után itt nincs centrizés hanem újratölt és megint megmelegíti a vizet, majd a ruhában lévő mosóporos vizet meghígítva újra mos. Ezek után öblít csak hideggel. Gondolom innen jön a nagyobb fogyasztás. A Samsung gyári adata 40L de soha nem mértük. Elfogadjuk ezt a plusz fogyasztást a 20 éves géptől ami amúgy szép tisztára mos.
    Ma folytatjuk a tetőt a terasz feletti résszel. Elvileg ma hoz a futár egy műanyag tizedes szögmérőt nekem amit fillérekért vettem. Kell a táblázathoz mert az alfa derékszög csak fél fok pontosságú.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég nyomi vagyok. Ez szerintem a viharnak köszönhető. Még jó hogy le van már fóliázva a ház mert nagy gondban lennénk.
    Tegnap a vízcsendesítő részt csináltuk ami elég nehézkes volt olyan oszlopokra ráépíteni amik sehogy nem állnak vonalban. Ma folytatjuk és remélhetőleg be is fejezzük.
    Szerelmemék beszédindítóra mennek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Haladgatunk és lassan kész leszünk. Ma még leszegjük a tetőt és bádogozunk, majd holnap cserepezés. Ez a terv és remélem meg is valósul.
    Szerelmemék beszédindítón voltak és egész jól elvolt Boldi de azért nem volt az igazi. Ma ringatóra mennek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap felütöttük azt a kevés bádogot és az épület mögé hordtunk cserepet. Ma már csak rakni kell. 100m2 körüli tetősík és szinte nincs is vágás rajta. Elvileg ma befejezzük de még bármi megeshet.
    Édesemék ringatón voltak de mindenki nyomi volt az időjárás miatt. Boldi is érzékenyebb a légköri jelenségekre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap annyi segítségünkre volt az időjárás hogy egy fél órás ázást nem nézve hagyott bennünket becserepezni a tetőt. Pákító készített pár képet de nem az igaziak.
    Udvar felől.
    Ma gyereknapozunk a családdal itt helyben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyok 44 éves. Ennek kb. a duplájának érzem magamat olykor. Eszembe sem jutott volna ha szerelmem nem figyelmeztet rá.
    Tegnap délelőtt kimentünk ide a parkba mert gyereknapi rendezvény volt. Nem is gondoltuk volna de a vurstli rész tök ingyenes volt. Ma is kimegyünk a kis rosszaságokkal. Boldit is felültettük egy kisvonatra amit nagyon élvezett. Délután már semmi érdekes nem történt velünk.
    Ma reggeli mise után apámhoz beugrok és onnan jövök is haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit később vagyok. Túlcsúsztunk egy keveset és ünnepi szex is volt éjszaka. Na nem ilyen ritka csak nem jegyzem le. ;]
    Tegnap mise után apámnál kicsit dumáltunk és jöttem is haza. Sajnos itthon kiderült hogy még sincs gyereknapi rendezvény ezért maradtunk a seggünkön. Dögunalmas futam után elapkoltunk és feltakarítottunk. Kezd forrósodni a helyzet a lakásban pedig még annyira meleg nincs is odakint.
    Ma lekúpozunk és két alapocskát lebetonozunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma extra későn vagyunk. Igazából nincs jelentősége mert ma nem megyünk dolgozni. Szerelmemnek eljött a fél évente 1x fodrászat és vigyázok Boldira mert nem lehet vele bírni.
    Tegnap is rövidebb napunk volt mert a cserepezést fejeztük be és lebetonoztunk 2 talpat az előtetőhöz.
    Szerelmemék hosszúnapoztak a tóparton. Hétfőre került a ringató a szabadságolások miatt. Kint voltak a parton és kicsit a víz is szerepet játszott a foglalkozáson. Mindenhol jól lehetett foglalkozni a kis cicaborsónkkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fodrászatot letudtuk. Jó rövid lett szerelmem haja és legközelebb ha kap időpontot rá akkor decemberben megy. Nehezen lehetett már a végén Boldival bírni mert ez azért neki még hosszú idő. Nagyon anyás és ennyit nem lehet meg nélküle.
    Amúgy semmi különös nem történt velünk. Lett egy perc pontos szögmérőm amit átalakítottam úgy hogy a fix szára is hosszú legyen. Most már az is jól használható a szakmában.
    Ma az előtetőt fogjuk építeni. Remélem gyorsan haladunk és a héten kész lesz az is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Csúszásban vagyunk ma is. Dög meleg kezd lenni a lakásban ami nem ért váratlanul minket. Felső szinten a plafon tolja befelé a hőt mintha muszáj lenne neki.
    Tegnap összeállítottuk a szerkezetét az előtetőnek és lelambériáztuk. Ma ha minden jól megy teljesen befejezzük.
    Ezen a héten az oviban egész héten gyermeknapi programok vannak. Tegnap rendőrség és tűzoltóság volt kint délelőtt. Egyedül Sári lányom merte megkérdezni hogy mehet e a rendőrkocsival. Az oviból csak őt vitték egy kört az udvarban visszafelé szirénázva. Azt a kövér mosolyt ami az arcán volt ennek a rosszcsontnakl! Majd ha tudom felteszem a videót. Imádom őket!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már szokásosnak mondható kései kelésben vagyunk. Hiába. Öregszünk. :DDD Tegnap hosszú napunk volt hogy befejezzük azt a kis előtetőt és ma már ne keljen oda menni dolgozni. Sikerült bár este hatra végeztünk vele. Mondjuk fel is tartott minket bő egy órán keresztül a Bramac területi képviselő és egy munkatárgyalásra is el kellett ugranunk de végeztünk. Most hétfőig itthon leszek a családdal.
    Legfőbb tevékenységem ma az lesz hogy képeket töltök fel a google fiókomba a munkáimról. Sokszor mutatnék képet másoknak de mire előkeresem már lényegtelen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem sok minden történt velünk tegnap. Reggel bicóval mentünk az oviba aminek a lányok nagyon örültek. Délelőtt képeket töltöttem fel a google-ra hogy a referenciáim meglegyenek. Lehet készítek egy újabb fiókot a családi képeknek is. Délután az oviban ballagás volt. Katica még marad egy évet mert nem iskolaérett. Játsszon egy kicsit. Adrit nem vitte el az apja mégsem mert nem ér rá.
    Mára egy messzebb lévő játszóterezést terveztünk be de esett az eső és ezért ez most elmarad.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végül elmentünk délelőtt a Tabajdi mezítlábas parkba. Nem volt nagyon hosszú és több kínzó mint simogató élményben részesült a talpunk. Egyszer amikor belevezetett az út a patakmederbe bele is estünk édesen és Boldin kívül mindannyian. Na nem totálisan de a lábunk vizes és sáros lett. Adri esett seggre. Mi jót nevettünk Kati meg bömbölt. Azért egész jó kis program volt.
    családocskám az elején
    Becsúszás előtt
    és utána.
    tisztálkodás közben
    Katit ölben hoztam át a patakon de Sári örömmel trappolt benne. :DDD
    Boldizsárom
    Szerelmemmel.
    Sajnos a végén lévő játszótér le volt zárva mert életveszélyessé vált. Túl sokat loptak el az uniós pénzből és ezért a pár éves játszó csak annyit bírt ki mint ami kötelező. Csak a mezítlábas parkért nem éri meg elmenni mert ott is erősen érezhető az uniós pénz lenyúlásának szele.
    Ma mise és utána apámnál egy kis dumcsi. Délután ha tudjuk elmegyünk leadni Masnit a karosszériásnál. Pénteken műszakira megy.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem úgy alakult a napom ahogy elterveztem. Még a reggel igen de azután változtak a dolgok. Kiderült hogy ma kollégám viszi a gyerekét valahová ezért nem tudunk munkát kezdeni, illetve nem is tárgyalt le semmit. Azután kiderült hogy a karosszériás nem tudja fogadni Masnit mert megúszott a munkával. Ha szerencsénk lesz a pénteki műszakiig valahogy bepréseli a küszöbünk javítását. REMEK!
    Ezért ma megyek édesemékkel hosszúnapozni a tópartra és hazafelé felmérek egy azonnal kezdhető fatárolót és délutánra megpróbáltam leszervezni Masni kipufogódob cseréjét annál a srácnál aki tavaly táltosom kipuját vakarta össze vizsgára. Úgy volt hogy a karosszériás teszi majd fel de nem várhatok rá mert örülhetek ha a küszöb végét kihegeszti. Majd alakul. A sors rendezi a dolgainkat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma időben keltünk mert végre mehetek dolgozni! Egy kis fatárolót fogunk készíteni ketten Pákítóval. Csak pár napos meló de legalább nem üldögélek itthon a lábamat lógatva. Nincs halálosabb számomra mint tétlenül állni dologidőben. Tegnap elmentem szerelmemékkel tópartra. hidroterápián egész használható volt Boldi de gyógytornán nem. Gyógymasszázson pedig játszhatott egy kukásautóval miközben a masszőr megdögönyözte.
    Ma reggel bedobjuk a cuccot és elrohanunk pénzért anyagra. Majd onnan fatelep és remélem még reggel kiszállítanak mindent mert át kell gyalulnunk az egész kupac fát.
    Délután persze a szaki nem ért rá a kipufogót felszerelni. Mára tolta át a dolgot és ez remélem így is lesz mert vészesen közeleg a péntek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kipufogós ember tegnap sem ért rá. No comment... :((( Reggel feljebb akartam húzni a redőnyt netezés közben és leszakadt. A nagyszobában ahol ni alszunk 2 redőny van és már mindkettő offolta magát. Este nekiálltam még szerelni miután megnéztem reggel a hogyan cserélj gurtnit videót a youtube.-on. Már félig elkészültem és ma befejezem ha vesz szerelmem hozzá gurtnit. Most eltökélt szándékom hogy a 4 redőnyből amiből már 3 működésképtelen megjavítom az összeset.
    Tegnap nekiláttunk a gyerekkel a fatárolónak. Reggel elszaladtunk anyagért és utána délig legyalultunk mindent. Délután már a fakötéseket készítgettük rá. Ma leütjük a talpakat a földbe. Ettől kicsit tartok hogy milyen lesz. Azután nekiállunk összeszerelni. Még azért van mit kicsapolni a szerkezeten. Nyilván azt befejezzük előtte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából összeállítottuk a szerkezet keretét és már csak a könyökfákat kell bevésnünk+a 6 db. szarufát kiszabnunk. Leütöttük a talpakat és ki is szinteztük őket de túl könnyen mentek le és erre még ki kell találnunk valami megerősítést mielőtt ráállítjuk a fatárolót. Éjjel érkezett meg a tulajdonos srác Ausztiából ahol dolgozik és közösen kiokoskodunk valamit rá. Majd meglátjuk mi lesz. Szerencsénk van hogy nagy a garázs és ott össze tudtuk állítani a szerkezetet mert brutális felhőszakadás kerekedett délután. Most is sötét felhők vannak az égen de nyugodt vagyok mert ha úgy alakul fedett helyen tudunk dolgozni.
    Még este meló után kicseréltem az egyik redőny gurtniját és szuperül üzemel. Végre van természetes fény újra a nagyszobában. Minderre azért volt időm este mert a kipufogós ismét nem vette fel a telefont. Ma délre kell vinni a karosszériáshoz Masnit és remélem holnapra elkészül mert holnap van a műszaki napja. Ez kész! :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Tegnap este 9 után készült el Masni. Szokásos "ugye eladásra szánod"-al fogadott a szaki. Az alja el van hervadva szegénykémnek, és NEM(!) eladásra szánom mert NINCS(!) pénzem nemhogy egy újra de még egy fiatalabb autóra sem. Most legalább a küszöb vége nem rohadt és reméljük átcsúszik még a műszakin ami több mint valószínű nem ma lesz. Ez annak köszönhető hogy a csúszások miatt nem lett lejelentve az autó. Halvány remény van a hétfőre de még az sem biztos. Ne ez a PÁKK!
    Nem csak ez roncsolta az idegeimet tegnap. Reggel kiderült hogy a fél fatárolót le kell rövidítenem mert szélesebb járda kell a ház és a tároló között. Már egy nap pluszba elment a sok vacakolások miatt. Azt hittem 3 nap alatt lezavarom cserepezés nélkül de már lehet 5 nap is lesz belőle. Épp csak annyi marad rajta hogy nem ültem itthon és lógattam a lábamat.
    Ma elvileg összeállítjuk a szerkezetet végre valahára és ha minden passzol akkor van egy halvány esély arra hogy egy hosszú nappal befejezzük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az elátkozott fatároló a felállítás napjára is tartogatott nekünk meglepetéseket amit át kellett alakítani. Végre felállt és be van lambériázva és lécezve is. Ma már csak egy cirka 2 órás munkám van rajta és utána Ha olyan idő lesz találkozunk a mekinél a kis családdal. Zabálunk egy nagyot és jövünk haza. Ha esni fog akkor pedig egyből jövök haza pihizni.
    Adrit tegnap elvitte az apja és holnap apósomék hozzák haza mert jönnek hozzánk látogatóba. Ez azt jelenti hogy vasárnapi pihenésemnek lőttek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megkegyelmezett az idő nekem. Addig amíg el nem végeztem azt a 2 órás melót nem esett de amikor összepakoltam már újra szakadt az eső. Már csak le kell cserepezni és kész vagyok. Nehéz szülés volt és mindenkinek van valami nyűge vele. Valaki azt nehezményezi hogy könnyen fel lehet rá mászni az utcáról és a betörőknek ez ideális és van akinek az nem tetszik hogy túl vastag anyagból készült. Ezekre nem tudok mit mondani. :F
    Mielőtt végeztem rácsörögtem szerelmemre és begurultak a kis családommal mekizni egyet. Onnan hazaérve még délután megszereltem egy újabb redőnyt így már csak egy rossz maradt. Azt is megjavítottam volna csak nem vett még rá gurtnit édesem.
    Ma templom után megyek apámhoz és onnan haza. Jönnek apósomék látogatóba. Gyerkőcök már nagyon be vannak zsongva hogy jö9nnek a papáék.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Reggel szokásos menetrend után mikor hazaértem nemsokára itt voltak apósomék. Semmi különös nem volt. Hoztak egy halom mihaszna vagy épp olyan dolgot amit amúgy itt is be tudunk szerezni, szóval felesleges volt cipelni. Mindig megjegyezzük hogy ez egy defektes generáció és mi ha megöregszünk ilyenek nem akarunk lenni. Erről ennyit.
    Ma táltosunkkal mennek édesemék tópartra mert Masnin tegnap lejárt a műszaki és talán csütörtökön fog műszakira kerülni. Addig kollégám verdájával járunk majd melózni. Egy tetőfelújítást fogunk megkezdeni. Pala le és szerkezet megerősítés után fólia-léc és cserép vissza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ez a hőség kiakaszt! A bontási munkáról ne is beszéljünk mert az aztán tényleg vacak. Egyik oldalnak nekiálltunk leszórni a palát és visszafóliázni. Ilyenkor már foglalkozni kell a szerkezettel is mert jelen esetben a vápát a régi szaki rossz helyre építette be. Most javítjuk ki mert beszívunk.
    Elvileg ma megy műszakira Masni. Remélem átcsúszik és két évig le lesz róla a gond. Táltosommal mentek szerelmemék amitől nagyon boldog volt az egész gyereksereg. Este még nekiálltam redőnyt szerelni de nem jártam sikerrel. Majd talán ma este.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éjszaka nagy vihar volt nálunk de én úgy aludtam mint a bunda és semmit nem hallottam belőle. Remélem sikeres volt a fóliázásunk mert bent laknak a házban ahol éppen a tetőt újítjuk fel. Majd meglátjuk reggel ha odaérünk.
    Tegnap hajnalban még redőnyt szereltem. Nem jutottam a végére mert a redőnyláb végén lévő műanyag ív eltörött ami belevezeti a sínbe a lamellákat és azt valamivel helyettesítenem kell mert így akadozik a működése. Még este megszereltem volna ha nem lettem volna olyan hulla fáradt. Ez a hőség totál kiakaszt!
    Tegnap műszakin volt Masni ahol meg is bukott szépen. Elöl angyalszem lámpa van amivel nem engedték át és a jobb első lengőkar szillent kopott. Most szervizbe van és várja ezek cseréjét. Ebből már a héten nem lesz semmi. Ma és holnap hű táltosommal mennek tópartra szerelmemék.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák