Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt kiszabtam és a helyére rögzítettem 10 hosszú siftert. El is ment vele a délelőtt. Délutánra átmentem 3 lefolyócsövet beépíteni amik miatt nem kapták meg a lakatási engedélyt .
    Ma úgy volt hogy mise után sietek haza és elmegyünk állatkertbe de sajnos Csillag nem tért vissza hozzánk ezért csak ide megyünk le a térre egyet bicózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel Adri is eljött velem misére. Ártani nem árt neki. Utána nem mentünk be apámhoz hanem jöttünk is haza. Reggeli után elmentünk vásárolni szerelmemmel és még a délelőtt nekiálltam feltölteni a tetőfedő klubba a munkáimat. Bramac rendszermesterként kötelező a Bramacos munkákat feltölteni de ebben az évben még semmit nem töltöttem fel pedig volt pár munkám. Tulajdonképpen egy Terrán és egy Tondachon kívül csak azt raktam mindenhová. Most úgy néz ki utolértem magamat.
    Délután lementünk bicózni a gyerekekkel. Már akkor látszódott hogy Boldival nincs minden rendben és be is lázasodott. Éjszakára kapott Kataflam cseppet és hajnalban hányt is. Ma reggel irány a doki! Jó hogy holnap Pestre kell mennünk hagyatéki tárgyalásra. Vidám lesz beteg gyerekkel odaállítani. :(
    Ma egyedül folytatom a sifterezést mert az emberem írt hajnalban hogy hány és hasmenése van. Hurrá! Még valami?!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a kölökszarufák kivételével beszabtam és a helyére rögzítettem mindent. Elkezdett esni az eső ezért eljöttem. Ma kénytelenek vagyunk Röfivel menni a hagyatékira mert Csillagról kiderült hogy fel kell újítani a turbóját mert nincs meg a töltőnyomás. Talán a hét végére visszakapjuk. Már most látom hogy egy vagyonba lesz. Remélem mostanában ilyen nagy javítást nem kell majd eszközölni rajta. :(
    Boldi szerencsére jobban van. Torokgyulladása van a kis kukacosnak. Vidám utunk lesz ma az biztos. Adri kivételével minden gyerek velünk jön. Ő viszont megkezdi a cukrász tanulmányait.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap túlestünk a hagyatéki tárgyaláson. Nagy meglepetések nem voltak de ott kellett lenni. Nagyjából ezzel el is ment az egész napunk. Egyszerre értünk haza Adrival akinek nagyon tetszett az új suli! Örülünk neki hogy olyan dolgot fog tanulni ami nagyon tetszik neki és nem olyat amit kényszerből választott.
    Ma befejezzük a szerkezetet és nekiállunk a lambériázásnak. Ha minden jól megy holnap képek is lesznek.
    Csillagról még semmi hír. :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt befejeztük a szerkezetet. Pár képet készített az emberem. utca felől
    oldalról
    szemből
    szerkezet közelebbről
    Én ahogy az él levágása után csiszolok. :DDD
    Délután még lambériáztunk 2 oldalon is. Ma már fóliázunk és lécezünk, tehát térdig érő szél várható.
    Gyerekeknek megkezdődött a suli és az ovi. Boldi mivel beteg ezért ő nem mehet. Mindenki nagyon élvezte a közösséget. Szerelmem idegeinek is kellett ez a pár óra csendesebb idő. Jövő héttől amikor Boldizsárunk is beszokik lesz szabad 4 órácskája minden délelőtt magára. Szüksége is van rá mert nagyon le vannak lakva az idegei. Mindez majd újra offol valszeg októberben ha így emelkednek a betegek és a fertőzöttek száma.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kicsit lambériáztunk és fóliáztunk is . Persze a szél az fújt ami szinte magától értetődik ha fóliázunk. A hátsó oldalt le is léceztük és ma remélem még két oldalt elkészítünk. Majd alakul.
    Elvileg ma visszakapjuk Csillagot. Ha ez így lesz akkor vasárnap elmegyünk az állatkertbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fóliáztunk és léceztünk. Sajnos nem úgy haladtunk ahogy számítottam rá de ez már megszokott.
    Elvileg elkészült Csillag de még csippelni kell bármit is jelentsen ez. Állítólag rosszul volt csippelve azért tette vészmódba állandóan a motort. Ma megy a guru aki megoldja a dolgot. Ha minden jól megy délelőtt mehet érte szerelmem.
    Én dolgozok mert nagyon torlódik a munka és muszáj haladni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap annyira eljutottunk hogy az utolsó oldal is be van fóliázva és az egyharmada be is van lécezve. Majd hétfőn ráütjük a lécet is és neki állunk körbeverni a csatornát.
    Csillag nem készült el. Ment a csippelő de nem tudott mit kezdeni vele. Hétfőn hívja fel a szerelő a turbófelújítót. Mérgemben picit utánaolvastam ennek a dolognak és ha felújítás után nem hangolják gyári értékre a turbót akkor meg lehet cseszni az egészet mert nem fog működni rendesen. Vagy alul vagy túltölt. Na nálunk túltölt és használhatatlan. Komolyan kezd egy szappanoperává duzzadni a dolog. Vajon jövő héten elkészül?
    Mivel menni akarnak a gyerekek 2 autóval megyünk állatkertbe és nem várunk arra hogy mikor lesz kész Csillag.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentem misére Röfivel és apámnál bevártam a többieket. Kérte apám hogy menjenek a gyerekek mert hiányoznak neki. Onnan mentünk az állatkertbe. Mindenki jól érezte magát de amikor indultunk haza Sári levert egy hisztit ezzel bearanyozva a nap hátralévő részét.
    Délután megnéztem a kaotikus futamot és kiszámoltam a következő nagy munkám faanyag szükségletét.
    Ma befejezzük a lécezést és nekiállunk a csatorna felrakásának.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a lécezést és nekiálltunk felverni a csatornát. Két oldalon végeztünk is és mára már csak a másik kettő maradt. Szerintem délre végzünk és délután felcsavarozzuk a kúplécet és kicsapkodjuk a cserépsorokat holnapi cserepezésre.
    Tegnap megkezdődött Boldi ovihoz szoktatása. 11-12 között az udvaron. Ez lesz még ma és utána reggel 1 óra bent. Jövő héttől 4 órában fog járni Sárival közösen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap körbeértünk a csatornával és felütöttük a kúplécet is. Még kimérhettük volna a cserépsorokat de nem volt kedvem. Jöttünk haza mert reggel telefonált szerelmem hogy Masni leállt az ovinál és nem volt hajlandó újraindulni. Az hogy már a 2. autónk megy tönkre rövid időn belül teljesen érthetetlen. Nem akarok nagyon panaszkodni de olyan lejtmenetben vagyunk hetek óta aminek nem tudjuk az okát. Az autók mellett az én munkáimat amivel amúgy teljesen meg vannak elégedve a körbetartozás miatt nem fizetnek ki teljesen. Majd 1x valamikor. A szigeten a pajtát több mint egy hónapja nem fizették ki. A fele lóvé ott van még. Ennek a tetőnek is csak a harmadát adták oda de olyan jelek vannak hogy ezt sem tudják most fizetni. Mindeközben emberem van akit hetente fizetek és a családnak is élni kell valamiből erre még rájön egy két autóbedöglés ami nem kevés pénzbe kerül. Jövő héten GOKI kontroll amin lehet olyan eredmény lesz hogy azonnali műtét kell. A vírushelyzet miatt viszont be kellene költöznie szerelmemnek én pedig egyedül kellene vigyem a háztartást és a munkát is. Szóval még mehetünk lejjebb is... :(
    Engem is kifejezetten zavar, de szerelmemet teljesen felőröli idegileg. Hozzá jön még naponta minimum 1 Sári hiszti de lehet hogy inkább 2-3. Érthetetlen helyzet. :F
    Felhívtam a szerelőt és a turbófelújítást elcseszte a cég ahová vitték. Elvileg ma elkészül és holnap kész Csillag. Erre mondjuk már nagy összegben nem fogadnék.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Épp most veszett el amit eddig gépeltem ezért nincs kedvem hosszan írni már. Tegnap felszórtuk az egész cserepeket és ma az élek mellég vágjuk a darabokat.
    Boldi beszoktatása zökkenőmentesen zajlik.
    Masni acpumpája körül van valami gond mert a kulcs elfordításánál nincs meg a zümmögő hang.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap bevágtunk minden cserepet és mára már csak a kúpozás maradt. És persze Csillagot nem kaptuk vissza. Elvileg ma. ELVILEG! Állítólag az első felújításnál szorult a turbó középrésze és azért nem működött. Kíváncsian várjuk. :U
    Sári nyírja szerelmem idegeit, Boldi pedig szépen illeszkedik befelé az oviba. Ott is reggelizett már 2x is. Jövő héttől teljes 4 órában fog járni a kis kukacos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem akarom elkiabálni de Valami megmozdult amit fentről irányítanak! Kifizették a szigetet, elkészültem ezzel a tetővel aminek kifizették a 2/3-át és Csillag elkészült. :DD Mi jöhet még?
    Pár képet készített az emberem.
    1
    2
    3
    Ismét csodálatos képek születtek. ;]
    Ma megyünk apámhoz grillezni de előtte ránézek még Masnira 1x. Ha nem megy akkor el kell vontatnunk a szerelőhöz. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még reggel elgurultam Masnihoz megnézni mi lehet a baja. Kipihenten átgondolva mentem és nem csak úgy odaestem. Mivel kulcs elfordítása után nem hallani a zizegő hangot ezért vittem műszert kimérni egyáltalán oda ér e az áram az AC pumpához. És igen! volt áram ezért biztosra vehető volt hogy az ac pumpa szart be. Kiszereltem és elmentem a kedvenc autós boltunkba ahol 13-ért vettem egy cseredarabot. Mivel forrasztva volt és nem akartam bűzölögni itthon ezért apámhoz elvittük magunkkal. Amíg szerelmem sütögetett a grillen addig én átforrasztottam az új szivattyút. Miután hazaértünk elmentem Sárival aki addigra levert pár nagy hisztit és visszaépítettük. Láss csodát, pöcre indult az öreglány. Már este azzal ment szerelmem boltba.
    Ma mise után azonnal megyek Adriért Pestre. Végre kipróbálhatom hogy mit végeztek a szerelők Csillagon. Délután lehet lemegyünk még bicózni de ahhoz Sárinak jól kell viselkednie.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggelem úgy indult hogy a templomom ismét bezárt amiről nem tudtam és helyette a szent Imre templomba kellett mennem ahol fél órával később kezdődött a szertartás. Onnan rohantam Pestre Adriért. 140 tempomat odafelé és hazafelé is. Le kellett tesztelni rendesen működik e Csillag. 5,9L átlag lett klímával az oda vissza úton amikor hazaérve elfordítottam a kulcsot. Nem tudom ki hogy van vele de egy szerviz után el kell telni jó pár km.-nek hogy újra tudjak bízni az autóban. Péntek óta 300km.-t mentünk Csillaggal a felét pályán és egyelőre semmi anomália nem lépett fel. Hőfokok, fogyasztás, gyorsítás, lassítás, futómű, klíma, rendben. Legközelebb szerdán megy hidróra és szülőire vele a csapat, és csütörtökön GOKI kontroll Pesten édessel.
    Délután cukrászdába mentünk és hazafelé lemostuk és kitakarítottuk Csillagot. Ilyen koszos nálunk talán még soha nem volt.
    Ma egy kis faházikót készítek ami 4x4 méteres. Holnap végeznünk is kell vele mert szerdától indult egy nagy tető Siófokon.
    Ma kezdi az ovit a kis kukacosunk! 4 óra van neki előírva kötelezően erre az évre tehát ebéd után jön haza.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiláttunk egy kis szerszámtároló faházikónak. Ma végeznünk kellene de nem sok esélyt látok rá. Mondjuk csodák még vannak. Jutunk amíg jutunk és majd valamikor befejezzük.
    Boldi nagyon ügyes volt az első "egész" napján az oviban. Evett is szépen és sokat motorozott. Legalább erősödik a lába.
    Ma szerelmem fodrászhoz megy. Már régóta vár rá de előjegyzés van és most került sorra. Adri reggelente velem jön és kiteszem a sulinál. Nem fagyoskodik a buszmegállóban és biztos ülőhelye van Röfiben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük nagyjából a faházikót. Csatornát nem tettünk mert elfelejtették és szegélycserép sem volt elegendő. Most mennünk kell Siófokra egy új nagyobb méretű tetőt építeni. Pár hétig oda fogunk járni az biztos.
    Ma szerelmemék mennek hidróra és szülői lesz Adrinál. Mivel apám közel lakik az isihez ezért a gyerekeket ott lerakja édes és onnan átgyalogol az isibe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk az új tetőnek. Persze az anyag egy része volt csak lent ami majd később kell. Még délután jött le némi födémanyag de majd csak hétfőn tudunk igazán dolgozni rendesen. Addig csak szállingózik az anyag több tételben. Minden nap érkezik valami, és épp olyan dolgokat fogunk csinálni amihez van fánk.
    Szerelmeméknek szoros napjuk volt. Délelőtt még elment valahogy de délre mennie kellett a gyerekseregért oviba és isibe mert délután hidróra mentek Boldival, utána pedig szülői értekezlet Adrinál. Apámnál bevárták anyát a gyerekek és fél 8 körül értek haza. Boldi már nem bírta mert ez sok a szívecskéjének. Nagyon kifáradt az ovitól és úszástól.
    Ma GOKI kontroll! Meglátjuk mennyit változtak a nyomásértékek. Remélem stagnáltak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap továbbaraszoltunk a tetőépítéssel. Kis fafödémezés és oszlopoztunk egy keveset. Mára érkezik meg a 10x20-as gyalult gerenda és a 14x20-as ragasztott tartó mestergerenda. Nyögve nyelősen érkezik a faanyag és reggel arra riadtam fel hogy kevés lesz a 15x15-ös faanyag amiből a talpszelemen és a székállás készül.
    Tegnap a GOKI-ban nem jó híreket kaptunk. Nőtt a nyomásérték és a graft mellett már a billentyű és a saját szívecskéje is elkezdett meszesedni. Most valamikor kapunk időpontot CT.-re ami után összeül az orvosi konzílium a sebészekkel mikor kell majd műteni. Úgy vettük ki a szavaikból hogy ez valamikor a járványlecsengése utánra tehető majd. Addig 2 havonta Nelli nénihez ide Fehérvárra kontroll. :U
    Odafelé és hazafelé is 140-el tiport szerelmem Csillaggal. Úgy látom rákapott ő is az ízére. Még ő szólt meg hogy ne menjek ilyen gyorsan. ;] :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elkészítettük a látszó fafödémet. Ilyen lett
    Ma bontják a régi tetőt hogy a talpszelement rá tudjuk futtatni és egyben lefedni egy tetővel.
    Mi itthon leszünk. Megyünk be családostól Fehérvárra. Apámnál maradnak a gyerekek mi pedig elmegyünk szemüveget készíttetni szerelmemmel mert már nagyon leéltük ami van. Kicsit kettesben leszünk. már ráfér mert ez a hét eléggé megterhelő volt idegileg neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra az ofotértbe szerelmemmel. Mindkettőnknek szemüveget kellett készíttetni mert már elhasználódott ami van. Neki romlott a szeme és multifokális kell és nekem is már 5 éve multifokális kellett volna csak nagyon drága volt. Most valami nagyon akció lehetett mert kettőnk szemüvege megvolt 121e-ből.
    Gyerekek közben apámat boldogították.
    Ma úgy megyünk misére hogy a délelőttire ülök be Adrival de együtt megyünk és a gyerekekkel szerelmem apámnál bevár.
    Ma van a hófordulónk szerelmemmel! Csillió hónapja vagyunk együtt már az én kacsámmal. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt közösen mentünk be Fehérvárra. Én misére, többiek apámhoz. Hazafelé lemostuk Csillagot. Délután eszébe jutott szerelmemnek hogy kellene pár őszi cuccot venni a lányoknak és Boldinak ezért ők visszamentek vásárolni de én az ilyet idegileg nem bírom ezért maradtam.
    Ma nekilátunk a talpszelement körbe leszórni. Előtte csavarszárakat kell ragasztgatnunk hogy rögzíteni tudjuk a betonhoz rendesen. Már szombaton kiderült hogy tök feleslegesen dolgoztunk előre mert Az a szint amire a lábakat vágtuk magas lett. 2 téglasor még leugrott a régi tetőnél ezért az összes lábat vissza kell szedni és levágni belőle 15cm körülit. Pontosat majd a szintező mond. Hurrá! Lent voltunk már 3 napot amin nagyjából 1 napi munkát végeztünk el.
    Szép napot midnenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a régi ház födémszerkezetére ragasztottuk le a tőcsavarokat és arra rögzítettük le a talpszelemeneket. Ma az új részen fogunk dolgozni és megpróbálunk végre valahára eljutni a zéró pontra ami jelen esetben a talpszelemen kiszintezett tetejét jelenti. Persze a régi részen és az új részen nem vág majd egy vonalba a szelemensor ezért a 28°-os magasság számítással az új részen kintebb és lentebb lesz. Próbálnánk igyekezni de szinte esélytelen addig a dinamikusabb haladás amíg nem állítottuk fel a székállást. És szerdától szar időt is mond ami külön öröm lesz. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Csiga lassúsággal haladunk. Nincs olyan nap amikor valamivel ne szívnánk. Tegnap pl. a lambéria nem ment össze. 360fm lambinak le kellett vágni a nút nem látszó felét hogy össze tudjuk rakni nem kevés időveszteséggel. :W A közelében nem voltunk annak amit szerettem volna elvégezni. Márt 5 napja dolgozunk és még szinte semmit nem haladtunk előre.
    Boldi ezen a héten sírva megy be az oviba. Úgy látszik a múlt heti vidámságnak nyoma veszett. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elértünk a székálláshoz és nagyjából fel is állítottuk de ma még finomhangolnunk kell az egészet hogy utána ne legyen szívás vele. Közben kiderült hogy a terven lévő szarufahossz igencsak kevés és a 6-os helyett 7 méteres egész szarufa kell. Elvileg ma délután érkezik meg.
    Addig lábra állítjuk a taréjszelement és nekiállunk élszarufát állítani szerkesztett helyre. Ez annyira azért nem tetszik de nincs mit tenni. Haladnunk kell.
    Adri szeme kötőhártyás lett és távgyógyításban kapott rá szemcseppet. Ma szerelmemmel csajos napot tartanak délelőtt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel befejeztük a székállást és felállítottuk a taréjszelement lábakra amik bent is maradnak. Egész szarufák nélkül meglehetősen macerás élt állítani mert bármi becsúszhat hiába számol mindent az ember. Plusz a csonkaszarufa hosszát is 3x át kell számolni hogy ne legyen szívás ha megjön a 7 méteres anyag. eddig jutottunk. Talán a következő nap nem lesz már szívás.
    Ma országos tetőfedő találkozóra megyek fejtágításra és kapcsolatépítésre/frissítésre ezért holnap fogjuk ledolgozni a mai napot.
    Szerelmemék tegnap bementek Adrival Fehérvárra kicsit kettesben. Ma mindenképpen dokihoz kell mennie Adrinak mert a torka nagyon oda van. Távgyógyításban ezt nem lehet orvosolni!
    Boldinak hasmenése lett ezért ma itthon marad ő is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész nap fejtágításon voltam. Tetőépítők országos konferenciája volt sok előadással. Mondjuk fele egyáltalán nem volt számomra lényeges. Elment a nap és beszélgettem pár kollégával akivel amúgy nem futok össze máshol.
    Ma az eső ellenére elmegyek dolgozni mert ahol lelambériáztunk azt be is fedtük fóliával és az alatt tudunk valamit egerészni.
    Gyerekek kezdenek sorra lebetegedni. Jó hogy elkezdődött a suli meg az ovi. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel egy 2 órácskát áztunk de utána megkegyelmezett nekünk az időjárás. A régi házrészre felraktuk az egész szarufákat és eljöttünk. El is telt a nap nagy része.
    Ma családilag megyünk apámhoz én pedig onnan misére. Még elugrok vásárolni pár dolgot a praktikerbe és talán az obiba. Lezárásként mekizünk egyet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi nap hamar elszaladt. Inkább pihentem és tévét néztem azon kívül amit lejegyeztem. Már 2 hete nem beszéltem apámmal mert rohanásban vagyok. Szerelmem és a gyerekek beszélgetnek amíg én misén ülök. Ezen a héten pedig Adri megy az apjához ezért mise után egyenesen megyek Pestre. Talán csak bedobom neki a heti ellátmányt.
    Ma folytatjuk a szerkezetépítést. A héten mindenféle szerkezetmunkát be kell fejeznünk és rákészülünk a fóliázásra és lécezésre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap 3x áztunk el a nap folyamán. Az hogy mi ázunk annyira nem érdekel de a gépek is áznak ami bosszantóbb. Az egész szarufákat befejeztük és a hátsó éleknek is nekiálltunk. Ma befejezzük az élek toldását és megkezdjük a csonkaszarufák beépítését. Ha minden jól megy a héten befejezzük a szerkezetépítést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk. Megtoldottuk az éleket felfelé és utána csonkaszarufákat építettünk be. Már épp kezdtünk volna belejönni mikor fél 11 körül lehívtak bennünket munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésre. "lakóssági bejelentés" érkezett hogy mi ott veszélyesen dolgozunk, és "aggódnak" a testi épségünkért. Magyarra fordítva: valamelyik szomszéd irigy mint állat és felnyomott minket. Munkaügyisek mindent rendben találtak és szerencsére a munkavédelmisek sem akartak minket megvágni bár semmilyen védőfelszerelés nem volt rajtunk. Szerény 1 órán át tartott az ellenőrzés. Szuper szomszédság.... Mi előnye származott ebből? Még ha meg is büntettek volna akkor is? :F No comment. Berakom a zuhanásgátlót és a sisakot is. + fültokot. Tudta itt bárki is hogy a Stihlen évenként kell zaj és rezgésvizsgálatot végeztetni? És a mentőládában lévő Betadin 3 évente lejár? Ezért mind megbüntethettek volna.... :W
    Ma folytatjuk minden hátráltató tényező ellenére a munkát. Nem adjuk Fel! ;]
    Ma tópartozik szerelmem Boldival.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk. Az egész első részt beszarufáztuk és ha minden igaz akkor ma körbeérünk a szarufákkal. Az elején lévő szívást kezdjük behozni de nehéz lesz utolérni magunkat.
    Tegnap megjött az új szemüvegünk is. Nagyon szokni kell még ezt a multifokális dolgot mert extra furcsa.
    Szerelmemék többet nem mennek tópartra mert lejárt az uszis óraszám. Úgy néz ki eddig tartott a tóparti fejlesztése Boldinak. Nagyon hálásak vagyunk hogy segítettek a mi kis kukacosunknak nagyjából felzárkózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy vonalakban végeztünk a szerkezettel és ma állunk neki a ragalját lambériázni és az első sor fóliát kihúzni. Délután siettem haza mert orvosi vizsgálatra kellett mennem. Minden rendben volt de azért mértek egy 160-as vérnyomást. Hazaérve 134 volt. Szerintem csalt a műszer. :F
    Ma Adri megy el az apjához ezért vasárnap mise után azonnal megyek Pestre érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Most hétvégén pihenni fogok. Tegnap már olyan jelek voltak ami a fáradtságra jellemzőek. Ott vagyunk de alig haladunk és csak nehezen tudjuk rávenni magunkat bizonyos feladatokra. Ilyenkor meg kell állni ha tetszik ha nem mert csak eszkalálódik a helyzet. Az udvar felőli oldalon lambériáztuk az alját és kihúztuk az első sor fóliát. Leellenléceztük és ráütöttük az első 2 sor lécet. Átépítettük előre az állványt és ennyi. Le is telt a nap.
    Ma kartonozáshoz lécvázat kellett volna készítenünk de nem visz rá a lélek. Ha elmennék ezen a hétvégén se lenne nagy pihenés.
    Sári totál kikészíti idegileg szerelmemet! Már újra rendszeresek a gigahisztik. Érthetetlen
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi napról nincs mit lejegyeznem mert egész nap a tévét néztem és próbáltam nem gondolni semmire. Tervben volt hogy a 2 szintező műszeremet megpucolom de még ahhoz sem volt kedvem. A gyalugépemen a kábelt meg kellene javítanom mert kontakt hibás de annak sem álltam neki.
    Ma mise után apámhoz beszaladok az ellátmánnyal és onnan rohanok is Pestre Adriért. Most mondjuk szakad az eső ezért nem hinném hogy annyira tudok majd haladni Csillaggal.
    Délután lehet valami közös programunk lesz de ez mg nem biztos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a reggeli mise után apámnak beadtam az ellátmányt és mentem is Pestre Adriért. A pályán kicsit sietősebbre vettem és nem vettem észre hogy 100 felett már nem 5km/h-ként van skálázva hanem 10km/h-ként. 155-el tempomatoztam. Kicsit furcsa is volt hogy nem előz meg senki. :F Ezt a sebességet is simán vette Csillag. Érdi emelkedő tetején is ugyanennyit mutatott az óra és nem esett a sebessége. Hazafelé kevesebbel jöttünk mert Adri parázik és én is csökkenteni akartam a fogyasztást. Mondjuk odafelé is csak 7L láttam egy rövid ideig a kijelzőn. Végül 6,6L átlaggal megjártam oda vissza.
    Délután még visszamentünk apámhoz mert szerelmem kitalálta hogy esetleg Sári gigahiszijeit le lehet szerelni ha kap mindenki egy nagyobb játékot. Meglátjuk mi lesz. Amíg elvoltak én apámmal beszélgettem. Hazafelé cukrászdába mentünk.A nagy Ő-vel
    Adri
    Katica
    Sári
    Boldi
    Ma folytatjuk a lambériázást és első sor fóliázást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap vért izzadva elhaladtunk a ház elején és hátsó oldalán a lambériázással és az első sor fóliával. Ma ezt a 3 oldalt fogjuk befóliázni és leellenlécezni. Mivel tegnap ráhúztunk 1 órát remélem ma hamarabb el tudunk jönni. Majd alakul. Mindenképpen a lehető legtöbbet be kell csomagolnunk a tetőből mert holnapra nagy esőzést mondanak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap is húzós napunk volt. Lefóliáztunk 3 teljes oldalt mert mára nagy esőzést ígértek. Megnéztem a radarképet és egy huncut vízcseppet nem lehet látni az ország felett. Még jó hogy elígérkeztem kartonvázat építeni mára. Ez van!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy részén a napnak nem is esett az eső ezért teljesen feleslegesen mentünk benti munkára. El is veszett annak az esélye hogy ezen a héten befejezzük a lécezést. Majd hétfőn vagy kedden. Ez van. A kartonvázzal csak szenvedtünk de azért egy nagy részen végeztünk vele.
    Hazafelé vettem 3db. nagy vasbakot még az 5 mellé mert jobban járok időben ha még egy oldalt el tudok fogni az állvánnyal mint össze vissza építgetjük. Így 2x-re körbeérjük ezt a 60 métert. Még jutott arra is idő hogy elmenjek a jogsimat megcsináltatni. Tegnap 6-ig voltak a kormányablakban.
    Ma belambériázzuk a hátulját és le is fóliázzuk véglegesre, majd indulhat a lécezés.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap gyenge kezdés után egészen belendültünk és a nap végére visszahoztunk valamennyit a hátrányból. A hátulját belambériáztuk és befóliáztuk majd a teljes hátsó oldalt leléceztük. Ilyenkor jön ki a szegbelövők előnye. Kézzel kopácsolva semmire nem jutottunk volna de 2 géppel nem egész 2 óra alatt fellövöldöztük a 70m2-t.
    Még este elmentünk szerelmemnek cipőt venni kettesben. Már ráfért egy kis kikapcsolódás. Sári reggel levert egy kövér hisztit neki megint. Érthetetlen... :(
    Ma megy pszichológushoz mert Adri nem hajlandó enni és már csak 42 kiló a 165centihez. Ezt sem értem. Nehéz dolga van az én szerelmemnek a gyerekeinkkel. Remélem hamarosan könnyül a helyzete.
    Ma gőzerővel fogunk lécezni. Mivel be van csomagolva az egész ház szerintem gyorsan fogunk haladni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap jól haladtunk és körbelövöldöztük a 3 maradék oldalra a lécet. utcafront
    hátsó rész
    Sajnos teljesen fotózhatatlan az épület. Még a tetején az átszellőzést meg kell csinálni és a kúpléceket felcsavarozni. Azt majd csak hétfőn fogjuk megoldani és nekiállhatunk a bádogozásnak. Reméljük az eső nem fog bezavarni.
    Hétvégén pihi. Ránk fér újra mert fárasztó volt ez a hét is. Ma a konyhai redőnyt fogom megszerelni mert leszakadt 2 napja a gurtni. Esetleg gépkábelt cserélek a gyalumon és a körfűrészemen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentem közösen vásárolni szerelmemmel. Utána azonnal nekiálltam redőnyt szerelni és majdnem az egész délelőttöm elment arra hogy azt a retek redőnyt megszereljem. :W Valami félelmetesen szar minőségű cucc és még rosszul is volt felszerelve. Csodálkozom azon hogy eddig elment.
    Délután közös cukrászdalátogatás volt Adri legjobb barátnőjével. Így tele is volt Csillag.
    Ma reggel mise után megyek apámhoz egy kis ellátmánnyal. Beszélgetünk is pár szót mert régen volt rá időnk. Mindig rohanásban vagyok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a reggeli mise után apámnál beszélgettem egy kicsit. Nagyjából a délelőtt el is telt. Délután megnéztem a forma 1 futamot és megpucolgattam a szintező műszereket. Nagyjából ennyi.
    Ma esik az eső de mindenképpen lemegyünk Siófokra mert a fólia alatt van még mit csinálni. Szerkezet befejező munkák vannak és ha lesz egy kis esőszünet akkor befejezzük a felső két sor fóliázását is. Majd alakul.
    Ma Boldi nem megy oviba mert megfázott. Sajnos itt minden időjárási tényezőben kiviszik a gyerekeket az udvarra hagy edződjenek. Mondjuk ezt Boldi pont nem bírja még.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi esőzésben a tetőtérben elkészültünk az elhagyott munkával. Volt ebéd után egy órácska esőszünet és a felső részt is tudtuk véglegesíteni. Ma ha így marad az időjárás ahogy jelenleg áll, akkor kartonvázat fogunk csinálni.
    Tegnap megjött a visszajelzés a munkavédelmisektől. Úgy néz ki meg fognak büntetni már csak a mértéke kérdéses. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még volt egy kis beltéri munkánk de ma már a bádogozást kell erőltetnünk ha lesz oly kegyes az eső és eláll. Néztem a radarképet és elvonulóban van hála az égnek. Remélem most már kihúzza egy darabig hogy nem esik mert sok a munka.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap Végre jó időnk volt és ezért egész jól haladtunk a bádogozással. Ha ma is jól mennek a dolgok akkor dél körül körbeérhetünk. Délután felszórjuk a kúpléceket és esetleg szerkezetet erősítünk. Holnap nekiállhatunk a cserepezésnek.
    Tegnap szerelmemék visszavitték a szemüvegemet mert nem tudtam megszokni a multifokális lencsét. Különszedetik és 2 szemüvegem lesz. 1 utcai és egy olvasó. Ez van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap körbeértünk a csatornával. A végén kicsit áztunk is de már le akartam tudni. Ilyenkor nem csak a csatornát kell raknunk hanem a szellőzőszalagot és a lezárófésűt is, ezért haladunk lassabban. 1
    2
    Még jutott idő a szerkezet megerősítésére is.
    Ma felcsavarozgatjuk a kúpléceket és kimérjük/kicsapjuk a cserépsorokat. Délután még hátrahordunk cserepet hogy holnap biztosan végezzünk az egész cserepek felrakásával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap hátra hordtunk 3 raklap cserepet és a tetőn előkészültünk a mai cserepezésnek. Jó páran leszünk és így talán hamar végzünk. Remélem az idő is kegyes lesz hozzánk mert nem akarok esőben cserepezni.
    Adrit elvitte az apja és holnap szerelmem megy érte úgy hogy előtte kidob engem misére.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap segítséggel fel tudtuk szórni az egész cserepeket és már csak a vágás és a kúpozás maradt hátra.
    Ma reggel közösen indulunk el és én kiszállok a templomnál miután szerelmemék tovább mennek Pestre Adriért. Mise után megyek apámhoz és ott találkozunk a családdal. Még lehet hogy délután el kell mennem felfúrni egy fát oda ahol fa teraszt kell készítenem.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák