Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mise után bementem apámhoz kicsit beszélgetni. Gyerkőcök és munka volt a téma. Hazaérve reggeli után lementem a pincébe összerakodni. Már ráfért mert nem lehetett mozdulni sem. Előkészítettem a leendő polchosszabbításom helyét hogy majd ha hazahozom az anyagot csak össze keljen csavarozni azt.
    Délután lemostuk és kiporszívóztuk az autókat. Most szép kívül belül mindkettő paripa.
    Ma hidro és gyógyped Boldinak a tóparton.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem dolgozok mert vigyáznom kell Boldira. Szerelmem fodrászhoz megy ezért a mai nap csak róla fog szólni. Nagyon megérdemli már annyit tesz értünk. Ledobjuk a gyerekeket az oviban majd irány Fehérvár. Veszünk cipőt neki és bemegyünk szemüveget csináltatni. amióta együtt élünk ilyen nap nem volt még és remélem sokszor lesz alkalmunk rá hogy ilyet tartsunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elszaladt ez a tegnapi nap. Reggel az ovi után indultunk is Fehérvárra. Először bementünk tömítést venni a szegbelövő szelepéhez és utána mentünk cipőt venni szerelmemnek. Szerencsére kaptunk olyat ami tetszett is neki. Onnan átmentünk szemüveget készíttetni a Vision Expressbe. Jövő hét péntekre lesz kész neki. Hazaérve volt egy kis időnk még fodrász előtt ezért főzött. A fodrásznál jól megkopasztották hogy sokáig ne legyen gond a hajával. Délután egyedül mentem a lányokért az oviba mert Boldi elaludt. Szuper kis nap volt. Megérdemelte a kacsám minden pillanatát.
    Ma ismét meló.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy vápát javítottam ahol a "mester" nem volt a helyzet magaslatán. Érdekes látni hogy olyanok is belefognak tetőkészítésbe akiknek semmi rálátása nincs a dolgokra. Majd lesz valami felkiáltással nekifognak. És lesz is valami. Mást kell hívni hogy kijavítsa amit ő összetöketlenkedik.
    Ma valami bádogot kell javítanom ha minden igaz.
    édesemék mennek ringatóra Anita és Hédi nénihez.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kartonoztunk, és valszeg ma is oda megyünk. Sok munkánk van félbe hagyva ezért bármikor máshová irányíthatnak minket.
    Édesemék ringatón voltak és ma Eszter nénihez mennek mozgásfejlesztésre.
    Tegnap beszéltem egy kőműves sráccal aki ott dolgozik ahová tetőfelújításra adtunk be árat anyagostól. Pala le- szerkezet megerősítése- normális szélzáró fólia fel- előírás szerinti légrés kialakítása -lécezés- Bramac cserép fel. Bádogozás. Most tudtam meg hogy 2 kilóval adtak olcsóbb ajánlatot, de sok minden nem volt benne ami nekünk bele tartozott volna. Egy moslék fóliát építettek be ami árban kb. negyede amit mi számoltunk és a szerkezetet sem erősítették meg.B kategóriás betoncserép, nem egyengettek semmit csak összeszórták. Most van olyan hely ahol a csatorna mellé folyik a tetőről a víz. Ennyi! Amikor elmentünk a munkát felmérni hiába mondtunk el mindent hogy mit és miből fogunk építeni, a másik 2 kilóval olcsóbb volt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ismét kartonoztunk és mára is ez várható. Persze biztosra nem lehet menni hogy itt leszünk. Költöznének de messze vagyunk még attól hogy kész legyen.
    Édesemék Eszter néninél voltak. Boldi nagyon ügyes és egyre bátrabb.
    Holnap polcot építek a pincében. Már ott van minden anyag hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen eseménytelenül telnek a napjaim. Megint kartonoztunk és lassan de biztosan elfogy.
    Édesemék itthon takarítottak. Persze a lányoknak eszük ágában nem volt segíteni szerelmemnek.
    Ma mise után bemegyek apámhoz kicsit és jövök haza. Itthon valamikor még délelőtt lemegyek összecsavarozni a polcomat.
    Megpróbálunk pár családi fotót készíteni de nem biztos hogy menni fog.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Reggeli mise után mentem apámhoz pár szót beszélgetni. Utána még délelőtt összecsavaroztam a polcomat a pincében. Hirtelen sok hely lett a kacatjaimnak. Délután próbáltam pár családi képet készíteni de Ez lett belőle. Kati duzzog és Sári széttrollkodta. Ilyen a családi idill nálunk. Egy értékelhetőbb kép.-Sári persze sárkányjelmezben...
    Ma Pestre mennek hallásvizsgálatra szerelmem és Boldi. Logopédus kérte hogy méressük be a fülét hogy ha esetleg valami probléma van akkor úgy tudják alakítani a fejlesztést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit visszaaludtam ezért most elég kómás vagyok. Tegnap nem jártak sikerrel édesemék. Boldinak ki kellett tisztíttatni a fülét és kiderült hogy nincs rendben neki ami miatt nem lehet a vizsgálatot elvégezni. Új időpont dec.10. Szinte majdnem kizártnak tartom hogy egészséges lesz mert akkor már javában benne leszünk a télben és a megfázás miatt is fals eredményt hozna a vizsgálat.
    Ma Sári nem megy oviba mert betaknyosodott. Ő ráragasztotta Boldira, és ez tavaszig így fog menni.
    Mi kartonoztunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy változás volt a munkámban. Akinek dolgoztam meg akarta változtatni a megállapodásunkat aminek a hatására otthagytam őt. Már hetek óta nyűglődtünk és semmitérő munkákat végeztünk amivel nem tudtunk rendesen termelni. Ő azt mondta hagyjam otthon a gyereket és leveszi a pénzt. Én ebbe nem mentem bele és elváltak útjaink. Még befejeztem a szakadó esőben annak a tetőnek a hátra lévő élének a cserépvágását ami elmaradt és lekúpoztam. A többit majd megoldják ahogy akarják. Telefonáltam párat és úgy néz ki már jövő héten lesz másik meló. Most hogy futtatják az építőipart nem kell félni hogy éhen halunk. A szakemberhiány miatt pedig megalkudnunk sem kell.
    Édesemék tőparton voltak Edina néninél. Szépen dolgozott a kis cicaborsónk. Ma pihenőnap van nekik. Sárit viszi orvoshoz. Én gépeket fogok takarítani amik tegnap eláztak és szerelmemnek segítek a konyhában rendet rakni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elfoglaltam magamat itthon. Elmosogattam és a gépeimet ráncba szedtem amik eláztak kedden. Nem szeretném ha az én hanyagságom miatt mennének tönkre. Elugrottam egy munkát megnézni amiből lehet lesz valami. Oda még majd holnap reggel vissza kell ugranom egyeztetni. Elmentünk orvoshoz Sárival és Boldival. Enyhe megfázás de semmi komoly. Az oviban már pusztít a köhögéses lázas nyavalya.
    Ma tópartra megyünk ringatóra mindannyian. Rég voltam foglalkozáson és jó lesz picit kikapcsolódni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunk eseménytelen volt. Délelőtt elmentünk ringatóra amit a rossz gyerekek széttrollkodtak. Így ebben a formában teljesen felesleges már. Meg fog szűnni jövő hónapban mert már nem lesz rá támogatás.
    Ma reggel elszaladok tárgyalni egy pici kis tető ügyében. Ha megegyezünk akkor gyorsba össze szedem az anyagot hozzá és holnap összerakom a vázát. Majd alakul.
    Délután a lányokra vigyázok mert oviban továbbképzés van és szerelmemék mennek Eszter nénihez.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma végre kicsit dolgozok! :DD Sikerült megegyezni egy pici tetőre aminek a szerkezetét fogom összedobni. Remélem az időjárás nem cseszik ki velem.
    Tegnap reggel itt voltam tárgyalni majd elmentem édesékkel de mi a lányokkal apámnál kiszálltunk amíg ő tópartozott Boldival. Hazafelé jött velünk szemben egy teherautó amiről lepottyant 2 nagytestű gázpalack. Az egyik lerombolta előttünk pár száz méterre egy kocsi bal elejét és a másik majdnem nekünk csapódott. :Y Hajszál híja volt. Az isteni gondviselés vigyázott ránk. Becsapódott volna a pattogó palack a szélvédőn akkor egyikünk tutira ott marad. Móri srác fészbuk posztja az esetről akit elkapott az első palack.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt dolgoztam egy kicsit. Összedobtam a szerkezetét a tetőnek és holnap befóliázom és bedeszkázom. Délután pihiztem. Ma mise után bemegyek apámhoz kicsit beszélgetni. Úgy néz ki jövő héttől lesz már meló. Egy terasztetőt kell megcsinálnunk. Azutánra is vannak kilátásba munkák de még nem kiabálom el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem sok minden történt velünk. Vagyis vettem egy fúrógépet. :DDD Nekem nem szabad itthon lenni mert akkor csak a pénzt költöm.
    Ma dolgoznom kellene de szakad az eső. Ha ez lesz akkor viszont elmegyek szerelmemékkel tópartra. Hidró Szandra nénivel és gyógyped. Anita nénivel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem úgy alakultak a dolgok ahogy terveztük. Kati lebetegedett ezért édesemék mentek a tópartra én pedig vittem orvoshoz a kis betegünket. 1 körül értek haza szerelmemék és akkor meg már szakadt az eső ezért nem mentem dolgozni. Idén elég volt az ázásból. Ma már viszont muszáj lesz csinálnom valamit mert nagyon elhúzódik ez a falatnyi tető.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt elmentem befejezni a kis tetőt annyira hogy csak a lemezfedés maradjon. Természetesen szarrá áztam. :( Siettem mert délután el szerettem volna menni Boldival én is logora. Épp csak befejeztem de elértem édeseméket. Jó volt a foglalkozás de számomra bizonyossá vált hogy itt, ahol a legbátrabb beszédben is még fényévekre van attól hogy olyan szinten kommunikáljon ami mindenki számára érthető. Ma szünnap.
    Sajnos nekem sem indul be az a terasztető még amit nagyon várok. Ma kipakolok a kocsiból és megszárítgatom a gépeimet amik tegnap eláztak. Elvileg ma hozza a GLS az "új" fúrógépemet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megjött a fúrógépem. Szép állapotban van pedig már 18 éves. Ez egy alig használt Metabo sbe2000. Ezentúl ezzel fogok fúrkálni melóban. Egy áttételes Makitát vált le amin nincs ütvefúró fokozat. Elég idétlen volt hogy a cserépfúráshoz külön kellett gépet a kocsiban tartanom. Kipakoltam táltiból mert minden cuccom vizes lett még tegnapelőtti munkában. Úgy néz ki csak hétfőn tudunk kezdeni ezért lesz ideje mindennek megszáradni.
    Ma korán indulunk mert megyünk a ped.szakszolgálathoz papírokat intézni, majd onnan ringatóra. Hazaérve még kicsit szerelek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Idegőrlően lassan mennek ezek a napok el. Lefoglalom magamat azzal hogy Szerelmemékkel járok tópartra, de nekem nem ez az életben a feladatom. Miközben fogyatkozik a spórolt pénzünk sorba jönnek az apró ám de bosszantó mínuszok. A fúrógép amit vettem pár fúrás után valami elpukkant benne. Ma szétszedem de nem sok esélyt látok rá hogy meg tudom javítani. Ez benne van a pakliban de ilyenkor történik velem meg. Ha jön a szar akkor ömlik rendesen. Nem akarok nagyon panaszkodni de a sors kicsit már besegíthetne nekünk. :F
    Édesem megpróbál nyugodt maradni és a kis cicaborsónk apróbb előrelépéseinek örülni de én megőrülök itthon. Már szépen mondja hogy apa, de az anyát nem használja. Egy egy szótag van még amit mond de nagyon szerény a szókincse.
    Ma ismét tópart Eszter nénivel. Tegnap sikerült a papírt elintézni a ped.szakszolgálatnál. Fél év alatt jutottunk el ide (talán egy e-mailnak köszönhetően amit édesem írt nekik) Ezek a malmok lassan őrölnek.
    Felvettük az ügyintézés után szerelmem új szemüvegét is. Most legalább élesen lát. Ringatón karácsonyfa díszt készítettünk, de a rossz gyerekek ismét széttrollkodták a foglalkozást. Boldi retteg tőlük. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most szívem szerint lejegyezném hogy már csak kettőt kell aludni ahhoz hogy dolgozhassak, de tegnap az a hír érkezett hogy lebetegedett a srác aki a munkát rendezi ezért veszélybe került a hétfői kezdés. Azért reménykedem hogy meggyógyul és neki tudunk látni a melónak. Ha mégsem így lenne akkor megyek édesemékkel a fehérvári szívkontrollra Boldival. Készültünk egy aprósággal Nelli néninek az odafigyeléséért.[kép]
    Tegnap takarítottunk és utána Eszter néninél voltunk. Boldi erősített...[kép] :D
    Ma pakolgatunk és folytatjuk a takarítást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel bealudtunk ezért már nem kapcsoltam be a gépet, később meg nem volt kedvem naplót írni. Tulajdonképpen nincs is mit lejegyeznem. A családocskámban jó a hangulat. Nincs feszültség attól hogy most épp nem dolgozok. Az én szerelmem kifejezetten örül neki hogy kicsit velük vagyok, mert ha újra dolgozni tudok akkor kevesebb idő jut rájuk. Mondanom se kell hogy nem tudunk ma kezdeni, és eljutottam arra a szintre hogy elkezdek más lehetőség után telefonálgatni mert nem ülhetek ölbe tett kézzel hogy végre mikor tudunk indulni. Ma délután 5-ig várok, de utána lépek más irányba.
    Öröm az ürömben hogy édesemékkel mehetek szívkontrollra ide a fehérvári kórházba Nelli nénihez.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mozgalmas napunk volt. Reggel ovi után irány a fehérvári kórház gyermekszív osztálya ahol megnézték Boldi szívecskéjét. Szerencsére nincs rosszabbodás. Nem jók, de stabilan hozza azokat az értékeket 2 éve amivel lehet élni és nem igényel beavatkozást. Ezek után átmentünk Anita nénihez gyógypedre a tópartra. Egész ügyes volt Boldi. Utána hazafelé leadtuk az útiköltséges papírt az OEP-nél. 3 hónapot nem fizetnek ki valamilyen rejtélyes ok miatt. Lehet kell a pénz egy újabb stadionra. :(((
    Már régóta kattogott centrizés közben a mosógépünk és tegnap egy nagy csattanás is volt. Szétszedtem és kiderült hogy elkopott ez a nagyon drága alkatrész ami a dobot köti össze a tengellyel. Előkerült a szigszalag és bőven betekerve a tengelyt újra használható állapotba hoztam a gépet de azért megpróbáljuk beszerezni ezt a kis drágaságot a helyi mosógép szerelőtől. 30 év alatt elkophatott ez a vacak. Egyébként elég könnyű volt szétszerelni ezt a részt.
    Ólomléptekkel haladunk abba az irányba hogy nekikezdjünk végre valahára a terasztetőnek. Már kínomban nevetek az egészen. Közben egy másik terasztető is befutott amit kedden mindenképpen el kell kezdenünk, ha szerdán vissza is térünk ide amit még el sem kezdtünk. És persze szakad az eső... :(((
    Ma reggel ovi után Sárit visszük a sebészetre mert teljesen begennyesedett az egyik ujja a köröm alatt. Ezt dokinak látnia kell mert nem akarom hogy eszkalálódjon a helyet. Onnan mosógépszerelő és délután Boldit visszük vissza dokihoz. Tegnap estére szerelmem betegedett le. Ha ömlik a szar akkor ömlik rendesen. Általában ez karácsony előtt van így.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy volt hogy ma nem írok naplót mert úgysem lesz mit lejegyeznem, de végre történik valami velünk. Nem akarom elkiabálni de elvileg holnaptól dolgozunk. Ma kiviszik az anyagot és nekiállunk. Úgy vártam már ezt a pillanatot mint gyerekek a karácsonyt. Ma bepakolok táltosomba minden szükséges gépet hogy holnap reggel már ne keljen ezzel foglalkozni.
    Sebészet nem volt tegnap így Sári ujjával nem sok minden történt. Vettünk Tetránt rá és kamilláztuk. Ha most reggelre nem javul akkor irány a doki. Mosógép szerelő nem volt ott ezért megrendeltem azt a vacakot netről. Amilyen szerencsénk van pont karácsonykor esik szét és legyen itt a pótalkatrész kéznél. Valaki hobbiból bélyeget gyűjt vagy horgászik, én a mosógépünket szerelem.
    Szerelmemék délután Edina néninél voltak logopédia/beszédindítón. Állítólag nagyon ügyes volt a kincsem. Az "SZ" és a "T" betűt gyakorolták. Azt mesélte az Edina hogy volt nála egy 4 éves kislány aki még annyit se szólt mint Boldi és másfél év után tökéletesen beszélt. Ő is valami szindrómás volt csak nem emlékszik rá milyen. Azt is mondta hogy nagyjából 1 év után volt ezen a szinten mint most Boldi. Ha nem is fél év múlva, de egy év múlva beszélni fog a cicaborsónk akkor nagyon örülni fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma végre dolgozok! :)) ÓÓÓ de boldog vagyok! Meg kell nyomnom karácsony előtt hogy egy kis pénz álljon a házhoz és ne érezzem feleslegesnek magamat.
    Tegnap reggelre szebb lett Sári ujja de azért elvittük a sebészetre. Vicces volt hogy du. 4-ig rendelnek de 10 után nem vesznek fel beteget. Telefonáltak párat és átküldtek minket az ambuláns sebészetre. Egy kedves doki nézte meg és látta el. Tulajdonképpen nincs teendőnk vele mert magától le fog esni a körme szegénynek. Már nem gennyedzik (valszeg a kamilla és a Tetrán tette a dolgát) ezért nagyon nem is volt mit kipucolnia. Kapott egy csini kötést rá ami egészen estig ki is bírta rajta. Arany szíve...
    Ma irány az ovi neki mert jön a Mikulás. Szerelmeméknek ringatón lesz Mikulás. Mondjuk Boldit még csak a csoki része érdekli az eseménynek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap már dolgoztunk. Annyira örültem ennek hogy alig akartam abba hagyni. Negyed 6-ig toltuk bár már nem sok mindent láttunk. Bontottunk és építettünk is. A szerkezet nagyjából össze ált és ma már lambériázunk. Kaptunk kölcsönbe egy aksis DW. szegbelövőt is. Kipróbálom hogy milyen de valszeg maradok a levegősnél. Már a kocsiban van a kompresszor és a belövő is egy rakás szeggel. Az időjárás is tűrhető volt.
    Gyerekek nagyon örültek a mikulásnak. Volt oviban is és a tóparton is. Boldi kicsit meg volt szeppenve tőle. Ma Eszter nénihez mennek mozgásfejlesztésre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szar volt az éjszakánk mert Boldi este beütötte a lábát és fél éjszaka sírt. Én rosszul aludtam de szerelmem sehogy. :(
    Eljött az az idő hogy reggel amikor kipattan a szemem hallgatózok hogy esik e az eső és ha igen (mint pl. most) amint bekapcsolom a gépet azonnal a radarképet nézem meddig tarthat még. Úgy néz ki elvonul és utána száraz időnk lesz. Reménykedem. Sietnünk kell mert keddre el kellene készülni szinte zsindelyezésre.
    Tegnap lambériáztunk és OSB.-t szórtuk fel. Vettem egy tűszegezőt a belső lambériázáshoz. Régóta vágytam rá csak eddig nem volt kompresszorom. Ma egész nap azzal fogunk dolgozni. Ilyenkor azért szerelmem "nagyon" örül hogy csak költöm a pénzt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldi lába gyógyulgat de járni még nem tud rajta. Semmi külső nyom nincs mégis fáj neki.
    Tegnap szerencsére hamar elállt az eső és tudtunk dolgozni. Lambériáztunk. Vettem egy levegős tűszegezőt és azzal nyomtuk. Nagyon szuper kis eszköz és nem tudom hogy tudtunk eddig enélkül meglenni. ;]
    Ma szokásos menetrend. Reggeli mise után beugrok apámhoz beszélgetni. Utána jövök haza a kis családomhoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Kicsit meg vagyok fázva ezért leginkább feküdtem és punnyadtam. Ma remélem azért segít az időjárás rajtunk és nem fog esni az eső. Sok mindent tervezek hogy elvégzünk. Be kell az oldalfalat lambériázni, minden bádogot fel kell ütni és még a 2 tetőablakig fel is akarok zsindelyezni.
    Édesemék mennek Anita nénihez gyógypedre. Tegnap a lányok szobájában leszanált minden olyan játékot amivel már nem játszanak. Ez már a karácsonyi előkészület.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztünk amit tudtunk a munkánkba és mára ígérték az ablakokat. Bele kell kezdenünk egy másik melóba mert így egyeztünk meg a sráccal aki a munkát adja. Fel kell itt is állítani a szerkezetet és lelambériázni, majd utána visszajöhetünk ide ezt befejezni. Ez azért nem annyira jó mert addig se itt se ott nem lesz pénz. Majd alakulnak a dolgok. Az a legfontosabb hogy van munka.
    Édesemék Anita néniztek tegnap Boldival. Ma Edina nénihez mennek logora. Lassan már el elejt egy két rövidebb szót. Nem tisztán de azért ki lehet venni mit mondott. Egyelőre még csak itthon beszél és ahogy kilépünk megkukul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Talán kezdek kilábalni a megfázásomból. Tegnap is elég vacakul voltam és nem is úgy haladtunk az új melóval ahogy szerettem volna. Mondjuk elég sok időt elvacakoltunk az anyag odaszállításával és a megbeszéléssel. Úgy számoltam hogy 2 nap alatt felállítjuk a szerkezetet és lelambériázzuk, de ez tovább fog tartani. Ha minden jól megy talán ma kész leszünk a szerkezettel és holnapra marad a lambériázás.
    Boldi egyáltalán nem volt együttműködő kedvében logon. Ma szabadnaposak. Elvileg ma megérkezik minden karácsonyi aji. Évek óta netről rendel meg mindent szerelmem mert így a legkényelmesebb.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jó időnk volt és ezért haladtunk is a szerkezettel. Nagyjából el is készültünk de mára maradt még 2 könyökfa. Ha azt is betettük akkor lelambériázzuk és lefóliázzuk. Remélem ez délnél tovább nem tart be mert át kellene menni a másik helyre folytatni a tetőt. Hétvégére nagy havat mondanak és legalább az egyiket be kellene fejezni addigra. Erre a legnagyobb eséllyel az első terasztető pályázik. Ráadásul az magasan is van ezért macerásabb oda felmenni hóban.
    Ajándékok nagy része megjött. Elvileg ma jön a többi és akkor letudtuk a karácsonyt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap 2 után végeztünk az egyik helyen a szerkezettel és a lambériázással miután átmentünk a másik helyre és ott is lambériáztunk kicsit. Ma ezt a melót be kell fejezni mert jön a hóesés. Két tetőablakot kell beépíteni és lezsindelyezni kb. 14m2-t. Ha mégsem végeznénk akkor (eret vágok magamon) vasárnap mise után kiszaladok és befejezem.
    Édesemék tóparton voltak. Az utolsó ringatót tartották meg. Eddig volt eu.-s támogatás és szépen megszűnik. Próbálnak majd forrást találni találni hogy folytathassák de szerintem nem sok esély van rá. Valamelyik stadionhoz kell majd a lóvé. Talán épp a fehérvári hokicsarnokhoz. Szerelmem vitt egy egy szál virágot Hédi néninek és Anitának. Apró kis köszönet tőlünk. Még egy ember gondolta így a többiek elhúztak balfenéken.
    Ma Eszter nénivel ez évi utolsó mozgásfejlesztés. Virág neki is jár egész éves munkájáért.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma ilyen kis ráérősen vagyunk. Tegnap iszonyat hajtásban végeztem csak 5-re. Már tök sötét volt és a telefonommal világítottam meg a munkaterületet. Kellett is sietni mert sajnos megjött az ígért hóesés. Kukim kivan! A másik helyen úgy hagytuk ott a terasztetőt hogy le tudjuk majd tolni róla a havat de nem szeretem ezt. Gyerekek persze örülnek neki.
    Ma pihenőnapom van. Kell is a sok stressz után egy kis lazítás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap pihiztem egyet. Elég vacakul voltam és nem mentem le a kis családommal havazni. A gyerekek viszont nagyon jól érezték magukat. Készítettek képeket is. 1
    2
    3
    És a szokásos troll képek...
    Sáritroll
    Sáritroll rev 2.
    Adritroll
    Ilyen hangulatban telnek a napjaink. Ma megyek misére és utána meglátogatom apámat. Hazafelé felveszem szerelmeméket és elmegyünk boltba. Utána pakolgatunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap úgy zajlott le a reggel ahogyan szokott. Kivéve azt hogy misén nem volt orgona. Most vagy nem működött vagy nem jött meg a működtetője. A padfűtés is elég gyéren ment ezért majdnem odafagyott a seggem. Utána apámnál felengedtem a fagyból.
    Lementünk délelőtt a családdal kicsit havazni de a minősége elég vacak már. Sajnos délután rossz hír érkezett. Adri nagymamája meghalt. Rákos volt és kórházba került. Sok áttét miatt menthetetlennek bizonyult. :( Ez egy szomorú karácsony lesz az apjáéknál. Ilyenkor átfut az agyamon ki van hozzám a legközelebb akit a kaszás elragadhat. És ha Boldizsáromat nem számolom ide akinél kiemelt esély van akkor apám áll ehhez legközelebb. Minden héten meglátogatom és dumálunk egyet a hétről hogy mi történt velünk. Nem akarom egyedül hagyni mert szerintem ezzel is gyorsítanám az elmenetelét. Jó ha fontosnak érzi magát. Majd karácsonykor megyünk a gyerekekkel látogatóba. Nagyon csípik egymást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel majdnem beszívtam táltosommal. Totálisan befagytak az ajtózárak! Na nem maga a zárszerkezet hanem a rudazat ami elfordítja a "pöcköt". Sikeresen tönkretettem egy kulcsot mire be tudtam hatolni a járgányomba. Egyedül a csomagtartó nyílt ki és megpróbáltam volna bemászni annyira hogy elérjem a hátsó ajtónyitót, de az egyes részen a gyerekülés, a kettes részen meg a kompresszor figyel. Este ki is szedtem a gyerekülést ha esetleg ma sem nyílna az ajtó. Ezek után egy órán keresztül takarítottam a tetőről a havat hogy egyáltalán el tudjunk kezdeni dolgozni. Úgy terveztem hogy szerda estére befejezem ezt a kis munkát de lassan rá kell döbbennem hogy ebből akár simán csütörtök is lehet. :((( Eszem megáll!
    Szerelmemék tóparton voltak. Minden olyan konduktornak aki ez évben foglalkozik utoljára Boldival valami kis apróságot vitt. A doktor úrnak aki betolt ide bennünket egy kulcstartót készítettünk amibe bele volt gravírozva a neve és az hogy #boldidoktorbácsijavagyok. Nagyon örült neki. Ma Edina néni kap és a recepciósok. Idén utolsó tóparti látogatása lesz a mi kis cicaborsónknak ezért jár nekik is valami kis apró figyelmesség. :B
    Én bádogozni fogok és körbeszegni a tetőt. Elő kellene készítenem a terepet a holnapi zsindelyezésre. Majd alakul hogy haladok. Havaznom már nem kell szerencsére.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a bádogozással elég rendesen szívtunk. Sajnos horganyzott csatorna volt amit megmunkálni boldogságos. El is vágta a kezemet az a drágalátos lemez. Feltettem a csatornát-cseppentőt-oromszegélyt és nekiálltam inkább zsindelyezni. Ma majd befejezem a zsindelyezés után a maradék lemezelést. A tetejére egy speciális átsellőző rendszert kell építenem amitől már most kihullik a hajam. Szerintem azzal fogom a legtöbb időt eltolni. :( Igyekeznünk kell mert ma be akarom fejezni az egészet és a karácsonyra összpontosítani.
    Tegnap majdnem nem mentek el szerelmemék tópartra mert Masni úgy gondolta hogy neki túl hideg van és nem indul el. Megjárták gyalog az ovit a gyerekekkel és mikor visszaértek akkor meg elindult. Szóval mindenkinek megvolt a köszönetaji és Edina néninél nagyon ügyesen dolgozott Boldi. Az év letudva tóparton.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész időben végeztünk. Igazából a legtöbb tökölés azzal ment el hogy egy agyrém átszellőzős dobozt készítsünk fentre. első lépés
    második lépés
    Ilyen lett
    Valami ilyesmi sikerült
    Sajnos az előző terasztetőről nincs kép. Ezeket is Imrus telefonjával készítettük és elég gyatra a minősége.
    Ma szerszámkarbantartást tervezek. Tegnap ajikat becsomizta szerelmem amíg Boldi aludt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit téliszünetesen vagyunk. Nem kelünk olyan korán mert értelmetlen. Tegnap reggel elvittük a gyerekeket oviba de nem Masnival mert nem indult el, hanem táltosommal. Hazaérve a vásárlásból persze elsőre beindult. Ki érti ezt? Ma már nincs ovi se ezért csak Adri megy suliba. Neki is ez az utolsó napja.
    Tegnap kicsi gépkarbantartást rendeztem. Szegbelövőm dobtárában van egy emelőszerkezet hogy a különböző méretű szegek feje mindig ugyanott fusson. Ezt kellett megjavítanom mert csak a 90-es szeg állásban volt és rengeteg 45-ös szeget ütök vele be. Megjavítottam még a szalagcsiszolóm kábelét és a lefújópisztolyom csöve eltörött és azt is kifúrtam-kiperemeztem és összeragasztottam. Amit elfelejtettem: megolajozni a nem oly rég vásárolt tűszegezőmet. Majd ma...
    Most nézi szerelmem hogy megjött a családi. Pfffff. Messze lesz még a csóró családoknak február eleje. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem megy nekem ez a későn kelés. Valahogy a reggeli teendőimet sem tudom úgy beosztani ha 6 után ébredünk fel. Jobb ez a kora hajnali ébredés és akkor jut idő mindenre.
    Tegnap délelőtt picit vacakoltam a szerszámaimmal és utána takarítottam. Fürdőt és a wc.-t kipucoltam és este közösen ráncba szedtük a gyerekszobát. Ma konyhában serénykedünk és a nagyszobában. Gyerekszobát még 24.-én biztosan újra össze kell pakolni mert a rosszaságok képtelenek rendet tartani.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel kicsit későn ébredtünk ezért már be sem kapcsoltam a gépet. Szombaton nem sok minden történt velünk. Vasárnap reggel szokásos mise után apámnál beszélgettünk kicsit és elmentem megnéztem 2 munkát. Az egyiket tudom kezdeni két ünnep között. ragalját lambériázunk egy elég hosszú távon.
    Tegnap a jó időben lementünk kicsit a játszóra. Képek később ha édesem átküldte nekem.
    Ma hajnalban édesemék még elmennek bevásárolni karácsonyra kajának valót és nekiállunk az ünnepi szertartásnak. Fa beállítása a talpba és fadíszítés. Később ajándékozás és boldogság.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy jó filmet néztem most hajnalban az RTL.-en. Ilyenkor karácsonykor kicsit mindig elszakadunk a napi gondoktól és élvezzük a pillanatot. Idén elég sok stressz volt az ünnepek előtt amiből nehezen tudtam átkeveredni az ünnepi hangulatba de az utolsó pillanatban megtörtént. A gyermekeim önfeledt, kirobbanó öröme az ajándékok bontogatása közben elfújja mindazt ami miatt esetleg letört voltam és együtt örültünk. Most én készítettem pár vacak képet.
    (a történeti hűséghez hozzátartozik hogy úgy kezdődött a fa díszítése hogy Sári eltörte a csúcsdíszt és Katica besértődött ezért 1 db. díszt sem tett fel a fára)

    Úgy döntöttem taktikát váltok és feltöltöm az összes képet amit készítettem tegnap a fotótáramba ahová eddig csak referenciáimat töltöttem fel. Így az összes jó és rossz képet mindenki megnézheti. - karácsony 2018
    Ezek vagyunk mi.
    Sajnos estére Boldi kicsit nyűgös lett. Le fog betegedni újra. Elég csúnyán köhög amit Sáritól kapott el. Ovis csoportban bárányhimlő járvány van. Kati és Sári be van oltva de Boldit még nem tudtuk leoltatni, szóval reméljük ez nem az. 2-3 hét lappangási ideje van a betegségnek ezért még az is lehet.
    Ma délben jön az apja Adriért. Az után már beférünk egy autóba és megyünk apámhoz látogatóba.
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elvitte délben az apja Adrit és utána elmentünk apámhoz. jó volt kicsit kiszabadulni itthonról. Gyerekek nagyon élvezték és apám is látta az unokákat kicsit. Kutyákat lefárasztották a lányok és mindenki boldog volt.
    Ma mamához megyünk látogatóba. Ez egyenlő a nagy zabálással! ÓÓÓÓ de várom már! ;]
    Még az ígért játszóteres kép 1
    2
    Szép karácsonyt mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap letudtuk anyósomékat is. ilyenkor nagy zabálások vannak és hozunk is haza kaját ezért azt ma nem is kell főznie szerelmemnek. Gyerekek örültek a sok háziállatnak is és a mamának is. Mi mindig meglepődünk hogy elég jól keresnek mindketten (anyós nyugdíj mellett nyomja) és a 4 unokát letudják egy tízesből. Érthetetlen... Na én nem ilyen nagyszülő szeretnék majd lenni.
    Ma dolgozunk mert a karácsonyi nagy zabálást le kell mozogni, már egy hete itthon vagyunk és kell a pénz is. Szóval most lenyomunk 3 napot és utána majd 2.-án megyünk újra. Ez mondjuk még változhat.
    Édesem a gyerekeket dokihoz viszi mert Sári és Boldi is köhög.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap jó volt kicsit dolgozni. Totál hulla lettem estére amin meg is lepődtem. Ennyire sokat ettem volna karácsonykor? Egy 30 méter hosszú ragalját lambériáztunk és többé kevésbé végeztünk is vele csak a végei maradtak hátra. Ma befejezzük és elöl még vannak a tetőn kutyaólak amiket ugyanúgy be kell verni.
    Gyerekekkel orvosnál volt szerelmem. Sima megfázás és nem kaptak rá semmit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma ráérősen vagyunk mert nem mentünk dolgozni. Akiknek besegítünk szünetelnek és ezért mi sem mentünk. Sajnos tegnap délelőtt elkergetett minket az eső szóval rövid napunk volt. A kollégák kevésbé bírják a vizet mint mi. Persze elállt az eső fél órán belül. Csak ennyit kellett volna várni de már mindegy.
    Ma szerintem kicserélem a 90ft-os alkatrészt a mosógépben. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sokáig eltököltem egy hsz.-al és így máris csúszásban vagyok. Tegnap megszereltem a mosógépet de amúgy semmi érdekes nem történt velünk.
    Ma reggel mise és pár percre beugrok apámhoz de utána rohanok Pestre Adriért. Ezzel nagyjából el is megy a délelőttöm. Délután majd valamit egerészünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól számoltam tegnap. Az egész délelőttöm elment azzal hogy elmentem Adriért. Mise után azért beugrottam apámhoz. Vittem neki almapálinkát amit úgy kaptam. Nem rég vittem neki birs pálinkát is. Kapom ezeket de egyáltalán nem iszok rövidet ezért az öregnek ajándékozom ő meg elszopogatja.
    Délután eseménytelen volt. Lányok már nagyon várták Adrit haza. Nagy volt az öröm mert laptopot kapott az apjától karira és azonnal birtokba vette a sok gyerek.
    Mára nem terveztem semmit.
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kora reggel kellene valami visszatekintőt írnom az elmúlt évre hogy majd nagypapa koromban tudjam mi is történt velünk.
    Családocskám: Szerelmünk töretlen az én Mónikámmal. Nem is emlékszem hogy lett volna komolyabb összezördülésünk 2018-ban. Mindent megbeszélünk és teljes szabad kezet kap a gyermeknevelésben. Ez idén sem fog változni. Szerencsére jelentősebb esemény nem volt a gyerkőcökkel. Boldinak az állapota stagnál de a fejlesztése gőzerővel folyik. Ebben az évben tanult meg járni és apró léptekben haladunk a beszéd terén. Szerencsére az evése megjavult. Mára már mindent eszik amit mi is.Sárink rossz mint az ördög és nem fél kimondani azt hogy nem szereti Boldit. Ő inkább az én vérem. Az ovit szereti és sajnos a hisztik megvannak még. Katicám egyre érzékenyebb és benne látjuk az igazi anyatípust. imádja a gyerekeket és azonnal teremt vadidegen helyen is kapcsolatot velük. Természetre tiszta szerelmem. Idén iskolába fog menni. Nagyon várja már hogy megkezdhesse tanulmányait. Adri már igazi nagylány. A suliban sok udvarlója van és egyre szemtelenebb az anyjával. Mindenen duzzog mint egy igazi tini. Most a legjobb barinőjével bulizott szilveszterkor. Oda kell rá figyelnünk nehogy elkallódjon és rossz társaságba kerüljön. Szeretném ha ebben az évben is ilyen nyugalom venne körül minket. Halvány remény van rá hogy Boldi megtanul beszélni olyan szinten hogy ne csak az anyukája értse meg. Reméljük a szívműtét ez után fog csak bekövetkezni.
    Munka: Ebben az évben elég döcögősen indultak a munkáink. Szinte nem panaszkodhatunk mert télen is akadt mit csinálni de sajnos valahogy a pénzek egyre kevésbé voltak elegendőek. Már egy ideje megvolt a súrlódás amiatt kollégámmal és nyár végére azt eredményezte hogy szétváltak útjaink. Ő egy másik céget alapított ahová Ukrán magyar kőműveseket felvéve zsaluzásba kezdett. Azóta is jól él belőle. Én belezuhantam egy légüres térbe ahol se ember se olyan munka amit egymagam tudnék végezni. Még keresem az utamat és kapcsolatokat építek. Felkaroltam a fiamat de az ő útja nem az építőiparban lesz. Remélem ebben az évben munka ügyben a szárnyai alá vesz a sors és elindulhatok a magam útján. Még az év elején tanfolyamokra jártunk és nyáron Bramac rendszermester lettem. Ezt az utat is folytatom. Idén is megyek továbbképzésre hogy ne vesszen el amit eddig elértem.
    Szép 2019-et kívánok mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma megyünk dolgozni és remélem az időjárás nem kavar be nekünk. Odakint mondjuk tomboló szélvihar van ami bizony nem lesz majd kellemes de remélem szélárnyékban leszünk. Lambériázást folytatjuk egy kis bádogozással fűszerezve.
    Tegnap semmi nem történt velünk. Adri hazatért a buliból ahol nagyon jól érezte magát. Nekünk egy épp olyan nap volt mint a többi.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák