Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából befejeztük a szerkezetet de mára még megmaradt a vízcsendesítő rész. Azzal ma körbeérünk ha nem fog esni és esetleg még picit fóliázni is fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap áztunk egy "jót". Éreztem hogy ez bizony most nem jött jól mert azonnal vissza is estem. Az anciglit csináltuk de tetű lassan haladtunk vele. Még mára is maradt egy kis vacakolni való vele. Mai terv hogy körbeérjünk vele és a kilógást méretre vágjuk a cseppentőlemez tartó deszkával együtt. Már óvatosabb célokat kell kitűznöm mert visszaolvasva a tegnapi tervet a közelében sem jártunk. Közeleg az év vége és már kezdem is érezni.
    Ma szerelmemék mennek be Fehérvárra Adrival. Gyakszija lesz és előtte elmennek nadrágot venni édesemnek. Már 21 kilót fogyott fél év alatt és ezt le kell követni a ruhatárával is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre körbeértünk az aljával a tetőnek. Nagyon szarul voltam ezért még ez is csodaszámba megy. Ma nem dolgozunk mert emberemnek dolga van és bevallom nekem is kicsit fel kellene épülnöm. Képeket majd hétfő reggel készítünk mert olyan sötét lett hogy neki sem állt az emberem rögzíteni. Szaros 100m2 toldás de ezt a szívást! Úgy kellett elkészítenünk hogy majdan későbbiekben a régi tetőt ki lehessen bontani alóla.
    Azért ma le kellene vánszorognom táltiban kicserélni az aksit mert lemerült és kicsit meg kellene pucolgatnom a kartonozó gépemet amit kölcsönadtam és most tiszta kosz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap pihiztem. Mondjuk lementem a pincébe gépet pucolni és elmentem szerelmemmel vásárolni de azon felül nem sok mindent csináltam. Felhoztam töltőre tálti aksiját és ma visszaszerelem.
    Ma megyünk apámhoz. A szokásos menetrend. Nem maradunk sokáig és én lehet azt is maszkban teszem nehogy megfertőzzem bármivel az öreget.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapról szinte nincs mit lejegyeznem. Szokásosnak mondható reggeli menetrend apámnál és utána jöttünk haza. Megpróbáltam minél többet pihenni hogy mára legyen erőm dolgozni. Ha lennének mobil szűrőállomások tutira megnézetnénk már magunkat hogy koronásak vagyunk e, de így marad a munka és a távolságtartás amennyire lehet. Estére Boldi is belázasodott. Ma marad itthon ő is. Neki vége az oviévnek.
    Ma lécezni fogunk. Nem állítom hogy végzünk körbe de megpróbáljuk a lehetetlent.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem nagyon tudok kikeveredni ebből a betegségből bármi legyen is az. Itthon még elvagyok de terhelés hatására azonnal elfogy az erőm. Vánszorgunk a munkában is. Lécezéssel egyik oldallal végeztünk és belefogtunk a kontyba. Készült pár kép a szerkezetről.
    1
    2
    3
    4
    5
    Most ilyenek lettek.
    Remélem ma körbeérünk a lécezéssel mert holnap be kellene nyomni körbe a bádogozást hogy csütörtökön tudjunk cserepezni. Bármi változhat még ha ilyen acélos tempóban haladunk. Idén még ezt befejezzük és max. tárgyalni fogok csak elmenni és gépeket pucolgatok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából körbeértünk a lécezéssel de mára maradt még egy 2 órás meló. Utána állunk neki a bádogozásnak. Jó volna azzal körbeérni de nem sok esélyt látok rá. Holnap körbeérünk azzal is és állunk neki a cserepezésnek.
    Úgy látom még hétfő-kedd rámegy erre a munkára és akkor lezárjuk az évet.
    Ma megy szerelmem fodrászhoz. Már pár hónappal ezelőtt bejelentkezett hogy karácsonyra rendben legyen a frizurája.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a lécezést és kis szerencsével körbeértünk a csatornával is. Ma még egy kis szegélyezés van hátra de elsődleges a cserép felrakása lesz. Remélem fel tudjuk szórni mind a 100m2 alapcserepet és akkor holnap már vághatjuk is.
    Mónikám fodrásznál volt. Jól megkopasztották de én így szeretem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztem a maradék bádogozást és nekiálltunk a cserepezésnek. A két oldalát beraktuk és ma még benyomjuk a kontyot. Utána nekiállunk a bevágásoknak. Sajnos nem fogunk végezni majd csak kedd körül. Ez van. Már nagyon az év végét járjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap felszórtuk a maradék egész cserepet és nekiálltunk a vágásnak . Nem sokra jutottunk mert korábban eljöttünk. Előző nap tovább voltunk és azt lecsúsztuk. A hétvégén nem dolgozunk. Még hétfő-kedd munka és utána már csak jövőre dolgozunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentem szerelmemmel vásárolni. Meg kellett tapogatnom a Lidl.-ben az akkus gépeket. Rájöttem hogy nekem felesleges pénzkidobás lenne bármelyiket is megvenni mert mindegyikből van márkásabb. Még dél körül elmentem Adrival karácsonyfát venni. Szokásosnak mondható 2méter körüli Normannt vettünk. Gyakorlatilag az első fát amit megláttunk elhoztuk.
    Ma reggel szokásos papázós-misés vasárnap lesz.
    Ma vagyunk az én szerelmemmel 177 hónaposak. Kimondani rengeteg de átélni szinte csak pár pillanat volt. Ugyanannyira imádom őt mint az elején! Kezdünk karácsonyi hangulatba kerülni. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szokásos vasárnapi forgatókönyv szerint zajlott. Közösen mentünk be Fehérvárra és amíg én misén voltam a gyerekek papáztak. Hazaérve megjavítottam Katica ágyát és ha már ott voltam összepakoltunk szerelmemmel. Ez már a karácsonyi készülődés eleje. Mónikám takarítgat gyerekek pedig folyamatosan szétpakolnak.
    Remélem ma és holnap végzünk itt és ezzel lezáródik az év. Ehhez az kell hogy ma minden vágást befejezzünk és a kúpozáshoz is hozzákezdjünk. Holnap kúpozás befejezése és egy tetőkibúvó beépítése a terv lezárásként.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a cserépvágást és egy élt le is kúpoztunk. Mára maradt még egy él és a gerinc kúpozása. Még a kéményszegélyt is fel kell varázsolni és a régi tetőbe be kell valahogy varázsolni egy tetőkibúvót a kémény alá. Ez lesz a legnagyobb szívás.
    Ezek után lezárjuk az évet. 2 nap és itt is van karácsony. Hamar elrohant ez az év is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy lazább nappal befejeztük a tetőt és az évet is. Ezeket a képeket én készítettem:
    1
    2
    3
    4
    5
    ÁÁÁ. Ezek sem lettek jobbak. :( Még a régi tetőbe beaplikáltunk egy tetőkibúvót a kémény alá/mellé hogy ki tudjon menni a kéményseprő ellenőrizni . Az emberem kiporszívózta Röfit és ma reggel le fogom mosni mert nagyjából 1 éve nem volt lecsutakolva szegény paripám.
    Ilyenkor karácsony előtt mindig viszünk tartós élelmiszert az egyház kérésére de most a járvány miatt arra kértek minden hívőt hogy a környezetében lévő szegény családon segítsen. Szerelmem emlékezett hogy a facebookon gyűjtöttek egy szegény családnak akik 2 gyereket nevelnek és az egyiknek agyműtétje volt. Felvette velük a kapcsolatot és még hétfőn bement venni a két kislánynak játékokat karácsonyra + tartós élelmiszereket. Tegnap átadta. Nagyon örültek neki és meghatódtak hogy így idegenként segítettünk picit. Ha megteheti, mindenki segítsen ahogy tud mert adni jó. :U
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap szinte semmi nem történt. Reggel elmentünk szerelmemmel boltba és lemostuk Röfit. Amíg én kívülről pucoltam addig az én Mónikám belülről letörölgette.
    Ma végre itt van karácsony! Már alig lehet bírni a gyerekekkel. :DDD
    Valamikor ebég után fa díszítés és délután ajándékbontás.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap minden a karácsonyról szólt. Még reggel elsétáltunk kéz a kézben szerelmemmel a pékhez. Ez nagyjából oda vissza egy 4-5km.-es andalgás volt. Közben kicsit együtt lehettem az én Mónikámmal aki teljesen lemerült idegileg karácsonyra. Gyerkőcök alig várták hogy már ebéd után legyen és végre felhozzam a fát hogy fel tudják díszíteni. Többi képekben.
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    És a végére mi...
    A gyerekek örültek, bár azok az ajándékok amiket utoljára kértek a Jézuskától azok már nem kerültek bele a listába. Szerelmem mindent megtett hogy mindenki megkapja azt amire vágyott.
    Ma délelőtt megyünk apámhoz és viszünk neki ellátmányt. Egy kis karácsonyi halászlé és káposzta.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt elmentünk apámhoz látogatóba. Gyerekekkel nehezen lehetett bírni de elvoltunk másfél órát ott. Itthon folytatódott a játék. Boldi játékai a sztárok. Hotweels autópálya-markoló és kukásautó. Katica Barbie mentőautója is még játékban van és Sári zenélő paripája is. Még jó hogy ennyi hangszennyező játékot kaptak.
    Ma mamához megyünk látogatóba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap meglátogattuk szerelmem anyukájáékat. gyerekek nagyon örültek neki, és mi is jól éreztük magunkat. Addig zabáltam amíg totál tele nem lettem és még nem is tudtam mindent megkóstolni. Kaptak ruhákat és szerelmem bátyjától játékokat.
    ma misére megyek és addig a kis család apámnál ellesz. Bevásárolunk az öregnek és mekizünk egyet. Szerintem januárra totál gurulni fogok. ;] :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szokásos vasárnapi menetrend volt. Én beültem misére míg a családocskám elment apámhoz. Utána odamentem én is. Érdekes hogy az egyház úgy érezte meg kell szólalnia a "család az család" ellen. Elég politikai íze lett így a szentenciának. Ha ez a választások előtt lett volna akkor már csak a végére oda kellett volna böknie a papnak hogy :-Tudjátok kire kell szavazni...
    Ma tárgyalni megyek. 2 helyre biztosan de lehet hogy 3 helyre kell mennem. Január elejére megpróbálok valami gyors munkát összeszedni mert jó volna ha mielőbb pénz állna a házhoz. Van egy pár napos munka amivel kezdünk de az után is tudnom kell hová megyünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap korán indultam hogy ne végezzek túl későn a tárgyalásokkal. Elmentem megnézni egy teraszt egy átzsindelyezést és egy nyári konyha építést. Elautóztam 140km.-t Csillaggal. Majdnem dél volt mire hazaértem.
    Délután nekiálltam a festésnek. Lecsiszoltuk az előszoba/közlekedőt és bemélyalapozoztuk. A közelekedőt, a wc.-t a fürdőt és a konyhát akarjuk kifesteni. Legalább kicsit mozgok a sok zabálás után.
    Ez a mai terv és remélem sikerül elvégezni. Ha nem akkor holnap folyt.köv.
    Ha végzünk akkor holnap éves gépkarbentartás. Le kell szerelnem minden körfűrészről a lapot és meg kell látogatnom az élezőt.+ favésők+2 pár gyalukést is vinnem kell hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kifestettük azokat a helységeket amiket lejegyeztem. Még jó hogy előző nap nekiálltunk mert nem igazán végeztem volna időben.
    Még délután nekitolatott volt kollégám Röfinek és összetörte a bal hátsó lámpáját. Nem 9is mi lennénk ha ez nem történt volna meg. Már túl eseménytelen volt az életünk. Amint pirkad le kell mennem leragasztani a lyukat mert be fog ázni a hű fegyverhordozóm. Momentán esik az eső.
    Ma szerszámkarbantartás. Egész évben gyűjtögetem az élezni valókat és tegnap lebeszéltem a sráccal aki élez hogy viszem neki az adag cuccot holnap. Mennem kell Pestre Adriért és hazafele beugrok hozzá a motyóval.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Rohadt hulla vagyok mert éjjel 1-kor tudtam csak elaludni de 4.-kor már kelni kellett mert hamarosan indulok Adriért Pestre.
    Tegnap pár gépet tudtam csak rendbe rakni mert nagyjából mindegyiket szerelnem is kellett nem csak tisztítani. Még holnapra és szombatra maradt pár tisztítandó gép. Inkább arra összpontosítottam hogy minden élezni való dolgot összeszedjek és leszereljek. Ma hazafelé beugrok sráchoz és leadom nála a cuccot. Remélem szerdáig végez mert akkor kezdünk és igencsak meglennék lőve a szerszámzatom nélkül.
    Hazaérve biztosan aludni fogok egy nagyot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mielőtt leültem írni valamit az elmúlt évről átolvastam a tavalyit. Akár át is másolhatnám ide az egészet de azért változtak dolgok.
    Munkában kezd kialakulni egy kör akinek dolgozok amiből az egyik fontos pillér kiesett. Egy rakás pénzzel tartozik és én nem vagyok hajlandó zsebből szponzorálni az ő munkáit. Szerencsére nagy nehezen megindultak a saját munkáim is amikből remélem idén több lesz és nem kell csak egy két nagy vállalkozónak dolgozni. Amíg egy kollégával dolgoztam ő intézte egy részét a munkának és ő volt a kapcsolattartó ami azzal is járt hogy nekem 1 telefonszámom sem maradt munkaügyben. Lassan de biztosan elkezdtem kiépíteni egy új kört. Lett egy fix emberem akit fizetek rendesen és a sarcát is rendezem az állam felé. Sok az ellenőrzés és ezzel nem jó játszani.
    Családban semmi új dolog nem történt velünk. Szerelmem még mindig az egésznek az alapja. Ő rendez mindenkit és mindenkire odafigyel hogy rendben legyünk. Gyerekek kiidegelik teljesen de még kitart. Ő az aki őrzi és táplálja a családi tüzet. Óriási köszönet jár neki ezért! Megpróbálom támogatni ebben de csak olyan dolgokban tudok hogy könnyebb legyen a sora. Lett egy "új" autónk amit imád és teljesen rendben van. Amikor megvettünk sajnos sokat kellett rá költeni de már megbízható a kicsike. Lett új tűzhely mert a régi már egy rom volt. A konyhában szorosabbá vált közte és Adri között a kötelék. Elkezdte a cukrász szaktechnikumot és imád sütögetni. Szívből örülök annak hogy van olyan életcélja ami kézzelfogható.
    Katica nagyon jó tanuló de néha noszogatni kell mert lusta. Imádja Boldit és viszont is dúl a szerelem. Szinte második anyukája ő.
    Sárinak még tart a hisztikorszaka. (elolvastam és tavaly ugyanezt jegyeztem le) :DDD Ezzel mondjuk csak minket ajándékoz meg mert az oviban minden rendben van vele.
    Boldinak nem kell szerencsére még műtétre mennie. Egyre csibészebb kisfiú akit az oviban minden hülyeségre megtanítanak a csoporttársai. Imád oviba járni pedig ettől nagyon féltünk. Csak délelőtt járhat még és ez szerintünk nem is fog változni.
    és végül mi. A szerelem lángja változatlanul ég bennem az én Mónikám iránt. Már rég el kellett volna múlnia de érthetetlen módon még mindig tart. Ő a mindenem aki kitart mellettem ha rossz dolog is történik velünk. Ebből idén is akadt pár. Ő a legfőbb támaszom és sajnálom hogy nem mindig tudom kimutatni mennyire szeretem őt és a gyerekeket. :B
    Idén remélem a munka kitart és ki is fizetik. Ha szerelmem hozzájut az örökségéhez akkor lehet belevágunk egy közös ház vásárlásába hitellel. Majd a sors elrendezi hogy alakuljon az évünk.
    Szép évet kívánok mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt gépkarbantartás ahol végre végigértem a gépeimen. Inkább csak tisztogatni kellett őket mert az utolsó hetekben rengeteg vizet kaptak és csak úgy ragadt rájuk a kosz és a fűrészpor.
    Délután bementünk apámhoz mert reggel telefonált hogy nincs internet a gépén. Mielőtt odaértünk volna megoldotta egy mobilnet USB.-kulcs kihúzás újra bedugással. Nagyon aktív az öreg. Mindent elolvas és mindent megnéz ami országunkba és a világban zajlik.
    Sári már itthon levert egy hisztit induláskor majd apámtól induláskor is. Neki kutya kell! Persze! Még egy kutya hiányzik ide a lakásba. ;]
    Mára nem sok tervem van. Közösen megyünk vásárolni szerelmemmel. Lehet lemossuk Csillagot mert már iszonyat retkes. Érdekes hogy átlag havi 800km.-t teszünk bele úgy hogy nem is az a helybenközlekedős autónk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Éves statisztika magamnak.

    O- 134
    I- 2
    OI-59
    M- 4

    V- 275
    Ö- 121
    . - 736
    C- 244
    L- 367
    K- 3

    2 600

    Nem ejtettem szót a pandémiáról mert szerencsére minket nem érintett a vírus. Munka folyamatosan volt és vagy átestünk rajta vagy nem kaptuk el. Nálam ez nem nagyon derül ki mert minden évben ősztől-tavasz végéig légúti betegségeim vannak. Hol jobban köhögök hol kevésbé. :F Szerelmem amúgy is itthon van GYOD.-on ezért ebből a szempontból is szerencsénk volt mert nem kellett az itthon tanulásnál a munkahelyén cigánykodnia.

    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel ketten mentünk szerelmemmel vásárolni mert le akartuk mosni Csillagot. Rettenetesen koszos volt már szegényke. Az utolsó jó időket kihasználjuk hátha beáll a durva fagy és akkor nem lehet majd kocsit mosni.
    Még délután sétáltunk egy nagyot kéz a kézben a pékhez. Jól esett egy kis mozgás kettesben az én kacsámmal. Már 22 kiló felett jár a fogyókúrában. Ez már nem is az tulajdonképpen mert teljesen átállt a szénhidrát és cukormentes életre. Olajban sem süt magának húst hanem párol (ehhez nem értek. lehet más a szakkifejezés) Csak csirkemell és semmi disznó. Szóval már nem írhatom ide mint rég hogy szerelmes gombócom. Beállt havi 1-1,5kiló mínuszra.
    Ma megyek reggeli misére egyedül. Utána apámhoz. Mivel Sári olyan hisztiket ver le reggeli indulásnál és a papánál is ezért most kicsit átszervezzük ezeket a látogatásokat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egyedül mentem apámhoz és misére. Így hogy nem voltak ott a gyerekek jobban tudtunk beszélgetni amit az utóbbi időben nem tudtunk megtenni. Hazaérve már semmi érdekes nem történt velünk.
    Ma reggel közösen megyünk az isibe és az oviba. Közben telefonálok az élezőnek hogy sikerült e végeznie, ha igen akkor kettesben elmegyünk szerelmemmel a cuccért. Hazafelé beugrunk a krémcukiba és a kocsiban "randizunk" egyet.
    Ma és holnap még pihenünk hogy az emberemnek meglegyen a 2 hét regeneráció és utána vágunk csak neki az ez évi robotnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap felsétáltam Katival az isibe és onnan átgyalogoltam az ovihoz mert szerelmem a két legkisebbet ott tette le. Majd onnan mentünk is el az élezőhöz a cuccaimért. Szerencsére végzett velük így nem kell azon izgulnom hogy lesz e gépem megkezdeni az évet.
    Ovinál észrevettem hogy Csillagnak kiégett az egyik tompított fényszorója. Hazafelé vettünk izzót bele és itthon megnéztem videót hogy kell kicserélni. Szerencsére nem volt olyan nehéz dolgom de hiába vettem a megvétele óta nem működő apró helyzetjelző izzót annak a kicseréléséhez ki kellett volna szerelni a lámpatestet ami egy horror. Marad úgy....
    Összeszereltem a gépeket és ma visszapakolok a kocsiba. Jó lesz ha már nekiállunk dolgozni mert hiányzik a munka.
    Ma délelőtt árajánlatot gyártok és leadom azokat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt számoltam ki a megnézett munkákat és adtam le árajánlatokat. A zsindelyezés meg is van. Rá kellett lépni a gázra mert az egyik munkám amit év elején kellene csinálni elúszott. Szó szerint mert az alap eliszaposodott és nem lehetett beönteni betonnal. Új alapozási terv= csúszás. A saját kis munkáimat kell valahogy mozgósítani hogy legyen hová menni dolgozni azon a 4-6 héten amit jósoltak. Ma biztosan megyünk melléképület tetőt készíteni. Ez jövő hét elején készül majd el és utána Siófokra fogunk visszatérni a padlást leszigetelni és egy rakodós részt kialakítani. Ha sikerül a tárgyalás akkor ezek után mennénk egy nyári konyhát készíteni és egy teraszt majd a végére marad a zsindelyezés. Jó hogy ami egyik pillanatban fix az a következőben már vagy törlődik vagy későbbre kerül. :F
    Tegnap a mai munkakezdésre koncentráltam. Visszapakoltam azokat a szerszámokat Röfibe amik mára kellenek. Még a lézert magammal viszem és remélem nem felejtettem ki semmit. Ha valami fontosabb lenne ami reggel kiderül akkor szerelmem odahozza nekünk mert jönnek be Adrival Fehérvárra. Ma van az én Boldizsárom névnapja és kap valami apróságot a nagylány pedig ruhákat vesz magának a karácsonyi pénzéből.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre megkezdtük az évet. Nem mondom hogy nem volt nehéz de el kell kezdeni valahol. Egy öreg melléképületre készítünk tetőt és egy rakás lambériával próbáljuk majd vonzóvá tenni. Lefurkáltuk az egyik oldalon a talpszelement és oszlopokat állítottunk rá. Ma az a terv hogy elfogyasszuk az anyagot és összeírjuk mi kell még ahhoz hogy be tudjuk fejezni. Szerencsére 1 fatelep nyitva van itt helyben.
    Tegnap volt Boldizsárunk névnapja. Mivel most a tűzoltó Sam korszakban vagyunk egy kis mentőcsónakot kapott. Arany szíve. Megzabálom ahogy örült. 2x is fürdött hogy lepróbálhassa a csónakot. ;] :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a szelemenezést és felraktunk 3db. szarufát is. Ma befejezzük a szarufázást és ha még jut rá idő kialakítjuk az alját is a szerkezetnek. Majd alakul.
    Sajnos az egyik munka amit megnéztem egyelőre csúszik. Fogy a munka de remélem az utolsó pillanatban majd lesz még valami.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni de mivel szakadt a hó-havaseső így nem pakoltuk a ki a gépeimet. Emberemet kifizettem és elvittem az állomásra és onnan elmentem apámhoz. Még reggel beugrottam a dokijához vérvételes beutalóért. Állítottak a gyógyszerein és azt ellenőrzik hogy rendben van e. 2 hetente vérvétel.
    Ma reggel viszem Röfit olajcserére és elvileg onnan mentem volna fogászatra a bennmaradt gyökeret kivésetni, de a fogorvos elvágta az ujját és ezért nem vállalta. Áttette 30.-ra a műtétet. Mondjuk ettől nem szomorodtam el nagyon.
    Ma leszedjük a karácsonyfát is és befejeződik az ünnep.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elvittem Röfit olajcserére mert már rég le kellett volna cserélni. Mobil olajat tettek bele . Mivel verőfényes napsütés volt ezért Csillag ajtókárpitját leszedtem jobb egybe mert a teteje elállt. Amikor múltkor szervizben volt és javították az ablakemelőt a kárpit belső felén lévő műanyag bakot elengedte a ragasztó amibe a "bolha" van. Próbáltam visszaragasztani pillanatragasztóval de teljesen eredménytelenül. Akinek van bármi ötlete pontos ragasztó típussal priviben jelezze.
    Van egy dolog amit fontosnak tartok lejegyezni a későbbiekben meg tudjam mutatni gyermekeimnek.
    Szerelmemet mind a 4 gyermek nyírja idegileg. Sári az állandó hisztivel, Boldi is némi hiszti+ akaratosság, Katica néha beduzzog de még ő az aki a legtöbbször enged és szenvedő alannyá válik Sárival szemben. És itt van Adri akinek valami probléma van a fejében. Folyamatosan fogyókúrás kajákat eszik csak és a kezdeti 45kilóról már csak 39. Vittük pszichológushoz emiatt aki 7 alkalom után megállapította hogy semmi baja csak ennie kellene. Majd elnövi. Most a nagylány újra bejelentette hogy járnia kellene. Persze szerelmem leállította. Ilyenkor az én Mónikám sírdogál egyet és megpróbál tovább lépni. Már lassan nincs olyan nap hogy ne sírna valamelyik gyerek miatt. :( Segíteni nem tudok neki mert verni nem akarom őket. Irigylem a mai fiatalok problémáit. Az én koromban ha nem ettem volna anyám levág 2 hatalmas fülest és letilt a haverokról. De mondjuk eszembe nem jutott volna nem enni amikor még a szöget is megettem volna olyan éhes voltam állandóan a sok focitól és rohangálástól.
    Ma apámhoz megyünk reggel amíg én misén vagyok unokázik . Már várjuk Sári reggeli előadását anya hagy mosassa át újra a könnycsatornáit. Fa leszedése mára csúszott át.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész simán ment apámnál a látogatás. Semmi hiszti nem volt Sári részéről. Mise után kicsit még beszélgettem apámmal és jöttünk is haza. Itthon ebéd után leszedték szerelmemék a fát én levagdaltam akkorára hogy kiférjen az ablakon. Árajánlatot adtam le egy kisebb munkára amire még nem jött válasz. vasárnap megyek egy tetőjavítást megnézni mise után.
    Ma folytatjuk a melléképület tetőjét és remélem nem lesz hóesés ami akadályozna minket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fagyos idő volt egész nap de legalább nem volt sár és sütött a nap. Elkészültünk ezzel az óriási tetőszerkezettel és a csúcsfalakat bebordáztuk a lambériának. Ma reggel kapunk fóliát és utána belécezzük. Némi lambériázásnak is nekiállunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap lefóliáztunk és beléceztünk. Kicsit lambériáztunk is de hamar elszaladt a nap. Ma nem megyünk mert emberem újra nekifut a kreszvizsgának. Remélem most nagyobb sikerrel jár mint először. Ez azt is jelenti hogy a mai nap helyett szombaton megyünk dolgozni.
    Hogy így alakult a nap ezért jutott egy kis énidőnkre szerelmemmel. Kettesben bemegyünk vásárolni és nézelődni Fehérvárra. Ez picit leszedálja a fejét a kéz a kézben sétálgatás. Valszeg ósenbe fogunk menni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel felkísértük a gyerekeket oviba és isibe majd elmentünk Fehérvárra nézelődni. Nagy csalódás volt az ósen hogy mennyire le volt pusztulva. Az ami volt az meg drága volt. Azért alapélelmiszereket bevásároltunk de semmi több. Hazafelé kávéztunk egyet és ennyi.
    Délután már semmi nem volt. Az emberem ismét megbukott kreszvizsgán. :(
    Ma csak lambériázni fogunk. Megpróbáljuk kész közeli állapotba hozni ezt a tetőt amin dolgozgatunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon kellemetlen volt az a velőig hatoló hideg szél. Lambériáztuk az oldalát a falaknak körben. Ma fogjuk reményeim szerint befejezni ezt a kis tetőt. Még egy oldal lambizás és az oldalszegés van hátra. Majd a csatornát felcsavarozzuk és kész. Ezen nem mi készítjük a fedést mert cserepes lemez lesz amit mi nem tudunk és nem is akarunk felrakni. Mindennel előkészülünk de semmi több. Mintha enyhült volna a szél ami nekünk jó hír.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól megszoktam már a hideget. Amikor ki kell szállni a meleg autóból akkor kicsit rossz de utána pár perccel már semmi gond.
    Tegnap nagyjából befejeztük a melléképületet és ma kezdjük a ház ragalja lambériázását. Remélem hétfőn végzünk vele és kedden tovább tudunk lépni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a hideg ellenére egész jól haladtunk. Két oldalán megcsináltuk a háton a ragalját és jöttünk is haza. Inkább nem álltunk meg ebédelni és fél kettőig voltunk csak.
    Ma elvileg pihenőnap lenne de mise után apámnál egy kis csevegés lesz majd azután megyek megnézni egy tetőjavítást. Hazaérve eszek és 1-kor megyek egy komplett új tetőépítést megnézni. Ezzel nagyjából ki is lesz a napom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt:

    Tegnap a mise után elmentem apámhoz kicsit beszélgetni és leadtam az ellátmányt neki. Utána elmentem megnézni egy tetőjavítást. A tulaj szerint csak pár négyzetméter fóliát felejtettek ki, szerintem meg elszarták az egészet. Az ország másik végéből bíztak meg "szakikat" akik majdnem negyed áron megcsinálták. Idézve a tulajdonost: lehet hogy nem lett tökéletes de legalább olcsó volt.
    Miután rávilágítottam jó pár hibára a "lehet hogy nem lett tökéletes" megfogalmazás is túl erősnek hatott még számukra is. Mondtam hogy ennek a javítása nem abban az árkategóriában fog megtörténni mint amiben az első nekifutásra készült. Az összes cserepet le kell szednünk, az egész lécezést fel kell bontanunk, egy normális páraáteresztő és szélzáró fóliával lefóliázni, majd a rendes légrés kialakítása után lezárva a szegélycserepek mellett hogy ne tudjanak befészkelni bárhol a héjazat alá akár a varjak is, visszacserepezzük. Természetesen új szegést is kell csinálnunk mert a srácoknak nem sikerült. Ez lesz abból hogy csak pár négyzetméter fóliát kellene pótolni. Nyilván nekem már akkor gyanús volt. Ennyit az olcsó munkáról... :(((
    Ebéd után egy másik tetőt néztem meg ahol a tervező sok dolgot nem igazán vet figyelembe. Elsődleges szempont az hogy a régi tetőt egy részen azért emelnék meg hogy lakóteret lehessen kialakítani, de a lépcsőnél pont nincs emelés tehát max egy létrán lenne megközelíthető a lakrész. Ma újratervezés indul. Semmi csak a szokásos hogy majd az ács kitalálja menet közben és megoldja. Csak így nem tudok árajánlatot adni.
    Ma Boldizsárunkat viszi szerelmem szívkontrollra Nelli nénihez. tele a nacija a kis kukacosnak és anyán is a szokásos rettegés lett úrrá már tegnap. Amíg én a délutáni tárgyaláson voltam addig ők lementek hógolyózni.
    Nekünk be kellene fejezni a lambériázást és könnyes búcsút venni. Holnaptól elvileg Siófokra járunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel úgy döntöttem hogy túl hideg van a munkához. Nem akartam hogy megfázzunk és emiatt ne tudjunk pár napig dolgozni.
    Elmentem inkább Boldival én is kontrollra. Igaz nem mehettem be de legalább közelben voltam. Sajnos nem jó hírek vannak. Nagy a meszesedés a homograftban és a nyomásértékek is romlottak. Valszeg a márciusi GOKI. kontrollon már a műtéti időpontot fogják neki keresni. Szerencsére addigra talán/remélem túl leszünk ezen a pandémián és szerelmem rendesen tud járni fel a GOKi.-ba a kis kukacoshoz.
    Azt beszéltük az én Mónikámmal hogy túl kell esnünk a műtéten mert mire isibe megy teljesen fel kell épülnie és megerősödnie újra. Ehhez most le kell tudni a műtétet. Nyilván nem tapsikolunk örömünkben de nincs mire várni. 2 évet jósoltak a homograftnak amiből 4,5 év lett.
    Ma remélhetőleg befejezzük a lambériázást és elhurcolkodunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre befejeztünk minden munkálatot az unokatesómnál. A rom melléképületre is készítettünk tetőt amin cserepes lemez lesz. ilyen lett hátsó rész.
    Ma Siófokra megyünk padláson járófelületet készíteni és szigetelni.
    Ma van a hófórdulonk az én szerelmemmel. Sokadik... Imádom őt!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk a padlásszigetelés előkészületeinek amik a takarításból és a fóliázásból álltak. Nagy szívás volt de ma már állhatunk neki a járórész építésének.
    Egész nap az emberem morgását hallgattam. Korábbi vonattal kellett jönnie és épp leszokóban van a dohányzásról ezért a minden is fáj neki.
    Ma ünnepeljük az én Boldizsárom szülinapját! Holnap lesz 5 éves de mivel holnap elmegy Adri az apukájához ezért ma tartjuk a kis házi ünnepet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szépen haladgatunk a padlás járófelületének készítésével a szigeteléssel együtt. Úgy néz ki csak annyit szigetelünk le amennyit befedünk a többit a tulajdonos készíti el. valahogy így készül
    Ma a felső részt befejezzük és következik az alsó rész.
    Ma Boldizsárunk 5 éves. Tegnap délután volt egy kis tortázás.1
    2
    3
    4
    Katica azért nem szerepel a képeken mert duzzogott. Barátnője is átjöhetett volna ha elpakolnak a szobájukban, de nem tették meg. 1 hetük volt rá de nem sikerült a rendrakás. Majd legközelebb...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma pihenünk. Reggel autómosás lesz és röfiben lámpacsere. Csillag eszméletlenül mocskos.
    Délután 2 tárgyalás és apámnál látogatás családostól.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi nem úgy alakult ahogy elterveztük. Kicseréltem volna a hátsó lámpát Röfin ha nem egy 4 ajtósra valót hozott volna rá volt kollégám. Most intézem az 5 ajtósét rá. Elmentünk volna közösen apámhoz és onnan én tárgyalni de szerelmem idegállapotba került ezért ők maradtak és csak én mentem. Mivel 3 helyre mentem ezért el is szaladt az idő rendesen. Ennyit mondjuk nem bírtak volna ki apámnál a rosszaságok és édesem.
    Ma reggel mise és ha minden igaz együtt megyünk . Nyilván a többiek papáznak. Nem kiabálom el mert ez változhat. Délutánra nincs terv. A tegnapi munkához készítenem kell árajánlatot és leadni azt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy csendes nap volt. Reggel családostól mentünk apámhoz. Én beültem misére papa meg unokázott egyet.
    Egy pillanatra délután úgy nézett ki hogy Boldi és Sári is lebetegszik de ez még nem biztos.
    Ma folytatjuk a padlást és holnap be kell fejeznünk. Már várnak minket teraszt építeni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a padláson végeztünk minden olyan dologgal amivel megbíztak. Megépítettük a járófelületet és lefóliáztunk mindenhol. Ma még egy zárást készítünk lambériából és OSB.-böl és elbúcsúzunk. Holnap már mennünk kell egy teraszt készíteni.
    Reggel korábban indulok mert apámnál fel kell raknom 2 vasbakot erre a kis munkára mert nem érjük el normálisan és létráról nem lehet jó munkát végezni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elvégeztünk Siófokon és átvittük az állványt Sukoróra. Ma már ott készítünk teraszt. Később is indulok mert 8-kor nyit a fatelep és én fogom tetőcsomin felhordani a fát mert nem sok kell. Addig emberem gyalul és fest.
    Sári és Boldi kicsit lebetegedett ezért a héten itthon maradnak. Anya nagyon örül neki. Már most kiidegeli a két rosszaság.
    Elvileg ma jön a területi képviselőm a Bramactól mert új rendszermesteri szerződésem lesz. Sietnie kell mert negyed 4-ig leszek csak. Vinnem kell apámat háziorvoshoz mert fáj neki a mellkasa és a háta. Nem javul és kifárad ha megy 10 métert. Lehet megint a sürgősségin köt ki az öreg. :(
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák