Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sajnos nem sikerült a tervemet elérni és ennek az volt a fő oka hogy reggel egy órácskát takarítottuk az átkozott hótól a tetőt. Eszem megáll! :W
    Az ablakok fölé értünk el éppen csak és hétfőre marad ennek az oldalnak a befejezése.
    Ma megyek és befejezem a teraszépítést mert megérkezett az 1db. hiányzó elem. Még körbeszegem és kész.
    Ma vagyunk 15 évesek szerelmemmel. Ó de sok minden történt velünk ezalatt az idő alatt. Egyedül az érzelmeink maradtak változatlanok. Imádom őt az első pillanattól kezdve. :B :K
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elment az egész délelőttöm hogy befejezzem a teraszt. Jól fel is csesztek agyilag mert lassan már mindenhol akad egy olyan ember aki a mindenhez is ért és meg akarja tanítani nekem a szakmát. Ezek többnyire unatkozó nyuggerek akik már valamikor láttak/hallottak valamit réges rég és azt úgy kell csinálni. Nehezen lehet őket leszerelni. Inkább csak idegesítenek a fontoskodásukkal.
    Délután sétáltunk egyet szerelmemmel kettesben.
    Ma szokásos vasárnap reggeli menetrend lesz. Ha hazaértünk megpróbálom táltost megszerelni és idébb hozni. Még árajánlatot kellene gyártanom de nem sok kedvem van hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap majdnem a teljes délelőttünk elment a szokásos papázással. Gyerekek meg vannak őrülve az öregért mert ott aztán tényleg mindent lehet.
    Hazaérve még kiszámoltam egy árajánlatot és lementem megnézni táltosomnak mi lehet a problémája. Füstjeleket adott mielőtt leállt. Érdekes hogy valamiért az akku saruja hozzáért a motorháztetőhöz ami azonnal kinyírta az aksit némi elektromos füsttel. Kicseréltem és raktam egy Bramac katalógust közéjük. Most jó. Eladásra kerül mert van még rá pár hó műszaki és nincs ennyi autóra szükségünk. 4 kocsi után fizetünk mindent és ez kicsit sok.
    Ma új rendszermester ruhában megyek dolgozni mert ha minden igaz délelőtt átvehetem a nyeremény szegbelövőmet. Fotózás meg minden lesz. ;] :DD A területi képviselőm és a termékfejlesztési igazgató hozza. Már nagyon várom! Jövő héten ki is tudjuk próbálni. :))
    Amúgy pedig be kellene fejezni ezt az oldalt és lebontani az állványt. Nagy szelet ígérnek ami cseppet sem lesz a segítségünkre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy nehezen tudtuk csak befejezni a hátsó oldalát a háznak. Volt közel egy órácska amíg "feltartottak" a nyeremény átadásával. a kis drága Párat lövöldöztünk is vele. Jónak tűnik elsőre de az idő majd megmondja mennyire válik be.
    Ma állunk neki az elejének. Úgy számolom kevés lesz az anyag ezért majd még venni kell hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk bár az időjárás nem volt ideális. Mára is hasonló időt jósolnak pedig ma el kellene fogyasztani az összes maradék zsindelyt. Holnap Pestre megyünk és tudnia kell a tulajnak mennyi anyagot kell szereznie.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az volt a célunk hogy az összes zsindelyt elfogyasszuk. Jól elfáradtam de sikerült a célt elérni. Arra senki nem számolt hogy ebből a zsindelyből nemhogy az országban nincs egy darab sem hanem 6 éve ezen a tulajon kívül senki nem rendelt ezért nem tartanak készleten. eddig jutottunk el Még 3 csomag hiányzik. Sajnos az anyagot nem én rendeztem. Nem állítom hogy akkor elég lett volna de biztosan olyan típust rendelek amiből korlátlanul tudok azonnalra pótlást. Most 3-4 hétig off.
    Ma megyünk Pestre befejezni a lapos tetős házon a mi munkánkat. Ez betart holnap is szerintem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Úgy volt hogy ez két lazább nap lesz és közben annyi munka szakadt ránk Pesten hogy örülhetünk ha ma normális időben végzünk. Megjöttek a vízszigetelők és rengeteg dolgot átalakíttattak velünk amiről nem volt rajz és mi máshogy képzeltük el a megvalósítását mint ők. A kizárásokkal és a csatornázással is elszotyoláztunk. Tulajdonképpen a tegnapelőtti hajszánka a fáradtságát "pihentük". Ma remélem magunkhoz térünk és egy normális tempót tudunk produkálni.
    Ma meglátogatják szerelmemék anyósomat. Megjött az új autójuk. Egy Ssangyong tivolit vettek. anyósom örökölt közel 7 misit. Délelőtt megjött a számlára a pénz és délután megvették 6,2misiért az autót. Érthetetlen. Még jogsija sincs és persze az unokái és a gyerekei semmit nem kaptak. Ez mondjuk nálam no comment....
    Ma elmennek megtapsolni az új verdát a kis családom mert különben ők jöttek volna ide és bevallom hogy nagyon nem szeretnék jó képet vágni ehhez. Egy cseppet sem vagyok irigy de az elintézési mód. Pfff. Anyós felhívta a Mónikámat hogy vettek egy új autót csak épp nem tudja hogy milyet. :W Legalább egy ismert márkát vettek volna.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikerült befejeznünk még hamarabb is a munkát mint ahogy terveztem. Már csak 1x kell felmennünk a lefolyókat feltenni de az nem mostanában lesz.
    Szerelmemék meglátogatták a mamáékat és a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Az új autó nagyon szép és jó.
    Ma és holnap pihenek és egy faanyagot számolok ki a következő új tetőépítésemhez. Az autóból is kipakolok ami nem kell hétfőre.
    És végre elindul az F1! Már nagyon vártam hátha történik valami változás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel közösen mentünk vásárolni szerlmemmel. Hazaérve reggeli után leültem kiszámolni egy tető anyagát. Ebéd után elmentünk autót mosni de zárva volt a mosó. Lent maradtunk bicózni és játszózni a gyerekekkel. Én kipakoltam az autót és feltöltöttem Röfit És Masnit fagyállóval. Az én paripámba mióta megvettem soha nem töltöttem miközben belement 40e km. Most is csak a kiegyenlítőbe kellett töltenem mert min. alatt volt. Ezzel szemben az Opel eszegeti a vizet. Nem olyan eszeveszett mértékben de azért fogyogat.
    Ma egyedül megyek misére. Apámnál átöltözök és elmegyek az állványomért amit otthagytam a zsindelyezésnél. Nagyjából el is megy a délelőttöm erre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnap délelőttöm teljesen elment a hurcolkodással. Előtte mise és apámnál picit beszélgettem. Ebéd után elmentünk cukrászdába és pár perc játszótér de vacak idő volt. Délután f1. Érdekes volt az első futam de úgy látom nem lesz új a nap alatt.
    Ma elkezdünk egy szerkezeterősítéssel egybekötött átlécezést. A héten azt fogjuk működni mert túl akarok lenni rajta.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk egy tetőjavításnak. Leszedtük az összes cserepet és lebontottuk a lécezést is. minden második szarufa cserés mert középen toldás volt rajta. Még erősítenünk is kell egy szelemennel és valamennyire zsinórhoz igazítani. Ez a mai napi penzum. Holnap már a visszalécezéssel szeretnék foglalkozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még egy kis szerkezethangolás és léceztünk is. Mára maradt még némi lécezés és átnézzük a síkot is hogy rendben adjuk át. Itt csak ennyi volt a feladatunk. Még szegnünk sem kell mert a tulajdonos maga akarja elvégezni. Rendet rakunk magunk után és kedden végre új tetőt kezdhetünk el. Jövő télig nem szeretnék már nagyon ilyen tetőjavítást vállalni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a tetőjavítást ezért mától én is hosszú hétvégézek. Még az is lehet hogy tovább lesz pihi mert úgy néz ki nem jön meg a következő munkámhoz az anyag. Majd alakul. Lehet apámnál állványt fogok gyártani magamnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmit nem csináltam. Gépeztem és telefonoztam. Egy multigépet akarok venni és azt jártam körbe. Mivel már van Milwaukee aksim is ezért ettől a cégtől néztem ki magamnak. Akarok még egy kartuskinyomót is venni de azt majd később.
    Ma elmegyünk apámhoz mert a gyerekekkel nem lehet bírni és hazafelé lemossuk Csillagot. Szerdán szervizbe visszük. futóművön amit kell javítsanak ki, klímát nyár előtt tisztítsák ki és nézzék át. Szerintem bőven fújhatna hidegebbet is. És az egész autót nézzék át hogy minden rendben van e mert nem szeretném ha akkor esne ki szerelmem alól amikor Boldihoz járkál Pestre a GOKI.-ba.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mégsem mentünk apámhoz mert szerelmemet felcseszte agyilag Boldi hogy nem volt hajlandó öltözködni. Ezzel be is húzta a kéziféket.
    Ma megyek Pestre Adriért. Nem tudunk mindnyájan menni mert elvitte a bicóját és túl sok helyet foglal el az autóban hogy mindenki beférjen mellé.
    Reggeli mise után beviszem apámhoz az ellátmányt és csak utána indulhatok útnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mindenkit körbelocsoltam a legolcsóbb legbüdösebb kölnivel ami fellelhető a piacon. :DDD ;] Mindenki nagyon örült neki. :DD
    Tegnap hazahoztam Adrit és a bicaját Pestről. Hazafelé még megálltunk és lemostuk Csillagot.
    Délután semmi nem volt.
    Ma délelőtt megyek apámhoz mert valami vízfolyása van a fürdőben. Megnézem és megpróbálom megszerelni. Le is pakolok Röfiről mert tele van állvánnyal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elfelejtettem lejegyezni hogy szerelmem és Adri kitalált a húsvéti ajira egy kincskeresős játékot. Nyomtattak cetliket amit Katica felolvasott és az azon szereplő feladatokat meg kellett csinálni. színezés, különbségek keresése két képen, éneklés stb. A végén pedig ott volt az ajándék. Jól szórakoztunk mindnyájan.
    Tegnap dél körül bementünk apámhoz. Én lepakoltam a kocsimat szerelmemék pedig külön jöttek. Ma úgy terveztem hogy lecsutakolom a nyári gumiit Csillagnak de elég vacak idő van odakint. Telefonálok pár fatelepre hogy hol kapok ragasztott fát amiből emeletes ágyat tudok fabrikálni a gyerekeknek. Ez lesz az eheti feladatom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel kitett a nyári kerekekkel a mosóban szerelmem. Befagyott a seggem mire lecsutakoltam mindet a 2 fokban. :Y Hazaérve körbetelefonáltam hol lehet kapni kis keresztmetszetű ragasztott fát. Végül ablak/ajtó frízt vettem és gyárilag gyalult deszkát. Mondjuk nem frízt akartam venni de 2-3 hétre ígértek máshol anyagot. 80e ft. ez az anyag. Remélem sikerül valamit fabrikálnom belőle és nem tolom el. Amúgy 200e ft. körül néztünk olyan emeletes ágyat ami 3 gyerekes. Meglátjuk. Reggel megyek és állok neki. Sajnos a multigépem ma érkezik du.-n ezért lehet azt nem tudom kipróbálni. :(
    Közben szerelmem kitalálta hogy ő meg kifesti a gyerekszobát. Ha akarja akkor tegye.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    nagyon fáradt vagyok. Tegnap nekiálltam az ágynak de nagyon kifáradtam . Elsősorban agyilag merített le mert sokat kellett agyalnom hogy mit és hogyan csináljak. Rajz nem volt csak a fejemben létezett egy kép. Ma elvileg befejezem . Eközben az én Mónikám kifestette a gyerekszobát. Nagyon szuper színe lett amire mondjuk nem is gondoltam. Amikor megpróbáltam elképzelni egy kicsit szkeptikus voltam de ráhagytam, és igaza volt.
    Sajnos a multigépem nem jött meg. Mint kiderült Mosonmagyaróvárról elment Miskolcra (?!) majd onnan ma reggelre átkerült a fehérvári postára. [kép]
    És még csodálkoznak hogy döglődik a posta. Igaz hogy tegnap pont faszányosan tudtam volna használni a gépet de sebaj. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap befejeztem az ágyat és majdnem este 8 volt mire összeraktam. Sajnos csak építés közbeni képem van mert este már komoly kép nem készült. majdnem kész állapot .
    Atomjaira szedve, szállításra készen Igen! Az hó az anyagon! Nagyjából tegnap 4-5x áztunk meg a hózáporban. :W :W :W
    Az első kép készülte után még szétszedéskor körbegömbölyítettem minden élt és úgy lett kész. Ma megyek apámhoz összepakolni és itthon vár rám majd a régi ágyak szétszedése. Boldi új ágy ide vagy oda velünk aludt. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még korán elmentem apámhoz rendet rakni és összetakarítani. Utána itthon még egy kicsit alakítottam az ágyon ami menet közben veszélyesnek tűnt. Végül ilyen lett. 1
    2
    3
    4
    Háttérben a gyerekszoba új színe. Szerelmem keze munkája. :D
    Délután elkészült Csillagunk is. 185e lett a javítás. Első lengéscsillapítók csere. Összes szilent és stabpálca. Hátul szilentek és gumibak cseréje. Elöl toronycsapágy csere is szükséges volt. Elöl fékbetétek, hátul komplett fékrendszer csere. (hiába lett kiengedve a kézifék kicsit fogott és szétégett még a kopásérzékelő is.) Klímában kevés volt a gáz ezért levették belőle és új gázzal feltöltötték teljesen. a futómű és a fékrendszer teljesen fel lett újítva. Most már járhat vele folyamatosan szerelmem majd Pestre Boldihoz. Kerekek nyárira cserélve. Igazából most látszik hogy amit az előző tulajdonos elhanyagolt azt apránként nekünk kell kicseréltetnünk. Kezdődött a turbóval és most a futómű/fékrendszer volt terítéken. Következő nekifutásra az alvázon lévő rozsda lesz kijavíttatva.
    Ma kicserélem én is Röfinek a kerekeit nyárira és az eldugult lefolyókat takarítom ki.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel bementünk kettesben vásárolni az ósenbe szerelmemmel. Ez amolyan kocsipróba volt. Futómű rendeb és fék is rendben volt. Klímát nem tudtuk élesben kipróbálni mert csak pár fok volt.
    Délután átszereltem Röfin is a kerekeket de most nézem hogy jövő héten újra lesz egy nagy lehülés. Pfff. Már soha nem tavaszodik ki? :F
    Ma közösen megyünk apámhoz reggel. Délután lehet elviszik táltosomat. Megjavíttatni nem akarjuk ezért eladjuk vasárban. Szívem szakad meg érte mert sokat vitte a fenekünket akár az egész családnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a szokásos vasárnapi reggeli menetrend volt. Én beültem misére a család többi tagja pedig apámnál bevárt. Ő unokázott a gyerekek pedig papáztak. Ott mindent is lehet ezért szeretnek oda járni. Itthon semmi említésreméltó nem történt. Beindítottam táltosomat és bepakoltam a felniket amik járnak hozzá. Lett egy kis hely a pincében és ezért el tudtam pakolni a bicókat rendesen. Nem jöttek a kocsiért szóval még marad picit a tulajdonomban.
    Ma akkor megyek csak dolgozni ha normális időben jön a faanyag. Ez fél 8-kor derül ki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megjött a faanyag és elmentünk dolgozni. Sok vacakot tettek bele de ez várható is volt. Ha nincs ott az ember akkor belekerülnek olyan fák is amik amúgy teljesen használhatatlanok.
    Ma reggel radarképpel kezdtem mert sok esőt ígértek de nem látom szerencsére hogy esne és majd később fog inkább valamikor dél körül. Elmegyünk mert ha mégsem fog leszakadni az ég akkor tudunk egy keveset dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fél 1-ig tudtunk dolgozni de 10-től már áztunk. Felraktuk a koszorúgerendákat és szintezőhöz vágtunk rá szinttartó távtartókat. [kép]
    Ma ezek tetejére körbe rácsavarozzuk a talpszelemen anyagot és raknánk a fafödémet is ha ott lenne.
    Jó hogy kicseréltük minden autón a gumiszettet nyárira mert hó van odakint. Vidám lesz így közlekedni. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni de haza is jöttem mert esett és nem volt kedvem megfázni. Persze délutánra elállt ez a nyomorult eső.
    Vettem rugóerősítő gyűrűt a hátsó rugókhoz azt beszereltem Röfibe.
    Ma már dolgozunk mert nagyon elmaradunk. Körbe talpszelemenezés és megjön a födémanyag is amit megint ponyvás autóval hoznak majd szóval pakolhatunk egy keveset.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap végre tudtunk dolgozni bár volt némi eső vagy hózápor hullámokban. Sajnos nem értünk körbe a talpszelemennel mert feltartottak minket. Jött a Bramacos területisem és olyan beszélője van amit nehéz leállítani. A végén már a tulajdonossal beszélgetett mert nekünk valamit azért dolgoznunk kell hogy haladjunk.
    Ma jó volna ha felkerülne minden födémgerenda de erre nem tudom mennyi esély van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre egy olyan nap volt amikor nem esett. Ugyan jó idő nem volt de legalább nem áztunk el. Azt nem mondom hogy abban az ütemben haladtunk ezen a héten ahogy terveztem de legalább már látszik hogy ott voltunk. 1
    2
    Úgy terveztem hogy ezen a héten legalább a székállás fent lesz de a mínuszos nap és a sok félnap miatt esélytelenek voltunk rá.
    Ma nem megyünk mert apámat viszem oltásra. Pfizert fog kapni elvileg. Mondjuk az alapbetegségei miatt nagyon nem is kaphatna mást szerintem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elfelejtettem zónát írni. Tulajdonképpen a szombatról csak annyit szeretnék lejegyezni hogy teljesen gördülékenyen ment apám beoltása. Odaértünk az oltópontra és 8 perc alatt lezajlott az egész. Még 20 percet üldögélnünk kellett nehogy valami nem kívánt reakció legyen a szervezetében de semmi. Kerek egy órácska volt hogy odaértem apámhoz, felvettem és beoltva bekísértem a konyhájába. Remélem mi is ilyen gyorsan letudjuk az oltást ha hínak.
    Tegnap semmi különös nem volt. Mivel szombaton voltam apámnál ezért vasárnapi mise után már nem mentem be hozzá hanem megtankoltam Csillagot és jöttem is haza.
    Ma végre kezdődik a suli és az ovi! Ma és holnap ugyan még nem megy Boldi mert holnap neurológia vizsgálatra megy. Szerelmemnek óriási lazítás lesz szerdától az idegrendszerének. Hát még ha Adri is mehetne tanulni akkor maga lenne a kánaán!
    Mi befejezzük a födémezést és a székállást remélhetőleg felépítjük teljes egészében. Ez a terv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel nem tudtam belépni a zónába mert valami szerver hiba volt. Az előtte való napról csak annyit jegyeztem meg hogy egész délelőtt áztunk és szart se haladtunk. Tegnap végre nem áztunk és némi haladás is tetten érhető volt. Székállás elkészült és 3 pár szarufát is feltettünk. Ma élszarufákat fogjuk beépíteni. Van belőle egy pár db. Ha ezekkel megvagyunk akkor végre holnap nekiállhatunk a csonkaszarufákkal felépíteni a szerkezet maradékát. Nyilván ez nem egy nap lesz.
    Tegnap Boldival neurológián volt szerelmem. Kis lemaradásban vagyunk ezért SMT tornára kellene járnia a kis kukacosunknak. Most helyben keresünk nagy erőkkel ilyen gyógytornászt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kicsit tovább voltunk mert ki kellett használni hogy végre nem esik az eső. A hosszabb éleket és egy vápát építettünk be. Ma már csonkaszarufákat rakjuk és remélem mihamarabb körbeérünk vele. Ha nem lesz tré az időjárás akkor nagyot tudunk előre lépni ma.
    Tegnap már Boldi is volt oviban. Nagyon szereti ő is ezért szerencsére nincs gond. Kell is neki a társaság Sáriról nem is beszélve.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit hulla vagyok. Később vagyunk mert az este kicsit káoszosra sikerült. 8 után jöttek táltosomért. El is vitték a jó öreg paripámat. Ilyenkor kicsit sajnálom. Akkor vettük amikor Sári született és ezzel hoztuk már haza a kórházból. Boldi első műtétje után is ezzel járt szerelmem Pestre hozzá. Megannyi családi és melós km. volt benne. 1x hagyta ott az én Mónikámat az autópályán de nagy gondok nem voltak vele. Gondolom megy vasba, bár aki elvitte meglepődött hogy jó állapotban van tehát megérne még 1 műszakit. Saját lábán távozott.
    Tegnap nagyot léptünk előre a csonkaszarufákkal és mára már rövidebbek maradtak, igaz abból sok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon fújt a szél és hiába sütött a nap ez nagyon zavaró volt. Azért ennek ellenére haladtunk. itt járunk
    egy részletkép
    Ma el kell mennem feldobni 4 lefolyót ami remélem nem fog sokáig tartani.
    Adrit elvitte az apja ezért holnap Pesti járat lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fél délelőtt kellett csak dolgoznom mert gyorsan fel tudtam építeni a lefolyókat. Délután a jó időben picit lementünk bicózni. Én mondjuk egy részén szereltem az egyik gépemet. A függőleges láncfűrészre szeretnék új láncot de nem tudom a méretét. Leszereltem és majd ma keresek rá lehetőleg stihl megoldást. Mondjuk lehet a szemvastagság miatt csak Oregon láncot kapok majd rá. Ezt még majd ma kiderítem.
    Ma közösen megyünk Pestre mise után Adriért. Nagyjából a délelőtt el is megy rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szokásosnak mondható vasárnapi menet volt. Mise után mentünk Pestre Adriért. Elment ugyan a délelőtt de legalább együtt van a család. Ilyenkor vagyunk igazán nyugodtak de persze az apjával is kell lennie. Ez így helyes.
    Ma később indulok munkába mert a tömeges oltásra jelentkeztünk szerelmemmel. Kínait fogjuk kapni mert most ez van. Igazából mindegy mert az is véd. Főként az oltási bizonyítvány miatt megyünk el nehogy esetleg behozzák rendeletben hogy nem lehet enélkül a kórházat látogatni és Boldival ezt nem tehetjük meg. És nyilván ahogy mutálódik jöhet ennél is gecibb variáns amibe már boldog boldogtalan belehal.
    Én oltópontról azonnal megyek melóba. Próbáljuk minél nagyobb erővel befejezni a szarufázást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megkaptuk délelőtt az oltást szerelmemmel. Pár perc volt míg bejutottunk de az oltóponton nem kellett várni. Egyelőre egyikünknél sincs semmi mellékhatás. Szerintem talán ez annak is köszönhető hogy talán mindketten átestünk a betegségen. Biztosan nem tudjuk mert tesztelés nem volt.
    Utána mentem dolgozni és még pár csonkaszarufát beépítettünk. Szerintem esélyes hogy holnap befejezzük a szarufázatot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az összes gyalult végű szarufát feltettük hogy le tudjanak mindent festeni. Sikerült is ezért majd nem kell szívniuk a festésnél a helyén. Mára maradt még pár db. szaru és levagdalni az éleket. Nekiállunk kigyalulni a síkot is ha jut rá még idő.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy lazább napot tartottunk. Utolsó pár szarufát beépítettük és levagdaltuk az éleket. Egy nagy részen a síkot is megigazítottuk és felraktuk az első sor lambériát.
    [kép]
    Ma még a hátulját megcsináljuk és kezdjük a fóliázást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A hátsó nagy oldalakon lambériáztunk és kihúztuk az első sor fóliát. Ma az a cél hogy hétvége előtt minél több részt lefóliázzunk. Meglátjuk hogy fogunk haladni. Elvileg ma pénz is áll a házhoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég fárasztó volt ez a hét. Tegnap többnyire fóliáztunk és egy darabon lambériáztunk. Hétvégén pihi.
    Ma elmegyünk kettesben sütizni egyet szerelmemmel. Adri vigyáz a gyerkőcökre amíg oda vagyunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nyitásra odamentünk a fehérvári Krém cukrászdába szerelmemmel és sütiztünk egyet kettesben. Amolyan randiféleség volt. Nagyon élveztem és neki is jól jött ez a kis kikapcsolódás. Hazafelé megmértem a klímát milyen hideg levegőt tol. ez a 6,7 fok nem tudom jó érték e :F 17 fok volt kint és nem tudom ha majd 35 fok lesz akkor ez az érték változik e.
    Még délelőtt némi erősítő csavarokat tettem be az emeletes ágyba mert összeszáradt és volt kottyanása. Jobb félni alapon pár helyen megcsavaroztam.
    Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz. Reggel apámnál bevár a kis családom. Addig papáznak és unokáznak. Én átugrok az OBI.-ba venni kétoldalú ragasztószalagot és talán egy normális ollót is.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi olyan dolog nem történt velünk ami említésre méltó lenne. Szokásos vasárnapi menetrend volt. Apámnál bevárt a kis családom amíg meghallgattam a misét. Utána elmentem az OBI.-ba kétoldalú ragszalagot venni a mai fóliázáshoz. Ezek után jöttünk is haza.
    Gyerkőcök felköszöntötték anyák napja alkalmából szerelmemet.
    Ma Boldit kontrollra viszi szerelmem Nelli nénihez. Bekukkantanak a szívecskéjére hogy állunk. Lassan talán normalizálódik ez az őrület és akkor sorra kerülhet a mi kis kukacosunk a szívgenerálozásban. Annyira nem várjuk de szükséges...
    Mi folytatjuk a ház fóliázását hogy ne ázzon. Nyilván mire körbe érünk már csepp eső sem fog esni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnapi legfontosabb esemény Boldi kontrollja volt. Hajszállal romlott az eredménye és egyre jobban meszesedik el a homograft. Most már tényleg csak az időpontra várunk. Igazából az lenne jó ha iskolaidőben történne még meg a műtét mert akkor esélyes vagyok arra hogy esetleg tudjak dolgozni miután letettem oviban és isiben Sárit és Katicát. Ha belefutunk a nyári szünetbe akkor amíg tart a kórházi kezelés itthon kell maradnom a gyerekekkel. A sors majd eldönti mi lesz. Mindkettőre fel vagyunk készülve.
    Mi a szélviharban fóliáztunk. Nagyon "kellemes" volt. Ma még az elejét lefóliázzuk és holnaptól lécezünk. Lehet jönnek a Bramactól is az irodáról lövöldözni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a szél lassított minket jelentősen. Mivel bármikor eshet ezért a fóliázásra összpontosítunk . Sikerült befedni a maradékot és ma már lécezünk. Még reggel van egy bő órás ellenlécezésünk de utána mehet a lövöldözés. Elvileg jönnek a Bramactól is páran. Majd fotózom mit bénáznak. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy rövidke időre volt Bramacos "segítségünk". Inkább csak hátráltattak minket mint előre mozdítottak. De legalább megkaptam végre a nyeremény szegbelövő számláját és be tudom regisztrálni a 3 év garra ha nem csúsztam ki abból az idősávból ameddig meg lehet ezt tenni.
    Ma folytatjuk a tegnap megkezdett lécezést. Nagyon nem fogunk kapkodni mert van időnk rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap lécezgettünk és ma nagyját befejezzük. Hétfőre maradnak még utolsó simítások de nem jelentős.
    Már várom a hétvégét mert eléggé le vagyok fáradva. Viszi el az apja Adrit ezért vasárnap pesti járatunk lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az eső miatt csak délig voltunk és nem tudtuk befejezni a lécezést. Sok ugyan nincs hátra de azért van még mit egerészni. [kép]
    Még tegnap készítettem egy nem túl jó képet a süllyesztett vápának a kialakításáról. [kép] A lécek végeit is megvágtuk hogy a lemez ne tartsa el a cserepet. Apróság de majd számít a végeredménynél.
    Hétvégén pihi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Még délelőtt lementem pár dolgot vásárolni a melóba és egész nap tévéztem.
    Ma közösen megyünk Adriért Pestre. Persze előtte beülök misére és apám unokázik. Délután ha jó idő lesz lemegyünk a játszóra kicsit hogy fáradjanak a lurkók.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elment a hétvége. A tegnapi nap nagy részét úton voltunk. Adritól hazafelé még beugrottunk sütizni egyet Fehérváron. Délután lementünk bicózni. Én mondjuk később mentem a futam miatt és akkor is csillag hátsó helyzetjelzőjét cseréltem ki mert kiégett. Találtam egy frankó vontatókötelet és megtudtuk hogy az eü csomag is oda van rejtve ahonnét a bal hátsó izzókat kell cserélni. Már ezt is tudjuk. :D
    Ma befejezzük a lécezést és hazahurcolom a kompresszort és tartozékait.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a lécezést és ma állunk neki a bádogozásnak. Hazahurcoltam minden levegős cuccot és végre kevesebb gépet kell majd csak hurcolnom.
    Adrinak is megkezdődött a suli amitől tartott de kellemesen csalódott és már várja hogy mehessen. Örülök neki mert mindenkinek szüksége van arra hogy visszaüljön a padba.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák